Αβραμόπουλος: Δεν διανοούμαι ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που θα διακυβεύσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη
07/04/2015 11:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αβραμόπουλος: Δεν διανοούμαι ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που θα διακυβεύσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη

Στη γωνιά έβαλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον Αλέξη Τσίπρα καθιστώντας τον υπεύθυνο επί της ουσίας εάν χρεοκοπήσει η χώρα και βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Ο Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε., χωρίς να έχει συγχωρέσει τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας, επιφύλαξε ένα γερό πολιτικό χαστούκι στον νέο ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα υπάρξει κυβέρνηση που θα διακυβεύσει την ιστορική κατάκτηση της Ελλάδας να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης» είπε στην κοινή συνέντευξη τύπου, κάνοντας τον 40χρονο Πρωθυπουργό να αλλάξει…χρώμα.

Απαλλαγμένος από δεσμεύσεις και με διάθεση να μιλήσει ανοικτά, ο Δ. Αβραμόπουλος προσγείωσε τον Αλ.Τσίπρα, λέγοντας ενώπιον των δημοσιογράφων ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ελλάδα.

Επίσης διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό, ότι η χώρα μας δεν είναι μόνη και πως η Ευρώπη είναι δίπλα της, εννοώντας όμως ότι και εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει.

Αυτό το είπε ευθέως ο Δ. Αβραμόπουλος στον Αλ. Τσίπρα στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και τον έθεσε προ των ευθυνών του.

«Οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται και ωριμάζουν» είπε δημόσια ο Αλ. Τσίπρας και ένοιωσε την ανάγκη να πει πως ο Δ. Αβραμόπουλος μετέφερε και μήνυμα φιλίας από τον φίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συζήτηση έγινε και για το μεταναστευτικό με τον Αλ. Τσίπρα να θέτει θέμα αλλαγής του κανονισμού του Δουβλίνο ΙΙΙ. Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε όμως, αδειάζοντας τους Ν. Κοτζιά και Π. Καμμένο, ότι το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν πρέπει να συγχέεται με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

M.A.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 07/04/2015 13:04:15

    Ιδιαίτερα εάν Πρωθυπουργός της είναι ο ίδιος! Βρήκε τον Αλέξη σε ζόρια, οπότε σου λέει γιατί να μη μου κάνει κι εμένα το χατίρι; Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "έπαιξε" Καραμανλικά. Γιατί να μην ελπίζω κι εγώ; Το Σαμαρά δε θέλει στα πόδια του! Κι εγώ επίσης!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.