21/08/2009 20:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Όχι» της Κομισιόν στο αίτημα σταδιακής εξομοίωσης των ορίων συνταξιοδότησηςΣε εφάπαξ εξίσωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο υποχρεώνει η Κομισιόν την Ελλάδα, απορρίπτοντας το αίτημα για σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να φέρει επώδυνες αλλαγές για περίπου 140 χιλιάδες γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας, αφού το όριο ηλικίας θα αυξηθεί κατά 5 έως 17 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται Τα Νέα η επίσημη απάντηση της Κομισιόν θα κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση επίσημα σε λίγες ημέρες.

Τα μόνα περιθώρια διαπραγμάτευσης που απομένουν πλέον στην Ελλάδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αφορούν μια πενταετή περίοδο σταδιακής προσαρμογής για κάποιες ειδικές κατηγορίες γυναικών που θίγονται περισσότερο από όλες.

Ειδικότερα αναφέρονται όσες έχουν τρία παιδιά ή και περισσότερα και όσες έχουν σύζυγο με αναπηρία άνω του 67%.

Η απόφαση της Κομισιόν, συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του περασμένου Μαρτίου, θίγει τις γυναίκες οι οποίες προσελήφθησαν στο Δημόσιο μετά το 1983. Ειδικότερα θίγονται οι εξής κατηγορίες:

* Οι γυναίκες που προσδοκούσαν να λάβουν μειωμένη σύνταξη στα 55 έτη με 25ετία, οι οποίες θα χρειαστεί να δουλέψουν άλλα 5 χρόνια και να βγουν στη σύνταξη στα 60 τους όπως και οι άντρες.

* Οι μητέρες ανήλικων παιδιών που λογάριαζαν να συνταξιοδοτηθούν στα 50 με μειωμένη σύνταξη ή στα 55 με πλήρη, οι οποίες θα δουλέψουν 10 χρόνια επιπλέον

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 22/08/2009 00:04:06

  Τελικά για όλα υπάρχει λύση:

  Γεννήστε και 3ο παιδί!!!! Και το δημογραφικό επιλύουμε και πιο γρήγορα σύνταξη παίρνουμε!!!!

 2. mareli avatar
  mareli 22/08/2009 01:11:18

  Τελικά FACTOR μούφα είναι το δημοσίευμα... υπάρχει επίσημη απάντηση της επιτροπής η οποία μιλάει για διαδικάσία που είναι σε εξέλιξη, τίποτα δεν έχει τελειώσει, αφού αναμένουν το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης και της δίνουν μάλιστα και σιωπηλή τρίμηνη προθεσμία (βλπ ΣΚΑΙ).

  Μου φαίνεται ότι τα ΝΕΑ ήθη της ενημέρωσης είναι να κάνεις ρεπορταζ την ώρα της σύσκεψης... εκεί βρίσκεις τις πηγές και πινεις και το νερό του Καματερού άμα λάχει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.