23/09/2009 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγωγή Γείτονα κατά Χριστοφοράκου – αλλά θα εκδικασθεί σε δυο χρόνια (!)

Στις 5/9 γράφαμε τα εξής: Γιατί ο Κ. Γείτονας και το ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν αγωγή στον Χριστοφοράκο για συκοφαντική δυσφήμηση;

Όπως γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ, χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Μ. Χριστοφοράκου με την οποία διεκδικεί το ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για την προσβολή της τιμής και της υπόληψής του.  Η αγωγή θα εκδικαστεί στις 9 Ιουνίου 2011 – ζήσε Μάη μου …δηλαδή.

Με την αγωγή ο κ. Γείτονας ζητεί και μια δημόσια δήλωση από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens στην οποία «να αναφέρει ρητά ότι όσα λεπτομερώς εκτίθενται στο ιστορικό της αγωγής και τον αφορούν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Στην αγωγή παρατίθενται εκτενή αποσπάσματα από τις καταθέσεις του Μιχ. Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη και κυρίως οι αναφορές του στη χρηματοδότηση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων μέσω του κ. Γείτονα και του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Ο κ. Γείτονας επισημαίνει ότι όσα αφορούσαν το πρόσωπό του ήταν παντελώς ψευδή και εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες τις οποίες γνωρίζει ο ίδιος ο εναγόμενος και ότι εκείνος προσέφυγε αμέσως στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ζητώντας να του δοθούν τα επίσημα αντίγραφα ώστε να προστατεύσει την τιμή του.

Ακόμη, όπως αναφέρει στην αγωγή του, οι ισχυρισμοί ότι τηλεφωνούσε στη Siemens για να ζητήσει χρήματα για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ή ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή επειδή ανησυχούσε για την παράδοση του συστήματος C4Ι και έλαβε στρογγυλεμένες απαντήσεις για τη χορηγία που πρόσφερε, είναι κακόβουλες και ψευδείς και τον θίγουν ανεπανόρθωτα.

 Διαβάστε κι αυτό: Ο Χριστοφοράκος «απαντά» στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ και δίνει στοιχεία για τον Κ. Γείτονα

Και ένα ερώτημα: γιατί ο κ. Γείτονας κινήθηκε μόνο «αστικά» και όχι «ποινικά»; Γιατί δηλαδή δεν προσέφυγε και σε ποινικό δικαστήριο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris53m avatar
  aris53m 23/09/2009 13:48:58

  και τι γίνεται αν ο μιζοφοράκος λαλήσει ? ο καταγγέλλων του καταγγέλοντος?

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/09/2009 13:55:29

  σε 2 χρονια απο σημερα ο ΓΑΠΠ θα κανει ιππασια. Ντρεσαζ.. χαλαραα

  ΠΠ

 3. maquis avatar
  maquis 23/09/2009 15:20:11

  Φτηνή τιμή για την τιμή του! Και ετσι δε μπορούμε να πουμε "βρε τον άτιμο!", αφού όρισε τιμη (300.000) είναι έντιμος!!!

 4. Υ. avatar
  Υ. 23/09/2009 18:53:41

  Μην κιτρινίζετε και μην τον αδικείτε. Καλά κάνει. Eίναι το υπόλοιπο του ποσού που αρχικά είχε συμφωνηθεί, και ο Χριστοφοράκος τον έριξε. Γι’αυτό και η αγωγή του έχει χαρακτήρα αστικής διεκδίκησης.

  Δηλαδή αν κάποιος από εσάς είχε κάνει μια οικονομική συμφωνία που δεν τηρείτο, δεν θα προσέφευγε στα αστικά δικαστήρια?

  • Factorx avatar
   Factorx @ Υ. 23/09/2009 18:55:11

   δηλαδή όποιος διαφωνεί "κιτρινίζει"; Φοβερή λογική

 5. apostolak avatar
  apostolak 23/09/2009 20:18:35

  Μέχρι τώρα το ερώτημα ήταν γιατί δεν πάει στα δικαστήρια. Τώρα γιατί πάει μόνο στα αστικά, γιατί βρε λεβέντες αυτές οι διαφορές λύνονται μόνο και κυρίως στα αστικά δικαστήρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.