#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2010 23:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΑγοραπωλησίεςΈγραψε  προχθές η Ελευθεροτυπία ότι η Siemens «μεταφέρεται στον τόπο θυσίας του «Ελεύθερου Τύπου» και του «City», δηλαδή στο Blue Land όπου η Γιάννα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ανέστειλαν το εκδοτικό τους εγχείρημα το περασμένο καλοκαίρι. Στο ρεπορτάζ της, η Αριστέα Μπουγάτσου αναφέρει ότι «και μόνον οι συνειρμοί έχουν θορυβήσει τους εναπομείναντες στη Siemens Ελλάδος, που βρίσκεται σε φάση δραστικής συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της, λόγω της αναδιάρθρωσης που προωθεί η μητρική.

 Εμείς να σημειώσουμε ότι το Blue Land το πήρε η Γιάννα (με leasing) από την Lamda της οικογένειας Λάτση. Η Blue Land που διαχειρίζεται το πενταόροφο κτίριο, όπου στους δύο τελευταίους ορόφους βρίσκεται και το πολυτελές γραφείο της κ.Αγγελοπούλου, διαχειρίζεται η ομώνυμη εταιρεία της οικογένειας Αγγελοπούλου. Σε αυτήν μάλιστα, πρόεδρος ήταν ο κ.Μάρτον Σίμιτσεκ, από τους στενότερους συνεργάτες της κ.Αγγελοπούλου στο «Αθήνα 2004». Το όνομά του, ως γνωστόν, μαζί με αυτό του έτερου παράγοντα των Ολυμπιακών, κ.Σπανουδάκη, βρέθηκαν στα ημερολόγια Χριστοφοράκου. Η πλευρά των Αγγελόπουλων λέγεται ότι (χρυσο)πλήρωνε (στην δική της όμως, εταιρεία, Blue Land) για τους δύο ορόφους, όπου ήταν ΕΤ και City, περί το 1,5 εκ.ευρώ ετησίως.

 Τώρα, κατά πληροφορίες, θα δοθούν αυτοί οι δύο όροφοι και, ενδεχόμενος, κι άλλος, πιθανώς με πολύ χαμηλότερη τιμή. Βέβαια, εκτός του ότι οι τιμές ενοικίων έχουν πέσει, δεν αποκλείεται η προσφορά του χαμηλότερου ενοικίου να οφείλεται σε οικονομικά «στριμώγματα» της οικογενείας. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γραφείο-όροφος της κ.Αγγελοπούλου, παραμένει ως έχει και δεν «αγγίζεται». Από την άλλη, μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν οι χώροι που εκφράζουν ενδιαφέρον για την αγορά του κτηρίου της Siemens στο Μαρούσι. Εκτός μιας, πολύ μεγάλης εταιρείας real estate που δείχνει ενδιαφέρον, «παίζει» και το όνομα πρωτοκλασάτου Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε πανίσχυρα ΜΜΕ (και όχι «σαπάκια», έτσι για να μην παρερμηνευθούμε).

 Το deal με την οικογένεια Αγγελοπούλου δρομολογείται από τη νέα ηγεσία της Siemens Hellas, επικεφαλής της οποίας είναι ο νέος πρόεδρος, κ.Ξυνής και ο έτερος –έστω και προσωρινά- «ισχυρός» άνδρας, Ρόμπερτ Σικέλις. Ο τελευταίος είχε δουλέψει σε θέματα ασφαλείας στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Ο κ.Ξυνής, ήταν πρώην επικεφαλής της Shell Ελλάδος, το κλείσιμο της οποίας –προφανώς κατόπιν έξωθεν εντολών- φέρεται να προώθησε ο ίδιος.

 Επί εποχής Ξυνή, η Shell έφαγε το πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για σοβαρές παραβιάσεις του ανταγωνισμού (17 Οκτωβρίου 2008. Βλέπε http://www.capital.gr/news.asp?Details=599538. Επίσης, http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11392&subid=2&tag=8799&pubid=1928776). Ακόμα, την ίδια περίοδο η Shell έγινε στόχος "τρομοκρατικής" επίθεσης (25/10/2008 http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=25.10.2008,id=61309280). Γέννημα-θρέμμα της Shell και του ενεργειακού χώρου, ο κ.Ξυνής μεταπήδησε στη Siemens. Κάτι που προκάλεσε εντύπωση στον επιχειρηματικό χώρο, δεδομένου ότι δεν ήταν καλός γνώστης του συγκεκριμένου τομέα, στον οποίο κινείται η Siemens. Πάντως, μια από τις πρώτες κινήσεις του, με την άνοδο Παπανδρέου στην κυβέρνηση, ήταν να στείλει επιστολή στο πρωθυπουργικό γραφείο, στην οποία, αφού ανέφερε ότι η Siemens θα συμβάλλει στην «πράσινη πολιτική» του Γ.Παπανδρέου (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), ούτε λίγο ούτε πολύ, έκλεινε με την «προειδοποίηση» ότι αν η Siemens δεν πάρει δουλειές θα αναγκαστεί να απολύσει πολύ κόσμο από την εταιρεία. Κάτι που, ούτως ή άλλως, κάνει ήδη.

 Με την ευκαιρία, προσέξατε στην τελευταία τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη, που είχε θέμα το CD των υποκλαπεισών συνομιλιών Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του, ότι στο διάλειμμα το κανάλι είναι διαφημίσεις της Siemens;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Psaras avatar
  Psaras 02/03/2010 10:18:21

  <>

  Ναι. Το πρόσεξα.
  Μα, είναι εξόφθαλμος ο ρόλος των δημοσιοφυλάκων.

  • Psaras avatar
   Psaras @ Psaras 02/03/2010 10:19:23

   ...H απάντηση αφορούσε την περικοπή: "Με την ευκαιρία, προσέξατε στην τελευταία τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη, που είχε θέμα το CD των υποκλαπεισών συνομιλιών Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του, ότι στο διάλειμμα το κανάλι είναι διαφημίσεις της Siemens;"

 2. Helmut avatar
  Helmut 02/03/2010 12:26:10

  Μα η Siemens δραστηριοποιείται (και) στον χώρο της ενέργειας. Και σε "πράσινη" ανάπτυξη / ανανεώσιμες και σε γεννήτριες και λοιπόν εξοπλισμό ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων.
  Υπάρχει λοιπόν συνάφεια με την προυπηρεσία του κου. Ξυνή.

  Για το κτίριο της Siemens φημολογείται επίσης ότι ενδιαφέρεται να μετακομίσει εκεί το Mega Channel.

 3. DrNo avatar
  DrNo 02/03/2010 13:17:59

  Έτσι και ψάξει εισαγγελέας το ζεύγος και τα τσιράκια τους, που τα κουβαλούν από τον ΑΘΗΝΑ 2004, θα γίνει το έλα να δεις. Είναι απίστευτου μεγέθους η λεηλασία κρατικού χρήματος που έγινε

  http://www.antinews.gr/?p=7741

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.