#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2012 17:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ύπουλο παιχνίδι από ΣόιμπλεΣε μια κρίση κυνισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT Deutchland, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε τα κρυφά σχέδια της Γερμανίας αναφορικά με το νέο δάνειο της Ελλάδας.

Το σχέδιο λοιπόν είναι να δώσουν οι Γερμανοί μόνο τα 30δις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το PSI και στη συνέχεια να παγώσουν το υπόλοιπο μέρος, μέχρι νεωτέρας, επικαλούμενοι κοινοβουλευτικές δυσκολίες.

Πίσω από τις προθέσεις των Γερμανών κρύβεται η εμμονή τους να πετύχουν αργότερα, αυτά που τώρα αρνείται ο κ. Σαμαράς, θέματα καθοριστικά για αυτούς (και για τους αναγνώστες της Bild), όπως ο ορισμός επιτρόπου ή ο ειδικός λογαριασμός.

Οι κακές (αγγλοσαξονικές) γλώσσες μάλιστα, λένε ότι πίσω από την τακτική αυτή κρύβεται η επιθυμία των Γερμανών να αποπέμψουν την Ελλάδα από το ευρώ, αφού όμως πρώτα εξασφαλίσουν τη μετατροπή του χρέους της στο Αγγλικό δίκαιο, ώστε η αποπληρωμή του να γίνει σίγουρα και σε σκληρό νόμισμα

Ασφαλώς οι ανακοινώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών, δεν προμηνύουν τίποτα καλό για εμάς.

Αναρωτιόμαστε αν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι για τις δηλώσεις αυτές και αν προτίθενται να ζητήσουν εξηγήσεις από τη γερμανική πλευρά, πριν βάλουν την υπογραφή τους σε μια συμφωνία που η άλλη πλευρά αρνείται να τηρήσει.

Γιατί, καλοδεχούμενες (πλην ανέξοδες) είναι οι δηλώσεις στήριξης της φράου Μέρκελ, αλλά οι διακρατικές σχέσεις κατοχυρώνονται σε συμβάσεις και όχι σε προεκλογικά γκαλά.

ΚΦ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kastroHEL avatar
  kastroHEL 08/02/2012 17:43:18

  Μες στο κόλπο είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

 2. theo1611 avatar
  theo1611 08/02/2012 17:45:53

  Αγγλικό δίκαιο αυτοί, βρεττανό επίτροπο ή διαχειριστή λογαριασμού εμείς!!!

  ΥΓ: Μήπως αυτοί κάνουν πως μας πιέζουν και εμείς κάνουμε πως αντιστεκόμαστε?

 3. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 08/02/2012 17:51:53

  Πες Αντωνη το μεγαλο ΟΧΙ να γινουν ξαφνικα επαιτες του φτωχου οι Γερμανοι!!!

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 08/02/2012 18:06:46

  Κανέναν Σόιμπλε δεν χρειαζόμασταν να βγει να τα πει, όλοι το βλέπαμε από ότι αυτές είναι οι επιδιώξεις τους και αυτή τη τακτική. Και τα γνωρίζει και ο Αντώνης ο Σαμαράς.

  Άλλωστε, πριν 5 μόλις μέρες είχε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα, νοείται να είναι μόνο το ελληνικό:

  h++p://www.antinews.gr/2012/02/03/145999/

  Προσβλέπουμε στην τήρηση αυτής της δέσμευσης.

  Κύριε Σαμαρά, τα πλαίσια των διαπραγματεύσεων, θα γίνουν ασφαλώς και κάποιες τακτικές υποχωρήσεις. Όμως, εκεί που πρέπει να μείνετε ανυποχώρητος, είναι στο θέμα του αγγλικού δικαίου. Εκεί πρέπει να ειπωθεί το μεγάλο ΟΧΙ. Ειδάλλως, ό,τι κι αν γλιτώσουμε προσωρινά (από τον 13ο μισθό μέχρι την ίδια την στάση πληρωμών) , θα το χάσουμε στον εκβιασμό για την επόμενη δόση.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΚΜ 08/02/2012 18:09:37

   Ορθή επανάληψη: «όλοι το βλέπαμε από καιρό ότι αυτές είναι οι επιδιώξεις τους και αυτή την τακτική ακολουθούν»

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 08/02/2012 18:24:04

  ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ - GRIECHEN CAMP … Έλληνες προσέρχονται στην σειρά για να λάβουν συσσίτιο από την 3η Γερμανική δόση αλληλεγγύης

  http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2012/02/PrisonersMarching.jpg

 6. sawas avatar
  sawas 08/02/2012 18:44:12

  Η εμπειρία μου με το γερμανικό στοιχείο είναι όπως αποτυπώνεται στο άρθρο.

  Για να είμαι ακριβοδίκαιος, μπορεί από την μια οι Γερμανοί να έχουν 1000 καλά αλλά όταν σε βρουν σε δύσκολη θέση και νομίζουν πως τους εξαπάτησες δεν αναγνωρίζουν ούτε την μάνα τους. Μέχρι να εξαφανιστείς θα σε πατάνε, μέχρι να μην μπορείς να αναπνεύσεις θα σε κλωτσάνε. Απεναντίας, μόνο όταν τους πας κόντρα και μάλιστα εκεί που πονάνε (χρήμα, χρήμα, χρήμα) κάθονται σούζα και δείχνουν σεβασμό.

  Τώρα που τους είπες ψέματα (ενώ αυτοί είναι άγγελοι!!!) και βρίσκεσαι σε δεινή θέση, δεν θα κάνουν πίσω επ ουδενί και θα σε αρμέγουν σαν άβουλη και υποτακτική αγελάδα.

 7. k avatar
  k 08/02/2012 19:02:48

  |Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΕΙΠΕ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΟ. ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/02/2012 19:43:53

  Μην δουλευόμαστε μεταξύ μας ...από το PSI δεν θα πάει τίποτα στην εσωτερική οικονομία, αποπληρωμή χρεών είναι.
  Οπότε μην χανόμαστε στη μετάφραση...

 9. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 08/02/2012 22:59:04

  ΕΝΤΑΞΗ ΑΣ ΠΕΙ ΣΕ ΟΛΛΑ ΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

 10. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 09/02/2012 00:31:26

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΜΑΧΗ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ,ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ.

 11. βισάλτης avatar
  βισάλτης 09/02/2012 10:29:02

  Αφού δεν τους ξεσκίσαμε στα διεθνή δικαστήρια για αποζημειώσεις από τα εγκλήματα ανθρώπινης ζωής και οικονομικά κατά τον β΄.π.π -ενώ αντίθετα τους χαρίσαμε το δημόσιο χρέος και πήγαμε είλωτες στην χώρα τους και αγοράζουμε γερμανικά προιόντα δίνοντας δουλειά σε απογόνους δολοφόνων που έλειωναν χρυσά δόντια στα γερμανικά κρεματόριά τους.......καλά μας κάνουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Κ.ΓΑΛΛΗΣ avatar
  Κ.ΓΑΛΛΗΣ 09/02/2012 13:32:00

  Το σίριαλ με τους επόπτες των δανειστών δεν πρόκειται να τελειώσει. Προσδεθήκαμε στο άρμα του ευρώ με αραμπά και φυσικό είναι να μην δυνάμεθα να το ακολουθήσουμε όσες προσπάθειες και αν καταβάλλουμε με το κράτος που εκθρέψαμε από την μεταπολίτευση και μετά. Συνεχώς θα παράγονται ελλείμματα και θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
  Κε Σαμαρά,
  ΄Ηλθε η ώρα να πείς το μεγάλο όχι όσο ακόμη τα δάνεια διέπονται από το δίκαιο της Χώρας μας. Η μόνη λύση είναι η επιστροφή στον έλεγχο των δημοσιονομικών πραγμάτων της χώρας χωρίς έξοδο από την ΕΕ, άλλη λύση δεν υπάρχει.
  Τολμήστε και το ΄Εθνος θα σας ευγνωμωνεί.

 13. HLIAS avatar
  HLIAS 09/02/2012 14:34:01

  Καλά αυτά που γράφετε όμως δεν απαντά κανείς στο πρόβλημα που συνίσταται :
  Το ελληνικό κράτος εισέπραξε το έτος 2011 50 δις ευρώ περίπου και οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν σε 70 δις περίπου ! Είναι γνωστό ότι δεν μας δανείζει κανείς εκτος από τα δάνεια που χορηγεί η ΕΕ και το ΔΝΤ . Ας υποθέσουμε ότι δεν δεχόμαστε τους όρους των πιστωτών και διώχνουμε την τρόϊκα και διακόπτουμε κάθε συζήτηση με την ΕΕ.Θα πρέπει να δούμε πως θα ζήσουμε με αυτά που μπορεί να εισπράξει το κράτος .Εκτός από τις ανάγκες για μισθούς και συντάξεις και λοιπά έξοδα λειτουργίας των νοσοκομείων ,σχολείων ,υπουργείου άμυνας ,εξωτερικών και τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να βρούμε και τα χρήματα για να καλύψουμε το έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών.Δεν άκουσα μέχρι τώρα από κανένα πολιτικό να δίνει απαντήσεις στα πιό πάνω εκτός αν αποφασίσει ο λαός να μετατραπεί η χώρα σε κουμουνιστικό κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται .Η φτώχεια είναι εξασφαλισμένη και η σημερινή δύσκολη κατάσταση που περνάμε όλοι μας θα μοιάζει με παράδεισο απο την υποτιθέμενη υλοποίηση των επιδιώξεων της κ.Παπαρήγα και του κ.Τσίπρα άσχετα αν με διάφορα τερτίπια λέει μπαρούφες.

 14. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/02/2012 14:45:24

  Οχι πως δεν είναι αχώνευτος ο Σόιμπλε ,αλλα η άλλη ερμηνεία είναι πως το Γερμανικό κοινοβούλιο πρόκειται να κλεισει για τις 15μερες χειμερινές διακοπές που έχουν τα αγριογούρουνα κάθε Φεβρουάριο και γι'αυτό θα περάσει βιαστικά μόνο τα 30δίς ,γιατί δεν υπάρχει χρόνος για το συνολικό πακέτο. Λογικό ακούγεται.

  Μη βλέπουμε πιά βιετκόνγκ πίσω απο κάθε δέντρο ,γιατί στο τέλος δε θα βλέπουμε τους πραγματικούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.