06/06/2011 16:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγνώστου ...χειρός η ανακοίνωση εναντίον των ΜΜΕ!

Τον έχουν βρει βολικό και χωρίς εμπειρία και του φορτώνουν ότι αμερικανιά σκέφτονται. Και εκείνος σπεύδει να την υλοποιήσει. Μιλάμε για τον Γ. Πεταλωτή, ο οποίος έζησε εφιαλτικές (για τα δεδομένα του) μέρες, την Πέμπτη στην Αργυρούπολη και μετά στην Αιτωλοακαρνανία. Η λαϊκή αποδοκιμασία τον έχει αποσυντονίσει, λένε οι συνεργάτες του.

Μήπως όμως εκτός από τον αποσυντονισμό, τον έχουν  αδειάσει και στην κυβέρνησή του; Το λέμε αυτό επειδή απο το πρωί κυκλοφορούν φήμες ότι δεν έγραψε ο κ Πεταλωτής την ανακοίνωση με την οποία η κυβέρνηση επιτίθεται στα ΜΜΕ.

Το πρόβλημα είναι ότι με τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης ασχολούνται πολλοί και διάφοροι. Είναι οι σύμβουλοι του Μαξίμου, είναι τα στελέχη του ΓΑΠ (όπως ο Αθανασάκης και η Βάρτζελη), είναι οι επικοινωνιολόγοι (τύπου Σεφερτζή), είναι το κόμμα, είναι οι υπουργοί (όπως ο Ραγκούσης), είναι οι φίλοι υπουργοί (όπως ο Γερουλάνος) και είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Πεταλωτής. Σ’ αυτόν καταλήγουν οι «σοφές» σκέψεις του brainstorming.

Αυτό έγινε και με την αόριστη γενική καταγγελία των ΜΜΕ για «επικίνδυνη παραπληροφόρηση» και «διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης» με αφορμή όσα ανέφεραν για την συμφωνία του Λουξεμβούργου και να νέα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής καταστολής. Εδώ και λίγους μήνες έχει επικρατήσει στην κυβέρνηση η εκτίμηση ότι τα κυρίαρχα ΜΜΕ είναι εχθρικά προς αυτήν και ειδικά προς τον «σκληρό πυρήνα» της κυβέρνησης – εξ ου και οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις των υπουργών στο δελτίο του «Μέγκα».

Ωστόσο η επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα ΜΜΕ έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις και στους καθεστωτικούς δημοσιογράφους και στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα απαντήσουν με τον τρόπο που ξέρουν και σε χρόνο που εκείνοι θα επιλέξουν. Από την σκοπιά αυτή η γενική επίθεση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ και η υπόμνηση ότι στον αγώνα της κυβέρνησης «οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους», είχε τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tsar avatar
  tsar 06/06/2011 16:28:03

  Με τους καταιγιστικούς ρυθμούς που εξελίσονται τα πράγματα, δεν έχω μπορέσει να τσεκάρω, εάν το παρακάτω βιντεάκι/απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα, έχει ξανανέβει.

  Σε κάθε περίπτωση... αξίζει τον κόπο.

  h**p://www.youtube.com/watch?v=axhDEEhHoh8&feature=player_embedded

 2. Ίωνας avatar
  Ίωνας 06/06/2011 17:08:43

  Κάτι μου λέει ότι η ανακοίνωση της συμμορ... ,συγνώμη, της κυβέρνησης ήθελα να πω, είναι του Ραγκούση. Ενδεικτική της μέχρι τώρα πορείας του λαμπρού αυτού ανδρός.

 3. drider avatar
  drider 06/06/2011 17:46:52

  Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αν τελικά πέσει η κυβέρνηση, είναι σαφές ποίους θα κατηγορήσει. Υπό αυτή την έννοια, είναι περισσότερο ανακοίνωση "αποχώρησης" και λιγότερο "υπεράσπισης" του κυβερνητικού έργου.

  Παρατηρείτε μήπως καμιά ομοιότητα με την περίοδο Μητσοτάκη;

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ drider 06/06/2011 17:48:07

   +1000

 4. Orestios avatar
  Orestios 06/06/2011 18:52:24

  όποιος και να την έγραψε δεν θα έχει διαφορετική τύχη από τους άλλους που λένε ότι δεν την έγραψαν

 5. Αρης avatar
  Αρης 06/06/2011 20:57:45

  Παρακολουθώ συνεχώς , δυστυχώς εκ του πολύ μακρόθεν τα συμβαίνοντα στην πατρίδα, και βλεπω τα πάλαι ποτέ "συνωμοσιολογικά" σχέδια να ξετυλίγονται σαν από κουβάρι, ένα προς ένα κάθε μέρα, και να γίνονται πλέον πραγματικότητα.
  Και ένα από τα πράγματα που με ανησυχεί πολύ είναι ότι απειλούμε με την γραφίδα, κάτι να συμβεί στους ληστές και στους εγκληματίες αυτού του τόπου. Κάτι σαν είδος κατάρας, και ο καλός από μηχανής θεός που είναι "παντα με το μέρος των Ελλήνων" θα εκδικηθεί για μας .
  Αλλά δεν εκδικείται ποτέ.
  Και ό καιρός περνά, και τα χρόνια φεύγουν και οι εγκληματίες αλλάζουν πρόσωπο και όνομα όπως ακριβώς και εκείνοι που στέλνουν τις κατάρες. και καμιά φορά αλλάζουν και ρόλους, ο ένας παίρνει το ρόλο του αλλουνού.
  Το μένος περνάει, και έρχεται άλλο μένος να το αντικαταστήσει.
  Ο θεός όμως ο ίδιος, αυτός δεν αλλάζει τακτική ποτέ. Δεν εκδικείται, και ουτε που θα αντιδράσει ποτέ. Καρφάκι δεν του καιγεται. Γιατί και αυτός πλέον μας έχει καταλάβει. Είμαστε καταδικασμένοι να γορτάζουμε επετείους μνήμης - μνημόσυνα αυτών που χαθήκανε, αυτών που χάσαμε κάποτε στο παρελθόν, άπραγοι και άξιοι αυτών που επακολουθούν μετά από έλλειψη κάθε πρωτοβουλίας. Εστω και αυτής της πρωτοβουλίας που είναι καταδικασμένη να αποτύχει από τα γεννοφάσια της.
  Γιατί οι άλλοι τολμήσανε, και πολεμήσανε και πεθάνανε. Και είναι οι αθάνατοι στη μνήμη μας. Εμείς έχουμε συρικνωθεί και εγκλωβιστεί στο μέγεθος του μορίου της σκέψης που δεν αξίζει ούτε τους κόκους που είναι μέσα της φυτεμένη
  Και όσο φοβόμαστε εμείς να παρουμε το ρίσκο της πράξης κα μιάς δράση μας, τόσο θα γοιρτάζουμε μνημόσυνα άλλων, τόσο κι ο θεός θα βάφει πιό σκούρο μωβ τον ουρανό για να κρύβεται από πίσω και να μην ενοχλείται πλεόν απο εμάς. Πολλοί ίσως εκμεταλλευθούν και αυτό για τουριστικούς λόγους.
  Πολλοί άλλοι θα συνεχίσουν να γράφουν καθημερινά. Και οι περισσότεροι θα διαμαρτύρνται λέγοντας ΟΧΙ σ' αυτ'ο που μας βρήκε, και ποτέ ΝΑΙ σε κάτι που θελουμε να μας βρεί. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις η δυνατότητα που μας έχει ευλογηθή σαν λαός, σαν έθνος, δεν γίνεται πλέον δύναμη και έργο. Μένει δυνατότητα. μέ λιγα λόγια, αέρας κοπανιστός. Έ και πως θα ζήσεις με τέτοια τροφή;

 6. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 06/06/2011 22:47:22

  Α όλα κι όλα. Όταν οι ΠΑΣΤΟΚΟΙ κατηγορούν τα Μ.Μ.Ε. πρέπει να ήμαστε μαζί τους.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/06/2011 23:50:18

  ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ brainstorming, ΕΚΑΨΕ ΤΙΣ ΦΛΑΤΖΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ...ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.