Όχι στους τυχάρπαστους που έκαναν πολιτική καριέρα ως αντιμνημονιακοί
20/10/2014 06:00
Του Αριστερού Ψάλτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι στους τυχάρπαστους που έκαναν πολιτική καριέρα ως αντιμνημονιακοί

Σε αυτούς που έγιναν κάποιοι ενώ είναι τίποτε, οι οποίοι εμφανίζονται τώρα που τελειώνει το μνημόνιο κι επιχειρείται να γίνει μια νέα αρχή, ως οι πολιτικοί που θα χτίσουν το μέλλον της Ελλάδας.

Το κραχ του Χρηματιστηρίου και η εκτόξευση των επιτοκίων που «έκλεισε» προσωρινά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, κατέδειξε αυτό που γράψαμε και πρόσφατα. Ότι από τη ζωή στο θάνατο για την ελληνική οικονομία υπάρχει ελάχιστη απόσταση. Ότι ακόμη κι αν έχουν επιτευχθεί απίθανα πράγματα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, η χώρα βαδίζει ακόμη σε τεντωμένο σκοινί πάνω από γκρεμό και είτε μας αρέσει είτε όχι το Μνημόνιο είναι το δίχτυ ασφαλείας.

Μη βιαστούν να πουν κάποιοι ότι είμαστε υποστηρικτές του Μνημονίου, όχι τουλάχιστον των όρων εκείνων που προέβλεψαν λάθος την ελληνική κρίση και ανάγκασαν την Ελλάδα σε άσκοπες θυσίες χωρίς αναπτυξιακή διάσταση.

Είμαστε υπέρ του προγράμματος εκείνου που έβαλε την Ελλάδα σε μια σειρά. Εκείνων των μέτρων που έπρεπε να έχουμε πάρει εδώ και χρόνια. Που σταμάτησε τις άσκοπες και άκρως ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Που περιόρισε το κομματικό κράτος, που διόρθωσε πολλά κακώς κείμενα στο δημόσιο τομέα. Που υποχρέωσε τους πολιτικούς να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Όχι όλες, και ίσως όχι εκείνες που έπρεπε να γίνουν περισσότερο. Όπως την πάταξη της φοροδιαφυγής για παράδειγμα ή τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Και για τα δύο αυτά θέματα πληρώνει η κυβέρνηση τώρα.

Όμως, μπορεί το μνημόνιο ή όπως αλλιώς λέγεται ή θα λέγεται το δίχτυ ασφαλείας της ελληνικής οικονομίας, να μην αρέσει σε πολλούς. Ωστόσο, αυτό ήταν που έχτισε πολιτικές καριέρες σε ανύπαρκτους πολιτικούς. Σε κομματικά στελέχη κομμάτων που τους είχαν για να σκουπίζουν τις σκάλες. Ή σε νέους πολιτικούς που απέκτησαν αντιμνημονιακή ρητορική πιστεύοντας ότι έτσι παίρνουν μέρος σε κάποια… εθνική αντίσταση.

Σε όλους εκείνους που δημιούργησαν έναν εχθρό, έναν μπαμπούλα ένα υπαίτιο για τα ελληνικά δεινά και στη συνέχεια στάθηκαν απέναντι και πετροβολάνε γιατί είναι και το μόνο εύκολο.

Αυτοί που έγιναν κάποιοι ενώ είναι τίποτε, εμφανίζονται τώρα που τελειώνει το μνημόνιο κι επιχειρείται να γίνει μια νέα αρχή, ως οι πολιτικοί που θα χτίσουν το μέλλον της Ελλάδας.

Πάρτε για παράδειγμα τον Πάνο Καμμένο. Ο ορισμός του τίποτε που έγινε αρχηγός πολιτικούς κόμματος γιατί είναι εύκολο να πετροβολάς το μνημόνιο. Τώρα που αυτό τελειώνει «ξερογλείφεται» στην αυλή του Τσίπρα για ένα κομμάτι εξουσίας.

Δείτε τον Νίκο Νικολόπουλο, τον Πολύδωρα ή μια σειρά από άλλους όπως ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Σακοράφα, ο Κουρουπλής ή ακόμη και ο Μητρόπουλος. Οι όψιμοι αντιμνημονιακοί που έκαναν καριέρα στην Ελλάδα του μνημονίου πολεμώντας το μνημόνιο, την ίδια ώρα που συνέχιζαν να έχουν τα βουλευτικά τους προνόμια, τους μισθούς, τα γραφεία και τους επιστημονικούς συνεργάτες. Όλα αυτά που τους εξασφάλισαν εκείνοι που «υπηρέτησαν» το μνημόνιο δηλαδή το δίχτυ για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα και χάσουν κι αυτοί το παντεσπάνι τους.

Όλοι αυτοί ετοιμάζονται τώρα να ξαναφτιάξουν την Ελλάδα, όπως την «ονειρεύονται» και να εξαργυρώσουν την «αντιστασιακή – ανιμνημονιακή» τους δράση. Καλή ώρα όπως οι αντιστασιακοί του Β’ Παγκοσμίου ή οι αγωνιστές κατά της Χούντας που βολεύτηκαν μια χαρά εξαργυρώνοντας τους αγώνες τους.

Και μαζί μ’ αυτούς, φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με την παρέα του. Άνθρωποι που δεν έχουν προσφέρει ούτε το ελάχιστο στην πατρίδα αλλά μιλάνε για λογαριασμό της.

Όχι, οι σοβαροί άνθρωποι αυτής της χώρας δεν πρέπει να τους αφήσουν να νικήσουν. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα ζήσουμε πολύ άσχημες μέρες, πολύ χειρότερες απ’ ότι ζήσαμε από το 2010 και μετά.

Όχι, η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο που θα περιέχει νέες περικοπές και νέες θυσίες. Δεν αντέχει έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιο. Αλλά χρειάζεται ένα «δίχτυ ασφαλείας» για να βαδίσει μόνη της, χωρίς τις πλάτες των δανειστών και χωρίς νέες πολυετείς δεσμεύσεις. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεν πρέπει να ανακόψει κανείς τυχάρπαστος που θέλει να κάνει πολιτική καριέρα πάνω από το πτώμα της Ελλάδας. Αυτούς πρέπει να κόψει ο ελληνικός λαός εδώ και τώρα.

Του Αριστερού Ψάλτη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΟΡΕΙΟΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ 20/10/2014 09:36:36

  Δυστυχώς οι Έλληνες συμπεριφερόμενοι σαν τις φάλαινες, ανεξήγητα, ξωκοίλουν στη στεριά και αυτοκτονούν.

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 20/10/2014 13:59:46

  O καιροσκοπισμός και η μωροφιλοδοξία ορισμένων, με τίποτε δεν γίνεται να αποτελέσει άλλοθι και βολική αφορμή, για να βαφτίσουμε ως …θετική παρέμβαση τις χρήσιμες σε διάφορα συμφέροντα τάχα …''μεταρρυθμίσεις'', που διαλύουν μόνο το στρεβλό ίσως υπάρχον, αλλά χωρίς να οικοδομούν στη θέση του κάτι υγιές, ούτε μπορούμε να ονομάσουμε αποφασιστική …. ''τομή'', την τυφλή εκτέλεση δέσμης καταστροφικών εντολών της Τροϊκανομνημονιακής λαίλαπας, που διέλυσαν τη μεσαία τάξη, εκτόξευσαν την ανεργία στο 30% και φτωχοποίησαν βίαια το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού (ΕΛΣΤΑΤ : Το 40% των φτωχών Ελλήνων στερείται των βασικών αγαθών- Συνθήκες Τρίτου κόσμου /http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=640657 ). Μεγάλες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγοραστική δύναμη των πραγματικών μέσων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προκάλεσε η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ η αγοραστική δύναμη γύρισε 20 χρόνια πίσω κατά την περίοδο 2010-2013.Οι μισοί εργαζόμενοι της χώρας (850.000 άτομα), εργάζονται ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ από έναν-15 μήνες. / http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113328241 Τα μνημόνια λοιπόν, μόνο δυστυχία, απόγνωση και κοινωνική ισοπέδωση προκάλεσαν. Αν οι ασκούντες μέχρι σήμερα την εξουσία χρειάζονται αφέντες με βούρδουλα ώστε να υποχρεώνονται να ‘’εκτελούν εργασίες’’, αυτό απλά αποδεικνύει την προσωπική τους ανικανότητα κι αδυναμία. Στη ζωή δεν υπάρχουνε όμως μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα και φυσικά, εκλείπουν και οι αναντικατάστατοι. Βολεύει δεν βολεύει, όσο κι αν μοιάζει πολύ δύσκολο σε κάποιους, κι αν οι αισχροί εκβιασμοί πέφτουν σαν το χαλάζι, ο βρόγχος πρέπει να λυθεί το συντομότερο, πριν να επιφέρει και τ’ οριστικό μας τέλος. Πρέπει να βρούμε τρόπο ν΄αντιδράσουμε αποφασιστικά, γιατί ο πνιγμός μας είναι βέβαιος, ακόμη κι αν ο …νέος βρόγχος που μας ετοιμάζουν πρόκειται να΄ναι καλυμμένος περίτεχνα, από ακριβό…μετάξι.

 3. Seagull avatar
  Seagull 20/10/2014 14:39:21

  Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν πρόσφεραν στην πατρίδα και δεν ξέρουμε τι ακριβώς μπορεί να προσφέρουν, όμως το δυστύχημα είναι ότι αυτοί που πρόσφεραν όλο το προηγούμενο διάστημα, φρόντισαν να ανταμείψουν τους εαυτούς τους πλουσιοπάροχα και με το παραπάνω και κυρίως χωρίς να μας ρωτήσουν ή να ενημερώσουν ότι τα " εξοδάκια " τους μια μέρα θα μας έπνιγαν και θα μας έστελναν στην κόλαση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.