#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2012 13:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ώστε, λοιπόν, η διάσωση της Ελλάδος δεν κοστίζει στη Γερμανία!Δεν θα έχετε ξεχάσει φαντάζομαι εκείνο το πρωτοσέλιδο του Focus  με την Αφροδίτη της Μήλου;

Θα έχετε  ακούσει, επίσης, τις επανειλημμένες δηλώσεις της Μέρκελ και του Σόϊμπλε για τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων που δαπανώνται για τη σωτηρία μας;

Τέλος, θα έχετε ...θυμώσει με τα απανωτά δημοσιεύματα της Bild και των άλλων γερμανικών tabloids ότι οι «τεμπέληδες Έλληνες, τρώνε τα λεφτά των σκληρά εργαζόμενων Γερμανών».

Λοιπόν, όλα αυτά δεν ήταν παρά μια επικοινωνιακή απάτη.

Ψέματα χοντροκομμένα!

Για διαβάστε:

Πρώτον: «Οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου» !!!

Δεύτερον: «Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα των φορολουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και θα δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια - χωρίς καμία εξαίρεση – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν»

Τρίτον: Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου».

Ποιός τα λέει αυτά;  Ο  επικεφαλής του EFSF,  Κλάους Ρέγκλινγκ,  σε συνέντευξή του στο Focus παρακαλώ!!! Ο οποίος μάλιστα είναι και ...Γερμανός!

Μαζί μ’ αυτά ας ξαναθυμηθούμε τι έγραφε το Reuters στις 6 Μαρτίου:

«Η Ελλάδα, μέχρι τα τέλη του 2011 είχε καταβάλλει στη Γερμανία 380 εκατομμύρια ευρώ για τόκους! Μάλιστα το επιτόκιο που πληρώνει η Ελλάδα στη Γερμανία κυμαίνεται από 3,423% μέχρι και 4,528%!»

Δηλαδή η Γερμανία δανείζεται από τις αγορές με μηδενικά έως αρνητικά επιτόκια και στη συνέχεια μας δανείζει  περίπου με τετραπλάσιο επιτόκιο! Με άλλα λόγια, κερδοσκοπεί εις βάρος μας!

Και αυτό λέγεται αλληλεγγύη....

Πρόκειται για καραμπινάτη εκμετάλλευση ενός αδύναμου που βρίσκεται σε ανάγκη, από έναν ισχυρό που το παίζει σωτήρας με το...αζημίωτο...

ΚΡ

(Σημείωση: τα μεταφρασμένα αποσπάσματα της συνέντευξης Ρέγκλινγκ τα πήραμε από το ΒΗΜΑ)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 27/03/2012 13:41:04

  Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην Ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ που αλλιώς θα "διέφευγε" προς Γερμανία και λοιπούς δανειστές...

  ΥΓ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 17 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Ανδρέας 27/03/2012 17:45:20

   Συμφωνώ,αλλά θα μας σώσουν η Μέλισσα και η Λουξ;Το προσπαθώ καθημερινά αλλά πες μου μια ηλεκτρική σκούπα,ένα μίξερ,ένα ράδιο(δεν πάω στα πιο βαριά) που δεν είναι Γερμανικό.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ιωάννης33 27/03/2012 19:36:40

    Κομμένα τα ηλεκτρικά αν δε χαλάσουν! Σου άρεσε η λύση; Έκτακτες καταστάσεις-έκτακτα μέτρα...

    • Ιωάννης33 avatar
     Ιωάννης33 @ Γεώργιος Τ. 27/03/2012 19:48:19

     δεν σε κατάλαβα,σορυ...δηλαδή να γυρίσουμε στην εποχή της ψάθινης σκούπας;

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/03/2012 13:43:11

  Εκλογές έχουν πάλι αρχές Μαίου, στο μεγαλύτερο Ομόσπονδο Κράτος Β. Ρηνανία - Βεστφαλία. Πρόωρες. Είχαν ξαναγίνει άνοιξη του 2010, όταν καθυστέρησε το πρώτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα. Θα συμπέσουν με τις δικές μας Βουλευτικές. Επί 2 χρόνια συγκυβερνούσαν οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Πράσινους, με 1 (μία) εναλασσόμενη ψήφο ανοχής από την Αριστερά ή το FDP. Τώρα το CDU είναι πολύ πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες στις δημοσκοπήσεις ενώ το FDP έχει σχεδόν εξαφανισθεί.
  Στο εσωτερικό ακροατήριο απευθύνονται οι Γερμανοί αξιωματούχοι.
  Εν τώ μεταξύ, και ο Σόιμπλε σήμερα δήλωσε (όπως η Μέρκελ) ότι η χρεωκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα ήταν εντελώς καταστροφική για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία. Και αυτή είναι δήλωση καθησυχαστική προς το Γερμανικό εσωτερικό: Λέει ότι προστάτευσαν από πολύ μεγαλύτερο κακό όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά και τους Γερμανούς. Άν ο "καθιστός Λύκος" το πιστεύει πραγματικά και επί της ουσίας, είναι μια άλλη ιστορία.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 27/03/2012 14:03:55

   Θείε,
   πάντα κάτι μαθαίνω από τα σχόλιά σου.
   Ευχαριστώ

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 27/03/2012 19:37:36

   Δε μας θέλουν στην ΟΝΕ και θα το δείτε όταν σύντομα υπάρξει η αφορμή να σταματήσει η ροή χρήματος για αποπληρωμή των δόσεων...

 3. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 27/03/2012 13:49:57

  Το παραμύθι "οι Έλληνες μας καταστρέφουν", δεν πείθει πια ούτε τους Γερμανούς,
  όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ της Γερμανικής τηλεόρασης.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZILsR9sXYFI

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/03/2012 13:50:16

  Είς οιωνός άριστος:
  Δεν τσιμπάμε σε προεκλογικές δηλώσεις, Ελλήνων ή Γερμανών πολιτικών.

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 27/03/2012 15:23:38

  Ψεύτες , ψεύτες , ψεύτες Ευρωλιγούρηδες :. ΜΕΡΚΕΛ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ!.., ΤΟ ΙΔΙΟ , Ψεύτες , δύο χρόνια ψεύτες…, ΚΑΙ Ο “VON-SOIBLE μιλά για ¨καταστροφή της Ευρώπης¨ Ψεύτες , δύο χρόνια ψεύτες...ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΣΤΡΟΥΓΓΑ¨

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7174%3Amerkel-euro-ellada&catid=86%3Aexpolitiki&Itemid=268

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=37723&Itemid=160

  Μας μένει να εκτιμήσουμε εάν αυτό που θα ήταν κακό για την Ε.Ε. θα μπορούσε να είναι καλό για την Ελλάδα ή κακό ¨και για τους δύο¨...( όπως ισχυρίζονται … οι Κον-Μπεντίτ ¨Πράσινοι¨, ΠΑΣΟΚ , ΣΥΝΣ/ΥΡΙΖΑ, Plus- "Αριστερά¨ ( Εξωκοινοβουλευτική ) , η ¨Ν.Δ.¨ και "ολίγον το Κ.Κ.Ε.¨ ).

  Να το συνεκτιμήσουμε σοβαρά , χωρίς προκαταλήψεις και δαιμονοποιήσεις, όλες οι απόψεις και τα στοιχεία στο τραπέζι. Ακόμα και εάν είναι κάποιος υπέρ της Ε.Ε. αυτή η παραδοχή των Σόϊμπλε - Μέρκελ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ -ΑΛΛΟ- ¨ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΤΟΥ...¨ απέναντι στους εκβιασμούς για υποταγή και εξευτελιστικούς όρους.

  Στην πολιτική θα πρέπει να ξέρεις να τεντώνεις το σχοινί μέχρι και τον κίνδυνο να ανατρέψεις τις δικές σου τις αρχές ή ψευδαισθήσεις... , ιδιαίτερα όταν υπάρχουν τέτοιου είδους ¨ομολογίες¨ από το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της ¨Ευρώπης των Λαών¨.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΤΑΝΤΟΝ 27/03/2012 19:39:29

   Μην διαβάζεις δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου. Θυμήσου τι είπε ο Σόιμπλε περί της συζήτησης που έκανε με τον Μπένι για να αποχωρήσουμε από την ΟΝΕ. Δεν μπορούν να μας διώξουν και ψάχνουν αφορμή να πάψουν να μας δανείζουν ώστε να φύγουμε μόνοι μας.

 6. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 27/03/2012 16:27:57

  Ολα καλά, αλλά γιατί είναι κερδοσκόποι οι Γερμανοί; Είναι υποχρεωμένοι να μας δανείσουν; Επειδή εδώ τα έφαγαν κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια φταίνε οι Γερμανοί;

  Φταίνε κι οι Γερμανοί, μέσω των πολυεθνικών τους και τις δουλειές δις που έκαναν εδώ, με υπερτιμολογίσεις, μίζενς κλπ.

  Αλλά δεν τους πιστεύω τώρα όπως δεν τους πίστευα και παλιότερα, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, για εσωτερική κι εξωτερική κατανάλωση. Ας μας ενδιαφέρει πρωτίστως τι θα γίνει στις δικές μας εκλογές κι αν θα ξεφορτωθούμε τους αχόρταγους.....

 7. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/03/2012 16:28:39

  Πάντως ἡ παραπληροφόρηση στὴ Γερμανία (ὅτι ὁ γερμανὸς φορολογούμενος πληρώνει τὸν τεμπέλη Ἕλληνα πολίτη) δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ εἶναι -πολιτικὴ- ἀπόφαση. Εἶναι ἡ μόνη ¨γραμμὴ¨ ποὺ κυκλοφορεῖ, πλὴν ἐλαχίστων ἐξαιρέσεων.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/03/2012 17:51:02

   Δεν τα βάζω με τον Γερμανό πολίτη που γκρινιάζει,το ίδιο ενδεχομένως θα έκανα και εγώ.Αλλά νευριάζω με την Γερμανική αλαζονεία και την εκμετάλλευση ενός κράτους-μέλους.Κατά τα άλλα είμαστε μια μεγάλη Ευρωπαική οικογενεια

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/03/2012 18:04:48

   Κυβερνητική γραμμή CDU/FDP. Η αντιπολίτευση κυκλοφορούσε ανέκαθεν το ακριβώς αντίθετο.
   Τώρα μόλις, έκαναν συγχρονισμένη κωλοτούμπα Μέρκελ και Σόιμπλε, λόγω νέων εκλογών και της πρόσφατης επεισοδιακής έγκρισης νέου πακέτου. Άν εγκρίνεις νέο πακέτο με ψήφους της αντιπολίτευσης χάνοντας στη Βουλή τη δεδηλωμένη λόγω "ανταρτών", και ταυτόχρονα διακινείς ότι δήθεν "ὁ γερμανὸς φορολογούμενος πληρώνει τὸν τεμπέλη Ἕλληνα πολίτη", θα διέπρατες βλακεία Α' μεγέθους.

 8. franc avatar
  franc 27/03/2012 20:24:51

  Επομένως τώρα μπορεί πλέον ο Σαμαράς (έχει χρόνο ως τις εκλογές)
  να πει το ΟΧΙ στο μνημόνιο το οποίο δεν παύει να μας επαναλαμβάνει οτι είναι λάθος συνταγή και καταστροφικό για την Ελλάδα , αφου πλέον ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν την Ελλάδα να πέσει στον γκρεμό διότι μπορεί να είναι μόλις το 2% της Ευρωπαικής οικονομίας μπορεί όμως να της προκαλέσει πραγματική καταστροφή μεγαλύτερη απο της lehman bros στις ΗΠΑ. Ετσι θα μπορέσουν χωρίς πρόβλημα να επιστρέψουν και οι διαγραφέντες που είπαν νωρίτερα το ΟΧΙ.

 9. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 28/03/2012 07:06:28

  Οι φτωχοπλούσιοι χορηγοί!
  http://sigatakastana.blogspot.com/2012/03/blog-post_04.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.