#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2010 20:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ύμνος» στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία!

“Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο.”
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες.»

Τα λόγια αυτά δεν προέρχονται από το στόμα κάποιου έλληνα δημοσιογράφου, όπως κάποιοι από τους φίλους αναγνώστες ίσως φαντάστηκαν. Είναι λόγια του διαπρεπούς δημοσιογράφου των Times της Νέας Υορκης, John Swinton, όταν μια νύχτα -γύρω στα 1880- ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε μια δεξίωση, και κάποιος που δεν γνώριζε ούτε τα του Τύπου αλλά ούτε τον Swinton, έκανε μια πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο. Τότε ο Swinton προς αγανάκτηση των συναδέλφων του έκανε αυτήν την ιστορική δήλωση!

Προφανώς τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία 130 χρόνια…

. (Πηγή: Labor’s Untold Story, by Richard O. Boyer and Herbert M. Morais, published by United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY, 1955/1979.).

http://alkimosarchive.wordpress.com/2010/09/24/independent_press/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. provato avatar
  provato 24/09/2010 22:13:15

  1.΄΄Εφόσον γνωρίζουμε τους μηχανισμούς και τα κίνητρα του κοινού γιατί να μην μπορούμε να το ελέγχουμε και να το κατευθύνουμε όπου εμείς θέλουμε και μάλιστα χωρίς να το αντιληφθεί; Οι πρόσφατες εφαρμογές της προπαγάνδας έδειξαν ότι αυτό μπορεί να συμβεί ως ένα σημείο και εντός κάποιων ορίων΄΄

  2.΄΄Ο έξυπνος και συνειδητός χειρισμός της οργανωμένης γνώμης των μαζών είναι σημαντικό στοιχείο μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτός που είναι σε θέση να καθοδηγεί αυτό τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας συνιστά μια αόρατη κυβέρνηση, που αποτελεί την πραγματική δύναμη που κυβερνά ολόκληρη τη χώρα΄΄

  3.΄΄ο μέσος πολίτης είναι ο πιο ευαίσθητος αισθητήρας που υπάρχει επί της γης. Ο ίδιος του ο νους είναι το μεγαλύτερο φράγμα ανάμεσα σ’ αυτόν και την πραγματικότητα. Μέσα στο μυαλό του υπάρχουν στεγανά διαμερίσματα, αδιαπέραστα από τη λογική. Η τάση του για απόλυτες απόψεις είναι το εμπόδιο που τον κάνει να μην λειτουργεί με βάση τη σκέψη και την εμπειρία του, αλλά μόνο με μαζικές αντιδράσεις”

  E. Bernays (ανιψιός του S. Freud) στο σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα βιβλίο του με τον εύγλωττο τίτλο : ΄΄Propaganda΄΄, 1928 .
  Ο Bernays είναι ο ουσιαστικός ιδρυτής της σύγχρονης προπαγάνδας (μαζί με τον Ivy Lee σύμβουλο για ένα διάστημα των Rockfeller ), στην οικονομία και στην πολιτική. Επηρέασαν αρκετά τους ναζί ( Γκέμπελς) με τις ιδέες τους . Στο μεταπολεμικό κόσμο οι ανακαλύψεις τους ΄΄εμπλουτισμένες΄΄ με ανακαλύψεις σε πολλούς άλλους τομείς (πχ νευροεπιστήμες, κοινωνική ψυχολογία) χρησιμοποιήθηκαν για την διαμόρφωση ενός νέου τύπου ανθρώπου, του Homo Catanaloticus απο τη μια και στην σταδιακή κυριαρχία της οικονομικής σφαίρας σε όλους τους τομείς του ανθρώπινου βίου, χρησιμοποιώντας ως προνομιακό εργαλείο προπαγάνδας την τηλεόραση και γενικότερα τα ΜΜΕ. Απλά αντί για τον αρνητικά φορτισμένο όρο προπαγάνδα προτιμήθηκε (απο τον ίδιο τον Bernays αν θυμάμαι καλά) ο όρος δημόσιες σχέσεις - public relations.

 2. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 24/09/2010 22:20:21

  Όλοι οι "διαμορφωτές" της κοινής γνώμης, ancormen, παραθυράτοι κλπ είναι όπως ακριβώς τους περιέγραψε ο Swinton. Έχω όμως ένσταση για το "διανοούμενες".

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/09/2010 22:26:26

  Συμφωνώ απόλυτα.
  Σήμερα πχ όμως υπάρχει και μια άλλη είδηση που δεν έπαιξε όσο έπρεπε:
  Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

  Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σημερα.

  Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, προκύπτουν από εκθέσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος.

  Τα νέα δεδομένα αποτελούν μία σημαντική ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

  Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί, αλλά και διαμορφώνει την επικαιρότητα εδώ και τρία χρόνια.

  Νεότερα στοιχεία αναμένονται μετά τη νέα πραγματογνωμοσύνη που διέταξε πρόσφατα η προανακριτική.

  Αν, υπόθεση εργασίας κάνω, ακόμα μια εκτίμηση βγει αρνητική, ποιος θα ζητά συγνώμη; ή θα κάνουμε εξεταστική για όσα έχουν ειπωθεί; Αν κάποιος ταράξει σε μηνύσεις ΜΜΕ και βουλευτές θα είναι φίμωση των ΜΜΕ και "πολιτική με ένδικα μέσα";
  Αληθεύει ότι υπάρχουν εκτιμήσεις στην αρμόδια επιτροπή;
  Πως θα υπάρχει σκάνδαλο χωρίς ζημία;

  • victoria avatar
   victoria @ Ο Ιθαγενής 25/09/2010 00:18:46

   Το είδα κι εγώ, θα μας τρελάνουν. Τόσο καιρό τα λέμε εδώ μέσα, ο Επώνυμος κλπ. Και να ξάφνου η επιφοίτηση.
   Άυτό ειδικά με την (αυτο)ερώτηση «αν δεν υπάρχει ζημία γιατί το θέμα είναι 2 χρόνια στην επικαιρότητα;» ήταν στιγμή σουρρεαλισμού πιστεύω: Αν δεν είμαστε οι άλλοι, εμείς ποιοι είμαστε βρε παιδιά;

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ victoria 25/09/2010 02:50:54

    @ victoria

    Όχι μόνο σουρεαλισμού. Δεν μας ένοιαξε ως λαός ότι δεν υπήρχε οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου. Επειδή η υπόθεση αυτή είχε να κάνει με σκάνδαλο της Εκκλησίας, άγγιξε υποσυνείδητα όλους τους Έλληνες για το λόγο ότι υποκρινόμαστε ως λαός για την ηθικώς άμεμπτη εικόνα μας. Όταν κάποιο γεγονός σαν το Βατοπέδι αποκαλύπτει ότι ακόμα και κάποιοι από τους θεματοφύλακες της ηθικής όπως οι μοναχοί έχουν αλλοτριωθεί τότε για να αντιμετωπίσουμε τις προσωπικές μας ενοχές - αποποιούμενοι των δικών μας κοινωνικών ευθυνών (αν είμασταν στη θέση τους θα δρούσαμε διαφορετικά; Δεν νομίζω) - καμωνόμαστε ότι είναι μέγα το σκάνδαλο και να ξυρίσουμε τον Εφραίμ κ.λπ. κ.λπ. και δώστου ακουσίως να βάζουμε νερό στο μύλο των αρχιερέων της υποκρισίας: των ΠαΣόΚων. Οι οποίοι ΠαΣόΚοι είναι οι πλέον πλανημένοι και αλλοτριωμένοι Έλληνες, δυστυχώς. Και η νοοτροπία τους έχει διαπωτίσει όλη την ελληνική κοινωνία και όλα τα πολιτικά κόμματα.

    Το ψέμα λοιπόν περί δήθεν μεγάλου σκανδάλου Βατοπεδίου καταρρέει. Για να δούμε τι θα γίνει με το άλλο, το πραγματικά μεγάλο πασοκικό σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ όπου το τίμημα των προμηθειών του δημοσίου το φούσκωναν κατά 10% για να πάρουν από 8% μίζα οι διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες και μεσάζοντες και από 2% οι διάφοροι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα με προεξάρχον το ΠαΣοΚ που τότε κυβερνούσε.

 4. γαλαζιος avatar
  γαλαζιος 24/09/2010 22:29:54

  Το πρόβλημα δεν το έχουν οι δημοσιογράφοι. Κακλώς η κακώς είναι στρατευμένοι δημοσιογράφοι. Παρόλο που ο στόχος που υπηρετούν δεν είναι ένας υπερτατος εθνικός στόχος αλλά είναι ο επιούσιος άρτος για τους περισσότερους και το παντεσπάνι για τους λιγότερους, ωστόσο δεν πάυουν να είναι στρατευμένοι. Κακώς όμως, κάκιστα ο ελληνικός λαός ποδηγετείται από αυτούς. Στην εποχή του πλουραλισμού των μέσων και της άνθισης του διαδικτύουν δεν νοείται να αγνοούν πλέον οι Ελληνες ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο. Ούτε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση επέφερε συνολικό πρωτογενές έλλειμμα μονο 8 δισ έναντι του συνόλου των 320 δισ του χρέους.
  Είναι αδιανόητο να κερδίζει η πράσινη, υπερατλαντική και πολυδιαπλεκόμενη προπαγάνδα έναντι της λογικής.
  Δεν γίνεται η ΝΔ να καταγράφει ιστορικό χαμηλό χάρην του ψέμματος που νίκησε την αλήθεια και ύστερα να υποδουλώνεται η Ελλάδα από ένα τσούρμο προδοτών και να μην αντιδρά κανείς. Οτι κι αν λένε τα ΜΜΕ και το ότι και αν κρύβουν, για τον Έλληνα δεν υπάρχει δικαιολογίες.
  Του αξίζει αυτό που περνάει και ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΈΔΕΙΞΕ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΝΟΜΙΣΤΕΡΆΚΙ!!!!

 5. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 25/09/2010 00:16:56

  Την Τετάρτη 20 -09-10 οι λαϊκατζήδες της βόρειας Ελλάδας είχαν κάνει συλλαλητήριο αποκλείοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης.....

  Και ώ του θαύματος....!!!!!

  Τα τοπικά ραδιόφωνα καλούσαν τον κόσμο να μην πάει στο κέντρο γιατί ήταν κλειστό λόγω της "παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο"......

  Αλήθεια στο ρεποτράζ;

  Τίνος αλήθεια;;; την δική μου ή την δική σου;;;

  Ήταν όντως η παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο...συμπτωματικά.....αλλά δεν γνωρίζω καμία χρονιά να έκλεισε το κέντρο για το λόγο αυτό....ούτε και σε καμία αλλη πόλη.......

 6. kiki avatar
  kiki 25/09/2010 01:22:34

  Ειναι κοντα μια το βραδυ,και μολις γυρισα απο μια ομιλια που εγινε στην πολη μας,του Δημητρη Καζακη.
  Οφειλω να τον ευχαριστησω και να τον συγχαρω για την τοσο αναλυτικη ομιλια,γυρω απο το μνημονιο και το χρεος,και του τι μας περιμενει.
  Απο μια πολη 6.000 χιλιαδων κατοικων πηγαμε 60 ατομα.Αλλα δεν πειραζει ο ενας θα το πει στον αλλον,και παρα κατω και παρα κατω.
  Για πρωτη φορα στην ζωη μου,με επιασε απελπισια, για το μελλον ολων μας,και κυριως των παιδιων μας και των παιδιων τους.Απλα δεν υπαρχει.
  Και δεν υπαρχει γιατι δεν ειμαστε ενωμενοι,ενημερωμενοι,ετοιμοι να αντιδρασουμε,να ξεχυθουμε στους δρομους να διεκδικησουμε ,αν οχι το δικο μας που ποσο θαναι,εγω θα πεθανω απο μαρασμο,αλλα των παιδιων,της χωρας μας.
  Αυτο το ολοι μαζι,περα απο κομματα και ιδεολογιες,απο μικροσυμφεροντα,απο το βολεμα μας,απο τις αυταπατες μεσα στις οποιες,φτιαξαμε τον ψευτικο κοσμο μας,και μεγαλωσαμε τα παιδια μας,με αποτελεσμα να μην εχουν την γνωση,και την εμπειρια της αντιδρασης.
  Οι δημοσιογραφοι,αργυρωνητοι η μη,δεν μπορουν,δεν θελουν,να μας ενημερωσουν για την λαιλαπα που ερχεται,παμε ψαχτα,εκτονωνομαστε μεσα απο το διαδυκτιο,αλλα αυτο δεν ειναι αντισταση σαυτα που συμβαινουν και θα συμβουν.
  Τους εβλεπα σημερα ενω γνωριζαν για την ομιλια,αδιαφοροι περναγαν διπλα,λες και σε αυτους δεν θα συμβει τιποτα,οτι η καλη μας μοιρα θα φροντισει να την γλυτωσουμε.
  Ετσι λοιπον θα πορευθουμε,να μας βαλουν και ενα νουμερο στο μπρατσο,και αντε στο Νταχαου,που μας οδηγησαν αυτοι,οι καταραμενοι δοσιλογοι ,με το αζημιωτο παντα.
  Δεν λεω,εγω φταιω που μεγαλωσα το παιδι μου,ελευθερο ,να αποφασισει μονο του και οχι με την καθοδηγηση των γονιων του ,τι θα ψηφιζει,τι επιλογες θα κανει,και ετσι μεγαλωσε,θεωρωντας τα παντα ως δεδομενα,την δημοκρατια,την ελευθερια,την καλη ζωη.Δεν της εμαθα οτι ολα αυτα τα διεκδικησαμε και τα κερδισαμε σιγα σιγα,και τωρα που λεω ολοι στους δρομους,διεκδικηστε ,ανατρεψτε τους ,με κοιταει περιεργα.
  Μια επανασταση μονο μας σωζει,ολοι μαζι ,γιατι εχουμε κοινο στοχο,να μην μας καταργησει η συμμορια.
  Αν ειναι να στηριξω το τραπεζικο συστημα,που δεν εχω τιποτα κοινο μαυτους δεν ειμαι συνεταιρος με τον Σαλλα,η τον Ακερμαν,και αυτοι να με εχουν χρεωσει απο την αρχη του χρονου με 96 δις ευρω,τοτε εγω εμεις,σηκωνουμε τα λεφτα απο τιςτραπεζες,και κλεινουν,δεν με ενδιαφερει.Αυριο οι ιδιοι τραπεζιτες θα με ξεπουλησουν σε επενδυτες, κατακτητες.
  Αφου οι δημοσιογραφοι σιωπουν η χρηματιζονται ας φταξουμε εφημεριδες τοιχου,οπως οι παλιοι μαοικοι,γεμιστε την χωρα,με ειδησεις,με ξεσηκωμο.Ξυπνηστε,και μην μουρμουρατε σαν τις γριες στις ρουγες.
  Ας γινουμε ολοι ενα ποταμι ,μια θαλασσα ,που θα τους καταπιει.
  Απελπισια,μου ερχεται να πατησω τα κλαμματα.Πως μας κανανε ετσι.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ kiki 25/09/2010 11:44:17

   @kiki

   Πολύ καλός ο κ. Καζάκης.

   Το You Pay Your Crisis έχει συγκεντρωμένα πολλά άρθρα του. Κυρίως από το Ποντίκι, όπου αρθρογραφεί τακτικά.

   http://youpayyourcrisis.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%A1%CE%91%20%2F%20%CE%9A%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3

   Και εδώ ένα βίντεο με την ομιλία του κ. Καζάκη από της πρωτοβουλίας «Παύση πληρωμών - Έξοδος από το ευρώ» - 17 Ιουνίου 2010

   http://vimeo.com/12681597

   Ακούστε τον. Αξίζει πραγματικά. Οπως και οι άλλοι ομιλητές.

   Θραξ Αναρμόδιος

 7. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 25/09/2010 09:03:19

  Κι αν δεν υπήρξε το Βατοπέδι ως σκάνδαλο, έπρεπε να το ανακαλύψουμε!

  Όχι εμείς αλλά η στρατευμένη δημοσιογραφία, γιατί ο Καραμανλής είχε τολμήσει να πει και κάποια «όχι» στα νέα αφεντικά της οικουμένης και έπρεπε να τελειώνουμε με αυτόν!

  Δεν είναι δυνατόν να βάζεις πλάτη στη ματαίωση του σχεδίου Ανάν και να δίνεις δίκαιο στον Αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο!

  Δεν είναι δυνατόν να τολμάς να εμποδίζεις τα Σκόπια τους, να ενταχθούν στο «μετεξελιγμένο» ΝΑΤΟ τους!

  Δεν είναι δυνατόν να κάνεις παρέα με τον Πούτιν και να υπογράφει μαζί του συμφωνίες, που δεν επιθυμούσαν οι φίλοι γείτονες και αγαπημένοι τους!

  Δεν τον χρειάζονταν καθόλου, γιατί η μικρή Ελλάδα δεν επιτρέπεται να βγάζει γλώσσα και να είναι αναιδής και «αχάριστη»! Έπρεπε να φύγει κακήν κακώς και η αντικαταστάτης του, ήταν ήδη έτοιμη από καιρό δασκαλεμένη και αρκούντως «συνεργάσιμη». Είχε και την «πιστοποίηση» από τη συμπαθέστατη Κοντολίζα!
  Από το 1996 και μέχρι το 2004 δεν είχαν κανένα πρόβλημα και μπόρεσαν να κάνουν τόσα «υπέροχα» πράγματα στη γειτονιά μας! Και το «ευχαριστώ» τους ακούσανε την ίδια μέρα που γκριζάρανε το Αιγαίο μας και την υπογραφή μας πήρανε στη Μαδρίτη για τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τον Οτσαλάν τους δώσαμε ως ταξιδιωτικό πακέτο! Από το 2004 όμως και μετά, αντιμετώπισαν πρόβλημα και έπρεπε να επιλυθεί τάχιστα και αρκετή «υπομονή» κάνανε!

  Το δίδυμο της υπάκουης και «συνετούς» εξουσίας το είχαν βρει και το είχαν έτοιμο από καιρό, όπως είχαν ανέκαθεν στο χέρι και τις «διανοούμενες πόρνες» για την ασφαλή προώθησή του!

  Και κάπου εκεί στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, μια Κυριακή ηλιόλουστη, κάποιες χιλιάδες «θεότρελοι» επαναστάτησαν συνειδησιακά, έσβησαν όλα τα «προωθημένα» μηνύματα και στήθηκαν υπομονετικά, για να ματαιώσουν την ολοκλήρωση του σχεδίου τους. Και ω του θαύματος κατάφεραν και αχρήστευσαν το μισό! Για το άλλο μισό που καταΔυΝασΤεύει σήμερα τη χώρα, έχει Ο Θεός!

  Ας βοηθήσουμε όμως λίγο και εμείς, στέλνοντάς τους ένα μήνυμα τον προσεχή Νοέμβριο, με αγγελιοφόρο τον Καλλικράτη τους!

 8. kiki avatar
  kiki 25/09/2010 10:18:54

  Μονο με τις εκλογες δεν βγαινει περα,θα τους καταψηφισουμε,και μην αμφιβαλετε δεξιοι και αριστεροι ,θα τους καταψηφισουμε,αλλα δεν φτανει.
  Την επομενη παλι εδω θα βρισκονται,να μας λενε τοσες περιφερειες πρασινες ,μπλε,κιτρινες,γκριζες.Και τι θα εχουμε κερδισει,και ας ειμαστε πιο πολλοι,πια ανατροπη θα εχουμε καταφερει ,εκτος απο να μετρησουμε τις δυναμεις μας.Το συστημα θα παραμεινει δυνατο ισχυρο.
  Δεν θελουμε απλα εκλογικη νικη,θελουμε ανατροπη.
  Την επομενη αν ειμαστε πλειοψηφια ,θα βγουμε στους δρομους ,θα παμε στο Συνταγμα ,εκκατομυρια απο εμας,να διεκδικησουμε ,την απομακρυνση,των προδοτων,την παραπομπη τους σε δικη,και την ΕΚΔΙΩΞΗ της Τροικας,οχι,ειμαι σιγουρη,Για μερες θα συζηταμε τα ποσοστα.Τα δικα μου πιο πολλα τα δικα σου λιγοτερα Αν δεν καταλαβουμε οτι δεν υπαρχει ΧΡΕΟΣ,αν δεν τους πεταξουμε εξω,τους τροικανους,και τους διεθνεις και ντοπιους τραπεζιτες,παλι στα ιδια θαμαστε.
  Αυτο που ζηταει ο κοσμος ,και απο τον Σαμαρα ειναι να διωξει εδω και τωρα την Τροικα,και να το πει.Συμπαθεστατος ο Μυταρακης και γλυκητατος,αλλα ειναι του συστηματος.Να μην πληρωσουμε ανυπαρκτο χρεος ζηταμε.
  Και επιπλεον τα κερδη απο την διαμεσολαβηση για τον δανεισμο,και ξεπουληματος της χωρας,που ανερχονται σε 13 δισ. η οικογενεια,και ο υπουργος οικονομικων,αυτα μεσα σε ενα εξαμηνο,να μας τα δωσει πισω αλλιως δικη και καταδικη εις θανατον,των προδοτων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.