30/04/2010 20:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΑΔΕΔΥ: Να ξεχάσει η κυβέρνηση την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού

Τι γράφαμε προηγουμένως; Διαχωρίζει την θέση του ο Παπασπύρου της ΑΔΕΔΥ

Να ξεχάσει η κυβέρνηση την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη μείωση του εφάπαξ και την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρος, μετά τη συνάντησή του με κυβερνητικό κλιμάκιο στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο συμμετείχαν οι κ. Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης, Παμπούκης και Πεταλωτής.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις είναι δεδομένες πέραν της αυριανής επετείου της Πρωτομαγιάς με στάσεις εργασίας την Τρίτη, την απεργία της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας για προσδιορισμό ημερομηνίας νέας απεργίας.

Εκτίμησε ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση αν η κοινωνία οδηγηθεί σε βίαιη πτώση του βιοτικού της επιπέδου, γυρίζοντας 50 χρόνια πίσω.

Τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ από τη λήψη του πρώτου κιόλας πακέτου μέτρων είχε κάνει λόγο για είσοδο της οικονομίας σε ύφεση, σημείωσε ότι πρέπει να μπει φραγμός τώρα, ενώ πρόσθεσε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προτάσεις για την περιστολή των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GreenHorses avatar
  GreenHorses 30/04/2010 21:09:37

  Καλά κάτσε να δούμε... πολλά ακούμε λίγα να πιστεύουμε.

 2. TASSOS avatar
  TASSOS 30/04/2010 21:24:40

  Να δούμε επιτέλους σε ποιούς έχει μείνει λίγη τσίπα

 3. otiprepei avatar
  otiprepei 30/04/2010 21:29:54

  Λίγο μπορώ να τρίψω αυτό στη μούρη των κομματόσκυλων που ψήφιζαν ολα τα ρετάλια των τελευταίων χρόνων στην πολιτική?

  -----------
  Άρθρο από το Hellenic Business (www.hbnews.gr)
  [28.04.2010, 10:59]

  Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο

  Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

  Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

  Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

  Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

  Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.
  Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

  Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να παίρνει το υπόλοιπο.
  -----------

  Τίποτε αναπτυξιακό, θέσεις εργασίας δεν ανακοινώθηκαν, ολο το σχέδιο προαποφασισμένο, απο πότε κανείς δεν ξέρει, αγορασμένη η υποδομή, απο ποιόν? 17 ολόκληρες γεωτρήσεις και εμείς θα ψίχουλα θα πάρουμε σαν αντίκρυσμα.
  Η Ελλάδα με ποσόστωση βάσει πληθυσμού (αν υποθέσουμε οτι μπορεί να υπολογιστεί έτσι) θα μοιραστεί λογικά (αν δεν τη κλέψουν στο μέτρημα) 80 εκατομμύρια Τουρκία, 10 εκατομμύρια η Ελλάδα απο το 40% που αντιστοιχούν στις δυο μαζί η Ελλάδα παίρνει με τους καλύτερους όρους το 8% απο τα κοιτάσματα που βρίσκωνται 100% στα χωρικά της ύδατα.

  Μπορούν να τους κόψουν και τον 12, 11, 10, 9 μισθό και μετά να τους πάνε και στο απόσπασμα μαζί με το ΓΑΠ? Να καθαρίσει ο τόπος.
  Θέλουμε το μέλλον μας που ξεπουλήσατε πίσω κύριοι κομματόσκυλοι. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ!!!!

 4. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 30/04/2010 21:45:53

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΑΠΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΣΩ ΟΡΟ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ 1000-1200 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΤΟΣΟ ΕΣΥ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΒΕΤΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

 5. george1 avatar
  george1 30/04/2010 21:55:36

  Ο Παπασπύρος είχε εξαρχής μια διαφορετική στάση σε σύγκριση με τον Παναγόπουλο. Στο κάτω κάτω δεν θυμάμαι να είπε ο Παπασπύρος οτι πρέπει να απολυθούν εργαζόμενοι των 600 700 ευρώ σε αντίθεση με τον Παναγόπουλο ο οποίος βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση. Μάλιστα ο Παναγόπουλος θεωρείται καμένο χαρτί ακόμη και μέσα στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ. Η φιλοκυβερνητική στάση του Παναγόπουλου φάνηκε όταν του ετέθη το ερώτημα γιατί η ΓΣΕΕ δεν προχωρά σε κινητοποιήσεις μαζί με την ΑΔΕΔΥ και απάντησε οτι ακόμη δεν έχει δει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 30/04/2010 21:57:54

  Σωστά. Θυμάμαι ότι είχαν προσπαθήσει να τον κάψουν τον Παπασπύρο μέσα από το Μαξίμου, όταν τον είχαν φωνάξει να δει τον ΓΑΠ στα κρυφά, πριν από τις απεργίες που είχαν προγραμματιστεί για τα μέτρα της 3ης Μαρτίου, και μετά το διέρρευσαν στα κανάλια για του υπονομεύσουν την αξιοπιστία.

  Τέτοιες μεθοδεύσεις έχουν πάντοτε όλοι οι αχρείοι. Αποδεικνύεται τώρα ότι προσπάθησαν τότε να τον κάψουν. Μπράβο του όμως που αντιστέκεται.

 7. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 30/04/2010 22:28:08

  Μετά να μην ξεχάσεις να ξυπνήσεις, ε?

 8. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 30/04/2010 22:29:19

  Μπα, άκυρο, απάντησα σε κάτι που (παραδόξως) σβήστηκε...

 9. diasapollon avatar
  diasapollon 30/04/2010 23:39:41

  Φάκτορα περίμενε και θα δεις που σε λίγο θα προσκηνήσει και ο Παπασπύρου τον ηγέτη.

 10. Ελληνας avatar
  Ελληνας 01/05/2010 01:47:31

  ... σιγά, σιγά με τα νταηλίκια κύριε συνδικαλιστές. Εδώ ήρθαν τα πάνω κάτω και σεις τώρα το πήρατε χαμπάρι? Μάλλον κάτι έπρεπε να πείτε για να δικαιολογήσετε και την ιδιότητα σας σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων. αναρωτιέμαι αν έμεινε καθόλου "ψυχή" στον απλό καθημερινό άνθρωπο για να σας λάβει σοβαρά υπ όψιν του...

 11. popolaros avatar
  popolaros 01/05/2010 09:13:13

  Τα κομματόσκυλα των συνδικάτων(προσεχώς βολευτές) να προσέξουν πολύ την οργή των μόνιμων κορόιδων.
  Ο λαός κάνει απίστευτη υπομονή αλλά όταν αποφασίσει να 'κλωτσήσει'...κλωτσάει αναδρομικά.

 12. bugtrottel avatar
  bugtrottel 01/05/2010 15:25:10

  Να υπενθυμίσω απλά ότι η πλειοψηφία των προεδρίων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην χώρα μας αμοίφθηκαν,μετά την "επιτυχή" δραστηριότητά τους στον συνδικαλισμό για την χαλιναγώγηση των αντιδράσεων των εργαζομένων, με θέσεις υψηλής αμοιβής, ακόμη και με βουλευτιλίκια και υπουργιλίκια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.