21/04/2010 18:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγόρασαν Ομόλογα και τα Ταμεία;

Ένα από τα θέματα με  τα οποία  σταύρωναν καθημερινά την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν και η διαχείριση των  αποθεματικών των ταμείων. Το γνωστό σκάνδαλο με τα δομημένα ομολόγα.

 Θέλω να ρωτήσω τα εξής το Υπουργείο Οικονομικών:

1. Τους τελευταίους τέσσερις  μήνες,  επένδυσαν στην αγορά ελληνικών ομολόγων  ασφαλιστικά ταμεία;

2. Αν, ναι, ποια ταμεία και τι ποσά επένδυσαν;

3. Συμμετείχαν οικειοθελώς ή κάποιος τα …παρακίνησε;

4. Με την άνοδο των spreads, μπορεί να μας απαντήσει τι ζημιά έχουν υποστεί μέχρι σήμερα; Τι μέρος του κεφαλαίου τους έχουν απωλέσει;

Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greenhorses avatar
  Greenhorses 21/04/2010 19:24:50

  εξεταστική επιτροπή άμεσα για να διευκρινιστεί πέρα όλων των άλλων που ανακύπτουν ποιος είναι ο ρόλος της Goldman sachs, δίνει συμβουλές στην διαχείριση του χρέους; Ποιο αγόρασαν CDS έχει αγοράσει και η Goldman sachs;

  * Τι ακριβώς ειπώθηκε με την Λούκα που αποκάλυψε το ποντίκι.
  * Τι επαφές είχε ο Γιωργάκης όπως είχε αποκαλύψει το Παρόν.
  * Ποιοι συμμετείχαν σε ραντεβού 28 Ιανουαρίου σε εστιατόριο κάτω από την Ακρόπολη με στελέχη της εταιρίας όπως αποκαλύφθηκε στους τελευταίους φάκελους.
  * Γιατί πρώην στγέλεχως την ίδιας εταιρίας ανέλαβε στο ΟΔΔΗΧ με αμοιβή μάλιστα πολύ μικρότερη από όσο έπαιρνε από την Goldman
  * Γιατί έγινε το Τ+3 Τ+10 στα ομόλογα.
  Ποιος έκανε την διαρροή πρόσφατα.
  * Να ερευνηθούν οι μέρες εκρηκτικής ανόδου των spreads με δηλώσεις.

  Άμεσα εξεταστική.

  Ξυπνάτε στην ΝΔ και μην βγαίνουν στα παράθυρα άσχετοι με τα οικονομικά ο μόνος που έχει αναφέρει ενδιαφέρονταν πράγματα τον τελευταίο καιρό είναι ο Σαμαράς ο Κεφαλογιάννης που μίλησαν με στοιχεία για το πως φούσκωσε το έλλειμμα, ποιος δημιούργησε το πρωτογενές έλλειμμα, την στάση που είχε το ΠΑΣΟΚ ακόμα και για να ιδιωτικοποιηθεί η Ολυμπιακή και σαμποτάρισε κάθε προσπάθεια να παρθούν μέτρα κτλ κτλ.

 2. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 21/04/2010 20:31:38

  Πολύ σοβαρό θέμα αυτό που ανέδειξες
  Καλή ερώτηση.
  Απάντηση δεν βλέπω Φάκτορα !!!

 3. PELIAS avatar
  PELIAS 22/04/2010 12:19:37

  Θα προσθέσω εδώ κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, όπως φυσικά και οι πολιτικοί μας, όπου συνυπάρχουν και αρκετοί Μηχανικοί.

  Μετά τον πόλεμο, άν υπάρχει κάποια στέγη επάνω απο τα κεφάλια τους, τα κεφάλια των οικογενειών τους και τα γραφεία και τις επιχειρήσει τους, την οφείλουν όχι στους πολιτικούς, όχι στους δικηγόρους και στους γιατρούς, αλλά μόνο στους Μηχανικούς.

  Τον λιγότερο δε σεβασμό που πρέπει να δείξουν σ'άυτούς τους ακούραστους εργάτες είναι για τα γερατειά τους και για τις συντάξεις τους.

  Διότι είναι πλέον κοινό μυστικό ότι, το πλουσιότερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας μας, τα αποθέματα του οποίου δημιουργήθηκαν ΜΟΝΟ απο το ελεύθερο επάγγελμα και ΟΧΙ απο κρατήσεις μισθών στην εργασία στο δημόσιο, το έχουν καταληστέψει για λόγους γνωστούς και αγνώστους.

  Κανένας όμως λόγος απο αυτούς δέν μπορεί να δικαιολογήσει την ΚΛΟΠΗ των καταθέσεων των Μηχανικών στο ταμείο τους.

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.