#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/09/2010 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι στον θάνατο του “εμποράκου”Κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, επί 35 χρόνια, την χώρα μας κυβέρνησαν κατά σειρά οι, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής.

Όλοι αυτοί, ευαγγελίστηκαν μία Ελλάδα για τους Έλληνες. Όλοι διακήρυτταν πως φρόντιζαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους το καλό των πολιτών αυτής της χώρας και όλοι τους, αυτό που έκαναν, ήταν να δανείζονται από τους τοκογλυφικούς οργανισμούς της Ευρώπης και της Αμερικής και να υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων. Παροιμιώδης η ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, «καταναλώνουμε περισσότερα από αυτά που παράγουμε».

Κανείς όμως από όλους αυτούς που κυβέρνησαν τον τόπο μας, δεν φρόντισε να δημιουργήσει ανάπτυξη στην χώρα και να διορθώσει το πρωθυπουργοκεντρικό πολίτευμά μας, που από το 1974 βιώνει ημέρες λιτότητας και ας είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε, πως η λιτότητα θα διαρκούσε το πολύ τρία -τέσσερα χρόνια. Και αυτό συνέβη γιατί, κύριο μέλημα όλων ήταν, πως θα γίνουν πρωθυπουργοί και πως θα βολέψουν τους ημετέρους του συστήματος που τους στήριζαν διαχρονικά, από οικονομικής πλευράς. Εκλέγονταν δε με τις κοινωνικές παροχές που παρείχαν στον Ελληνικό λαό, μέσω των δανεικών και έτσι του υφάρπαζαν την ψήφο.

Παρά όλα τα παραπάνω, ο λαός μας τον Οκτώβριο του 2009, παραπλανάτε για άλλη μία φορά και εκλέγει Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, εγγονό του Γεωργίου Παπανδρέου και γιό του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος θα μας «έσωζε», όπως όλοι οι προηγούμενοι, γιατί «λεφτά υπήρχαν» στα Ταμεία του κράτους, όπως ισχυριζόταν προεκλογικά. Και όλα αυτά ενώ η ενημέρωση που είχε από τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος τον κ. Προβόπουλο (του οποίου οι ευθύνες είναι τεράστιες στο οικονομικό κατάντημά μας), ήταν αντίθετη.

Έτσι, κάνει πράξη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποσχόταν προεκλογικά, όπου απέκρυπτε την σκληρή αλήθεια της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Στην συνάντηση της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , όπου είναι πρόεδρος είπε μεταξύ των άλλων :

«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί σοβαρή και δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος σε παγκόσμιο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων, ενίσχυση των δημοκρατικών μας θεσμών και ελέγχων στα συστήματα , όπως το χρηματοπιστωτικό. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και αυτές είναι οι αρχές μας».

Θεώρησε λοιπόν, πως όλα τα παραπάνω θα διορθωθούν με την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο και την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και έτσι θα επιτευχθεί η αναδιανομή του εισοδήματος, όπως έγινε στα τέλη του 1990 επί Σημίτη, όταν και δημιουργήθηκε, κατά την γνώμη μου, το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, το οικονομικό έγκλημα του χρηματιστηρίου. Τότε, έχασαν τις περιουσίες τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες, προκειμένου να κερδίσουν για άλλη μία φορά οι έχοντες και κατέχοντες. Τότε, αποκρύφτηκαν πολλές αυτοκτονίες συμπολιτών μας, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα (με την απόλυτη σιωπή των ελεγχόμενων ΜΜΕ).

ΠΑ.ΣΟ.Κ τότε , ΠΑ.ΣΟ.Κ. σήμερα. Σοσιαλιστές τότε της μεγάλης «εκσυγχρονιστικής Ελλάδας» (Σημίτης-Παπαντωνίου), σοσιαλιστές σήμερα της Ελλάδας του ΔΝΤ και της Τρόϊκας (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου).

Σε λίγες ημέρες ο κ. Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:

Πως με την μείωση των μισθών και συντάξεων συμπολιτών μας αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα της οικονομίας μας;
Πως αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους και τον ΦΠΑ θα γίνει ανταγωνιστικό το εμπόριο και θα υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα;

Ο Ελληνικός λαός πρέπει, λοιπόν, να του υπενθυμίσει πως, με την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, οι χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι χωρίς να υπάρχει ελπίδα στο αύριο. Το κύμα ύφεσης της ελληνικής αγοράς συνέχεια αυξάνει και το β΄ τρίμηνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3,5% με αυξητική τάση για τους επόμενους μήνες. Σημειωτέων δε πως, την τελευταία δεκαετία δεν έχει καταγραφεί παρόμοια ύφεση.

Απ’ τη μία, κάθε μέρα κλείνουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις. Μόνο το πρώτο εξάμηνο έβαλαν λουκέτο 1448 βιοτεχνίες και έχουν χαθεί περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας . Η κρίση έχει ήδη χτυπήσει ανεπανόρθωτα την οικοδομή, την ένδυση την υπόδηση, τις πωλήσεις του εμπορίου κλπ

Απ΄ την άλλη η ανεργία έχει λάβει δραματικές διαστάσεις. Στο 117% έφτασε σε ηλικίες άνω των 45 ετών. Χωρίς δουλειά βρίσκονται 3 στους 10 νέους, όταν η ελληνική οικογένεια ξεζουμίζεται προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της και να τους δώσει πανεπιστημιακή μόρφωση, ενώ τα πτυχία μένουν στον τοίχο και στο Μαξίμου προσλαμβάνονται αλλοδαποί επιστήμονες, ως σύμβουλοι.

Στη συνέχεια, οι οφειλές των νοικοκυριών από δάνεια έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και οι οικογένειες είναι σε απόγνωση. Οι πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν, ενίοτε, το μηνιαίο εισόδημα των πολιτών, από την στιγμή που μειώθηκαν οι συντάξεις, μισθοί και έγινε δραστική περικοπή των δώρων.

Όλα τα παραπάνω ο Ελληνικός λαός θα τα βροντοφωνάξει μέσω μεγαλειωδών διαδηλώσεων, που θα πρέπει να πραγματοποιήσει, με την έλευση του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ώστε να λάβει το πρώτο ηχηρό χαστούκι της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να καταλάβει πως έπαψε πλέον ο κόσμος να τρώει «κουτόχορτο». Πρέπει να εισπράξει ηχηρό μήνυμα στα επιπλέον σχέδιά του για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, της εξομοίωσης πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης κλπ

Το δεύτερο ηχηρό χαστούκι θα πρέπει να το δώσουν οι Συνέλληνες την ημέρα των αυτοδιοίκητων εκλογών στις 7 Νοεμβρίου 2010 καθώς και στην επαναληπτική διαδικασία την επόμενη Κυριακή.

Όχι, λοιπόν, στην κυβέρνηση του ΔΝΤ και της Τρόϊκας, γιατί εάν ψηφισθούν, οι υποψήφιοί της την αμέσως επόμενη μέρα θα μιλούν για νομιμοποίηση από τον Ελληνικό λαό της εφαρμογής των εξουθενωτικών μέτρων.

Όχι, στην επεξεργασία από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για επιπλέον αυξήσεις και περικοπές δαπανών.

Όχι, για ακόμη μια φορά στον θάνατο του εμποράκου!!

Αποστόλου Παναγιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 06/09/2010 08:56:54

  Αν δεν απατώμαι η ΝΔ, την διακυβέρνηση της οποίας αποσιωπάτε, χρέωσε επιπλέον τα 100 από τα 300 δις € που χρωστάμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ 5 ετών.
  Τα ΜΜΕ το διάστημα εκείνο πάλι σφύριζαν αδιάφορα και έκαναν γκάλοπ για τον καταλληλότερο.
  Οι ευθύνες είναι του δικομματισμού όχι του ΠΑΣΟΚ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Thraphsorchis 06/09/2010 08:59:18

   Ενώ τώρα ο ΓΑΠ προβλέπεται να μας χρεώσει άλλα 150 μέχρι το 2013.

   Ρε σεις πολιτικοί απατεώνες, πότε θα μάθετε ότι το χρέος δεν μετριέται ΠΟΤΕ σε απόλυτα νούμερα, αλλά πάντοτε σαν ποσοστό του ΑΕΠ;

   Σαν ποσοστό του ΑΕΠ η ΝΔ το χρέος το ΜΕΙΩΣΕ, μέχρι το 2009 που ήρθε η διεθνής κρίση και εκτίναξε το έλλειμμα λόγω της κατάρρευσης των εσόδων και της ανάγκης δαπανηρών δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας (από αυτές που δεν έκανε καθόλου ο ΓΑΠ).

   Αυτά με την πολιτική απάτη...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 06/09/2010 09:52:10

    Πολύ σωστά Επώνυμε.
    Οι πολιτικοί απατεώνες συνεχίζουν να ρυπαίνουν με τα ψεύδη τους.

   • GSV avatar
    GSV @ Επώνυμος 06/09/2010 10:05:15

    Επωνυμε το ελλειμα μετριεται σε απολυτα νουμερα σε ισχυρες οικονομιες. Απλα σε μικρες οικονομιες εφαρμοζεται ο λογος του ελλειματος προς το ΑΕΠ διοτι προφανης αυξηση του ΑΕΠ μακροπροθεσμα θα οδηγησει σε μειωση του ελλειματος.

    Το ζητουμενο ειναι οτι σημερα το ελλειμα δεν μειωνεται σαν απολυτος αριθμος αλλα και το ΑΕΠ δεν αυξανει. Η ελληνικη οικονομια συρικνωνεται. Οποτε ο λογος συνεχιζει να αυξανει.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 06/09/2010 10:16:29

    Το έλλειμμα μετριέται ΠΑΝΤΑ, σε ισχυρές και ανίσχυρες οικονομίες, ως ποσοστό του ΑΕΠ.

    Μετριέται σε απόλυτα νούμερα όταν θέλεις να εξουδενώσεις μια χώρα και να πεις "κοίτα ρε τι πολλά που χρωστάει, πώς θα τα ξεπληρώσει αυτά;". Όταν θέλεις δηλαδή να τη διαλύσεις.

    Η μέτρηση δηλαδή σε απόλυτα νούμερα είναι όχι μόνον ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ (στο βαθμό που την κάνουν οι δήμιοί μας), αλλά και αυτοκαταστροφικοί (στο βαθμό που την κάνουμε εμείς οι ίδιοι και βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας).

    ΠΟΤΕ δεν είχα ακούσει να μετριέται το έλλειμμα σε απόλυτους αριθμούς, εκτός από χώρες που τις "χρεωκοπούν" τα διάφορα ΔΝΤ και η διεθνής συμμορία των τραπεζών.

   • GSV avatar
    GSV @ Επώνυμος 06/09/2010 11:03:30

    Φιλε επωνυμε αυτο που λες ονομαζεται fiscal gap δηλαδη ενας εναλακτικος υπολογισμος του ελλειματος σαν συναρτηση του ΑΕΠ. Προταθηκε απο τους οικονομολογους Alan Auerbach και Laurence Kotlikoff και χρησιμοποιειται προκυμενου να εξαγει καποιος μακροπροθεσμα συμπερασματα για τη πορεια της οικονομιας. Πολλοι οικονομολογοι ισχυριζονται οτι σε χωρες οπου το ποσοστο ηλικιωμενων αυξανεται με υψηλοτερο ρυθμο απο το ποσοστο των νεων(οπως η Ελλαδα)δλδ χωρες με συνεχη μειωση στο εργατικο δυναμικο τους, το fiscal gap μπορει να δωσει συμαντικοτερες πληροφοριες για την οικονομια απο οτι απλως το ελλειμα.

    Σε χωρες με ανεπτυγμενη βιομηχανια και ισχυρη οικονομια μετριεται σαν απολυτος αριθμος.

    Κλεινοντας τονιζω και παλι οτι ελλειμα ειναι απολυτος αριθμος.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 06/09/2010 13:11:16

    Ρε GSV, το θέμα δεν είναι τι ΕΙΝΑΙ το έλλειμμα (και το χρέος), αλλά πώς ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ, πώς βλέπουμε δηλαδή αν μια χώρα έχει υψηλό ή χαμηλό έλλειμμα. Αν μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ, ασχέτως αν ανεβαίνει ως απόλυτο νούμερο, τότε θεωρούμε ότι το έλλειμμα ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. Αν αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ, τότε μόνον θεωρούμε ότι το έλλειμμα αυξάνεται.

    Για να μην μπερδεύεσαι με fiscal gap κλπ., που είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που συζητάμε, άνοιξε τη συνθήκη του Μάαστριχτ και διάβασε: Οι κανόνες σταθερότητας ορίζονται ως ποσοστό και όχι ως απόλυτο μέγεθος. Αυτό που έχει σημασία είναι, όχι το πόσα λεφτά σου λείπουνε, αλλά το πόσα σου λείπουνε σε σχέση με αυτά που βγάζεις. Αν βγάζεις περισσότερα από αυτά που σου λείπουν, τότε δεν υπάρχει θέμα.

    Γκέγκε;

   • GSV avatar
    GSV @ Επώνυμος 06/09/2010 14:06:54

    Τα "γκεγκε" φιλε επωνυμε πες τα αλλου. Εσυ χαρακτηρισες πιο πριν πολιτικους απατεωνες οσους ισχυριζονται οτι το ελλειμα μετριεται σε απολυτο αριθμο.

    Και σε ρωτω. Εσυ λαμβανεις 1000 δρχ το μηνα μισθο και εχεις 1500 δρχμ το μηνα εξοδα. |Εχεις ενα ελλειμα 500 δρχ ανα μηνα. Ετσι δεν το σκεφτεσαι? Η μηπως λες εχω 1,5% ελλειμα επι του μισθου μου?

    Και σε ρωτω. Ποτε μαγειρευεται το ελλειμα πιο ευκολα? Οταν υπολογιζεται ως απολυτη τιμη? Δλδ εχω ελλειμα 100 δις προκυμενου να φτασω σε ενα ισοζυγιο? Η οταν λεω εχω ελλειμα 10% επι του ΑΕΠ μου?

    Μαγειρευεται το ΑΕΠ ναι η οχι?
    Ειναι το ΑΕΠ μονο εσοδα οπως νομιζεις? Διαβασε τον ορισμο του ΑΕΠ. Περιεχει δαπανες, επενδυσεις. Μαγειρευονται αυτα? ναι η οχι?

    Ποιος ειναι αρα πολιτικος απατεωνας? Αυτος που μου λεει οτι εχουμε ελλειμα κυριοι 100 δις η αυτος που μου λεει οτι χρωσταμε κυριοι 10% επι του ΑΕΠ με τον τροπο που το υπολογιζουμε καθε φορα εμεις. Και η απατεωνια εχει φανει καθαρα διοτι αλλο ελλειμα υπολογιζε η Ε.Ε για την Ελλαδα και αλλο η Ελλαδα. Και αναφεραμε δικαιολογιες του τυπου χρησιμοποιουμε διαφορετικες εξισωσεις κτλπ.

    Εγω θελω να ξερω οτι η χωρα μου εχει ελλειμα τοσο!ΑΡΙΘΜΟ. και αυτο το θελει ολος ο ελληνικος λαος. Ουτε ποσοστα ουτε μαθηματικες εξισωσεις. Αυτα εφαγαν την Ελλαδα.

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ Thraphsorchis 06/09/2010 09:04:18

   Εννοείτε πως το ΑΕΠ ανέβηκε τουλάχιστον 50% επί ΝΔ ώστε να κρατηθεί το χρέος σταθερό ως ποσοστό;!

   Ποιά άλλη χώρα ξεβρακώθηκε όσο εμείς από τη ριμάδα την κρίση που ο χοντρός μας διαβεβαίωνε πως θα μας περάσει ξώφαλτσα.

   Το λιβάνι περιέχει τετραϋδροκαναβινόλη. Μάλλον μαστουρώνετε πολύ εκεί στην αρχιεπισκοπή.

  • GRAEKUS avatar
   GRAEKUS @ Thraphsorchis 06/09/2010 09:21:07

   Επειδή επιμένετε να αναζητάτε τον ανικανότερο από τους ανίκανους και τον πιο διεφθαρμένο από τους διεφθαρμένους, έχω την εξής ερώτηση:

   Κρατάει κάποιος λογαριασμό πόσα δισ. € έχουν χαρίσει στις τράπεζες οι κυβερνήσεις των Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ./Δ.Ν.Τ./Ε.Ε/Ε.Κ.Τ. από το 2008 και μετά ?

   Εγώ προσωπικά έχω χάσει πια το μέτρημα και ζητώ ταπεινά τη βοήθειά σας.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ GRAEKUS 06/09/2010 09:26:41

    Κανένα. Φτάνει πια με αυτό το λαϊκισμό. Οι κεφαλαιακές ενισχύσεις (το ζεστό χρήμα δηλαδή) είναι δανεικές, τα "πολλά δις" είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα εγγυήσεις, δηλαδή δεν δόθηκε μια (ούτε θα δοθεί, αν δεν χρεωκοπήσουν οι τράπεζες, πράγμα που είναι και το πιθανότερο, ενώ αν χρεωκοπήσουν θα πάνε στους οφειλέτες των τραπεζών, δηλαδή και στους καταθέτες).

    Το πρόβλημα είναι ότι έγινε κακή διαχείριση αυτών των δις και η αγορά είχε άλλες ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν (εξόφληση των χρεών του κράτους) και που αν είχαν καλυφθεί θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και οι τράπεζες και δεν θα χρειάζονταν ενίσχυση.

    Αλλά φτάνει πια με τον λαϊκισμό ότι "χαρίστηκαν" δις στις τράπεζες!

   • 11888 avatar
    11888 @ GRAEKUS 06/09/2010 12:57:17

    "Ξεχνάνε φυσικά να αναφέρουν πως αυτές οι εγγυήσεις μεταφράζονται σε ζεστό χαμηλότοκο ρευστό από την ΕΚΤ, όπως επίσης ξεχνάνε πως χωρίς αυτές τις εγγυήσεις, τα ιδρύματά τους είναι πλήρως και χωρίς καμία αμφιβολία χρεοκοπημένα από τον Δεκέμβρη του 2008."


    http://techiechan.com/?p=588

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Thraphsorchis 06/09/2010 10:28:25

   Κάνεις λάθος αγαπητέ. Μόνον 80!

 2. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/09/2010 10:29:27

  Και συνεχίζω: Για να ξεπληρώσει και να ανταποκριθεί στους τόκους των δανείων του Πασοκ, τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό γιατί δεν το αναφέρεις;

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/09/2010 11:15:16

   Όχι μόνο τόκους. Η κατάρρευση των εσόδων προηγήθηκε της παγκόσμιας κρίσης.

   Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ (δικηγόρος, εξ απορρήτων του χοντρού) ήταν για να κάνει κεφαλοκλειδώματα στα ΜΜΕ κουνώντας τα εικονικά τους τιμολόγια.

   Ο φοροαποφεύγων μέσω offshore Βουλγαράκης έχαιρε της πρωθυπουργικής εμπιστοσύνης, δείχνοντας το δρόμο σε όσους έχουν φορολογήσιμα εισοδήματα.

   Η διασταύρωση δηλώσεων πελατών – προμηθευτών, που το 2006 ο Αλογοσκούφης ανακοίνωσε πως βρήκε περί τα 6 δις σε εικονικά ΑΦΜ, έγινε γαργάρα.

   Μόνο κλίμα δημοσιονομικής και φορολογικής αυστηρότητας δεν καλλιέργησε η ΝΔ επί διακυβερνήσεώς της. Γιατί να γίνει πιστευτή τώρα;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Thraphsorchis 06/09/2010 11:22:27

    Έργο Αλογοσκούφη.
    Θυμάστε την παράταση της απαλλαγής απο ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες ακινήτων; "Τρέξτε, κλείστε αντιπαροχές, βγάλτε άδειες, χτίστε. Προλάβετε, πρίν μπεί ΦΠΑ".΄
    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ. Μπροστά του Ομόλογα, Ζίμενς και Βατοπέδι είναι παραπτώματα Αρσακειάδων.
    Και άδειο Δημόσιο Ταμείο, και φούσκα τιμών στα ακίνητα (τα "ξεφόρτωσαν" ψηλά στους αφελείς) και καταστροφική υπερεπένδυση (με 200.000 απούλητα σήμερα), άνεργους οικοδόμους κτλ

   • Thraphsorchis avatar
    Thraphsorchis @ Thraphsorchis 06/09/2010 11:29:00

    Whatever...

    Προσπαθώ να καταδείξω το εξής:

    Η αύξηση του χρέους κατά 50% επί ΝΔ (αφού κάποιοι θέλουν ποσοστά) είναι προϊόν περισσότερο κάκιστης πολιτικής επιλογής παρά τοκοχρεωλυσίων.

    Μακρυά από τον δικομματισμό που θρέφει τέτοια τέρατα.

 3. yannidakis avatar
  yannidakis 06/09/2010 11:05:34

  το προβλημα ειναι πια γνωστο. Τα μετρα αν και αναγκαια ηταν προφανως εξαιρετικα δυσαρεστα. Το θεμα ειναι η συνεχεια. Κι αν στη συνεχεια η υποσχεση που λαβαμε ηταν "οχι αλλα μετρα" -και το πιστευω αυτο- τοτε η συνεχεια της κυβερνητικης πολιτικης πρεπει να ειναι η αναπτυξιακη πορεια του τοπου. Γιατι προφανως αυτο ειναι το επομενο βημα μετα τα μετρα και τις συνεπειες του.
  Αυτο περιμενουμε και με καλη προεραιση ειμαστε ετοιμοι να συνεργαστουμε σ' αυτο :[

 4. undercover gpr avatar
  undercover gpr 06/09/2010 11:53:25

  Για τις κρατικές εγγυήσεις (κι όχι μόνο) των τραπεζών και τους κινδύνους που διατρέχουν αυτές για το κρατικό χρέος : h**p://techiechan.com/?p=588

  Λαϊκισμός ε ? Ενδιαφέρουσα κυβίστηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.