#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/08/2010 19:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγανάκτηση για την καταστροφή στην ΠρέβεληΕίμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με την καταστροφική πυρκαγιά στην Πρέβελη, στο νότιο Ρέθυμνο Κρήτης.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η καταστολή και η μαζική εκδίωξη των ελεύθερων κατασκηνωτών λίγες ημέρες πριν μπουν οι φωτιές, καθώς και ο μιντιακός εκφοβισμός που ακολούθησε για να μην πλησιάσει κανείς την περιοχή τις επόμενες ημέρες.
Μας θυμίζει έντονα την καταστροφή του Καϊάφα πριν 3 χρόνια, όπου μόλις εκδιώχθηκαν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές μπήκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές για να δημιουργήσει οικόπεδα με θέα ο νυν υπόδικος, πρώην Δήμαρχος της Ζαχάρως και το κατασκευαστικό λόμπι να καταλήξει εκεί την Ιονία οδό, έργο που σταμάτησε πρόσφατα το συμβούλιο της Επικρατείας. Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές και στις δύο περιπτώσεις θα λειτουργούσαν ως ανάχωμα και πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, και αλλά και μόνο η παρουσία τους λειτουργούσε ως αποτρεπτικός παράγοντας για τους επίδοξους καταπατητές, που βρήκαν στους ελεύθερους κατασκηνωτές, με την βοήθεια των ΜΜΕ, τους απαραίτητους αποδιοπομπαίους τράγους.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο, αν όχι ύποπτο, που ο νεοφιλελεύθερος περιβαλλοντισμός του ΣΚΑΪ (που θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί το περιβάλλον- τοπίο είναι να ιδιωτικοποιηθεί κάθε πιθαμή δημόσιας γης και να πρασινίσουν οι επιχειρήσεις και η βιομηχανία) προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα αληθινά αίτια της πυρκαγιάς, με το να προσπαθεί να τη συνδέσει με τα σκουπίδια των ελευθερο-κατασκηνωτών. Μπορεί να βρέθηκαν κάποια απορρίμματα στην περιοχή από όπου εκδιώχθηκαν οι κατασκηνωτές αλλά σίγουρα δεν ξεκίνησαν αυτά την πυρκαγιά, ούτε είναι αυτά που ευθύνονται για την ολοκληρωτική καταστροφή του δάσους.

Κανείς δεν μιλάει για τις αληθινές ευθύνες των ανεύθυνων “υπευθύνων” (αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, δασική υπηρεσία, πυροσβεστική) που ενώ έχυναν κροκοδείλια δάκρυα στα κανάλια, δεν κατάφεραν λόγω ανικανότητας να περιορίσουν την φωτιά πριν μπει στο φαράγγι και καταστρέψει το μοναδικό αυτό βιότοπο. Κανείς δεν λέει ότι στις περιοχές από τις οποίες ξεκίνησαν οι 3 εστίες φωτιάς έχουν ξαναμπεί πυρκαγιές στο παρελθόν καθώς προορίζονται για μαζική τουριστική “αξιοποίηση”, ενώ κουμάντο κάνουν κτηνοτρόφοι από μακρινές περιοχές και όχι από τα γύρω χωριά. Κανείς δεν ψάχνει τις διασυνδέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης (που έστειλε την καταστολή στους κατασκηνωτές 10 ημέρες πριν τις πυρκαγιές) με τα οργανωμένα τουριστικά συμφέροντα τις περιοχής και άλλους επενδυτές που έχουν ήδη αγοράσει τις καμένες εκτάσεις. Κανείς δεν μιλάει για τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες που έρχονται ανεξέλεγκτα με τα καραβάκια στην Πρέβελη και τα χιλιάδες απορρίμματα που μεταφέρουν μαζί τους, και που δεν έχουν καν κάδους για να τα ρίξουν, αφού υποτίθεται ότι τα μαζεύουν οι παράνομες καντίνες- ταβέρνες με τις ευλογίες της αυτοδιοίκησης. Κανείς δεν μιλάει για τα δύο διαχειριστικά σχέδια (γενικό και επισκεπτών) που δεν εφαρμόζονται, καθώς και την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και τον Φορέα Διαχείρισης που δεν έγιναν ποτέ. Ας ρίξουμε το φταίξιμο στους ελευθεροκατακηνωτές λοιπόν.

Ε όχι! Φτάνει πια με την κονόμα κερδοσκόποι καταπατητές, μας εξοργίσατε για τα καλά. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι βάλανε τις φωτιές στην Πρέβελη και αλλού. Είναι αυτοί που θέλουν να οικοπεδοποιήσουν, να ξεπουλήσουν και να τσιμεντώσουν κάθε πιθαμή ελεύθερης δημόσιας γης. Αλλά θα μας βρουν μπροστά τους, όσους αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του ανθρώπου και της φύσης και ιδίως όσους κάνουμε ελεύθερη και υπεύθυνη κατασκήνωση. Είναι πλέον στο χέρι μας μέσα από την αυτοδιαχείριση και την συλλογικοποίηση του αγώνα μας να προστατεύσουμε τη φύση με τα γυμνά κορμιά μας.

Ηλιόσποροι

Ηλιόσποροι

δίκτυο πληροφόρησης και ενεργοποίησης νέων για την κοινωνική και πολιτική οικολογία

www.iliosporoi.net

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/08/2010 19:20:00

  Είμαι περίεργος να ακούσω απόψε τους κλαυθμηρισμούς του Άρη Πορτοσάλτε, συνοδευόμενους από τις "οικοκαπιταλιστικές" ρετσέτες του Μπάμπη Παπαδημητρίου...

 2. ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ 23/08/2010 19:43:18

  Ο ΣΚΑΙ είναι ο σταθμός που προσπαθεί να εκμεταλευτεί τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του κόσμου για τις δουλειές του συγκροτήματος .Βλέπε απόψεις για το πάρκο στο Ελληνικό.

 3. Misha avatar
  Misha 23/08/2010 19:50:22

  Aν παρατηρήσατε ο ΣΚΑΙ σχεδόν έκανε γαργάρα την τεράστια καταστροφή από την διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού και την άλλη την μικρότερη που συνέβη πριν μερικές εβδομάδες στην Κίνα, από σπάσιμο πετρελαιαγωγού.

  Ο λόγος; Ε, μα το αφεντικό έχει δεξαμενόπλοια, πολλά εκ των οποιων ειναι μονοπύθμενα και ως εκ τουτου ευεπίφορα σε διαρροές καυσίμων.

 4. Cretan avatar
  Cretan 23/08/2010 19:54:01

  Χτες στις ειδήσεις του Σκάι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Καρούντζος παραδέχθηκε ότι μεταξύ 2002-2006 δόθηκε 1,6 εκ. ευρώ σε πρόγραμμα του ΚΠΣ για την έγκαιρη επισήμανση φωτιάς στη περιοχή Πρέβελη και όταν τον στρίμωξε η δημοσιογράφος αν εγκαταστάθηκε ο εξοπλισμός αυτός έγκαιρης ειδοποίησης και γιατί δεν λειτούργησε απάντησε ότι αυτός είναι Περιφερειάρχης Κρήτης από τον Σεπτέμβριο 2009 και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τι έχει γίνει κατά το παρελθόν.

  Απέκρυψε και αποσιώπησε την συνεννοχή του, καθόσον αυτός ήταν Περιφερειάρχης Κρήτης ήδη από το 2000-Μάρτιο 2004 και ήταν αυτός που ανέθεσε το έργο των 1,6 εκ σε λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, που δεν κάνανε τίποτα για τη προστασία του σπάνιου αυτού τόπου.

  Ντροπή σου Καρούτζο, φαρμακοτρίφτη, που κατάστρεψες τη Κρήτη! Τίποτα δεν έχεις κάνει τόσο χρόνια, παράδειγμα οι χωματερές που πολλαπλασιάζονται.

  Να ξεκουμπιστείς και να φύγεις από τη Κρήτη, καραγκιόζη!

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/08/2010 20:37:38

  Ας ψάξει κάποιος για εξαιρέσεις. Η Τοπική Αυτοδίοικηση είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Μαφιόζοι, αγράμματοι, τραμπούκοι, διορίζουν συγγενείς και γκόμενες, εκβιάζουν, αρπάζουν, καταπατούν. Και στις μικρές κοινωνίες, εύκολα πιάνεις τις 2-3 ανεξάρτητες φωνές, εύκολα πιέζεις ή εκβιάζεις σιωπή και συναίνεση.

 6. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 23/08/2010 21:18:19

  Για ρίξτε μια ματιά και εδώ όμως. Τι λέει εδώ, ποιοί μπορεί να έβαλαν τις φωτιές; Η προανάκριση θα ρίξει φως στην υπόθεση άραγε;
  http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5185%3Alr----&catid=87%3Aepikairotita&Itemid=277

 7. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 23/08/2010 21:43:27

  Είπαμε, φταίει ο ραφηνάτος...

  • Dimi avatar
   Dimi @ o aneksartitos 23/08/2010 23:47:52

   @ aneksartitos Πριν 3 ακριβώς χρόνια, τo καλοκαίρι του 2007, όταν η Ελλάδα όμορφα καιγόταν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τα νεοταξικά σχέδια γιά την αποκαθήλωση του Κώστα Καραμανλή ήταν σε πλήρη εξέλιξη, κι ολοκληρώθηκαν με τις καταστροφές του Κέντρου των Αθηνών, τον Δεκέμβριο 2008.

   Kαι με τα δωσίλογα ΜΜΕ να ωρύονται γιά την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή και να μάς απονευρώνουν με την πυρολαγνεία του Νέρωνα, σε 24ωρη βάση.

   Θυμάσαι τον Αρμαγεδώνα με σηκωμένα τα μανίκια και το περίλυπο ύφος να σπεύδει γιά «βοήθεια» λέει, των κατοίκων της δοκιμαζόμενης Ηλείας;

   Θυμάσαι μήπως τα Διεθνή ΜΜΕ με τα καθημερινά κακόβουλα Εκτακτα Νέα γιά την Ελλάδα και την στοχευμένη δυσφήμιση του Ελληνικού Τουρισμού;

   Θυμάσαι τον Κώστα Καραμανλή να χάρηκε έστω μιά μέρα πολιτισμένης αντιπολίτευσης, ίδια με την πολιτισμένη αντιπολίτευση του Αντώνη Σαμαρά που χαίρεται ο Mineiko-Billderberg σήμερα; Ποτέ. Ουδέποτε!

   Aκουσες μήπως Ενα μόνο ΕΝΑ Διεθνές ΜΜΕ να ψελλίζει κάτι γιά την ολική αποτέφρωση του τελευταίου Υπεραιωνόβιου Αισθητικού Κάλλους Φοινικοδάσους της Ευρώπης, στη Πρέβελη;

   Οχι! Ούτε Ενα. Κανένα ΔΕΝ άκουσες! Κι ο λόγος είναι επειδή, τα Διεθνή νεοταξικά ΜΜΕ έχουν «τον ανθρωπό ΤΟΥΣ» στην Ελλάδα, που όχι μόνο κάνει «καλή δουλειά» γιά λογαριασμό Τους, αλλά και, επειδή έχει τη ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα είναι τσιφλίκι του, απεργάζεται την εμπλοκή της στον επερχόμενο πόλεμο Ιράν-Ισραήλ.

   Αυτά όλα, όπως πάντα, ερήμην των Ελλήνων σχεδιάζονται βεβαίως. Οι Ελληνες όμως, σε καμία των περιπτώσεων, ΔΕΝ είμαστε διαθετειμένοι να εμπλακούμε σ’αυτή την Ιρανο-Ισραηλινή πυρηνική παράνοια.

   Και γι’αυτό, πρόκειται ν’αντιδράσουμε πάρα πολύ δυναμικά. Τόσο δυναμικά, που γι’αλλη μιά τη φορά, θα γίνουμε Παγκόσμια Εκτακτα Νέα και Πρωτοσέλιδα.

   Γιά να δώσουμε στα διεθνή ΜΜΕ να καταλάβουν επιτέλους, ότι Εμείς, οι Ελληνες, έχουμε τον δικό μας Γολγοθά ν’ανεβούμε γιά ν’απαλλαγούμε από τις ξενόφερτες νεοταξικές βδέλλες που μάς κάθησαν στο σβέρκο και μάς πίνουν καθημερινά το αίμα.

   Γι’αυτό φίλε, το χιλιοειπωμένο περί ραφηνάτου, βάλτο στο χρονοντούλαπο των σκελετών.

   η Dimi

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Dimi 24/08/2010 10:27:55

    Μάλλον ειρωνικά το εννοούσε ο φίλος αγαπητή μου.

   • Dimi avatar
    Dimi @ Dimi 24/08/2010 11:35:15

    TopGunZ Εστω και ειρωνικά, αυτές οι κλισέ σοφιστείες διαδίδονται, αναπαράγονται, καταγράφονται στο υποσυνείδητο και τελικά, ρίχνουν νερό στον μύλο της νεοταξικής πράσινης μούχλας.

    Φιλικά,
    η Dimi

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Dimi 24/08/2010 11:42:32

    Δεν αντιλέγω, πίστεψέ με, δίνω καθημερινά αγώνα στον περίγυρό μου με το εν λόγω θέμα.

 8. attilas avatar
  attilas 24/08/2010 00:42:06

  Afiste ta auta. Mono stin ellada sumbainoun autes oi anoisies. Hmoun persu sto kedrodasos, notiodutiki kriti. H misi paralia gemati peritomata. To ennoo. Pio pano, enas aperantos tetragonismenos, autosxedios skoupidotopos, anoiktos, ekteithemenos, fusouse kai epairne ta xartia (na min po ti xartia...) kai eixe gemisei olo to lofo piso. Sti gaudo to idio kai xeirotera. Oi sobares koinonies prostateuoun ta mnimeia tis fusis kai orizoun kai aritho episkepton, gia na min po eisitirio. Gia to dimosio sumferon kai tin prostasia tis fusis. Ta idia itane kai stin prebeli peripou, an kai ligo kalutera. Stin ikaria, sto gnosto potami, pali ta idia. H eleutheri kataaskinosi prepei na apagoreuetai dia ropalou. Prepei na einai organomeni, sevomeni ti fusi, oxi maziki kai anekselegti.
  Ksodepsa ores stis fetines mou diakopes mazeuontas skoupidia me ti sakoula. Oute mia, oute mia athlia oikogeneia, oute enas, oute enan/mia eida na kanei kati tetoio.

  • Dimi avatar
   Dimi @ attilas 24/08/2010 11:26:30

   @attilas (τι όνομα και τούτο!) Ο αττίλας κατακτητής γιαλαντζί, ανήκει στον λαό των Ούννων της Κεντρικής Ασιατικής Μογγολίας.

   Λεηλατεί κι αρνούμενος τις γενοκτονίες του εξοντώνει γείτονες λαούς, ορέγεται παθιασμένα την Γη και τους Θησαυρούς της Ελλάδας που ΔΕΝ του ανήκουν, κι έχει υγρές ονειρώξεις γιά την αναβίωση της βάρβαρης αυτοκρατορίας του στα πλαίσιαε εξάπλωσης της νεοταξικής παγκόσμιας ψώρας.

   Κι επειδή τα έργα μιλάνε γιά τον αττίλα, να μη περιμένει να τον βραβεύσουμε, επειδή όπως μάς λέει, ξόδεψε ώρες από τις φετεινές διακοπές του μαζεύοντας σκουπίδια με τη σακκούλα. Προς τι η «καλωσύνη» του αττίλα, γιά την Ελλάδα, άραγε;

   Κι επειδή με την εμπειρία του "πολυταξειδεμένου", μάς ενημερώνει τους ιθαγενείς: «Aφήστε αυτά. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτές οι ανοησίες».

   Ας μάς πει, σε ποιά ακριβώς «σοβαρή κοινωνία» αγγέλων κατοικοεδρεύει ο αττίλας, γιά να μετακομίσουμε κι εμείς.

   η Dimi

  • Solon avatar
   Solon @ attilas 24/08/2010 12:29:42

   Συμφωνώ και έχω τις ιδιες ανυσυχίες. Στο facebook εφτειαξα ενα group αλλά δε ξέρω να γράφω και ετσι δεν έχει κίνηση.
   http://www.facebook.com/group.php?gid=141072095925010
   Μπορείς να βοηθήσεις?

 9. anonymos avatar
  anonymos 24/08/2010 09:53:18

  Σίγουρα φταίει ο Στρατηγός Άνεμος.

 10. Ηλίας avatar
  Ηλίας 24/08/2010 10:18:00

  Φτανει πια με τη συνωμοσιολογια, νεοταξιακους και πολυεθνικα συμφεροντα, αμα θελαμε Λιακοπουλο θ'αγοραζαμε τις φυλλαδες του. Το ελευθερο camping εχει νοημα οταν μια παραλια εχει 5 αντε 10 σκηνες. Το χαλι που εχει πχ. η Αναφη με 50 σκηνες στο Κλεισιδι και ολο και περισσοτερες στο Ρουκουνα δεν ειναι οικολογικη και φυσιολατρικη κινηση, ειναι τσαντηρι. Σιγουρα δεν αναψαν τις φωτιες οι ελευθεροι κατασκηνωτες (απο αλλου αρχισε η φωτια) αλλα μαζι με τις ξαπλωστρες, τις ομπρελλες και τα παραπηγματα/beach bar ειναι μερος της ασχημιας του φυσικου τοπιου.

 11. NIKOS X. avatar
  NIKOS X. 24/08/2010 12:41:34

  ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΓΚ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ.
  ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΗΜΟΤΟΠΟΥΣ.
  ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΓΙΝΑΝΕ, ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ,ΚΛΠ.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ, ΕΝΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ.ΑΦΟΥ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΜΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΥΖΑ!
  ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΦΡΕΣΚΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΡΑΓΙΑ!!

 12. Popita avatar
  Popita 25/08/2010 02:16:19

  ....Εκεί όπου ενώνονταν οι καταπράσινοι φοίνικες με τα γαλάζια νερά του Λιβυκού και το ανθρώπινο μάτι μέχρι πρότινος απολάμβανε μια πραγματική όαση, σήμερα στέκουν αποκαΐδια που η θέα τους σφίγγει τη ψυχή....

  http://paramythia.pblogs.gr/2010/08/oikologiko-egklhma-foinikodasos-prebelh.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.