#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2012 08:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αίσχος, βγάζουν λεφτά από τον πόνο του κοσμάκη!Έχουμε γράψει κατά καιρούς για το ξέφραγο αμπέλι που έχει καταντήσει η αγορά, για τους εργοδότες που πλέον λειτουργούν ως νταβατζήδες με την ανοχή της κυβέρνησης, για τον εργασιακό μεσαίωνα που περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι στην Ελλάδα του 2012, με περισσότερους από 1.000.000 με έναν στους τρεις  πολίτες φτωχούς, να υπάρχουν εταιρείες που θα φέρονται με τον πιο άθλιο τρόπο και να εκμεταλλεύονται την αγωνία και τον πόνο του καθένα για να βρει δουλειά.

Το περιστατικό που θα σας περιγράψω είναι απόλυτα αληθινό και δείχνει την κατάντια μας αλλά και την ασυδοσία ορισμένων που πουλάνε νταβατζηλίκι και κανείς δεν τους τιμωρεί.

Ναυτιλιακή εταιρεία, λοιπόν, έχει δημοσιεύσει αγγελίες στις οποίες ζητά εργαζόμενους για κάποιες θέσεις. Από καλά αμειβόμενες μέχρι θέσεις με το βασικό μισθό.

Ως εδώ καλά αλλά το ωραίο είναι το άλλο. Αφού οι υποψήφιοι διαβάσουν την αγγελία και πάρουν τηλέφωνο δίνοντας τα στοιχεία τους, έρχεται μετά από λίγο καιρό ένα e-mail στους υποψήφιους με το οποίο τους ενημερώνουν ότι η εταιρεία δε θα λάβει καμιά αίτηση εργασίας αν το ενδιαφερόμενο άτομο που την υποβάλλει δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος στο… μητρώο της εταιρείας. Τα τέλη εγγραφής έχουν οριστεί στα 20 ευρώ το χρόνο ενώ για τους γονείς πολύτεκνων κάνουν κοινωνική πολιτική και είναι δωρεάν. Τους κάνουν χάρη δηλαδή και δέχονται τζάμπα την αίτησή τους. Η εταιρεία δηλώνει ότι το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται ποτέ και δίνει κι έναν λογαριασμό για να κατατεθούν τα λεφτά ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γίνουν μέλη.

Λες και πρόκειται για… λέσχη και ο άνεργος καλείται να πληρώσει για να γίνει μέλος της.

Η εταιρεία δεν είναι κανένα… φάντασμα, είναι νεοσύστατη κυπριακών συμφερόντων με δραστηριοποίηση στα ναυτιλιακά.

Αλλά όπως μαθαίνουμε ήδη κι άλλοι «έξυπνοι» επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη για δουλειά και την έλλειψη ελέγχων. Ζητούν λεφτά μόνο και μόνο για να καταθέσει ο άνεργος την αίτησή του.

Βγάζουν λεφτά από το πόνο του δηλαδή.

Αν αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας, τότε καλύτερα να μεταναστεύσουμε.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/02/2012 08:43:01

  Η χαρά του μαυραγορίτη επελαύνει με βήμα ταχύ.
  Που να πτωχεύσουμε και επίσημα... και να βγουν οι τενεκέδες με τις λίρες στη φόρα!
  Τα κοράκια καραδοκούν.

 2. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 11/02/2012 09:23:27

  Σωστό το άρθρο, αλλά στην Κύπρο, θα το πιστέψετε; η διαφθορά είναι μεγαλύτερη από την Ελλάδα.
  Κάτι ξέρουν και λένε οι Αμερικανοί για τις σχέσεις Τ. Παπαδόπουλου - Μιλόσεβιτς - τα λεφτά της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν σε ρωσικές και κυπριακές τράπεζες.
  Με την ευκαιρία μία γενική ερώτηση: κάνουν οι άνεργοι Έλληνες οποιαδήποτε δουλειά, ή διαλέγουν; Τότε πως εξηγείτε η απασχόληση τόσων εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών;
  Και ακόμη η ιδιαίτερη μεταχείριση των πολυτέκνων είναι άδικη και αντισυνταγματική. Ήδη πολλά προνόμια (όλα αντισυνταγματικά) απολαμβάνουν οι πολύτεκνοι στο δημόσιο Πανεπιστήμια κ.α. Η εργασία και η αμοιβή έχουν σχέση ανταποδοτική, άλλωστε δεν συνάγεται από πουθενά, ότι οι πολύτεκνοι θα είναι καλύτεροι εργαζόμενοι, καλύτεροι και εξυπνότεροι Έλληνες, που θα συμβάλουν στην παραγωγή πλούτου περισσότερο, ώστε να έχουν απαιτήσεις για την εκ προοιμίου μεροληπτική προς όφελος των διανομή του.

  • ΓεώργιοςΤ. avatar
   ΓεώργιοςΤ. @ Μεσσήνιος 11/02/2012 09:43:06

   Ξεπέρασες και τον εαυτό σου με αυτό το σχόλιο. Από αυτό που τόλμησες να γράψεις για τους πολύτεκνους βγαίνει ένα απλό και σίγουρο συμπέρασμα: δεν έχεις ψυχή μέσα σου. Κάπου την πούλησες -για το μ@μωνά ίσως- και έχεις γίνει εχθρός του καλού πλέον.

  • The Saint avatar
   The Saint @ Μεσσήνιος 11/02/2012 10:14:14

   Την καλημέρα μου κατ'αρήν σε όλους!

   1) Οι άνεργοι Ελληνες μέχρι πρίν μερικά χρόνια, ΟΧΙ δεν έκαναν την οποιαδήποτε δουλειά, εαν με τον όρο "οποιαδήποτε δουλειά" εννοούμε δουλειές όπως αχθοφόρος, λούστρος, κουβαλητής, εργάτης γενικώς.
   Το δυστήχημα όμως δεν είναι αυτό. Το δυστηχημα είναι ότι οι άνεργοι Ελληνες είχαν πάψει μέχρι πρίν μερικά χρόνια, να κάνουν ακόμη και δουλειές "συγρονες", όπως πληροφορικής (σ.σ. !!!!) όπως είχα την τύχη να διαπιστώσω ο ίδιος. Η λοβοτομή που είχαν υποστεί, η κοινωνική διάβρωση, και ο εμποτισμός με τζούφια ιδανικά, -απόρρεια της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- ήταν καθολική, και οπως αποδεικνείεται σήμερα, κααταστροφική.
   Οσον αφορά τους Κύπριους επειδή επίσης έχω προσωπική εμπειρία, ναί, υπάρει διαφθορά, δεν γνωρίζω αν είναι μεγαλύτερη, αλλά σίγουρα και αυτοί, εκ του φυσικού τους είναι "τεμπεληδες" με την έννοια ότι αποφεύγουν αν κάνουν οποιαδήποτε δουλειά.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μεσσήνιος 11/02/2012 13:41:44

   Κάνε κι ἐσύ πολλά παιδιά νά ἀποκτήσεις ὃλα αὐτά τά ''ἀντισυνταγματικά'' προνόμια, καί νά καταλάβεις καί τόν ἀγώνα πού κάνουν οἱ πολύτεκνοι νά τά μεγαλώσουν...Ἂν πάλι δέν θές νά γίνεις πολύτεκνος,δικαίωμά σου!

 3. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 11/02/2012 09:52:27

  Έχω πολύ π ερισσότερη ψυχή και αρετή απ' όλους όσους υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο απόψεις, (δήθεν δημοφιλείς) που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Μεσσήνιος 11/02/2012 11:31:07

   Όποιος λέει ότι είναι ενάρετος χάνει την όποια αρετή του.

 4. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 11/02/2012 09:52:27

  Έχω πολύ π ερισσότερη ψυχή και αρετή απ' όλους όσους υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο απόψεις, (δήθεν δημοφιλείς) που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.

  • Γιώργος Ρ avatar
   Γιώργος Ρ @ Μεσσήνιος 11/02/2012 11:08:40

   Γράψε το περισσότερες φορές.
   Μπορεί να το πιστέψεις και εσύ.

 5. Silence t. avatar
  Silence t. 11/02/2012 09:54:22

  Αυτή την στιγμή μιλάει στον Χασαπόπουλο κάποιος Νικολόπουλος ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας !
  Όποιος δεν τον άκουσε , δεν άκουσε τίποτα !!!!
  Ο τύπος είναι ότι πιο αστοιχείωτο (πράγμα) έχω ακούσει ποτέ στην τηλεόραση !

  Επιγραμματικά :

  Κοιτάει τους δημοσιογράφους σαν χάνος
  Απαντάει (δεν) σε όλα με αοριστίες
  Είναι ανενημέρωτος για όλα
  Μιλάει για τον Κουτρουμάνη σαν να πρόκειται για αδέλφι και ότι είναι η Νέμεσης των πάντων στα εργασιακά
  Τον ρωτάνε για το κλείσιμο του ΟΕΚ (που ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πλήξει όλους τους Έλληνες) και λέει δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα και ότι ΘΑ το δούνε (απο εδώ και πέρα ;;) !!!!

  Χωρίς πλάκα θα ήθελα να ακούσω την γνώμη κάποιου που τον είδε και έμεινε μ@@κ@ς όπως εγώ !

  Πραγματικά με τέτοιες στελεχάρες το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται αντιπολίτευση , την κάνουμε μόνοι μας !!

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Silence t. 11/02/2012 12:52:14

   Και λίγα λες. Τον άκουσα χθες σε μια άλλη του παρέμβαση και ντράπηκα για λογαριασμό του άσε που τον είδα πως προσπαθούσε όταν έκανε δηλώσεις ο Σαμαράς προχθές το βράδυ στη Συγγρού, να σηκωθεί στα δάχτυλα των ποδιών του (δεν κάνω πλάκα), για να φανεί στην κάμερα.

   Τελικά δεν ντρέπομαι για λογαριασμό του, ντρέπομαι για μένα που θα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα από τέτοιους. Και αν ο Σαμαράς, εμένα τουλάχιστον, είχε αρχίσει να με πείθει και ενώ δεν είμαι νδ, έγινα φανατικός αναγνώστης του antinews, κάτι νικολόπουλοι με κάνουν να λεω 'ωπ, στοπ ρε μεγάλε, τι πας να κάνεις' ;

  • juliet avatar
   juliet @ Silence t. 11/02/2012 13:28:51

   Νομίζω τον αδικείς.Μη ξεχνάς ότι πιεζότανε να πει πράγματα που θέλανε αυτοί οι δύο.Aυτοί μετά τον Κουκουλόπουλο θέλανε να τα ισοπεδώσουν και να περάσουν το γνωστό΄''όλοι ίδιοι''.Πολλές φορές να κάνεις το χαζό δεν είναι μειονέκτημα,ειρωνεύτηκε και τον Αναγνωστάκη . Ο Χασαπόπουλος κάποια στιγμή είπε ,εσείς οι Πατρινοί είσαστε και εύθικτοι.Τι να σου πει όταν υπάρχουν πράγματα τα οποία αν δεν τα διαπιστώσεις ό ίδιος ...μπορείς να βασίζεσαι σ΄αυτούς;Είπε για τις επικουρικές ,είπε για τις κύριες συντάξεις και πάνω απ΄όλα ήτανε με τη γραμμή του κόμματος ,γι΄αυτό δεν λες κάτι;Οσο για το βλέμμα του ,τα γυαλιά φταίγανε ... ,δεν του πηγαίνανε.
   Και στη πίεση είπε ότι δεν είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς ,δεν δίνει εντολές άλλος κυβερνά,γιατί πήγαν να τα φορτώσουν στη διακυβέρνηση ,κατά τη γνώμη μου καλώς έκανε την πάπια .....οι καιροί πονηροί.Αλλόστε ο Νίκος ,κάποτε που πήγε να μπει μπροστά ..τα έφαγε από τους κολήτους του ΚΚ του μικρού.Να σου πω να μαθαίνεις γιατί με το Νίκο είμαστε απο Πάτρα ,να φοβάσαι αυτούς που κάνουν τους χαζούς,σου σκάβουν κάτι λάκους ....τόοοοοοσους σε βάθος και πλάτος.

 6. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 11/02/2012 09:55:20

  Δυστυχώς αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας

 7. Silence t. avatar
  Silence t. 11/02/2012 09:58:43

  Τρία πράγματα σε χαρακτηρίζουν :

  Ανθρωπιστής

  Αλτρουιστής

  Συνάνθρωπος

 8. kakofonix avatar
  kakofonix 11/02/2012 10:19:39

  Αυτές οι καταστάσεις πάνε μαζί με τη χρεοκοπία. Πακέτο.

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/02/2012 10:28:09

  @Γεώργιος Τ.

  Προφανώς τα γράφει αυτά από το πολυτελές γραφείο του στο City του Λονδίνου, οπότε δεκάρα δεν δίνει για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας. Κανένα κίνητρο στους πολύτεκνους, γιατί έτσι επιτάσσουν οι ρετσέτες της νεοφιλελεύθερης θηριωδίας. Και δεν πα' να φθίνει η Ελλάδα ενώ γιγαντώνεται η Τουρκία...

  Ευτυχώς τουλάχιστον που τέτοιες απόψεις μάς θυμίζουν διαρκώς ποια είναι τα δύο στρατόπεδα στον ιδιότυπο πόλεμο που διεξάγεται.

 10. marily avatar
  marily 11/02/2012 11:37:20

  Εχω ακούσει και εγώ για μια εταιρία η οποία ζητά απο τον κόσμο να καταβάλει χρήματα - υποτίθεται για εγγραφή στο μητρώο της- για να μπει στη λίστα υποψηφίων για συνέντευξη: Η εταιρία, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΛΤΔ, κυπριακών μάλλον συμφερόντων, με ηλ. δ/νση euroship.cy@gmail.com, η οποία δυστηχώς δεν σταματά στα χρήματα, αλλα ζητάει το ονοματεπώνυμο, τον ΑΦΜ και την δ/νση του κάθε ενδιαφερόμενου!

 11. Silence t. avatar
  Silence t. 11/02/2012 15:47:41

  juliet
  πλάκα
  με
  κάνεις !!

 12. πετρος avatar
  πετρος 07/03/2012 01:20:23

  Διαβάζοντας τα πιο πάνω σχόλια θα ήθελα να πω ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά η παραπληροφόρηση είναι πάντα σταθερή και βασιλεύει καθώς
  έχω περάσει από συνέντευξη στην συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς να καταβάλω κανένα ποσό το οποίο λέτε αφού σου δίνει το δικαίωμα να αποκοπεί από το πρώτο μισθό σου. Επίσης στο email που στέλλει η σχετική εταιρεία αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν είναι υποχρεωτικό να προπληρώσει κανείς την εγγραφή μέλους έχοντας επιλογή να εγγραφείς μέλος και το αντίτιμο ποσό να κρατηθεί από το πρώτο μισθό σου. Εγώ προσωπικά γνωρίζω φίλες και φίλοι αρκετές Κυπριακές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε μεγάλης εμβέλειας επιχειρησιακά στην χώρα μας και δεν έχει βάλει καμία λουκέτο και ούτε έχουν απολύσει κανένα εργαζόμενο και αρκετές άλλες επεκτείνονται από την Κύπρο σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας δίνοντας έστω και λίγη ζωή στην αγορά εργασίας σε αντίθεση με Ελληνικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται δήθεν την κρίση και απολύουν κάθε τρεις και λίγο τόσους εργαζόμενους χωρίς καν να τους αποζημιώσουν και κάθε μέρα κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις που χρόνια ολόκληρα εργοδοτούσαν εκατοντάδες υπαλλήλους.
  Τέλος θέλω να αναφέρω ότι δυστυχώς έχουμε καταντήσει όλοι κριτές για το κάθε τι και έχουμε γίνει όλοι μας φιλόσοφοι και παντογνώστες Μια λέξη μόνο να διαβάσουμε και γράφουμε ολόκληρο βιβλίο . Καλά είμαστε όσο ακόμα δεν μας στέλλουν ένα Γερμανό η Γάλλο για πρωθυπουργό να μας κυβερνούν ξεκάθαρα αφού έτσι και αλιώς φίλοι μου αυτοί μας κυβερνούν και εμείς καθόμαστε και σχολιάζουμε την κάθε τρίχα μας αν φυσικά μας έχει απομείνει καμιά. Όσο για τα σχόλια που έχετε αναφέρει ορισμένοι για τους Κύπριους δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει για να σχολιάσω αν ευσταθούν η όχι . Εγώ ένα ξέρω και δεν χρειάζομαι κανένα να με ενημερώσει καλύτερα διότι έχω πάει στην Κύπρο αρκετές φορές λόγου δουλειάς και το λέω ξεκάθαρα πως οι Κύπριοι μας έχουν βάλει όλους γυαλιά και όταν η Κύπρος θα αναπτύσσεται διαρκώς εμείς θα συνεχίσουμε να πεθαίνουμε κάθε μέρα σχολιάζοντας την κάθε βλακεία που λέει ο καθένας δικαιολογώντας τον αχάριστο εαυτό μας ότι δήθεν δεν υπάρχει δουλειά να δουλέψουμε και να ικανοποιούμαστε με την ψευδαίσθηση ότι εμείς είμαστε και κανείς άλλος.

 13. marialena avatar
  marialena 07/03/2012 02:24:23

  πολύ σωστός είσαι φίλε Πέτρος διότι αν προσέξει κανείς από το πρώτο σχόλιο
  που άρχισε ένας μέχρι το τελευταίο για αυγά τηγανητά θέλαμε να φτιάξουμε και στο τέλος φασόλια γιαχνιστά φάγαμε. άλλα θελαμε να πούμε άλλα έχουμε γράψει και άλλα μας βγήκαν τελικά. Εγώ λέω ότι στο δρόμο είχε 2 στραγάλια και 8 μπάμιες και καθώς έβλεπα στον ουρανό δυο καβούρια και μια αλεπού είχαν πάει στην Νέα Υόρκη αλλά ρε συ φίλε Πετρος ας κόψουμε μια βασιλόπιτα κοπεί την πίτα και αν έχεις καμιά εξάτμηση της r1 γράψε μου να πάμε για καφέ μέχρι να έρθει το καλακαίρι και με φυσικό αέριο ζαστάνουμε τα κορμιά μας και λιώσουμε στην άσφαλτο........ ε ρε που καταντήσαμε? ρε δεν παν να ερθει να μας κυβερνήσει κανένας αράπης μπας και αλλάξει η τύχη μας?

 14. Πάρης avatar
  Πάρης 07/03/2012 02:32:45

  Βρε σεις όταν οι κύπριοι κλείνανε συμφωνίες για τα πετρέλαια τους και τα φυσκά τους αέρια γραφοντας τους τουύρκους στα παλιά τους παπούτσια μην πω που τους γράφανε ακριβώς , εδώ στην ελλάδα οι τουρκικές φρεγάτες κάνανε βόλτες στα λιμάνια μας και χαμπάρι δεν πήραμε διότι βλέπαμε τη ζωή της άλλης.....ΕΛΕΟΣ ....

 15. ΧΡΙΣΤΙΝΑ avatar
  ΧΡΙΣΤΙΝΑ 19/01/2013 12:25:52

  euroship! ποιος ξερει που ειναι οι εγκαταστασεις ; ΠΟΥΘΕΝΑ, προκειται για μια καλοστημενη φαρσα , εγκληματικη που εχει σκοπο να εξαπατησει τον κοσμο
  μεγαλη προσοχη στα κοριτσια , ο τυπος ειναι αδιστακτος , με υψος 1.50 με τα χερια στην αναταση και σαπια μουρη καλικαντζαρου νομιζει οτι μπορει να εκβιασει κοριτσια για τον κανουν αντρα , αφου προκειται για μια υπουλη αδερφη.
  προσοχη σε ολους παρουσιαζεται με το ονομα στεφανος. ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.