#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2011 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όψιμοι "Καραμανλικοί"Εσχάτως μας προέκυψαν πολλοί όψιμοι Καραμανλικοί.  Οι περισσότεροι  μάλιστα, κατά μία περίεργη σύμπτωση (ή μήπως δεν είναι;), είχαν πρωταγωνιστήσει στην πτώση του. Τον είχαν πολεμήσει αλύπητα. Τον είχαν λοιδορήσει, τον είχαν συκοφαντήσει. Του φόρτωσαν όλες τις ευθύνες για όσα στραβά βρήκαν τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Τον ειρωνεύονταν, έως πρόσφατα, για την παρατεταμένη σιωπή του, μετά τις εκλογές του 2009.

Αίφνης είδαν το ….φώς της αληθείας και αρχίζουν να ανακαλύπτουν και θετικά, τόσο στον ίδιο τον Καραμανλή, όσο και στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

Προφανώς και δεν το κάνουν από ανιδιοτέλεια!

Να αρχίσουμε πρώτα με τον κ. Καρατζαφέρη.

Περιττεύει να υπενθυμίσουμε τι έλεγε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για τον Καραμανλή. Είναι πρόσφατα και τα θυμόμαστε όλοι.

Ο κ. Καρατζαφέρης, λοιπόν, αφού ψήφισε το Μνημόνιο, στήριξε για περισσότερο από ένα χρόνο τον κ. Παπανδρέου, αλλά  δεν κατάφερε να μπεί στην Κυβέρνηση, τώρα που βλέπει την Ν.Δ. να έρχεται αυτοδύναμη (οπότε πάλι μένει εκτός εξουσίας) άρχισε να ρίχνει γέφυρες προς την πλευρά Καραμανλή.  Ο στόχος προφανής. Θέλει να ψαρέψει σε θολά νερά, και παριστάνοντας τον  Καραμανλικό, να  «τσιμπήσει» μερικά ψηφαλάκια, ελπίζοντας ότι έτσι θα ανακόψει την πορεία του Αντώνη Σαμαρά. Ματαιοπονεί.   Θα του υπενθυμίζουμε κάθε μέρα τις ύβρεις του.

Δεύτερον, κάποιοι διαδικτυακοί τόποι, που είχαν σθεναρά υποστηρίξει την κα Μπακογιάννη για την ανάδειξη αρχηγού, καταβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους προσπάθειες επαναφοράς του πρώην πρωθυπουργού. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια!

Τρίτον, τα λεγόμενα μεγάλα ΜΜΕ, προσφέρουν απλόχερα βήμα σε κάποια από τα  «ορφανά του Καραμανλή» τα οποία αυτόκλητα εμφανίζονται ως «εκφραστές των απόψεων του πρώην Πρωθυπουργού». Κατ’ αρχήν προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Όχι μόνον δεν υπερασπίζονται τον Καραμανλή, αλλά  μας υπενθυμίζουν τα λάθη που έκανε όταν τους επέλεξε ως συνεργάτες του. Γιατί εφόσον τον εξέθεσαν τότε με την ανεπάρκειά τους, είναι δυνατόν να τον υπερασπίζονται σήμερα αποτελεσματικά; Γνωστό σε ποιούς αναφέρομαι. Κατανοώ την επιθυμία τους να εκλεγούν βουλευτές, αλλά είναι εντιμότερο να ζητήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος (αν το κάνουν τελικά) ως αυτόφωτες  προσωπικότητες, παρά επιχειρώντας να  κλέψουν από την «καραμανλική προίκα» της Ν.Δ.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Καραμανλής δεν έχει ανάγκη ούτε τους πρώην υβριστές τους (που ανακάμπτουν ως νέοι κόλακες), ούτε τους αποτυχημένους πρώην  υπουργούς του. Αρκετή ζημιά του προκάλεσαν.  Μπορεί καλύτερα από τον καθένα να υπερασπιστεί και το  εαυτό του και το έργο του και την υστεροφημία του. Δεν χρειάζεται εξαπτέρυγα.

Θεωρώ, όμως, ύποπτη τη συγκυρία που αναμοχλεύονται όλα αυτά τα θέματα.  Προφανώς, κάποιοι θέλουν να τροφοδοτήσουν και πάλι την εσωστρέφεια. Να χωρίσουν και πάλι τη Ν.Δ. στα δύο. Ο στόχος είναι ένας: να ανακοπεί η πορεία του Αντώνη Σαμαρά προς την εξουσία. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτά τα σενάρια να ενισχύονται και από την κυβερνητική προπαγάνδα η οποία είναι όλως ιδιαιτέρως ικανή στον τομέα αυτό και πάντα βρίσκει πρόθυμους παπαγάλους για να φέρουν σε πέρας την αποστολή.

Έχουν καμιά τύχη; Κατηγορηματικά όχι! Για τους εξής λόγους:

Πρώτον, γιατί το θεωρώ απίθανο να επιτρέψει ο ίδιος ο Καραμανλής να χρησιμοποιηθεί το όνομα του σε  εσωκομματικές σκοπιμότητες.

Δεύτερον, γιατί η βάση της Ν.Δ. μετά από πολύ καιρό έχει κοινό σημείο αναφοράς και αυτό είναι ο Πρόεδρος, εκλεγμένος μάλιστα από την ίδια τη βάση. Αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή της ενότητας.

Τρίτον, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να ανεχθεί υπονομευτικές συμπεριφορές.

Τέταρτον, γιατί τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο σοβαρά, ώστε η εσωστρέφεια  να θεωρείται …επικίνδυνη ενασχόληση! Όποιος, δεν το καταλαβαίνει, μάλλον έχει απωλέσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Πέμπτον, γιατί, μέχρι στιγμής,  η προσπάθεια είναι τόσο χοντροκομμένη που μόνο γέλωτα προκαλεί.

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν σοβαρά, μόνο σε μια περίπτωση: αν η Ν.Δ. πέσει στην παγίδα και αντί να ασχολείται με  την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αρχίσει να ομφαλοσκοπεί.

Αδέξιος Δεξιός 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 03/09/2011 12:33:23

  Αρκετοί που,σήμερα,λιβανίζουν τον Καραμανλή,χθες τον λοιδορούσαν,τον υπονόμευαν και τον χτυπούσαν αλύπητα...Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας...Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία περισσεύουν....

  • anonymous avatar
   anonymous @ Komis Montechristo 03/09/2011 14:31:59

   Ο Κ Καραμανλής απέτυχε πλήρως στα εσωτερικά και το έχει δηλώσει κι ο ίδιος όταν είπε ότι προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα σταδιακά ενώ έπρεπε να το κάνει πιο αποφασιστικά.
   Δεν έκανε τίποτε για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επανίδρυση του κράτους που είχε υποσχεθεί.
   Για όλα τα παραπάνω επικρίνεται.
   Αντίθετα του πιστώνονται οι σωστές ενέργειες στα εθνικά θέματα.

 2. armagedon avatar
  armagedon 03/09/2011 12:52:57

  ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ armagedon 03/09/2011 12:55:19

   Ναι και το κάνει το ΚΑΡΦΙ για να υπονομεύσει τον Σαμαρά. Αφού οι ίδιοι που το γράφουν προβάλλουν καθημερινά όλους τους αποτυχημένους υπουργούς του Καραμνή από άλλο σάϊτ.

   • Theo avatar
    Theo @ Αυτόνομος 03/09/2011 13:07:18

    Parapolitika-λογουν και ασχημονουν αρκουντως!!!!!

 3. nick avatar
  nick 03/09/2011 13:03:16

  ό,τι και να κάνει ο λαγός, όλοι ξέρουν το ρόλο του.
  Ο Καραμανλής στηρίζει Σαμαρά.-

  • tpe avatar
   tpe @ nick 03/09/2011 15:07:31

   Έτσι. Γιαυτό και ΔΕΝ ανησυχώ. Μπορεί να είναι γελοίο που το πιστεύω, αλλά μέσα μου δεν έχω πάψει να θεωρώ πως ο ΑΣ είναι η φυσική συνέχεια του ΚΚ στο κόμμα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι το βλέπω. Και μάλιστα, νομίζω πως είναι πιο "Καραμανλικός" με την παλιά έννοια, από τον ίδιο τον ΚΚ.

   Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως "ο θρύλος λέει" ότι μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, η ΝΜ πήρε τηλέφωνο τον ΚΚ και του είπε σε άψογα Γαλλικά: "Άντε γ*****" :)

   • nick avatar
    nick @ tpe 03/09/2011 15:11:29

    Έτσι ακριβώς. Η φυσική συνέχεια στην εθνική αξιοπρέπεια, στα μεγάλα ΟΧΙ στα εθνικά μας θέματα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ nick 03/09/2011 21:00:07

   !!!!!!!

   ῎Εχει μαλλιάσει . . τό χέρι μου νά τό γράφω! Ἡ Καραμανλική καί πλειοψηφοῦσα βάση ψήφισε ΣΑΜἈΡΑ γιά ἀρχηγό!! Τό δίδυμο εἶναι ἑνωμένο, δυνατό καί ἔχει τόν σεβασμό, θαυμασμό καί ὑποστήριξη τῆς βάσης τῆς ΝΔ. Ὡς ἐκ τούτου, δέν μᾶς χ. . ζεις ρέ ΚΑΡΦΙ!!!

 4. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 03/09/2011 13:16:43

  Απολύτως λογική και εξηγήσιμη, η στάση αυτών που ξεκρέμασαν τον Καραμανλή! Στελέχωναν την ομάδα της γνωστής υπονόμευσής του.
  Τώρα που τα πράγματα δεν τους έκατσαν όπως τα είχαν δρομολογήσει και βλέπουν τον Αντώνη να καλπάζει και τη Ν.Δ. να αναγεννιέται από τις στάχτες της, είναι λογικό να εκδηλώνουν ξαφνικές και όψιμες αγάπες προς τον απερχόμενο.
  Δεν έχουν ίσως καταλάβει πως Σαμαράς και Καραμανλής βρίσκονται στην ίδια όχθη του ποταμού και υπερασπίζονται τις ίδιες ιδέες για το Έθνος. Ο δωσιλογισμός είναι απέναντι! Νομίζουν ακόμα πως οι αλεξιπτωτιστές έχουν αποκτήσει ερείσματα στην παράταξη, λόγω της μακροχρόνιας παραμονής τους. Θα τους περάσει με τον καιρό!

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Aφροδίτη 03/09/2011 13:33:04

   Άθροιση και όχι διαίρεση δυνάμεων.

  • Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
   Κωστας Ε. Χριστοδουλου @ Aφροδίτη 03/09/2011 14:37:10

   ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ !!!!

 5. φωνη avatar
  φωνη 03/09/2011 13:22:16

  Θέλω να καταλάβουμε όλοι οι πολίτες ότι η αυτοδυναμία Σαμαρά όταν γίνουν εκλογές είναι το κρισιμότερο για τη χώρα.

  Δεν το λέω από φανατισμό ή νοοτροπία οπαδού ή οτιδήποτε άλλο. Το λέω μόνο και μόνο γιατί ξέρω ότι η αυτοδυναμία Σαμαρά θα του δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσει την πολιτική του για έξοδο από την κρίση. Γιατί μόνο αυτοδύναμος μπορεί να εμποδίσει το ξεπούλημα της χώρας.

  Συμπεριφορές εσωστρέφειας ή άλλες που θέλουν να πλήξουν την αυτοδυναμία Σαμαρά ξεκινάνε από τα κέντρα που λέει το άρθρο (και αυτά τα κέντρα ψήφισαν να έρθει το ΔΝΤ στη χώρα στηρίζουν όποτε χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ στο ξεπούλημα της χώρας)

  Αυτοδυναμία Σαμαρά σημαίνει έναρξη της πορείας εξόδου από την κρίση.
  Υπονόμευση της αυτοδυναμίας σημαίνει επιθυμία συγκυβερνήσεων και αυτή με τη σειρά της σημαίνει νόθευση της πολιτικής εξόδου από την κρίση.

  Όχι απλά αυτοδυναμία, ισχυρή αυτοδυναμία για να είναι δυνατός ο Πρόεδρος να μπορεί να ασκήσει την πολιτική του.

  Δε με νοιάζει τι σκέφτονται μερικά κομματικά στελέχη, ξέρω ότι εγώ που ανήκω στη βάση θέλω αυτόνομη πολιτική εξόδου από την κρίση χωρίς λεπτές ισσοροπίες και υπονομευτικούς συγκυβερνώντες.

  • φωνη avatar
   φωνη @ φωνη 03/09/2011 13:25:17

   *ισορροπίες

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ φωνη 03/09/2011 14:50:13

   Είναι σαφές - από τις νέες δημοσκοπήσεις - ότι οι πολίτες δεν συμφωνούν ΚΑΘΟΛΟΥ με την αυτοδυναμία του Σαμαρά.
   Το 57% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 57% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλουν συγκυβέρνηση.
   Μόλις το 23.7% ψηφίζει ΝΔ, ενώ το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ είναι 18.6%.

   Γιατί ενώ έχει "διαλυθεί το σύμπαν" δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά του Σαμαρά;
   Η μεταπολίτευση για τους Ελληνες τελείωσε - κανένας δεν δίνει "λευκές επιταγές σε δήθεν χαρισματικούς ηγέτες".

   Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν, είναι οι "φανατικοί", που μιλάνε ΜΟΝΟ μεταξύ τους και νομίζουν ότι μόνο αυτοί υπάρχουνε ...

   • Απορία avatar
    Απορία @ np_complete_problems 03/09/2011 15:03:48

    Και ρωτάω εσένα λοιπόν, που ξέρεις κι από NP-complete προβλήματα, κάτσε σε ένα τραπέζι με τον Γιώργο Παπανδρέου και προσπάθηστε μαζί να λύσετε το πρόβλημα π.χ. του χωρισμού του άχυρου μιας αποθήκης ανάμεσα σε δυο γαϊδούρια.

    Πιστεύεις ότι μετά από δυο-τρεις ώρες θα έχετε βρεί καμμιά λύση; Κατ'αρχάς στην πρώτη ώρα θα έχει αρχίσει να παίρνει τηλέφωνα τις διάφορες πρεσβείες να τον συμβουλέψουν πως να προσεγγίσει το ...πρόβλημα.

    • juliet avatar
     juliet @ Απορία 03/09/2011 15:13:58

     Εγω πιστεύω ότι θα πάρει τα γαΐδούρια και θα φύγει και αν του φωνάξει,βρε που τα πας ;θα σου πει τα πάω να βοσκήσουνε χόρτο ,να μάθουνε και την πράσινη ανάπτυξη .

   • φωνη avatar
    φωνη @ np_complete_problems 03/09/2011 15:05:03

    Εγώ απευθύνομαι στους συμπολίτες μου και τους εξηγώ γιατί θεωρώ εθνική ανάγκη την αυτοδυναμία Σαμαρά. Μου το επιτρέπεις να το πιστεύω και να το λέω;

    Επίσης, σημειώνω ότι οι συγκυβερνήσεις είναι αυτές που θα διατηρήσουν το μεταπολιτευτικό σκηνικό ζωντανό. (και όποιος κατάλαβε...κατάλαβε...και μάλλον καταλαβαίνουν πολλοί.)

    Και τα ποσοστά που αναφέρεις πρέπει να μας πεις που τα βρήκες ποιά εταιρία έκανε την έρευνα για ποιό μέσο και πότε την έκανε;

   • tpe avatar
    tpe @ np_complete_problems 03/09/2011 15:12:10

    "Συνάδελφε", κρατάω μικρό καλάθι.
    Πολύ μικρό. Προσωπικά, με έπαιρναν τηλέφωνο οι δημοσκόποι μέχρι πριν από 2 χρόνια σχεδόν κάθε 3 μήνες. Μετά την άνοδο ΓΑΠ, αραίωσαν. Μόλις τους είπα ΝΔ και Σαμαρά ΔΕΝ ΜΕ ΞΑΝΑΠΗΡΑΝ ΤΗΛ!
    Γιατί άραγε;;;;

    Επίσης, αυτό που λες, σημαίνει 2 πράγματα:
    1ον: Αυτό θέλουν να περάσουν ώστε να μη βρεθούν μια και καλή εκτός παιχνιδιού
    2ον: Ο ΑΣ πρέπει να το προσέξει. Ο κόσμος δεν θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ για πολλούς λόγους. Ένας πχ είναι τα στελέχη... Καταλαβαίνεις έτσι;

    • φωνη avatar
     φωνη @ tpe 03/09/2011 15:30:31

     tpe

     Τα στελέχη που λες τα διατηρεί επικοινωνιακά ο συρφετός των καναλιών που κάνει μετά τις δημοσκοπήσεις που λένε ότι ο κόσμος δε θέλει αυτοδυναμία Σαμαρά.

     Αυτό είναι σχέδιο εξαπάτησης του λαού. Πρώτα τον παραπληροφορείς, του προσφέρεις προπαγάνδα αντί για ενημέρωση και μετά τον αναγκάζεις να βγάλει τα συμπεράσματα που το σύστημα θέλει.

     Πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;
     Πολύ.
     Γιαυτό και δεν κατάλαβαν ότι ο κόσμος θα έβγαζε αρχηγό τον Σαμαρά.

     Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα υποτιμήσουν τον κόσμο. Θα πιστέψουν ότι μπορούν να τον χειραγωγήσουν και να τον εξαπατήσουν.
     Και πάλι θα πάρουν την απάντηση που φοβούνται.

   • anonymous avatar
    anonymous @ np_complete_problems 03/09/2011 15:44:19

    @ np_complete_problems
    Συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω ότι το Βαθύ ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ τελειώνει ή μάλλον τελείωσε, ως πολιτικό όχημα έφαγε τα ψωμιά του, κι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, προετοιμάζοντας νέο πολιτικό σχήμα.
    Ο στόχος είναι προφανής, να συνεχίσουν να ελέγχουν το κράτος.

    • Ε.Τ.Σ. avatar
     Ε.Τ.Σ. @ anonymous 03/09/2011 17:01:17

     Σιγά μην επιτρέψουν στους εαυτούς τους και τους δικούς τους να βγάλουν το δάχτυλο (τι λέω, την παλάμη ολόκληρη) από το μέλι! Θεέ μου, προστάτευσέ μας από τους ανίδεους της πολιτικής και συνάμα επιτήδειους της διαπλοκής, έστω και την ύστατη στιγμή!!!

   • ορτικι ορτικαδ avatar
    ορτικι ορτικαδ @ np_complete_problems 03/09/2011 17:01:33

    Η μεγαλυτερη αναγκη ειναι η αυτοδυναμια.Συγκυβερνηση θελει το πασοκ η ντορα ο καρατζαφερης και αν κρινουμε ποια ατομα την επιζητουν και τι εχουν προσφερει τοτε καταλαβαινουμε ποσο αναγκαια ειναι η αυτοδυναμια.Επισης τα ΜΜΕ εχουν εδω και μερες που προσπαθουν να πεισουν οτι μια συγκυβερνηση ειναι το καλυτερο ενδεχομενο.Ο κοσμος δεν πρεπει να χαψει αυτο το παραμυθι δεν πρεπει να αλλοιωθει η αντιμνημονιακη πολιτικη του Σαμαρα.Η ΝΔ θα πρεπει να εξηγησει στους πολιτες γιατι ειναι αναγκαια η αυτοδυναμια και να φροντισει να γινει κατανοητο αυτο.

 6. Aris. A avatar
  Aris. A 03/09/2011 13:47:47

  Είμαι από αυτούς που στήριξα φανατικά τον Καραμανλή και από αυτούς που του ασκώ σκληρή κριτική για τις πρωθυπουργικές του παραλείψεις.

  Μπορούμε να φορτώσουμε πολλά στον Καραμανλή αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ καραγκιόζης και χαζός.
  Μπορεί να φοβήθηκε όταν κατάλαβε ποιοι τον πολεμούν με τόσο σθένος και να αποχώρησε αλλά δεν υπήρξε απάτρις και πουλημένο τομάρι ποτέ.

  Οσο και αν προσπαθεί ο περίγυρος του να τον εμπλέξει σε εσωκομματικά παιχνίδια προσπαθώντας να διασωθούν πουλώντας εκδούλευση στην διαπλοκή ο ίδιος δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα παραμείνει κύριος.

  Οι έξυπνοι άνθρωποι και ο Καραμανλής και τέτοιος είναι και αρκετά Μακιαβελικός εκδικούνται με τον τρόπο τους.

  Πεστε μου υπάρχει καλλύτερη εκδίκηση για τον Καραμανλη από τον Σαμαρά αρχηγό και αύριο πρωθυπουργό.

  Οι Καραμανλικοί γιατί νομίζετε ότι στήριξαν Σαμαρά.

  Γνώριζαν ότι ο μόνος που έχει το τσαγανό να καθαρίσει το κόμμα από τα Μητσοτακικά κόπρανα ήταν ο Σαμαράς.

  • Ραββινος avatar
   Ραββινος @ Aris. A 03/09/2011 16:56:23

   Αριστα 10 ! Συμφωνω απολυτα !

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Aris. A 03/09/2011 17:25:38

   Άρη, όπως πάντα, είσαι σωστός και δίκαιος...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Aris. A 03/09/2011 18:49:40

   Μπράβο Αρη Α, σωστός!!! Ο Κ.Κ μπορεί εξ ιδιοσυγκαρασίας να μη μιλάει ,ακόμα,αλλά και πατριώτης είναι και ουδέποτε θα άφηνε το κόμμα στους Μητσοτάκηδες. Αλλωστε αυτός άνοιξε τη πόρτα στον Α.Σ. ,γνωρίζοντας ότι και φυσική συνέχεια του χώρου είναι και μοναδικός για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου!

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Diamond Angel 03/09/2011 18:50:27

    ...Εξ ιδιοσυγκρασίας....

 7. ΔΙΑΣ avatar
  ΔΙΑΣ 03/09/2011 13:53:00

  ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ (ΟΠΟΥΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΚΑΠΑΚΟΥΠΙΚΩΝ).ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

 8. eleos avatar
  eleos 03/09/2011 13:57:33

  Ακριβώς αυτό συμβαίνει φίλοι μου.
  Το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια να ανακόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ προσπάθησε επί 18 μήνες να επαναφέρει μέσω των πουλημένων ΜΜΕ και μνημονιολάγνων τις αποτελασματικές κιτρινοτυπίες του ΚΟΥΡΑΣΜΈΝΟ, ΤΟΥ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥ να αντιδράσει Καραμανλή.
  'Οσο η ΝΔ δεν υποστήριζε την προσπάθεια ( έστω και ελλειπή ) της κυβέρνησης του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ δεν μπορούσε να προσδοκά σε σημαντική ανατροπή . Όταν άρχισε η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και το τι πραγματικά διαδραματίστηκε στην ΕΛΛΑΔΑ της προ GAP εποχή έπεσαν οι μάσκες. Όλοι γνωριζουν ότι στις εξελίξεις για την επανασύσταση του Ελληνικού Έθνους πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει ο Καραμανλής. Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να σβήσει από την Ελλάδα τους προδότες και πρέπει να είναι αμείλικτος και να μην δείξει οίκτο. Όλοι όσοι θα παρακαλέσουν συγχωροχάρτι από τον Καραμανλή θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την οργή του Λαού.
  Ότι συμβαίνει σήμερα ένα στοχο έχει από όλες της πλευρές του ατλαντικού . ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Οι νενέκοι έχουν σκοπό να τα ξεπουλήσουν όλα.
  Μέχρι σήμερα ένας μόνο πολιτικός προσπάθεσε για το αντίθετο και καθημερινά μαθένουμε τη αντιμετώπισε. Αυτό ας το έχει κατα νου ο Σαμαράς τι έχει να αντιμετωπίσει και με ποιους να πολεμήσει.

 9. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 03/09/2011 14:36:29

  σαμαρας πρωθυπουργος και καραμανλης προεδρος δημοκρατιας . ετσι για να ξεβρομισει ο τοπος απο τα λαμογια που μας κυβερνουν.

  • Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
   Κωστας Ε. Χριστοδουλου @ mhtsos karditsa 03/09/2011 15:04:05

   Οταν η Ελλάδα προσπαθούσε νά "ανασυγκροτηθεί",(Εμφύλιος ,Μεταπολίτευση ),εκαλείτο πάντα η συντηρητική παράταξη (Ε.Ρ.Ε.- Ν.Δ.)νά τό πράξει .Αφού λοιπόν συνέβαινε αυτό μέ τούς κόπους καί τίς θυσίες ΟΛΟΥ τού λαού ,ερχόταν ή ΑΛΛΑΓΗ ,γιά νά γίνουν όλα ... "άστα νά πάνε".ΤΥΧΑΙΟ ?? Δέν ξέρω....Εσείς τί γνώμη έχετε ??

   • E.T.Σ. avatar
    E.T.Σ. @ Κωστας Ε. Χριστοδουλου 03/09/2011 15:57:55

    Συμφωνώ απολύτως και προσαυξάνω. Και "τα κάστανα από τη φωτιά" εκαλείτο να βγάλει και στην εκάστοτε βάση της οι ανά τη χώρα "προοδευτικοί" προσήπταν τη "ρετσινιά" του "δυνάστη, φασίστα, αναχρονιστικού, κλπ". Καιρός να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, να είμαστε περήφανοι για την παράταξή μας, συνειδητοποιημένοι πολίτες και ακομπλεξάριστοι, με μέριμνα για το μέλλον αυτής της κατακαημένης Πατρίδας και γνώση της Ιστορίας. Κι ας μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι ΔΕΝ ήταν η δική μας παράταξη που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου μαντρώνοντας ατέλειωτους υπερήφανους και αξιόλογους ανθρώπους, συμπατριώτες μας στην εξορία των ερημονησιών!

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κωστας Ε. Χριστοδουλου 03/09/2011 16:05:09

    Μέσες άκρες την ίδια. Μόνο που εγώ θα πάω πιο πίσω. Στο Βενιζέλο. Η Βενιζελική παράταξη λοιπόν αφού έσπρωξε τη χώρα στη λούμπα της Μ. Ασίας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και φόρτωσε την αναπόφευκτη καταστροφή στη Δεξιά.
    Έκανε το ίδιο μετά το Β' ΠΠ. Αφού με τη συμφωνία της Βάρκιζας έληξε ο πρώτος γύρος του εμφυλίου, αντί να προσπαθήσουν να μην πάμε σε δεύτερο γύρο έριξε τη χώρα κατ εντολή των Άγγλων στο δεύτερο γύρο του εμφυλίου τα χρόνια 1946-49. Το 47 την κοπάνησε κι ανέλαβε ο Παπάγος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
    ανασυγκροτηθήκαμε οικονομικά από το 1950 μέχρι το 1975. Μόνο που ήδη από το 1961 είχαν βγάλει τον κόσμο στους δρόμους για να πάρουν πάλι την εξουσία. Η χώρα πέρασε μια φάση ηρεμίας τη δεκαετία του 1950 όταν η Βενιζελική παράταξη ήταν διαιρεμένη σε 2-3 κόμματα. Μόλις ενώθηκαν υπό την ΕΔΗΚ ξεκίνησαν τα πανηγύρια. Όλο το 1960 η χώρα υπέφερε από δαύτους μέχρι που φτάσαμε στη δικτατορία και το κυπριακό. Μάλιστα μονίμως χαρακτήριζαν τους δεξιούς ως προδότες και δοσίλογους. Τα ίδια μυαλά έχουν ακόμη και σήμερα.
    Πάντως δεν απαντάνε στο ερώτημα. Πως διάολο όταν αυτοί ήταν εκτός εξουσίας και παράλυτοι η χώρα πήγαινε καλά ενώ όταν προσπαθούσαν να πάρουν την εξουσία ή ήταν στην εξουσία η χώρα πήγαινε κατά διαόλου;

    • E.T.Σ. avatar
     E.T.Σ. @ anonymous 03/09/2011 16:50:57

     Κι ούτε θα απαντήσουν ποτέ. Για εύλογες αιτίες. Πώς να μιλήσουν στους ψηφοφόρους τους για την πλήρη εξαπάτηση και καπήλευση των πάντων... Το παιχνίδι της εξουσίας το παίζουν τέλεια! Εξάλλου είναι υποδειγματικοί μαθητές και οπαδοί του Γκαίμπελς! Αλοίμονο στα κορόιδα και τόσο κρίμα για τη χώρα!...

    • Ραββινος avatar
     Ραββινος @ anonymous 03/09/2011 16:57:35

     1000 +++++

    • tpe avatar
     tpe @ anonymous 03/09/2011 17:35:22

     Κι εδώ έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη εμείς. Ρωτάω, για ακόμα μία φορά, πως εκπαιδεύσαμε τον κόσμο; Πως τον "μορφώσαμε", όχι με τα πανεπιστήμια (που τα αφήσαμε στο έλεος κάθε τυχάρπαστου, λαμόγιου "αριστερού"), αλλά με τη σωστή έννοια του όρου; Πως καλλιεργήσαμε το ήθος; Πως, πως, πως...
     Το "λάθος", γιατί στο τέλος θα πιστέψω πως απλά κάνουμε το δικό μας κομμάτι της λαμογιάς, είναι πως δίνουμε βάρος στην οικονομία και την ανάπτυξη κι όχι στην παιδεία. Και δεν φροντίζουμε να τη θωρακίσουμε.

     • E.T.Σ. avatar
      E.T.Σ. @ tpe 03/09/2011 18:36:50

      Συγκινητικά απολύτως σωστές θέσεις και απόψεις! Έχουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ευθύνη για το έλλειμα παιδείας αλλά και αρχών που παρατηρείται τώρα και που δεν προκλήθηκε ερήμην μας, ιδιαίτερα εμείς της γενιάς του '70, που όπως και να το κάνουμε, με άλλες αρχές και ιδεώδη γαλουχηθήκαμε... Πώς μπορούν ν'αντιπαλαίψουν τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αθωράκιστοι, οι ανήκοντες στις γενιές του Life Style, των Realities , της αποχαύνωσης και της δηθενιάς! Το σφάλμα, λοιπόν, δικό μας που δεν αντισταθήκαμε ή, έστω, δεν διαγνώσαμε εγκαίρως τον κίνδυνο από το γνωστό δίδυμο Λαλιώτης-Π. Κωστόπουλος, που ύπουλα αποδυνάμωσαν τις γενιά του '80 και του '90 και τις κατέστησαν ασπόνδυλα, και παντελώς απαίδευτα, υποχείρια του κάθε εκμαυλιστή!

 10. Σίμος avatar
  Σίμος 03/09/2011 14:46:37

  Εμένα δεν με νοιάζει τι κάνει το Πασοκ για να σταματήσει τον Σαμαρά. Με νοιάζει όμως η βάση της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές να σβήσει από το πολιτικό χάρτη όλα τα μπά.....δα που ήταν στην πολιτική μέχρι το 2009 και υπονόμευσαν τον Καραμανλή. Χάρηκα τον Σαμαρά αν και δεν είμαι οπαδός της ΝΔ γιατί με κάποιες ενέργειές του δείχνει ότι αποφεύγει την ξύλινη γλώσσα και μιλάει σταράτα, οπως παραδείγματος χάριν δεν ντρέπεται να πει ότι είναι δεξιός. 37 ολόκληρα χρόνια η ΝΔ ξεπερνούσε στην κουλτουροβλακεία και αυτόν τον τον Συνασπισμό στο θέμα του ασύλου. Τι μαλακίες ακούγαμε μέχρι τώρα για κεντροδεξιές για φιλελεύθερες παρατάξεις και άλλες μαλακίες. Ιδεολογίες χωρίς ταυτότητα χωρίς πατριωτισμό χωρίς τίποτα. Ναι ρε είμαστε δεξιοί και εθνικόφρονες , ότι θέλουμε είμαστε αλλά αγαπάμε την πατρίδα μας και θα δώσουμε την μάχη, μαζί με τον Σαμαρά εφόσον και αυτός το θέλει και το επιθυμεί για να σώσουμε την Ελλάδα και το Εθνος έστω και αν η λέξη ΕΘΝΟΣ σας κάνει να βγάζετε σπυράκια. Και αν ο Σαμαράς αποκαλυφθεί ότι είναι και αυτος μέρος του συστήματος και δεν μας ακολουθήσει ε τοτε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πορευθούμε μόνοι μας.

  ΥΣΤ. Καρατζαφέρη εσύ χέρι χέρι με τον Γιωργάκη και την Ντόρα στον χορό του Ζαλόγγου. Δεν έχετε θέση στην νέα Ελλάδα μακρυά από τα φρικιά της ΕΕ και του ΔΝΤ, που οραματίζεται ο ελληνικός λαός .
  πρώην απογοητευμένος ψηφοφόρος σου

  • tpe avatar
   tpe @ Σίμος 03/09/2011 15:20:41

   Εμένα, κανένα σπυρί δεν βγαίνει. ΟΚ? Κι όταν έρθει η ώρα, η κόρη μου θα μάθει τι θα πει ΕΘΝΟΣ. ΧΡΕΟΣ μου (και δικό σας) να μάθετε από το τώρα στα παιδιά μας(σας) τι είναι το Ελληνικό Έθνος. ΟΚ? Μπας και σηκώσουμε κεφάλι. Όπως είπα κι αλλού, η αμορφωσιά είναι ένας από τους πυλώνες του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Ας την ξεριζώσουμε από τα σπίτια μας...

   Φαινομενικά άσχετο:
   Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90, 9 στους 10 αναβάτες μηχανής δεν φορούσαν κράνος. Το ποσοστό σήμερα σαφώς και δεν είναι 10/10 με κράνος, αλλά 4/10 χωρίς. Τεράστια πρόοδος. Και δεν έμαθε κανένας γονιός στα παιδιά του κάτι τέτοιο, ή τους το έμαθαν απ' έξω απ' έξω. Η γενιά μου είχε έναν Άρη Σταθάκη να μας κάνει πλύση εγκεφάλου. Τώρα, ήρθε η δικιά μου σειρά να κάνω την αντίστοιχη πλύση και στην κόρη μου.
   Άραγε, τι θα κάνει όταν της πω την ιστορία όπως μου την είπε ο παππούς μου που ήταν στη Μικρά Ασία κι απέναντι από την Πόλη κι όχι η Ρεπούση; Ποια θα μάθει; Της Ρεπούση ή του προπάππου;

   Μην ξεχνάτε και το δικό μας χρέος. Έχουμε κι εμείς ευθύνη για ότι συμβαίνει.

 11. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 03/09/2011 15:36:23

  Η ΝΔ, μετά από την έξοδο του "εθνάρχη", απέκτησε ένα μεγάλο πρόβλημα.
  Επειδή ακριβώς ήταν ένα κόμμα δημιουργίας του "εθνάρχη", όλοι οι επόμενοι αρχηγοί είχαν σαν πρώτο τους μέλημα, όχι να διατηρήσουν ένα δεξιό κόμμα εξουσίας, αλλά ένα προσωποπαγές κόμμα που να αναδεικνύει περισσότερο τους ίδιους και λιγότερο την παράταξη αυτή καθ' εαυτή.
  Κανείς δεν ξέφυγε από την βαριά σκιά του ιδρυτή της.

  Έτσι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι μετέπειτα αρχηγοί, προσπαθούσαν από την μία να ισορροπούν τις αντίρροπες δυνάμεις που εκδηλώνονταν και από την άλλη να χτίζουν την δικιά τους ομάδα για να κυριαρχήσουν.
  Αυτό από μόνο του θα δημιουργεί συνεχώς τριβές μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα μπορέσει να αναγνωρισθεί ως ικανός να αντεπεξέλθει σε κάθε είδους εσωκομματικούς εκβιασμούς, ή νομοτελειακά να φθαρεί και να διαιρεθεί.
  Και αυτό θα συμβεί και στο ΠΑΣΟΚ, απλά θα γίνει πολύ πιο άμεσα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ο νοών...νοείτω 03/09/2011 16:17:48

   Η ΝΔ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι δεξιό κόμμα.
   1) Ο "εθνάρχης" θεωρούσε τους δεξιούς χουντικούς και τους έβαλε στο περιθώριο. Μόνο που οι χουντικοί πήγαν στο ΠΑΣΟΚ γιατί δε γούσταραν τον εθνάρχη. Όσοι είναι από επαρχία ξέρουν ...
   2) Η ΝΔ είναι κόμμα φατριών. 4-5 οικογένειες το θεωρούν ιδιοκτησία τους.
   3) Η ΝΔ δεν είναι αστικό κόμμα. Είχε κάνει μια δήλωση ο Αβραμόπουλος όταν συμφώνησε να στηρίξει το Σαμαρά ότι ο στόχος είναι η δημιουργία αστικού κόμματος αλλά ο στόχος αυτός δε φαίνεται να επιτυγχάνεται.
   4) Από το 2 και 3 συνάγεται ότι η ΝΔ δεν είναι ούτε κόμμα αρχών.

   • Αλεξανδρος avatar
    Αλεξανδρος @ anonymous 04/09/2011 00:53:01

    Η Ν.Δ ηταν κομμα αρχων και θεσεων μεχρι το 1981 το λαθος του Κων/νου Καραμανλη ηταν η προσθηκη Μητσοτακη που τη μετετρεψε σε κατι αλλο μη προσδιορισιμο.Ο Κ.Κ την ανελαβε ρημαγμενη και αλλοτριωμενη απο την αγια οικογεννεια αλλα δυστυχως κρατησε μια σταση ισορροποιων χωρις να ερθει σε ρηξη με ολους αυτους τελικως τη πληρωσε ακριβα.Στο μονο τομεα που δεν αλλαξε σταση και εμεινε ανεπηρεαστος ηταν τα εθνικα θεματα και ολοι θυμουντε τη σταση της Ντορας στο Αναν και στο σκοπιανο και πως εγλυφε τη Κοντολιζα οταν ηρθε Ελλαδα...Μη ξεχναμε την επιμονη του στην επιστροφη Σαμαρα και τον υπογειο πολεμο του Μητσοτακεικου να την αποτρεψει.Οσο για τα στελεχη της Ν.Δ σημερα μη ξεχναμε οτι πολλα απο αυτα τα βρηκε ο Σαμαρας δεν τα ανεδειξε ο ιδιος ας δουμε μετα τις εκλογες τη Ν.Δ πως θα εχει διαμορφωθει και μετα κρινουμς....Ωστοσο στις εκλογες δινεται η δυνατοτητα και σε εμας τους ιδιους να επιλεξουμε σοφα και οχι με κριτιρια ρουσφετολογικα οπως στο παρελθον!

 12. juliet avatar
  juliet 03/09/2011 15:56:08

  Ακουγα την ομιλία του και σκεφτόμουνα .
  Kυβέρνηση Σημίτη δεύτερη τετραετία, ετοιμάζεται για αποχώρηση (ο ΓΑΠ εξωτερικών) ,η διαφθορά στο ζενιθ ,αρχίζουνε και μπαίνουνε στο παιγνίδι και άλλοι.Ποιοί είναι αυτοί ; μήπως οι επόμενοι κυβερνώντες ; Αρχηγός ένα μάλλον ήσυχο και άτολμο άτομο.
  Τον Σημίτη δεν τον θέλουνε πήρανε ότι πήρανε ,τελείωσε.Εκλογές 2004 .Ο ΚΑΚ πρωθυπουργός και γύρω του ένας κλοιός ασφυκτικός,μήπως τα άτομα που τον περιβάλλουν ήτανε γνώστες πολλών που αυτός δεν γνώριζε και πιστεύω δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί;Αν θυμήθειτε κάποιους θα δείτε ότι οι σχέσεις τους με τους πράσινους βατράχους ήτανε άριστες.Ο ΓΑΠ αντιπολίτευση και ζημώσεις και πορείες με τους συνδικάληστες.Καίγεται η Ολυμπία ,καίγεται η Ελλάδα ,τα λάθη πολλά και ξαναβγαίνει ,γιατί;Μήπως θα πρέπει να τον διαλύσουνε για να μην ξανασηκώσει ανάστημα;Η Ντόρα με ηγετικό προφίλ.Ο ΓΑΠ με πρωθυπουργικό προφίλ .
  Το σχέδιο έχει πάρει την οριστική του μορφή.Ενας κόσμος αγανακτισμένος που θέλει πάλι τις παροχές του και ο μόνος που θα του τις δώσει είναι ο ''λεφτά υπάρχουνε'' άρα ο επόμενος πρωθυπουργός ο ΓΑΠ και αντιπολίτευση η Ντόρα,ο ΚΑΚ ένα ανθρωπάκι που ίσως να έπαθε ότι έπαθε γιατί ήτανε ΕΛΛΗΝΑΣ, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς μας.Και κάπου εκεί η πρόταση του Αβραμο για εκλογή προέδρου απο τη βάση (χαχαχα η εκδίκηση του όχι εγώ-όχι και εσύ)και έγινε η ανατροπή ο νέος πρόεδρος ΣΑΜΑΡΑΣ.
  Το σχέδιο θα πρέπει ν΄εφαρμοστεί ,άρα θα πρέπει να δημιουργήσουμε τέτοιο κλίμα που να τον αναγκάσουμε να συναινέσει ,όσο αντιστέκεται θα προσπαθήσουνε να διασπάσουνε το κόμμα .
  Είναι υπολογίσιμοι, μην πέφτετε στο παιγνίδι τους ,δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα για το ξεπούλημά της στους ''προστάτες τους''.
  Τώρα παρά ποτέ θα πρέπει να γίνουνε πάνω απ΄όλα Ελληνες και να δουλέψουμε για την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.Οι άλλοι μπορούνε ,εμείς δεν μπορούμε;
  Συγγνώμη,αλλά τον άκουγα και μ΄ερχότανε εμετός.

 13. karamanlikos avatar
  karamanlikos 03/09/2011 16:34:11

  Αδέξιε, διακρίνω εκνευρισμό...

  Για να τελειώνουμε μια και καλή...

  Ο Καραμανλικός λαός είναι πραγματικοί ΝΔες και πατριώτες! Άρα είναι με το μέρος του Αντώνη! Όλοι θα στηρίξουμε τον Αντώνη και την πολιτική διαδρομή που ήδη έχει ξεκινήσει και διαγράφει (με μεγάλη επιτυχία!) στον Ελληνικό πολιτικό χάρτη.
  Αυτό θα το επιβεβαιώσει πολύ σύντομα ο ίδιος ο Καραμανλής!

  Πρέπει όμως να θυμάσαι, για να μην εκνευρίζεσαι αντιπαραγωγικά, ότι ο Εφιάλτης ήταν Έλληνας! Θυμήσου ακόμα πόσοι εφιάλτες "έδρασαν" για να ρίξουν τον Καραμανλή! Ο Μανωλιός για παράδειγμα άλλαξε τα ρούχα του και τα έβαλε αλλιώς!
  Όσοι, λοιπόν, στήριζαν τον Καραμανλή θυμούνται και γνωρίζουν και πρόσωπα και πράγματα του παρελθόντος. Επί πλέον, είναι Έλληνες άρα υποψήφιοι Εφιάλτες. Αυτοί όμως δεν είναι "λαός", είναι κομματικοί και τους ξέρετε!
  Απομονώστε αυτούς και στηρίξτε τον Αντώνη αναδεικνύοντας την αδικία κατά Καραμανλή για να μιλήσετε σε όλους εμάς, στον καραμανλικό λαό με ειλικρίνεια και ντομπροσύνη...
  Γιατί οι "αδεξιότητές" σας έχουν ήδη στοιχίσει και στην παράταξη και στη χώρα!
  Ας μην βιώσει και ο Αντώνης ότι βίωσε ο Καραμανλής... Είναι κρίμα!

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ karamanlikos 03/09/2011 17:44:54

   Εκείνο που θέλει να αποτρέψει η συμμαχία (Πρεσβεία + νταβατζήδες), είναι το ενωμένο δίδυμο Σαμαράς - Καραμανλής. Το μόνο που μπορεί και να σώσει την Πατρίδα, όπως δυσκόλεψαν τα πράγματα.
   Μερικοί "Σαμαροφύλακες", δεν εννοούν να το καταλάβουν και ρίχνουν, με αδεξιότητες, (την ώρα που διακηρύσσουν το αντίθετο). νερό στο μύλο της.
   Και γιατί μου φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι τωρινοί "προσωπολάτρες" μοιάζουν τόσο πολύ με τους προηγούμενους και με αυτούς όλων των εποχών. Μεγαλώσαμε και έχουμε πια δεί παρα πολλούς από το είδος. Που συνήθως κάποιο λόγο έχουν να υπερτονίζουν ότι στηρίζουν τυφλά τον (όποιο) αρχηγό και, άρα, προηγούνται στα "δικαιώματα" .
   Και μην ξεχνούμε πως το "και ο Καραμανλής κρίνεται" ή την "Αποκήρυξη της απογραφής του 2004" δεν την έφεραν στην επικαιρότητα οι νταβατζήδες. Που πράγματι τώρα, για τους λόγους που συμφωνούμε, φέρνουν στην επικαιρότητα άλλα θέματα.

  • tpe avatar
   tpe @ karamanlikos 03/09/2011 17:50:13

   Χμμμμ. Απ' ότι φαίνεται, τόσο εσύ όσο κι ο αδέξιος ξέρετε παραπάνω απ' όσα λέτε... Γιατί δεν θα λέτε όλα λοιπόν; Τι φοβάστε; Δεν πρόκειται να αλλάξει το τοπίο έτσι. Μόνο με αυτοκάθαρση που ακόμα δεν έχει γίνει...
   Ο ΚΚ αν δεν έχει ιδέα ποιος και πως τον έφαγε, καλά θα κάνει να το ράψει το στόμα του. Αν όμως ξέρει, καλά θα κάνει να μιλήσει πριν βγει ο ΑΣ πρωθυπουργός. Μετά, θα είναι μάλλον κακό.

 14. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 03/09/2011 16:38:40

  Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
  ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.

  ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΑΠΛΗΣΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑ-
  ΤΗΡΗΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.

  ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗ-
  ΣΕ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ.

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΝ ΠΡΙΟΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΤΑ-
  ΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ.

  • Μεσαιος χωρος avatar
   Μεσαιος χωρος @ ΣΠΥΡΟΣ 05/09/2011 21:30:37

   ξεχνας να πεις για τις διωξεις δεξιων υπαλληλων απο αυτους τους διευθυντες με τις ευλογιες του μπουλη.

 15. Theo avatar
  Theo 03/09/2011 17:16:21

  Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
  ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ:

  ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ! ΕΙΧΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!

  ΤΟ 2007 ΕΝΩ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ!

  ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ!

  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ! ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!

  ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΕ... ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ!!

  ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!

 16. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 03/09/2011 17:57:15

  Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν αυτοί οι ανούσιοι διαχωρισμοί τη στιγμή που η πατρίδα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. Γνωρίζω ότι χρειάζεται μεγάλο ψυχικό σθένος να υπερβεί κανείς τις προτιμήσεις του ή τις προκαταλήψεις του έναντι του ενός ή του άλλου, αν θέλετε.
  Σε τέτοιες στιγμές δε χρειαζόμαστε ούτε καραμανλικούς, ούτε σαμαρικούς, ούτε άλλους -ικούς. Έλληνες πατριώτες χρειαζόμαστε. Και ενότητα.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 03/09/2011 18:55:51

   Ολα αυτά θά λειτουργούσαν αψογα,εάν απέναντί σου είχες Ελληνες
   Πατριώτες.

   Οταν απέναντί σου έχεις τίς βδέλες τής πασοκίτικης νοοτροπίας πού
   καταληστεύουν σάν υπαλληλίσκοι τού δημοσίου τόν εθνικό πλούτο μέσα
   από τή συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα,αδιαφορώντας πλήρως
   γιά τό 1.000.000 ανέργων τού ιδιωτικού τομέα καί τίς χιλιάδες λουκέτα
   σέ επιχειρήσεις,

   Οταν αυτοί οι μόνιμοι υπαλληλίσκοι δέν δέχονται απομείωση ,εν μέσω
   κρίσης,τών αποδοχών τους,αλλά τίς διατηρούν αλώβητες ώς προσωπι-
   κές διαφορές καί επιμένουν νά σού πάρουν τό σπίτι γιά χρέος 5.000
   ευρώ στήν εφορία,ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ καί δέν χαιδεύουμε τά
   αυτιά κανενός...

 17. Δεξιός avatar
  Δεξιός 03/09/2011 18:02:41

  Ο Καραμανλής πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια. Τότε θα τελειώσουν όλα

 18. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 03/09/2011 18:46:31

  Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ. ..

 19. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 03/09/2011 19:10:14

  Λοιπόν, η ουσία είναι η εξής: Ολα γίνονται για να κόψουν την υπεροχή Σαμαρά . Βρώμικα κόλπα του ΠΑΣΟΚ που χάνει και των εξαπτέρυγων γιατί με αυτοδυναμία ΝΔ, είναι εξαφανισμένοι. Εμείς δεν κινδυνεύουμε από κανέναν παρά μόνο από τον κακό μας εαυτό , αν τσιμπήσουμε και αρχίσουμε να αναμασάμε τις αηδίες τους και οδηγηθούμε σε εσωστρέφια την ώρα που ο μόνος κίνδυνος είναι αυτή η αδίστακτη συμμορία που καταστρέφει τη χώρα! Ολοι μαζί να τους στείλουμε στα τσακίδια όπου και ανήκουν! Και όσο για τα βαρίδια ξέρουμε: ΜΑΥΡΟ!!!!!!!!

 20. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/09/2011 22:45:51

  Τὰ ἱερὰ τσακάλια τοῦ Καρατζαφέρη

  Μέσα στὴν σωρεία τῶν ἀσήμαντων εἰδήσεων βρήκαμε καὶ τὸ ἀκόλουθο μαργαριτάρι http://www.star.gr/politics/105390/: σὲ ἐπίσημη ἐκδήλωση ἀνακοινώθηκε ὅτι ὁ π. Σπ. Τσάκαλος, ὁ λεγόμενος "παπα-Τσάκαλος", θὰ κατεβεῖ ὑποψήφιος βουλευτὴς μὲ τὸ ΛΑ.Ο.Σ., τὸ κόμμα μὲ τὴν ορθοδοξία στὴ μαρκίζα. Ὁ κονικλοπρεπὴς πρόεδρας ἦταν σαφής: "ἰσχυρίσθηκε ὅτι μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο ἐπιβεβαιώνεται ἡ ὀνομασία -Ὀρθόδοξος Συναγερμός-, καὶ ἀναφέρθηκε στὸν Παπαφλέσσα, στὸν Ἀντιβασιλέα Δαμασκηνό, στὸν Μακάριο στὴν Κύπρο κ.ἄ., ὑποστηρίζοντας ὅτι τὸ πρότυπο αὐτὸ θὰ βρεῖ τὴν δικαίωση τώρα πλέον μὲ ἕνα κληρικὸ μέσα στὰ μάχιμα ἕδρανα τοῦ Ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου".

  Ἀσφαλῶς, κάποιος χριστιανὸς -δὲν ξέρουμε πόσοι βρίσκονται στὸν Ὀρθόδοξο Συναγερμὸ- θὰ σφύριξε στὸν κονικλοπρεπῆ πρόεδρα ὅτι ἀπόφαση Οἰκουμενικῆς Συνόδου* ἀπαγορεύει ρητὰ τὸ νὰ πολιτεύονται οἱ ἱερεῖς, ὁσοδήποτε συνταξιοῦχοι κι ἂν τυγχάνουν -μὴν κοιτᾶτε τὸ τί ἔγινε κατ' οἰκονομία σὲ ἀκραῖες ἱστορικὰ καταστάσεις (ὅπου οἱ κληρικοὶ δὲν "πολιτεύτηκαν", ἄλλοτε ἐθνάρχησαν καὶ ἄλλοτε τοποθετήθηκαν), καὶ πάντως σίγουρα ὄχι γιὰ τὰ μάτια τοῦ ΛΑΟΣ. Ἂν κρίνουμε ἀπὸ τὸ πάθος μὲ τὸ ὁποῖο φιλάει τὶς εἰκόνες ὅταν τὸν ἀπαθανατίζει ὁ τηλεοπτικὸς φακὸς ἢ ὅταν μαγνητοσκοπεῖται, δὲν θεωροῦμε ἀπίθανο νὰ τὸ ξέρει καὶ ὁ ἴδιος.

  Πιστεύουμε ὅτι σίγουρα θὰ ὑπάρξει ρητὴ ἀπαγόρευση τῆς ἱερᾶς συνόδου ἐπὶ ποινῇ καθαιρέσεως (στὴν Φιλλανδία, ἀπαγορεύτηκε ἀπὸ τὴ σύνοδο σὲ ὀρθόδοξο ἱερέα νὰ φορᾶ ράσα δημοσίως καὶ νὰ λειτουργεῖ, ὅταν ἐκεῖνος κατέβηκε στὶς εὐρωεκλογές). Ἀλλὰ δὲν εἶναι αὐτὸ τὸ ζήτημα. Τὸ ζήτημα εἶναι ὅτι, γιὰ ἄλλη μιὰ φορά. ὁ κονικλοπρεπὴς πρόεδρας ἐξευτελίζει ὅλα αὐτὰ τὰ ὁποία ὑποτίθεται πὼς ὑποστηρίζει, μπὰς καὶ τσιμπήσει μιὰ φούχτα ψηφαλάκια. Ἡ πραμάτεια του εἶναι τὸ πατρὶς-θρησκεία-οἰκογένεια: γιὰ ΠΑΤΡΙΔΑ προβάλλει τὸ Μνημόνιο, καὶ στὰ διαλείμματα ἕνα κολλὰζ ἀνορθόδοξου καὶ ἀνελλήνιστου ἑλληνοχριστιανισμοῦ σὲ εὐπώλητο τηλεπακέτο. Γιὰ ΘΡΗΣΚΕΙΑ πουλᾶ τὸν παπα-Τσάκαλο, μιὰ καφενειακὴ ἐκδοχὴ ἱερέως-συνταξιούχου ὑπαλλήλου ποὺ βρίζει τοὺς πάντες καὶ τὰ πάντα καὶ γράφει μὲ τὴν ὑποψηφιότητά του τοὺς ἱεροὺς κανόνες τῆς ἐκκλησίας ἀκριβῶς ἐκεῖ ποὺ τοὺς γράφει καὶ ὁ πρόεδρας. Ὅπως ὅλοι γνωρίζουμε, σὲ μιὰ Ἑλλάδα σὲ κρίση ταυτότητας ἡ εἰκόνα τοῦ παπα-Τσάκαλου στὸ βῆμα τοῦ Κοινοβουλίου νὰ λέει ὅ,τι λέει στὶς τηλεοπτικὲς ἐκπομπὲς ζημιώνει κυρίως τὴν ἐκκλησία- τόσο κόπτεται ὁ "ὀρθόδοξος συναγερμὸς" γιὰ τὴν ὀρθοδοξία.Ἄ, νὰ μὴν ξεχάσω καὶ τὸ καρατζαφέρειο "θὰ ὁρκίσω τὴν κυβέρνησή μου μέσα στὴν Ἁγια-Σοφιά", γιὰ νὰ προσθέσουμε καὶ λίγη σοβαρότητα στὸ μεῖγμα. Γιὰ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ἔχουμε τὸ ἐπιφανὲς ζεῦγος Γεωργιάδη, κάθε μέρες στοὺς δέκτες σας.

  Δὲν φταίει ὁ πρόεδρας. Βρίσκει καὶ τὰ κάνει...


  ΥΓ: Πάντως καὶ ὁ ἴδιος ὁ παπα-Τσάκαλος τὸν περνάει γενεὲς δεκατέτταρες τὸν Καρατζαφέρη γιὰ τὸ Μνημόνιο... http://www.youtube.com/watch?v=aioqcWhSp04

  *
  Κανὼν Ζ' τῆς Δ' Οἰκουμενικῆς Συνόδου (ἐν Ἐφέσῳ):
  Τοὺς ἅπαξ ἐν κλήρῳ τεταγμένους, ἢ καὶ μοναστάς, ὡρίσαμεν μήτε ἐπὶ στρατείαν, μήτε ἐπὶ ἀξίαν κοσμικὴν ἔρχεσθαι· ἤ, τοῦτο τολμῶντας, καὶ μὴ μεταμελουμένους, ὥστε ἐπιστρέψαι ἐπὶ τοῦτο, ὁ διὰ Θεὸν πρότερον εἵλοντο, ἀναθεματίζεσθαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.