Αβραμόπουλος" Γιατί όχι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;
09/11/2014 12:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αβραμόπουλος" Γιατί όχι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

Ανοιχτό αφήνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Σε μια δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός. Αυτός αποφασίζει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο νέος Έλληνας Επίτροπος, απαντώντας σε ερώτηση αν θα ήταν εφικτή μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να βρουν το πιο πρόσφορο και δημοκρατικό δρόμο να εφαρμόσουν την εντολή αυτή», συμπληρώνει με νόημα ο κ. Αβραμόπουλος, για να προσθέσει πως ενόψει της προεδρικής εκλογής, "ο τόπος πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί" και πως "χρειάζεται πάνω απ΄όλα σταθερότητα και ενότητα".

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιό του στην Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει πως η Ευρώπη οφείλει να προφυλάξει τα κοινά της σύνορα, με κύριο εργαλείο "να αδρανοποιήσουμε όσους επενδύουν στην παράνομη μετανάστευση". Προσθέτει πως " Την ανεξέλεγκτη μετανάστευση δεν πρόκειται να τη σταματήσουμε υψώνοντας φρούρια και τείχη. Η λεγόμενη "Ευρώπη Φρούριο" , δεν είναι επιλογή. Είναι κίνδυνος και για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών".

Μιλώντας, τέλος, για τις τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο σημειώνει πως "η Τουρκία χάνει την ψυχραιμία της" και διαμηνύει ότι "η επένδυση στην ένταση δεν ωφελεί την ευρωπαϊκή της προοπτική, ούτε τα συμφέροντα της Ατλαντικής Συμμαχίας".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 09/11/2014 12:49:47

  O άνθρωπος κάνει ό,τι μπορεί για να γίνη αρεστός, με οποιοδήποτε τίμημα. Πάντοτε κνούμενος από προσωπική στρατηγική... Νομίζει πώς βάζει υποθήκες για να ψηφισθή ως επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας ! Αλλά όπως εκινείτο προς την κατεύθυνση της μεταΚαραμανλικής και δεν πέτυχε τόν σκοπό του, ακόμη ευκολότερα σήμερα δεν πρόκειται να πετύχη τον νέο στόχο του ! Δεν θα υπάρξουν τόσο πολλοί ανεύθυνοι Βουλευτές πού θα ψήφιζαν ένα τόσο κακό πρότυπο για την υψηλότερη θέση του δύσμοιρου Τόπου μας...

 2. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 09/11/2014 13:09:11

  Είναι ένα πιθανό σενάριο, ιδίως όταν έχουμε μάθει ότι στην πολιτική "Ποτέ, μη λες ποτέ".

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 09/11/2014 14:31:29

  Γιατί όχι; Γιατί να μη δοθεί μια τελευταία, μιά ύστατη ευκαιρία στη Χρυσή Αυγή να υπερκεράσει τη Ν.Δ. και να είναι αυτή που στο μέλλον θα έχει αντίπαλο το ΣΥΡΙΖΑ; Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει πολιτικό ένστικτο και το έχει δείξει στις πολλές ως τώρα αποτυχημένες του επιτυχίες. Διερωτώμαι αν μέχρι τώρα σε κάποια από τις πολλές συνεντεύξεις του ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. ώστε να δικαιούται να ισοφαρίσει με τη σημερινή του δήλωση. Δηλαδή όλοι να φορτώνονται τα βάρη και τα πολιτικά κόστη μιας οδυνηρής διεκπεραίωσης της κρίσης, με μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ να απολαμβάνει ανέξοδα την είσπραξη εκλογικών κερδών χάρη στον απατηλό μαξιμαλισμό των υποσχέσεων του αλλά όταν είναι να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, μη τυχόν και έχει απώλειες και μαγαριστεί η πολιτική και ιδεολογική του αγνότητα, τότε να τον βοηθήσουμε να ξελασπώσει-και σε ποια βάση αλήθεια; Θα όφειλε ο Αβραμόπουλος να ζητήσει ΤΩΡΑ συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση και πάνω σ'αυτό το είδος γραφής να συμφωνήσει για το μετά. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να χορηγείται μόνιμα σε κάθε αντιπολίτευση απαλλακτικό ανευθυνότητας. Το ανεχθήκαμε με τον αχαρακτήριστα εγκληματικό Παπανδρέου που κατέβαινε στους δρόμους με τις γροθιές του υψωμένες, δίπλα σε αλητήριους συνδικαλιστές-είναι στο ΣΥΡΙΖΑ πια ΟΛΟΙ τους-και με την κρίση ήδη να έχει κτυπήσει τη πόρτα μας το Μάρτη του 2008! Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ότι υπάρχει κρίση τότε πρέπει να φερθεί υπεύθυνα σαν αντιπολίτευση πρώτα, να δώσει δείγμα γραφής, να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού και μετά, αν στις επόμενες εκλογές είναι ο νικητής, τότε να ανταποκριθούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Αυτό θάπρεπε να ζητά ο Αβραμόπουλος. Αυτό θάπρεπε να απαιτεί. Με δημοσιοσχεσίτικο στρογγύλεμα του πολιτικού λόγου, δεν κάνει εθνική πολιτική αλλά προσωπική καριέρα άκαπνου ντιλετάντη. Αν ο πολιτικός δεν είναι συγκρουσιακός-οι περιστάσεις το απαιτούν αυτό, όχι κάποια εμμονή συγκρουσιακή-τότε είναι τουρίστας στη πολιτική και σαν τέτοιος είναι κομπάρσος και σε καμιά περίπτωση πρωταγωνιστής. Είναι άλλο τα σοκολατάκια της διπλωματίας και άλλο οι καυτές πατάτες της καθημερινής πολιτικής.

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 09/11/2014 14:56:21

  Τί μπορεί να εννοεί ο κ. Αβραμόπουλος με τη φράση του "ο τόπος πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί" είναι η απορία μου. Ο τόπος κυβερνάται, υπάρχει κυβέρνηση της οποίας ήταν και ο ίδιος μέλος, "κυβερνώντας" το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέχρι πρόσφατα, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Ευρώπης. Εκτός, αν πρόκειται για αυτοκριτική .... ή αν κάτι λάθος κατάλαβα...

  • sender avatar
   sender @ roadrunner 09/11/2014 15:34:14

   Αυτό το''ο τόπος πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί'',δεν περνά απαρατήρητο.Τι κακό αυτό με την ΝΔ!Μόλις πάει κάτι να γίνει,κάποιος κάτι θα πεί και θα προκαλέσει ακόμα μια,φαινομενικά,μικρή ρωγμή στην συνοχή και ψυχολογία του ταλαίπωρου αυτού κομματικού φορέα.Καλό θα ήταν(και για τον ίδιο)να διευκρινίσει,τι εννοούσε με την προτροπή του αυτή.

   • Naruto avatar
    Naruto @ sender 09/11/2014 21:09:00

    Νομίζω πως εννοεί να κυβερνηθεί η χώρα σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία μετά απο εκλογές και θα πρέπει να γίνουν συνεργασίες .

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ roadrunner 10/11/2014 13:31:46

   Μήπως είναι αιχμή για το συγκυβερνών κόμμα και τον Πρόεδρό του; (με πολύ τραβηγμένη την καλή πίστη το λέω...).

   • Seagull avatar
    Seagull @ Κυθήριος 10/11/2014 13:52:13

    Ισως ακόμη να υπονοεί ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί διότι δέχεται τις ισχυρές πιέσεις από την τρόϊκα και τις Βρυξέλλες, οι οποίες ενδεχομένως με μία πολύ ισχυρή κυβέρνηση δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων να έβρισκαν μεγαλύτερες αντιστάσεις..... Μπορεί εκεί στα ξένα που πήγαινε κατά καιρούς ο Δημήτριος να του σφύριζαν στο αυτί διάφορα...

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Seagull 10/11/2014 14:25:27

     Kαι τώρα για καλό τον έστειλε μόνιμα ο Σαμαράς,ή...

 5. Απονενοημένος Διάβημας avatar
  Απονενοημένος Διάβημας 09/11/2014 15:37:23

  Οτι εκεί θα οδηγηθούμε , λίγες αμφιβολίες υπάρχουν. Προφανώς η βολική δικαιολογία για να περάσει κάτι τέτοιο στους εκατέρωθεν οπαδούς, θα είναι μια κρίση με την Τουρκία. Το τι θα γίνει στη συνέχεια , με κυβέρνηση ΝΔ/Σύριζα , το λαό με τα μυαλά στα κάγγελα, και...αξιωματική αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή ,πάει πιά στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας...

 6. d8 avatar
  d8 09/11/2014 16:08:48

  Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό που λέει ο κ.Αβραμόπουλος, εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να φανταστώ την ...προγραμματική σύγκληση χωρίς να γίνει το κρασί νερό.... Ωστόσο, δεν θα πρέπει να κόβονται οι γέφυρες μιάς στοιχειώδους επικοινωνίας, για το καλό της χώρας.

 7. Πάρης ο όμορφος avatar
  Πάρης ο όμορφος 09/11/2014 17:46:35

  Για συγκυβέρνηση δεν νομίζω, αλλά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι θα εξυπηρετούνταν να προέρχεται από την κεντροδεξιά.

 8. cynthia avatar
  cynthia 09/11/2014 17:59:47

  Μακάρι να μπορούσαν να κάνουν την υπέρβαση κ να συγκυβερνούσαν . Θα ήταν επιτέλους η πρώτη ουσιαστική μετακίνηση από το τέλμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής .Το πρώτο δείγμα εναισθησίας , οτι με αυτόν τον τρόπο του πολιτεύεσθαι "δεν πάει άλλο ", κι ότι υπάρχουν και οι πολίτες πίσω από τα κόμματα και την επί χρόνια στρεβλή κ σάπια άσκηση της λειτουργίας τούς .Καιρός να αλλάξουν πιά .

 9. Eva avatar
  Eva 11/11/2014 14:10:58

  Πρώην διπλωμάτης πάντα διπλωμάτης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.