#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2010 11:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγροτικό Ταμιευτήριο Πειραιώς και ΚρήτηςΤο όνομα της νέα τράπεζας μετά την συγχώνευση

Κατά τα άλλα ένα ασφαλές κριτήριο για το ποιος στηρίζει ή όχι την διαπλοκή είναι και η στάση που κρατά το κάθε ΜΜΕ (κανάλι, εφημερίδα, ιστολόγιο) απέναντι στην συγχώνευση. Κάντε μια γύρα και θα καταλάβετε.

Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν πρόσφατα αυτή που έδωσε το δάνειο στο Θέμο Αναστασιάδη και τον Τάσο Καραμήτσο, κοντά 20 εκατ., για να αγοράσουν από τον Μπόμπολα, το “Πρώτο Θέμα”.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που έσωσε την Ελευθεροτυπία δίνοντάς της προ λίγων εβδομάδων δάνειο 25 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Μάιο φήμες έκαναν λόγο για δάνειο 50 εκατ. ευρώ που δόθηκε στον Ψυχάρη για το ΔΟΛ από την Τράπεζα Πειραιώς η οποία πάντως το διέψευσε.

Η Τράπεζα Πειραιώς έδωσε πριν από μερικές ημέρες δάνειο 25 εκατ. ευρώ στο δήμο Αθηναίων.

Η Πειραιώς φέρεται να έχει δανείσει κι άλλους από το χώρο των Media.

Η Πειραιώς έχει δώσει τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ευρώ σε χορηγίες με σκοπό να αναδειχθεί η “πράσινη” προοπτική.

Ο κ. Πανταλάκης, ο οποίος διορίστηκε από την κυβέρνηση στη θέση του επικεφαλής της ΑΤΕ, είναι από χρόνια φίλος με τον κ. Σάλλα, από την Πειραιώς δε έκανε ένα πολύ δυναμικό πέρασμα, ως νούμερο 2 μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Είναι επίσης αλήθεια ότι η ΑΤΕ κατέχει το 2% της Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/07/2010 11:45:24

  Μα, υπήρξε έστω και ΕΝΑ από τα ΜΜΕ της διαπλοκής που να έθεσε υπό αμφισβήτηση τη σκοπιμότητα της πρότασης χθες; ΟΛΑ, μηδενός εξαιρουμένου, βγήκαν και πανηγύριζαν για τις "ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας", για τον "βαλκανικό πρωταθλητή" που κυοφορείται, και τέτοια...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αυριανιστής 16/07/2010 14:34:46

   χθες, όχι.Σήμερα, στο μεσημβρινό αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο Μπ. Παπαδημητρίου έκανε μια παρέμβαση (στο τέλος, μετά τα σημαντικώτερα του...Ατλάντικ) του στυλ "τι νόημα έχει"... και ψιλοαναφέροντας τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η συγχώνευση.

   Μάλλον πήραν είδηση την καθολική διαμαρτυρία. Συσκέψεις στο Υπ.ΟΙΚ με τους διοικητές ΑΤΕ και ΤτΕ νομίζω, διαδοχικά. Κάτι δεν τους προκύπτει όπως τα ήθελαν, ή ο λαγός ήταν αναποτελεσματικός.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ δρόμος 16/07/2010 14:45:27

    Για να δούμε αν ήταν πράγματι "καθολική" η διαμαρτυρία και αν τους αναγκάσει σε αναδίπλωση, ασφαλής δείκτης θα είναι μόνο ο ρυθμός εκροής καταθέσεων το τελευταίο διήμερο (χθες και σήμερα).

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 16/07/2010 14:49:19

    δεν υπαινίχθηκα τίποτε για τον τρόπο διαμαρτυρίας, ή για το ποιός την έκανε. Ίσως και μέσα στο ΠΑΣΟΚ να συζητούνται θέματα. Πάντως το προληπτικό κλείσιμο της Σταδίου είναι κι αυτό μία ένδειξη.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 16/07/2010 15:05:42

    λοιπόν, δεν έκανα λάθος, αυτοί πήγαν προς το παρόν, και αναμένεται και το ΤΤ οσονούπω. Και μία λεπτομέρεια που ξέχασα πριν: προστέθηκε και η Τράπεζα Αττικής στην πρόταση "συγχώνευσης", όπως λέγεται τώρα. Κάποιος σχολιαστής το έβαλε σαν ερώτημα χθες, μπίνγκο λοιπόν!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 16/07/2010 15:01:08

   Οι αντιδράσεις που "λαμβάνει" ο ΓΑΠ είναι από το εσωτερικό και διεθνές τραπεζικό κατεστημένο, που δυσανασχετούν στην προοπτική τέτοιας μεθόδευσης για την ενδυνάμωση του Σάλλα, που τον είχαν όλοι για ξοφλημένο.

   Το ΤΤ ειδικά το ζαχάρωναν πάρα πολλοί, με πρώτη και καλύτερη τη Eurobank, που είχε αρχίσει να αγοράζει μετοχές. Για να την εμποδίσει, έβαλε ο Καραμανλής την Εθνική να αρχίσει να αγοράζει κι αυτή μετοχές και τη φρέναρε. Τώρα θα έρθει σου λέει από το πουθενά ο άλλος να μας πάρει τη μπουκιά μέσα από το στόμα;

   Γιατί, δε λέω, καλός και ο Σάλλας και ο Βαρδινογιάννης και ο Βασιλάκης, αλλά τις προσοχές τις βαράνε κυρίως στο γιο του κυρ-Γιάννη εξ Ελβετίας. Αυτός έχει το μεγάλο το μαγαζί και τα πολλά τα πακέτα.

   Για να γίνει το ντηλ, θα πρέπει να τάξουν κάτι ανάλογο και σε αυτούς. Έχουν κάτι ανάλογο; Δηλαδή, κάτι πολύ περισσότερο; Αν όχι, τότε θα αναγκαστούν να πάνε σε διαγωνισμό, όπως προβλέπει και ο ελληνικός νόμος περί αποκρατικοποιήσεων (από ότι διάβαζα σήμερα), που θα είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να τον κερδίσει η Πειραιώς, μια που όποιος πάρει το ΤΤ λύνει αυτομάτως όλα του τα προβλήματα, με τη φθηνή ρευστότητα που έχει. Οι άλλοι έχουν περισσότερο μετρητό να ρίξουν από τη χρεωκοπημένη Πειραιώς, οπότε θα το πάρουν οι άλλοι.

   Το κακό είναι ότι δεν έχουμε κυβέρνηση που νοιάζεται για το δημόσιο συμφέρον. Το δημόσιο συμφέρον είναι να παραμείνει το ΤΤ δημόσιο. Να σωθεί και η Πειραιώς, να μη χάσει ο κόσμος τα λεφτά του αν χρεωκοπήσει και να μη μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο, αλλά να σωθεί η Πειραιώς, ΟΧΙ οι μέτοχοί της, γιατί τώρα πάμε να σώσουμε τους μετόχους της Πειραιώς και όχι την ίδια.

   Είναι χαρακτηριστικό ότι ο οικονομικός τύπος ήταν σήμερα πιο μουδιασμένος από τον πολιτικό τύπο. Αυτό κάτι λέει. Δεν του επιτέθηκαν ανοικτά του Σάλλα, δεν μίλησαν για νέα Τράπεζα Κρήτης, όπως μιλάμε εδώ, αλλά πάντως κρατούν πισινή. Θα δείξει.

   Το σημαντικό είναι να δούμε και σωστή αντίδραση από τη ΝΔ. Δεν μπορεί να κάνουμε εμείς τη δική τους δουλειά.

   Είναι δικαιολογημένο να γκρινιάζουμε και να είμαστε καχύποπτοι, από τη στιγμή που έχουμε το προηγούμενο της εξωφρενικής πρώτης δήλωσης Παναγιωτόπουλου και τη γενική εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, μετά από αυτή τη δήλωση, ότι η ΝΔ "λέει ναι". Πρέπει να ανατραπεί αυτή η εντύπωση. Και να ανατραπεί σωστά, χωρίς να φανεί ο Αντώνης ότι παίρνει το μέρος κάποιου στη σφαγή μεταξύ των τραπεζιτών.

 2. donaE avatar
  donaE 16/07/2010 11:46:22

  Αυτο με την πρασινη προοπτικη ειναι μεγαλη υποθεση.Δειχνει συμφωνια χαρακτηρων!

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/07/2010 11:56:35

  Μα αν δείτε το ποιός είναι ποιός στην Πειραιώς, για τον μεν Σάλλα θα δείτε ότι είναι Γερμανομαθής, Γενικό Γραμματέας Πασόκ στο Εμπορίου, Εκσυγχρονιστής του τραπεζικού συστήματος (και αγοραστής της Σίγμα Χρηματιστηριακής (-- λέγε με αεροπλανάκι). Έχουν και τον υιό Μάνο. Και φυσικά τους κκ. Βαρδινιογιάννη και Βασιλάκη. Τι το παιδεύουμε; Όλοι στα γόντα και συγγνώμη για την αναίδεια.

  Τουλάχιστον ο Βασιλάκης έβριζε την Ολυμπιακή πριν του την δώσουν. Ο καημένος ο Σάλλας ποτέ δεν έβρισε τον Λάμπρου ή την Αγροτική. All in the family.

  Και μετά περιμένετε μέλλον για την χώρα. Θα πληθύνουν οι φωνές που θα λένε χος γκελντίν ινς αλλάχ στον Ερντογάν.

  • enas chaniotis avatar
   enas chaniotis @ archaeopteryx 16/07/2010 12:23:32

   Επιπλέον, το νέο επιχειρησιακό σχήμα με την ενεργειακή τεχνογνωσία που διαθέτει και εμπλουτισμένο με την ΠΑΣΕΓΕΣ και τους πρωτοβάθμιους γεωργικούς συνεταιρισμούς θα σπείρει φωτοβολταικά στην ύπαιθρο με στόχο και τις ψήφους των αγροτών.

   Ήδη τα όργανα πήραν μπρός;

   Γιατί το εθνικό σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ "αδικεί" τα φωτοβολταϊκά

   http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=4&id=1011849&expand=1

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ archaeopteryx 16/07/2010 14:42:24

   μπορεί όμως να είναι και ΟΛΑ στα γόνατα φτιαγμένα, τελικά.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/07/2010 12:29:23

  Μπράβο, μα ΜΠΡΑΒΟ στον Χαντζόπουλο πάντως, που τολμά και λέει αυτό που σκέφτεται ο καθένας μας. Και μέσα σε ΔΟΛιο περιβάλλον, μάλιστα.

  Καταπληκτική γελοιογραφία έχει σήμερα και ο Στάθης στην Ελευθεροτυπία.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Επώνυμος 16/07/2010 12:57:09

   Καταπληκτικά τα λέω κι εγώ για την σούπερ κομπίνα που στήνεται κι όλοι τη βλέπουν πια, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν ελλείψει θεσμών και οργάνων (νά 'ναι καλά ο μακαρίτης ο μπαμπάς του γιωργάκη εκεί που βρίσκεται κι όλοι οι πολιτικοί κατσικοκλέφτες που διέλυσαν το σύμπαν).

 5. Astefan avatar
  Astefan 16/07/2010 13:00:50

  Μήπως να πούμε και για τα δάνεια που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ;
  Λέω μήπως;

  Όπως και για τα μεγάλα δάνεια που έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αγροτική.
  Τι να πει κανείς;
  Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλο της το μεγαλείο.

  Πως το είπε; Οπεν γκάβαμεντ;;
  Και ξερό ψωμί.

 6. STANLEY avatar
  STANLEY 16/07/2010 14:15:49

  H Τράπεζα Πειραιώς έστειλε στο Μουντιάλ 60 δημοσιογράφους με δικά της έξοδα.Όλα τα Μ.Μ.Ε. πανηγυρίζουν που θα δημιουργηθεί μια υπετράπεζα.
  Τυχαίο? Το ότι ξεπουλάνε δημόσια περιουσία και μαλιστα σε χαμηλότερη τιμή αποτίμησης των μετοχών δεν ακούγεται.Πασόκ και Ν.Δ έχουν πάρει συνολικά 200 εκ. ευρώ απο την Αγροτική με ενέχυρο μελλοντικές!! επιδοτήσεις τους.
  Έχουν απαξιώσει εν γνώσει τους τόσα χρονια την ΑΤΕ, για να εξυπηρετουν δικούς τους σκοπούς και τώρα λένε ότι είναι ζημιογόνα.Μια Τράπεζα που έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, εν αντιθέσει με τις ιδιωτικές τράπεζες.Τις επόμενες μέρες προβλέπω να βγαίνουν οι αδέκαστοι δημοσιογράφοι και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η ΑΤΕ είναι ζημιογόνος και πρέπει το κράτος να την ξεφορτωθεί.

 7. Greg avatar
  Greg 16/07/2010 14:24:23

  Οι τράπεζες είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ρευστότητα αντλούν από την ΕΚΤ. Κάθε ενέργεια γίνεται με την σύμφωνη γνώμη -αν όχι καθ΄υπόδειξη- του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Τί νόημα έχει η κουβέντα για το τί έπρεπε να γίνει; Στόχος πιστεύω ότι είναι η διάλυση όποιου εργασικού κεκτημένου σε ΤΤ και ΑΤΕ, μερικές χιλιάδες απολύσεις, και διάχυση τυχόν επισφαλειών του αγοραστή μέσω της συγχώνευσης με υγειέστερα ιδρύματα. Αν έπρεπε να γίνει το αντίθετο, είναι σαν λέμε ότι οι πλούσιοι θα έπρεπε να λιγότερο πλούσιοι και οι φτωχοί λιγότερο φτωχοί.

 8. STANLEY avatar
  STANLEY 16/07/2010 14:45:19

  To θέμα είναι ότι πάνε να περάσουν ότι η συγχώνευση θα είναι για το καλό των πολιτών,της κοινωνίας και ότι το κράτος θα ξεφορτωθεί κυρίως την ΑΤΕ.
  Ο λόγος δανείων προσ καταθέσεις στις 3 τράπεζεσ είναι :
  ΑΤΕ :105 % TT: 65% ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 125 % .
  Ποιος έχει πρόβλημα ρευστότητας λοιπόν?.Ποιος ωφελείται απο αυτη τη
  συγχώνευση?

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/07/2010 15:47:53

  Εντωμεταξύ, δήλωση καταπέλτης του Παναγιωτακόπουλου, από το πρεσσ τζη αρ:

  Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010
  Aυτή τη φορά το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα είναι σκευωρία...

  Σκληρή δήλωση για την πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχ. Ταμιευτηρίου

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  ΑΚΡΑΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
  Όχι στο ξεπούλημα των Δημόσιων Τραπεζών.
  Όχι στα παιχνίδια των Τραπεζιτών και των Κυβερνητικών τους Υπαλλήλων.
  Με έκπληξη ακούσαμε την πρόταση Σάλλα για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και της Αγροτικής Τράπεζας.
  Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πρόταση προέκυψε μία μόλις ημέρα μετά τις σχετικές «παραινέσεις» του Υπουργού Οικονομικών.
  Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευθεία πρόκληση κατά του Δημόσιου Τραπεζικού Συστήματος.
  Η βουλιμία είναι χαρακτηριστικό των νεοφιλελεύθερων και των κερδοσκόπων. Τίποτα και ποτέ δεν...
  είναι αρκετό. Αφού οδήγησαν την Ελλάδα στον εγκλωβισμό του μνημονίου και του ΔΝΤ, αφού πήραν και το τελευταίο ευρώ του εργαζομένου με ληστρικά επιτόκια, αφού λεηλάτησαν το ιερό αποθεματικό των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ρεσάλτο. Την κερκόπορτα τους την ανοίγουν οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι που με όχημα το ΠΑ.ΣΟ.Κ απέκτησαν υπόσταση και υπογραφή.
  Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστά υπέρβαση κάθε γνωστού ορίου του όρου “πειρατεία”.
  Η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πρωταγωνίστησε στο σχέδιο υπερχρέωσης της κοινωνίας και αποκόμισε τεράστια κέρδη διασώθηκε με την ένταξή της στο κρατικό πρόγραμμα στήριξης των Τραπεζών και μέσω της λήψης δανείων από την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες επιχειρεί να εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής την ΑΤΕ η οποία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος περιουσίας από την εποχή του Σουλτάνου μέχρι σήμερα. Το ερώτημα είναι: “Με τίνος τα χρήματα σκοπεύει να κάνει αυτή την εξαγορά;”
  Ποιος θα τη δανείσει για να εξαγοράσει τους δανειστές της;
  Για να αντιληφθεί η κοινωνία περί τίνος πρόκειται, είναι ωσάν η Ελλάδα να θέλει να εξαγοράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
  Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική Αγορά, δηλαδή τις δύο υγιείς Τράπεζες του συστήματος. Την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
  Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία.
  Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο.
  Το αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο βάζει στο μάτι την πλουσιότερη «νύφη» του χώρου και εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι το ξεπούλημα δεν είναι αναπτυξιακή λογική.
  Την ίδια στιγμή που παγκόσμια, τράπεζες επανέρχονται σε κρατικό έλεγχο, στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε ότι η εξασφάλιση ηγετικής θέσης στις αγορές και φυσικά τα υπερκέρδη τους, προϋποθέτουν οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα σαν αυτό που προτείνει ο κ. Σάλλας.
  Η Κυβέρνηση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλουν να απαντήσουν άμεσα και ξεκάθαρα απορρίπτοντας χωρίς μισόλογα την πρόταση Σάλλα.
  Είναι άλλο να συζητάς για τη δημιουργία ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος και άλλο να ξεπουλάς με τρόπο προκλητικό.
  Και είναι πρόκληση το να προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς 700 εκ. ευρώ για την υποτιθέμενη εξαγορά όταν από το πακέτο των 28 δις πήρε 750 εκ. ευρώ!
  Δεν υπάρχει τρόπος το ΠΑ.ΣΟ.Κ να συναινέσει στην άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου. Στην παράδοση των αγροτών στα χέρια των ιδιωτών που θα αντιμετωπίσουν τον αγροτικό κλήρο σαν οικόπεδο σε πλειστηριασμό.
  Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου οφείλει να αποπέμψει άμεσα απ' την κυβέρνηση τους νεοφιλελεύθερους του Τ+10 και του deal της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτούς που δεν έχουν τίποτα να σεβαστούν.
  Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει τόσο, που κινδυνεύουμε να μπούμε στην ουρά του Ειδικού Δικαστηρίου, πίσω απ' τους δεξιούς ενόχους της Εθνικής Παρακμής. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία.

  Τώρα ρε παιδιά, πείτε μου, δεν θα έπρεπε αυτή η ανακοίνωση να είναι της ΝΔ;

  Αντώνη, ακούς;

  • Greg avatar
   Greg @ Επώνυμος 16/07/2010 16:14:36

   Αντώνης ακούει, όβερ.

   Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Πρόταση Εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς:
   «Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού τομέα αποτελεί προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας και την αποτελεσματική κατανομή των οικονομικών πόρων.

   Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι παρεμβάσεις της Πολιτείας και οι πρωτοβουλίες των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της αγοράς.

   Έτσι, είναι πράγματι σκόπιμη η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Αυτό, άλλωστε, έχει υποστηρίξει, ήδη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι αυτές είναι αναγκαίες, για να μπορέσουν οι Ελληνικές Τράπεζες να αντέξουν στην κρίση.

   Αρκεί, βεβαίως, να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

   Να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.

   Να οδηγούν σε οικονομίες κλίμακας και φάσματος, στο διαμοιρασμό των κινδύνων, στην απόκτηση ικανού μεγέθους για να ανταπεξέλθει το νέο πιστωτικό ίδρυμα στις διεθνείς προκλήσεις, στη θωράκιση των θυγατρικών του, στο εξωτερικό, στην ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος επ’ ωφελεία καταθετών, δανειοληπτών, εργαζομένων και μετόχων.

   Η σημερινή πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πρέπει να αξιολογηθεί, υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα. Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, παραδοσιακής πηγής ρευστότητας για τον Έλληνα αγρότη».

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 16/07/2010 16:41:46

   Επώνυμε, μιλάμε για τον γνωστό Παναγιωτακόπουλο του ΠΑΣΟΚ?

   Μάλλον έχει δίκιο ο Γρεγκ, με τη λιτή παράθεση της ανακοίνωσης. Η λιτότητα και η αυστηρότητα στη υπηρεσία της πολιτικής.

   Μάλλον θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά αυτές τις μέρες. Τι κρίμα που σε λίγο θα χρειαστεί να λείψω, αλκοολίκι πια έχει καταντήσει το αντινιούζ...Αλλά για το ότι διαβάστηκε το χθεσινό σχετικό άρθρο σήμερα το πρωί από τους εργαζόμενους του ΤΤ, θερμά συγχαρητήρια.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ δρόμος 16/07/2010 16:45:27

    Αγαπητέ Δρόμε, σου απάντησα σε σένα και στο Χελιδόνι για το άλλο δυσάρεστο και τόσο επείγον κοινωνικό θέμα, έχω πάρει όλα τα γραπτά σας και θα καταπιαστώ το Σ/Κ με αυτό.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 16/07/2010 16:58:48

    ναι αλλενάκι, το είδα, και χαίρομαι που έγινε κάτι εγκαίρως, γιατί εγώ τουλάχιστον θα λείπω το Σ/Κ. Θα τα πούμε τη Δευτέρα, καλή δύναμη!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 16:46:23

   Πολύ απλά, η επανάσταση θα αναδείξει τους ηγέτες της.

   Ή θα ιππεύσει το κύμα ή δεν θα το ιππεύσει.

 10. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 16/07/2010 16:21:58

  "Ήξεις, αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις"

 11. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 16/07/2010 16:32:00

  Επι της ουσίας συμφωνω με όλους. Υπάρχει όμως και μία αλλη πτυχη στην κίνηση Σάλλα που μάλλον διαφεύγει. Να θυμίσω λοιπόν την προσφιλή τακτική του Σάλλα να επιτίθεται όταν αισθάνεται οτι βρίσκεται στριμωγμένος και σε μειονεκτική θέση…
  Κατι ανάλογο δεν έκανε πριν 3 χρόνια οταν διέρευσε οτι ο Βγενόπουλος ετοιμάζόταν να κάνει επιθετική εξαγορά στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ? Με το που διέρευσε η πρόθεση του Βγενόπουλου και πρίν προλάβει να καταθέσει στην ΕΚ και ΕΧΑΕ δεσμευτική προσφορά, ο Σάλλας έτρεξε να καταθέσει πρώτος προσφορά για εξαγορά της MARFIN POPULAR BANK!
  Αποτέλεσμα, μετά απο διάφορες νομικές αψιμαχίες, υποχρεώσε τελικά τον Βγενόπουλο σε 5ετή “αποχή” απο ανάλογη κίνηση κατα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
  Για σκεφτείτε επίσης οτι πριν λίγο καιρό πήρε δάνειο στην διατραπεζικη αγορά 300 εκατ. απο το ΤΤ και τωρα με τα λεφτα του δανείου εχεται να αγοράσει τον δανειστή του!
  Κατά την γνώμη μου ειναι βέβαιο οτι κατι υποβόσκει με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ και προσπαθει να κρύψει ο Σάλλας, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια της αγοράς. Στριμωγμένος προφανως, επιχειρεί την προσφιλή τακτική του με επίθεση!
  Λέτε να του βγεί όπως την προηγούμενη φορα? Αν του βγεί τότε με ένα σμπάρο θα έχει πετύχει πολλά τριγόνια… Αν δεν του βγει αυτη την φορά, τότε αναμείνατε ραγδαίες εξελίξεις… Και επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει τι θα συμβεί, να δείτε που μαζί με τα ΜΜΕ, θα γίνουν βασιλικότεροι του Σάλλα για να κλείσει η δουλειά…

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ DeltaLamda 16/07/2010 16:55:24

   Πολύ καλή σύνοψη της κατάστασης, ΔέλταΛάμδα. Αυτό συμβαίνει που λες.

   Με μια διαφορά. Εδώ μπλέκεται περιουσία του ελληνικού κράτους και η κατάσταση είναι ζόρικη για τον κόσμο.

   Όταν ιδιωτικοποιήθηκε η Ιονική, τον κόσμο δεν τον ένοιαζε και τόσο. Δεν του έκανε ιδιαίτερη όρεξη να λυπηθεί τους συνδικαλιστές και τους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους.

   Το ίδιο και με την Εμπορική.

   Η Αγροτική και το ΤΤ είναι αλλιώς. Είναι και οι δύο συνυφασμένες στη συνείδηση του Έλληνα με δημόσιο χαρακτήρα. Όπως και η Εθνική, αλλά η Αγροτική και το ΤΤ λιγότερο.

   Και η μεγάλη διαφορά με το σκηνικό που είχε γίνει τότε με το Βγενόπουλο στην Κύπρο είναι ότι τώρα πάει να τη βγει έτσι με δημόσιο χρήμα και με ένα κόλπο που είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.

   Όντως, σωστά λες, ότι είναι μια κίνηση επίθεσης του στριμωγμένου. Κίνησε ευφυέστατη, με την οποία, έτσι όπως την κάνει, δεν έχει τίποτε να χάσει. Ίσα που περνιέται και για μη χρεωκοπημένος από αυτούς που δεν διαβάζουν ανεξάρτητα μπλογκς και "ενημερώνονται" μόνον από το Χατζηλαλάκη! Σου λέει, για να κάνει τέτοια κίνηση, έχει λεφτά! Προηγουμένως βέβαια έβαλε τσιλιαδόρους σε όλο το σύστημα, μέω της εξαγοράς τού κατεστημένου τύπου με δωρεάν Μουντιάλ, δάνεια σε Θέμο και Μάνια και ποιος ξέρει ποιους άλλους, και λοιπά.

   Προσωπικά, ενστικτωδώς πιστεύω ότι δεν θα του βγει, για το λόγο ότι, όπως απέδειξε και η κίνηση της Standard & Poors, υπήρχαν άλλα σχέδια που τα χαλάει και, το πιθανότερο, είναι ότι ο ΓΑΠ είναι "με τα άλλα σχέδια", αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 12. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 16/07/2010 16:36:55

  ΗΞΕΙΣΑΦΙΞΕΙΣΟΥΚΕΝΤΩΠΟΛΕΜΩΘΝΗΞΕΙΣ (ΠΡΩΤΌΤΥΠΟ).
  «Ήξεις, αφήξεις ουκ, εν τω πωλέμω θνήξεις».
  Τότε δεν χρειάζονταν ούτε κόμματα ούτε τόνους.
  Το ου ήταν μη, το ουκ ήταν δεν.
  Θα πας, δεν θα γυρίσεις, στον πόλεμο θα πεθάνεις.
  Έτσι το έμαθα εγώ.
  Τώρα λάθος το έμαθα;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ο νοών...νοείτω 16/07/2010 16:43:07

   Σωστά το έμαθες.
   Ο δαίμων του πληκτρολογίου βλέπεις!

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Γιάννης Φαίλτωρ 16/07/2010 16:45:40

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

  • Greg avatar
   Greg @ ο νοών...νοείτω 16/07/2010 16:46:30

   Είσαι αρχαίος; Νομίζω ότι οι τόνοι μπήκαν μεταγενέστερα, για να διευκολύνονται οι "βάρβαροι" στην εκφορά του λόγου.

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Greg 16/07/2010 16:57:23

    Εάν ήμουν αρχαίος πως θα μιλάγαμε;
    Συμφωνώ κατ' αρχάς σε αυτό που λες.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ο νοών...νοείτω 16/07/2010 16:51:16

   Ο "εκπαιδευτικός" χθεσινός "σχολιαστής" σου το έμαθε? Φαίνεται έχει τα μέσα στην Πυθία, αφού του είπε και το μυστικό για τη σωστή θέση των σημείων στίξης. Πρόσεχε μόνο μήπως ήτανε Πυθία-μαϊμού, όπως εκείνος.

   Εδώ σε θέλω, μάστορα, να μάθεις να διαβάζεις τον χρησμό μονάχος σου, και να μη χρειάζεσαι διαμεσολαβητές.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 16/07/2010 16:54:09

    πω πω... πλήθος απαντήσεις. Το πού θα βάλεις κόμμα ήταν όλη η μαγκιά, και η σοφία της Πυθίας. Θα διαπιστώσεις ότι οι δύο εκδοχές είναι εντελώς αντιδιαμετρικές.

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ δρόμος 16/07/2010 16:59:04

    Όπως ερμηνεύεις τον χρησμό έτσι ερμηνεύεις και εμένα;
    Ο τρόπος ερμηνείας προέρχεται καθαρά και μόνον από το πνεύμα του λόγου και όχι από τα σημεία στίξης.

 13. Lurghitis avatar
  Lurghitis 17/07/2010 00:11:28

  ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.