#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2012 21:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ύποπτα παιχνίδια Tρόικας - Γερμανών με το έλλειμμα της ΕλλάδαςΎπουλα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, παίζονται τις τελευταίες ημέρες και που μπορεί να κρύβουν πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις για τη χώρα.

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από το δημοσίευμα του Reuters που μετέθετε για το Νοέμβριο τη δημοσίευση της έκθεσης της τρόικας (κάτι που τίναζε στον αέρα την οικονομία) ένα νέο δημοσίευμα προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά το χτύπημα ήρθε από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το συνήθως έγκυρο και με πηγές από την καγκελαρία Der Speigel. Το δημοσίευμα, ανυπόγραφο και σχετικά... πρόχειρο θολώνει τα νερά σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όπως έγραψαν οι Γερμανοί, το έλλειμμα που καλείται να καλύψει η Ελλάδα με τα μέτρα που θα λάβει δεν είναι 13,5 δισ. ευρώ (11,5 δισ είναι οι δαπάνες και 2 δισ. από την υστέρηση των εσόδων) αλλά... 20 δισ. ευρώ. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να λάβουμε επιπλέον μέτρα που συνολικά θα φτάσουν το εξωπραγματικό ποσό των 20 δισ. ευρώ. Εδώ δηλαδή δεν μπορέσαμε να βρούμε μέτρα πάνω από 10 δισ. και μας ζητούν άλλα τόσα;

Το περιοδικό επικαλείται πληροφορίες από πρώτες εκτιμήσεις της τρόικας, αυτής δηλαδή που έφυγε μόλις χθες από την Αθήνα.

Το δημοσίευμα, όπως ήταν φυσικό ταρακούνησε την Ελλάδα αφού συνέδεε τη χορήγηση της επόμενης δόσης με την κάλυψη της μαύρης τρύπας των 20 δισ. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν οποιαδήποτε τέτοια απόκλιση τονίζοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι 13,5 δισ. κι αυτό έχει συμφωνηθεί με τους τροικανούς.

Σε κάθε περίπτωση, το δημοσίευμα ήταν υποβολιμαίο και ήθελε να προκαλέσει ταραχή. Ίσως είναι ένα παιχνίδι της τρόικας ή μια πράξη αντεκδίκησης για τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα. Διότι όταν δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί τα 13,5 δισ. ευρώ και υπάρχει ακόμη μεγάλη απόκλιση, το να αυξάνεται το ποσό αυτό κατά 6,5 δισ. ασφαλώς τινάζει στον αέρα την Ελλάδα και την οδηγεί σε χρεοκοπία.

Δύο τινά συμβαίνουν:

1. Πράγματι τα στοιχεία είναι αληθινά και η ύφεση σε συνδυασμό με τη μείωση των εσόδων μπορεί να εκτοξεύσει το έλλειμμα στα 20 δισ. Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση είναι αδύνατο να πάρει επιπλέον μέτρα, καταρρέει, η χώρα δεν παίρνει τη δόση των 31,5 δισ. και η χρεοκοπία σφραγίζεται και επισήμως.

 

2.Να μην είναι πραγματικά τα στοιχεία και να γίνεται τζόγος ώστε να ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιο κι αν είναι το σενάριο, δε μπορεί να διαρρέονται τέτοιες πληροφορίες σε ένα περιοδικό προτού συζητηθούν με την ελληνική πλευρά.

Πάντως, ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει ξεκινήσει γύρος συζητήσεων για την αποτυχία του προγράμματος που αποφασίστηκε για την Ελλάδα μετά το κούρεμα. Λένε δηλαδή ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων.

Μέσα σ' αυτό το βαρύ κλίμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε θα αρκεστεί να καταθέσει επίσημα αίτημα για επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος. Αλλά θα ζητήσει και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, πιθανότατα το κούρεμα του δημόσιου τομέα που αρνούνται μέχρι στιγμής όλοι. Κάτι τέτοιο, ασφαλώς είναι δύσκολο να γίνει άμεσα διότι θα προκαλούσε αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές καθώς θα λογιζόταν ως default. Με δεδομένο ότι ο Μπ. Ομπάμα έχει δώσει εντολή να μην υπάρξουν εκπλήξεις μέχρι την επανεκλογή του, ένα τέτοιο σχέδιο μετατίθεται για το Νοέμβριο.

Το ερώτημα είναι όμως τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Θα αναβληθεί η χορήγηση της δόσης των 31,5 δισ., θα δοθεί ένα μέρος της ή θα υπάρξει σχέδιο σωτηρίας με χορήγηση όλου του ποσού των 70 δισ. που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από το Μηχανισμό Στήριξης, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα και να επανέλθει η χώρα σε ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alexie avatar
  alexie 23/09/2012 21:19:39

  στο εξωτερικο παντως συζηταν για νεο κουρεμα των ιδιωτων και παλι δλδ οτι περισσεψε απο τα ταμεια και λοιπους

  αυτα του ΔΝΤ δεν κουρευονται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ παντως αλλα αυτα της ΕΚΤ μπορει να κουρευτουν..χρειαζεται ομως ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΚΤ μετα..

 2. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 23/09/2012 21:34:06

  Εάν ισχύουν τα 20 δις, αυτό σημαίνει οτι κάπου υπάρχει τρυπα 7 δις από αυτά που μας έλεγαν. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία που καταλήγουν στα 13 δις που έχουν συμφωνήσει? Υπολογίζουν τις οφειλές του δημοσίου, ή υπάρχει μαύρη τρύπα στις τράπεζες? Αφορά μελλοντική προβολή των στοιχείων ή είναι σε up-to-day εξακρίβωση?
  Με αυτήν την εικόνα, ούτε η επιμήκυνση ούτε το κούρεμα βοηθά ιδιαίτερα. Απαιτείται εγκατάλειψη του προγράμματος, και εκπόνηση νέου με έμφαση στην τόνωση της οικονομίας με εισροή κεφαλαίων. Αυτό σημαίνει και κούρεμα του χρέους και νέα κεφάλαια. Δεν νομίζω οτι θα τα καταφέρουμε και απλά θα μας αφήσουν στο έλεος του Θεού μετά τις Αμερικανικές εκλογές. Μας τελειώσανε αδέλφια.....
  Θα υπάρξει κάποιος να μας πεί που ακριβώς έχουν πάει όλα αυτά τα ποσά από την αρχή των μέτρων, ή θα βγεί πάλι κάποιος ηλίθιος να πεί μαζί τα φάγαμε?
  Υπάρχει πλάνο σωτηρίας από τους πνευματικούς μας ογκόλιθους ή πάλι πάμε με την βοήθεια του Θεού?

  • Ελευθερία avatar
   Ελευθερία @ ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 23/09/2012 22:56:12

   Δεν θέλω να σας ανησυχήσω... αλλά μάλλον δεν υπάρχει Θεός. Ή τέλος πάντων σίγουρα δεν υπάρχει κανένας Θεός που να νοιάζεται και να θέλει να ασχοληθεί με τη 40χρονη πονεμένη μας ιστορία.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/09/2012 21:40:43

  Vae victis

  Από τη στιγμή που ένα "χάρτινο" χρέος έγινε ενυπόθηκη οφειλή διεπόμενη από αλλοεθνές δίκαιο χάθηκε κάθε ισχύς εθνικού αιφνιδιασμού.

  Από τη στιγμή που η κύρια, κοινωνική συνέπεια του "κουρέματος" αφορούσε στα αποθεματικά των Ελλήνων σε κάθε μορφή, ασφαλιστικά ταμεία, ιδρύματα κ.α., και όχι τόσο απαλλαγή από το χρέος το οποίο ξανα-"θέριεψε" σε 2 μήνες, αδυνάτισε περαιτέρω η διαπραγματευτική θέση της χώρας.

  Από τη στιγμή που αποδέχθηκες ότι το χρέος σου αποτελεί αποκλειστικά ιδιαιτερότητά σου, ενώ μέρος του αποτελεί "οριζόντιο" πρόβλημα όλου του Νότου, δυσκόλεψες πολύ την υπαγωγή σου σε μια συλλογική λύση στα πλαίσια της ΕΕ.

  Από τη στιγμή που ενέδωσες στην αδιόρατη αρχικά βούληση, εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων και συμφερόντων, για εθνικά επικίνδυνες οικονομικές αποφάσεις, όπως πώληση λιμένων, άνοιξες την όρεξη για περισσότερα, για τα "άγια των αγίων" - δεν θα σταματήσουν αν δεν σου τα πάρουν.

  Από τη στιγμή που οικειοθελώς επαφίεσαι στην "καλωσύνη των ξένων" αδίκως απορείς όταν δεν επιδεικνύεται.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Προφήτης 24/09/2012 01:47:50

   ...δυστυχώς έτσι είναι...

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Προφήτης 24/09/2012 02:32:43

   Πόσο δίκιο έχεις ... (δυστυχώς!)

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ Προφήτης 24/09/2012 08:49:35

   Ολα σωστά, όμως λείπει η ερώτηση- καί η απάντηση- στό "γιατί τά έκανες όλα αυτά;"

 4. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 23/09/2012 21:54:01

  ''δεν θα σταματήσουν αν δεν σου τα πάρουν''
  ....λογικότατη η προφητεία σου

 5. monomaxos avatar
  monomaxos 23/09/2012 21:57:17

  Ως προς το έλλειμμα, η κα Γεωργαντά απολυμένη της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσ/νικη, που κατείγγειλε την προδοσία με την διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από τον Γεωργίου, έγραψε ένα άρθρο στο οποίο αποδεικνύει ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν μόλις στο 3,9% του ΑΕΠ και όχι στο 15% που το έφτιαξε ο Παπακων/νου σε συνεργασία με τον Γεωργίου και τον γερμανό της EUROSTAT.

  Το άρθρο εδώ: http://ithominews.blogspot.gr/2012/09/2009-39_2040.html

  Όσο για τις Αμερικάνικες εκλογές, έχω την αίσθηση ότι η Μέρκελ ευνοεί την εκλογή Ρόμνει, όπως και το Ισραήλ για δύο λόγους:

  1. Ο Ομπάμα είναι αρνητικός σε ενδεχόμενο κτύπημα του Ισραήλ στο Ιραν, γιατί αυτός έχει σαν μέθοδο τις "Αραβικές Ανοίξεις" που σχετικά αργούν να φέρουν αποτελέσματα ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι είναι των άμεσων στρατιωτικών εμπλοκών όπως θέλει το Ισραήλ.

  2. Αν τελικά επικρατήσει ο Ρόμνει και δώσει το πράσινο φως για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, τότε θα μιλάμε για το κύκνειο άσμα της Αμερικανικής Οικονομίας. Το κενό αυτό θα το αναπληρώσει το υπό Γερμανική κυριαρχία Ευρώ και έτσι η Γερμανία θα καταστεί ο διαχειριστής της Παγκόσμιας Οικονομίας. Άλλο που δεν θέλει η Μέρκελ.

  Υ.Γ.: Για τους ψαγμένους: Πουθενά στο βιβλίο "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" δεν αναφέρεται η Αμερική. Αντίθετα η Ευρώπη έχει περίοπτη θέση.

 6. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 23/09/2012 22:02:10

  Ακόμη δεν έχεις δει τα καλύτερα. Τα οποία, έπονται...

  • aris. A avatar
   aris. A @ Ιεροφάντης 23/09/2012 22:41:27

   Δηλαδή ιεροφάντη;;

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ aris. A 23/09/2012 22:48:41

    Δηλαδή Άρη, κάνε 2 μήνες υπομονή...

    Στο τέλος, πολιτική κρίση.

    Ξανά.

 7. λαλακης avatar
  λαλακης 23/09/2012 22:09:33

  Aφου ρε παιδια παμε καλα , θα παμε και σε πλεονασμα σε λιγο!
  Ψεματα ειναι ολα μισουν την πατριδα μας

 8. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 23/09/2012 22:25:24

  Εχει στειλει η υφεση το ελλειμμα στα 20δις; Αν το διαιρεσουμε με το ΑΕΠ που εχει αδυνατισει 20% (κι αυτη η δυσμενης μεταβολη λογω υφεσης για να το παιξουν καποιοι τιμωροι του "ασωτου"), μηπως βγαινει ελλειμμα μεγαλυτερο του 15% που ειχαμε το 2009 και που μας εστειλε στην αγκαλια των μηχανισμων διαλυσης, εχμ, διασωσης ηθελα να πω...;

 9. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 23/09/2012 22:29:39

  Ο Πρωθυπουγός καί η κυβέρνηση συνολικά πρέπει νά εκτιμήσουν κατά πόσον η Τρόϊκα (μέ άνωθεν εντολές) ακολουθεί παρελκυστική πολιτική.

  Υπάρχει μιά συμφωνία αναχρηματοδότησης τών δανειακών μας αναγκών καί ανακεφαλαιοποίησης τού τραπεζικού τομέα από τόν προσωρινό μηχανισμό στήριξης καί πρέπει νά τηρηθεί.
  Όπως λέγει καί η Μέρκελ, εμείς πρέπει νά κάνουμε τά μαθήματά μας καί οι εταίροι μας θά είναι παρόντες στήν προσπάθειά μας. Είναι όμως έτσι τά πράγματα;

  Η συμφωνία δέν αφορά μόνον καθαρά λογιστικά μεγέθη (τόσα θά μαζέψω, τόσα θά μού δώσεις), αλλά στήν ουσία της αποσκοπεί στήν βιωσιμότητα τού χρέους καί γι' αυτό είναι μιά συμφωνία αμφίδρομη. Δηλαδή: Σού δίνω τόσα καί όχι παραπάνω καί μαζί φροντίζουμε νά βρούμε τόν τρόπο, πώς στό μέλλον ο δανειζόμενος θά μπορεί νά ανταποκριθεί στίς υποχρεώσεις του βάσει μιάς συγκεκριμένης πολιτικής ανάπτυξης, η οποία θά θεωρείται σοβαρή καί ρεαλιστική. Γιατί χωρίς οικονομία καί προοπτική είναι τοίς πάσιν γνωστόν ότι ου λάβεις παρά τού μή έχοντος.

  Άν η τακτική τών διαπραγματεύσεων (από τούς εκπρόσωπους τών δανειστών) δέν είναι παρελκυστική, τότε σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση στερείται σοβαρότητας.
  Δηλαδή: Τά εισπρακτικά μέτρα πού προτείνει δέν βοηθούν τήν βιωσιμότητα τού χρέους γιατί είναι καθαρά προσωρινού χαρακτήρα, πράγμα πού σημαίνει ότι τό επόμενο διάστημα θά έχουμε επιδείνωση όλων τών οικονομικών μεγεθών καί πολύ γρήγορη κατάρρευση τού σκοπού γιά τόν οποίον επιβάλλονται.
  Εδώ δύο τινά συμβαίνουν. Είτε η Τρόϊκα έχει ένα ευρέως φάσματος αντιβιωτικό (αποκρατικοποιήσεις, κατάρρευση εισοδημάτων, απολύσεις καί γενικά μόνον φτωχοποίηση) πού εγγυάται μόνον τήν μόνιμη αναπηρία τού ασθενούς καί η κυβέρνηση αρνείται (τότε μέ τό δίκιο της) τήν προτεινόμενη θεραπεία καί προτείνει μιά ρεαλιστική προοπτική ίασης μέσω ενός συγκεκριμένου τύπου αντιβιωτικού (στρατηγικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης), είτε η κυβέρνηση δέν έχει νά προτείνει απολύτως τίποτα.

  Η τακτική τών περιστασιακών παυσιπόνων μέ τίς δόσεις πού παρακαλάμε καί τήν συστημική άρνηση νά προσπαθήσουμε νά κάνουμε έστω καί τήν προσπάθεια χημειοθεραπείας μέ τήν δικαιολογία ότι θά μάς πέσουνε μερικές ΔΕΚΟ-τρίχες ή ΔΥ-τρίχες ή ΜΙΖΟ-τρίχες προδικάζει καί τήν πορεία μας ώς κράτους. Άν μάς μείνουνε κάποιες από αυτές τίς τρίχες ακέραιες όταν επέλθει τό μοιραίο, τό πολύ-πολύ νά αποτελέσουν μέρος τής έκθεσης κάποιου ιατροδικαστή. Λέγω άν, γιατί υπάρχει περίπτωση νά μάς θάψουν χωρίς κάν τελική ιατροδικαστική γνωμάτευση.

  Άν από τήν άλλη τό τέλος είναι αναπόφευκτο, άς περιοριστούμε τότε μόνον στήν δόση τής μορφίνης πού χορηγείται στό τελευταίο στάδιο καί νά τελειώνουμε όπως αρμόζει σέ ανθρώπους μέ στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Σέ αυτή τήν περίπτωση νά κάνουμε τουλάχιστον τήν διαθήκη μας ότι οι συγγενείς θά πάρουν από τά τρία τό μακρύτερο, μήπως καί γλυτώσουμε καί τίς συνεχείς νουθεσίες των νά φύγουμε μιά ώρα αρχήτερα.

  Δέν ξέρω πόσο μπλοφάρουν όλοι οι άλλοι. Οι κακοί. Τό ερώτημα είναι εμείς μπορούμε; Καί άν όντως μπλοφάρουν αλλά φοβούνται τήν πτώχευσή μας (όπως ποικιλοτρόπως καί δή από τοπικούς επαναστάτες-σωτήρες εικάζεται) εμείς τί κάνουμε νά προφυλαχθούμε (όσο τουλάχιστον είναι εφικτό σέ τέτοια περίπτωση);
  Ανοίγουμε τό παράθυρο καί πηδάμε στό κενό;

  Βαρέθηκα νά ακούω τήν αντιπολιτευτική λογική ότι γιά νά μήν καταρρεύσουμε πρέπει νά κρατηθούν καί νά αυξηθούν τά εισοδήματα γιά κατανάλωση (εννοείτε αυτών πού προσφέρουν από ελάχιστα μέχρι καθόλου). Καί η βλακεία έχει τά όριά της. Άν ίσχυε αυτή η λογική θά ζούσαμε σέ έναν πλανήτη τής απέραντης ευδαιμονίας. Όποιο κράτος είχε προβλήματα θά αύξανε τούς μισθούς, οι πολίτες θά κατανάλωναν όλο καί περισσότερα (θά κατανάλωναν απλώς, όχι θά παρήγαγαν) καί ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ο επί γής παράδεισος. Τά προϊόντα δέ τής κατανάλωσης θά τά έφερνε πάραυτα τό Άγιο Γκράλ τών δυτικών.

  Δέν χρειάζεται νά πάθουμε ότι πάθανε οι Εβραίοι στόν Β παγκόσμιο πόλεμο. Ούτε τό όνομά μου νά βρίσκεται σέ κάποια αναθηματική πλάκα στό αντίστοιχο μουσείο οικονομικού ολοκαυτώματος τού μέλλοντος.
  Τουλάχιστον μερικοί εβραίοι είχαν τήν διορατικότητα νά δούν πού πάει τό πράγμα καί τά κότσια νά τήν κοπανήσουν από τά γκέτο πού τούς είχαν μαζέψει. Αψήφησαν καί τήν σοφία τών τοπικών Ραββίνων καί τήν κοπάνησαν.
  Αυτοί καί οι απόγονοί τους αναγράψανε καί τά ονόματα αυτών πού χαθήκαν άδικα. Καί τών Ραββίνων. Νά θυμούνται γιά νά μήν χρειαστεί νά τό ξαναζήσουν.

  Τό δίς εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού.
  Τό πολλαπλούν εξαμαρτείν τίνους ανδρός;

 10. The Camel avatar
  The Camel 24/09/2012 00:28:36

  Νομίζω υπάρχει κάποια παρανόηση. Αν κατανοώ σωστά το Spiegel επικαλείται πηγές της τρόικας στην Αθήνα που αναφέρουν οτι η Ελλάδα θα χρειασθεί μέτρα λιτότητας ύψους 20 δισ. ευρώ αντι για τα 13,5 δισ. που συζητιούνται για να επιτύχει τους στόχους για το έλλειμμα το 2013 και το 2014. Δεν αναφερεται το Spiegel στο 2012 αν κι αυτός που το έγραψε δεν δείχνει να το πολυκαταλαβαίνει.

  Για όσους έχουν δει τι έχει συμβεί με την αποτελεσματικότητα των μέτρων τα προηγούμενα χρόνια, αυτο δεν εκπλήσσει. Θα έλεγα οτι είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα. Επομένως, δεν υπάρχει καμία συνωμοσία.

 11. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 24/09/2012 00:57:16

  Κυριακή! Θεωρητικά μέρα ξεκούρασης και χαράς, αφιερωμένη στην οικογένεια.
  Τρεις πολίτες σε Αλεξανδρούπολη , Ιωάννινα και Ευβοια, έβαλαν τέλος στην ζωή τους.
  Ας μας πουν επιτέλους οι τροικανοί πόσο κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή και δυστυχία γιατί έχω την εντύπωση πως κοντευουμε να τους εξοφλήσουμε.

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Χμμμμ 24/09/2012 02:35:49

   Φοβάμαι ότι θέλουν και "πανωτόκια" αγαπητέ φίλε...

 12. blue nile avatar
  blue nile 24/09/2012 02:42:17

  Ώστε έγραψαν οι Γερμανοί, ότι το έλλειμμα που καλείται να καλύψει η Ελλάδα με τα μέτρα που θα λάβει δεν είναι 13,5 δισ. ευρώ (11,5 δισ είναι οι δαπάνες και 2 δισ. από την υστέρηση των εσόδων) αλλά… 20 δισ. ευρώ.

  Είναι ένα πολύ χαρμόσυνο νέο για να είναι αληθινό.

  Αν ίσχυε κάτι τέτοιο αυτομάτως θα απορίπταμε το νέο πακέτο μέτρων και θα χρεωκοπούσαμε.
  Θα γλυτώναμε δηλαδή το μάταιον του πράγματος γιατί είτε με μέτρα ύψους 10 δις είτε με μέτρα 11,5 δις είτε με 13,5 δις είτε με 20 δις μέτρα αν λάβουμε το, με ύφεση 6% το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε και μπορεί να δώσει την παραμικρή ελπίδα για ξεπέρασμα της Κρίσης.
  Θα αναγκαζόμασταν δηλαδή να αποζητήσουμε πιο ρεαλιστικές λύσεις.

  Τι θα παθαίναμε;
  Θα χρεωκοπούσαμε...

  Όμως ο βρεγμένος την βροχή δεν τη φοβάται.

  Με το κολοβό PSI έχουμε ήδη χεωκοπήσει και μάλιστα με τη βούλα. Ενεργοποιήθηκαν τα CD's και αυτό το λέει όλα. Απλά χρεωκοπήσαμε χωρίς να λύσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους.
  Και τώρα χειαζόμαστε νέο κούρεμα.
  Νέα χρεωκοπία πάλι....

  Θα χάναμε και τα δις της επόμενης δόσης.
  Και τι έγινε;
  Τα περισσότερα από αυτά προοριζόταν για τις τράπεζες με σκοπό να παρέχουν την δωρούμενη ρευστότητα τους στην πραγματική οικονομία κάτι που το θεωρώ απίθανο να το κάνουν σε μια υφεσιακή χρονική περίοδο
  Χώρια που έτσι ή αλλιώς όσο το κόστος επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι εγγεγραμένο στο δημόσιο χρέος προκοπή δεν θα δούμε.

  Μήπως κάτι τετοιο θα σήμαινε την εκπαραθύρωση μας από το ευρώ;
  Κάτι τέτοιο είναι πολιτική απόφαση . Αν θέλουν να πετάξουν μας πετάνε, αν θέλουν να μας κρατήσουν μας κρατάνε παρά το έλλειμα.

  Ότι και να'ναι όμως πρέπει να αποφασίσουμε ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε να εξαφανίσουμε τα πρωτογενή ελλείμματα.
  Τέρμα οι αναβολές και οι καθυστερήσεις.

  Επειδή εξαρτώμαστε από τους ξένους είμαστε υποχρεωμένοι να μπορούμε να είμαστε όρθιοι σε περίπτωση εγατάλειψης μας.

  Και μην αμφιβάλετε ότι αν κάποιοι Ευρωπαίοι ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσε να σωθεί το ευρώ σε περίπτωση εξόδου μας από την ευρωζώνη, θα μας είχαν εκπαραθυρώσει ήδη...

 13. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 24/09/2012 07:29:38

  ΜΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΟΝ ΚΕΙΝΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ. ΕΑΝ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ Δ.Υ) ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.
  ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΙΤΙΑ. ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ Δ.Υ. ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΔΕΚΟ (ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ) ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΜΕ? ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΤΟΣ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΡΑΒΒΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΙ, ΑΠΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

 14. πολιτης avatar
  πολιτης 24/09/2012 11:16:25

  ειναι πραγματικα αποριας αξιο γιατι η κυβερνηση δεν αξιοποιει τις επανειλλημενες καταγγελιες της κας Γεωργαντα που εχει τεκμηριωσει οτι ο υπολογισμος του ελλειματος ηταν και παραμενει λαθεμενος !!!!
  εκει να διαπραγματευτει ο σαμαρας. στον τροπο υπολογισμου του ελλειματος και μετα να συζητησει για το πως θα το μειωσει.!! δεν ειναι δυνατον να αποδεχεται ντε φακτο κι αβροχοις ποσι το πλασματκο ελλειμα του γαπ και παπακωνσταντινου!!! και να συνεχιζει να συζηταει επι αυτου!!! και να εξαθλιωνει τον ελληνα, να καταβαραθρωνει το βιοτικο μας επιπεδο και να μας ξαναγυριζει στο 60!!!!
  τι να πω πια εχω χασει πασα ιδεα..........

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ πολιτης 24/09/2012 15:40:22

   Προφανώς η κυβέρνηση έχει άποψη για τη σοβαρότητα των όσων λέει η κα Γεωργαντά...

   • πολιτης avatar
    πολιτης @ TARAMAS 25/09/2012 09:08:13

    καλα η κα γεωργαντα δεν ειναι σοβαρη, αλλα και ο παπαθανασιου κι ο αλογοσκουφης το ιδιο? ο γαπ δεν αναθεωρησε και το ελλειμα του 2007-2008 απο θετικο σε αρνητικο με αποτελεσμα να λεει οτι η ελλαδα ηταν σε υφεση απο το 2007?
    τελικα σωστος ηταν ο γαπ που ελεγε οτι το ελλειμα ηταν 15,5 % και ο καραμανλης μακακας...........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.