#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2012 21:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ώστε, λοιπόν, η Γερμανία μας δανείζει εντόκως!“Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν"

Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Bild.

Έρχεται  κάπως καθυστερημένη η …διαπίστωσή του.

Εδώ και δυο χρόνια η γερμανική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται σχεδόν καθημερινά με κακόβουλα (και κατευθυνόμενα) σχόλια σε βάρος της Ελλάδος.

Μας παρουσίαζαν ως τεμπέληδες που πίναμε ούζο στις παραλίες, για να  αποδειχθεί στη συνέχεια ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς και αμείβονται λιγότερο.

Μας χαρακτήρισαν ως …διεφθαρμένους για να αποδειχθεί ότι  δικές τους εταιρείες έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαφθορά!

Μας κατηγόρησαν ως ..τζαμπατζήδες για να αποδεχθεί ότι όχι μόνον δεν μας χαρίζουν χρήματα, αλλά μας δανείζουν και μάλιστα με αλμυρό επιτόκιο!

Η αλήθεια είναι ότι η  Κυβέρνηση της κας Μέρκελ με τις  πράξεις και τις παραλείψεις της φέρει μεγάλη ευθύνη για  τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδος. Ήταν το Βερολίνο με τα ήξεις αφίξεις και τα Plan B, που συνήθως ήταν σενάρια καταστροφής, έριχναν λάδι στη φωτιά και επιδείνωναν την κατάσταση.

Από κοντά έσερναν το χορό και τα γνωστά χαμαιτυπεία που ασέλγησαν επί Ελληνικών Μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ίσως η σημερινή αποκαλυπτική διάθεση του κ. Σόϊμπλε να μην  είναι άσχετη  με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγών του Βερολίνου ότι οι  εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα παρουσίασαν μείωση κατά 8%....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ekxba avatar
  ekxba 02/01/2012 22:05:43

  Ο Μανώλης Γλέζος έχει πρόσφατα ηγηθεί εκστρατείας αποχής απο την αγορά Γερμανικών προίοντων. Αλλά θάφτηκε απο την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ekxba 02/01/2012 22:50:50

   Θυμάσαι επί Μητσοτάκη το εμπάργκο στα Ολλανδικά προϊόντα; Είχε γίνει λόγω Σκοπιανού επειδή η Ολλανδία έπαιζε το λαγό των Αμερικάνων και λοιπών δυτικών. (Αυτός είναι ο ρόλος της στο διεθνές στερέωμα. Θυμάμαι μια φορά είχε θέσει θέμα για τον αριθμό αρμάτων που έχουμε και δεν ήξερα γιατί μέχρι που έμαθα ότι ήταν λαγός)

   Τότε λοιπόν είχε γίνει χαμός, σήμερα δεν είμαστε σε θέση να σηκώσουμε ανάλογο βάρος.

 2. Κρίμα avatar
  Κρίμα 02/01/2012 22:14:05

  Καλό το κείμενο, αλλά λυπάμαι πάλι στο γνωστό μοτίβο. Oι κακοί οι άλλοι και εμείς οι αδικημένοι, oi πικραμένοι και ατυχείς. Η εθνική μας νεύρωση δηλαδή.
  Η Γερμανία οφείλει στη χώρα μας όχι μόνο το κατοχικό δάνειο αλλά και πολεμικές αποζημειώσεις. Έλεος πια ακόμη και οι Γερμανοί το γνωρίζουν.
  Κάποια παραίνεση στο πολιτικό προσωπικό αυτού του τόπου για πιο ενεργή στάση θα υπάρξει;
  Ή μήπως τα άρθρα τα γράφουμε για να "ξεφορτώνει" από την ένταση ο κάθε πικραμένος και όλα καλά και όλα ωραία;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Κρίμα 02/01/2012 23:59:16

   Παραμένουν στους παλικαρισμούς.
   Τελικά κάτι σαν...της μια δραχμής τα γιασεμιά...που τραγούδαγε και η Δανάη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κρίμα 03/01/2012 00:33:16

   Κρίμα, που καταλάβατε λάθος!

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Κώστας Ροδινός 03/01/2012 00:37:41

    Δεν νομίζω, αγαπητέ Κώστα.
    Το συζητάμε πάντως.

   • Κρίμα avatar
    Κρίμα @ Κώστας Ροδινός 03/01/2012 02:30:53

    Όντως, κρίμα αν καταλάβαμε λάθος.
    Αλλά τι υποτίθεται ότι θα έπρεπε να καταλάβουμε;

    Διόρθωση: "..αποζημιώσεις.." και όχι "..αποζημειώσεις.."

 3. anonymous avatar
  anonymous 02/01/2012 23:00:52

  Κατά τη γνώμη μου οι Γερμ. εξαγωγές προς τη χώρα θα μειωθούν κι άλλο. Η πορεία τους θα είναι φθίνουσα. Ήταν τόσο επιθετικοί που πολύς κόσμος πλέον έχει παγώσει και τους τιμωρεί.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ anonymous 03/01/2012 00:04:14

   Η μείωση των εξαγωγών θα γίνει ούτως ή άλλως. Αυτό είναι και το ζητούμενο.
   Αλλοίμονο μας αν δεν μειωθούν κατά 20% τουλάχιστον οι εξαγωγές.

 4. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 02/01/2012 23:04:36

  Σε αυτό το θέμα αναφέρεται και η Συνέντευξη Θ.Ρουσοπουλου στην ετήσια επετειακή έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας «New Europe», η οποία εκδίδεται στις Βρυξέλλες, που μπορείτε να την δείτε ολόκληρη στο http://lnicc.wordpress.com {[1566], Συνέντευξη Θ. Ρουσόπουλου}]..…όσο και αντιπαθής αν σας είναι αυτός ο άνθρωπος

  • τάσος avatar
   τάσος @ Ναυαγός 03/01/2012 02:15:35

   γιατί να είναι αντιπαθής ο ρουσόπουλος; επειδή είχε στη μπούκα τα πασόκια για καμια δεκαετία ή για τη σκευωρία του βατοπεδίου;

 5. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 02/01/2012 23:14:39

  Στο θέμα αυτό αναφέρεται και ο καταστείς αντιπαθής κατά τα άλλα Θ.Ρουσόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε στην ετήσια επετειακή έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας «New Europe», η οποία εκδίδεται στις Βρυξέλλες, την οποία μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη στο http://lnicc.wordpress.com

 6. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 02/01/2012 23:27:12

  Αγαπητέ ΚΡ, θα ήθελα να επισημάνω μόνον τον εξής κίνδυνο: η διαπόμπευση, ο εκχυδαϊσμός και η χλεύη που υπέστημεν από τους Γερμανούς να μας οδηγήσει σε συναισθηματικές αντιδράσεις τύπου δουλεύουμε περισσότερο από εσάς, είμαστε λιγότερο διεφθαρμένοι κτλ., επιτρέποντας έτσι να διολισθήσει ο αντίλογος προς τη Γερμανία και τους Ευρωπαίους σε αθέλητη συνηγορία των εκτρωματικών μεταπολιτευτικών κρατικών δομών, τον εφιάλτη των οποίων βιώνουμε και σήμερα καθημερινά.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Τιγράνης 03/01/2012 00:12:41

   Πολύ σωστά το επισημαίνεις.
   Πέρα τούτου, ας αναρωτηθούμε, ποιοί τρίβουν τα χέρια τους που οι λαοί της Ευρώπης αλληλοφασκελώνονται.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Τιγράνης 03/01/2012 00:35:15

   Tιγράνη,
   στις διεθνείς σχέσεις πρέπει να προηγείται η λογική.

 7. nostos avatar
  nostos 02/01/2012 23:29:46

  Νομίζω ότι αφιερώνεται σήμερα ΚΡ!!!

 8. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 02/01/2012 23:58:58

  Μάλλον τα λεει στα Γερμανάκια που τον ψηφίζουν για να μη στεναχωριούνται ότι σπαταλάει χρήματα η Γερμανία για μας.

 9. Εγώ avatar
  Εγώ 03/01/2012 08:49:29

  Και ποιος ήταν αυτός που αντέδρασε σπασμωδικά και συναισθηματικά κατά την τελευταία διετία; Οι Έλληνες ή οι Γερμανοί;

  Οι Γερμανοί αντιδρούσαν συναισθηματικά, χύνοντας χολή εναντίον των Ελλήνων, ενώ οι Έλληνες απαντούσαν με τη λογική, προσπαθώντας να αντικρούσουν τη γερμανική υστερία με επιχειρήματα και στοιχεία.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Εγώ 03/01/2012 13:51:20

   Φίλε Εγώ, η πλήρως απαξιωτική και στα όρια του προπηλακισμού στάση των Γερμανών ήταν απολύτως μεθοδευμένη, στοχεύοντας να καταστεί η χώρα μας δακτυλοδεικτούμενο και καταγέλαστο, άρα δίχως ερείσματα, πειραματόζωο όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της υφηλίου. Μην κάνεις το λάθος να θεωρείς τις αντιδράσεις τους εν θερμώ. Αυτό που εγώ λέω είναι ότι απέναντι σ΄ αυτήν την χυδαία προπαγάνδα υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσουμε, να λέμε για παράδειγμα ότι τόσα χρόνια δουλεύαμε περισσότερο από εσάς, ενώ ξέρουμε καλά πως ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, ο λεγόμενος πασοκικός ανθρωπολογικός τύπος κομματανθρώπου, όχι απλώς δεν δούλευε και πληρωνόταν, αλλά είχε ανάγει την απατεωνιά σε πρότυπο, που μάλιστα το μεταλαμπάδευε ανερυθρίαστα και εμετικά ακόμα και στα ίδια τα παιδιά του. Ή να αρχίσουμε να λέμε ότι εσείς είσαστε περισσότερο διεφθαρμένοι από εμάς, τη στιγμή που όλοι μας έχουμε μαθητεύσει, με τριβή επώδυνα καθημερινή, στον εφιάλτη της διαφθοράς σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες και δεν συμμαζεύεται. Η εκ θεμελίων αναδιάρθρωση της χώρας απαιτεί πρωτίστως το ξερίζωμα των μεταπολιτευτικών κρατικών δομών∙ ας μην μας παρασύρει η παμπόνηρη διαλεκτική της Γερμανίας και των λοιπών κερδοσκόπων δανειστών σε αυτοδικαιωτικές αντιλογίες που το μόνο που θα καταφέρουν είναι η περαιτέρω αυτογελοιοποίηση. Μόνον αν το πρόταγμά μας είναι η εθνική ανάταση σε αντίστιξη και ρήξη με το μεταπολιτευτικό παρελθόν, είναι δυνατόν αφ’ ενός να μας πάρουν στα σοβαρά οι κατ΄ευφημισμόν εταίροι και αφ’ ετέρου να πάρουμε στα σοβαρά εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, να επιτρέψουμε να αναδυθούν από τα βάθη των ψυχών μας οι Οδυσσείς, οι Αχιλλείς και οι Αίαντες που σιγοκαίουν στο συλλογικό μας.

 10. ένας βισάλτης avatar
  ένας βισάλτης 03/01/2012 11:03:54

  Φυσικά και μας δανείζουν εντόκως -τί περιμένατε χάρη από τους ούνους;Αλλά και να πέσουν έξω στα οικονομικά τους πλάνα δεν θα στεναχωρηθούν..
  Οι ούνοι έμαθαν με ποιούς έχουν να κάνουν και γνωρίζουν ότι και να (ξανα)χρεοκοπήσουν αρκεί να (ξανα)κλαφτούν και θα τους (ξανα)χαριστεί το χρέος και θα (ξανα)κάνουν την χάρη στους σύγχρονους (ξανα)προδομένους είλωτες να (ξανα)έλθουν για να (ξανα)ανοικοδομήσουν την χώρα τους..Οχι σαν κάτι νικητές που όχι μόνο δεν αξίωσαν αποζημιώσεις για εκτελέσεις αμάχων και λεηλασίες - καταστροφές ,αλλά αποπληρώνουν ακόμα δάνεια του 1830 ,και πηγαίνουν (αφού εξεταστούν από γιατρούς βεβαίως-βεβαίως) να δουλέψουν γκαστερμπάιτερ στους δολοφόνους μας γερμανούς..

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ ένας βισάλτης 03/01/2012 14:56:08

   Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ πολύ...
   Τι εκφράσεις είναι αυτές;
   Όχι τέτοιο ύφος για τους φίλους και εταίρους μας.

 11. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 03/01/2012 15:48:10

  Αγαπητέ Τιγράνη, συμφωνώ και επαυξάνω στην πολύ σωστή διαπίστωσή σου:
  " ξέρουμε καλά πως ένα μεγάλο? (δεν πιστεύω οτι τα πασοκολαμόγια είναι πάνω από 10-15 % του πληθυσμού) μέρος του κόσμου, ο λεγόμενος πασοκικός ανθρωπολογικός τύπος κομματανθρώπου, όχι απλώς δεν δούλευε και πληρωνόταν, αλλά είχε ανάγει την απατεωνιά σε πρότυπο, που μάλιστα το μεταλαμπάδευε ανερυθρίαστα και εμετικά ακόμα και στα ίδια τα παιδιά του."
  Mάλιστα εγώ τη διαπίστωση αυτή την είχα κάνει από το 1985 περίπου και ήταν το σλόγκαν μου η φράση του Γιάννη Μαρίνου, τότε διευθυντη του οικονομικού Ταχυδρόμου, που αποκαλούσε όλους αυτούς "τα στρατέυματα κατοχής".ΟΜΩΣ...
  Και εμείς στο σπίτι μας 'εχουμε εναν άσωτο υιό. Τον περιμένουμε όμως να επιστρέψει και φυλάμε καθαρό το δωμάτιό του. Δεν μπάζουμε στο δωμάτιό του τους γείτονες για να τον ξεφτιλίσουμε και να τον αναγκάσουμε να γυρίσει αποδεχόμενοι οτι είμαστε ανίκανοι να το κάνουμε μόνοι μας . Τα του οίκου μας είναι δική μας υπόθεση. Δεν αφορούν τους εταίρους μας τη στιγμή μάλιστα που αποδεικνύονται ασεβείς, τοκογλύφοι, πολιτικά ανίκανοι και χειρότεροι από τα δικά μας πασοκολαμόγια. Οι εταίροι μας απεδείχθησαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών μας και θα πρέπει έμπρακτα να επανέλθουν στον δρόμο των ιδρυτών της ΕΕ (Ζακ Ντελόρ-Χέλμουτ Σμίτ-Φρανσουά Μιττεράν κλπ) για να επανακτήσουν την επανεκτίμηση της ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ την οποία αδίστακτα διέσυραν χάριν του χρήματος. Αυτοί οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη απο την Ελλάδα όχι εμείς. Τον οίκο μας θα καθαρίσουμε άν και όποτε το αποφασίσουμε εμείς. Σ'αυτούς δεν πέφτει λόγος επ' αυτού. Και εν πάσει περιπτώσει ακόμα και με τα πασοκολαμόγια, ο δικός μας οίκος σε βεβαιώνω είναι καθαρώτερος από τον δικό τους. Η μαντάμ Μπετανκούρ πχ. έχει φάει απο τον Γαλλικό λαό αναλογικά περισσότερα απ' όλα τα πασοκολαμόγια στην Ελλάδα. Ομως "στις καλές οικογένειες" η διαφθορά είναι προνόμιο των ολίγων. Σ' εμάς παντα μετείχαν σ' αυτήν και οι κλεφτοκοτάδες...

  • nestro avatar
   nestro @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 04/01/2012 09:20:15

   Καλημέρα αγαπητέ. Απορία : Πως βγαινει το ποσοστό 10 - 15% για τα λαμογια που αναφερατε; Προσπαθώ να βγάλω συμπερέρασμα για το ποσο κυμαινεται ποσοστιαια η λαμογια στην Ελλάδα.

 12. Nik avatar
  Nik 03/01/2012 17:24:30

  Οτι οι γερμανικές εξαγωγές, χωρίς καμία καμπάνια στα ΜΜΕ κλπ, έπρεπε να είχαν πέσει στο επίπεδο των δικών μας εξαγωγών προς αυτούς. Αλλά που τέτοια λεβεντιά! Μην παραπονιέστε λοιπόν που σας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου. Βάλτε μπρος την Μπέμπα, την Μερτσέντα ή το Γκολφάκι, και πηγαίνετε καμιά βόλτα να σας περάσει.

 13. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 03/01/2012 23:57:36

  Δήλωσε επίσης οτι οι επιβαρύνσεις μεχρι στιγμής για τον Γερμανό φορολογούμενο είναι περιορισμένες...Αλλος ένας μύθος καταρρέει.Δεν είναι και τυχαίο οτι η γερμανία πιέζει για μεγαλύτερο κούρεμα(75%),ώστε να δώσει πολύ λιγότερα χρήματα ως βοήθεια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.