#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2010 07:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγωγή δισεκατομμυρίων απειλεί να ανατρέψει τις διαδικτυακές ισορροπίεςΗ Microsoft είναι η μεγαλύτερη εταιρία software στο κόσμο. Ιδρύθηκε από τον Bill Gates, και είναι κυρίως γνωστή για τα προϊόντα Windows και Microsoft Office Suite. Μια άλλη τεράστια εταιρία του χώρου είναι και η Apple, που σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρονικές συσκευές, λογισμικό, και υπολογιστές. Τα πιο διάσημα προϊόντα της είναι, μεταξύ άλλων, οι Macintosh computers, το iPod, το iPhone, και το  iPad. Τέλος, η Yahoo, που είναι μια εταιρία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρέχει υπηρεσίες ίντερνετ παγκοσμίως, μέσω δημοφιλών μηχανών αναζήτησης, αλληλογραφίας, αρχείων, ειδήσεων, διαφήμισης, χαρτογράφησης,  κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.

Τι κοινό υπάρχει μεταξύ των τριών αυτών εταιριών εκτός από τη κυριαρχία τους στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο; Και τις τρεις, μαζί με κάποιες άλλες (Google, eBay, Facebook, Netflix) , τις έκανε αγωγή ο συνιδρυτής της Microsoft  Paul Allen, για λόγους παραβίασης συμφωνιών ευρεσιτεχνιών.

Η αγωγή θεωρείται επιεικώς «αστεία», καθώς με βάση τα λεγόμενά του, ο Allen ουσιαστικά ισχυρίζεται πως είναι αυτός ο οποίος εφηύρε τις βασικές παραμέτρους του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, «η αγωγή κατονομάζει παραβιάσεις τεσσάρων ευρεσιτεχνιών τεχνολογίας, οι οποίες όμως αποτελούν τα βασικά στοιχεία για τη λειτουργία των εταιριών κολοσσών, καθώς και του e-commerce, ή των μηχανών αναζήτησης γενικότερα». Μια ευρεσιτεχνία  αφορά στη τεχνολογία που επιτρέπει σε κάποιο online κατάστημα να προτείνει προϊόντα, βάσει του τι ψάχνει ο κάθε επισκέπτης. Μια άλλη ευρεσιτεχνία, αφορά στη δυνατότητα που δίνεται σε αναγνώστες ενός άρθρου, να εντοπίζουν στα γρήγορα, κάποια άλλα άρθρα σχετικά με το ίδιο θέμα. Τέλος, μια άλλη ευρεσιτεχνία που «παραβιάστηκε»,  είναι αυτή που επιτρέπει σε διαφημίσεις να εμφανίζονται στην οθόνη, δίπλα σε κάποια ανάρτηση.

Η τεχνολογία των παραπάνω πατεντών, αναπτύχτηκε πριν από δέκα περίπου χρόνια, από την εταιρία Interval Research Corp,   που δεν υπάρχει πλέον, και που την  χρηματοδοτούσε ο Paul Allen την εποχή της φούσκας του διαδικτύου. Ο ίδιος δεν συμμετείχε στην ανακάλυψη ή εφεύρεση καμίας από αυτές, όμως τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ανήκουν σε αυτόν. Το αποτέλεσμα της αγωγής που κατατέθηκε, αναμένεται με ενδιαφέρον.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 29/08/2010 08:28:58

  Τώρα το θυμήθηκε? Γιά να ψάξουν τα "τσακάλια" να βρούν σε ποιά εμπορική πρόσφατη συμφωνία με αρκετά λεφτά τον άφησαν απ'έξω...
  Γιατί κάτι τέτοιο πρέπει να έχει συμβεί...
  Και τσινάει τώρα...

 2. Xa! avatar
  Xa! 29/08/2010 21:46:52

  Προσπαθείστε να βρείτε και να νοικιάσετε απο βίντεο-κλάμπ την ταινία "Οι πειρατές της Σίλικον Βάλεϋ"
  Αναφέρεται στον Γκέιτς και σ αυτόν και το πως ξεκίνησαν και από που έκλεβαν ιδέες όπως πχ το ποντίκι που ήταν μια ευρεσιτεχνία ανεφάρμοστη ακόμα από την Χιούλετ Πάκαρντ αν θυμάμαι καλά.
  Άσε που η πρώτη τους δουλειά ήταν ένα προγραμματάκι που πήγαν να πουλήσουν και δεν είχαν τίποτα, παρά έκλεισαν την συμφωνία και κατόπιν εξαπάτησαν καθηγητή τους να τους το γράψει και χωρίς ο ίδιος να μάθει, ούτε να πάρει τίποτα.
  Η τέλεια απομυθοποίηση αυτών που νομίζουμε διάνοιες, επιχειρηματίες κλπ.
  Παπατζήδες του κερατά σε μια αναπτυσόμενη τεχνολογία με πολύ μέλλον...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.