Ό,τι και να κάνουν Μακεδόνες δεν θα γίνουν!
22/09/2014 14:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ό,τι και να κάνουν Μακεδόνες δεν θα γίνουν!

Για άλλη μια φορά οι Σκοπιανοί προκαλούν, μόνο που αυτή τη φορά το κάνουν μέσα στην Ελλάδα. Υψώνοντας τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας πάνω στην κορυφή του Ολύμπου.

Για άλλη μια φορά οι Σκοπιανοί προκαλούν, μόνο που αυτή τη φορά το κάνουν μέσα στην Ελλάδα. Υψώνοντας τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας πάνω στην κορυφή του Ολύμπου.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι την ποταπή αυτή ενέργεια δεν την έκανε ένας ανόητος και ανιστόρητος Σκοπιανός αλλά ένα θεσμικό πρόσωπο, ο αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων, και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Ο εν λόγω κύριος πανηγυρίζει γιατί «κατέκτησε» την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και φωτογραφήθηκε κρατώντας στα χέρια του την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Vest των Σκοπίων, φιλοξενεί φωτογραφίες και δηλώσεις του κ.Μιλόσοσκι. «Ο αντιπρόεδρος της βουλής - πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, συνεχίζοντας: «Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».

[photo_1]

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων. Η ενέργεία του, να φωτογραφηθεί κρατώντας την κόκκινη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, είναι ιδιαίτερα προκλητική αφού σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995, οι γείτονες δεσμεύονται να σταματήσουν την χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.

Άραγε τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Να τους πετάξει έξω από την Ελλάδα με το που θα ξαναπατήσουν το πόδι του στη χώρα; Διότι ακόμη κι αν πρόκειται περί ανοήτων, βλακών πολιτικών που θέλουν να προκαλέσουν επεισόδιο και να συντηρήσουν το θέμα της ονομασίας, πρόκειται για μια κίνηση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Ο Μιλοσόσκι επίσης στο ορεινό καταφύγιο κόλλησε αυτοκόλλητο με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στον πίνακα ανακοινώσεων, όπου υπάρχουν αυτοκόλλητα και από άλλες χώρες.

Ο ίδιος «ανέβασε» περιχαρής το «κατόρθωμά» του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

«"Μακεδονική" αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Μιλόσοσκι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
  ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 22/09/2014 15:24:26

  Και τη σημαία του Ολυμπιακού μπορούν να υψώσουν! Είμαστε μεγαλόψυχοι, φιλόξενοι κι ανεκτικοί απέναντι στους σαλεμένους, ΣλαβοΣκοπιανούς ...ορειβάτες-τουρίστες. Αλλά μέχρις εκεί. Παραπάνω θάρρος στον παραχαράκτη θρασύδειλο γείτονα δε δίνουμε, γιατί η συνέχεια είναι γνωστή. Γι αυτό, http://www.youtube.com/watch?v=FyYk3IQn6f4

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 22/09/2014 16:12:59

   ...Είναι και κακοχυμένοι κα κακομούτσουνοι πανάθεμά τους, γι απόγονοι του Αλέξανδρου! Όοοολα εναντίον τους, μονάχα η Μέρκελ μαζί τους.... :-)

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/09/2014 15:34:59

  Να τους περιμένουν στους πρόποδες του βουνού,για να τους προσφέρουν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία...

  • Eva avatar
   Eva @ Κυθήριος 22/09/2014 18:41:48

   Υποθέτω οτι θα εχει οργανωθεί κάποια δεξίωση απο τους εδω φανς, πχ την κ. Γαιτάνη

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Eva 22/09/2014 20:10:48

    Άκουσα θα παραστεί κι ο Μπαρμπαρούσης.

    • Eva avatar
     Eva @ Κυθήριος 22/09/2014 20:46:16

     Το άκουσα κι εγώ. Aλλά δεν μου κολλάει. Το πολύ να έχουν τον ίδιο hair stylist.

 3. Naruto avatar
  Naruto 22/09/2014 15:56:51

  Ετσι ειναι αν δεν διεκδικείς τίποτα απο τους άλλους διεκδικούν οι άλλοι απο εσένα , αφού δεν έχουν τίποτα να χάσουν .

 4. Seagull avatar
  Seagull 22/09/2014 16:04:48

  Καθόμαστε και ασχολούμαστε με το υποκρατίδιο της πλάκας ενώ θα έπρεπε εξαρχής να έχουμε στείλει μερικές ταξιαρχίες και μερικούς έποικους και να τρέχουν ακόμη στον ΟΗΕ όπως κάνει η Κύπρος. Αλλά είπαμε η Ελλάδα πάντα τηρεί τα συμπεφωνημένα με τους συμμάχους της ανεξαρτήτως εάν οι σύμμαχοι συνήθως της την φέρνουν ή καλύτερα της την φοράνε ανάλογα πως τους συμφέρει κάθε φορά.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 22/09/2014 16:07:55

  Πιθηκισμού Ορισμός: μιμούμαι, πιθηκίζω, ξεσηκώνω τη συμπεριφορά, τις κινήσεις, το ντύσιμο, τις συνήθειες, γενικά όλη την προσωπικότητα του Άλλου χωρίς όμως να με χαρακτηρίζει ΤΙΠΟΤΕ από όλα αυτά, επειδή η δική μου προσωπικότητα είναι χαμένη στην άβυσσο του ασυνειδήτου μου και δεν θέλω ούτε να την ξέρω, είμαι ανασφαλής και τη ντρέπομαι. Συνώνυμο: «μαϊμουδίζω». Κάνω δηλαδή σαν την μαϊμού που αντιγράφει ό,τι μπορεί, χωρίς να είναι αυτό το οποίο αντιγράφει και χωρίς να συνειδητοποιεί καν αυτό που κάνει. Και δεν είμαι χαριτωμένος /-η, ενώ η μαϊμού είναι. (slang.gr) Με την Αμφίπολή μας, οι μαϊμούδες, έχουν παραφρονήσει λέμε!.

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/09/2014 16:20:22

  Θυμίζουν σκηνικό Ιμίων. Και η πόζα του σκοπιανού στη φωτό μοιάζει με του τούρκου δημοσιογράφου. Θα αντιδράσουμε καθόλου πιό δυναμικά ή θα αφήσουμε κι αυτό να παραμείνει γκρίζα ζώνη...

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 22/09/2014 16:46:23

  Πονάει η Αμφίπολη και κάτι έπρεπε να κάνουν για να υπενθυμίσουν την ασήμαντη παρουσία τους και τη κάλπικη ταυτότητά τους . Πολύ έχουμε ασχοληθεί με τις υστερίες τους και τα ψεύδη τους . Αυτό όμως , δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση, γιατί προσπαθούν , για μια ακόμα φορά , να δημιουργήσουν εντυπώσεις .

 8. Θέμης avatar
  Θέμης 22/09/2014 17:56:28

  Κι εμείς αν ανέβουμε σε κάποιο ξένο βουνό υψώνουμε την Ελληνική σημαία.Σύνηθες φαινόμενο στήν ορειβασία.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Θέμης 22/09/2014 20:32:22

   Κι είναι το ίδιο, έ;

  • MCA avatar
   MCA @ Θέμης 22/09/2014 20:49:47

   Αυτή είναι η σημαία των Σκοπίων;

 9. Eva avatar
  Eva 22/09/2014 18:06:20

  Παιονία-οπως είπε και ο καθηγητής αρχαιολογίας Μίλλερ και πολυ τους πάει. http://el.wikipedia.org/wiki/Παιονία

 10. Λέων avatar
  Λέων 22/09/2014 20:31:48

  Ό, τι και να πίνουν, όπου και να ανέβουν Μακεδόνες δεν θα γίνουν.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 22/09/2014 21:23:29

  “Όσοι αδυνατούν να θυμούνται το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το επαναλάβουν. Μόνον οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου.” “Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. Only the dead have seen the end of war.” ~George Santayana (1863-1952) Ισπανο-Αμερικανός φιλόσοφος, ποιητής και πολυβραβευμένος συγγραφέας: “ The Realm of Essence” (Η Επικράτεια της Ουσίας), "The Realm of Matter” (Η Επικράτεια της Ύλης),"The Realm of Truth” (H Επικράτεια της Αλήθειας), "The Realm of Spirit” (Η Επικράτεια του Πνεύματος), "The Life of Reason” (H Zωή της Λογικής) κ.α.

 12. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 22/09/2014 22:05:09

  Είναι πολύ απλό γι' αυτούς να γίνουν και να λέγονται Μακεδόνες. Ανοίγουν τα σύνορά τους, υψώνουν την γαλανόλευκη στα Σκόπια, δέχονται την ελληνική ως επίσημη γλώσσα τους, γίνονται ένας νομός της Μακεδονίας και τους κάνουμε και καρντάσια. Γιατί δεν τους το προτείνουμε ? Άντε και ο Γκρουέφσκι να γίνει περιφερειάρχης. Άντε και μία ομάδα τους στην Super League...

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 23/09/2014 12:51:12

   Τό 'χω προτείνει κι εγώ παλιότερα εδώ στο antinews φίλε ΕΝΕΡΓΕ ΠΟΛΙΤΗ. Ετσι θα συμπληρώναμε και τις Μακεδονίες μας. Ανατολική, Κεντρική, Δυτική και Βόρεια...Αλλά κανείς δεν ακούει.

 13. Fotini avatar
  Fotini 23/09/2014 00:21:39

  ᾿Επίσημη διαμαρτυρία ὑπάρχει;;; Νά περιμένωμε τόν ἀντ᾿ αὐτοῦ νά διαμαρτυρηθῆ ἔντονα καί νά ἀφεθοῦμε στόν "πατριωτισμό" του;; ῎Αχ δύστυχη ΠΑΤΡΙΔΑ!!

 14. Alkiviadis avatar
  Alkiviadis 23/09/2014 07:26:45

  Καλά κάνουν και μπράβο τους! Προωθούν όπως μπορούν τους εθνικούς τους μύθους. Όσο για την Ελλάδα , ας είναι καλά το πολιτικό σύστημα που μετέτρεψε την χώρα σε χώρο και τον λαό σε άμορφη πολυεθνική μάζα. Και οι "νέοι-Ελληνες" σαν τους πακιστανο-αφγανούς είναι και αυτοί Μακεδόνες; Θα δυσκολευτήτε να πείσετε γ'ιαυτό. Αλλωστε οι σκοπιανοί αυτό ισχυρίζονται, ότι δηλαδή οι νεο- ελληνες είναι Αφροασιάτες.

 15. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 23/09/2014 13:33:26

  Οι σκοπιανοί είναι οι μονοι από τους ενοχλητικούς γείτονες της ελλάδος τους οποίους πραγματικά λυπάμαι. Είναι τρομερό να είσαι ένα έθνος δίχως ταυτότητα, ένας πληθυσμός σε σύγχυση αυτοσυνειδησίας. Και οι αλβανοί και οι μάο- μάο ακόμη είναι καλύτεροι απο αυτούς. Τουλάχιστον ξέρουν ποιοι είναι.

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 02/03/2015 20:35:34

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ" Ο ΓΚΡΟΥΕΦΚΣΙ! "Σλαβομακεδόνα ηγέτη" αποκαλεί προκλητικά τον Αρχιπλαστογράφο των Σκοπίων, άρθρο του Σταύρου Τζίμα στην Καθημερινή (Κυριακή 1-3-2015), αποδίδοντάς του μία ανύπαρκτη και αυθαίρετη εθνικότητα Σύνθετης Ονομασίας, με τον ελληνικό όρο Μακεδονία, προκαλώντας την ιστορία και την αλήθεια! Ο όρος "Σλαβομακεδονία" εφευρέθηκε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1992-1993 για να αποδοθεί στα Σκόπια, παρά το πρόσφατο τότε, αρνητικό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και παρά την αντίθετη θέση του Ελληνισμού, που με τα θρυλικά του Συλλαλητήρια είχε βροντοφωνάξει ΟΧΙ! Ο όρος "Σλαβομακεδονία" ήταν ο αποκλειστικός λόγος που ρίξαμε τότε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να σταματήσουμε ακριβώς εκείνη την δολιότητα! Ο όρος "Σλαβομακεδονία" έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από τον Ελληνισμό στην πράξη και στην κάλπη και ιδιαίτερα από τον Ελληνισμό του Βορρά, του οποίου η μία και μόνη Μακεδονία, δεν μπορεί να είναι Σλαβική! Ούτε Άνω, Κάτω, Ορεινή, Βόρια ή ο,τιδήποτε που περιέχει τον ελληνικό ιστορικό όρο Μακεδονία! Η αναγόρευση ξαφνικά του Αρχιπλαστογράφου των Σκοπίων σε "Σλαβομακεδόνα ηγέτη" είναι ευθεία πρόκληση κατά του Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού! Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση και δυσαρέσκειά μας με το άρθρο: http://www.kathimerini.gr/805515/article/epikairothta/kosmos/to-goyotergkeit-toy-nikola-gkroyefski ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου/ Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας/ 1 ώρα πριν

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 05/03/2015 19:47:40

  Βρέθηκε στη Βεργίνα ο μαγευτικός "καθρέφτης του Έρωτα" http://bit.ly/1B7O9Dt MSN Eιδήσεις/ Πολιτισμός/7 ώρες πριν / © Παρέχεται από: imerisia.gr O μαγευτικός καθρέφτης του Έρωτα είναι το πιό εντυπωσιακό από την πλειάδα των ευρημάτων που έφερε στο φως στη νεκρόπολη των Αιγών η αρχαιολογική σκαπάνη το 2014. Σε δύο τύμβους βρέθηκαν συνολικά 21 τάφοι, από τους οποίους οι έξι ήταν ασύλητοι. Την παρουσίαση των ευρημάτων κάνει σήμερα το μεσημέρι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και υπεύθυνη της ανασκαφής, Αγγελική Κοτταρίδη, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 28ης Επιστημονικής Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη. Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, το πιο πολύτιμο και σπάνιο εύρημα από τον πρώτο τύμβο ήταν στον τάφο μιας κοπέλας (4ος π.Χ. αιώνας), πολυαγαπημένης των γονιών της, που της χάρισαν στο ταξίδι χωρίς γυρισμό, πολύτιμα χρυσά στολίδια, σκουλαρίκια και χάντρες, αλλά και τον μοναδικό καθρέφτη που βρέθηκε έως τώρα στις Αιγές, ένα μικρό, χάλκινο κομψοτέχνημα, έργο -όπως σημειώνει η ίδια- ενός πολύ επιδέξιου τορευτή. Στο καπάκι του καθρέφτη ο Έρωτας, στο σχήμα τρυφερού παιδιού, έρχεται πετώντας να αγκαλιάσει τον θεό του πόθου και του πάθους, τον Διόνυσο, που με μορφή θαλερού νέου κάθεται πάνω στα βράχια όπου είναι στρωμένη η δορά του πάνθηρα. Στον πιό πλούσιο τάφο της ομάδας, που ήταν όμως συλημένος, βρέθηκαν υπολείμματα νεκρικής κλίνης η οποία ήταν διακοσμημένη με πήλινες ανάγλυφες πλάκες, στις οποίες η Αθηνά τυλιγμένη στο ιμάτιό της παρακολουθεί μια μάχη Ελλήνων με βαρβάρους. Περισσότερα στο Έθνος: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=64150490

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.