#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2011 20:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγοράζει χρόνο με δημοψήφισμα ο Παπανδρέου!Γαντζωμένος μέχρι την τελευταία στιγμή στην εξουσία βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην κυβέρνηση κάνοντας δημοψήφισμα κι όχι εκλογές

Μιλώντας πριν από λίγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού. «Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Τετάρτη. Η συζήτηση θα κρατήσει 3 ημέρες, δηλαδή θα θα ολοκληρωθεί στις 12 το βράδυ της Παρασκευής.  Η Κυβέρνηση διαθέτει 153 βουλευτές και απαιτείται να πάρει τουλάχιστον 151 ψήφους

Η ουσία είναι ότι ο Παπανδρέου τα θέλει όλα και τα θέλει για πάρτη του, επιχειρώντας να υπεκφύγει του λαϊκού αιτήματος που είναι ένα: εκλογές. Επιχείρησε έτσι σήμερα να θέσει την χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο δηλώνοντας ότι θα τεθεί σε δημοψήφισμα η νέα δανειακή σύμβαση όταν ετοιμαστεί (δηλαδή πιθανότατα μετά τα Χριστούγεννα) - ενώ για τις ανάγκες της παρούσης περιόδου απάντησε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πιέζουν ζητώντας συγκυβέρνηση ή εκλογές, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά δηλαδή εκβιάζει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του!

Σημειώνεται ότι ήδη εμφανίσθηκε ένα νομικό πρόβλημα όσον αφορά το δημοψήφισμα, καθώς δεν επιτρέπεται να γίνει δημοψήφισμα για δημοσιονομικά ζητήματα, όπως είναι η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει.

Κατά τα λοιπά ο ΓΑΠ εμφανίσθηκε ως σε προεκλογικό μπαλκόνι. Τα έβαλε με τα συμφέροντα και τους τραπεζίτες, στους οποίους ξεκαθάρισε ότι οι τράπεζές τους θα κρατικοποιηθούν και το κράτος θα πάρει κοινές μετοχές και όχι προνομιούχες όπως ήθελαν εκείνοι. Μέτωπο είχε και προς τα μήντια και τους δημοσιογράφους που, όπως υποστηρίζει, κρύβουν την αλήθεια για την επιτυχία της κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής. Το τρίτο μέτωπο του ΓΑΠ ήταν προς την αριστερά που επεχείρησε να την ταυτίσει με τη βία.

Οι εξαγγελίες του ΓΑΠ έγιναν δεκτές με μάλλον χλιαρό χειροκρότημα από τους βουλευτές. Αρκετοί δεν σηκώθηκαν όρθιοι και ακόμη περισσότεροι δεν χειροκρότησαν. Ανάμεσα στους βουλευτές που ζητούσαν πρωτοβουλίες υπήρχε προβληματισμός γιατί επεδίωκαν πρωτοβουλίες στην αντίθετη κατεύθυνση. Η στάση τους θα αποσαφηνιστεί τις προσεχείς μέρες.

Και το ερώτημα είναι ένα. Αφού θα κάνει δημοψήφισμα, το ανώτατο όπλο της Δημοκρατίας, γιατί να πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης; Τρικυμία εν κρανίω με λίγα λόγια.

Αυτές είναι οι περίφημες πολιτικές πρωτοβουλίες που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περίμεναν από τον... ηγέτη τους; Αστεία πράγματα.

Αντί να πάει σε εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξουν πραγματικές κινήσεις εκτόνωσης, σύρει τον κόσμο σε ένα δημοψήφισμα με εκβιαστικό δίλημμα. Αντί να ζητήσει την αναβάπτιση της πολιτικής του από το λαό απευθείας, επιλέγει το δημοψήφισμα ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Δηλαδή αν ο κόσμος υπό την πίεση που θα του ασκηθεί ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Βρυξελλών σημαίνει ότι επικροτεί και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ;

Κι αν καταψηφιστεί η συμφωνία τι θα γίνει; Θα χρεοκοπήσει η χώρα και θα πάμε σε επιστροφή στη δραχμή;

Σε πολύ επικίνδυνα αδιέξοδα μας οδηγεί ο πρωθυπουργός.

Ηρωική έξοδος;

Και υπάρχουν, προς το παρόν, δυο εκδοχές.  Ή ο Παπανδρέου εκβιάζει και πάλι τους βουλευτές του με ένα ακόμα επικοινωνιακό τρυκ (δημοψήφισμα – ψήφος εμπιστοσύνης) ή έχει «στήσει» την ψηφοφορία μετά την τριήμερη διαδικασία για να τον ρίξουν και να πάει σε εκλογές χωρίς τον κίνδυνο να τον χαρακτηρίσουν  «λιποτάκτη».

Το Ιανουάριο το δημοψήφισμα

Μιλώντας πριν από λίγο σε δημοσιογράφους ο Χάρης Καστανίδης εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί πιθανότητα τον Ιανουάριο, καθώς μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη της νέας δανειακής σύμβασης…

Όσον αφορά στο Δημοψήφισμα είπε ότι, για να είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει η συμμετοχή των πολιτών να είναι τουλάχιστον 40%.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο Πρόεδρος της Βουλής, ύστερα από συνεννόηση με την Κυβέρνηση, ορίζει την ημέρα που θα αρχίσει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι πιθανότατα η τριήμερη διαδικασία θα αρχίσει την Τετάρτη ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή τα μεσάνυχτα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris Mathiopoulos avatar
  Aris Mathiopoulos 31/10/2011 20:08:35

  Αντίο και να μας γράφεις

  • nikolas avatar
   nikolas @ Aris Mathiopoulos 31/10/2011 22:23:08

   Πριν 2 χρόνια κάπου εδω μέσα ,το έγραφα συνεχώς... Ο Γιωργάκης απο την ώρα εκλογής του Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ , είναι περιστοιχισμένος και κατευθηνόμενος απο συμβούλους και συμφέροντα Αμερικανο/Αγγλικά με το ΑΠΟΛΥΤΟ σχέδιο του Δούρειου Ίππου για την κατάρρευση του ευρώ και του ευρωπαικού εσωτερικού εμπορίου..... Ή εχει καεί το μυαλό όλων μας, στα 2 χρόνια να προσπαθούμε να αναλύουμε πολιτικά αυτό το τρελοκομείο και δεν μένουμε σε απλές συνναλαγές και τακτικές του παρελθόντος Ή ψαξτε καλα και εσεις τους αχυρανθρωπους των αμερικανο/εγγλεζων

   • Kritikos avatar
    Kritikos @ nikolas 31/10/2011 22:48:02

    'Αλλο Soros και άλλο Αμερικανική Κυβέρνηση, μην τα μπερδεύεις...

 2. κωστής avatar
  κωστής 31/10/2011 20:08:58

  Επικίνδυνοι κι ανεύθυνοι. Διχάζουν μία χώρα και την οδηγούν σε άγνωστα νερά.

 3. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 31/10/2011 20:09:11

  Σωστή και αναπάντεχη η κίνηση του ΓΑΠ. Τόσο καιρό διαμαρτυρόμαστε επειδή η κυβέρνηση αποφασίζει για μας χωρίς να ενδιαφέρεται για την άποψη της κοινωνίας. Τώρα η τύχη της συμφωνίας εξαρτάται από την ψήφο καθενός εξ ημών. Ιδού η Ρόδος...

  • anonymous avatar
   anonymous @ μεταρρυθμιστής 31/10/2011 21:25:31

   Αφού έκλεισε τον ποντικό (λαό) στη φάκα τον ρωτάει αν θέλει να ζεματιστεί με καυτό νερό ή με καυτό λάδι.

  • Aίθρα avatar
   Aίθρα @ μεταρρυθμιστής 31/10/2011 23:18:06

   Ξέρετε, στη νομική, υπάρχει (και όχι χωρίς λόγο) μία ολόκληρη θεωρία περί δημοψηφισμάτων. Σχετικά με το τι μπορεί να τεθεί, πώς, πότε κτλ. Εκτός αυτών, υπάρχουν και περιορισμοί από το Σύνταγμα (ναι, το ξέρω ότι είναι κουρελιασμένο, αλλά τέλος πάντων, υπάρχουν). Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

 4. ΑΖ avatar
  ΑΖ 31/10/2011 20:09:55

  Ειναι προφανες οτι ο κοσμος θα πει οχι. Αρα, το ξερει, η Ελλαδα θα χρεωκοπησει και ετσι ο Andy θα παει ταμειο με την Ξαφα (CDS γαρ).

  ΑΖ

 5. AegeanHawk avatar
  AegeanHawk 31/10/2011 20:10:50

  Καλή φώτιση Ελλάδα.....

  Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ AegeanHawk 31/10/2011 20:19:37

   Την ίδια ευχή κάνω κι εγώ

   • ΝΙΚΗ avatar
    ΝΙΚΗ @ ΕΥΑ 31/10/2011 20:29:13

    Εκεί μας φτάσανε να περιμένουμε ένα θαύμα! αλλα μην λέτε προς τα έξω ότι πιστεύετε στο Θεό, θα σας κατηγορήσουν...

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ ΝΙΚΗ 31/10/2011 20:40:13

     Νίκη μου, όσο φωτογραφίζεται ο Γαπ σε εκκλησίες, δεν κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε ως χριστιανοί!

     • ΝΙΚΗ avatar
      ΝΙΚΗ @ ΕΥΑ 31/10/2011 20:52:58

      Τι καταλαβαίνεις για έναν άνθρωπο που πάει να προσευχηθεί και καλεί και το φωτογράφο; κατηγορήσουν δεν κατηγορήσουν έχω και παλιά timberland!!

 6. γιωργος avatar
  γιωργος 31/10/2011 20:14:45

  Και κατι ακομα....Εκλογες ΤΩΡΑ!

 7. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 31/10/2011 20:17:52

  Ο άνθρωπος αυτός είναι αδίστακτος. Βάζει πάνω απ` όλα το γάντζωμά του στην εξουσία και γαία πυρί μιχθήτω. Να προσέξουμε μόνο να μην μπλοκαριστούμε με ύπουλα διλήμματα. Αν τελικά προσφύγει σε δημοψήφισμα πρέπει να του πετάξουμε στα μούτρα ένα περώριο ΟΥΣΤ.

 8. Πετρος avatar
  Πετρος 31/10/2011 20:17:57

  Παιζει με τη χωρα και το λαο!!! Βουλευτες του ΠΑΣΟΚ ειναι η τελευταια ευκαιρια σας να δειξετε οτι ειστε πραγματικοι Ελληνες. Ριχτε τον!

  • κωστής avatar
   κωστής @ Πετρος 31/10/2011 20:47:20

   τα πιάσαμε τα λεφτά μας τώρα. με τους ήρωες με τα κολλάν.

   • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ @ κωστής 31/10/2011 21:10:33

    Κοτούλες του κερατά είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Λυράτες !!!!!!!!!1

 9. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 31/10/2011 20:18:50

  Όφειλε να το κάνει...
  Έλεος δηλαδή, δεν έχουμε χούντα!
  Λειτουργούσαν όλον αυτό το καιρό με τη λογική της θεοποίησης της αντιπροσωπευτικής αρχής ακυρώνοντας -στην πράξη- κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας.
  Δεν είπαμε για κάθε τι που νομοθετείται να γίνεται δημοψήφισμα, αλλά εδώ μιλάμε για πολύ σοβαρές και έκτακτες καταστάσεις που δεν διαχειρίζονται από μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με εντελώς διαφορετικό διακύβευμα.
  Τώρα για την ψήφο εμπιστοσύνης, οκ...
  Ξέρουμε όλοι μας το αποτέλεσμα 153 ή 154 ψήφοι.
  Πυροτέχνημα είναι.
  Το αν θα παραμείνει πρωθυπουργός κανείς δεν το ξέρει, αλλά υποψιάζομαι πως δεν θα ακυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όποιο και αν είναι αυτό.

 10. κωστής avatar
  κωστής 31/10/2011 20:18:54

  ό,τι πιο επικίνδυνο. η ευθύνη δεν θα 'ναι στον λαό. θα εξαρτηθεί από το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

 11. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 31/10/2011 20:20:33

  Εκτός από το δημοψήφισμα, είπε ότι θα ζητήσει και ψήφο εμπιστοσύνης. Όλα μέσα κι ότι κάτσει. Το απόλυτο τουρλουμπούκι.

  Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν αύριο ζητήσει και μισό κιλό φέτα.

  • man8os avatar
   man8os @ Balafara Hunter 31/10/2011 22:53:39

   Ειτε ντρεπεται να πει οτι θελει να παραιτηεθι, ειτε δρα βασει σχεδιασμου και προσπαθει μετα απο καθε συνοδο κορυφης με συνεπεια να ανατρεπει τα αποτελεσματα της για να δειχνει προς τους επενδυτες την "αχρηστεια" της Ευρωπης και να προκαλεσει θανασιμα πληγματα στο Ευρωπαικο οικοδομιμα σαν πρωτη φαση της προαιτημασιας του επομενου Ευρωπαικου πολεμου πο φαινεται να σχεδιαζουν οι εντολεις του.

  • Ευα avatar
   Ευα @ Balafara Hunter 01/11/2011 00:15:54

   ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ….
   “Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι. Ο εγωισμός είναι το αναισθητικό που απαλύνει τον πόνο της ηλιθιότητας!”
   ΜΠΛΕΞΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕ……..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ Balafara Hunter 01/11/2011 00:21:43

   Για αυτό πάω το antinews,γιατί έχει ανθρώπους με χιούμορ,μεγάλε ακόμα γελάω.

 12. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 31/10/2011 20:21:13

  Πρόκειται για πράξη ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από την αντιπολίτευση.
  Δημοψήφισμα που προαναγγέλλει μια πιθανότατη και χρονικά προσδιορισμένη πτώχευση !!! και επιστροφή στην δραχμή.!!!
  Σκεφτείτε τι θα γίνει στην Ελλάδα την περίοδο που θα προηγηθεί .!!!
  Δραπετεύει καταστρέφοντας την Ελλάδα.

  • The Saint avatar
   The Saint @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 31/10/2011 22:55:52

   ΣΩΣΤΟΣ!!!!

 13. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 31/10/2011 20:24:08

  Θέλει απλώς να καταστήσει τον λαό υπεύθυνο για να την κάνει.
  Δεν νομίζω ό,τι θα προλάβει, θα πέσει πριν το δημοψήφισμα.
  Τις επόμενες μέρες θα γίνουν πολλά.

 14. Hercules! avatar
  Hercules! 31/10/2011 20:26:00

  Ολο αντιο λεμε κι ολο εδω ειναι ακομα ρε παιδια... τσιμπουρια γεματα αρρωστιες ...

 15. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 31/10/2011 20:26:51

  Τζέφρυ δε μπορείς να σκεφτείς τι φάπα θα φας.
  Δεν νομίζω να προλάβει, θα πέσει νωρίτερα.

 16. Κλεάνθης avatar
  Κλεάνθης 31/10/2011 20:29:27

  Είναι προφανές ότι θέλει να φύγει και ψάχνει την πιο ανώδυνη οδό, κατα τη γνώμη μου, θα έπρεπε να ανακοινώσει εκλογες, κι όχι να κρύβεται πίσω απο δημοψιφησματα, που να δείτε που θα είναι απλά ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ για να παρουμε εμείς την ευθύνη της χρεοκοπίας

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/10/2011 20:29:49

  H χ0ύντα αυτή δεν πρόκειται να φύγει.
  Το δημοψήφισμα είναι για να ροκανίσει το χρόνο άλλους τρεις μήνες.

  Η αντιπολίτευση (όλα τα κόμματα) αν θέλει να λέγεται τέτοια ας μαζέψουν 30 βουλευτές να άρουν την εμπιστοσύνη και να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις άμεσα.

  Μέχρι το δημοψήφισμα θα έχουν δολοφονήσει με αυτοκτονίες και εγκληματικότητα άλλους 1000 Έλληνες.

  Ο τύραννος είναι γαντζωμένος επάνω στη χώρα και θέλει να τη ματώσει για να απαγκιστρώσει τα φρικαλέα νύχια του.

  Αν η αντιπολίτευση χάσει το timing, είναι και χαίρεται!!!

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ αλλενάκι 31/10/2011 21:14:31

   Μακάρι να μην είχες δίκιο

 18. Γιώργος avatar
  Γιώργος 31/10/2011 20:31:02

  Ώρα λοιπόν να σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων και να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο δημοψιφησμα και στα νεα μέτρα που θα ακολουθήσουν με το να ψησίσουμε ναι

  • Φίλος avatar
   Φίλος @ Γιώργος 31/10/2011 23:00:38

   Η χρεοκοπία έρχεται με βήμα ταχύ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.
   Οπότε με αυτή την κίνηση τι καταφέρνει ο τύπος;
   1. Εάν ψηφίσουμε ΝΑΙ θα είμαστε συνυπεύθυνοι για ότι συμβεί.
   2. Εάν ψηφίσουμε ΟΧΙ, πάλι θα είμαστε συνυπεύθυνοι για ότι συμβεί.
   3. Εάν δεν ψηφίσουμε καθόλου (ΑΠΟΧΗ) πάλι θα θεωρηθούμε συνυπεύθυνοι.

   Αυτό κι αν είναι κίνηση ΜΑΤ !

   Οπότε... χαμένοι για χαμένοι, ας πάρουμε τουλάχιστον πίσω, μέρος της αξιοπρέπειάς μας, με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Φίλος 31/10/2011 23:16:27

    ..πες τα ρε Φίλε!

 19. 3η Σεπτέμβρη avatar
  3η Σεπτέμβρη 31/10/2011 20:31:04

  Ο Σαμαράς αύριο στον Παπούλια! Ας πάρει τους βουλευτές του από την βουλή να στέλει τον ΓΑΠ για βρούβες.........

  • ad kan avatar
   ad kan @ 3η Σεπτέμβρη 31/10/2011 20:44:48

   Κίνηση ματ-ρουά

 20. ad kan avatar
  ad kan 31/10/2011 20:31:27

  Τα κτήνη δεν πεθαίνουν με δημοψηφίσματα.

 21. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 31/10/2011 20:33:11

  Δεν θα προλάβει να κάνει το δημοψήφισμα.
  Τις επόμενες μέρες ο λαός θα τον ρίξει.
  Την ώρα που γράφω ο Σαμαράς ζήτησε να δει τον Παπούλια προφανώς για εκλογές.

  • Manos-UK avatar
   Manos-UK @ Θοδωρής 31/10/2011 20:41:22

   Να δω τι θα γίνει αύριο! Αν η ΝΔ πρεπει να θεωρήται λαικό κόμμα, καλό θα ήταν να βρεθεί με το λαό! Αρκετά πια το χαιδεμα στα αυτιά...

 22. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 31/10/2011 20:34:32

  Η ερώτηση του δημοψηφίσματος θα είναι σίγουρα χιλιομαγειρεμένη, ήξεις αφήξεις και το αποτέλεσμα θα μεταφραστεί όπως τους συμφέρει!!

 23. Βασίλης avatar
  Βασίλης 31/10/2011 20:35:03

  "Κι αν καταψηφιστεί η συμφωνία τι θα γίνει; Θα χρεοκοπήσει η χώρα και θα πάμε σε επιστροφή στη δραχμή;"
  Αυτό προφανώς θα είναι το δίλημμα που θα μας θέσει άλλη μία φορά!

  Έλα ρε Αντώνη, κάνε την κίνησή σου...

 24. Manos-UK avatar
  Manos-UK 31/10/2011 20:35:03

  Το θέμα δεν ειναι το ΤΙ αλλά το ΠΩΣ θα ζητήσει από τον Ελληνικό λαό την ερώτηση. Καλό θα ήταν αυτές τις δύσκολες ώρες να θυμηθούμε τον μακαρίτη τον Τάσσο Παπαδόπουλο... Ενα τρανταχτό ΟΧΙ!

 25. Jimakos avatar
  Jimakos 31/10/2011 20:35:05

  Δηλαδη θα κανει δημοψηφισμα και ταυτογχρονα συζητησεις με τραπεζιτες για το κουρεμα; Τι λεει ο ανθρωπος;

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/10/2011 20:35:28

  Κανένας τύραννος δεν πέφτει εύκολα.

  Οι τύραννοι ανατρέπονται είτε από ικανή αντιπολίτευση είτε με το αίμα του λαού.

  Διαλέγετε και παίρνετε.

 27. firiki2010 avatar
  firiki2010 31/10/2011 20:37:24

  "Δεν ξέρω αν θα εξαγγελθεί σήμερα (γιατί και οι “αποκλειστικές πληροφοριες” διαψεύδονται) αλλά δεν μπορώ να δω καλύτερη διέξοδο για το ΠΑΣΟΚ από ένα δημοψήφισμα με αυτονόητες απαντήσεις. Είτε θέλει να φύγει , είτε θέλει να μείνει. Εξ άλλου ένα δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του χρόνου το υποσχέθηκε ο “Γιώργος”. Και ως γνωστόν κρατάει τις υποσχέσεις του."
  Aυτά έγραφα στις 27/10 σαν σχόλιο /υστερόγραφο στο "Προαναγγελία διαγγέλματος " στο firiki 2010.
  Kαι στην ίδια την ανάρτηση (μια παραβολή με τον αγαπημένο μου Μήτσο):
  "....Επειδή λοιπόν η δημοκρατία και δη η συμμετοχική είναι το forte μου και ο ακρωτηριασμός είναι σοβαρό πράγμα ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ..."
  Ο ΓΑΑΠ (Γεώργιος Απολύτως Ακατάλληλος Παπανδρέου) και πάλι εκβιάζει, διχάζει , υπεκφεύγει και ξεφτιλίζει την έννοια του δημοψηφίσματος .

 28. thanasis avatar
  thanasis 31/10/2011 20:37:43

  ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

 29. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/10/2011 20:37:46

  "Όχι" στην ερώτηση, και "όχι" στην διαδικασία.

  Κάθε φορά που θα είμαστε άφραγκοι, (θα γίνεται συνέχεια στο καθεστώς που μπάινουμε) θα μας εκβιάζουν με κάτι καινούργιο. ΟΧΙ και άει σικλίρ

  Όχι σε ερωτήματα μαϊμού: Να ρωτήσω εγώ ένα ερώτημα μαϊμου. "Ποιός θέλει να πεινάει αύριο"; Φυσικά κανείς δεν θα θέλει να πεινάει αύριο. Αν το ρωτήσω, "ποιός θέλει να μην πεινάει αύριο αλλά να θυσιάζει από ένα παιδί καθε φορά που λέει "όχι";" Ψιλά γράμματα; Από τον Μέγα Πινόκιο Αρλουμπολόγο Παραμυθά, δεν θέλω άλλα ερωτήματα. Να μας πει πρώτα πού είναι οι χιλιάδες θέσεις εργασίας του φωτοβολταϊκού στην Πτολεμαϊδα, και να μας πει γιατί οι Κρητικοί δεν θέλουν αιολικά αφού είναι τόσο καλά, αα... και που είναι τα λεφτά, και δεν χειαζόμαστε ΔΝΤ. Εάν δεν κωλυόμουν, θα έλγα "βρε ούστ!", αλλά ...κωλύομαι.

 30. alina avatar
  alina 31/10/2011 20:38:20

  οχι αλλα πειράματα, θεέ μου τι ζούμε.

 31. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 31/10/2011 20:40:21

  ΑΠΟ ΠΟΤΕ τον ενδιέφερε η Ελλάδα;Το είδαμε εδώ και δυο χρόνια πόσο ''αγαπά'' τους Έλληνες....Η χώρα ΠΑΙΖΕΤΑΙ κορώνα-γράμματα και θέλει να κερδίσει χρόνο.ΜΙΑ ΖΩΗ ο παπανδρεϊσμός ΔΙΧΑΖΕ το λαό για προσωπικό και κομματικό ΟΦΕΛΟΣ!!!Να θυμηθούμε τι έκανε ο πατέρας του;Στα ΠΑΛΙΑ του ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ η πατρίδα και οι πολίτες της!!!Μας ΕΜΠΛΕΞΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.Είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ και ΥΠΟΥΛΟΣ!!!Περιμένω μ'εξαιρετικό ενδιαφέρον τη ΣΦΟΔΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Νέας Δημοκρατίας.Αύριο θα επισκεφθεί ο Σαμαράς τον Παπούλια.Επίσης,περιμένω τη τοποθέτησή του στη συζήτηση στη Βουλή,την ομιλία του στη ΚΟ της παράταξης καθώς και τις πράξεις της ΝΔ από δω και πέρα.

 32. 3η Σεπτέμβρη avatar
  3η Σεπτέμβρη 31/10/2011 20:40:24

  Tο Αρθρο 44 του Συντάγματος ρητά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ δημοψηφίσματα για δημοσιονομικά θέματα.

 33. Απορία avatar
  Απορία 31/10/2011 20:40:48

  Καλησπέρα σας. Δυστυχώς αποτελεί την πιο ανεύθυνη λύση στην παρούσα στιγμή, η οποία εξετάστηκε κατά τα φαινόμενα μόνο μέσα από το πρίσμα της εφήμερης παραμονής στην εξουσία ή/και της όποιας υστεροφημίας επιδιώκει να έχει σε κέντρα του εξωτερικού ο κύριος Πρωθυπουργός. Είναι επικίνδυνο το δίλημμα (ας δούμε κ το ερώτημα) που θέτει σε ένα πολλαπλώς μπερδεμένο κι απογοητευμένο κόσμο. Εφόσον είναι τόσο έκδηλη η δυσαρμονία κυβέρνησης - λαού, γιατί απλά δεν πάει στο απόλυτο κ δημοκρατικό δημοψήφισμα των εκλογών? Εγώ που 'θέλω' τη σύμβαση ή κάποια μορφή της, αλλά να εφαρμοστεί από άλλον, ικανότερο κ κατά τα φαινόμενα τιμιότερο κ συμπατριώτη μου (Έλληνα), τί να ψηφίσω? Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι "όχι" ποια περιθώρια αφήνει ο κύριος Πρωθυπουργός στην επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει την όποια προσπάθεια σε ευρωπαϊκό κ παγκόσμιο επίπεδο. Ελπίζω κι εύχομαι να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα κι ότι οι εξελίξεις θα προλάβουν...

 34. Kennan avatar
  Kennan 31/10/2011 20:41:47

  Όπως μετέδωσε το Mega πριν από λίγο, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αν το δημοψήφισμα είναι αρνητικό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές!!! Να δούμε τι άλλο θ΄ακούσουμε.

 35. gloup avatar
  gloup 31/10/2011 20:41:58

  γκάπυ: βάλτους να δημοψηφίσουν γιατί δεν θα με ψηφίσουν.
  Θα τα δούμε ΟΛΑ. Κάθε είδους εκτροπή

 36. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 31/10/2011 20:42:42

  Ο κόσμος με την αγανάκτηση που έχει ,ότι ερώτημα και να τεθεί ,θα ψηφίσει φανατικά εναντίον της κυβέρνησης.
  Συνεπώς ο "υπεύθυνος" πρωθυπουργός(τρομάρα του) οδηγεί τη χώρα οργανωμένα στο χάος.

 37. ierofantis avatar
  ierofantis 31/10/2011 20:43:15

  Θα το βαφτίσουν εθνικό θέμα...!

  Άσε το θέμα του πως θα έρθει το δημοψήφισμα. Βλέπεις άλλη διαδικασία ισχύει αν ερωτηθεί απευθείας ο λαός χωρίς προηγούμενη εισαγωγή και ψήφιση της νέας δανειακής στη Βουλή και άλλη διαδικασία αν περάσει πρώτα από τη Βουλή η νέα Δανειακή Σύμβαση.

  • 3η Σεπτέμβρη avatar
   3η Σεπτέμβρη @ ierofantis 31/10/2011 20:47:48

   Και δεν προκηρύσσεται από τον πρωθυπουργό αλλά από τον ΠτΔ. Δεν ξέρω αλλά νιμίζω ότι αύριο πρέπει να πέσει. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος...

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ 3η Σεπτέμβρη 31/10/2011 21:06:45

    Εγώ έχω μια απορία.

    Για καμιά δυό εβδομάδες, όλοι θα ασχολούνται με τη διαδικασία της παροχής χήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

    Στάση αναμονής.

    Μετά θα αρχίσουμε να πολιτικολογούμε και να τοποθετούμαστε επί των πτυχών του δημοψηφίσματος και των επιπτώσεών του στο μέλλον της χώρας.

    Στάση αναμονής.

    Μετά θα κουβεντιάσουμε επί του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος το οποίο κατά τους Κυβερνητικούς μπορεί να μην επιφέρει εκλογές.

    Στάση αναμονής.

    Ερώτημα.

    Μετά από τόσες στάσεις αναμονής, και ένα τρίμηνο τουλάχιστον χαμένο, τις αγορές να πυροβολούν, τους Ευρωπαίους να πιέζουν και να εκβιάζουν, και το λαό διχασμένο και αγχωμένο, ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι ακόμη και όλα να πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει ο μέγας Στοχαστής, η επόμενη μέρα του θα είναι ρόδινη και ενωτική ώστε να πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας;

    Η αγορά και οι επιχειρήσεις μας θα γονατίσουν τελείως στην αβεβαιότητα, το Δημόσιο θα διαλυθεί τελείως, τα φαινόμενα ανομίας θα εκτιναχθούν και εμείς, δύσμοιροι και άβουλοι, θα κατεβάζουμε από το δίκτυο τις 500 σελίδες της νέας δανειακής και των Παραρτημάτων της (Μηνμόνια κλπ) για να ενημερωθούμε επι του αντικειμένου της ψήφου μας, παρακαλώντας τον Αρχαιοπτέρυγα, τον Κακοφωνίξ, τον Τηλέμαχο και όσους άλλους καλούς σχολιαστές των Αντινέων έχουν κουράγιο, να μας αναλύσουν την τάδε ή τη δείνα παράμετρο ή παράγραφο των εγγράφων αυτών, ελπίζοντας να καταλάβουμε κάτι ουσιαστικό από απολύτως τεχνικά και δυσνόητα κείμενα.

    Πώς το είπε ο Χρυσοχοίδης; Ανάπτυξη παντού...!

    • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
     ΑΓΡΟΤΗΣ @ ierofantis 31/10/2011 21:13:27

     Δικαίως απορείς Ιεροφάντη... ο πρωθυπουργός μας , ο άσπρος σίφουνας μας έχει μάθει αλλιώς. Παραιτείται και ανανεώνει την θητεία του σε μια νύχτα.....και ξανά προς την δόξα τραβά....

 38. factorx avatar
  factorx 31/10/2011 20:45:48

  Θα βάζω κι εδώ τις ανανεώσεις της ανάρτησης:

  Το Ιανουάριο το δημοψήφισμα

  Μιλώντας πριν από λίγο σε δημοσιογράφους ο Χάρης Καστανίδης εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί πιθανότητα τον Ιανουάριο, καθώς μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη της νέας δανειακής σύμβασης…
  Όσον αφορά στο Δημοψήφισμα είπε ότι, για να είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει η συμμετοχή των πολιτών να είναι τουλάχιστον 40%.

  Ψήφος εμπιστοσύνης
  Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο Πρόεδρος της Βουλής, ύστερα από συνεννόηση με την Κυβέρνηση, ορίζει την ημέρα που θα αρχίσει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
  Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι πιθανότατα η τριήμερη διαδικασία θα αρχίσει την Τετάρτη ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή τα μεσάνυχτα.

  • Johnnie avatar
   Johnnie @ factorx 31/10/2011 22:44:18

   Απάτη» χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα οι Βρυξέλλες:
   http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=102300&catID=11

 39. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 31/10/2011 20:46:04

  Στρίβειν δια του αρραβώνος.
  Δεν είναι παρά ένα τέχνασμα δραπέτευσης από την δεινή για την κυβερνητική παράταξη πραγματικότητα.
  Η μόνη πραγματική λύση, η μόνη αντρίκεια λύση, είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών.

 40. κατσαμορας avatar
  κατσαμορας 31/10/2011 20:46:09

  σφιξαν τα γαλατα

 41. Tsol avatar
  Tsol 31/10/2011 20:47:13

  Τι λες ρε γιωργάκη, αφού μας έφερες στο χείλος του γκρεμού να κρεμόμαστε από ένα κλαδί τώρα μας ρωτάς αν θέλουμε να διαλέξουμε πως θα πεθάνουμε, είτε με μια σφαίρα πυροβολώντας μας είτε φουντάροντας στο κενό του γκρεμού?? Γιατί δεν έκανες δημοψήφισμα για να δεις αν θέλει ο λαός να τον σώσεις με τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια και τα ψήφιζες απειλώντας τους βουλευτές σου?? Μην πας να ξεγελάσεις την ιστορία με ένα δημοψήσιμα.

 42. factorx avatar
  factorx 31/10/2011 20:47:38

  Υπάρχουν δυο εκδοχές. Ή ο Παπανδρέου εκβιάζει και πάλι τους βουλευτές του με ένα ακόμα επικοινωνιακό τρυκ (δημοψήφισμα – ψήφος εμπιστοσύνης) ή έχει «στήσει» την ψηφοφορία μετά την τριήμερη διαδικασία για να τον ρίξουν και να πάει σε εκλογές χωρίς τον κίνδυνο να τον χαρακτηρίσουν «λιποτάκτη».

 43. ORIMA avatar
  ORIMA 31/10/2011 20:48:01

  Η κα. Μαρίνα είναι μια εξαιρετικά αξιοπρεπής κυρία, τέως Λογίστρια, 53 ετών. Εργάζεται στην Ελλάδα, για να ενισχύσει τον άρρωστο από καρκίνο γιό της στην Γεωργία. Μου έλεγε λοιπόν - γιατί το έργο το έχει ξαναδεί, ΚΑΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ - ότι ο Σεβαρντνάντζε έλεγε συνέχεια δε φεύγω, δε φεύγω, δε φεύγω. Μέχρι που μια μέρα μετά από μια διαδήλωση ο λαός - έτσι απλά - μπήκε στη Βουλή, ο στρατός αυτομόλησε, έριξε τα όπλα και ενώθηκε με το λαό, και το καθεστώς κατέρρευσε σε
  Λίγες ώρες. Δεν έχω διασταυρώσει αν ιστορικά έτσι έγιναν τα γεγονότα. Πάντως μου έρχονται πολλές εικόνες στο μυαλό και για τη χώρα μου. Ελπίζω η επέμβαση μέρα να είναι αντάξια των προσδοκιών μας. Και εν πολλοίς ας με φωτήσετε και ´μένα προς τα πού να κοιτάξω.

 44. Kennan avatar
  Kennan 31/10/2011 20:48:34

  Ο Παπανδρέου επιδιώκει ηρωική έξοδο. Ίσως, προκαλέσει με την δημοσιοποίηση νέων μέτρων και ωθήσει κατ’ αυτό τον τρόπο τους βουλευτές του που βρίσκονται ένα βήμα από την έξοδό τους από το ΠΑΣΟΚ ή ένα βήμα από το να καταψηφίσουν (όπως έχουν απειλήσει) το επόμενο χαράτσι ή οποιαδήποτε άλλη φορομπηχτική απόφαση του οικονομικού κυρίως επιτελείου της κυβέρνησης. Τότε, θα βρει ευκαιρία να το σκάσει και να φωνάζει «με ρίξανε» για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, να τις χάσει και να ξεκινήσει δήθεν τον ανένδοτο στην επόμενη κυβέρνηση.

 45. mairi avatar
  mairi 31/10/2011 20:49:40

  Συγνώμη;;;Τη Μέρκελ τη ρώτησε;;;

 46. θεία δίκη avatar
  θεία δίκη 31/10/2011 20:49:43

  ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ.
  ΑΡΣ ΜΑΡΣ.
  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.

 47. zio7 avatar
  zio7 31/10/2011 20:49:45

  ο ISDA σήμερα αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτει πιστωτικό γεγονός, άρα ο ΓΑΠ βάζει τα δυνατά του για να προκύψεi....

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ zio7 31/10/2011 22:46:14

   Πάει ταμείο δηλαδή...;

 48. ad kan avatar
  ad kan 31/10/2011 20:49:48

  Να δούμε τώρα αν υπάρχουν άνδρες στην κοινοβουλευτική ομάδα του μικροπρεπούς πασοκ.
  Να δούμε αν θα του βγεί του ακατανόμαστου ο άθλιος εκβιασμός..

 49. armagedon avatar
  armagedon 31/10/2011 20:49:58

  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

 50. Ariadne avatar
  Ariadne 31/10/2011 20:50:09

  ΄Οπως όλοι θα παρακολουθήσατε , ο Βενιζέλος που μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα, είπε οτι πρέπει να γνωριστούμε όλοι ξανά.
  Κύριε Βενιζέλο! Οχι μόνο γνωριζόμαστε, αλλά έχουμε παραγνωριστεί !
  Γι' αυτό να φύγετε και να αφήσετε αυτά τα κόλπα που ξέρετε με τα δημοψηφίσματα και τις ψήφους εμπιστοσύνης για να παγιδεύσετε τους βουλευτές σας.
  Και στον ΑΝΤ 1 που μιλάει, τα ίδια λέει, ενώ ο Λιαρέλης φαίνεται να τον έχει στριμώξει. Αυτός τον χαβά του.
  Αδέλφια υπομονή! Αύριο μετά τον Παπούλια θα έχουμε εξελίξεις.!

 51. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 31/10/2011 20:51:03

  Ο Χατζηνικολάου λέει τώρα ό,τι το συνταγμα απαγορεύει το δημοψήφισμα για δημοσιονομικό θέμα
  Προφανώς και το ξέρουν στο πασοκ γι αυτό δεν πιστεύω ό,τι τελικά θα γίνει το δημοψήφισμα αυτό.
  Οι εκλογές είναι κοντά

 52. zio7 avatar
  zio7 31/10/2011 20:51:59

  Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι "ναι ή όχι στο νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση", γνωστοποίησε ο κ. Βενιζέλος.

  "Η χώρα ζει ένα δράμα που δεν αντέχει να βιώνει. Πρέπει να επέλθει η κάθαρση, να ξαναγνωριστούμε ως έθνος για να οργανώσουμε τη φυγή προς τα εμπρός, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 53. pan avatar
  pan 31/10/2011 20:53:23

  θεωρώ ότι από στιγμή σε στιγμή,αν δεν έχει συμβεί ήδη,θα δεχτεί οργισμένα τηλεφωνήματα από Βερολίνο και Παρίσι,μπορεί και από άλλη ήπειρο..

 54. Λεφτά υπάρχουν (κατόπιν δημοψηφίσματος)... avatar
  Λεφτά υπάρχουν (κατόπιν δημοψηφίσματος)... 31/10/2011 20:56:01

  Τώρα ο τοποτηρητής τον πιστωτών βγάζει από πάνω του τις ευθύνες για να τις ρίξει στη πλάτη τον πολιτών. Βεβαια οι πολίτες είναι υπευθυνοι αφού τον έστειλαν εκεί που είναι... Αλλα μπορείς να στείλεις σε ειδικό δικαστήριο 11000000 Έλληνες? Όχι βεβαια... Πολιτικός νάνος.

 55. andreas avatar
  andreas 31/10/2011 20:58:12

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙΣ. ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΟ TAKE THE MONEY AND RUN.

 56. antanistimi avatar
  antanistimi 31/10/2011 21:00:02

  και ο βενιζελος τωρα στο ΑΝΤΕΝΑ μιλαει για
  την φοροδιαφυγη.Καποιος να τους μαζεψει.....

 57. factorx avatar
  factorx 31/10/2011 21:00:49

  Την Τετάρτη θα ξεκινήσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η συζήτηση θα κρατήσει 3 ημέρες, δηλαδή θα θα ολοκληρωθεί στις 12 το βράδυ της Παρασκευής.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ factorx 31/10/2011 23:37:18

   ..μια χαρούλα, θα 'χουν να παιζουν στην αγορά κι'αυτη τη βδομάδα

 58. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 31/10/2011 21:01:45

  Θέλει να μας διχάσει. Να πάμε σε εμφυλιακές καταστάσεις ενώ έχει μια απλή λύση. Να κάνει ΕΚΛΟΓΕΣ.

 59. η Dimi avatar
  η Dimi 31/10/2011 21:02:51

  «Μία χώρα υπό κατοχή, ΔΕΝ κάνει Δημοψήφισμα. Να ξεσηκωθεί ο Λαός για να διαφυλάξει την Εθνική Κυριαρχία.»
  ~Γεώργιος Κασιμάτης Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι τα ερωτήματα στο δημοψήφισμα θα τεθούν κατά τέτοιο τρόπο ,ώστε να εκβιάσουν τη θετική ψήφο των Ελλήνων, σπέρνοντας τον πανικό.

 60. Greco avatar
  Greco 31/10/2011 21:03:51

  Στην αρχη ισως ακουγονταν υπερβολικα τα "γουδι" και τα "ελικοπτερα" , αλλα ετσι που πανε δεν μου φαινεται πια απιστευτο το σεναριο

  ιδιως η τριαδα γαπ-παγκαλος-βενιζελος ,οταν αποκατασταθει η ομαλη λειτουργια της δημοκρατιας στη χωρα, επιβαλλεται να λογοδοτησουν για τις πραξεις τους διαχρονικα κατα τη μεταπολιτευση

  εχουν αποδειξει οτι μεχρι τελευταια στιγμη για να σωσουν το τομαρι τους, ειναι ικανοι να βαλουν μπουρλοτο στη χωρα

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Greco 31/10/2011 21:15:14

   Να μην ξεχνάμε την άλλη ποντικομαμή, που το παίζει υπουργός Περιβάλλοντος και συναντιέται (μαζί με τον ΓΑΠ) σε οικίες νεόκοπων επιχειρηματιών που αναπτύσσουν τώρα δραστηριότητα στα φωτοβολταϊκά...
   Ολίγον άσχετο, αλλά για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, από την Ελλάδα δύο μόνο πραγματικοί υπουργοί Περιβάλλοντος πέρασαν, ο Στέφανος Μάνος και η Τίνα Μπιρμπίλη. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και πρέπει να τους το αναγνωρίσω.

 61. DIM avatar
  DIM 31/10/2011 21:06:38

  ΟΝΕΙΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΖΗΤΑΕΙ. ΟΚ. ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ.ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 ΤΟΥ ΣΥΝΤ/ΤΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΨΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

 62. RYaN avatar
  RYaN 31/10/2011 21:07:35

  Δημοψήφισμα που αφορά στα δημοσιονομικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Είναι αντισυνταγματικό. Το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά δημοψήφισμα που έχει σχέση με τα δημοσιονομικά.
  Ακόμα και αν γίνει θα κάνει χρέη πανελλήνιου γκάλοπ.
  Πρόκειται για πολιτικό κόλπο της αισχρότερης υφής.

 63. ΓΙΩΡΓΟΣ απο ΚΑΣΤΡΙ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ απο ΚΑΣΤΡΙ 31/10/2011 21:07:39

  ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ

 64. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 31/10/2011 21:08:56

  Διώχτε τον Πινοσέτ τον προδότη.Νησάφι πια.Είναι χούντα ο άνθρωπος.Επικίνδυνος.Πρέπει να παραιτηθεί ο Παπούλιας.Δεν υπάρχει άλλη λύση

 65. σίγουρος avatar
  σίγουρος 31/10/2011 21:09:46

  Με το δημοψήφισμα θα ζητήσει απ' το λαό εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας...

 66. KA avatar
  KA 31/10/2011 21:10:54

  Τα περί δημοψηφίσματος είναι μία μεγαλειώδης μπούρδα, την οποία δεν νομίζω να πιστεύει κανείς (πλην ίσως του γνωστού "μεταρρυθμιστή" που γράφει κι εδώ παραπάνω. δηλ. αμφίβολο αν την πιστεύει κι αυτός ή απλά γράφει για μπούγιο ...)

  Φανταστείτε, τι πρόκειται να γίνει ΑΝ προκηρυχθεί (το προαναγγελθέν) δημοψήφισμα. Με δεδομένο πως καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης θα σημαίνει (υποτίθεται ...) άμεση χρεωκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη (προσωπικά δεν πιστεύω πως θα σημαίνει τίποτα από αυτά, αλλά έτσι θα παρουσιαστεί). Βάζω στοίχημα πως θα έχουμε εικόνες επιστράτευσης 1974. Ουρές στις τράπεζες για να τραβήξουμε και το τελευταίο ευρώ, και το τελευταίο σεντ. Ουρές στα super-market για ρύζι, μακαρόνια και ζάχαρι ... Και όποιος τυχον αμφιβάλλει, ας βάλει τον εαυτό του σε ένα 20ήμερο παρατεταμένης τρομοκρατίας για επερχόμενη χρεωκοπία και ας σκεφτεί τι θα κάνει τότε ...

  Δεν υπάρχει λοιπον περίπτωση. Απλά, ο ΓΑΠ πετάει την μπάλα στην εξέδρα και πιστεύει πως θα κερδίσει 2-3 μήνες παραμονής στην εξουσία. Ελπίζοντας πως στο ενδιάμεσο, μπορεί κάτι να αλλάξει. Ελπίζει πως μπορεί το στρίμωγμα της Ιταλίας, (ήδη σήμερα) του Βελγίου, αύριο της Γαλλίας, ίσως οδηγήσει σε κάποια λύση στην ευρωζώνη, ανεκτή και υποφερτή. Αλλιώς η ΕΕ διαλύεται και όλα αλλάζουν ....

  Αυτό κάνει λοιπόν. Καθυστέρηση, με την ελπίδα να εκτονωθεί το σημερινό κλίμα. Που αν οδηγήσει σε εκλογές, θα σημάνει μία διαλυτική ήττα για το κόμμα του μπαμπά του και - πιστεύω, βάσιμα - πολιτική εξαφάνιση της οικογένειάς του.

  Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει. Χλωμό. Ήδη οι αντιδράσεις στην τηλεόραση είναι εκρηκτικές. Αλλα τείνω να πιστέψω πιά πως μιλάμε για μία πολιτική ομάδα που δεν θα ορρωδούσε προ μιάς καταστροφής για να αποτρέψει την πολιτική της εξαφάνιση. Τα άλλα περί δημοψηφίσματος, πιστεύω πως είναι μπούρδες ....

 67. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 31/10/2011 21:12:19

  Έχοντας υπ' όψη
  - τις εθνομηδενιστικές και διεθνιστικές εμμονές του ΓΑΠ (στη χρεωκοπημένη Ελλάδα συνεχίζουν ανενόχλητα να εισρέουν όλα τα λούμπεν στοιχεία της Αφρικής και της Ασίας)
  - την εγνωσμένη του ανικανότητα και τη θολούρα της σκέψης του,
  - την μωροφιλοδοξία του,
  θα ψηφίσω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ σε ό,τι θέλει αυτός στο δημοψήφισμα.
  Απλό το σκεπτικό μου και έτσι νομίζω κάθε Έλληνας πατριώτης θα σκεφτεί.

  • Aίθρα avatar
   Aίθρα @ ΒΙΣ 01/11/2011 02:42:20

   Τι θέλει;

 68. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 31/10/2011 21:12:28

  Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχει μάθει για το πως διεξάγονται τα κάλπικα δημοψηφίσματα της ¨συμμετοχικής δημοκρατίας¨ από το καιρό που παρέλαβε , στα πλαίσια του Γερμανό -Αμερικάνικου καταμερισμού εργασίας για την διάλυση της Ελλάδας ( κάτι παρόμοιο σαν τη εκπομπή ¨Παπαχελά - Τέλλογλου στον... ¨Σκάϊιιιι¨ ) , το ¨δαχτυλίδι¨ της Εξουσίας από τον Κ. Σημίτη ( τον ¨εξολοθρευτή¨) , μ΄ένα κομματικό ¨δημοψήφισμα¨ όπου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος ... ,

  Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ένα τέτοιο ¨δημοψήφισμα ¨ θα διεξαχθεί , προφανώς , με ερωτήματα του τύπου : ¨ Θέλεις το Ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης με την μείωση των χρεών μας , επενδύσεις δισεκατομμυρίων για την ανάπτυξη και εκατομμύρια Γερμανούς , Ισραηλινούς και Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα¨ Η΄ ¨την διάλυση της Ελλάδας , την διεθνή απομόνωση της από τις χρηματαγορές , χωρίς δύο εκατομμύρια μετανάστες που βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας , με τρία εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους με σοβιετικού τύπου κρατικό παρεμβατισμό ¨ ;

  Εάν παρ όλα αυτά οι υπήκοοι του Ελληνικού κράτους ψηφίσουν πως θέλουν , ας πούμε , ¨διεθνώς απομονωμένη Ελλάδα ¨ από την ¨Παγκόσμια Διακυβέρνηση για την Κλιματική Αλλαγή και την διάσωση της Καρέτα - Καρέτα ¨ , τότε ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα αναλάβει να υλοποιήσει αυτό το Όχι του Ελληνικού λαού ;

  Μα η κυβέρνηση των εξουσιαστών - αντιεξουσιαστών της Εξουσίας που εκλέχτηκε ¨νόμιμα¨ ( λεφτά υπάρχουν , μην ψηφίσετε τους άθλιους εκπροσώπους της ... ¨δεκσιάς ¨ και του κεφαλαίου ) για απαράβατα τέσσερα χρόνια ... ! ( διότι δεν ανέχονται οι ¨θεματοφύλακες ¨ να παραβιάζονται οι ¨Συνταγματικές Επιταγές¨, τέσσερα , σημαίνει τέσσερα , όπως και τα ¨ισόβια...¨).

  Τι λέει ο Ελληνικός λαός για τον ¨Νταλάρα¨ ( μετά συζύγου ) ;

 69. Θ.Α. avatar
  Θ.Α. 31/10/2011 21:14:22

  Όλα τα περιμέναμε από τον ΓΑΠ και τους υποτακτικούς του, αλλά τέτοιο πράγμα !!!! Αλήθεια ποιός το σκέφτηκε ?? Ο Μόσιαλος, ο Αθανασάκης, η Βαρτζελη, η Οικογένεια ?? Γιατί ο ίδιος αποκλείεται ....

 70. BlackWhite avatar
  BlackWhite 31/10/2011 21:15:34

  Και εγώ πιστεύω ότι ο ΓΑΠ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με το δημοψήφισμα ώστε να εκτελέσει όλα τα συμβόλαια του και να να φύγει εξασφαλίζοντας μια θέση σε μεγάλο διεθνή οργανισμό.Πάντως υπάρχει και η πιθανότητα η "τρόικα" των υπουργών του να ματαιώσει το δημοψήφισμα επικαλούμενη έλλειψη προϋποθέσεων ή να προβάλλει τεχνητά προσκόμματα.

 71. Aris avatar
  Aris 31/10/2011 21:17:47

  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΓΑΠ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

 72. Y. avatar
  Y. 31/10/2011 21:18:09

  ΓΟΥΔΗ και μόνο ΓΟΥΔΗ. Τίποτα άλλο

 73. Aris. A avatar
  Aris. A 31/10/2011 21:19:01

  Επικίνδυνα παιχνίδια από όσους έχουν μάθει να διοικούν την χώρα με όρους βασιλείας όπως διοικούν το κόμμα τους.

  Ο κλασσικός Παπανδρέου προχειρολόγος, απερίσκεπτος, ο πολιτικός που πιστεύει ότι η κάθε μπαρούφα που σκέπτεται κατά καιρούς είναι ιδιοφυής ιδέα.

  Με την ίδια ευκολία που κάποτε κατέβασε Ματσούκα και Καραχασάν που ζήτησε τα διπλώματα στην Θράκη να γράφονται στα Τούρκικα με την ίδια ευκολία για να γλιτώσει την λαική καταγραφή παίζει με τους θεσμούς τις αντοχές της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή.

  Ειναι στην μοίρα των Παπανδρέου να διχάζουν τον ελληνικό λαό για να διασώνονται.

  Παρατήρηση πρώτη να τον χαίρονται οι λεβέντες Μέγκα Δολ Σκαι τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες που όλα αυτά τα χρόνια στήριζαν τον πλέον ανεπαρκή πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης πιστεύοντας ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας.

  Η πολιτική τους διορατικότητα παροιμοιώδης.

  Θα είναι μόνος πρωθυπουργός της παγκόσμιας ιστορίας που στηρίχθηκε για μια σακούλα σκουπίδια.

  Τώρα που τινάζεται η πραγματική οικονομία άρα και οι εταιρείες τους στον αέρα θα καταλάβουν ποιο είναι το κόστος των πρωθυπουργικών σχεδιασμών.

  Παρατήρηση δεύτερη είναι μια ευκαιρία να πάρει θέση και η κοινωνία.

  Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.

  Εβδομάδα πανηγυρισμών θεωρητικά θα ήταν αυτή για το δίδυμο Παπανδρέου Βενιζέλου και εξελίσεται σε εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων.

  Πριν λίγο άκουσα την αγόρευση του Βενιζέλου στον Αντέννα.

  Πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας.

  Το δημοψήφισμα που ετοιμάζουν δεν θα είναι ναι ή όχι στην νέα συμφωνία.

  Θα είναι ναι ή οχι στην πολιτική αλαζονεία, τον πολιτικό καιροσκοπισμό, στην πολιτική αλητεία.

  Θα είναι ναι ή όχι στην συνέχιση του καταστρεπτικού για την Ελλάδα Παπανδρεισμού θα είναι ναι ή όχι στην επικράτηση του ψέμματος ή της αλήθειας στην πολιτική.

  Καλώς να κοπιάσει η νέα πρόκληση.

 74. Αντώνης avatar
  Αντώνης 31/10/2011 21:23:58

  Μου αρέσει που ο Γαπ το έπαιζε και θυμωμένος.
  Πιο πάνω ένας φίλος έλεγε ό,τι δεν του φαίνονται παράξενα πια οι περιπτώσεις Γουδίου και ελικοπτέρων.
  Το ίδιο πιστεύει πια και μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού.

 75. anonymous avatar
  anonymous 31/10/2011 21:24:03

  Σκούρα τα πράγματα. Ο αστάθμητος παράγων είναι η συμμετοχή. Αν πέσει κάτω από 40% όλα καλά. Αν όμως πολλοί από τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ δεν πάνε και μερικοί πάνε ενδέχεται να έχουμε ποσοστό πάνω από 40%. Αν πάνε όλοι οι μνημονιακοί, που είναι σίγουρο ότι θα πάνε, τότε ενδέχεται να είναι περισσότεροι διότι οι αντιμνημονιακοί δεν πήγαν.

  Άρα χρειαζόμαστε καθαρή γραμμή. Ή πάμε όλοι και ψηφίζουμε ΌΧΙ μονοκούκι ή δεν πάει κανείς με το ρίσκο η συμμετοχή να ξεπεράσει το 40% και να τον πιούμε. Το πρώτο έχει το πλεονέκτημα ότι αν πάμε και βγει ΌΧΙ τότε θα παραιτηθεί η κυβέρνηση. Αν δεν πάμε και δεν πιάσει 40% συμμετοχή τότε δε θα θεωρηθεί έγκυρο και η κυβέρνηση δε θα παραιτηθεί. Αν δεν πάμε και πιάσει συμμετοχή 40% το αποτέλεσμα είναι πιθανόν να είναι ΝΑΙ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ anonymous 31/10/2011 21:42:33

   Μην κουράζεσαι, δεν θα προλάβει να κάνει δημοψήφισμα, θα έχουμε εκλογές αλλιώς θα φάει ξύλο

 76. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 31/10/2011 21:26:17

  Δεν θα προλάβει. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τον βλέπω.
  Και αυτούς που δεν τους είχε κάνει εχθρούς του, σήμερα το βράδυ τους έκανε.
  Θα φύγει κακήν - κακώς!

 77. Ευμένης avatar
  Ευμένης 31/10/2011 21:27:18

  Αυτό το περίφημο δημοψήφισμα:
  α: Τι θα ρωτάει? Θα είναι ουσιαστικό ή του τύπου προτιμάτε το απορρυπαντικό με άσπρους και ροζ κόκκους ή αυτό με τους ροζ και άσπρους..
  β: Πότε θα γίνει? Τον Ιανουάριο, αφού δεσμευτούμε και επίσημα για το νέο σχέδιο "διάσωσης"? Ποιό το νόημα τότε?
  γ: Θα λαμβάνει ως δεδομένα τα παλιότερα Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα κτλ άρα θα τα νομιμοποιεί ασχέτως αποτελέσματος?
  Αυτά και άλλα πολλά. Κρίνοντας από την μεχρι τώρα πορεία αυτής της κυβέρνησης πιστεύω ότι δεν είναι παρά μια φωτοβολίδα για να πάρει ανάσες και προθεσμία 2-3 μηνών ακόμη.. Ε, μετά βλέπουμε, θα βρεθεί και κάτι άλλο..
  Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εκλογές τώρα με ρεαλιστικές προτάσεις από τα κόμματα για το πως θα βγούμε από την κρίση και όχι δημοψηφίσματα..
  ΥΓ
  Προσωπικά, ασχέτως οικονομικών δεδομένων, πρόταση που θα εκχωρεί εθνική κυριαρχία δεν ψηφίζω. Συμφωνώ ότι τα έχουμε κάνει σκ.. αλλά τουλάχιστον θα τα κάνουμε μόνοι μας, βοήθεια από τους Γερμανούς και σια δεν χρειαζόμαστε..

 78. tiramola avatar
  tiramola 31/10/2011 21:28:19

  Η ώρα του κυριάρχου λαού έφτασε μαζί με το τέλος των πουθενατζήδων.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ tiramola 31/10/2011 23:52:42

   Κλασσικό θρασος ενος ΠΑΣΟΚου. Στο σημερινό ΠΟΥΘΕΝΑ ποιός πουθεντζής μας έφερε Τιραμόλα;

 79. anonymous avatar
  anonymous 31/10/2011 21:29:19

  Δεν είναι δημοσιονομικό το θέμα. Είναι η δανειακή σύμβαση και οι όροι που συνοδεύεται. Κοινώς η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

 80. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 31/10/2011 21:31:11

  Αγοράζει χρόνο.
  Μόνο αν του δώσουμε να καταλάβει, αντιπολίτευση και λαός, ότι δεν περνάνε πια οι εκβιασμοί θα το πάρει πίσω.
  Υπάρχουν τρόποι να τον αναγκάσουμε να πάει σε εκλογές.
  Κάποιοι τρόποι βέβαια μπορεί να μην είναι και τόσο ανώδυνοι ούτε για το λαό ούτε για την κυβέρνηση αλλά επιβεβλημένοι.

 81. ΜΠ avatar
  ΜΠ 31/10/2011 21:36:07

  Γκανγκστερικές τακτικές τύπου Νονού: "θα σου κάνω μία πρόταση που δεν μπορείς να την αρνηθείς" λέει ο Νονός στο θύμα που εκβιάζει ευγενικά αλλά με πραγματικό πιστόλι στον κρόταφο. Να ενεργοποιήσει τα CDS θέλει, με το να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Οι βουλευτές του είναι καταδικασμένοι να ξεφτιλίζονται και να χλευάζονται όσο τον ακολουθούν. Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελες.

 82. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 31/10/2011 21:41:06

  Είτε και από τα δύο

 83. Lewnidas avatar
  Lewnidas 31/10/2011 21:44:04

  καποιος εκει μεσα εχει ξεπερασει τον ανδρεα στην εφαρμοσμενη πολιτικη και δεν ειναι ο γιωργακης! ο σιρακ μπροστα τους ειναι γαττακι.ο σορος ειπε οτι σε εξι μηνες θα πτωχευσουμε, το κουρεμα εξ ορισμου δεν βγαινει.
  Ενα δημοψηφισμα που θα βγει 60% 70% οχι και ο γιωργακης θα το παιζει δημοκρατης. αυτοματος θα ξεπληθει απο ολες τις ευθυνες αφου αποφασισε ο κυριαρχος ελληνικος λαος.αποκτα την πρωτοβουλεια των κινησεων και εξανεμιζει καθε επιχειρημα του σαμαρα βαζοντας τον αναγκαστηκα στο να κανει κωλοτουμπα ή να στηριξει την πολιτικη παπανδρεου.

  οι διαπλεκομενοι θα στηριξουν το οχι με τα χιλια μπας και καταρευσουμε , κρατικοποιησουν οι τραπεζες και τα δανεια τους ελεγχονται απο τους ανεξαρτητους πολιτικους, κλεισουν τα ρημαδια που εχουν και τα ξανανοιξουν ποιο μικρα με οτι εχουν βγαλει εξω.

  εμπνευσμενη κινηση!

  ο αντωνακης πρεπει να κανει ρουα ματ και δεν εχει πολλες επιλογες! η θα ακουσει τον φαηλο και θα στρατοπευδεση στο συνταγμα με κανα 2 εκατ κοσμο ή θα κυλησει στην πολιτικη αφανεια εξοντομενος απο το κουτο.

  το να παραιτησουν ολοι δεν ξερω τιοφελος θα ειχε γιατι αν δεν κανω λαθος οι εκλογες γινονται μονο για αυτους που παραιτηθηκαν, οποτενες μια τρυπα στο νερο.

  ζουμε ιστορικες στιγμες θα δουμε απο τι ειναι ο καθενας φτοιαγμενος. οι πασοκοι αποδυκνειονται ....πασοκοι, ο γιωργακης ξεπερναει τον ανδρεα, το συριζα ειναι ετοιμο να κανει την υπερβαση, το ΚΚΕ αγοραζει μαδερια και εχει μεινει η ΝΔ να απαντησει στο ερωτημα.....

 84. Kostas avatar
  Kostas 31/10/2011 21:44:30

  τελευταια φορα που ειχαμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ δημοψηφισμα....Ο Θανασης στην χωρα της σφαλιαρας

  http://www.youtube.com/watch?v=2ZILPq6in9Y&feature=related

 85. camelia h gnwsth avatar
  camelia h gnwsth 31/10/2011 21:44:45

  na pate na ton parete ap to heraki kai na ton diwksete. ti dhladh, tha pei oxi o gwgakhs pou einai toso kalokardos.

  etymologika pshfos = psofos giati viazomaste ? oloi mazi tha fygoume

  ysterografo: einai pe-fwtismenos h oxi o gwgwkis?

 86. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 31/10/2011 21:45:48

  Ναι ή όχι, άσπρο ή μαύρο, διαχωριστικές γραμμές και εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα. Αυτός είναι ο Γιωργάκης!
  Αλίμονο, αυτός "κλήθηκε" να διαχειριστεί τo πιο κρίσιμο ζήτημα στην ιστορία της Ελλάδας: Μια πολυσύνθετη πολιτικο-οικονομική κατάσταση που απαιτεί ιδιοφυείς συμβιβαστικές κινήσεις, ευρύτητα αντιλήψεων και γνήσιο πατριωτικό όραμα.
  Οϊμέ!

 87. Y. avatar
  Y. 31/10/2011 21:51:23

  Καλώς τονε. Σε πεθυμήσαμε ρε τιραμόλα. Μύρησες εκλογές και έσκασες μύτη βλέπω
  Να σε βλέπουμε πιό συχνά

  • tiramola avatar
   tiramola @ Y. 31/10/2011 22:12:14

   Σιγά μην αφήσω το ΓΑΠ μόνο του την ώρα που με το πατριωτικό πασοκ δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

   • alakran avatar
    alakran @ tiramola 31/10/2011 22:37:07

    Τιραμόλα,
    Είσαι συγκινητικός.Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ tiramola 01/11/2011 00:24:47

    Τιραμόλα where have you been?
    Το έχω αποφύγει μέχρι τώρα αλλά το μόνο που μου έρχεται να πω είναι το μότο της νεολαίας... "Δεν υπάρχεις!"

 88. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 31/10/2011 21:53:36

  Εάν πάω στο δημοψήφισμα, αυτό ακριβώς θα κάνω και εγώ!!!!

 89. NONOS avatar
  NONOS 31/10/2011 21:57:32

  Αφηστε τον να κανει δημοΨΟΦΙΣΜΑ να ψηφισει ο κοσμακης ... να ψοφησει ο Γιωργακης ε ρε γλεντια θαθελα να ξερω αυτοι οι μακακες που του δοσαν 44% τι εχουν να μας πουν, οσο δε γι αυτούς που απορούν ηλίου φαηνότερον ειναι οτι ολο αυτο το κολπο γινεται για να μας διαολοστειλουν εκτος ευρωζώνης να γυρισουμε στη δραχμούλα και να μας αγορασουν οι ξενοι κωψοχρονιά,απλες κουβεντες και ξεκαθαρες να κατεβασει ο Σαμαρας τον κοσμο στο πεζοδρομιο να καταλαβουν οι μακακες οτι δε μπορούν να εκβιαζουν ενα ολοκληρο Λαό ,σωστα πραττει και αποχωρεί απ τη ψηφο εμπιστοσυνης να παρει το κομμα και να αποχωρησει τελειως απ τη Βουλη να παραιτηθούν ολοι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

 90. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 31/10/2011 21:57:38

  Τι θα κάνει αν από αύριο ο κόσμος πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες;
  Θα καταρεύσει το πράγμα μέχρι το μεσημέρι.
  Τώρα πείσθηκαν και οι τελευταίοι που δεν πίστευαν ποιος είναι ο Τζέφρυ.

 91. Θετταλός avatar
  Θετταλός 31/10/2011 21:59:17

  Αλίμονο, δηλαδή πάλι Παρασκευή βράδυ θα έχουμε το ίδιο σκηνικό επεισοδίων;;;
  Σε λίγες μέρες θα έχουμε 17 Νοέμβρη και σε λίγες μέρες τα Δεκεμβριανά του Αλέξη;;;;Έλεος πια, δεν πάει άλλο.

 92. 3η Σεπτέμβρη avatar
  3η Σεπτέμβρη 31/10/2011 22:01:49

  Κάνουν ότι μπορούν για να στείλουν την Ελλάδα στον Καιάδα. 2 χρόνια τώρα ισοπεδώνουν τα πάντα.
  Μιλάμε για εφιάλτες...

 93. STEFANOS GRAGAS avatar
  STEFANOS GRAGAS 31/10/2011 22:02:22

  ας μου επιτραπει ενα σχολιο και θα ηθελα τις τοποθετησεις σας...
  προτεινω αμεση συναντηση κορυφης Σαμαρα, Παπαρηγα, Τσιπρα και Καρατζαφερη. Κοινη ανακοινωση ολων κατα των μεθοδευσεων εκβιασμου της κυβερνησης, προσφυγη σε Συνταγματικο Δικαστηριο και Συμβουλιο Επικρατειας κατα των οσων κανει η κυβερνηση και τελος αμεση αποχωρηση ολων των κομματων απο την Βουλη και τις διαδικασιες της ωστε να απονομιμοποιηθει..ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ....ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΤΥΓΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ...ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΖΑΡΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ....

  • Agriemenos avatar
   Agriemenos @ STEFANOS GRAGAS 01/11/2011 01:11:48

   μόνο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο (προβλέπεται μεν στο Σύνταγμα αλλά δεν έχει θεσμοθετηθεί). Υπάρχει μόνο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) το οποίο επιλαμβάνεται θέματα που άπτονται αποτελεσμάτων εκλογών (ή δημοψηφισμάτων), δηλαδή αφού γίνουν οι εκλογές (το κοινώς λεγόμενο εκλογοδικείο)

 94. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 31/10/2011 22:04:12

  Και βέβαια - ΑΠΟΧΗ - ΑΠ΄ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΑΤΗ !

  Το δημοψήφισμα είναι καλά να γίνονται από Συνταγματικά - νόμιμες- κυβερνήσεις.

  Το μεγαλύτερο δημοψήφισμα όμως είναι πάντα ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , οι ελεύθερες , ανόθευτες και αδιάβλητες εκλογές , διότι ούτε γι΄αυτές πια , εμπιστεύομαι τους υπαλλήλους της ¨Σοσιαλιστικής¨- Διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου.

  Η Ελλάδα , έγραψε στις 29/9 η Φράνκφουρτερ Αλλγκεμάϊνε ( FAZ ) χρειάζεται έναν χασάπη , ένα ¨αιμοβόρικο σκυλί ¨ ( Bluthund ) να την κυβερνήσει , δηλαδή για να ¨τελειώνουμε¨ με τις λαϊκές αντιδράσεις στα οικονομικά σχέδια επέκτασης του Γερμανικού ιμπεριαλισμού .

  Εύχομαι να είμαι ¨λάθος¨ αλλά προσωπικά , δεν πιστεύω πως θα έχουμε , ούτε διενέργεια ¨ δημοψηφίσματος¨ , ούτε ¨ελεύθερες εκλογές¨. Όταν διακυβεύονται ¨ύψιστα οικονομικά συμφέροντα¨ , οι Εταιρείες Δολοφόνων δεν παίζουν ούτε με την ¨δημοκρατία¨ , ούτε με τα ¨δημοκρατικά δικαιώματα¨ , ούτε τους ενδιαφέρει η λεγόμενη ¨δημοκρατική νομιμοποίηση ¨ , έστω και κατά επίφαση.

  Αυτό το επιβεβαιώνει η προπολεμική φασιστική και η μεταπολεμική δημοκρατική ιστορία . Είναι αδίστακτες οι ¨εταιρείες...¨ και τα Κράτη - Εταιρείες...

  Συνεπώς πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί , πιο προσεκτικοί και πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι.

 95. factorx avatar
  factorx 31/10/2011 22:06:39

  Δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται στο Σύνταγμα και στον προσφάτως ψηφισθέντα από τη Βουλή εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο είναι για «κρίσιμα εθνικά θέματα» και απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών και το δεύτερο για ψηφισμένο νομοσχέδιο που προκηρύσσεται με τη σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών.

  Ειδικότερα, στο άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπονται τα εξής:

  *O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του υπουργικού Συμβουλίου.

  *Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου (σ.σ.: 180 βουλευτές) και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.

  Σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο, το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης της Βουλής, ενώ για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας στον μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο το λεγόμενο "νομοθετική" θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.

 96. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 31/10/2011 22:06:50

  ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟ

  • Aίθρα avatar
   Aίθρα @ papadopoulos takis 31/10/2011 23:08:42

   Κι εγώ αυτό νομίζω πως είναι το σωστότερο. Να μην το νομιμοποιήσουμε.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Aίθρα 31/10/2011 23:25:50

    Έχουν και ένα άλλο κακό τα δημοψηφίσματα, πρέπει να πουν όλοι την γνώμη τους.
    Για αυτό λέμε, άστο να πάει στο διάλο...

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ tiramola 01/11/2011 00:29:31

     Έλα και γελάσαμε. Και στις εκλογές πρέπει να πουν όλοι τη γνώμη τους, και πολύ περισσότερο.

    • Αίθρα avatar
     Αίθρα @ tiramola 01/11/2011 01:06:12

     Και άλλα πολλά ισχύουν για τα δημοψηφίσματα, τα οποία δεν τηρούνται τώρα. Ενημερωθείτε καλύτερα και μετά μας λέτε...

 97. trooper avatar
  trooper 31/10/2011 22:07:01

  εκβιασμός στον Σαμαρά είναι το δημοψήφισμα, για να τον σύρει σε συγκυβέρνηση..
  Δείτε πόση καταστροφολογία παίζουν στα μνημονιακά κανάλια...

  Το νου σου Αντώνη...

 98. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 31/10/2011 22:10:34

  Ποια μεγάλη επιτυχία κρύβουν τα Μ.Μ.Ε;
  Πέραν του ότι αμφισβητούν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, που παραδέχθηκε με δηλώσεις του ο Σόιμπλε, κανένα δεν αναφέρθηκε στο 2ο κατοχικό δάνειο.
  Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, αναφέρεται στο πως θα εξοφληθεί το ελληνικό χρέος :«Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».
  Ένα ελεύθερο κράτος δέχεται να εκχωρεί όλα τα έσοδά του από το τεράστιο μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα τoυ Ελληνικού Κράτους « ΗΛΙΟΣ», μέχρι το ποσό των 15 δισεκατομυρίων ευρώ, στους δανειστές του, (για την αποπληρωμή των δανείων), οι οποίοι θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο,την τιμολόγηση, την πώληση ,την αγορά και να μην μπορεί ούτε μία κιλοβατώρα από αυτό το τεράστιο έργο να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά!
  Δλδ η Γερμανία θα αγοράζει το ρεύμα, αυτή θα το πουλά, και γερμανικές εταιρείες θα ωφεληθούν από την κατασκευή του έργου, χωρίς να απορροφάται από την τοπική αγορά ούτε βατ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ αλλήθωρος 31/10/2011 22:42:14

   Σιγά μην αγοράζει η Γερμανία το ρεύμα. Θα φυτέψουν επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά παντού και θα πρέπει να τα πληρώνουμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Αυτά τα έσοδα εκχωρεί.

  • zio7 avatar
   zio7 @ αλλήθωρος 31/10/2011 22:51:57

   υπάρχουν και χειρότερα.. αυτά τα 15 δις δεν θα πάνε στη μείωση του χρέους, αλλά είναι το μερίδιό μας στην ενίσχυση του EFSF!

 99. TARAMAS avatar
  TARAMAS 31/10/2011 22:10:41

  Ο Παπανδρέου έχει προφανώς μια μανία με τα οπλισμένα περίστροφα. Τώρα έβαλε ένα στο τραπέζι που σημαδεύει την Ελλάδα, με χρονοδιακόπτη, και καλεί το Σαμαρά να το αποσυνδέσει. Η ΝΔ ή πρέπει να πάρει θέση υπέρ της δανειακής σύμβασης και να υποστηρίξει ουσιαστικά τον ΓΑΠ στο δημοψήφισμα, ή πρέπει να υποστηρίξει το ΟΧΙ και να έχει την ευθύνη για απόρριψη της σύμβασης. Αν κερδίσει στη συνέχεια τις (σίγουρες σε περίπτωση ΟΧΙ) εκλογές, σαν κυβέρνηση θα έχει στριμώξει τον εαυτό της στη γωνία γιατί δε θα μπορεί να εφαρμόσει τη σύμβαση, με αποτέλεσμα τη χρεοκοπία της χώρας, την έξοδο από το ευρώ και την οριστική αφρικανοποίησή της (γιατί πέρα από τις μπαρούφες που λέγονται από τους περισσότερους σχολιαστές εδώ, αυτή η σύμβαση καλή ή κακή είναι η τελευταία ελληνική ευκαιρία, μετά από αυτή το χάος).
  Με την αβεβαιότητα που έχει ένα αποτέλεσμα δημοψηφίσματος κάτω από τις παρούσες περιστάσεις, ο ΓΑΠ παίζει κορώνα γράμματα τη μοίρα της χώρας. Έβαλε την καρέκλα ψηλότερα από τη χώρα και γι αυτό θα τον κρίνει (και) η Ιστορία.
  Ο Θεός να φωτίσει τη ΝΔ κι ούτε ψύλλος στον κόρφο μας.

 100. Kάποιος avatar
  Kάποιος 31/10/2011 22:16:29

  Οποιοδήποτε δημοψήφισμα μ' αυτήν την κυβέρνηση και μ'αυτόν τον πρωθυπουργό είναι άκαιρο και άκυρο.
  Εκλογές τώρα!

 101. Wolf avatar
  Wolf 31/10/2011 22:20:31

  Στη Θράκη λένε : ο γάιδαρος πριν ψοφισει ...είναι ερεθισμενος!!!

  Γνώμη είναι ότι ο ΓΑΠ βρήκε το άλλοθι για να την κάνει. Νομίζω δε ότι σήμερα υπέγραψε την πολιτικη του καταδίκη συνειδητά. Και εννοω ότι με τον τροπο και τη μεθόδευση που παει να γίνει το δημοψήφισμα, είναι πολυ πιθανόν να
  μη φτάσει να γίνει ποτε!!!!

 102. Bohemian avatar
  Bohemian 31/10/2011 22:21:35

  Πέρα από τον σχολιασμό της επικίνδυνης και μικροπολιτικής τακτικής του Παπανδρέου πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μας πώς θα αντιδράσει στον εκβιασμό.
  Για μένα προσωπικά υπάρχει μόνο το ΟΧΙ, θα επιχειρηματολογήσω αργότερα τί με οδηγεί εκεί. Τώρα πρέπει να διαμορφωθεί σαφής γραμμή για το πώς ο λαός θα διατηρήσει την κυριαρχία στον τόπο του. Ένα μεγάλο ΟΧΙ.

 103. andreas avatar
  andreas 31/10/2011 22:25:22

  Φακτορα τα μαθες τα νεα απο Βρυξελες?Σηκωνουμε φουστα.

 104. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 31/10/2011 22:25:40

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ! Είναι η στιγμη που και οι Νεοδημοκρατες πρεπει να βγουν στο δρομο και να απαιτήσουν εκλογές. Τί περιμένουμε πιά ο δικτάτορας και το πρασινο σκυλολόι του πρεπει να φύγουν άμεσα και επειδή οι χούντες δεν παραιτούνται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

 105. coyote avatar
  coyote 31/10/2011 22:30:26

  Ηρεμηστε θα τον φαει η Μερκελ μολις το μαθει,να φυγει θελει ο ανθρωπος
  κλασσικο δειλο Αμερικανακι ειναι,δραπετευει αντε θα φαμε τζεφρυ.

 106. FSDFS avatar
  FSDFS 31/10/2011 22:31:47

  Ο "ανθρωπος" ειναι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Η αποστολή του έιναι να διαλυσει την Ευρώπη.

  • Greco avatar
   Greco @ FSDFS 31/10/2011 23:44:58

   +1000

 107. Mara avatar
  Mara 31/10/2011 22:33:25

  Μωρέ μην κουράζεστε. Φεύγει.... φεύγεεεεεεεεεει

 108. Black_Shadow avatar
  Black_Shadow 31/10/2011 22:43:37

  Η Ελλάδααα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιάαααααα...
  Ας κάνουμε μια προσευχή όλοι μάζι πλέον μου θυμίζει Τιτανικό η κατάσταση οι μισοί τρέχουν να σωθούν οι άλλοι μισοί τραγουδάνε κάποιοι πέφτουν από το καράβι γα να σωθούν άλλοι μένουν στο καράβι για να σωθούν... Τι θα γίνει? Κατάντησε ρωσικη ρουλέτα το θέμα...να δούμε πότε θα μας βρει η τελειωτική σφαίρα....

 109. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 31/10/2011 22:47:38

  H 17 Noεμβρη 73 έφερε την κλεπτοκρατία της μεταπολίτευσης.Εμπρός να τους ανατρέψουμε την 17 Νοε 2011!Ολοι μαζί 1.000.000 Έλληνες στηνβουλή και να μείνουμε εκεί μέχρι να φύγουν,τέλος με τους δοσίλογους!!!

 110. antanistimi avatar
  antanistimi 31/10/2011 22:54:31

  αν θυμαστε σε ενα αλλο δημοψηφισμα αυτο του ηρωα Τασσου και το ΟΧΙ, ο τωρινος πρωθυπουργος της Ελλαδος που ηταν υπερμαχος του ναι, ηττηθηκε κατα κρατος.Αυτο θα γινει και τωρα.

 111. firiki2010 avatar
  firiki2010 31/10/2011 22:56:23

  Μια πρώτη προσεγγιση μου για την καινούργια ανοησία που μας προέκυψε στο προ δεκαλέπτου "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!" στο firiki2010

 112. Don Draper avatar
  Don Draper 31/10/2011 22:59:19

  Να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και να πάμε σε εκλογές. Εώς τώρα, θεωρούσα το ΓΑΠ απλά ανεπαρκή. Πέσανε οι μάσκες, πλέον. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, Από γινάτι και μόνον, θα διαλύσει τη χώρα

 113. aporia avatar
  aporia 31/10/2011 23:19:50

  Ποιό θα είναι το ποσοστό των πολιτών που θα ψηφίσουν ναι υπό τον φόβο της εξόδου από το ευρώ (μη έχοντας πλήρη εικόνα των συνεπειών κι εναλλακτικών που ίσως προσφέρει η αρνητική ψήφος? Ήδη ξεκίνησε η "Ναι ή Δραχμή" καραμέλα...αντίδοτο-καθαρή γραμμή υπάρχει;)
  Ποιό θα είναι το ποσοστό εκείνων που θα πάνε να ψηφίσουν όχι (και ίσως να μην πήγαιναν ή να μην είναι 100% σίγουροι) μόνο κ μόνο για να φύγει ο κ. Παπανδρέου κ η κυβέρνηση, ακόμη κι αν γνωρίζουν ότι διακυβεύονται πολλά?
  Μήπως κάποιοι έχουν ετοιμάσει τα players κ κάποιοι αποφάσισαν να τραβήξουν την Euro-usd κόντρα στα άκρα?

 114. karenin avatar
  karenin 31/10/2011 23:35:29

  Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, και μην βιαζετε να πατήσετε την πεπονόφλουδα. Ηαντιπολιτευση σύσωμη καταδίκασε την συμφωνία ως ασύμφορη για την χώρα και ζητά επιτακτικά εκλογές εδώ και τώρα.
  Με δεδομένο το πολιτικό σκηνικό, το αποτέλεσμα των εκλογών προδικάζει ότι η συμφωνία ήταν μετέωρη και καταδικασμένη, με όλες τις συνέπειες
  που περιγράφεται πιο πάνω. Εκτός αν ενδόμυχος πόθος όλων ήταν, εδώ που φθασαμε, η συμφωνία είναι μεν απαραίτητη, αλλα δια χειρός Γιωργάκη, και ψήφηση μόνο απο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και αμέσως μετά εκλογές. Καλό και βολικό σενάριο.
  Τ ο δημοψήφισμα λοιπόν δεν θα γίνει ποτέ. Το ανακοίνωσαν για να μπει σαν διακύβευμα στις εκλογές, που θα γίνουν πολυ σύντομα.
  Ετσι λοιπόν το πασόκ θα κατέβει στις εκλογές με τρόπαιο αυτή την συμφωνία, που εξασφαλίζει την σωτηρία, και την παραμονή της χώρας
  στο ευρώ, προκαλώντας την αντιπολίτευση να προτείνει κάτι ανάλογο.
  Η πολιτική αντζέντα άλαξε δραματικά, και το ΠΑΣΌΚ, φαίνεται να βγαίνει απο την γωνία.

 115. adanaklasi avatar
  adanaklasi 31/10/2011 23:55:21

  Από την μέρα που έγινε πρωθυπουργός ο Γαπ, οι “ταινίες τρόμου” δεν προκαλούν πια φόβο!
  http://adanaklasi.blogspot.com/2011/10/blog-post_2046.html

 116. Stefanos avatar
  Stefanos 01/11/2011 00:19:48

  Απόψε η μπακογιάννη τα σπάει όλα.......να αγιάσει το στόμα της!

  • Zanetta avatar
   Zanetta @ Stefanos 01/11/2011 02:11:49

   αφού είχε απέναντι τον Λυκουρέντζο έπαιξε μπάλλα μόνη της!

 117. Απορία avatar
  Απορία 01/11/2011 00:25:56

  Αν θέλει δημοψήφισμα ο Παπανδρέου ας κάνει δημοψήφισμα για το αν θέλει ο λαός προσφυγή τώρα στις κάλπες ή όχι.

 118. xenofon avatar
  xenofon 01/11/2011 02:07:10

  Ειναι σαν να λεει ο αεροπειρατης στους επιβατες:
  θελετε να ριξω το αεροπλανο στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ
  και να πεθανετε σε μιση ωρα...
  Η
  ..να ανοιξετε την πορτα ΤΩΡΑ και να πεσετε στο ΚΕΝΟ?
  Οτι και αν θελετε θα γινει!
  Ειναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ!!!!

 119. Μαριεττα avatar
  Μαριεττα 01/11/2011 03:26:10

  Βρε παιδια, βρε παιδια! Μα κανεις δεν το καταλαβαινει τον Γιωργακη πια; Ειδε τη λεξη "δημοψηφισμα" στο συνταγμα το παιδι και ειπε "why not,ας το δοκιμασω βρε αδερφε, ετσι... για την εμπειρια!". Παρεξηγημενο αγορι, παρεξηγημενο αγορι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.