#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2011 19:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αγανακτισμένοι» και Νέα Μεταπολίτευση...

Πρώτο Μέρος


Οι «Αγανακτισμένοι», όσο παραμένουν μαζικό κίνημα αποδοκιμασίας της Μνημονιακής πολιτικής, έξω από κομματικά στεγανά, όσο παραμένει δηλαδή ειρηνικό και μαζικό, όσο συσπειρώνεται γύρω από την ελληνική σημαία, γίνεται ο φορέας αμφισβήτησης της ηγεμονίας ενός ολόκληρου καθεστώτος. Όχι απλώς μιας παραπαίουσας κυβέρνησης.
Πολιτική ηγεμονία είναι η ικανότητα ενός υποκειμένου να θέτει αυτό τα διλήμματα πάνω στα οποία αποφασίζουν όλοι οι άλλοι.

Η ηγεμονία δεν είναι ανοιχτός «καταναγκασμός»...

Με τη καταναγκαστική επιβολή, δεν αποφασίζεις τίποτε. Κάποιος άλλος – ο «κυρίαρχος» - αποφασίζει ό,τι θέλει εκείνος και σου επιβάλλει τη θέλησή του…

Με την ηγεμονία, αποφασίζεις εσύ, αλλά μέσα από τα διλήμματα που σου θέτει ο «ηγεμόνας». Τελικά εσύ αποφασίζεις εκείνο που θέλει ο ηγεμόνας!

Διότι εκείνος σου έμαθε να βλέπεις τις επιλογές σου, τέτοιες και τόσο περιορισμένες όσο εκείνος επιθυμεί...

Γιατί τα λέμε αυτά;

Γιατί Μαζικό κίνημα υπάρχει όταν η υφιστάμενη ηγεμονία φτάσει στα όριά της. Κι όταν η αναπαραγωγή της γίνει προβληματική…

Κι αυτό ζούμε σήμερα: τη γέννηση ενός μαζικού κινήματος

Μαζικό κίνημα και ηγεμονία…
Το μαζικό κίνημα προκύπτει όταν:

Πρώτον το κυρίαρχο καθεστώς δεν μπορεί πια να ενσωματώσει πολιτικά τις προσδοκίες της κοινωνίας, η οποία ανοικτά τις αμφισβητεί. Όταν δηλαδή καταρρεύσει η καθεστωτική ηγεμονία.

Δεύτερον, όταν το κυρίαρχο καθεστώς δεν μπορεί να αποκαταστήσει διαχειριστικά την νομιμοποίηση των πολιτικών προταγμάτων του δηλαδή να αποκαταστήσει την καθεστωτική του ηγεμονία.

Τρίτον, όταν αναδειχθεί ένα πολιτικό υποκείμενο (όχι αναγκαστικά, ένα κόμμα) που θέτει διαφορετικά προτάγματα για την κοινωνία. Και κερδίσει μιαν ελάχιστη κρίσιμη μάζα αποδοχής.

Τέταρτον, όταν αναδειχθεί ένας φορέας διαχείρισης των νέων προταγμάτων και προσπαθήσει να τα επιβάλλει ως εναλλακτική «μήτρα καθεστώτος».

Η σύγκρουση, ή ρήξη, γίνεται όταν εμφανιστεί η τρίτη προϋπόθεση. Και η ανατροπή όταν εμφανιστεί η τέταρτη.

Στη συνέχεια γίνονται μια σειρά από μερικότερες ρήξεις μέχρι να οικοδομηθούν οι βάσεις ενός νέου καθεστώτος. Και μιας νέας ηγεμονίας…

Αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβη από το 1972 (ένα χρόνο πριν αρχίσει η κρίση της δικτατορίας) μέχρι το 1981 (χρονιά της «Αλλαγής») θα διαπιστώσει και τα τέσσερα στάδια από την κρίση ηγεμονίας ενός (μετεμφυλιακού) καθεστώτος στην επιβολή ενός νέου (της «μεταπολίτευσης»)...

Τα τέσσερα άλφα των «Αγανακτισμένων»
Τώρα έχουμε να ιχνηλατήσουμε την επόμενη φάση: Από την αποσταθεροποίηση του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, σε αυτό που περιγράφουμε, κάπως αόριστα είναι αλήθεια, ως νέα Μεταπολίτευση.

Όπου κρίσιμο ρόλο παίζει η σημερινή κρίση που σημαδεύτηκε από το Μνημόνιο και την αποτυχία του.

Τα κόμματα και τα συνδικάτα, υπήρξαν παραδοσιακά μηχανισμοί ενσωμάτωσης των λαϊκών μαζών στο μεταπολιτευτικό καθεστώς και διαχείρισης της πολιτικής μέσα στις σταθερές του. Μόνο που την τελευταία διετία όλες οι σταθερές του ανατράπηκαν...

Όταν ξεκίνησαν οι «αγανακτισμένοι», τον περασμένο Μάιο, το Μνημόνιο είχε ήδη αποτύχει. Το Μεσοπρόθεσμο ήταν επί θύραις και προεξοφλούσε νέα επιδείνωση της οικονομικής παράλυσης και περαιτέρω αποσάθρωση της κοινωνικής συνοχής. Οι «αγανακτισμένοι» ήταν πέρα από τα κόμματα και την παραδοσιακή κομματική λογική.

Πλέον ο φορέας ευθείας αμφισβήτησης της πολιτικής ηγεμονίας ήταν το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Εφ’ όσον, βέβαια, μπορούσε να αντέξει την φθορά του χρόνου και την πίεση των κυβερνητικών μηχανισμών…

Αυτό το τελευταίο παίχτηκε τις τελευταίες μέρες: Αποδείχθηκε ότι οι «αγανακτισμένοι» άντεξαν! Δεν τους διέλυσαν τα «χημικά» της 29 Ιουνίου. Και δεν τους κούρασε ούτε ο χρόνος ούτε η απογοήτευση από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου…

Οι «Αγανακτισμένοι», όσο παραμένουν μαζικό κίνημα αποδοκιμασίας της Μνημονιακής πολιτικής, έξω από κομματικά στεγανά, όσο παραμένει δηλαδή ειρηνικό και μαζικό, όσο συσπειρώνεται γύρω από την ελληνική σημαία, γίνεται ο φορέας αμφισβήτησης της ηγεμονίας ενός ολόκληρου καθεστώτος. Όχι απλώς μιας παραπαίουσας κυβέρνησης.

-- Θέτει το αίτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Με μοχλό την ανταγωνιστικότητα, όχι την αναδιανομή δανεικών. Με μοχλό την ανταγωνιστική παραγωγή, όχι την παρασιτική κατανάλωση. Άρα με χαρακτήρα εθνικής-παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Με πολιτικό πρόταγμα, την κατάργηση των εκβιαστικών διλημμάτων, όχι την υποταγή στα διλήμματα αυτά. Άρα με χαρακτήρα δημοκρατικής χειραφέτησης από εξωτερικούς καταναγκασμούς.

Με κοινωνικό πρόταγμα την Ανεξαρτησία της χώρας, όχι την πλήρη υποδούλωσή της.

Με στόχο να ξεπεράσουμε την κρίση μέσα από Ανάπτυξη και να αναπτυχθούμε μέσα από τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα.

Με υπέρτατο αξιακό πρότυπο της Αξιοπρέπεια, όχι τον μικροκομματική σκοπιμότητα και τη μικροπολιτική αθλιότητα.

Αυτά είναι τα τέσσερα άλφα των Αγανακτισμένων: Ανεξαρτησία, Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα, Αξιοπρέπεια.

Ανεξαρτησία, ενάντια στην πολιτική υποταγής προς τα κελεύσματα της Τρόϊκας.

Ανάπτυξη, που σημαίνει ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να στηριχθούμε στα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το πρόβλημα του υπερδανεισμού της χώρας είναι πρωτίστως πρόβλημα υπανάπτυξης.

Ανταγωνιστικότητα, που σημαίνει ότι δεν θα αναπτυχθούμε με δανεικά και πάλι. Αλλά με ίδιες δυνάμεις, ώστε να έχει η Ανάπτυξή μας διάρκεια και βιωσιμότητα.

Δεν θέλουμε να μας μοιράζουν «ψάρια». Θέλουμε να μας αφήσουν να «ψαρεύουμε»…

Και Αξιοπρέπεια που σημαίνει… αξιοπρέπεια! Όλα εκείνα που δεν έχουν όσοι πιεζόμενοι ψηφίζουν όσα προηγουμένως... καταγγέλλουν!

Γιατί δεν έχουν αξιοπρέπεια όσοι διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο και τελικώς το ψηφίζουν.

Όπως δεν έχουν αξιοπρέπεια, όσοι ψήφιζαν φανατικά το Μνημόνιο πέρσι (για να μη «χρεοκοπήσουμε») και τώρα καταψήφισαν...το Μεσοπρόθεσμο (ή ψήφισαν «παρών») παρά το γεγονός ότι παρέμενε ο ίδιος εκβιασμός «χρεοκοπίας».

Κι ας ήταν η αποτυχία του Μνημονίου που οδήγησε στο Μεσοπρόθεσμο. Κι ας ήταν το Μεσοπρόθεσμο στην ίδια λογική του Μνημονίου.

Η ξευτίλα έχει και όρια. Και όλα τα όρια της ξευτίλας παραβιάστηκαν τις τελευταίες μέρες...

Οι επόμενες κρίσιμες δοκιμασίες για τους «Αγανακτισμένους»
Οι «Αγανακτισμένοι» πρέπει να κάνουν πέντε πράγματα στο εξής:

Πρώτον, να αντέξουν. Να μην αφήσουν να τους διαλύσει η φθορά του χρόνου ή η δράση πάσης φύσεως προβοκατόρων.

Δεύτερον, να περιφρουρήσουν τον εαυτό τους και τη μαζικότητα του κινήματός τους. Όταν τους χτυπούν στο κέντρο, να δρουν αποκεντρωμένα. Όταν τους χτυπούν στην περιφέρεια, πρέπει να συγκεντρώνουν – ξανά – τις δυνάμεις τους στο κέντρο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αυξήσουν την περιφρούρηση και το συντονισμό του αγώνα τους.

Η αστυνομία δεν πρόκειται να τους… «προστατέψει» από τους κουκουλοφόρους. Πρέπει οι ίδιοι να προφυλαχθούν. Κι όχι μόνο από τους ευκαιριακούς κουκουλοφόρους. Αλλά κι από τους μόνιμους, που μαζεύονται καθημερινά στο κάτω μέρος της «πλατείας».

Κι αυτοί προβοκάτορες είναι!. Όποιος αποδοκιμάζει όσους κρατάνε ελληνικές σημαίες, δεν είναι αγανακτισμένου. Είναι με τους εχθρούς των «αγανακτισμένων».

Τρίτον, να πυκνώσουν και να οργανώσουν καλύτερα την επικοινωνία μεταξύ τους, ώστε να επιτύχουν και το πρώτο και το δεύτερο: Και την άμυνά τους κατά των προβοκατόρων και το συντονισμό του αγώνα τους.

Τέταρτον, να δώσουν νέα αιχμή στο κίνημά τους: την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, που διάφοροι ημεδαποί και αλλοδαποί προσπαθούν να μας πείσουν ότι… χάσαμε!

Ό,τι κι αν λένε, τέτοια πράγματα δεν τα χάνεις εκτός κι αν μόνος σου τα εγκαταλείψεις. Κι εμείς δεν αποφασίσαμε ποτέ να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Ούτε ρωτηθήκαμε ποτέ γι’ αυτό. Το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος εξακολουθεί να εναποθέτει την τήρηση του στον «πατριωτισμό των Ελλήνων»

Πέμπτον, στη συμβολική κυριαρχία αυτού του αγώνα. Το κίνημα της «αγανάκτησης» πρέπει να γίνει κίνημα Ανεξαρτησίας και Ανταγωνιστικής Ανάπτυξης, κι αυτό με τη σειρά του κίνημα της γαλανόλευκης. Κίνημα της σημαίας.

Συνεχίζεται με το Δεύτερο Μέρος...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 05/07/2011 19:53:11

  Προσυπογράφεται πλήρως!!!

  • Vpower avatar
   Vpower @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 11/08/2011 16:16:13

   Γιατί το κίνημα των αγανακτισμένων βολεύει και δεν ανησυχεί το Σύστημα.
   - http://greekreview.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html

   • ΔΗΜΟΣ avatar
    ΔΗΜΟΣ @ Vpower 23/08/2011 10:01:04

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ "Α"
    Ανεξαρτησία: ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ "Ε."Ε. ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΧ
    Ανάπτυξη, ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ , ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΗΣ "Ε." Ε.;
    Ανταγωνιστικότητα,ΠΧ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΜΑΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
    Αξιοπρέπεια.ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ - ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ "Ε." Ε.;
    ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ.
    ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Κ.Κ. ΜΕ ΤΟΝ ΖΙΣΚΑΡ ( ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ <> ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ) ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 09/10/2011 16:42:46

   oi αγανατισμενοι ξερεις τι πρεπει να μην κανουν;;; NA MHN FOROYN SNTRIGKAKIA!!!!!ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ!!ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΘΗΤΕ ΤΕΛΙΚΑ,ΟΧΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ!!!

 2. ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ avatar
  ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ 05/07/2011 20:09:19

  1. "Γι’ αυτό και δεν θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν «κοψοχρονιά». Δηλ. τι ακριβώς εννοείς αγαπητέ Τηλέμαχε; Αν δώσουν ...κάτι παραπάνω θα τους τα δώσουμε;
  2. Η επαναδιαπραγμάτευση εμπεριέχει διαγραφή μέρος του χρέους (τεκμηριωμένα φυσικά) ως επαχθές;
  3. Ο Σαμαράς εκτός από τοι να αντιστέκεται (πολύ ορθά πράττει) σκοπεύει να αποτινάξει, οριστικά και αμετάκλητα, από τους ώμους του το ...καθεστώς που κουβαλάει ως αρχηγός ενός εκ των δυο πολιτικών κομμάτων που διαχειρίστηκαν την εξουσία κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης;
  ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!!! Εδώ και τώρα!

 3. ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ avatar
  ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ 05/07/2011 20:32:20

  πληρης ταυτηση

 4. Σταύρος avatar
  Σταύρος 05/07/2011 21:25:17

  !!!

 5. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 05/07/2011 21:39:51

  Ανατροπές πολιτικού σκηνικού στη πατρίδα μας συνέβησαν μετά από μεγάλες εθνικές ζημιές.Το 1897,ο ατυχής ελληνοτουρκικός πόλεμος και λίγα χρόνια μετά συνέβη η επανάσταση του 1909,σε συνδυασμό με την εμφάνιση Βενιζέλου,που άλλαξε εντελώς το πολιτικό τοπίο.Το 1922 είχαμε τη μεγάλη τραγωδία της μικρασιατικής καταστροφής και 1,5 χρόνο μετά,την ανακήρυξη της Ελληνικής Δημοκρατίας με όλες τις αντιφάσεις και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.Από το 1940 έως το 1949 συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα και από το 1949-1950 είχαμε τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού τοπίου.Το 1974 είχαμε τη τραγωδία της Κύπρου και τη μεταπολίτευση με τη σφραγίδα Καραμανλή.Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τη προτελευταία παράγραφο του αρχικού κειμένου.''Η επόμενη Μεταπολίτευση δεν πρέπει να σημαδευτεί από μια αντίστοιχη εθνική τραγωδία''......

 6. ιεραξ avatar
  ιεραξ 05/07/2011 21:55:20

  Πόσο χρόνο χρειάζεται ο κόσμος της κεντροδεξιάς να αντιληφθεί
  -πρακτικές αγωγής των μαζών
  -προβοκατόρικες και στημένες συμπεριφορές στις πλατείες
  -τα αριστερίστικα καπελλώματα στην αγνή λαική αγανάκτηση
  -οτι πρέπει να αντισταθεί στο δυτικό κατεστημένο
  -οτι ο εθνισμός ο πατριωτισμός το ελληνότροπον δέν χαρίζεται σε ακραίους γραφικούς και πρέπει να αποενοχοποιηθεί
  Οσο γρηγορότερα γίνουν αντιληπτά, τόσο η πολιτική, ιδεολογική και κοινωνική ηγεμονία της Νέας Μετπολίτευσης θα έχει εθνικό χαρακτήρα
  Οσο αργούν(μήπως είναι και το πιθανότερο?) θα περιοριστούμε σε μια απλή πολιτική εναλλαγή μή δομικού χαρακτήρα......εκτός εάν ο Ηγέτης αποτελέσει την κοινή συνισταμένη του κοινωνικού ριζοσπαστισμού και κάνει πάλι την έκπληξη όπως στις 29-11-2009

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/07/2011 22:39:18

  Απλά μπράβο!

 8. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 05/07/2011 23:01:23

  Ωραία ανάρτηση.
  Να σημειώσω ότι προηγήθηκαν, πολεμούμενα από καθεστώς-ΜΜΕ-αστυνομία:
  1) Το πετυχημένο κίνημα ΔενΠληρώνω στα διόδιδα, που συνέβαλε καίρια στο να αντιληφθούμε ότι ο πολιτικός κόσμος μας παραχωρεί τα πάντα σε επίλεκτους "επιχειρηματίες" και το πόσο σαθρό είναι αυτό το κατασκεύασμα από νομικής πλευράς.
  2) Οι 4 μεγαλειώδεις πορείες διαδηλωτών τον τελευταίο χρόνο - που όλες αντιμετωπίστηκαν κατασταλτικά από τα ΜΑΤ και τους μπαχαλάκηδες. Η τραγωδία στη Μαρφίν έγινε στην πρώτη από αυτές. Και σε όλες είχαμε "απεργία" των ΜΜΕ! Δηλ. από κάθε άποψη προετοιμασία για το τί συνέβη την 29η Ιουνίου στο Σύνταγμα
  3) Η εμφάνιση και επέκταση της "Σπίθας" του Μίκη Θεοδωράκη, που λοιδωρήθηκε έντονα από τα κατεστημένα ΜΜΕ. Προηγήθηκε η κόντρα του με τη Θάλεια Δραγώνα, την οποία τα καθεστωτικά ΜΜΕ ποτέ δεν του τη συγχώρησαν.
  4) Η Κερατέα. Η κορυφαία περίπτωση που αποκάλυψε ότι έχουμε τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα, κι ότι ο πολιτικός μας κόσμος δουλεύει για τους νταβατζήδες. Η επιμονή των κατά τα άλλα φιλήσυχων κατοίκων της και η συμπάθεια που κέρδισαν και πέρα από την Αττική, όδήγησε στην υποχώρηση της κυβέρνησης και στην αποκάλυψη ότι και το σύστημα έχει αδυναμίες.

  Δεν είναι αρκετά όλα αυτά. Αλλά δείχνουν ότι υπάρχει μαγιά για κάτι καλύτερο. Και ότι η χούντα δεν είναι ανίκητη.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 05/07/2011 23:02:18

  Pisa, November 1st, 1821

  ΗELLAS: A LYRICAL DRAMA
  «Soft as love, and calm as death,
  Sweet as a summer night without a breath...»

  Oι Ελληνες πολεμούν στη πρώτη γραμμή γιά το μέλλον του κόσμου!
  Αυτή είναι η κακιά μοίρα των Ελλήνων...
  http://bit.ly/lcNY3D

  (by Percy B. Shelley – Digitizing sponsor: Google)

 10. Δημήτριος Μαλαμούλης avatar
  Δημήτριος Μαλαμούλης 05/07/2011 23:12:44

  Το άρθρο με καταιγιστικό ρυθμό, αναλύει την κατάσταση και θέτει τις προυποθέσεις τις πολιτικής ηγεμονίας και των συσχετισμών που σήμερα βρίσκονται υπό διαμόρφωση.
  Προσυπογράφεται λοιπόν ένθερμα.
  Και τώρα ξανά στο προκείμενο του προβληματισμού.
  Αν εξαιρέσει κανείς τον Χρύσανθο από την ομάδα ψάχνω να βρω κανένα δύο άλλους που θα αντιληφθούν για πιο πράγμα μιλάει ο Τηλέμαχος.
  Εφόσον λοιπόν δεν μπορούν να αντιληφθούν την κατάσταση ,φανταστείτε αγαπητοί φίλοι, τι γίνεται όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία για την καινούργια πρόταση.
  Φανταστείτε να μπούμε και στην ουσία της πρότασης.
  Επειδή ο σημερινός φασισμός πού ονομάζεται ¨πολιτικός πολιτισμός" η άλλως πολιτική ορθότητα η άλλως ιδεολογικό φτιασίδωμα του τίποτα, είναι η ουσία όλων των προβλημάτων της Δεξιάς (ο θεός να την κάνει) παράταξης, φτιασιδωμένες προτάσεις κάνουν πλέον κακό στην Ελλάδα και εγωιστικότερα μιλώντας στους Έλληνες και στα παιδιά τους, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε επώνυμα ,σκληρά κι αν χρειαστεί χυδαία.

  Αγαπητέ Πρόεδρε ,
  Υπάρχει πρόβλημα στο στελεχιακό σου δυναμικό, πρόβλημα βαθύ και καρκινογενούς μη ανατάξιμης μορφής.

  Στον σημαντικότερο τομέα ,την παιδεία, δεν μπορεί επικεφαλής να βρίσκεται ο Άρης εκφράζοντας ιδεολογική ταυτότητα lifestyle , σε metrosexual μηντιακή μορφή.
  Δεν μπορεί έστω και για 1 δευτερόλεπτο να επιτρέπεται στον ανεκδιήγητο καθηγητή του ολοκαυτώματος των δεκεμβριανών εμφάνισή σε όποιο κανάλι, εκφράζοντας όποιες θέσεις.
  Στο τέλος της οικογενειοκρατίας έστω και σημειολογικά οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βαρβιτσιώτης ανεξάρτητα της όποιας αξίας (την οποία δεν διακρίνω), θα έπρεπε από τώρα να γνωρίζουν ότι σαν νέες Ιφιγένειες θα θυσιαστούν στον βωμό της αναγέννησης της παράταξης.
  Δεν μπορεί ο κ. Αντιπρόεδρος (η μεγαλύτερη φούσκα της μεταπολίτευσης) να κρύβεται φοβούμενος (ποιόν άραγε) να εμφανιστεί ως αντιμνημονιακός.

  Αγαπητέ Πρόεδρε,
  Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμη απαριθμώντας τους ανάξιους.

  Οι εποχές είναι ενδιαφέρουσες και άγριες.
  Όταν τον Νοέμβριο του 2009 (για μένα τον Ιούνιο του 1993) τράβηξες το μαχαίρι έπρεπε και ελπίζω να γνωρίζεις τι συμβαίνει σ αυτούς που τελικά δεν το χρησιμοποιούν.
  Ρομαντικά υπομονετικός περιμένω πλέον να το χρησιμοποιήσεις.
  Ο χρόνος απλά πλέον δεν είναι απεριόριστος

 11. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 06/07/2011 00:00:13

  Προσυπογράφω και με TA 2 χέρια. Αν και θεωρώ ότι δύσκολα θα ξαναμαζευτεί λαός στο Σύνταγμα. Εκτός αν καταλάβουν ότι υπάρχουν άνδρες που δεν ΘA τους αφήσουν πρόβατα επί σφαγή,στην αιμοχαρή διάθεση του κάθε βαρεμένου ( μπάτσου ή μπάχαλου).
  Κάποιοι ''τρελλοί'',πάντως,θά'μαστε εκεί και θα περιμένουμε. Με τις Σημαίες.

 12. Aris. A avatar
  Aris. A 06/07/2011 00:01:10

  Πριν από λίγο μίλαγα με αυτούς που πανε στην κάτω πλατεία και μου έλεγαν ότι στην πάνω πάνε τα παιδιά των Γκοτζαμάνηδων και των φασιστών και όσων έρχονται να βγάλουν γκόμενες.

  Με τέτοια μυαλά άντε να βγάλεις άκρη.

 13. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 06/07/2011 02:13:48

  Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ δυνατό και αξιόμαχο πολιτικό κείμενο. Διαθέτει την σπάνια αρετή να επιχειρεί με πολιτικούς και όχι πολιτικοφανείς, πολιτικοπρεπείς ή πολιτικάντικους όρους. Κατά συνέπεια δεν λειτουργεί μόνο σε επίπεδο εκτιμήσεων και στοχεύσεων, αλλά υπέχει και μια "κλασσική" διάσταση, δομεί δηλαδή συγκεκριμένο τρόπο αναλυτικής σκέψης, προβαίνοντας σε μια αριστοτεχνική σύνθεση υπαρχόντων εννοιών και ανάδειξή τους στην τωρινή συγκεκριμένη κατάσταση.
  Η μέθοδος, που θα τόλμαγα να εκτιμήσω ότι ριζικά εγκαινιάζει (οικοδομώντας αναμφίβολα πάνω σε κάποια έντεχνα σπουδάσματα που επιτυχώς προηγήθηκαν εδώ) ως μέθοδος που χαρακτηρίζεται από τάσεις αυστηρής λογικής και δεοντολογικής συνέπειας, είναι μοιραία επικίνδυνη, ακόμη και για το περιεχόμενο του ίδιου του κειμένου. Διότι κάθε μέθοδος, η οποία δομείται με συνέπεια, αποκτά ιδιοδυναμική.
  Οπωσδήποτε το κείμενο αυτό προσδίδει μεθοδολογική διάσταση στον πολιτικό προσανατολισμό, που εκφράζει πάγια το Antinews. Οι συγγραφείς του όμως γνωρίζουν ότι, παρά την πιστή εμμονή στην πεπατημένη, δεν διαμορφώνουν απλά μια καλύτερη τεκμηρίωση, αλλά προωθούν ένα επαναστατικό πόνημα. Υπό την έννοια, ότι η δημιουργική εκπόνηση μεθοδολογίας είναι αφ' εαυτής επαναστατική και δύναται να μετουσιώνει τα φαινόμενα, καθ' ότι "ο τρόπος είναι δρόμος".
  Ενώ το αφηρημένο όργανο του κειμένου λειτουργεί πολύ εύστοχα και αποδοτικά στην προσέγγιση και ερμηνεία του σήμερα - αρετή η οποία είναι ικανή για την επάρκειά του - οι συγγραφείς, με στόχο να του προσδώσουν ένα πρώτο μίνιμουμ οικουμενικό χαρακτήρα, επιχειρούν να χειριστούν με αυτό και παρελθούσες διαδικασίες, όπως η πτώση της δικτατορίας και η είσοδος στην μεταπολίτευση. Χωρίς όμως να υπεισέλθουν στα συγκεκριμένα γεγονότα, εξάγουν αυθαίρετα το συμπέρασμα, ότι οι ίδιοι τέσσερις όροι, τους οποίους συστηματοποιούν, ίσχυσαν και τότε. Κατά την γνώμη μου - όπως είναι εξάλλου περίπου επόμενο σε πρώιμα στάδια θεωρητικών αποστάξεων - με την εβιντετσιαλιστική προσέγγιση υποπίπτουν σε ένα μηχανιστικού τύπου υποκειμενικό αντικειμενισμό, χωρίς αυτό να είναι καθόλου αναγκαίο, για την όλη αποδοτικότητα των συμπερασμάτων τους.
  Ενώ το κείμενο είναι ανεπιφυλάκτως άξιο συγχαρητηρίων και αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόλογα, ώριμα, ευφυή και λειτουργικά κείμενα που έχουν γραφεί τα τελευταία χρόνια, στερείται ενός σημαντικού στοιχείου, το οποίο αποτελεί τελικά την λυδία λίθο ενός επαναστατικού κειμένου. Όχι κατά πάσα περίπτωση, διότι οι συγγραφείς στερούνται της αναλόγου ικανότητος, αλλά διότι εντάσσουν το κείμενο στην μεσοπρόθεσμη (ή και βραχυπρόθεσμη) σκοπιμότητα ενός άλλου πολιτικού προγράμματος. Αυτό βεβαίως δεν είναι αφ' εαυτού διόλου αρνητικό. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όλες επιλογές κρίνονται βασικά από δυο σταθερές: Την ειλικρίνεια των προθέσεων και τον ρεαλισμό των εκτιμήσεων.
  Αυτό που λείπει από το κείμενο δεν είναι οι στόχοι, αλλά ο οραματισμός. Οι στόχοι αφορούν το αύριο, το όραμα το μεθαύριο. Βεβαίως, θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος, ας μπορέσουμε να διαμορφώσουμε με επιτυχία το αύριο και βλέπουμε. Όμως τόσο στο σήμερα όσο και στο αύριο μπορούμε να λειτουργήσουμε μόνο εφ' όσον προηγούμεθα της εποχής μας. Όχι υπό την έννοια των υπερπροωθημένων στόχων, αλλά υπό την έννοια της ρεαλιστικής εκτίμησης των μελλοντικών επιλογών του αντιπάλου. Διότι, όπως πάρα πολύ ορθά διαπιστώνει το κείμενο, αυτός διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και η ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων, έστω και εάν προϋποθέτει ποιοτικές ρήξεις, δεν μπορεί να παραδεί ότι ο αντίπαλος έχει "και το μαχαίρι και το πεπόνι".
  Μια τέτοιου είδους οπτική θα επέβαλλε ως ελάχιστη συνέπεια την πρόσθεση στα κεφαλαία Α τουλάχιστον ενός ακόμη: Της Αλληλεγγύης.
  Ίσως το παρόν σχόλιο να χαρακτηρίζεται από πρωθύστερη διάθεση, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το κείμενο της ανάρτησης με το δεύτερο μέρος. Όμως κείμενα, τα οποία δημοσιεύονται τμηματικά. προσβλέπουν στην διαδράση, που είναι μια από τις νέες επαναστατικές δυνατότητες, τις οποίες παρέχει το διαδίκτυο. Και οπωσδήποτε δεν μπορεί να διαφεύγει της προσοχής συγγραφέων, οι οποίοι εμμένουν στην ζωτικής σημασίας έννοια της ηγεμονίας, ο άλλος εντοπισμός αυτού που την καθιέρωσε ως έννοια. Αυτός του "οργανικού διανοούμενου", ο οποίος στην εποχή του διαδικτύου, με την μετατροπή του χρόνου σε πραγματικά "πραγματικό", δεν μπορεί παρά να έχει συλλογικό χαρακτήρα. Διότι αυτό που θεωρούμε δικό μας, είναι πλέον οι προεκτάσεις μας μέσα στις οπτικές ίνες, εκεί όπου άλλοτε οι σαμάνοι συναντούσαν το "άλλο".
  Εύγε! Αν και οι ικανότητες και οι προθέσεις σας είναι γνωστές, το κείμενο αυτό αποτελεί μια ακόμη μεγάλη ευχάριστη έκπληξη. Καλή συνέχεια.

 14. ΚΡΙΤΩΝ avatar
  ΚΡΙΤΩΝ 06/07/2011 09:07:05

  Προσυπογράφω κι΄ εγώ αυτό το κείμενο, έχει πιάσει τον παλμό αυτού του κόσμου.

  Το πολιτικό μέλλον δεν θα ονομάτιζα νέα μεταπολίτευση, θα του έδινα άλλο όνομα επειδή πιστεύω ότι τώρα μπορούν να μπουν οι βάσεις της αληθινής δημοκρατίας, .......... γιατί μέχρι τώρα αυτό που ονομάζανε δημοκρατία , δεν ήτανε κάτι πάρα πάνω από μιά κοινοβουλευτική ολιγαρχία και αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με το όνομα μεταπολίτευση.

  Η κονοβουλευτική ολιγαρχία που ικανοποιεί τα συμφέροντα των ολίγων είναι συνέπεια του ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα τουλάχιστον ποτέ δεν απελευθερώθηκε πραγματικά. Πάντα ήταν υπό την επιρροή των "μεγάλων" και ισχυρών δυνάμεων.

  Ο κόσμος αυτός που είναι κάτω από την ελληνική σημαία, θέλει μιά Ελλάδα του πολιτισμού και του δικαίου........ μια Ελλάδα που θα δρα ως ισότιμος εταίρος με τους ισχυρούς του πλανήτη.

  Ταν μεταπολίτευση το πολιτικό προσωπικό που την είχε απανδρώσει ήτανε τύπου πολιτικάντηδων. Ο πολιτικάντης λειτουργεί ευκαιριακά, αβανταδόρικα, πολλές φορές και χωρίς αξιοπρέπεια, ...... είναι ο παρτάκιας.
  Ο πολιτικός είναι γνώστης, οξυδερκής και "βλέπει" μακριά.
  Αναρωτηθήκατε ποτέ, με τι μάτια βλέπουνε οι ξένοι και ισχυροί μας εταίροι, αυτούς τους δικούς μας πολιτικάντηδες που από προσωπικά οφελιμίστικα κίνητρα, "πουλάνε" τον κόσμο τους, τους συμπολίτες τους ? .... θα μπορούσανε ποτέ να τους εμπιστευθούνε πραγματικά?
  Γι΄αυτό και τους "χρησιμοποιούνε", γιατί άλλωστε και οι ίδιοι είναι πολύ "πρόθυμοι" .....
  Γι΄αυτό και πιό πάνω μίλησα για μιά ισότιμη και αξιοπρεπή σχέση της Ελλάδας με τους ισχυρούς.

  Αυτός ο κόσμος που πιστεύω ότι τον αδικούμε ονοματίζοντάς τον αγανακτισμένους, αυτός ο κόσμος ωριμάζει και πιστεύω το όνομα ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ του πάει καλύτερα.
  Αυτός ο κόσμος τελειώνει τους πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης.
  Αυτός ο κόσμος, εκτός των άλλων επιθυμεί μία Ελλάδα ΙΣΧΥΡΉ .......... και σε αυτό τον δρόμο μόνο τίμια, αξιοπρεπή και πατριωτικά πολιτικά πρόσωπα μπορούν να οδηγήσουν.

  Την νέα εποχή που ξεκινάει δεν θα την έλεγα νέα μεταπολίτευση, θα την έλεγα ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 15. eap avatar
  eap 06/07/2011 10:06:02

  Συγχαρητήρια!Τέτοιες γραπτές καταθέσεις χρειάζονται για να αρχίσει να παίρνει σαφή μορφή αυτό που γίνεται στην πλατεία και να εξελίσσεται περνώντας στα επόμενα στάδια

 16. αγανακτισμένος avatar
  αγανακτισμένος 06/07/2011 10:44:31

  Πως να μην είμαστε αγανακτισμένοι όταν ήδη αρχίζουν οι υπουργοί να ρίχνουν τις όποιες καθυστερήσεις σε... "υπηρεσιακούς παράγοντες";
  Δείτε τι λέει εδώ ο Ξυνίδης:
  "Κριτική στους υπηρεσιακούς για την ΕΜΑ
  Με πολύ μελανά χρώματα για τον τρόπο που η γραφειοκρατία και οι αντιλήψεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Κέντρου μπλοκάρουν τις πολιτικές αποφάσεις και την ανάπτυξη, μίλησε ο Αν. Υπουργός για το ζήτημα της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης που έχει στεγαστεί στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Όπως ανέφερε η Μονάδα θα εγκρίνει -με διαδικασίες εξπρές- όλες τις επενδύσεις της Βόρειας Ελλάδας και θα καταστεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή. Εκεί αποδίδει και τον πόλεμο που έχει δεχθεί, όπως ανέφερε, από υπηρεσιακού παράγοντες του Υπουργείου στο κέντρο, ώστε να μπλοκαριστεί ακόμη και η στελέχωση της νέας Υπηρεσίας και να μην καταφέρει να λειτουργήσει."

  http://www.xanthipress.gr/eidiseis/politiki/8344-xynidis-defkalion-foni-tis-amerikis-kathetos-xanthi.html

 17. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 06/07/2011 21:39:47

  Εὐτυχῶς ποὺ τὸ κόψατε στὰ δύο, ὅταν τὸ εἶδα ὁλόκληρο ἔπαθα ντουβρουτζᾶ... Μένει νὰ τὸ διαβάσω κιόλας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.