#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2008 22:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»

Στο post ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ γίνεται μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την χριστιανική πίστη, ένα θέμα που και στο παρελθόν προκάλεσε έντονες παρεμβάσεις από τους αναγνώστες μας, ορισμένοι από τους οποίους θεωρούν ότι ένα «σοβαρό» site σαν κι αυτό, «δεν πρέπει να στηρίζει τον χριστιανισμό» κλπ. Δεν έχω χωνέψει ακόμα το αρνάκι, αλλά ποτέ δεν άφησα πρόκληση αναπάντητη. Ιδού λοιπόν:

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και την έχω ξαναπεί: Αν ήταν να επιλέξω, από όλους τους Αγγέλους θα προτιμούσα τον Εωσφόρο. Εκείνον δηλαδή που ενώ ο σαδιστής Θεός της Βίβλου μας λέει «δες αλλά μην αγγίζεις», μας λέει «άγγιξε». "Γεύσου", "δοκίμασε". Από τις «χριστιανικές αρετές» του ανθρώπου προτιμώ τα πάθη του και τις «αμαρτωλές» επιθυμίες του. Από το «πίστευε και μη ερεύνα» επιλέγω την ελευθερία της βούλησης. Και το βράδυ για να κοιμηθώ δεν διαβάζω την Βίβλο, αλλά ιστορίες για Ναίτες. Αν το «καλό» αντιπροσωπεύει αυτά που έκανε και κάνει η Εκκλησία, τότε αναμφισβήτητα είμαι με το «κακό». Και προτιμώ να πάω στην Κόλαση (μαζί με όλες τις αμαρτωλές) γιατί στον Παράδεισο θα πλήξω αφόρητα.

Σήμερα όμως η απομυθοποίηση της θρησκείας δεν γίνεται για την αφύπνιση των μαζών. Γίνεται, αντιθέτως, για την μεγαλύτερη αλλοτρίωσή τους. Επειδή για να περάσει η απο – εθνοποίηση που προωθούν οι αριστερούληδες κήρυκες της παγκοσμιοποίησης, οι λαοί πρέπει να ξεκοπούν από τις ρίζες τους. Από-θρησκοποίηση σημαίνει σήμερα και απο – εθνοποίηση. Όσοι χλευάζουν την  εμμονή μας στις πατροπαράδοτες αξίες του πολιτισμού μας δεν αρνούνται μόνο την θρησκεία. Κάνουν το ίδιο και για την ιστορία, τη γλώσσα και όλα εκείνα τα στοιχεία που μας προσδιορίζουν. Γι αυτό λοιπόν πήγα χθες στην Ανάσταση, ενώ είχα πολλά χρόνια να πάω. Και απεταξάμην.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 27/04/2008 23:30:48

  Όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοί επιβάλλουν και γιατί την παγκοσμιοποίηση βυθίζοντας την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα και στο αίμα, μου προκαλεί εντύπωση το να αποδίδεις την προώθηση της παγκ-σης, ειρωνικά στους "αριστερούληδες" με ότι συνειρμούς αυτό αυτό συνεπάγεται. Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω....

 2. Factorx avatar
  Factorx 27/04/2008 23:58:15

  Ειρήνη ημίν. Καλή είναι η αντιπαραθέση επειδή εκτός των άλλων ανάβει τα αίματα και διευκολύνει την χώνεψη.Και ανώνυμε, καλοδεχούμενος πάντα. Αν εξαιρέσεις τους γνωστούς υβριστές, θεωρώ όλους όσους έρχονται εδω καλοπροαίρετους και με τιμά η ανταλλαγή απόψεων μαζί τους

 3. Factorx avatar
  Factorx 28/04/2008 00:07:42

  Και μεταξύ μας, ΑΝΩΝΥΜΕ, ομολογώ οτι η επιλογή της φωτογραφίας δεν ήταν και τόσο επιτυχής. Βρίσκομαι εκτός έδρας, δεν έχω adsl και δάλεξα απο αυτές που είχα. Αλλά ουδεν κακό, αμιγές καλού. Έδωσε την αφορμή για μια καλή αντιπαράθεση απόψεων.

 4. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 28/04/2008 00:07:46

  Τα Χριστούγεννα και τα Πάσχα δεν είναι θρησκευτικές γιορτές. Είναι κοινωνικές εκδηλώσεις, παράδοση και έθιμα. Γι' αυτό και άλλωστε στηρίζονται σε πάμπολλα προχριστιανικά μοτίβα.

  Και πραγματικά ο ανώνυμος δεν χρειαζόταν να συγχυστεί με το "Χριστός ανέστη", πιστεύει δεν πιστεύει. Χαριτωμένο είναι.

 5. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 28/04/2008 00:45:29

  Ανεξίτηλες λιλιές ζωγραφιές…

  «Δεν του στέρησαν μόνο το αληθινό του πρόσωπο. Αλλά και την ταξική του προέλευση. Και το πιο εγκληματικό, εξουδετέρωσαν την σημασία του θανάτου ενός ανθρώπου που πέθανε για τις ιδέες του, με την θεϊκή ανάσταση. Και να γιατί: ένας Προμηθέας, τολμηρός και ανενδοίαστος, λάτρης του ανθρώπου, που τον χειραφετεί από τον φόβο των θεών, στερώντας τους την αποκλειστικότητα της ησιόδειας παντογνωσίας, είναι υπεραρκετός. Άλλο φαινόμενο ανθρώπου ικανού να πεθάνη για τις ιδέες του και από αγάπη για τον συνάνθρωπο του, είτε αλυσοδεμένος στους βράχους είτε καρφωμένος στον σταυρό, αυτό α π ο κ λ ε ί ε τ α ι να επαναληφθεί. Η μόλυνση της ελληνικής διαφθοράς θ α σ τ α μ α τ ή σ η ε δ ώ και γ ι α π ά ν τ α.

  Έτσι αποφάσισαν οι ηγέτες της εποχής. Και το πέτυχαν. Και να πώς: Ο Ιησούς, ο μαραγκός, ο γιος του μαραγκού, θα πολιτικογραφηθεί σε γιο παντοδύναμου αριστοκράτη. Ποιος ήταν ο αριστοκράτης αυτός; Μα ο Θεός, κύριοι! Και το παιδί του, ο Χριστός, δεν υπήρξε ποτέ αναρχικός ούτε και είχε ανατρεπτικές ιδέες. Αλλά ειδική αποστολή από τον άρχοντα του κόσμου, τον πατερούλη του, τον Θεό. Κατά λάθος, βέβαια ταλαιπωρήθηκε λίγο από τον υπερβάλλοντα ζήλο των Αρχών Ασφαλείας της χώρας. Αλλά τα μέσα του μπαμπά ( γι’ αυτό επεμβαίνει κάθε τόσο από τον ουρανό) τον σώσανε και φυγαδεύτηκε τελικά στο εξωτερικό, που τότε λεγόταν «Ουρανός».

  Και ο Ιησούς, ο απειλητικός κι επικίνδυνος αναρχικός μαραγκός, χάθηκε μόνος, σκοτωμένος δυο φορές, μια πριν και μια μετά θάνατον, από τα ίδια εγκληματικά χέρια που τον σταύρωσαν, εξυπηρετώντας και νεκρός την ηγέτιδα Τάξη που αγωνίστηκε να ανατρέψει», “Αντιγνώση, τα δεκανίκια του καπιταλισμού”…

  Η υποσημείωση γράφει: «Υπάρχουν σημαντικοί επιστήμονες που δημιούργησαν Σχολές και που ισχυρίζονται ότι ιστορικά ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ»… (Σσ. Κι έχουν δίκιο!)

 6. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 28/04/2008 01:48:46

   «Υπάρχουν πέντε βασικές διαφορές μεταξύ ελληνικής και ιουδαιο-χριστιανικής «αλήθειας»: (1) Θεός εντός και εκτός κόσμου έναντι Θεού εκτός κόσμου, (2) εκούσια κάθοδος της ψυχής στο υλικό επίπεδο έναντι ακούσιας πτώσης της, (3) μετενσάρκωση της ψυχής μέχρι τελικής της εξιλέωσης έναντι μιάς και μοναδικής ενσάρκωσής της με ανταποδοτική κατάληξη στον Παράδεισο ή στην Κόλαση, (4) μη ανθρωποκεντρική δημιουργία (ο κόσμος δεν πλάστηκε για τον άνθρωπο) έναντι ανθρωποκεντρικής δημιουργίας (ο κόσμος πλάστηκε για τον άνθρωπο) και, τέλος (5) επιδίωξη ΟΜΑΔΙΚΗΣ ανέλιξης έναντι ΑΤΟΜΙΚΗΣ σωτηρίας», «Η αρχαιοελληνική Πρόκληση», Αντ. Κονταράτου.

  Από τα παραπάνω, είναι αυτονόητο το «γιατί» το να καλείσαι Έλληνας = να έχεις ελληνική παιδεία, να ενστερνίζεσαι, δηλαδή, την ελληνική Κοσμο-θεωρία Κοσμο-ειδώλου, σ’ αντιδιαστέλει και σ’ αποκλείει,- ταυτόχρονα, αυτόματα κι αυτόχρημα-, από το να είσαι ή να δηλώνεις και Έλληνας και Μονοθειστής = Χριστιανός = Ρωμηός. Εκτός ΑΝ, κ. Πλεύρη, κ. Γεωργιάδη, κ. Λιακόπουλε και σια μεγαλοϊδεατιστών …ελληνοχριστιαναράδων, είσαι πράκτωρ = εισπράκτωρ, ή αδαής, ή βλαξ! «Διαλιεεέχτε!, it’s up to you»!

 7. νικος avatar
  νικος 28/04/2008 05:05:59

  Anonymous –λες «Πηγή όλων των θρησκειών είναι το θρησκευτικό συναίσθημα δεν είναι οι εκάστοτε …παπάδες» και θα ενοεις σημερα τον κάθε πολιδιαφιμηζομενω και εξουσιαστή «Άνθιμο» που μας έγινε και κουμπάρος και σύμβουλος και "πατερουλης μας" και «καθ…»
  ok!!!

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/04/2008 06:55:27

  Ο εωσφόρος είναι η προχριστιανική θρησκεία δαιμονοποιημένη από τους πατέρες υπηρέτες της pax romana. Το χριστιανικό και ιουδαϊκό παραμύθι λένε για «σωτηρία». Και οι άλλοι θέλουν να τα έχουν καλά με τους θεούς αλλά δεν έχουν «σωτηρία». Η «σωτηρία» είναι το όπιο των φουκαράδων.

  Και εγώ με τον Εωσφόρο (δεύτε λάβετε τι;) και την Εκάτη. Αυτούς βλέπω στο καμουφλαρισμένο τελετουργικό του ελληνικού πάσχα με τέλος την θυσία και την τσίκνα που ανεβαίνει στον ουρανό. Μην παιδεύεστε, ο καθείς και το παραμύθι του.

 9. valerios avatar
  valerios 28/04/2008 09:18:26

  "...Σήμερα όμως η απομυθοποίηση της θρησκείας δεν γίνεται για την αφύπνιση των μαζών. Γίνεται, αντιθέτως, για την μεγαλύτερη αλλοτρίωσή τους. Επειδή για να περάσει η απο – εθνοποίηση που προωθούν οι αριστερούληδες κήρυκες της παγκοσμιοποίησης, οι λαοί πρέπει να ξεκοπούν από τις ρίζες τους. Από-θρησκοποίηση σημαίνει σήμερα και απο – εθνοποίηση. Όσοι χλευάζουν την εμμονή μας στις πατροπαράδοτες αξίες του πολιτισμού μας δεν αρνούνται μόνο την θρησκεία. Κάνουν το ίδιο και για την ιστορία, τη γλώσσα και όλα εκείνα τα στοιχεία που μας προσδιορίζουν. Γι αυτό λοιπόν πήγα χθες στην Ανάσταση, ενώ είχα πολλά χρόνια να πάω. Και απεταξάμην.!!"
  Πες αλεύρι,ο Λιακόπουλος με τον Αδωνι σε περιμένει!
  Μήπως να γράφατε ενα βιβλίο μαζί και οι τρεις σας ισως?

 10. espectador avatar
  espectador 28/04/2008 09:33:35

  Γεια σας. Εχω την εντυπωση πως πηγη ολων των θρησκειων ειναι ο φοβος του θανατου. Πανω σ αυτον εδραζονται ολες οι "αναζητησεις" του μεταφυσικου. Κατανοητο και κυριως "ανθρωπινο". Οι διαφορες θεολογικες "αναλυσεις" αυτον πανε να θεωρητικοποιησουν και σ ενα βαθμο να εξαλειψουν.
  Οσο για τις "ριζες" και περιφημα πατροπαραδοτα εθιμα απο τα οποια πανε να μας αποκοψουν, λυπαμαι αλλα δεν καταλαβαινω. Ποιες ειναι ακριβως αυτες οι ριζες και οσο για τα εθιμα τα εχουμε εγκαταλειψει οι ιδιοι προ πολλου και καλα καναμε. Για το αν παρ ολα αυτα πηγες στην ανασταση οπως την λες, με γεια σου με χαρα σου. καποτε πηγαινα και γω πιτσιρικας για να εισπραξω κανενα φιλι "της αγαπης" ντε!

 11. Nick avatar
  Nick 28/04/2008 10:08:32

  Ναϊτες, ναϊτες... αυτοί αν δεν κάνω λάθος ακολουθούν το Ορθόδοξο δόγμα.

  @archaeopteryx: Τώρα κατάλαβες ότι στην Ανάσταση έχουμε μπόλικο Παγανιστικό εθιμοτυπικό; :)

  Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος φτιάχνει μια θρησκεία για να έχει προστασία πάνω από το κεφάλι του. Από τη στιγμή που δεν ξέρει πώς δημιουργήθηκε (τυχαία ή από μια ανώτερη δύναμη) και ποιό το νόημα της ζωής (ειμαστε η αρχή του Σύμπαντος;).

  Δυστυχώς όμως οι ανώτερες τάξεις τις εκμεταλλεύονται για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους. Και το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές και το βλέπουμε ακόμη και σήμερα.

  Και ο Χριστιανισμός έχει παντρέψει σχεδόν όλες τι γνωστές κοσμοθεωρίες (Ελληνική, Ελληνιστική, Ιουδαϊκή, Αιγυπτιακή) που κυκλοφορούσαν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

 12. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 28/04/2008 10:08:50

  Αν όσοι αντιτίθενται στην ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία και στις παραδόσεις της (τις οποίες ακολουθούν και συμμερίζονται και όσοι δεν έχουν θρησκευτικό συναίσθημα, όπως ο υπογράφων) εξέφραζαν την ίδια αντίθεση με όλες τις θρησκείες, θα ήταν τουλάχιστον συνεπείς με τις θέσεις τους. Δεν το έχω δει. Για παράδειγμα οι «νεο-αντιχριστιανοί» είναι φανατικά υπέρ της ίδρυσης τζαμιού ή τζαμιών στην Αθήνα. Τους εκνευρίζει το «Χριστός ανέστη», αλλά δεν λένε όχι στους μιναρέδες και τους ιμάμηδες.

  Και βέβαια η δικαιολογία ότι αφού υπάρχουν εκκλησίες πρέπει να υπάρχουν και τζαμιά (ή ότι άλλο) για να εξασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα (τα ποια; καθήκον είναι η πίστη;) και οι μη χριστιανοί δεν στέκει. Η στέκεσαι απέναντι στις θρησκείες, όπως και αν εκφράζονται, ή όχι. Με άλλα λόγια όταν κάποιος διυλίζει τον κώνωπα δεν μπορεί να καταπίνει την κάμηλο. Η μπορεί;

 13. Βασιλική Σιάπκα avatar
  Βασιλική Σιάπκα 28/04/2008 10:44:30

  Ανώνυμε λίγο προσβλητικά δεν μιλάς για την μανούλα μου, που είναι μαυροφορούσα; και είναι ακόμη ζωντανή, αλλά όπου νά ΄ναι σε λίγα χρόνια οι γιαγιούλες αυτές θα σας απαλλάξουν από την παρουσία τους, λίγες μείνανε διάσπαρτες και σιωπηλές και οι μόνες ακίνδυνες. Σα δε ντρέπεστε κωλόπαιδα της πόλης. Αυτό το ρημάδι το διαδίκτυο ξεσαλώνει το μυαλό εντέλει.
  Το Αντινιούζ είναι η συνέχεια του Αντί δηλαδής; μάλιστα.

 14. Ατακτος της ΔΕΗς avatar
  Ατακτος της ΔΕΗς 28/04/2008 12:31:27

  Και ΒΑΣΙΛΙΚΗ και ΚΥΡΙΑ .

 15. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 28/04/2008 14:20:07

  Μια επισήμανση γιατί αυτό το πράγμα έχει περάσει σαν στερεότυπο παντού ενώ είναι αναληθές.

  Αναφέρομαι στο "πίστευε και μη ερεύνα".

  Αυτή η φράση δεν υπάρχει σε ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ κείμενο του Χριστιανισμού!

  Δεν ξέρω ποιος την εφηύρε, αλλα είναι προϊόν φαντασίας. Δεν υπάρχει πουθενά!

 16. Nick avatar
  Nick 28/04/2008 15:41:06

  Εφεύρημα της Καθολικής Εκκλησίας είναι. Και δεν είναι τυχαίο ότι λόγω αυτού διωκόντουσαν πολλοί επιστήμονες και λόγιοι στη Μεσαιωνική Ευρώπη.

  Αν ίσχυε αυτό στην Ορθοδοξία, τότε ο Μέγας Βασίλειος θα έπρεπε να αφοριστεί γιατί είχε σπουδάσει Αστρονομία, Φιλοσοφία, Ιατρική και Γεωμετρία, Ρητορική κλπ.

  Σε ένα κείμενο του Αθανασίου υπάρχει αυτό:

  "αλλά πίστευε είς πατέρα, μη ερευνήσεις δε το πράγμα. Προσκύνει τον Υιόν, μη πολυπράγμων την αυτού γέννησιν. Ανυμνεί το πνεύμα το Άγιον, μη εκζητών το της Αγίας Τριάδος μυστήριον".

 17. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 28/04/2008 15:42:56

  Anonymous Says:
  April 28th, 2008 at 1:05 pm

  "Όπως να ασχολούμαστε με τα του γείτονα, να δημιουργούμε εσωστρεφείς οικογενειακές εστίες, να μας τρομάζει η αλλαγή και να απαγκιστρωνόμαστε από τα κεκτημένα μας. Απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα τα πράγματα είναι πιο ευδιάκριτα και γι αυτό το χρησιμοποίησα. Το Βυζάντιο σε όλο του το μεγαλείο."

  Συγγνώμη που θα το πω ωμά, αλλά 1. δεν έχεις ιδέα τι ήταν το "Βυζάντιο", και 2. μάλλον δεν έχεις ιδέα τι διαχωρίζει τον Έλληνα από τον δυτικό

 18. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 16:19:51

  Έχω γεννηθεί εκεί που εσείς στην κρατική (τώρα σιωπηλή) προπαγάνδα ονομάζεται παραπέτασμα ,πολύ λυπούμε αλλά γεννήθηκα ,μεγάλωσα και σπούδασα σε λαϊκή δημοκρατία .Επέστρεψα στην «πατρίδα» μου ως ανηθαήεννης (παρ ότι με Ελληνική ιθαγένεια) .Μορφωμένος λένε ,ουσιαστικά πολωνός ,τρελός ,εργάτης ,πράκτορας κλπ .
  Ο μακαρίτης νονός μους Νίκος Κ. αλλά και όλοι οι σοφοί(πόντιοι, Εβρίτες, μακεδόνες, Βλάχοι κλπ )πάντως όλοι τους Έλληνες με έμαθαν να ξεχωρίζω τους ανθρώπους από τα ανθρωπάκια(παππού Ελησεός Ι.) .
  Στο χρόνο κυριάρχησε το ΣΥΣΤΗΜΑ ,
  δεν είμαι απογοητευμένος αντίθετα συνάντησα στην ΕΛΛΑΔΑ μας περισσότερους ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ,δεν χρειάζεται απογοήτευση .
  Ας πιστέψουν όλοι στο μέλλον .
  Και ΠΑΣΧΑ έχουμε μην ξεχνάμε.
  ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ .

 19. Theodore avatar
  Theodore 28/04/2008 18:17:00

  Ολη η δυναμη της οποιας θρησκειας, εινaι ο φοβος του θανατου.Period.
  Απο την αλλη μερια, οι παπαδες, (οι οποιοι παπαδες, της οποιας θρησκειας), προσπαθουν να κρατησουν το μαγαζι σταθερο.Ετσι κυνηγανε τους διαφορετικους.
  Και το "κυνηγανε", μπορει να ειναι διαφορων ειδων και ποιοτητων.Απο κοινωνικο εξοστρακισμο, μεχρι τελικης πτωσεως.Θανατο δηλαδη.
  Οπως το Χριστο.
  Βλεπετε οι ανθρωποι, που αυτοι δινουν τελικα και τη δυναμη στους παπαδες, φοβουνται τη διαφορετικοτητα. Και αναλογα με το μεγεθος του φοβου ερχεται και η αντιδραση.
  Αμα λοιπον δε φτασουμε στο σημειο, να ειμαστε ανεκτικοι στη διαφορετικοτητα, αυτα θα τραβαμε.
  Η και χειροτερα.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/04/2008 19:10:07

  Kαλά εντυπωσιάζομαι...Όχι Nick δεν το ανακάλυψα τώρα, το ανακάλυψα το 1965 όταν διάβασα τον Ηλιο του Θανάτου ή δεν ξέρω ποιό του άλλου -άκη. Απλώς εντυπωσιάζομαι ότι στο ΑΝΤΙ έχει τόσο μπούρου μπούρου για τέτοια θέματα. Factorx, σε παραδέχομαι. Μας κάνεις και τσιμπάμε. (και δεν κάνω πλάκα, είναι de profundis)

  Πάνω από το δωμάτιο ενός ηγούμενου σε ένα ανεμοδαρμένο μοναστήρι γράφει «φιλοσοφία εστί η του θανάτου μελέτη». Κρίμα που στην πλατφόρμα αυτή δεν μπορούμε να στέλνουμε φωτογραφίες. Βρήκα ένα νεκροταφείο που μου άρεσε. Μπρρρ. σχήμα λόγου, προτιμώ καύση

 21. Nick avatar
  Nick 28/04/2008 20:19:35

  Αν νομίζετε ότι το "Βυζάντιο" είναι μόνο κακά, θα έλεγα ότι οι "Αναγεννησιακοί", τυφλωμένοι από το αντι-Καθολικό μένος τους έκαναν καλά τη δουλειά τους.

  Είχε πολλά αρνητικά, αλλά δεν μπορεί έτσι απλά να ακυρώνονται 1.100 χρόνια με αφορισμούς.

 22. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 20:29:06

  Από προσωπική εμπειρία την ιδέα του Ρήγα Φεραίου το 1994 δεν την απόρριψε ο λαός(ήταν επιλογή του ) αλλά και πάλι η εξουσία(δια του Κ.Σημιτη) αυτών ,αυτούς βόλευε(?) η Χρυσή Ολυμπιάδα (η σκατα..) -σου θυμίζω κάτι? και θέλω να πιστέψω ότι θα μας την επιβάλουν τελικά οι κουτόφραγκοι Ευρωπαίοι δια της Ντορούλας και Κωστάκη

 23. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 28/04/2008 20:54:46

  Ανώνυμε, βρες ψευδώνυμο.

  Διαφωνούμε. Και σαφώς δεν εννοούσα την Τουρκοκρατία. Επιμένεις να βλέπεις τον εαυτό μας με τα γυαλιά της Δύσης.

  Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα, δεν μπορώ να την αποπειραθώ τώρα. Άλλη φορά. Θα επανέλθω με άλλες αφορμές. Με μία λέξη, ξεσκόνισε τον Γιανναρά στη βιβλιοθήκη σου (αν έχεις).

 24. nikp52 avatar
  nikp52 28/04/2008 23:44:14

  ολοι οι μαφροφορεμενοι εινε εμποροι του φοβου.μην τους πιστευετε.και εινε ντροπη και οι λεγομενοι επιστημονες -ευτυχως εινε λιγοι- να εμπορευοντε τον φοβο

 25. Γιώργος avatar
  Γιώργος 29/04/2008 10:29:07

  Τέτοιες βλακίες έχουν ειπωθεί κατά το παρελθόν πάμπολες και το μόνο που έμεινε είναι ο Αναστάς ΧΡΗΣΤΟΣ και οι άλλοι έγιναν σκόνοι όπως ο Λένον

 26. Βασιλική Σιάπκα avatar
  Βασιλική Σιάπκα 29/04/2008 14:39:29

  Ανώνυμε σ΄ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

 27. Ο Αιρετικός avatar
  Ο Αιρετικός 29/04/2008 21:41:36

  Άραγε, όταν εκχριστιανίσθηκαν οι Έλληνες διά της βίας από τα μέλη εκείνης της ιουδαϊκής αίρεσης που σήμερα έχει ενδυθεί τον μανδύα της "θρησκείας της αγάπης", δεν απο-εθνοποιήθηκαν;

  Θεωρώ απαραίτητη την αμφισβήτηση σε ο,τιδήποτε, σε οποιονδήποτε και οποτεδήποτε. Το έλεγε τόσο υπέροχα άλλωστε ο Επίχαρμος: Νήφε και μέμνησο απιστείν.

 28. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 29/04/2008 23:23:30

  Τηλέμαχος Says:

  "Αναφέρομαι στο “πίστευε και μη ερεύνα”.
  Αυτή η φράση δεν υπάρχει σε ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ κείμενο του Χριστιανισμού!
  Δεν ξέρω ποιος την εφηύρε, αλλα είναι προϊόν φαντασίας. Δεν υπάρχει πουθενά!"


  Γ' Οικουμενική Σύνοδος, Έφεσος 431
  Θεοδότου επισκόπου 'Αγκύρας, ομιλία λεχθείσα εν τήι ημέραι τής γεννήσεως τού σωτήρος ημών 'Ιησού Χριστού, υπανεγνώσθη δέ καί αυτή εν τήι αυτήι συνόδωι.

  "Ομολογώ τοιγαρούν τόν αυτόν θεόν καί άνθρωπον, θεόν μέν πρό αιώνων, άνθρωπον δέ γενόμενον εκ τού τόκου αρξάμενον, ου δύο, αλλ' ένα, ου φραζόμενον ως ένα, διττόν δέ επινοούμενον: ουδέ γάρ μάχεσθαι δεί τώι λόγωι τήν έννοιαν. ου νοούμεν δύο, ομολογούμεν δέ ένα: τό γάρ οικονομίαι καί θαύματι συνημμένον ουδέ λόγος διίστησιν ουδέ έννοια. ει δέ τις επινοίαι διαστήσειε τό συνημμένον, διαλελυμένον ενόησε καί ψευδής η έννοια γίνεται, διαστήσασα τό συνημμένον αεί. δεί ούν συνομολογούσαν έχειν τώι λόγωι τήν έννοιαν. ένα λέγεις Χριστόν, τόν αυτόν θεόν καί άνθρωπον; ουκούν ένα καί νόει. ει δέ λέγεις μέν ένα, επινοείς δέ δύο, τώι λόγωι σου πολεμούσαν έχεις τήν έννοιαν. μή ούν λέγε δύο διαφοράι τινι διιστάμενα. ει γάρ ενοίς τώι λόγωι, μή τέμηις τήι εννοίαι: ει δέ τέμνεις ταίς εννοίαις, τήν ένωσιν ήρνησαι. μή ούν πρός φύσεις διισταμένας καταγάγηις τόν λογισμόν, θεού τήν άκραν θαυματουργήσαντος ένωσιν. ΠΙΣΤΕΥΕ τώι θαύματι ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ λογισμοίς τό γενόμενον. μή καταλύσηις τό θαύμα, ευρείν τόν λόγον φιλονεικών: ου γάρ μένει τό θαύμα ού ο λόγος γνωρίζεται. ει τού γενομένου γνώριμος ο λόγος, ουκέτι σημείον ουδέ θαύμα τό γεγονός: ει δέ σημείον καί θαύμα, καταλιπών λογισμούς τήν πίστιν ανάλαβε, ομολογών ένα κύριον Ιησούν Χριστόν καί θεόν καί άνθρωπον τόν αυτόν ουδέ επινοίαις ουδέ λογισμοίς διιστάμενον, ίνα μή τά ενωθέντα λογισμοίς διαστήσαντες οικονομίαν σωτήριον αρνησώμεθα, κλπ... αμήν".

 29. "το μώλυ" avatar
  "το μώλυ" 29/04/2008 23:27:09

  Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

  «Οι λ α θ ε μ έ ν ε ς ιδέες περί του Σκοπού της ζωής είναι αυτές που οδηγούν, κατά κοινή ομολογία, στην δυστυχία», Γαληνός

  Ο Καπιταλισμός - Ιμπεριαλισμός, της Θ ε ο κ ρ α τ ί α ς του Μονοθεϊσμού,
  και η Πόλις τού Πολίτη- Οπλίτη, της Δ η μ ο κ ρ α τ ί α ς του Ελληνισμού


  Ο «Σκοπός της Ζωής», προσφέρεται στους ανθρώπους μέσω των θρησκειών. Η κάθε θρησκεία διαχειρίζεται τον Φόβο των ανθρώπων απέναντι στα μυστήρια της έλευσης και της φυγής από την Ζωή. Οι απαντήσεις που δίνουν οι θρησκείες πάνω σ’ αυτά τα θεμελιώδη κι ανεξίτηλα ερωτήματα, οδηγούν τους ανθρώπους να επιλέξουν «ποιός» είναι ο Σκοπός της Ζωής, για ποιόν ΛΟΓΟ ζούνε. Αφού κατασταλάξουν, μέσω της θρησκείας τους, στο «γιατί» ζούνε, τότε, θεσπίζουν νόμους, ώστε να κατοχυρώσουν την διαδρομή, μέσω της οποίας θα φθάσουν στον επιλεγμένο Σκοπό τής Ζωής τους. Δηλαδή, η κάθε θρησκεία καθοδηγεί και σε συγκεκριμένη «Πολιτική», αφού, η πολιτική είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας Σκοπός, ή μια Ιδέα, γίνεται πραγματικότητα: «Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού».

  Όταν οι Δυτικοί, Ευρωπαίοι, Ρωμαίοι καθιέρωσαν το Μονοθεϊστικό, Χριστιανικό Δόγμα, ως επίσημη θρησκεία του κράτους τους, αυτόματα και ταυτόχρονα άλλαξε και η Πολιτική τους, έτσι ώστε να προσαρμοσθεί στο νέο Δόγμα, στον νέο Σκοπό Ζωής, που η συγκεκριμένη θρησκεία πρότεινε. Μια βασική διαφορά ανάμεσα στο χριστιανικό Δόγμα, στο χριστιανικό «Κοσμο-είδωλο», και στο ελληνικό, είναι η εξής: η Ψυχή για τους Έλληνες επιλέγει εκούσια την κάθοδό της στο υλικό επίπεδο, («βίος, μετενσάρκωση»), έως ότου εξιλεωθεί ή τελειωθεί. Οι Χριστιανοί, απ’ την άλλη, πιστεύουν, ότι η Ψυχή ακούσια, χωρίς την θέλησή της, «πέφτει», όπως λένε, στο υλικό επίπεδο κι εκεί έχει μία και μοναδική ευκαιρία για να κερδίσει ή να χάσει την αιώνια Ζωή, καταλήγοντας αντίστοιχα στον «Παράδεισο» ή στην «Κόλαση». Συνάμα, οι Έλληνες πιστεύουν σε «ο-μ-α-δ-ι-κ-ή ανέλιξη», οι δε Χριστιανοί σε «α-τ-ο-μ-ι-κ-ή ανέλιξη», την οποία ονομάζουν «Σωτηρία».

  Υπό την καθοδήγηση του συγκεκριμένου μονοθεϊστικού χριστιανικού Δόγματος, οι άνθρωποι που το ενστερνίσθηκαν εγκατέλειψαν την προσπάθεια ευδαιμονίας σ’ αυτήν την Ζωή και μετατόπισαν το ενδιαφέρον τους «για την άλλη», την «μετά θάνατον» Ζωή. Ο ίδιος ο «Χριστός» φέρεται να δηλώνει, ότι: «Είναι πιο εύκολο να περάσει παλαμάρι πλοίου, ή καμήλα, από τρύπα βελόνας, παρά πλούσιος την πόρτα του Παράδεισου», (Λουκάς, ιη΄, 25)! Πρέπει, δηλαδή, να είναι ευτυχισμένοι όσοι είναι φτωχοί, δυστυχείς και κατατρεγμένοι σ’ αυτήν την Ζωή, γιατί, έτσι, …ευεργετούνται, αφού θ’ ανταμειφθούν στην άλλη, την μετά τον θάνατο Ζωή, με τα μεγαλεία του Παράδεισου!..

  Ταυτόχρονα, η ελέω Θεού Γιαχβέ βασιλεία των ηγεμόνων- δεσποτών πάνω στην Γη, η οποία απορρέει απ’ τους Ουρανούς του μονοθεϊστικού Δόγματος, (: «Ένας είναι ο Θεός», «Εγώ ειμί», ρε, και κανένας άλλος!) κι απευθύνεται σε δούλους του Θεού, αλλά και του (εκπροσώπου Του στην Γη) βασιλιά - αυτοκράτορα, δημιουργεί υπάκουους υπήκοους, (: «σφάξε με, Αγά μου, ν’ αγιάσω»), μακάριους ανεύθυνους «πτωχούς τω πνεύματι», ανίκανους κριτικής σκέψης, (: «πίστευε, και μη ερεύνα») και, εν τέλει: δυστυχείς, φοβισμένους, αδαείς (: «αρχή σοφίας φ-ό-β-ο-ς Κυρίου»). Οι άνθρωποι, έκτοτε, εκπαιδεύονται στην υποταγή, αντί στην διεκ-δίκη-ση. Μαθαίνουν να σέρνονται, σαν το κατουρημένο από φόβο σκυλί στα πόδια τ’ αφεντικού του, και να εκλιπαρούν λύπηση κι έλεος, προσκυνώντας τον ελέω Θεού αφέντη, δεσπότη, χαλίφη, βασιλιά, ηγεμόνα, αυτοκράτορα. «Προς κύνα», δηλαδή, «με σκυλί μοιάζουν» και, γι' αυτό: «προσ-κυν-ούν»!!! Μέχρι εκεί φθάνει η αξιοπρέπεια της συνείδησης αυτών που γαλουχήθηκαν εκπαιδευόμενοι στο «προσκυνείν και έρπειν», ως τεχνική του χριστιανικού- μονοθεϊστικού ...«ευ ζην»!

  Έως τότε, η Πολιτική του Πολιτισμού της Πόλης έλεγε κι επίτασσε ότι πο-λίτης ήταν ο οπ-λίτης, που ως πρώτιστό του ΚΑΘΗΚΟΝ υπεράσπιζε την Ελευθερία της Πόλης του και, γι’ αυτό, του δινόταν το πρωταρχικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ τού ελεύθερου ανθρώπου που ζει σ’ ελεύθερη Πόλη: να έχει ΛΟΓΟ στα «κοινά» της. Που σήμαινε: να κρίνει και να κρίνεται, να ερωτά και να απαντά, να κυβερνάει και να κυβερνιέται, να ελέγχει και να ελέγχεται, να εκλέγει και να εκλέγεται. «Ισονομία - ισηγορία - ισοπολιτεία» και «τις αγορεύειν βούλεται;». Όλα τα δικαιώματα του πο-λίτη, κερδισμένα κατόπιν μάχης του οπ-λίτη! Όταν χάνεται η Ελευθερία της πατρίδας- Πόλης του πολίτη, πάει να πει, ότι έχει χάσει την μάχη ο οπλίτης, οπότε, χάνεται, εύ-λογα, κι η ιδιότητα του πολίτη. τότε, περιέρχεται ο ηττημένος στην κατάσταση του «δούλου» = αυτού που μόνο δουλεύει και δεν έχει δικαίωμα Λόγου στα κοινά της Πόλης που ζει. Δεν έχει Λόγο = πολιτικά δικαιώματα, κι είναι όπως τα ζώα: «υπο-ζύγιο», που άγεται και φέρεται από τις επιθυμίες του αφεντικού του. Τιμωρείται ο ανίκανος να υπερ-ασπίσει την Ελευθερία του άνθρωπος, με το να του αφαιρεθεί ο Λόγος. Όπου Λόγος = η έναρθρη, η έν-λογη, η με λόγια εκφορά της Λογικής = Σκέψης. Η ομιλία - γλώσσα, είναι ο Λόγος (= η Αιτία) της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ανθρώπου - ζώου (: στα ελληνικά, ή, για ν’ …ακριβολογούμε, στα ινδο-ευρωπαϊκο-κοκκινιστά, «αιτία» - «ομιλία» - «γλώσσα» είναι συνώνυμα, για ...ευ-νόητους ...λόγους! Ο άνθρωπος, λοιπόν, όταν παύει να είναι Πολίτης, όταν του αφαιρεθεί ο «Λόγος» = τα πολιτικά δικαιώματα, εκφυλίζεται σε ζώο, σε υποζύγιο, σε “res” (= πράγμα). Τότε, παύει να είναι υποκείμενο και γίνεται αντικείμενο, πράγμα, οικιακή συσκευή = δούλος...

  Εκείνη την εποχή χάνεται κι ο θεσμός του «Εθνικού Στρατού»!!! Διότι αυτός μπορεί να υφίσταται, μόνον, όταν οι πολίτες συν-αισθάνονται και είναι οπλίτες της Πόλης - Κράτους – Πατρίδας. «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Η μετατροπή των ανθρώπων σε υπηκόους από πολίτες, οδηγεί τους Χριστιανούς Ευρωπαίους Δυτικούς ελέω Θεού ηγεμόνες, στο να καθιερώσουν τους «μισθο-φορικούς» στρατούς. Οι στρατιώτες, πλέον, δεν μάχονται «υπέρ βωμών και εστιών» μέχρι «τελευταίας ρανίδος», αλλά, για να τα ’κονομήσουν, για την ’κονόμα, για τα «φράγκα» και τα κάθε λογής λάφυρα. Ο καθένας ενδιαφέρεται να την «βολέψει», όπως μπορεί, για την πάρτη του κι όχι ...«περί πάτρης»! Για την δική του «ατομική ανέλιξη» και «σωτηρία», αυτή που του δίδαξε ο πατήρ Αβακούμ, Εφραίμ, Ησαΐας, Αρφαξάδας, Κύρος ή ...Ναβουχοδονόσορας!!! Την ίδια που και σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, κάνει θραύση.

  Χάνεται πλέον η συν-έλευση της «εκκλησίας» του «Δήμου», για τα «Κοινά» της Πόλης της Κοινωνίας των Πολιτών: «Όταν λέω «κουριατική τάξη» (: «βουλευτές») εννοώ τα μέλη εκείνα της εύπορης τάξης που συγκροτούσαν τα συμβούλια των πόλεων της Ελληνικής Ανατολής (και φυσικά των αντίστοιχων δυτικών civitates) και γέμιζαν όλες τις σημαντικές δημόσιες θέσεις, στις οποίες αρχικά (στην κλασική και στην ελληνιστική περίοδο) ε κ λ έ γ ο ν τ α ν από την συνέλευση (: της Εκκλησίας του Δήμου), αλλά κατέληξαν (κ υ ρ ί ω ς στη διάρκεια των δύο πρώτων αιώνων της χριστιανικής εποχής) να δ ι ο ρ ί ζ ο ν τ α ι από το ίδιο το συμβούλιο ή προσλαμβάνονταν από αξιωματούχους διορισμένους απ’ αυτό», G. E. M. De Ste. Croix, «Ο Ταξικός Αγώνας στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο», εκδ. Κέδρος, σελ. 574.

  Ταυτόχρονα, εξαφανίζεται η πρωταρχική προϋπόθεση της ομαδικής αν(ω)-έλιξης, η Α- Λ- Λ- Η- Λ- Ε- Γ- Γ- Υ- Η!!! Παύουν οι άνθρωποι να παλεύουν μαζί, δίπλα-δίπλα, «πλάτη -με- πλάτη», κοντά-κοντά, ο ένας με τον «άλλο εγγύς». Το «η ισχύς εν τη
  ενώσει» έγινε: «Διαίρει και βασίλευε»!

  Έτσι, από τότε, σιγά-σιγά, οι άνθρωποι έπαψαν να έχουν συνείδηση ελεύθερου Πολίτη, απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματά τους πάνω σ’ αυτήν την ζωή και μετέθεσαν τους επιδιωκόμενους στόχους τους σε κάποια «Άλλη», λέει!, «ζωή», την μετά ...θάνατον! Τότε, βρήκαν ελεύθερο πεδίο δράσης στον στίβο αυτής εδώ της Ζωής, αυτής που σίγουρα υπάρχει κι όλοι ζούμε πριν τον Θάνατο, ό,σοι δεν πίστευαν σε «μετά θάνατον» Παραδείσους και Κολάσεις! Οπότε, άρχισαν να μαζεύουν, να συγκεντρώνουν ή να «κεφαλαιοποιούν», ό,τι οι χαζοχαρούμενοι «μακάριοι πτωχοί τω πνεύματι» εγκατέλειπαν σαν βάρος αυτής της ζωής, ώστε να βοηθήσουν τον εαυτό τους ν’ απαλλαγεί από τα πλούτη, μπας και δεν χωρέσουν να μπουν στην,- προφανώς!-, στενή πόρτα του Παράδεισου!

  Εκεί και τότε, ξεκινάει την εμβρυακή του ζωή το καλούμενο «καπιταλιστικό» πολιτικό Σύστημα, το οποίο κυριαρχεί ώς τις μέρες μας. Οι Εβραίοι της Διασποράς δεν είχαν, -οι άνθρωποι!-, γη, πατρίδα, χώρα, εκτάσεις, τσιφλίκια και φέουδα δικά τους ούτε ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο. Ο Σκοπός τους ήταν να επι-βιώσουν, πρώτα και πάν’ απ’ όλα, στην «Διασπορά», αλληλέγγυοι μόνο στην κοινότητά τους της Συναγωγής κι όχι σ’ αλλόθρησκους. Τα “Ghettos” ήταν δικιά τους επολογή και εμμονή. Η θρησκεία τους αποτέλεσε τον εθνικό τους συνεκτικό δεσμό και, από τότε, Σκοπός τους έγινε το ν’ αποκτήσουν ό,σο το δυνατόν μεγαλύτερα κεφάλαια, ή ΚΙΝΗΤΗ περιουσία, μ’ Όνειρό, Στόχο και Ζητούμενόν τους απώτερο, όταν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, ν’ ανταλλάξουν αυτήν την ισχύ του χρήματος, - που ισοδυναμούσε και ισοδυναμεί με «πολιτική εξουσία» -, με την επιστροφή στην κοιτίδα τους, το Ισραήλ, την «Γη της Επαγγελίας». (: Ερώτησις κρίσεως: το πέτυχαν;;;).

  Από την άλλη, η Θεοκρατική εξουσία, δηλαδή, οι βασιλικές οικογένειες και το Ιερατείο του Πατριάρχη ή Πάπα, -αφού αυτοί οι δυο ήταν οι εφευρέτες, ή οι «πνευματικοί πατέρες», του Δόγματος του Υπαρκτού Χριστιανισμού και, άρα, γνώριζαν πολύ καλά το «παραμύθι φούρναρης» του Δόγματος περί «Άλλης ζωής, μετά …θάνατον», άρχησαν να κατοχυρώνουν, να διατηρούν και να συντηρούν την οικονομική (= πολιτική, πλέον,) ισχύ τους σ’ αυτήν εδώ την ζωή, μέσω απόκτησης εδαφών ή, εν γένει, Α-ΚΙΝΗΤΗΣ περιουσίας: φέουδα, βακούφια, τσιφλίκια, βαρονίες, μοναστήρια, παλάτια, εκκλησιαστική περιουσία, κομιτάτα, δουκάτα και πάσης φύσεως ακίνητα!.. «Το ένα χέρι (κινητή περιουσία) νίβει τ’ άλλο (ακίνητη) και τα δυο (κεφάλαιο) το πρόσωπο (Εξ-ουσία)» κι «οι καλοί λογαριασμοί», πριν, «κάνουν τους καλούς φίλους», …μετά.

  Εν κατακλείδι,

  ο Μονοθεϊσμός των Ευρωπαίων Ρωμαίων Χριστιανών, είναι η γενεσιουργός Αιτία του ιμπεριαλισμού- επεκτατισμού, τον οποίο, έκτοτε, επιδεικνύει ο Δυτικός Κόσμος. Είναι, επίσης, ο ηθικός αυτουργός του καπιταλιστικού – κεφαλαιοκρατικού Συστήματος, όπως δημιουργήθηκε από τότε κι εξελίσσεται ώς τις μέρες μας. Άρα, αν θέλει κάποιος ν’ αλλάξει, για τον α ή β λόγο, τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό, οφείλει να διακρίνει ότι αυτά είναι το αποτέλεσμα, η συνέπεια, το «αιτιατόν», το οποίο συμβαίνει λόγω του «αιτίου» που το προ-κάλεσε, και αυτό το αίτιο είναι: η παραδοχή κι η αποδοχή, - in the first place, ή κατ΄ αρχάς-, του σκοταδιστικού μονοθεϊστικού χριστιανικού Δόγματος, που παράγει δούλους Κυρίου, κυρίων και, -καμιά φορά-, κυριών. Μ’ άλλα λόγια: κομμουνιστές, βασιλικοί, σοσιαλιστές, «πράσινοι», οικολόγοι, εθνικοσοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, χουντικοί, φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, αναρχικοί ή φασίστες, οι οποίοι προτείνουν δικές τους πολιτικές, για να λυθούν τα οικονομικά αδιέξοδα ανθρώπων και χωρών, ματαιο-πονούν! Διότι, στρέφονται κατά του αποτελέσματος, κατά της συνέπειας, κατά του αιτιατού (Οικονομία) και όχι, -όπως θα ’πρεπε και πρέπει-, κατά της Αιτίας (Πολιτική), που προκάλεσε και προκαλεί την άσχημη εξέλιξη, το «Λάθος», στα της Κοινωνίας τού Δυτικού μας Κόσμου.

  Η Δυστυχία του Κόσμου, σήμερα και χθες και πάντα, οφείλεται στην υιοθεσία απ’ τους ανθρώπους λάθους ιδεών περί του ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, όπως μας δήλωσε ο μέγας (: χωρίς να ...σφάξει κανέναν, -έτσι;) ιατροφιλόσοφος Γαληνός, στην αρχή του κεφαλαίου... Σ’ απλή μετάφραση: «Οφείλουμε ν’ αλλάξουμε Σκοπό Ζωής, ά-μ-ε-σ-α»! Κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ τετελεσμένων ...προ πολλού γεγονότων σε …λίγα χρόνια, λόγω του Α΄ Μονοθεϊστικού Εμφυλίου και της Οικολογικής καταστροφής, κι η βλάβη, τότε, να μην είναι αναστρέψιμη! Σε τριάντα ή, το πολύ, σε σαράντα χρόνια, όπως λένε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επιστήμονες.

  Ήδη, μετράμε χιλιάδες νεκρούς καθημερινά από υπερβολικές δόσεις Δυστυχίας. Σε Ιράκ, ΗΠΑ, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Ινδονησία, Ρωσία, Ισπανία, Σουδάν, Αφγανιστάν, Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία, Πακιστάν, Τσετσενία, Νιγηρία, Μαρόκο, Αλγερία, Τσαντ, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Κογκό... Ή κάτω από τις γέφυρες του Σηκουάνα, του Τάμεση, του Δούναβη και της Νέας Υόρκης... Ή στους υπονόμους της Μόσχας, του Μάντσεστερ, του Βουκουρεστίου, του Μιλάνου και στις Φαβέλες του Ρίο... Ή στις φυλακές, στα ψυχιατρεία, στα γηροκομεία, στα άσυλα... Ή στην Ομόνοια, στην Πλατεία Βάθη, στην Ζήνωνος, στην πλατεία Ναυαρίνου... Ή, τέλος - τέλος, μέσα στο σπίτι μας και στου γείτονά μας...

  Και το γαμημένο το ερώτημα είναι, προς όλους αυτούς τους βέβαιους για την ύπαρξη του Θεού Γιαχβέ ή «Χριστού» ή Άλλαχ, και την εύνοια Του στο πρόσωπό τους, επειδή,
  -λέει!-, σκότωσαν ή σκοτώθηκαν στ’ όνομά Του ή για πάρτη Του:

  -ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ Π-Ρ-Ι-Ν ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ???

  Ναι, ρε! Υπάρχει!!!
  Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Όλα τ’ άλλα είναι υπό αίρεσιν, ή: προς έρευνα και ψάξιμο. Σκοτάδι, πριν, σκοτάδι, μετά. Γι’ αυτό λέγονται «Μυστήρια». Επειδή δεν είναι επιδεκτικά λύσης, παρά μόνο «με κλειστά μάτια» = δείχνεις εμπιστοσύνη, πιστεύεις, δεν γνωρίζεις. Δεν είναι πρόβλημα, αίνιγμα ή γρίφος, που έχει λύση, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται. Τα μυστήρια της Ζωής ανήκουν στο «Άτροπον» της φύσης- ιδιοσυγκρασίας της Φύσης. είναι απ’ αυτά που δεν αλλάζουν. Έτσι, δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ «τι» υπάρχει πριν και μετά την Ζωή μας επί της Γης . Όπως δεν θα τετραγωνίσουμε ποτέ τον κύκλο. Όπως δεν πρόκειται, ποτέ, ν’ ανατείλει ο ήλιος απ’ την Δύση.

  Οι δυο άλλες μόνιμες ιδιότητες - καταστάσεις της ανθρώπινης φύσης, εκτός από την Άτροπον, είναι η «Λάχεσις» και η «Κλωθώ». Λάχεσις είναι αυτό που μας «λαχαίνει» να είμαστε στην Ζωή, ο ρόλος μας στο θέατρο της Ζωής. Λάχεσις - Λαχνός - Λαχείο. Το «τυχερό» τού καθενός, εύνοια ή καταδρομή. Άλλος γεννιέται υγιής, άλλος ασθενής, άλλος όμορφος, άλλος άσχημος, άλλος πλούσιος, άλλος φτωχός κ.ο.κ.

  Η Τρίτη κατάσταση που απαρτίζει τον βίο του ανθρώπου, η Κλωθώ, είναι το γνέσιμο του μαλλιού σε κλω-στή και το πλέξιμό της στις διαδρομές ανθρώπων και φυσικών φαινομένων κατά τον Χρόνο διαβίωσης κάθε ανθρώπου πάνω στην Γη. Οπόταν κι έτσι, κλώθεται - πλέκεται ο ιστός της Ζωής τους. Αυτός ο ιστός, αυτό το υφαντό, που αποτυπώνει πάνω του την εξέλιξη της Ζωής του καθενός, παράγεται και από τους Θεούς, τον Θεό, το Θείον (= Φύση) και από τον άνθρωπο! Θυμήσου: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Ξεκάθαρα δηλώνεται, δηλαδή, ότι ο κάθε άνθρωπος έχει Λόγο και, ά-ρ-α, Ευθύνη, για το συν-ολικό αποτέλεσμα της Εξέλιξης, της Δημιουργίας, της Φύσης και της όλης, εν γένει, Ζωής στο Σύν-παν!..

  Κατ’ αυτήν την έννοια, μπορεί το συνειδητό λάθος ενός ατόμου να σκοτώσει μυριάδες ανθρώπων, αλλά, μπορεί και μια και μόνη -έστω, κι υποσυνείδητα- αυθόρμητη, καλόψυχη, ανιδιοτελής παρέμβαση ενός και μόνον ανθρώπου, να γλιτώσει άλλους τόσους! Το σύστημα είναι χαοτικό. η παραμικρή ανθρώπινη επέμβαση μπορεί να το συν-κλονίσει... Είτε αρνητικά, είτε θετικά...

  Αυτή είναι κι η ελπίδα μας! Για να δούμε...  «Ο κ α θ έ ν α ς πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του! Ο κ α θ έ ν α ς γεννήθηκε σωτήρας του έθνους του, λίγοι όμως ξέρουν πως γεννήθηκαν τέτοιοι, δηλαδή πως αυτοί θα το σώσουν, αν θέλουν. Πρέπει να φαντάζεσαι πως μόνον α π ό σ έ ν α εξαρτάται η σωτηρία του έθνους, και α ν δ ε ν ή σ ο υ ν ε σ ύ δεν θα ήταν κανένας άλλος που να το σώση- ή να μην κοιτάζεις τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζεσαι μόνο πως ε σ ύ έ χ ε ι ς το μεγάλο χρέος της σωτηρίας», Ίων Δραγούμης

 30. noname avatar
  noname 12/06/2008 09:32:46

  κιχ κιχ κιχ

 31. noname avatar
  noname 12/06/2008 09:35:10

  Array

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.