04/12/2008 19:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγωγή Οτσαλάν εναντίον του … ελληνικού κράτους

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, εννέα χρόνια μετά την παράδοσή του στην τουρκικές Αρχές, και από τότε κρατούμενος σε απομόνωση στις Φυλακή του Ιμραλί, κατέθεσε αγωγή κατά του ελληνικού κράτους. Με την αγωγή του ζητεί να του αναγνωριστεί δικαστικά «η ευθύνη του ελληνικού κράτους για την παράδοσή του στην Τουρκία το 1999 και να του επιδικαστεί συμβολική αποζημίωση υπέρ του αγώνα του κουρδικού λαού». Πρόκειται για ποσό που ανέρχεται στα «20.100 ευρώ - το ελάχιστο για θεμελίωση της αρμοδιότητας του τριμελούς διοικητικού Πρωτοδικείου»

Σε ανακοίνωση, που υπογραφεί ο κ. Γιάννης Ραχιώτης, πληρεξούσιος δικηγόρος του Κούρδου ηγέτη, αναφέρεται ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ερχόμενος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1998 έλαβε έμμεσες παραπλανητικές από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα του δοθεί πολιτικό άσυλο. «Παραπλανήθηκε επανειλημμένα από τους εκπροσώπους της (της Ελλάδας) ότι δήθεν μεριμνούν για να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο σε άλλες χώρες και εν τέλει σε συνεργασία με άλλες χώρες τον παρέδωσε (η Ελλάδα) στην Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η αγωγή υποστηρίζει επίσης ότι: «Η Ελλάδα παραβίασε το διεθνές και το εσωτερικό της δίκαιο αρνούμενη να τηρήσει τη νομοθεσία για το πολιτικό άσυλο», και ότι τον εξέθεσε «σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του, με την παράδοσή του στην Τουρκία όπου στερήθηκε την ελευθερία του, καταδικάστηκε σε θάνατο και έκτοτε υφίσταται το βασανιστήριο της απομόνωσης».

http://www.protothema.gr/index.php

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/12/2008 20:14:51

  ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ, ΑΛΛΑ...

  «Βρισκόμουν ακόμη στην Ιταλία, όταν έλαβα από την Αθήνα, από τον Υπουργό της Κοινωνικής Προνοίας, τηλεγράφημα αν δέχουμαι ν’ αναλάβω τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου με ειδική εντολή να πάω στον Καύκασο όπου κιντύνευαν πάνω από εκατό χιλιάδες Έλληνες και να προσπαθήσω να βρω τρόπο να μετακομιστούν στην Ελλάδα σώοι ..

  Έφυγα απο την Ιταλία, πέρασα από την Αθήνα, πήρα μαζί μου μια δεκαριά διαλεχτούς συνεργάτες, τους περισσότερους Κρητικούς, κι έφυγα για τον Καύκασο, να δω από κοντά πώς θα μπορέσουν να σωθούν οι χιλιάδες αυτές ψυχές.

  Από το νότο οι Κούρδοι ΠΕΤΆΛΩΝΩΝ όσους Έλληνες έπιαναν, κι από το βορρά οι μπολσεβίκοι κατέβαιναν με φωτιά και με τσεκούρι. και στη μέση οι Έλληνες του Μπατούμ, του Σοχούμ, της Τιφλίδας, του Καρς, κι όλο στένευε γύρα από το λαιμό τους η θελιά, και περίμεναν, γυμνοί, πεινασμένοι, άρρωστοι, το θάνατο ..

  Περάσαμε τη Γεωργία, μπήκαμε στην Αρμενία, απόξω από το Καρς, τις μέρες εκείνες, είχαν πάλι πιάσει οι Κούρδοι τρεις Έλληνες και τους είχαν ΠΕΤΑΛΏΣΕΙ σα μουλάρια…»,

  Καζαντζάκης, «Αναφορά στον Γκρέκο», κεφ. ΚΖ΄. «Αληθές = εθνικόν». Κι αν οι Μπολσεβίκοι εξαφανίστηκαν και τους κρίνει, πλέον, ο …«υλισμός της Ιστορίας», οι Κούρδοι, εκτός από φυλλάδια στα φανάρια κι ομάδες συμπαράστασης στον Αγώνα του Κουρδικού λαού, οφείλουν, -το ελάχιστον!- μια «συγνώμη», ε;

 2. manolios avatar
  manolios 04/12/2008 20:25:52

  Και μετά αυτήν την αναφορά του νηπίου σαφώς θα πρέπει κάθε κούρδο να γραπόνουμε και να τον μεταφέρουμε στα Τούρκικα χέρια : Εύγε !
  Μεγάλη ατυχία που και αυτήν την γκάφα την έκανε πασόκος δάκτυλος, μεγάλη ατυχία, φανταστείτε τι θα γινόταν με το αντίθετο; Να ήταν για παράδειγμα η Ντόρα ! ΓΚΛΟΥΠ

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 04/12/2008 20:51:00

  Όπως όλοι οι Έλληνες δεν είναι ίδιοι, έτσι και όλοι οι Κούρδοι δεν είναι ίδιοι.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/12/2008 20:59:05

  Εάν ο Οτσαλάν έλαβε πράγματι "έμμεσες διαβεβαιώσεις" -και φυσικά το ψήφισμα 153 βουλευτών της Βουλής να του δοθεί άσυλο συντείνει στα λόγια του - πράγματι έχει δίκιο να ζητα και τα ρέστα.
  Το λάθος της Ελλάδος δεν είναι ότι δεν του έδωσε άσυλο αλλά του επέτρεψε να έχει παρόμοια εντύπωση.
  Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να πάει σε πόλεμο με την Τουρκία όχι για δικά της θέματα αλλά για θέματα άλλων.
  Αυτό είναι ανεξάρτητο από τη στάση αυτών των άλλων στον πόλεμο 1920 -22.Και διαφορετική στάση να κρατούσαν πάλι η σημερινή ελληνική πολιτική έπρεπε να είναι η ίδια.

 5. Xase avatar
  Xase 04/12/2008 21:00:34

  @1
  Νηπιε σε ειχα σε εκτιμηση, τι πραγματα ειναι αυτα;;
  Αν θαρθει καποιος Κουρδος στο σπιτι σου και σου ζητησει ενα πιατο φαι στειλλτον στον Σημιτη και στον Παγκαλο.

 6. Michel avatar
  Michel 04/12/2008 21:15:40

  Oι Κουρδοι πρωτοστατησαν στις σφαγες και των Αρμενιων,αλλα και των Ελληνων το '22,εμεις πρεπει να προσεγγιζουμε διαφορετικα το θεμα ενος ηρωικου λαου που υποφερει,απο τα παιχνιδια της πολιτικης(οι ιδιοι οι Κουρδοι σφαζονται μεταξυ τους).
  Αν τα συμφεροντα τους τους φερουν απενατι σε μας,θα ειναι ανελεητοι οπως ηταν το '22,αυτο ομως δεν αφορα απλους δυστυχισμενους ανθρωπους με μωρα στην αγγαλια.

 7. makedonas avatar
  makedonas 04/12/2008 21:22:50

  Νεότερος συμπαθούσα τους Κούρδους.Μεγαλώνοντας (και μαθαίνοντας) κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το τίμημα που πληρώναμε για την όποια υποστήριξή μας ήταν δυσανάλογα βαρύ.Κανείς δεν έχει αναρωτηθεί πως οι "ξυπόλυτοι" αυτοί κατορθώνουν να διατηρούν αντάρτικο για πάνω από 15 συναπτά έτη?Που βρίσκουν τα χρήματα?Μετά έμαθα για τη διαδρομή της ηρωίνης από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη και για τους κατ'εξοχήν μεγαλέμπορους.Μετά έμαθα για τις ιστορίες των προσφύγων για τους "κιούρτηδες",που ήταν οι πιο άγριοι όλων κατά την καταστροφή.
  Για τον Οτσαλάν είχα χάσει πάσα ιδέα όταν βλέποντας ένα ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης (λιγο πριν τη σύλληψή του),είδα αμούστακα αγόρια και κορίτσια ,σε κάποιο στρατόπεδο στη Συρία,να σκύβουν και να του φιλούν το χέρι και αυτός να χαίρεται.
  Ήταν καλό πιστεύω που τον ξεφορτωθήκαμε.Άσχημα ναι,ξεφτιλιστήκαμε ναι,αλλά έτσι έπρεπε.Αν έχουμε τέτοιους φίλους τι τους θέλουμε τους εχθρούς?

 8. manolios avatar
  manolios 04/12/2008 21:42:49

  Παιδιά μην κρύβεστε άντε πέστε μας ποιοι είναι οι φίλοι μας ; Ιδιαίτερα αυτό που γράφει ο Μακεδώνας είναι απόδειξη οτι καλώς τον εδώσαμε στους Τούρκους ! Ήμαρτον φαντάσου πως βλέπουν την εκτίμηση μερικοί. Φυσικά και γω είδα μερικούς Μακεδώνες που φιλούσαν το χέρι του Εφραίμ, βάσει αυτού όλοι οι Μακεδώνες είναι Εφραιμαικοί διαολοκαλόγεροι.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/12/2008 22:00:00

  Οι φίλοι δεν είναι κατι το στατικό.Ούτε είναι θέμα νεοταξικής προπαγάνδας.
  Εκείνο που συνέβη είναι το εξής : Η Ελλάδα λειτουργούσε ως "ηθικός" βοηθός του αγώνα των Κούρδων και σε καμμία περίπτωση ως υλικός βοηθός.
  Ο πραγματικός υποκινητής ήταν η Σοβιετική Ενωση και η Ρωσία και ο άνθρωπος πίσω απο τον Οτσαλάν ο Πριμακόφ.Η Συρία όπου ζούσε φυσικά καλυπτόταν από τους Ρώσους.
  Τον Αύγουστο του 1998 το ρούβλι κατέρρευσε και ο Γέλτσιν ζήτησε οικονομική βοηθεια από τους Αμερικανούς.Μέσα στα ανταλλάγματα ήταν και το πουλημα του Οτσαλάν και του Μιλόσεβιτς.Αμέσως μόλις εγκρίθηκε η βοήθεια οι Σύροι διώχνουν τον Οτσαλάν που αρχίζει να περιπλανάται.
  Εκείνοι που στην Ελλάδα νόμιζαν ότι είναι δυνατόν να αναλάβει η χώρα τη θέση της Ρωσίας ,δηλ να γίνει και πραγματικός σπόνσορας του Οτσαλάν και όχι απλώς προπαγανδιστικός δεν εχουν συναίσθηση των δυναμεων μας.

 10. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 04/12/2008 22:17:41

  @ Νήπιος Γέρων

  Οι Κούρδοι μαζί με τους τσέτες είναι γνωστό ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στις σφαγές του ελληνικού πληθυσμού της Σμύρνης. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες. Να μία, πρόχειρη...

  "Βγήκαμε στο δρόμο. Φωτιά από τη μια, θάλασσα από την άλλη.

  Και οι Τσέτες – Κούρδοι βρίσκονταν στη μέση, και έσφαζαν και σκότωναν…

  Τη νύχτα Τσέτες και Κούρδοι έκαναν επίθεση ν´ αρπάξουν, να σφάξουν, ν´ ατιμάσουν."

  Από τις αναμνήσεις Ελένης Καραντώνη από το Μπουνάρμπασι.

 11. μανώλης avatar
  μανώλης 04/12/2008 22:30:30

  Νήπιε, αλήθειες λέει ο Καζαντζάκης, μα θαρρώ πως αυτά είναι καιρός να τα αφήσωμε πίσω.
  Αλοιώς θα΄πρεπε να΄χωμε προβλήματα με το μισό κόσμο:
  Ιταλοί(Αλβανία του΄40),
  Άγγλοι(Κύπρος),
  Γερμανοί(Β΄Παγκόσμιος)
  Βούλγαροι(Βαλκανικοί)......

  Όσο για την αγωγή, μάλλον κάποια ντόπια παλικαράκια, προσπαθούν να παίξουν παιχνίδια μεγάλων (όπως τότε για όσους θυμούνται...)

 12. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 04/12/2008 22:37:49

  Τι βλακείες είναι αυτές ρε παιδιά; Θα καταδικάσουμε όλλους τους Κούρδους συλλήβδην, επειδή οι προπάπποι τους πολέμησαν κατά των Ελλήνων; Και οι Γερμανοί πολέμησαν εναντίον μας το 1940 και οι Ιταλοί. Στην πυρά και αυτοί!!
  Α, μην ξεχάσετε και τους Πέρσες...

  Το θέμα ήταν ανθρωπιστικό. Ένας κυνηγημένος άνθρωπος, που τύχαινε μάλιστα να είναι ηγέτης ενός ολόκληρου λαού, ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους, αλλά και τη μακρά ιστορική μας παράδοση, ήμασταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να του το παρέχουμε. Και όχι να του στήσουμε παγίδα (γιατί αυτό συνέβη από την πρώτη στιγμή, με τη μεταφορά του στη Κένυα) για να τον παραδώσουμε στον εχθρό του.

  Έχουμε μάθει να οικτηρούμε την παράδοση του Ρήγα Φεραίου στην Τουρκία από την Ιερά Συμμαχία (από τους Αυστριακούς του Μέτερνιχ συγκεκριμένα). Ας μου πει κάποιος, τι διαφορετικό κάναμε εμείς με τον Οτσαλάν;

 13. Greco avatar
  Greco 04/12/2008 22:39:42

  λογικη καποιων:
  οι κουρδοι μας εσφαξαν το 22 >>>>ολοι οι κουρδοι εως σημερα ειναι κακοι >>>>>πρεπει να στηριζουμε την τουρκια(που δεν μας εσφαξε...)και καλως τους παραδωσαμε τον οτσαλαν

  δικια μ λογικη(ελπιζω κ της πλειοψηφιας):
  η τουρκια ειναι η μονη σοβαρη απειλη στην εθνικη κυριαρχια μας>>>>>οι κουρδοι μειωνουν την ισχυ της τουρκιας>>>>>>στηριζουμε κουρδισταν

  (σκεφτειτε ν χε συμβει αυτο με τον οτσαλαν επι νδ....)
  αληθεια αυτος ο παγκαλος-το ανταξιο της πατριδος τεκνο- ποτε θα παει σπιτι του?ελεος πια...

 14. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/12/2008 22:55:39

  ΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ, -"και τα σκυλιά δεμένα"...

  Τι είναι αυτά που λέτε, ρε, σεις, για "πιάτα φαΐ", Σημιτοπάγκαλους και "μωρά στην αγκαλιά"; Εμένα με ενδιαφέρει, για το γενικό καλό, να καταρρίπτονται ανιστόρητοι μύθοι. Το αν ευκαιριακά βολεύουν τους πράσινους, τους κόκκινους ή τους μπλε, ποσώς με ενδιαφέρει. Ορίστε, τώρα, και άλλο ένα ...medley με κομματάκια έξω από μονόχρωμα ή πολύχρωμα "κομματάκια", -δηλαδή, κάτι που ενώνει αντί να χωρίζει, ήτοι: ΕΘΝΙΚΟ. Έχει να κάνει με το ποιος είναι Έλληνας και την καθαρότητα της νυν ελληνικής φυλής. Όλα από το ίδιο βιβλίο του μέγιστου Καζαντζάκη...

  *****
  "ΒΑΡΑΒΆΡΟΙ"

  «Το σόι του κυρού μου αποσέρνει από ένα χωριό, δυό ώρες από το Μεγάλο Κάστρο, (σ.σ. Ηράκλειο), που το λεν ΒΑΡΒΑΡΟΙ. όταν ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Νικηφόρος Φωκάς πήρε πίσω τον δέκατο αιώνα την Κρήτη από τους Άραβες, μάντρωσε σε μερικά χωριά όσους Αραβίτες απόμειναν από την σφαγή, και τα χωριά αυτά ονομάσθηκαν Βαρβάροι», Καζαντζάκης, «Αναφορά στο Γκρέκο», εκδ. Ελ. Καζαντζάκη, 1962, σελ. 32.

  ****
  "ΤΑ ΠΆΤΡΙΑ", αδερφέ, "ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ"!!!

  «Την ώρα που ετοιμαζόμουν να μπω στο βαπόρι,
  ένας γέρος Πόντιος με ζύγωσε:

  - Έχω ακουστά, αφεντικό, πως είσαι γραμματιζούμενος. ένα πράμα θέλω να σε ρωτήσω, με την άδεια σου: Οι ΛΥΔΟΊ που πολέμησαν στον Τ ρ ω ι κ ό πόλεμο ήταν ΈΛΛΗΝΕΣ;

  Ξ*α*φ*ν*ι*ά*σ*τ*η*κ*α*. ποτέ δεν μου ’ρθε στο νου πως μπορεί κι αυτό να γίνει πρόβλημα να παιδεύει τον άνθρωπο.

  - ΕΛΛΗΝΕΣ; Αποκρίθηκα. ΚΑΘΟΛΟΥ. ήταν Λυδοί, Ανατολίτες.

  Ο γέρος κούνησε το κεφάλι:

  - Καλά λοιπόν μου το ’παν πως απαρνήθηκες
  ΤΑ ΠΆΤΡΙΑ. Χαίρετε!

  Ετούτη ήταν η τελευταία φωνή που άκουσα στον Καύκασο … Το βαπόρι ήταν γεμάτο ψυχές που ξεριζώθηκαν από τα χώματά τους και πήγαινα να τις μεταφυτεύσω στην Ελλάδα…», Καζαντζάκης, «Αναφορά στον Γκρέκο»

  Η πλάκα είναι, ότι «ο γερο- Πόντιος» είχε δίκιο!!! Παράδοση, γιά! «Τα πάτρια», αδέρφια, «τα πάτρια»! Δείτε: «Χετταίοι αναφέρουσιν ελληνικά ονόματα κυριάρχων (: στην Λυδία) και σχέσεις προς ισχυρούς εκεί οργανισμούς κατοίκων. Ούτως ερμηνεύονται και τα παλαιότατα εκεί θεσσαλικά ονόματα της Μαγνησίας, του τε Σιπύλου και του Μαιάνδρου, της Λαρίσης κ.ά.δ..

  ΑΚΡΙΒΏΣ δε τοιαύτας πληροφορίες παρέχουσι και οι αρχαίοι Έλληνες από του Εκαταίου και του Ηροδότου περί κυριαρχίας των ΕΛΛΗΝΩΝ εν τη Λυδία δια βασιλικων οίκων καθαρώς ελληνικών: διότι βασιλείς της χώρας .. ήσαν ΗΡΑΚΛΕΊΔΑΙ, βασιλεύοντες επί 22 γενεάς ανθρώπων, παραδίδοντες την βασιλείαν ο πατήρ εις τον υιόν συνεχώς.

  Ιδρυτής της βασιλείας ταύτης υπήρξεν ο Άγρων, υιός του Νίνου, έγγονος του Βήλου, δισέγγονος του Αλκαίου, τρισέγγονος του Ηρακλέους (νοείται δε Ηρακλής ο πρώιμος Μυκηναίος- Τιρύνθιος, ο αποθεωθείς ήρως*, ουχί ο γενάρχης των Ηρακλειδών). Εννοείται ότι οι βασιλείς εκείνοι .. ήρχον λαού αναμείκτου, πλέον …», (Ελευθερουδάκης, λ. «Λυδία»)

  *«Οι ήρωες και οι ημίθεοι ήσαν άνθρωποι, άνθρωποι που εν ζωή είχαν κάνει αξιόλογα πολεμικά έργα, πολλές και μεγάλες ανδραγαθίες σε καιρό πολέμου ή που σε καιρό ειρήνης ευεργέτησαν πάρα πολύ το βίο του συνόλου των ανθρώπων κάνοντας ανακαλύψεις ή θεσμοθέτησαν νόμους κ.τ.λ. και οι μεταγενέστεροι τους τίμησαν, άλλους ως θεούς και άλλους ως ήρωες…», ([: συμπερασματικά, από] Διόδωρος, βίβλος 4, και 5), πηγή το καταπληκτικό www(.)krassanakis(.)gr.

  Παρεμπιπτόντως, ο λασιθιώτης κ. Κρασανάκης, -απ’ τα συμφραζόμενα- φαίνεται να είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, αλλά, πρωτίστως, -πάλι απ’ τα συμφραζόμενα-, Έλλην-ας και επιστήμων, (φίλε, "manolios"). Όπως οι ιερείς και Διαφωτιστές τού Έθνους «Πλήθων», Βούλγαρης, Γεώργιος Ανθρακίτης, Βενιαμίν Λέσβιος, Ιγνάτιος Ουγγροβλαχίας. Ή ο Παπαφλέσας, ο Διάκος κι ο Σαμουήλ στο Κούγγι. αλλά, ...χριστιανάρες ήταν και ο Κοραής, ο Καποδίστριας, ο Μακρυγιάννης!
  Συν, κι όλοι της Β΄ Εθνοσυνέλευσης που έγραψαν, υπέγραψαν και διακήρυξαν, ότι: «Έλληνες είναι οι εις Χριστόν πιστεύοντες κάτοικοι της Ελλάδος».

  ΕΛΛΗΝ = ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Δεν μπορούμε ό,τι συνάδει στα ιδεο-λογικά μας συμφέροντα να το οικιοποιούμαστε κι ό,τι αντιτίθεται να το διαγράφουμε, (-φίλε Xase). Αυτό είναι Δογματικό = Ανθελληνικό. Όπως Έλληνας ήταν ο Μεταξάς, (: «ΟΧΙ», στους ομοδόξους του Γερμανούς), αλλά, και ο Βελουχιώτης, (: ΟΧΙ, στους ομοδόξους του τού Κ. Κ. Ε.-Σ.Ε.), ο Παπαδόπουλος, (: ΟΧΙ, στους ομοδόξους του Αμερικανούς, στον πόλεμο των 7 ημερών του Ισραήλ, το ’67), αλλά, και οι κομματικά α-δέσποτοι, ανένταχοι, αναρχο-αυτόνομοι φοιτητές τής εξέγερσης του «Πολυτεχνείου»: «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ» – «ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ» - «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» = «Ε.Ο. 17Ν- “ΟΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”, 1975 - 2002». Επίσης, στους 59 πληρεξούσιους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, ο ένας (1) αντιπροσώπευε τους «Αλβανούς συμμάχους» (!?!). Ο δε μεγαλύτερος πεζογράφος τής νυν Ελλάδος, ο Καζαντζάκης, ήταν ΚΑΙ ζηλωτής χριστιανός, στο ξεκίνημά του, ΚΑΙ κομμουνιστής ένθερμος, καταγόμενος, δε, απ’ το χωριό …«Βάρβαροι»! Κι αυτές οι μέχρι ειρωνείας αντιφάσεις, τις οποίες ΕΜΕΙΣ, ως Έλληνες του σήμερα, καλούμαστε να συγκεράσουμε, αφορούν, …ΜΟΝΟ, 549 χρόνια!

  +ΠΕΡΑΣΜΑ & ΠΡΟΤΑΣΗ

  Το 1821 το 98%~ των Ελλήνων ήταν αναλφάβητοι, το 1944, το 48%~ και, σήμερα, όλοι~ γνωρίζουμε γράμματα. Έχουμε, μ’ άλλα λόγια, σαν Έθνος, ΜΟΛΙΣ, μάθει …ανάγνωση. Και φερόμαστε σαν να ’χουμε τελειώσει …Πανεπιστήμιο, αντί ν’ ανοίξουμε κανά βιβλίο!

  Ώς τα τώρα, ό,τι καταφέραμε, (= συνέταιροι, πλέον, ισότιμοι κι ομόσπονδοι, μ’ αυτούς που μας έκαναν κράτος, οι για 400 χρόνια κατακτητές μας βρίσκονται , τώρα, στο έλεος του veto μας και, τέλος, Αφρικανοί, Ασιάτες και Βαλκάνιοι, που βρίσκονταν σε ίδια μοίρα με μας το ’40, πνίγονται, ανιτινάζονται και ξεπαγιάζουν μέχρι θανάτου, οι καϋμένοι!, για να μπουν στην Ελλάδα), το καταφέραμε ένεκα του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ- ΚΥΤΤΑΡΟΥ- ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ- ΨΥΧΗΣ.

  Ήρθε, ΠΛΕΟΝ, η ώρα και τής μετά "Λόγου Γνώσεως" καταξίωσης. Ή, διαφορετικά, της αφομοίωσης έως εξαφάνισής μας, ως είδους- έθνους…

  Κάτι παλαιο- Ορθόδοξοι Νέο-απολογητές πρέπει, πρώτα, να να γίνουν Ησυχαστές- Ομφαλοσκόποι στα Καντουνάκια, -και «παίζεται» αν δουν …φως!-, ενώ κάτι παρορμητικοί «ελληναράδες» Νέο- εθνικοί οφείλουν να πέσουν, κατ’ αρχάς, σε πενταετή …πυθαγόρεια σιωπή και άλλα τόσα, ύστερα, να γίνουν Ακουσματικοί, ώστε «να μιλούν με τα’ αυτιά». Ίδιον του νεοφώτιστου, γιά!, ο ενθουσιασμός κι ο φανατισμός!

  Είπαμε: ξεβόλεμα, κουπί και τράβηγμα, για «30 χρόνια εικτρής εκ-ΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», πρώτα, αδερφέ, και, μετά, θα είμαστε ικανοί να δούμε, ξεκάθαρα, πλέον, και σωστά, τότε, τι πρέπει ν’ αλλάξει και τι όχι… «ΧΑΛΕΠΑ ΤΑ ΚΑΛΑ», είπε ο προ- προ- πρόγονος Χείλων και «Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ, ΠΟΝΑΕΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ», έγραψε η δικιά μας, κ. Βαμβουνάκη…

  ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

  «Όπου πάω κι όπου σταθώ,
  κρατώ,
  ανάμεσα στα δόντια μου,
  σα φύλλο δάφνης,
  την Ελλάδα»,

  Νίκος Καζαντζάκης

 15. donaE avatar
  donaE 04/12/2008 22:56:11

  Δεν σας καταλαβαινω ολους σας.Το ζητημα δεν ειναι οτι δωσαμε εναν κουρδο ειδικα.Ειναι πως αφησαμε εναν ανθρωπο που κυνηγουσε ενα καταπιεστικο καθεστως,στους διωκτες του.Και το καναμε με οχι καθαρο τροπο.

 16. KaryID avatar
  KaryID 04/12/2008 23:04:30

  Ασχέτως του τι έκαναν οι Κούρδοι στους Έλληνες της Μ. Ασίας ή πως χρηματοδοτούνται σήμερα, αυτό που έγινε δεν παύει να είναι ψυχρή παράδοση ενός ανυπεράσπιστου φυγάδα στον διώκτη του. Τον περιέφεραν σε όλη την υφήλιο.
  Όποιος και να είναι ο φυγάδας, όποιος και να είναι ο διώκτης. Ντροπιαστήκαμε άσχημα κυρίως με τον τρόπο που διαδραματίστηκαν τότε τα γεγονότα στην Κένυα(;), σύμφωνα με όσα είπαν οι Έλληνες αξιωματικοί που τον συνόδευαν.

  Και οι Γερμανοί μας έσφαξαν στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα και αλλού. Θα παραδίδαμε π.χ. τον Ρολφ Πόλε; (τι θυμήθηκα τώρα ...) Κρίμα.

 17. μανώλης avatar
  μανώλης 04/12/2008 23:36:58

  Αφού άρχισες τον Καζαντζάκη Νήπιε,:
  "...Κοίταξε, οι λαοί ανεβαίνουν σα χλόη απο τα χώματα και πέφτουν πάλι στα χώματα, λίπασμα γονερό για τις μελλούμενες σπορές.
  Και η γής παχαίνει απο τη στάχτη, απο τα αίματα κι από τα μυαλά των ανθρώπων.
  Αρίφνητοι χάνονται μεσοστρατίς, γεννιούνται και πεθαίνουν στείροι.
  Καταβόθρες ξαφνικά ανοίγουνται μές στό σκοτάδι, γκρεμίζουνται λαοί, προστάγματα δίχως συνοχή γρικιούνται μέσα στην ακατάστατη βουή, και το ανθρώπινο κοπάδι ταράζεται και σκορπίζει...."

 18. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/12/2008 23:53:56

  Να μην λέμε τα αυτονόητα, ρε, παιδιά. Ότι, δηλαδή, ο ξένος είναι ΙΕΡΟ πρόσωπο, από τότε που ο ...Δίας ήταν άνθρωπος κι έγινε θεός ως "Ξένιος". Φυσικά, όπως λέει κι ο/η "Ψυχραιμία", η φιλία είναι δυναμική κατάσταση. "Να τρώμε", λοιπόν, "να πίνουμε, νάχουμε ΚΑΙ το νου μας". Διότι, "IF you do it once, you can do it twice", λένε οι Άγγλοι.

  Το κομμάτι το έβαλα για να μαθευτεί αυτό το γεγονός του πεταλώματος, που εμένα, μόλις το διάβασα περυσι που ξαναδιάβαζα την "Αναφορά", με συγκλόνισε. ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ! (Εσείς το ξέρατε;). Και δεν υπονοούσα τίποτα άλλο, από αυτό που έγραψα ΞΕ- ΚΆΘΑΡΑ: "..οι Κούρδοι, εκτός από φυλλάδια στα φανάρια κι ομάδες συμπαράστασης στον Αγώνα του Κουρδικού λαού, οφείλουν, -το ελάχιστον!- μια «συγνώμη», ε;".

  -ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ!- ΜΙΑ "ΣΥΓΝΩΜΗ", -as simple as that... Πώς στην ευχή μπουρδουκλώνεστε; άσε που όσοι μπαίνουν εδώ, ξέρουν πως δεν είναι δυνατόν να πρεσβεύω "παραδόσεις" οποιουδήποτε πολιτικού κρατουμένου, ή απλού ανθρώπου, που ζητάει άσυλο. Οι άλλοι καλά κάνουν και ρωτούν, αλλά, πρώτα, να βγάζουν τα κομματικά γυαλάκια τους, -τα απορροφητικά, και να διαβάζουν προσεκτικά.

  Κατά τα άλλα, πάντα: ΣΥΝ-ΖΗΤΗΣΗ = ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ -> ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ => "ΛΟΓΟΣ"

 19. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 05/12/2008 00:04:07

  Ξέχασα το όνομα στο προηγούμενο.

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2008 00:21:11

  @ νήπιος γερων
  Ζητας συγνώμη από τους Κούρδους και συγκεκριμένα από το PKK = Eργατικό Κόμμα Κουρδιστάν για τη συμμετοχή τους σε ένα πόλεμο που η παγκόσμια αριστερά και όχι μόνο η τουρκική ή η κουρδική τον έχει χαρακτηρίσει "αντιιμπεριαλιστικό" και "εθνικοαπελευθερωτικό" .
  Αυτό δε γίνεται-ας αναθεωρήσει πρώτα η ελληνική αριστερά την αποψη της για τη μικρασιατική εκστρατεία και μετά βλέπουμε (κάτι μάλλον απίθανο).

 21. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 05/12/2008 00:25:02

  Το θεμα για μενα δεν ειναι αν οι κουρδοι ειναι καλοι κακοι.

  Το θεμα ειναι αν -για αλλη μια φορα- συμπεριφερθηκαμε ως χαφιεδες του γλυκου νερου....

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2008 00:32:40

  " Xαζός
  Εγραψα και πιο πάνω ότι οι πρώτοι χαφιέδες ήταν οι Ρώσοι που ξεκίνησαν την επιχείρηση "κουρδικό αριστερό αντάρτικο" και πούλησαν τον Οτσαλάν για ένα δάνειο.
  Επί τέλους πάψτε να κρίνετε την Ελλάδα χειρότερα από μία δύναμη με 10.000 ατομικές βόμβες.

 23. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 05/12/2008 00:48:02

  Υπάρχουν και συντηρούνται κάποιοι μύθοι αιωνίων "θυμάτων" της ιστορίας. Περιέργως δε εν τη νεα Ελλάδι υπάρχουν "αλήθειες" που εδράζονται στη λήθη και λήθη που ποιεί σωτηρίους μύθους. Το απόσπασμα με το πετάλωμα που παρέθεσε ο "Ν. Γ." το είχε δημοσιεύσει και η Ελευθεροτυπία το 2005. Επίσης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων της Σμύρνης και του Πόντου είναι γνωστό ότι η λέξη "τσέτες" ήταν σχεδόν συνώνυμη γι αυτούς με την λέξη "Κούρδοι". Όμως όλα αυτά περιέργως τα καλύπτει η λήθη. Ουδείς τα θυμάται, έστω κι αν έτυχε να πέσει το μάτι του επάνω τους. Αντιθέτως, τις βαραβαρότητες των Γερμανών όλοι τις θυμόμαστε, και καλά κάνουμε, έστω κι αν οι Γερμανοί ζήτησαν συγγνώμη. Από την άλλη, υπάρχει και συντηρείται από πολλούς ο μύθος του "φιλέλληνα" Κούρδου. Και μάλιστα από πολλούς οι Κούρδοι θεωρούνται και ως οιωνεί σωτήρες μας στα προβλήματά μας με τους Τούρκους. Και μάλιστα αρκετοί από αυτούς που είναι Κουρδόφιλοι, τυχαίνει να είναι και φανατικοί εθνικιστές που κάθε λίγο και λιγάκι αναφέρονται στις χαμένες πατρίδες, παρ' όλ' αυτά αγνοούν τους ...πεταλωτές.

  Όσον αφορά την υπόθεση Οτσαλάν, κατά τη γνώμη μου, ήταν μία αθλιότητα: και ο τρόπος που μπήκε και ο τρόπος που βγήκε από την χώρα.

  Όσον αφορά τον Οτσαλάν και το κόμμα του, είναι παλαιολιθικοί σταλινικοί τριτοκοσμικού τύπου και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αν είχαν εξουσία, θα εγκαθίδρυαν καθεστώς μεταξύ Αλβανίας του Εμβέρ και Καμπότζης του Πολ-Ποτ.

 24. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 05/12/2008 00:58:16

  Ανώνυμε, 20

  Ασφαλώς και έγιναν αυτές οι ωμότητες από πλευράς του ελληνικού στρατού. Πάντως ο ελληνικός στρατός δεν είχε φτάσει στο... Κουρδιστάν, ώστε να δικαιολογεί μένος αντεκδίκησης των Κούρδων. Αυτοί έδρασαν μάλλον ως γύπες που μυρίστηκαν ψόφιο κρέας.... Τέλος πάντων, νομίζω ότι ξεφεύγουμε απ' το θέμα.

 25. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 05/12/2008 01:01:13

  Στην περίπτωση Οτσαλάν το Ελληνικό κράτος απέδειξε περίτρανα για μία ακόμη φορά ότι κυβερνάται από αχυράνθρωπους.
  Ο Οντσαλάν έπρεπε να δοθεί στην Τουρκική χούντα και η ειρωνεία ήταν ότι ο κλήρος έπεσε στους εθνοσωτήρες μας να φορέσουν την μαύρη κουκούλα. Ηθελαν τα αφεντικά πέρα από τον Ατλαντικό να αποδείξουν ποιος κάνει κουμάντο, και οι δικοί μας απλά χόρεψαν σαν τον καραγκιόζη στον μπερτέ.
  Τι περιμένατε δηλαδή, να το αρνηθούν και να χάσουν τα προνόμια;

 26. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 05/12/2008 01:03:09

  Αιμίλιε, πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η άποψή σου για το PKK και τον Οτσαλάν είναι ακριβής; Πώς βγάζεις συμπεράσματα «χωρίς την παραμικρή αμφιβολία» σχετικά με το κράτος που θα έφτιαχναν αν τους άφηναν; Είχες προσωπική εμπειρία; Ούτε εγώ είχα βέβαια, αλλά είναι άλλο πράγμα να δείχνεις ανοχή και αναμονή απέναντι σε κάτι που δεν γνωρίζεις και άλλο να το καταδικάζεις. Το «αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» το γνωρίζεις;

  Επίσης, πως καταδικάζεις ολόκληρο λαό για πράγματα που έκαναν κάποιοι από τους προγόνους του; Θέλεις να πουν τα ίδια και για σένα οι απόγονοι όσων σκότωσε ο Αλέξανδρος; Βέβαια, αν γίνει κάτι τέτοιο έχουμε τρόπο να βγούμε λάδι, θα τους πούμε να απευθυνθούν στον Γκρουέφσκι. Χαχαχα!

  Αλλά και ο χειρότερος να ήταν ο Οτσαλάν, δεν έπαυε να είναι πολιτικός πρόσφυγας και ως τέτοιον έπρεπε να τον προστατέψουμε. Όσον αφορά την είσοδο του στην Ελλάδα, πως περίμενες να γίνει, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης; Κρυφά έρχονται όλοι οι πρόσφυγες. Τουλάχιστον αυτός είχε και πρόσκληση, έστω και ανεπίσημη...

 27. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/12/2008 01:42:07

  @ψυχραιμία: ??? Δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι. Από ποιον να ζητήσω-σουμε συγνώνη; για συμμετοχή σε ποιον πόλεμο; ποια αριστερά κλπ που λες; Μπερδεύτηκα. Άμα, θες, εξήγησε.

 28. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 05/12/2008 02:23:36

  @Προμηθέα

  Νομίζω ότι δεν κατάλαβες τι ακριβώς έγραψα.

  Ασφαλώς και δεν "καταδικάζω" ολόκληρο λαό, όπως δεν εξιδανικεύω και ολόκληρο λαό. Με ενοχλεί αυτή η πάγια ταξινόμηση των λαών σε "θύτες" (κακοί) και "θύματα" (καλοί). Με ενοχλεί το ότι ο μέσος νεοέλληνας μπορεί να αναφερθεί απαξιωτικά για ευρωπαϊκούς λαούς με ιστορία και πολιτισμό τεράστιο, μόνο και μόνο γιατί δεν χορεύουν τσιφτετέλια, και από την άλλη, εξυψώνει λαούς για τους οποίους αγνοεί, ή θέλει να αγνοεί τα πάντα, εκτός από τους εύπεπτους μύθους που του σερβίρονται.

  Θα πω κάτι, φαινομενικά άσχετο, το οποίο περιγράφει αυτό που υπονοώ: όλοι ξέρουμε ότι οι Πολωνοί υπέφεραν τα πάνδεινα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τους θεωρούμε αδιαμφισβήτητα από τα θύματα της υπόθεσης. Πόσοι όμως ξέρουν ότι πριν γίνουν και αυτοί θύματα της Γερμανίας, είχαν προηγουμένως κατασπαράξει μαζί με τους Γερμανούς την άμοιρη Τσεχοσλοβακία, ως γύπες όπως λέει ο Τσώρτσιλ, λαμβάνοντας και αυτοί μερίδιο από το διαμελισμένο αυτό κράτος;

  Τώρα, για το ΡΚΚ και τον Οτσαλάν, έχω υπ' όψη μου τις διακηρύξεις τους και τη δομή της οργάνωσής τους. Με ρωτάς που ξέρω τι θα συνέβαινε αν... Δηλαδή πρέπει να βάλουμε τον δάκτυλο επί των τύπων... Για παράδειγμα, δεν ξέρουμε τι καθεστώς θα επέβαλαν οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι αν, π.χ., επικρατούσαν στην Αλγερία; Πρέπει να τους δοκιμάσουμε;

  Εξ άλλου το ΡΚΚ δεν είναι η μόνη κουρδική οργάνωση. Γιατί να αντιστοιχούμε, σε τελική ανάλυση τους Κούρδους, μονοσήμαντα, στο ΡΚΚ;

  ΥΓ Τώρα, μια και θυμήθηκες τον Μεγαλέξανδρο, εγώ θυμήθηκα ότι τοπικός άρχων Θεσ-νίκης, από αυτούς που εργολαβικά μιλούν ως απόγονοί του, είχε πεί ότι η εκστρατεία του Μ. Α. δεν ήταν στρατιωτική επιχείρηση, αλλά πολιτιστική. Επομένως ο Μεγαλέξανδρος δεν σκότωσε κανέναν, οι άλλοι οι απολίτιστοι πήγαιναν και καρφωνόταν επάνω στις σάρισσες! (Χα-χα).

 29. Κοινή λογική avatar
  Κοινή λογική 05/12/2008 09:57:18

  Πρώτον. Κατ' αρχήν δεν κατάλαβα τι χρωστούσε το ελληνικό κράτος στον Οτσαλάν. Μπήκε στην χώρα παράνομα. Κανονικά έπρεπε να συλληφθεί και να απελαθεί.

  Δεύτερον. Το ΡΚΚ ήταν ψυχροπολεμικό κατασκεύασμα ενισχυόμενο από σοβιετικούς. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετίας, ο Οτσαλάν έμεινε έκθετος από τους Ρώσσους, οι οποίοι έχοντας προβλήματα με τους αυτονομιστές Τσετσένους και όντες οικονομικά χρεοκοπημένοι εκείνη την εποχή, και ευάλωτοι σε αμερικανικές πιέσεις, αποφάσισαν να απαλλαγούν από αυτόν.

  Τρίτον, υποθέστε ότι γίνεται αυτό που ζητάει το ΡΚΚ δηλ. αυτόνομο Κουρδιστάν, και αποσπάται έτσι το νοτιοανατολικό τμήμα της τουρκικής επικράτειας. Αυτό που λενε κάποιοι και εδώ μέσα και τους τρέχουν τα σάλια. Είναι καλό αυτό για τα ελληνικά συμφέροντα; Εγώ λέω ότι τότε η Τουρκία θα έβαζε αμέσως χέρι στην Δ. Θράκη και στο Αιγαίο και τη νύφη θα την πληρώναμε εμείς. Και μη μου πείτε ότι εμείς μαζί με τους Κούρδους θα πολεμούσαμε τους Τούρκους και θα τους νικούσαμε, διότι εγώ θα σας πω ότι οι μισοί Κούρδοι θα πολεμούσαν με τους Τούρκους και θα έκαναν ότι και το 22. Και μη μου πείτε ότι αυτό είναι αυθαίρετο. Είναι τόσο αυθαίρετο όσο αυτά που λέτε εσείς, και μάλιστα λιγότερο, γιατί βασίζεται στην πρόσφατη ιστορία, και όχι στους Περσικούς Πολέμους.

 30. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/12/2008 10:15:24

  (@Γιαννη Σ.: μάλλον, για εδώ ήταν αυτό...)

  Γιαννη Σ Says:
  December 5th, 2008 at 9:04 am

  Περι Οτσαλαν:Επειδή περισσευσε το συναισθημα περι ηθικης, φιλοξενιας και τα παρομοια..ας θυμηθουμε: Ο Οτσαλαν ειχε ζητησει να ερθει στην Ελλαδα. Η τοτε ελληνικη κυβερνηση εστειλε στελεχος της στην Ιταλια να του ζητησει -να τον παρακαλεσει- να μην ερθει λογω των πολλαπλών κινδυνων που δημιουργουντο γεωστρατηγικα για τη χωρα. Αυτος αγνοησε την παρακληση και με βοηθους εναν μισοτρελο αξιωματικο που αποφασισε να κανει ερημην της εκλεγμενης κυβερνησης εξωτερικη πολιτικη και εναν εθνικιστη τριτοκοσμικο δικηγορο ηρθε στη χωρα μας.

  Ο Οτσαλαν επαιξε ενα αθλιο γεωστρατηγικο παιχνιδι εις βαρος της χωρας μας. Για την Τουρκια, αφου ηταν ενας αργηγος που επεδιωκε αποσπαση των εδαφων της απο το τουρκικο κρατος,καλως η κακως, η εδω παραμονη του θα ηταν αιτια πολεμου. Και αυτο ακριβως επεδιωκε ο φυλαρχος: πολεμικη συγκρουση μεταξυ Ελλαδας Τουρκιας για ν α ανακουφιστει στρατιωτικα το ΠΕ ΚΑ ΚΑ που πηγαινε απο ηττα σε ηττα. Αν θυμαστε του προτειναν να τον στειλουν στην Αφρικη να κρυφθει στις τεραστικες πάρθενες εκτασεις μιας φαρμας ενος ομογενη μας. Του προτειναν να τον ξαναστειλουν στην Ιταλια. Του προτειναν να τον στειλουν σε νησι του Ειρηνικου. Ο φυλαχος τπτ.

  Ηθελε Ελλαδα σωνει και καλα. Και οχι μονο αυτο. Ολες τις μερες σε ολες του τις περιπλανησεις μιλουσε συνεχεια στο κινητο του και οι δορυφοροι κατεγραφαν τα παντα… Αρκετα με το αυτομαστιγωμα, τον ξενιο Δια και την -δηθεν-εθνικη περηφανεια που πληγωθηκε. Εχουμε και θαχουμε στο μελλον ακετους λογους να εμπλακουμε σε πολεμο με την Τουρκια. Ο φυλαρχος που με το ετσι το θελω, παρα τις παρακλησεις, εισεβαλε στη χωρα, δεν ηταν ενας απο αυτους…

 31. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/12/2008 11:09:01

  Το τί έγινε στην Ιστορία μέ τούς Κούρδους το22 δέν δικαιολογεί τήν κατάπτυστη πράξη παράδοσης Οτσαλάν,ούτε αθωωώνει τούς Δολοφόνους του.
  Το να παραδίδεται ένας άνθρωπος στά Στρατοκρατικά Βαμπίρ τής Αγκυρας είναι εξωφρενικό...
  Και ο Σημίτης και γι΄αυτό τον λόγο έχει ήδη περάσει στά απόνερα τής Ιστορίας.
  Το ίδιο θα ίσχυε γιά οποιονδήποτε άλλον Τούρκο,Κούρδο ή οιασδήποτε εθνικότητας άνθρωπο πού θα κατεζητείτο απο ένα φασιστικό ή ημι-φασιστικό καθεστώς..

 32. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 05/12/2008 11:19:49

  Δηλαδη ρε πανασχετοι, εσεις τι προτεινετε οτι θα μπορουσε να γινει,ΜΕΤΑ την αποκαλυψη, οτι ο Οτσαλαν, κρυβεται στην Ελλαδα;
  Η τουρκια, που ειχε χασει καμια 20χιλιαδες ανθρωπους απο τους Κουρδους, ετσι θα το αφηνε;
  Η μηπως νομιζετε οτι τοχε σε τιποτα,να κανει ντου σε κανα νησι, και τοτε να σου πω εγω, μαγκια απο μερικους.Γιατι στην Ελλαδα, ισχυει σε πολυ μεγαλο βαθμο, το "μαγκια,κλανια και ιδεα".
  Και κατι αλλο.
  Το Ελληνικο κρατος, τον κουβαλησε εδω, ωστε να εχει ευθυνες για την τυχη του;
  Και αυτος ο ηλιθιος, οταν του ειπαν,να μην χρησιμοποιει τηλεφωνα καθολου, δεν ακουγε κανενα και βεβαια οι Αμερικανοι, με το Ετσελον, τον μαγκωσαν.
  Και κατι τελευταιο.
  Σας περασε ποτέ απ το μυαλουδακι σας, οτι αυτος ο "ηρωας",ηθελε να γινει πολεμος, μεταξυ Ελλαδος-Τουρκιας, ωστε να το εκμεταλλευτουν οι Κουρδοι,εφ οσον οι Τουρκοι θα μετακινουσαν μοναδες προς τα δυτικα;

 33. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 05/12/2008 11:45:44

  Ρε συ Σπυρε, ποιος τον παραδωσε;Απο τη στιγμη που οι Αμερικανοι, τον επιασαν μεσω του Εσελον, το μελλον του, ηταν προδιαγεγραμμενο.Οπου και να πηγαινε, θα τον επιαναν.
  Τρομοκρατης γαρ.
  Και απο ποτε η μαλακια των υπηρεσιων, αποτελει παραδοση;
  Γι αυτο εγω λεω σε καποιους με big mouth,που θελουν να κυβερνησουν την Ελλαδα.
  Με ποιο μηχανισμο θα κυβερνησετε ρε σεις; Με τους μαλακες, που εχετε μαζεψει ολα αυτα τα χρονια στις υπηρεσιες;
  Η με τα Παν/μια, που ταχετε κανει ,μπαχαλο, με τις ομαδες εφοδου, που εχετε βαλει εκει, και που με τις σημαιες των κομματων αναπεπταμενες, ορμανε να καταλαβουν το κουραδοκαστρο της εξουσιας;
  Δεν το καταλαβαινεις, οτι αν δεν γινουμε ΣΟΒΑΡΟΙ,θα πεφτουμε ολο και πιο πολυ μεσα στα σκατα;

 34. ακατονόμαστος avatar
  ακατονόμαστος 05/12/2008 13:31:48

  Θα μου απαντήσει κανεις ποιόν εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή ο Οτσαλάν; Το ΡΚΚ; Τον εαυτό του; Τίποτε άλλο; Εγώ επειδή είμαι πολύ κυνικός λέω ότι από καιρό συνεργάζεται με τις τουρκικές υπηρεσίες για να σώσει το τομάρι του.

 35. Xase avatar
  Xase 05/12/2008 15:48:25

  Νηπιε θα σου προτεινα 3 φορες την εβδομαδα να μας κανεις μαθημα να μαθαινουμε. Σπυρο το εσελον το βγαλανε σαν δικαιολογια, δεν ηταν τοσο βλακες οσο ηθελαν να τους παρουσιασουν, απλα η τοτε ηγεσια ( Ο μεγας χοπρευτης και ο μεγας διευθυντης ορχηστρας ) τους παρεδωσαν στους εχθρους μας που ηταν και δικοι τους εχθροι αφου ετσι ηθελαν οι αμερικανοι.
  Ακατονομαστε, το τι κανει τωρα ο Οτσακαν, και ποιον εκπροσωπει αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

 36. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/12/2008 16:30:40

  O ένας μάς γράφει το τί κάνει τώρα ο Οτσαλάν και εξ΄αυτού θα πρέπει να κριθεί για το τότε...
  Κάτσε και εσύ ρε μεγάλε στά μπουντρούμια τής Αγκυρας 10 χρόνια και μετά εάν δεν τραγουδάς τούς Υμνους τών Γκρίζων Λύκων ,έλα νά μας το πείς..

  Οσο για τον Προβο,προφανώς θεωρεί ότι μέ το πρώτο ΄μπού΄που κανουν οι Τούρκοι, οι Ελληνικες Κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν τά τσίσα τους..
  Το κακό είναι πώς με την άποψή του συμφωνεί και ο Σημίτης και η Ντόρα αλλά και κάτι ψευτοαριστερές παραφυάδες..
  Ο Νεοοθωμανισμός βρίσκεται πρό τών πυλών και η οικονομική κρίση θα επιτείνει τά προβλήματα με την Τουρκία,γιατί η Ελληνική παρασιτική Αρχουσα Τάξη χέστηκε για την Χώρα...
  Προτιμά για να σώσει τά λεφτάκια της να υποδουλωθεί η Ελλάδα στούς Στρατοκράτες τής Αγκυρας..

 37. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/12/2008 18:04:05

  @Xase: "Νηπιε θα σου προτεινα 3 φορες την εβδομαδα να μας κανεις μαθημα να μαθαινουμε":

  Ευχαρίστως! αρκεί να τα βρούμε στο τίμημα...

 38. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/12/2008 18:10:38

  @Σπυρος: "Κάτσε και εσύ ρε μεγάλε στά μπουντρούμια τής Αγκυρας 10 χρόνια και μετά εάν δεν τραγουδάς τούς Υμνους τών Γκρίζων Λύκων ,έλα νά μας το πείς..": Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου- αυτού που διαβάλει; ο Παπαδόπουλος πόσα κάθησε και τι τραγούδι είπε; (Προβακοτότρικο το ερώτημα, αλλά "ερώτημα", φίλε μου. Στα εύκολα, όλοι έχουμε λύσεις)

 39. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2008 19:10:41

  @ νήπιος γέρων
  Στο σχόλιο 19 γράφεις ότι οι Κούρδοι χρωστούν μία συγνώμη προφανώς για τα πεταλώματα και όσα έγιναν το 1920 - 22.
  Σου απάντησα ότι o πόλεμος του 1920-22 θεωρείται από την πλευρά των Τούρκων και των Κούρδων από την παγκόσμια αριστερά και όχι μόνο από την τουρκική ή την κουρδική αντιιμπεριαλιστικός και εθνικοαπελευθερωτικός.Τη σφραγίδα αυτή την είχε δώσει ο Λένιν με τη συμμαχία του με τον Κεμάλ.
  Επομένως δεν μπορεί ένα αριστερό κόμμα σαν το PKK να ζητησει συγνώμη ή να καταδικάσει τη συμμετοχή των Κούρδων στον πόλεμο κατά των Ελλήνων τότε.
  Αλλά και η θέση της ελληνικής αριστεράς είναι ότι το δίκαιο ήταν με τον Κεμάλ.Πως ζητάς από ξένους να ζητούν συγνωμες όταν και οι δικοι σου λένε ότι κακώς έγινε η μικρασιατική εκστρατεία και ο "πρροδευτικός" ήταν ο Κεμάλ ;

 40. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 05/12/2008 19:32:25

  Για το φιλο παραπανω.
  Ο εχθρος του εχθρου σου, δεν ειναι παντα φιλος σου.Γκέγκε;
  Αμα μας εβαζε να κανουμε πολεμο με την Τουρκια των 60 εκατομμυριων, θα σου αρεσε;
  Αλλα δεν εχεις δει παπα κωλο, οπως ελεγε και ο μακαριτης ο πατερας μου,εννοωντας οτι δεν εχεις υποφερει απο τον πολεμο για να ξερεις.

 41. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/12/2008 19:38:10

  @ψυχραιμια: και από πού ώς πού μας δεσμεύει εμάς, σαν έθνος, τι λέει ή δεν λέει η Αριστερά και η Τουρκία; Μίλησα εγώ για Αριστερά και Δεξιά; Ή για PKK; ή ότι οι Έλληνες είχαν δίκιο το 22; Σε παρακαλώ, μην εμπλέκεις εμένα στις αντιπαραθέσεις τις ιδεολογικές σας, φίλε μου. Όπως έχετε κάνει λάθη και σωστά οι δεξιοί, έτσι έχουν και οι αριστεροί. Εσύ δεν το παραδέχεσαι και οι Αριστεροί δεν παραδέχονται εσένα. Αλλά αυτά είναι "παλιά ξινά σταφύλια", για μένα. Μπορεί τώρα ακόμα, στην ζύμωση, να μην φαίνεται αυτό, αλλά θα δείξει, όταν ανοίξει το βαρέλι...

 42. KaryID avatar
  KaryID 05/12/2008 19:59:34

  Τα παραδέχονται, αλλά σιωπηλά. Είναι δυναμική διαδικασία αυτή.

 43. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2008 20:06:02

  @ νήπιος γέρων
  Εμάς δεν μας δεσμεύει με τίποτε και ούτε ήταν η πρόθεση μου να αναφερθώ στα δικά μας.
  Προσπαθώ απλώς να επισημάνω ότι ο Κεμάλ εχει μεγάλο κύρος παγκοσμίως.Οι Κούρδοι έχουν πολιτική ηγεσία -το PKK είναι μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα και αυτό επηρεάζει τη θεωρηση του παρελθόντος.
  Η σημερινή είδηση είναι ότι ο Βελτρόνι,αρχηγός της ιταλικής αριστεράς πρότεινε να ανεγερθεί προτομή του Κεμάλ.
  Εκείνο που ήθελα να πω χωρίς παρεξήγηση είναι ότι ακόμη και αν για συγκυριακούς λόγους (να καλοπιάσει τους Ελληνες) ήθελε ο Οτσαλάν να ζητησει συγνώμη για το 1922 ήταν πολύ δύσκολο να το αιτιολογήσει με βάση την ιδεολογία του.

  @ Προβοκάτωρ
  Αν διαβάσεις όλα τα σχόλια μου θα δεις ότι υποστηρίζω τα όσα έκανε η Ελλάδα στο θέμα Οτσαλάν.

 44. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/12/2008 20:50:27

  Νήπιος@43.
  Tί σχέση έχει ο Παπαδόπουλος με τον Οτσαλάν??
  Ο Παπαδόπουλος έμεινε σέ ειδική πτέρυγα φυλακής στην χώρα του καταδικασμένος γιά Εσχατη Προδοσία και δικαίως...Μιά χαρά πέρασε .
  Ο Οτσαλάν μένει στίς φυλακές μιάς Χώρας εχθρικής απέναντί του..
  Δεν μπορώ να δώ κανεναν συσχετισμό.

 45. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/12/2008 20:55:16

  Προβοκάτορα κανενα επιχείρημα τής προκοπής έχεις ή θα μάς λές συνέχεια για πολέμους και τά τοιαύτα..Ποθεν προκύπτει οτι η μή παράδοση Οτσαλάν θά οδηγούσε σέ πόλεμο..?
  Η αλήθεια είναι πάντως πώς και το 40 κάκιστα αποφάσισαν οι έλληνες να πολεμήσουν τούς Ιταλούς ...Και τότε υπήρχαν ΄φωνές τής λογικής΄στο Μεταξικό στρατόπεδο..Oπως άλλως τε και οι κυβερνήσεις Τσολάκογλου,Ράλλη και Λογοθετόπουλου ήσαν στά παλίσια τής ΄Φωνής τής Λογικής΄...
  Την επόμενη φορά που θα κάνουν βόλτα οι Τουρκικές φρεγάτες στο Αιγαίο πήγαινε να τίς υποδεχτείς μέ λουλούδια...

 46. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/12/2008 21:17:00

  Μιά χαρά τά γράφει ο Σταθης στην σημερινή ΄Ε΄:
  'Nηφάλιοι και συνήθως καθώς πρέπει
  στούς τρόπους και στίς διατυπώσεις τους,
  φοράνε στον θάνατο γραβάτα
  και τού δίνουν τον λόγο
  στήν ΄αγορά και στά σφαγεία΄΄..
  Η αναφορά είναι γιά όλους αυτούς που κλαίγανε απο χαρά γιά τον Ομπάμα και ΄ένοιωθαν Αμερικάνοι΄και ήδη ο τύπος ως ΄νηφάλιος΄γέμισε την Κυβέρνησή του Ιέρακες...
  Αλλά πιάνει και γενικά τήν ΄Καθεστωτική Νηφαλιότητα΄.......................

 47. KaryID avatar
  KaryID 05/12/2008 21:31:15

  ή αλλιώς, οι δολοφόνοι με τα στιλό.

 48. KaryID avatar
  KaryID 05/12/2008 21:31:57

  ή με τα πλήκτρα.

 49. KaryID avatar
  KaryID 05/12/2008 21:43:03

  Κοιτάζω στον κουρδισμένο τις φάτσες των υποψήφιων νηφάλιων, έχει και νηφάλιες, και δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω, έχει καθηγητές, έχει γοητευτικούς politically correct, έχει πότες, έχει κλασικές αμερικανόφατσες, αλλά έχει και έναν αδελφέ μου, στο οπτικό πεδίο του οποίου δεν θα ήθελα να βρεθώ ούτε στα 3 χιλιόμετρα. Λέξη να τον περιγράψω δεν βρίσκω.

 50. Ο ακατονόμαστος avatar
  Ο ακατονόμαστος 05/12/2008 22:18:36

  40,41, επειδή εγώ αν καθόμουν 10 ώρες στις τούρκικες φυλακές μπορεί να τραγουδούσα και Σερτάμπ και Άντζελα Δημητρίου και τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας, για αυτό ρωτάω τι τραγουδάει τώρα ο Οτσαλάν. Είναι άλλου παπά ευαγγέλιο το τώρα; Τι μας λες; ΤΩΡΑ δεν την έκανε την αγωγή; ΤΩΡΑ! Αυτό είναι το θεματάκι και εσείς εκτος θέματος. Αν γουστάρετε συζήτηση για το πριν 10 χρόνια ή πριν 1000, πάρτε τον "παππού του νηπιαγωγείου" και τον άλλο τον Αιμίλιο να σας κάνουν μαθήματα. Ο άλλος μιλούσε για του Λυδούς και τον Ηρακλή και ήταν εντός θέματος, έτσι;

  Κι εσείς πολέμαρχοι του καναπέ, κάντε τώρα με το πληκτρολόγιό σας πόλεμο με την Τουρκία για να ελευθερώσετε το Κουρδιστάν και μετά άντε για κανένα καρσιλαμά και οριεντάλ και αύριο πάλι στον αγώνα.

 51. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/12/2008 22:44:40

  Ακατανόμαστε πού μάς κάνεις τον ειρηνόφιλο και μας δίνεις τίτλους ΄πολεμοχαρών΄δεν θα γραψω τι θεωρώ εσένα και τούς ομοίους σου.
  Οταν ο οποιοσδήποτε τολμά να μιλήσει για Πολιτική Αποτροπής βγαίνουν διάφοροι και μας κουνανε το δάκτυλο λές και είναι στο blοg τού Νίκου Δήμου.
  Οι εξυπνάδες περί πολεμάρχων τού καναπέ είναι γνωστές πλέον απο τούς κήρυκες τού Yesmen..
  Kάθε φορά πού κάποιος γράφει οτι ένα σοβαρό κράτος δεν γίνεται να κατεβάζει τά βρακιά διαρκώς βγαίνουν οι υποστηρικτές τού Βαν Φλήτ και αρχίζουν τίς μπούρδες περί Πολέμου ...
  Τα ιδια ακούγαμε και γιά το Σχέδιο Ανάν και για το Σκοπιανό καί γιά τούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία..
  Αλλά για την Ελληνική Αρχουσα Τάξη που κινείται σταθερά στην συνεργασία μέ τούς Στρατοκράτες τής Αγκυρας πάντα ΄Μόκο΄.
  Οποτε γράφε εσύ συνταγές για το πώς θα πρέπει ένα Κρατος να στήνει μονίμως κώλο και νόμιζε οτι γράφουμε για Πολεμο.
  Οτι καταλαβαινει ο καθένας...

 52. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 06/12/2008 09:40:27

  Μου κανειεντυπωση, ποσο ευκολα εισαστε ετοιμοι να κανετε πολεμο με την Τουρκια.Και αν βεβαια, εισαστε εκτος ηλικιας επιστρατευσεως, η εχετε μονο κοριτσια και οχι αγορια σε στρατευσιμη ηλικια, το καταλαβαινω.100 ξυλιές, σε ξενο κωλο.
  Αλλα δε ρωτησατε εκεινους που ειχαν ανθρωπους που πολεμουσαν επι 12 χρονια, να δειτε τη γλυκα.
  Ουτε θυμοσαστε την καταστροφη του 1922,που ειναι η μεγαλυτερη καταστροφη Ελληνικου στοιχειου που συνεβη ποτέ.Μεγαλυτερη απο την καταληψη της Πολης, γιατι εκει, οι κατοικοι, παρεμειναν, ενω το 22, εξεδιωχθησαν εναμισυ εκατομμυριο ανθρωποι.
  Και στο φιναλε, το θεμα με τον πολεμο, ειναι οτι αυτος γινεται,ειτε γιατι εισαι η Αμερικη, και βαζεις τους αραπηδες, που ειναι και οι μισθοφοροι που πολεμανε, να καθαρισουν,ειτε γιατι εχεις υπολογισει, οτι θα χασεις περισσοτερα, αν δεν τον κανεις.
  Και βεβαια, εδω δε μετραει η μαγκια, γιατι και ο Σανταμ, πηγε να το παιξει μαγκας και ειδατε τι καταφερε.
  Και το λαο του κατεστρεψε,(εκατομμυρια οι νεκροι,καταστροφη της οικονομιας),αλλα και το κεφαλι του τελικα, εχασε.
  Μηπως νομιζετε οτι δεν υπηρχε μαγκια εκει τοτε;
  Ας πανε να φανε μαγκια τωρα, γιατι απο φαι, δεν εχει.
  Χωρια ποσοι θα πεθανουν απο το depleted uranium στα προσεχη χρονια.
  Γι αυτο, μην ακονιζετε τα μαχαιρια και μη λετε αρλουμπες.
  Μου θυμιζετε εκεινο τον ανεκδιηγητο αξ/κο του Ναυτικου, που κουβαλησε τον Οτσαλαν εδω και νομιζε οτι εκανε ανδραγαθια.Και κοντεψε να προκαλεσει πολεμο με την Τουρκια.
  Ξεχασε οτι ο μεγαλος εκεινος ειχε πει στο παρελθον, οτι ο πολεμος ειναι πολυ σοβαρη υποθεση, για να την αφησουμε στους στρατιωτικους.
  Και κατι τελευταιο,για κεινους τους πολυ εξυπνους, που βριζουν το Σημιτη, γιατι ευχαριστησε τους Αμερικανους,για την παρεμβαση τους, προκειμενου να αποτραπει ο πολεμος λογω της εμπλοκης στα Ιμια.
  Που ειναι το λαθος του;Δεν σταματησαν οι Αμερικανοι τον πολεμο;Εσεις θελατε να γινει;
  Και με ποιους βρε ασχετοι;Με την ηγεσια των ενοπλων δυναμεων, αχρηστη,αφου στις θεσεις ευθυνης, τα κομματα, ολα τα κομματα,βαζουν τους υποταγμενους σ αυτα, σφουγκοκωλαριους,και οχι τους αξιους ηγετες;
  Τους ειδατε τους Τουρκους αξιωματικους;

 53. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 06/12/2008 09:47:13

  Συνεχιζω, γιατι κατα λαθος, ανεβηκε μισο.
  Γυαλιζει το ματι τους, ενω ειδατε και τους δικους μας; Σκετοι δημοσιοι υπαλληλοι, με κοιλιτσες, που μετρανε μερες για να παρουν συνταξη.
  Εχτε δει, τι μεσα βαζουν οι Ελληνες, ωστε το παιδι τους, να μην παει καθολου στρατιωτης, η αμα τελικα παει, να υπηρετησει διπλα στο σπιτι του;
  Εχτε υπ οψιν σας, ποσα τρελλοχαρτα διδονται καθε χρονο, για να μην πανε στρατιωτες τα καμαρια σας;
  Τις ειδατε τις μαμαδες, τι κλαμα ριχνουν, οταν παει φανταρος ο γιος τους;
  Μ αυτα λοιπον, μου λετε, οτι θα πολεμησετε τους Τουρκους για την "πατρις";
  Κουνια που σας κουναγε.

 54. Σπύρος avatar
  Σπύρος 06/12/2008 17:15:44

  Θα γράψουμε εκατό φορές...
  Δεν μιλήσαμε γιά Πολεμο με την Τουρκία..
  Αλλά γιατί να χαλάμε την φαιά ουσία μας γιά να αποδείξουμε τά αυτονόητα??
  Αλλά είπαμε :O Tσολάκογλου,ο Ράλλης ,ο Λογοθετόπουλος και ο Πεταίν τά ίδια λέγανε...
  Ολοι οι Πουρκουάδες διαστρεβλώνουν κάθε άποψη περί Αποτροπής..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.