«Όχι» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Λάκης Λαζόπουλος
19/04/2014 11:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Όχι» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Λάκης Λαζόπουλος

Η Ελλάδα χάνει την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή από τον εθνικό μας κονφερανσιέ. Τα βάζει και με τον Θεοδωράκη, αλά τι διαφορά άραγε να έχει ένα σακίδιο από ένα τσαντίρι;

Κρίμα. Η Ελλάδα χάνει την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή από τον εθνικό μας κονφερανσιέ, από τον Έλληνα τηλε-ευαγγελιστή με τις γεμάτες τσέπες αλλά και τις γεμάτες ευαισθησίες για τους φτωχούς και τους αδικημένους.

Είναι αλήθεια ότι αν ο Λάκης Λαζόπουλος έλεγε το ναι στον ΣΥΡΙΖ πιθανότατα να εκλεγόταν. Διότι όπως ξέρουμε καλά στην Ελλάδα ο λαϊκισμός, και ειδικά ο χωρίς όρια λαϊκισμός «πουλάει». Εδώ έχουν κάνει κόμμα οι απανταχού ψεκασμένοι, ο Πολύδωρας και ο Ψωμιάδης δεν θα έβγαινε ευρωβουλευτής ο Λαζόπουλος; Ο οποίος από την αυλή του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη, πέρασε τα τελευταία χρόνια στις αυλές μεγαλοεπιχειρηματιών όπως ο Κοντομηνάς. Αλλά δεν ξέχασε ποτέ του την επανάσταση γι’ αυτό και βρίσκεται πάντα κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Δεν αποκλείεται να τον δούμε σε κανένα ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές, διότι από τον ξεπεσμό της Βουλής λείπει ο εθνικός διασκεδαστής.

Με επιστολή του στον κ. Τσίπρα το Μεγάλο Σάββατο ο κ. Λαζόπουλος δεν τους έκανε… πρόωρη ανάσταση και τους αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο. Κρίμα, χάσαμε την ευκαιρία να τον έχουμε συνεχώς μπροστά μας και να τον τσακίζουμε στην κριτική.

Ο ηθοποιός, όπως το περιμέναμε, επικαλείται φόρτο εργασίας, ενώ εξαπολύει έμμεση επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, χωρίς να τον κατονομάζει, λέγοντας ότι «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο από την κατάσταση, τρέχει με ένα σακίδιο στον ώμο για να προλάβει την ανατροπή της».

Βεβαίως, τι διαφορά άραγε να έχει ένα σακίδιο από ένα τσαντίρι;

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Αυγή ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση και τονίζει:

»Το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της.

»Αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα των καιρών σε μια Ευρώπη που μικραίνει.

»Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες περνούν στην ανεργία, ζώντας στη ζώνη του ευρώ, χωρίς ευρώ στην τσέπη.

»Γνωρίζω επίσης και βλέπω την υπερπροσπάθεια των υποτακτικών της χώρας μου να στηρίξουν μια Ευρώπη της Γερμανίας. Κατανοητό.

»Ήταν πολλές οι γερμανικές εταιρείες που συνεργάστηκαν με το Ελληνικό Δημόσιο και άπειροι τον αριθμό οι υπογράφοντες τα έργα αυτά, με το αζημίωτο που λέει κι ο λαός μας.

»Το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση, τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της κατάστασης.

»Ξέρω ότι, τούτη την ώρα, πας μη εγκάθετος, χρήσιμος για τον τόπο.

»Είναι όμως τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που έχω αναλάβει, που είναι αδύνατο να τις βάλω στην άκρη για να ανταποκριθώ στην πρόσκληση αυτή. Επιτρέψτε μου στην παρούσα φάση, τουλάχιστον, να δηλώσω την αδυναμία μου να θέσω τις όποιες δυνάμεις μου στην υπηρεσία της χώρας μας συνεχίζοντας να υπηρετώ αυτά που χρόνια υπηρετώ: τα της τέχνης μου.

»Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί με ανάστημα στη χώρα αυτή που μπορούν να συμβάλουν σε μια νέα πορεία της Ευρώπης, δεν είμαι εγώ ο απαραίτητος.

»Ας μην γίνω σαν τους υπερτραφείς της νόησης που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν τα μούτρα τους απ’ το τζάμι της τηλεόρασης. Αυτούς από τους οποίους άλλωστε η χώρα κινδύνευσε να χάσει οριστικά τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

»Απ’ αυτούς που αυτοβαπτίστηκαν σωτήρες μας αμέσως μετά!

»Αλλά από πότε οι σωτήρες διαλέγουν τους λαούς και όχι οι λαοί τους σωτήρες;

»Η Ελλάδα μπορεί να προσδιορίσει τη νέα πορεία της Ευρώπης, όπου δεν θα υπάρχουν χώρες - αφεντικά και χώρες - δούλοι με το πρόσχημα της δανειοδότησης.

»Η διαφορετική φωνή στην Ευρώπη είναι το κυρίαρχο αίτημα των καιρών!

Εγώ θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να συμμετέχω ενεργά στη ζωή του τόπου απ’ τη θέση που ήδη έχω.

Λάκης Λαζόπουλος

Συγγραφέας - ηθοποιός»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19/04/2014 12:19:04

  Tελικά ο Λαζόπουλος είναι πολύ πιο λογικός απ' ότι δείχνει. Δεν είναι Μπέπε Γκρίλο. Η απάντησή του αυτή στον Τσίπρα, είναι το καλύτερο προεκλογικό μανιφέστο που θα μπορούσε να παρουσιάσει ο Σύριζα. Επειδή αποφάσισαν να στείλουν στην Ευρώπη τηλεπερσόνες αντί για πολιτικούς, δεν σημαίνει οτι πρέπει όλοι τους να αδράξουν την ευκαιρία των σούπερ μισθών και των μπόνους της Ευρωβουλής. Υπάρχουν αξίες ανεκτίμητες σε χρήμα και ο Λαζόπουλος έχει τέτοιες...

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19/04/2014 16:55:25

   Ο Λαζόπουλος παίρνει 60.000 για κάθε εκπομπή. Θα αφήσει τα 60 χιλιάρικα ανά εκπομπή για να πάρει τον "σούπερ μισθό" των 10 χιλιάρικων μηνιαίως από την Ευρωβουλή...;;;;; Αυτές είναι οι αξίες του Λαζόπουλου...

   • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ Marcelos 19/04/2014 20:01:30

    Δεν είπα εγώ οτι οι ανεκτίμητες αξίες του Λαζόπουλου δεν του αποφέρουν χρήμα. Εδώ έκαναν μια παραμυθατζού την J.K. Rowling, πλουσιώτερη γυναίκα στον κόσμο...Kαι εν πάσει περιπτώσει δεν θα φτάσει ποτέ ο Λαζόπουλος το κασέ της Μενεγάκη, η οποία έχει αξίες που εκτιμούνται σε χρήμα απο τις ασφαλιστικές εταιρείες...

    • MCA avatar
     MCA @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19/04/2014 20:11:39

     Δεν νομίζω ότι τα συνολικά εισοδήματα της Μενεγάκη να φτάνουν αυτά του Λαζόπουλου.

     • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ MCA 19/04/2014 21:31:55

      Eντάξει, την προσπερνάει κατά 20%. Δεν θα κολλήσουμε στα ψιλά. Ανήκουν πάντως στην ίδια κατηγορία πλούτου, με εντελώς διαφορετικά προσόντα όμως ...

 2. MCA avatar
  MCA 19/04/2014 12:45:02

  Χαζός είναι να πάει για ευροβουλευτής; Η δουλειά του, του αποφέρει πολαπλάσια χρήματα.

 3. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 19/04/2014 14:26:42

  Δεν πειράζει. Στις Εθνικές εκλογές... Τυχεροί εκείνοι που θα έχουν ένα prive πολιτικό κωμικό να τους διασκεδάζει...Το όνειρό του φαίνεται είναι όταν μεγαλώσει να γίνει Πάντζας! ΅ Τα ύστερα κρίνουν τα πρώτα΅

 4. cyprusnet avatar
  cyprusnet 19/04/2014 14:55:04

  Ψάξτε στην Κύπρο τις offshore του και θα εκπλαγείτε απο την Αριστεροσύνη του!!

 5. xristos avatar
  xristos 19/04/2014 15:35:25

  ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΘΥΜΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΝΔΑΛΜΑ ΠΑΡΟΤΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ Η ΘΑΜΩΝΑΣ ΝΑΡΚΟΠΑΡΤΥ ΚΟΤΕΡΩΝ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΣΧΗΜΟ ΘΕΛΕΤΕ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΧΑΛΑΡΑ ΗΘΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΔΙΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ.ΟΛΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ(ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ)

 6. Φαροφύλακας4 avatar
  Φαροφύλακας4 19/04/2014 17:22:06

  Και πώς θα πάει μπροστά η Ευρώπη χωρίς τον... τεράστιο;

 7. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 19/04/2014 17:26:02

  Δεν έχει σημασία αν θα κατέβαινε,αυτό που ήθελαν στον Σύριζα -και το πέτυχαν- ήταν να δηλώσει εμμέσως πλην σαφώς ο Λάκης ο ανατρεπτικός,ο ασυμβίβαστος,ο αγαπητός και γητευτής του πλήθους οτι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η λύση στο αδιέξοδο. Αυτό είναι το νόημα και το μήνυμα της όλης προσέγγισης . Πάντως απάντηση δεν πήραμε ακόμη για το λόγο που πέταξαν έξω απο το ευρωψηφοδέλτιο τη Ρομά ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν .Μήπως γιατί δηλώνει Ελληνίδα; Διαβάστε τι είχε δηλώσει η Σαμπιχά στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:
  «Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων», επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι «επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά».
  Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους», είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν.
  Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής: «Το κράτος δεν κάνει αρκετά.
  Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία.
  Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους». «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη», τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά «να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους».

 8. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 19/04/2014 17:30:02

  ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ, 1ον . ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ !! 2ον .ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΣΟΥ "ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ", ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΣΟΥ. και 3ον ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....ΑΠΟ ΜΕΣΑ , ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ !!! ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 19/04/2014 18:50:34

  Στην ουσία της επιστολής, που είναι η απάντηση στην πρόταση του Σύριζα, διαβάζω αυτογνωσία και μετριοφροσύνη ! Μπράβο στο Λαζόπουλο, που δηλώνει δημοσίως, ότι δεν θεωρεί ότι έχει το ανάστημα να πάει στην Ευρωβουλή , ενώ υπάρχουν άλλοι που το διαθέτουν. Εδώ που τα λέμε, ένας πραγματικά καλός σατυρικός, σπάνια, καβαλάει το καλάμι, για να γίνει αυτό που ο ίδιος σατυρίζει... Πρέπει να πόνεσαν πολύ Σύριζα με τον τρόπο που τους άδειασε... Σε ότι αφορά τις πολιτικές του απόψεις, δικαίωμά του να τις έχει και να τις εκφράζει, όπως όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου.

 10. rally monkey avatar
  rally monkey 19/04/2014 20:10:37

  αν υπηρχε σοβαρός λόγος και πρόταση δεν θα ασχολούμασταν ακόμα με τα νούμερα Καλή Ανάσταση

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 19/04/2014 21:17:58

  "You can't reach for anything new,
  if your hands are still full of yesterday's junk." ~Louise Smith (1906-2006!)
  "Τhe First Lady of (NASCAR) Racing"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.