#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2012 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης με τα ... μπάνια του λαούΗ χθεσινή συνάντηση  των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Γιάννη Στουρνάρα είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα πρώτης τάξεως σενάριο στο σήριαλ αποτροπής της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Εμπεριείχε μια υποβόσκουσα ένταση που έχει τις ρίζες της στην -όχι και τόσο- ανεξήγητη έχθρα του Β. Βενιζέλου στον πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, μια (δεδομένη) στήριξη του Πρωθυπουργού στον υπουργό που επέλεξε να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», την αποδοχή του Φώτη Κουβέλη ο οποίος ισορροπεί ανάμεσα στο ρεαλισμό και προεκλογικές υποσχέσεις και…. δισεκατομμύρια.

Αυτά τα δισεκατομμύρια που συμπληρώνουν το παζλ των 11,6 δις ευρώ που υποχρεούται να φτιάξει ο Γιάννης Στουρνάρας έως την ερχόμενη Πέμπτη που θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα.

Παρά το γεγονός ότι τη συνάντηση των τριών δεν την απασχόλησε η προέλευση των χρημάτων ή πιο σωστά ή μη προθυμία πολλών υπουργών της κυβέρνησης να ξεφύγουν από τη συνδικαλιστική τους νοοτροπία που τους επιβάλλει την άρνηση στην κοινή συνεισφορά για τη συγκρότηση του πακέτου, η ένταση υπήρχε.

Μόνο που η ένταση αυτή δεν εκδηλώθηκε παρά τις…. φιλότιμες προσπάθειες Βενιζέλου, κυρίως λόγω της διάθεσης του Πρωθυπουργού να παίξει το διαιτητή, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει η σύσκεψη χωρίς πολλές ειδήσεις…

Αυτές βγήκαν μετά από τις δηλώσεις των δυο πολιτικών αρχηγών, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη.

Ο μεν πρώτος ικανοποίησε τη ματαιοδοξία του για τη συγκρότηση επιτροπής διαπραγμάτευσης (κάποιος αλλιώς θα λέγεται μας ανακοίνωσε ο Ευάγγελος, αλλά ποιός δίνει σημασία), ενώ ο δεύτερος έκανε το… κομμάτι του τηλεοπτικά ανακοινώνοντας ότι προσπαθεί να μην μπει το χαράτσι της ΔΕΗ στα χαμηλά εισοδήματα ( δεν πρόκειται να γίνει εφέτος όπως μας ενημέρωσαν από το υπουργείο οικονομικών).

Και το θέμα μεταφέρθηκε ξανά στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να φτιάξει μέχρι τις 26 Ιουλίου ένα ... αξιοπρεπές πακέτο και να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα κοινωνία, τρόικα και τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν βρεθεί τα περισσότερα από τα 11,6 δις ευρώ του πακέτου και επιπλέον ότι θα υπάρξουν και εναλλακτικά σενάρια στη (βέβαιη) περίπτωση  που η τρόικα απορρίψει ορισμένα από αυτά.

Το θέμα είναι να βρεθούν μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά εκείνα που έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους και να υπάρχουν στοιχεία με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Από ότι μαθαίνουμε υπάρχει η βούληση για κάτι τέτοιο, όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Ο κόσμος δεν περιμένει απλά κάποια σημάδια κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά τα μεγάλα και άμεσα. Αν δεν δείξουν κάτι απτό, οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα θα ξαναβγούν αμέσως μετά τις διακοπές (όσοι πάνε) και τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Ως προς το πολιτικό μέρος, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί-κυβερνητικοί εταίροι κατέληξαν κατά τη χθεσινή τους τρίωρη σύσκεψη σε καταρχήν συμφωνία, όσον αφορά τις βασικές κατευθύνσεις. Μοναδικό ανοιχτό σημείο παραμένει το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών -ο οποίος δήλωσε, εξερχόμενος του Μαξίμου μετά τη σύσκεψη, ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει- και ταυτόχρονα τόνισε ότι «ισχύουν οι δηλώσεις Βενιζέλου-Κουβέλη» -οι οποίοι, όμως, τόνισαν ότι οι αρχηγοί συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές.

Η δήλωση του κ. Στουρνάρα  ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περικοπές δημιούργησε αρχικά την εντύπωση ότι διαφώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι είπαν όχι στην λήψη οριζόντιων μέτρων. Στη συνέχεια όμως το Μαξίμου έκανε λόγο για "κακή διατύπωση" του υπουργού και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Στην τρίωρη συζήτηση των κυβερνητικών εταίρων συμφωνήθηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2012, αλλά θα εκτελεστούν στο ακέραιο όσα προβλέπονται στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους –συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης (που θα αντισταθμιστεί με επιδοματική πολιτική), ενώ αναζητούνται ακόμη ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί η περικοπή των ειδικών μισθολογίων.

Την ερχόμενη εβδομάδα και πριν την έλευση της τρόικα στην Αθήνα, οι κυβερνητικοί εταίροι θα έχουν νέα συνάντηση, στην οποία θα καθοριστεί το πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, θα καθοριστεί το πρόγραμμα περικοπών των 11,5 δισ. με την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ενώ τέλος θα συμφωνηθεί το πρώτο πλάνο για την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής –η οποία προφανώς συνδυάζεται με την υπόθεση των 11,5 δισ., καθώς αν αφορούν τελικώς τετραετία και όχι τριετία, γίνεται σαφές ότι η διαδικασία εξεύρεσής τους προφανώς διευκολύνεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ avatar
  ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ 19/07/2012 11:48:13

  Ο βενιζέλος είναι πλέον καμένο χαρτί! ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Ο κουβέλης προσπαθεί να μη έρθει σε ρήξη με τα κομματικά του στελέχη (τα περισότερα είναι αποτυχημένοι πασόκοι και κρατικιστές αριστεροί)!
  Και προσπαθεί μόνος του ο σαμαράς να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα!
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ! ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ Η ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ!

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ 19/07/2012 13:44:41

   βρε κοιτα να δεις τι σου κανει ο παρατεταμένος καυσωνας!!!!!

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ 19/07/2012 14:33:08

   Ή ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 55% ΜΗ ΝΤΡΠΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ Ή ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.

  • avanti avatar
   avanti @ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ 19/07/2012 16:00:15

   Αμ δε που θα εισέλθει........

 2. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 19/07/2012 12:04:25

  ...ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ 11.5 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»... OI KYΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ:
  1. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (20.000 ΤΟ ΜΗΝΑ=250.000 ΧΡΟΝΟ, ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ) ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ( ΦΟΡΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 18.000, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 80.000, 90.000, Η, ... ΣΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΥΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;
  2. ΤΑ ΙΔΙΑ... ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥΣ ( ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;;;
  3. ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΟΙ ΠΙΟ ΚΟΛΛΗΤΟΙ... ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ 2012, 10-15%... ΒΛΕΠΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ, 7/3/2012...
  4. Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ... ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ – 40-50 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
  5. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΑΡΙΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ... ΣΙΚΕΛΙΑΣ
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗ

  ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΠΕΙ ΤΟ 2004 – ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ, 7/3/2012!!! ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ...
  Στην επίμαχη απόφαση (η οποία αναφέρει πώς δημιουργείται δαπάνη η οποία δεν μπορεί να υπολογιστεί) καθορίζεται ουσιαστικά ο βασικός μισθός και σύμφωνα με υπολογισμούς διαμορφώνεται ως εξης:
  • εμμίσθων δικηγόρων στο Πρωτοδικείο στα 1.250 ευρώ,
  • εμμίσθων δικηγόρων στο Εφετείο στα 1.652 ευρώ
  • και των δικηγόρων στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο) στα 1.906 ευρώ.
  Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι επανέρχεται το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου το οποίο το οποίο με απόφαση του 2004 είχε σταματήσει να χορηγείται.
  Με την απόφαση οι δικηγόροι θα παίρνουν το επίδομα παιδιών, καθώς και μειωμένα τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας. Οι προϊστάμενοι δε της νομικής υπηρεσίας θα παίρνουν επίδομα 250 ευρώ, ενώ οι προϊστάμενοι διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας θα παίρνουν επίδομα 400 ευρώ.
  ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ
  Με άλλη απόφαση πάντως της ίδιας ημέρας των κ.κ. Ρόβλια και Σαχινίδη αυξάνονται 10-15 % σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών (π.χ. Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης , ενώ τους χορηγούνται επιπλέον και 400 ευρώ μηνιαίως όπως και το χρονοεπίδομα του 2%.
  Η αύξηση των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων και των δύο επίμαχων κατηγοριών έχει αναδρομική ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2011.

 3. gio avatar
  gio 19/07/2012 13:52:33

  To μονο που χρειαζεται να κανει ο Σαμαρας ειναι να καταστρωσει ενα plan b με οσο το δυνατον ανωδυνη εξοδο της χωρας απο την Ευρωζωνη αλλα παραμονη της στην ΕΕ και στη συνθηκε Σενγκεν

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ gio 19/07/2012 15:31:13

   Να δείτε που στο τέλος θα παρακαλάμε οικειοθελώς να μας βγάλουνε από την Ευρωζώνη και θα βγούνε οι "ατσίδες" να μας το παρουσιάσουνε και ως μεγάλη επιτυχία...
   Θα είναι μεγάλη επιτυχία η χωρα να γυρίσει στη δεκαετία του '50 και οι (ανεξάρτητοι) Έλληνες να έχουν την αξιοπρέπεια που τους προσέδιδε η "δραχμή" (κατά Τσίπρα και Καμμένο)...
   Προφανώς εννοούνε την αξιοπρέπεια που είχανε οι Δραχμοφέροντες εκεί στον Πειραιά όταν περίμεναν τον 6ο Στόλο με τα Δολλάρια...

   Τί έχουν τα έρμα και ψοφούν...

  • dim avatar
   dim @ gio 19/07/2012 17:21:28

   Στη δραχμή θα πάμε μόνο αν καταρρεύσει η ίδια η Ευρωζώνη, ποτέ από μόνοι μας... Βεβαίως και να καταστρώσουμε σχέδιο αφού υπάρχει και αυτή η πιθανότητα, να διαλυθεί δηλαδή από μόνη της η ευρωζώνη, αλλά το να συζητάμε για οικειοθελή αποχώρηση από το Ευρώ δεν υφίσταται ως σενάριο, αυτό κρίθηκε, τελείωσε....

   Ας κάνουμε εμείς αυτά τα 20-30 πράγματα που έτσι κι αλλίως έπρεπε από χρόνια να τα κάνουμε είτε μας τα λέει το μνημόνιο είτε όχι, και όλα θα πάνε καλά... Έχουμε τεράστιες δυνατότητες ως χώρα, και αν τις αξιοποιήσουμε σωστά και εντός της ασφάλειας που προσφέρει το ευρώ και η Ε.Ε. θα γίνουμε μια χώρα πρότυπο.... Αρκεί να τελειώσουμε μια και καλή με τις παθογένειες όλων αυτών των 30 τελευταίων χρόνων....

   • gio avatar
    gio @ dim 19/07/2012 17:49:40

    O κοσμος δεν ψηφισε παραμονη στο ευρω με καθε κοστος, τα παντα θα κριθουν το Φθινοπωρο και δεν εννοω εκλογες

   • abc avatar
    abc @ dim 19/07/2012 20:28:06

    Εχεις απόλυτο δίκιο dim,
    Δεν θα μας επιτρέψουν ποτέ οι Γερμανοί να πάμε στη Δραχμή ακόμα και αν παρακαλάμε γονατιστοί. Δραχμή σημαίνει χρεοκωπία. Και χρεωκοπία σημαίνει κόβεται το μπουρί που μας έχουν χώσει οι Γερμανοί και μέσω του ειδικού ταμείου ρουφάνε κυριολεκτικά το αίμα των Ελλήνων (και των αυτοκτονούντων) πότε με 3 δις, πότε με 11,5 δις ,πότε με 15 δις και γενικά με αλλεπάλληλες δόσεις , κλέβοντας ενα μέρος μέσω της διαφοράς επιτοκίων και απ' τους υπόλοιπους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ συμμετέχοντες εταίρους που έχουν ψηλότερα επιτόκια απ' τη Γερμανία.
    Επίσης δεν μας ρωτάνε αν θέλουμε να πάμε στη δραχμή. Απλά μας το έχουν έμμεσα αποκλείσει. Εκαναν προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα ακόμα και οι Γερμανικές εφημερίδες για να μην πάμε στη δραχμή.
    Και η Μέρκελ έχει επανειλλημένα και σε όλους τους τόνους οτι δεν θα βγεί ποτέ η Ελλάδα απο το Ευρώ γιατι η Γερμανία θα την “βοηθάει” θέλει δε θέλει για να παραμείνει . Εξ άλλου οι σύμβουλοί της έχουν εξηγήσει οτι δεν το κάνουν μόνο επειδή αγαπούν την Ελλάδα, αλλά γιατί η έξοδός της απο το Ευρώ θα τους κοστίσει πάρα πολύ ακριβώτερα, ενώ η παραμονή της αποφέρει κέρδη και στην Γερμανία και στις Γερμανικές τράπεζες. Καταλαβαίνεις τη φάκα?

 4. Emmanuil avatar
  Emmanuil 19/07/2012 14:11:28

  Έργα και όχι λόγια.

 5. johnny avatar
  johnny 19/07/2012 14:47:23

  Η προεκλογικες δεσμευσεις περι επαναδιαπραγματευσης εφ'ολης της υλης και σταδιακη απαγκυστρωση φτασαμε στη πληρη εφαρμογη του μνημονιου και οχι μονο αυτο αλλα τα 11,5 εγιναν περιπου 17 δις, οι οριζοντιες περικοπες επιδοματων,συνταξεων,εφαπαξ ειναι σε σταθερη βαση και μας διαβεβαιωνουν κιολας οτι ολα αυτα γινονται για να παρουμε μονο 2 χρονια,και αν,επιμηκυνση.Βεβαια κατα τ'αλλα εγινε η επιλογη των γενικων γραμματεων με την αναλογη ποσοστοση των τριων κομματων.Θελω να πιστευω οτι καταλαβαινουν οτι το πουλοβερ ηδη ξηλωνεται και ο χειμωνας θα ειναι βαρυς.

 6. vildanden avatar
  vildanden 19/07/2012 16:32:29

  Τι έγινε παιδιά; Δε βγαίνουν τα μέτρα και το ρίξαμε στους κώλους;

 7. xp avatar
  xp 19/07/2012 17:58:02

  Πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται το μνημόνιο να θιξει τις ιερές αγελάδες της διαπλοκής,των καρτέλ ,της κομματοκρατίας ,των ΜΚΟ.Μόνο τους χαζούς ιθαγενείς.Μην ξεχνούμε ότι μεσαίος υπάλληλος των Βρυξελών άλλαξε ουσιαστικά τον νομο για τον βασικό μέτοχο.......Και δεν νομίζω ότι δεν υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις των δανειστών με τις εγχωριες ελίτ ,κυρίως του χρήματος.Το ερώτημα των εκλογών ήταν απλώς κίβδηλο ! Κανένας δε είπε την αλήθεια ! Και η αλήθεια είναι ότι απλώς δεν υπάρχει σχέδιο εθνικό και ουσιαστικά αγόμαστε και φερόμαστε από μια κλίκα εκτός Ελλάδος ,σαν ένα ασήμαντο προτεκτοράτο.Ο λαός δεν θέλει ουσιαστικά δύσκολες και επίπονες λύσεις ,νομίζοντας ότι θα έρθουν οι ξένοι να βάλουν σε τάξη κάποια πράγματα ή ότι έχουμε κρίση καπιταλιστικού συστήματος και θα λυθούν όλα , αν στο μέλλον θα ψηφιστούν κόμματα του αριστερού χώρου.Ενα είδος παραδείσου ! Ομως ,απλώς οι ξένοι απλώς θα θελήσουν να επωφεληθούν ,όπως και όσοι από εμάς έτυχε να εργαστούμε σε χώρες ποιό τριτοκοσμικές (από άποψη θεσμών) , ενώ ο παράδεισος απλά δεν υπάρχει! Για αυτό υπάρχουν απίστευτες αποτυχίες , για αυτό και είμαι πολύ ανήσυχος.Δεν υπάρχει ένα Εθνικό σχεδιο ,με βάση του οποίου να θυσιαστούμε μεν αλλά οι θυσίες να ποιάσουν τόπο.

 8. xp avatar
  xp 19/07/2012 18:11:44

  Η οικονομία ήταν άρρωστη και πριν το ευρώ. Το ευρώ μπαχαλοποίησε τα πάντα , διότι χάθηκε καθε έλεγχος σε μια χώρα που δεν είχε το επίπεδο να κρατά ενα νομίσμα επιπέδου βορείων χωρών.Το 2005 η Γαλλία και η Γερμανία με την βοήθεια της Μ.Βρετανίας χαλάρωσαν τις συνθήκες και εμείς νομίσαμε ότι πάμε για σύγκλιση.Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει ιδεολογία ,ούτε και μηχανή παραγωγής οραμάτων ! Μονο συμφέροντα ! .Πολλοί εδώ χρησιμοποιούν ιδεολογικές αναζητήσεις ή ψευδαισθήσεις προγραμμάτων που δήθεν θα μας σώσουν . Ξεχνούν το συμφέρον ! Δηλαδή την κινητήρια δύναμη των πάντων ,για αυτό κάνουν διαρκώς λάθη .Δεν είναι δυνατόν οικονομολόγοι κριτικοί στα μέτρα να πέφτουν μέσα και οι μνημονιακοί όλοι έξω!!! Αντιβαίνει στην κοινή λογική.Επιτέλους 1+1=2 όχι 5.

 9. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 19/07/2012 18:44:51

  Αρκεί ο αγώνας δρόμου να μην γίνεται στην ...άμμο και με τα παπούτσια στο χέρι!

 10. abc avatar
  abc 19/07/2012 20:30:12

  Φάκτορα οι φωτογραφίες σου κολάζουν άγιο... Πως τις βρίσκεις αδερφέ?...

  • Factorx avatar
   Factorx @ abc 19/07/2012 20:42:55

   Αποκλειστικό

 11. molly avatar
  molly 20/07/2012 12:21:51

  Η Σύνταξή μου μετά από 35 χρόνια δουλειάς συνολικά το έτος 2011 ήταν 15.873,18
  Φόρος 1.397,17 καθαρά που μου έμειναν 14.476,01 δια 12 μήνες = 1.206,33 και σε αυτό το ποσό επιμερίζετε το δώρο χριστουγένων, πάσχα αδείας δηλαδή 1.154,00 περίπου το μήνα Πλούσιος τέως δημόσιος υπάλληλος Δεν έχω πάρει μετά από δύο χρόνια αφότου παραιτήθηκα κανένα ταμείο Τώρα θα μου κόψουν και το μισό εφαπαξ. Έτσι για να μην βρίζετε τους ΔΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.