#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2011 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ύστερα από δύο χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ η ...ΝΔ φταίει!!!
Ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις –σύμφωνα με τον Έκο- κι έτσι στο Βήμα αποφάσισαν να προβούν στη δήθεν "τεράστια αποκάλυψη" την 31η Ιουλίου. Παραμονές Χριστουγέννων του 2008 εστάλη η «καυτή επιστολή» του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Π. Δούκα, ο οποίος ως επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου επέβλεπε και την πορεία του χρέους:

23 Δεκεμβρίου 2008 -

«Όπως πάνε τα πράγματα σήμερα, δύσκολα θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Κι όμως μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα. Από εμάς εξαρτάται.

Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας (δημόσια έσοδα, ανοίγματα των ασφαλιστικών ταμείων, ανεργία, ροή των επενδύσεων, βιομηχανική παραγωγή, τζίρος στα μαγαζιά, τουρισμός, ναυτιλιακό συνάλλαγμα κ.ά.) θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε “προεκλογικού τύπου” παροχές, όποιες και αν είναι αυτές.

Το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα. Το 2008 δανειστήκαμε περίπου 47-48 δισ. ευρώ δηλαδή, περίπου 10 δισ. πάνω από αυτά που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομίας ότι θα χρειαζόταν (4% του ΑΕΠ πάνω από τις προϋπολογισθείσες δανειακές ανάγκες, χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, κατασκευαστές, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστροφές φόρων)! Τι σημαίνει αυτό για το πραγματικό έλλειμμα του 2008;

Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων.

Χρόνια πολλά και καλή δύναμη».

Αν ανατρέξει κανείς στα δημοσιεύματα της εποχής και τις οικονομικές αναλύσεις θα βρει όλα τα στοιχεία που περιέχονται στην επιστολή του κ. Δούκα. Όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που ανησυχούσαν και ανησυχούν για το έλλειμμα και το χρέος, χρειάζονταν και χρειάζονται την εμπιστοσύνη των αγορών. Αυτή δεν χάθηκε επί Καραμανλή.

Πανικόβλητη η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να επιρρίψει τις ιστορικές της ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου στην προηγούμενη διακυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού ενστερνίστηκε αυτή την άποψη, ειδικά την περίοδο του Μνημονίου Ι. Αλλά τα δοκιμασμένα κόλπα δεν έχουν πάντα την ίδια επιτυχία. Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με μέτρα, χαράτσια, κεφαλικούς φόρους, μειώσεις μισθών, Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, χρεοκοπίες, ακόμη ο Καραμανλής φταίει. Πρόκειται περί αστειότητας πλέον.

Το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο της επιστολής είναι ότι ο πρώην Υπουργός δείχνει να πιστεύει στην αντιστροφή του κλίματος, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό αλλά και πολιτικό περιβάλλον.

Πιθανόν να είναι και συγκλονιστικές και οι ευχές στο τέλος της επιστολής, αλλά μέχρι εκεί.  Ο μύθος του ανήξερου Παπανδρέου έχει καταρρεύσει προ πολλού. Πλήθος στοιχείων αλλά και ο Στρος Καν έχουν αποφανθεί περί του αντιθέτου. Αλλά το ερώτημα παραμένει: πως φτάσαμε στην οικονομική κατοχή. Αν χρειάζεται μία εξεταστική είναι για αυτό και μόνο για αυτό. Κι ας ξεκινήσει την έρευνα από τον Τρικούπη...

Μικρός Οδυσσέας

Υ.Γ. Σε πιο εβδομαδιαίο περιοδικό που τελευταία ανησυχεί και για την ...ζωή του Καραμανλή είχαν δημοσιευθεί οι ίδιες επιστολές προ έτους; Δεν έχει θέματα να στηρίξει την κυβέρνηση το ΒΗΜΑ και "δανείζεται" από αλλού;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 01/08/2011 15:12:27

  Η κυβέρνηση Καραμανλή πλήρωνε τη περίοδο 2004-2009 δάνεια και τόκους της προηγούμενης πασοκικής διακυβέρνησης.Ο Σαμαράς στη Βουλή τα είπε,ωμά και σταράτα,με στοιχεία.Το λάθος Καραμανλή ήταν που δεν έστειλε στα δικαστήρια ΟΛΟΥΣ αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα εις βάρος της χώρας(πχ Χρηματιστήριο,Ολυμπ.Αγώνες,εξοπλισμοί κλπ) και ΤΩΡΑ βγαίνουν με θράσος να λασπολογούν ασύστολα.Βλέποντας κάποιος αυτή τη φωτογραφία Παπανδρέου-Στρος Καν,νιώθει μια απέραντη ΑΗΔΙΑ και ΟΡΓΗ!!!Ποιοι μιλούν;Αυτοί που προεκλογικά ΕΤΑΖΑΝ λαγούς με πετραχήλια,ενώ στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ δρομολογούσαν τη ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ και ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ της χώρας στα διεθνή ΤΡΩΚΤΙΚΑ και αιμοβόρους ΛΥΚΟΥΣ...Όλοι θυμούνται τι έλεγαν Καραμανλής-Παπανδρέου παραμονές εκλογών.Ο μεν Καραμανλής δεν έταζε τίποτα,παρά μιλούσε για μηδενικές αυξήσεις μισθών τα επόμενα δυο χρόνια,ο δε Παπανδρέου ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ αφειδώς ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!Και τώρα,μετά από δυο χρόνια ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΟΣ και ΠΥΡΠΟΛΗΣΗΣ της ελληνικής κοινωνίας από τον Παπανδρεϊσμό,ξαναβγαίνουν από τα ντουλάπια της ιστορίας οι ΣΚΕΛΕΤΟΙ διχασμού της κοινωνίας και ο ''μπαμπούλας της δεξιάς''...Το κλασικό πασοκικό ΠΑΡΑΜΥΘΙ των τελευταίων τριάντα ετών,με παραλλαγές...''Για όλα φταίει ο Καραμανλής και η κακή Δεξιά''....Και κάτι τελευταίο.Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ χάλι ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ πολιτικής από το 1981 και μετά.Αν αναφερθεί κάποιος σε γεγονότα και λεπτομέρειες,της πασοκικής πολιτικής πρακτικής,θα χρειαστεί να γράφει και ΔΕΝ θα τελειώνει....

  • madprof avatar
   madprof @ Komis Montechristo 02/08/2011 08:18:20

   «Το λάθος Καραμανλή ήταν που δεν έστειλε στα δικαστήρια ΟΛΟΥΣ αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα εις βάρος της χώρας» : Είναι έγκλημα συνενοχής γιατί κάλυψε τους ενόχους έως το 2003 και συνέχισε με τους συν αυτώ την ιδιωτική και δημοσινομική υπερχρέωση των πολιτών και της χώρας και άρα την κατρακύλα με γρηγορότερους ρυθμούς. Πολίτες και χώρα αίρμαια των τραπεζοχρηματιστηριακών αρπαχτικών.
   ΥΓ. Ο Δούκας ως αρμόδιος υφυπουργός είναι ο καθ’ ύλην υπόλογος για τα δομημένα ομόλογα που διέλυσαν και καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ταμείων και όχι μόνο.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 01/08/2011 15:26:18

  Βασικά, για όποιον δεν θέλει να μείνει στην επιφάνεια των εντυπώσεων που εις μάτην προσπαθούν να δημιουργήσουν οι προπαγανδιστές των ΓΑΠ-ΔΝΤ, η επιστολή αυτή είναι κόλαφος για όσους έφεραν το Μνημόνιο, διότι αποδεικνύει πόσο εφικτή ήταν η διατήρησή μας στις αγορές, εν μέσω δυσχερούς οικονομικού περιβάλλοντος.

  Τα κατάφερε ο "ανίκανος Καραμανλής" και μας κράτησε στις αγορές με σπρεντς πολύ χαμηλότερα από αυτά που πληρώνει σήμερα π.χ. η κραταιά Ιταλία, ενώ ο "ικανός διαπραγματευτής" ΓΑΠ τα διέλυσε όλα μέσα σε εφτά μήνες.

  Βέβαια, για μένα, οι επιστολές Δούκα (και το όλο κλίμα που έφτιαχναν τότε, Δεκέμβρη του 08, μην ξεχνάμε) είναι η απόδειξη ότι το πράγμα ήταν προσχεδιασμένο για να μας ΒΑΛΟΥΝ στο ΔΝΤ. Όχι ότι τάχατες "είχαμε ανάγκη" να μπούμε λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Που σε μεγάλο βαθμό ήταν ΠΛΑΣΤΗ, λόγω της επιτηδευμένης κατάρρευσης του κολοσού Lehmen Brothers...

  Όλες τις άλλες τράπεζες τις έσωσε η (ελεγχόμενη από τη Νέα Τάξη) κυβέρνηση των ΗΠΑ, μόνον την ισχυρή ανταγωνίστρια Lehman δεν έσωσε, έτσι, για να τη βγάλει από τη μέση και να δημιουργήσει και την κρίση. Και μετά σου λέει, να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, λόγω "της δύσκολης συγκυρίας", που ένας, εδώ που τα λέμε, όχι και μέγας γνώστης των οικονομικών (Καραμανλής-Παπαθανασίου) τα έβγαλε πέρα χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτα...

  47-48 δις τα έλεγε ο Δούκας, 65 δανείστηκε η ΝΔ μέσα στο 2009 χωρίς να ανοίξει μύτη.

  Αυτά για όσους εξακολουθούν να νομίζουν ότι η κρίση μας δεν είναι καθαρά τεχνητή...

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/08/2011 15:46:30

  ΄΄Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε “προεκλογικού τύπου” παροχές, όποιες και αν είναι αυτές.΄΄
  Μεγάλο λάθος έκανε ο Δούκας σ΄αυτή του την πρόβλεψη..οι Έλληνες πολίτες σ΄αυτές τις εκλογές (2009) θυμίζουν έντονα το παραμύθι των αδερφών Γκριμ...
  ''Τα ποντίκια γοητεύονται τόσο πολύ από τους ήχους του φλάουτου που παίζει ο παράξενος άνθρωπος, ώστε όταν αυτός τα οδηγεί στο ποτάμι, τον ακολουθούν τυφλά, πέφτουν στο νερό και πνίγονται''...εξαιρετικό κείμενο ΜΟ..
  ΥΓ: Δηλαδή οι χθεσινές ειδήσεις ήταν play back;;;;

 4. armagedon avatar
  armagedon 01/08/2011 17:40:23

  ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ...ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

 5. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 01/08/2011 18:53:41

  Πονούσε πολλούς και πολύ η Πρωθυπουργία Καραμανλή.
  Και όσοι δεν το καταλάβαιναν από τον χολερικό πόλεμο που δεχόταν από τα νταβατζοΜΜΕ, θα το καταλαβαίνουν τώρα που παρακολουθούν να διαμοιράζονται τα ιμάτια της Ελλαδίτσας.
  Πως υποδέχτηκαν τα νταβατζιΜΜΕ την επίσκεψη Κλίντον;
  Με τον τίτλο: οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.

 6. Stefanos avatar
  Stefanos 01/08/2011 21:19:50

  Πάντως MEGA και ΔΟΛ το έχουν ξεσκίσει το θέμα. 3 μέρες με αυτό ασχολούνται. Τελευταίο βέβαια τα χαράτσια που οσονούπω καταφθάνουν...Άξιοι!!! Απορώ πάντως με τη ΝΔ. Τι καλύτερο θα περίμενε μία αντιπολίτευση για να τους ξεσκίσει; Ύπνος βαθύς όμως έπεσε σ' όλη τη χώρα, ο λαός σε ραστώνη και τα τρωκτικά ντόπια και παγκόσμια δουλεύουν μέχρι να μας ρουφήξουν και το μεδούλι. Μούμιες θα ξυπνήσουμε μια μέρα, αλλά θα είναι αργά....Πολύ αργά.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/08/2011 21:37:20

  Stefane
  3 μέρες ασχολούνται με με την επιστολή και τα ταξί..
  1." Κατασκευάζουν μια πλαστή και «συγκεκριμενοποιημένη» εικόνα του κοινωνικού συνόλου και με αυτό τον τρόπο προβάλλουν συγκεκριμένες επίσης τάσεις και καταστάσεις, ενώ αποσιωπούν άλλες"
  2. "Κατασκευάζουν μια ψεύτικη εικόνα της πραγματικότητας, «σκηνοθετώντας» καταστάσεις και γεγονότα, τονίζοντας επιλεκτικά κάποιες πλευρές των γεγονότων και αποσιωπώντας άλλες"
  3. " Αν ο πολίτης αποδέχεται χωρίς αμφιβολία το ψεύτικο «κύρος» των Μ.Μ.Ε., αποδέχεται επίσης άκριτα την ψευδαίσθηση ότι «συμμετέχει στα κοινά» και ότι ενημερώνεται πραγματικά, ενώ στην πραγματικότητα είναι καθισμένος στο σαλόνι του σπιτιού του." ( Νοητικές Οντότητες, από το διαδίκτυο)
  Άρα τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε ΄΄τι άλλο ετοιμάζεται΄΄;;;

 8. Έλενα avatar
  Έλενα 01/08/2011 22:43:03

  Tα ΜΜΕ αυτά που τους λεν να προβάλλουν αυτά προβάλλουν. Πληρωμένα παπαγαλάκια είναι. Στον κόσμο έχει περάσει ο ΓΑΠ ότι αυτά τα μέτρα πρέπει να τα περάσουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και κάνουμε υπομονή. Δυστυχώς αποδέχονται τις ψευδαισθήσεις καθισμένοι στα σαλόνια του σπιτιού τους στις καφετέριες διασκεδάζοντας και περιμένοντας ότι ο ΓΑΠ θα τα λύσει όλα. Η ΝΔ που είναι; κάνει και αυτή διακοπές; Ας μας ξυπνήσει επιτέλους κάποιος. Αρκετά κοιμηθήκαμε!!!Ας πει κάποιος την αλήθεια στον κόσμο!!!Την έχει ανάγκη για να συνεχίσει να αναπνέει.

 9. Αννίτα avatar
  Αννίτα 02/08/2011 11:06:13

  Μετά από 2 χρόνια αποτυχούς διακυβέρνησης φταίει η ΝΔ κ ο Καραμανλής;Δεν πρόκειται περί αστειότητας, αλλά περί αθλιότητας.!Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν κατηγορούν ΝΔ κ Σαμαρά. ιδίως τον Σαμαρά. Του έχουν κόψει τα εξ αμάξης.Είναι καθαρή πλύση εγκεφάλου στους πολίτες αυτό που κάνουν. Και όσοι αισθάνονται οτι κάποιες προσδοκίες τους δεν πραγματοποιήθηκαν επί ΝΔ, συμφωνούν με τις κατηγορίες αυτές.
  Επειδή όμως οι καιροί χειροτερεύουν αντί να σκέφτονται κατ αυτόν τον τρόπο οι Ελληνες πολίτες καλά θα κάνουν να μαζέψουν το μυαλό τους σε έναν τρόπο σκέψης που θα βοηθήσει να μονιάσουμε όλοι μικροί[άνεργοι] μεσαίοι, υπάλληλοι κ μη να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έρχεται.
  Το ποιός έφαγε τα πιο πολλά σε αυτόν τον τόπο το ποιός έφαγε τα πιο λίγα από δω και πέρα είναι δώρον άδωρο να το ψάχνουμε.!
  Γιατί η ουσία είναι μία.! Οι πολιτικοί που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας ήταν αδύναμοι κρίκοι, πιόνια που χρησιμοποίησαν οι Ευρωπαίοι, αμερικάνοι,άγγλοι κλπ δωροδωκώντας τους είτε με μερικά εκκατομύρια, ούτε καν δις δεν τους έδωσαν [άρα τους θεωρούσαν σκουληκάκια] κ το μόνο που κατάφεραν οι δωροδωκημένοι κύριοι ήταν να αυξήσουν λίγο παραπάνω το βιβλιάριο καταθέσεών τους, ενώ οι πραγματικοί κεφαλαιούχοι του εξωτερικού έκαναν την δουλειά τους στην Ελλάδα χρόνια όπως ήθελαν.
  Χρησιμοποιήθηκαν λοιπόν γιατί κανείς τους δεν είχε το σθένος του Μ.Αλεξάνδρου για να τους κατατροπώσει, η του Μπουρλοτιέρη για να τους βάλει φωτιά οχι μόνο στα παντζάκια αλλά κ στα οπ.......α,
  Αν δεν ξεπεράσουμε το κακό παρελθόν κ να πάψουμε να ασχολούμαστε με όλο αυτό το παιχνίδι πιός λαδώθηκε πιο πολύ νάστε βέβαιοι οτι όταν χρειαστεί να αγωνιστούμε πραγματικά δεν θα έχουμε το κουράγιο κ οχι μόνο, δεν θα έχουμε καν σύμπνοια μεταξύ μας για να ακολουθήσουμε κοινή γραμμή αντιμετώπισης των δυσκολιών που έρχονται.
  Η Ελλάδα πρέπει να τιμά κ να έχει ψηλά τα Ιερά της Σύμβολα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Πρέπει να έχει ψηλά τα ΙΔΑΝΙΚΑ της.
  Ας μην ασχολούμαστε πλέον με όλα όσα πλήγωσαν αυτήν την χώρα.
  Ας δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε άλλα πιο ουσιώδη πράγματα, από την σκλη ρή πολιτική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα και θα ζήσουμε .............

 10. βασίλης avatar
  βασίλης 02/08/2011 11:26:39

  Φταίει ο Γαίδαρος και δέρνει τα σαμάρι λέει μιά σοφή ελληνική παροιμία.
  Τι ιδιο συμβαίνει και με τον (Εφιάλτη Ν0 2) ολα τα κάνει καλά αλλά οι συζητήσεις κάτω απο το τραπέζι και τα ψέματα εχουν καντά ποδάρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.