Όχι στον έντιμο συμβιβασμό του Τσίπρα λέει ο Λαφαζάνης!
29/04/2015 16:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι στον έντιμο συμβιβασμό του Τσίπρα λέει ο Λαφαζάνης!

Σε άρθρο μανιφέστο του Παναγιώτη Λαφαζάνη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Crash, ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης διαμηνύει στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι ένας όρος «αδόκιμος, ρευστός και χωράει τα πάντα και τίποτα». Ουσιαστικά πρόκειται για την απάντηση της Αριστερής Πλατφόρμας στην διάθεση του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα να υπαναχωρήσει από ένας μέρος των κόκκινων γραμμών που αρχικά είχε θέσει υπό το βάρος της χρηματοδοτικής ασφυξίας της οικονομίας, προκειμένου να υπογραφεί μια συμφωνία με τους εταίρους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -απαντάει ο Λαφαζάνης- δεν πρόκειται να συνυπογράψει ποτέ νέα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, δεν θα δεχτεί συμφωνία που θα είναι ασύμβατη με τις ριζοσπαστικές του δεσμεύσεις».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προκρίνει ανοιχτά τη ρήξη και την επιστροφή στη δραχμή σημειώνοντας ότι «Αν οι “εταίροι” και ΔΝΤ πιστεύουν ότι θα μας εκβιάσουν με όπλο την άρνηση χρηματοδότησης και ότι θα τρομοκρατούν εσαεί τον ελληνικό λαό με τον “μπαμπούλα” της πτώχευσης και του εθνικού νομίσματος πλανώνται πλάνη οικτρά. Η Ελλάδα – συνεχίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης- διαθέτει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους και μπορεί να έχει προοπτική χωρίς τη χρηματοδότηση από ΕΕ και ΔΝΤ και χωρίς τη ρευστότητα που δίνει με το σταγονόμετρο η ΕΚΤ προς τις τράπεζες».

Τα όσα αναλυτικά αναφέρει σ’ αυτό το άρθρο ο υπουργός ΠΑΠΕΝ εξηγούν και γιατί ο Τσίπρας ανοίγει θέμα δημοψηφίσματος, κάτι άλλωστε που μέχρι στιγμής ούτε το απορρίπτει, αλλά ούτε και το εγκρίνει η Πλατφόρμα, τα στελέχη της οποίας προκρίνουν το σενάριο της ρήξης και σ’ αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζουν θετικά την όποια δυνατότητα «νέας προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία». Προς το παρόν μάλλον καχύποπτα προσεγγίζουν το θέμα του δημοψηφίσματος από την άποψη ότι δεν είναι ξεκάθαρο το ερώτημα που θέλει να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό και σε κάθε περίπτωση δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «δεν έχω εντολή για ρήξη».

Το δημοψήφισμα και ο Τσακαλώτος

Σ’ αυτή τη φάση είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί έναν ελιγμό σε όλα τα επίπεδα (εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ) με το δημοψήφισμα. Άλλωστε η πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, η οποία αμφισβητείται από αρκετούς κατά πόσο ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να την τραβήξει ως το τέλος έρχεται αμέσως μετά την αναβάθμιση Τσακαλώτου που λειτουργεί ουσιαστικά σαν συν-υπουργός δίπλα στο Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ.

Μάλιστα της δημόσιας αυτοκριτικής Τσίπρα για το ότι πιάστηκε «κορόιδο» από Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι, προηγήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή η δήλωση Τσακαλώτου ότι ήταν στρατηγικό και τακτικό λάθος η μη εξασφάλιση της χρηματοδότησης με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Δύο μέρες μετά ο αναπληρωτής υπουργός διεθνών οικονομικών σχέσεων (ΥΠΕΞ) αναβαθμίστηκε σε συντονιστή της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ουσιαστικά ο κυματοθραύστης μέσω του οποίου ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να συγκρατήσει ένα μεγάλο μέρος των αντιδράσεων και της δυσαρέσκειας που έχουν προκαλέσει κυβερνητικές επιλογές αναφορικά με τη διαπραγμάτευση αλλά και άλλες όπως η περίπτωση Πανούση και τα θέματα δημόσιας τάξης στο τμήμα εκείνο της προεδρικής πλειοψηφίας, της λεγόμενης «ομάδας των 53». Στόχος του πρωθυπουργού είναι ο έλεγχος των εσωκομματικών εξελίξεων αν υπάρξει ένας συμβιβασμός με τους εταίρους που ήδη αυτό το ενδεχόμενο δημιουργεί ρωγμές στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με παρέμβασή του στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο 105,5» τόνισε ότι ένας συμβιβασμός έχει νόημα μόνο αν δεν οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις. «Αν έχεις πολιτικό σχέδιο και αυτό δίνει διεξόδους, τότε μπορείς να δεχθείς κάποιους συμβιβασμούς. Αντιθέτως αν στο μόνο που οδηγεί ένας συμβιβασμός είναι στον επόμενο, τότε δεν έχεις λόγο να το κάνεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Ναι ή όχι στο ευρώ με μνημόνιο», το ερώτημα του δημοψηφίσματος κατά τον Αλέξη Μητρόπουλο

Η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ σιγοβράζει όπως δείχνουν και οι παρεμβάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και ενός τμήματος των ΠΑΣΟΚογενών όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της βουλής μάλιστα με τις οβιδιακές κατά καιρούς μεταμορφώσεις των θέσεων που εκφράζει τα τελευταία δύο χρόνια προέβη σε μια κίνηση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες για τη σκοπιμότητά της και τις επιδιώξεις της. Αναφέρθηκε στο πιθανό ερώτημα που μπορεί να έχει ένα δημοψήφισμα και τόνισε ότι το «σωστό» ερώτημα είναι να πει η κυβέρνηση στο λαό περίπου τα εξής: «Εσείς θέλετε ευρώ, οι δανειστές μας ζητάνε μνημονιακά μέτρα για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αποφασίστε». Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί είτε ως προσπάθεια ακύρωσης του δημοψηφίσματος αν ο Τσίπρας δεν θέλει να τραβήξει τα πράγματα μέχρι του σημείου επιστροφής στη δραχμή. Από την άλλη θα μπορούσε το θέμα που ανοίγει ο αντιπρόεδρος της βουλής να λειτουργήσει ως προπομπός και σχεδίου πλήρους ρήξης με τους εταίρους της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ χαρακτηριστική η εισήγησή του στη βουλή πριν μερικές εβδομάδες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια όπου ο Αλέξης Μητρόπουλος ήταν καταπέλτης για την ΕΕ και την ΟΝΕ επιρρίπτοντας πλήρως τις ευθύνες τους Ευρωπαίους τις τελευταίες δεκαετίες για την παραγωγική καθήλωση και την οικονομική στασιμότητα και κρίση της Ελλάδας.

Δραγασάκης: Η ψυχή της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες έχει σπάσει τη σιωπή του και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για να αμβλυνθούν ορισμένα σημεία των κόκκινων γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ και να επέλθει ένας συμβιβασμός με τους εταίρους. Αρχικά με τη συνέντευξή του στην κομματική εφημερίδα Αυγή, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε την Κυριακή πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία γιατί η χρηματοδοτική ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε υφεσιακά μέτρα που τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να αποφύγει, ενώ σήμερα με συνέντευξή του πάλι σε κομματικό μέσο, στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» επιχείρησε να εξηγήσει στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη της γραμμής για δημοψήφισμα σημειώνοντας ότι «αν η κυβέρνηση βρεθεί στο αδιέξοδο υπάρχει η λύση της προσφυγής στο λαό».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από δύο Κυριακές σε συνέντευξή του στο Βήμα ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν αυτός που είχε ανοίξει το τελευταίο διάστημα τυχόν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για προσφυγή στο λαό λέγοντας ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους στην κυβέρνηση έχουν τη λύση των εκλογών ή του δημοψηφίσματος.

Για όσους γνωρίζουν καλά την κομματική γεωγραφία και την ψυχοσύνθεση της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νο2 της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είναι εκείνο το στέλεχος που απολαμβάνει πλήρους εκτίμησης και σεβασμού από τα μέλη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ όσο κανένα άλλο στέλεχος. Για όσους δε, έχουν παρακολουθήσει κομματικά σώματα είναι εύκολο να διαπιστώσουν ότι οι πάντες κρέμονται από τα χείλη του και παίρνουν πολύ σοβαρά τα όσα λέει το έμπειρο αυτό κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Εκλογές για εντολή «ήπιας λιτότητας»

Υπέρ της γραμμής για πρόωρες εκλογές φέρονται οι Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης οι οποίοι μάλιστα άνοιξαν το θέμα από το βήμα της βουλής τις προηγούμενες μέρες και αμέσως μετά ακολούθησε η παρέμβαση Τσίπρα για δημοψήφισμα αν και εφόσον η συμφωνία υπερβαίνει τα όρια της εντολής που όπως είπε έχει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Φίλης μάλιστα δεν κρύβει ότι ουσιαστικά αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο συμβιβασμός που επιδιώκει είναι μια πιο «ήπια λιτότητα» και μάλιστα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία «δεν θα έχει μόνιμα υφεσιακά μέτρα (σ.σ. εννοεί πιθανές περικοπές εισοδημάτων ή αυξήσεις σε φόρους), αν χρειαστεί κάτι έκτακτο θα το κουβεντιάσουμε». Σύμφωνα με την άποψη αυτή η ήπια λιτότητα είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από τη σημερινή κατάσταση και ουσιαστικά επιχειρείται η δικαιολόγηση της γραμμής αυτής που αποτελεί μετατόπιση από τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι «ο χειρότερος συμβιβασμός θα είναι καλύτερος από τα μνημόνια της ΝΔ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση όλες αυτές οι διεργασίες έχουν τη βάση τους στην κρίση στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ που εδράζεται στη βασική αντίφαση των προτάσεων του που αντίκειται της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Αυτές οι αντιφάσεις εκφράστηκαν προεκλογικά με την υπόσχεση για τέλος της λιτότητας και του μνημονίου εντός Ευρώπης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μετέωρος καθώς ένα τμήμα του προκρίνει την εφαρμογή του προγράμματός του ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης ακόμα και ΕΕ ενώ ένα άλλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το όριο των συμβιβασμών θα πρέπει να υπακούει στην πάση θυσία παραμονή στο ευρώ. Αυτός είναι και ο γόρδιος δεσμός που καλείται να κόψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/04/2015 18:07:24

  Όλοι θέλουν το δικό τους εκεί μέσα χωρίς να σκέπτονται τη χώρα. Τέτοιο μπουλούκι τυχοδιωκτών και ιδεοληπτικών, πρώτη φορά. Όντως.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Γεώργιος Τ. 29/04/2015 18:28:56

   Απλώς ο καθένας θεωρεί πως αυτός έχει τη σωστή λύση για τη χώρα.Δεν αποδέχομαι πως κάποιος Σαμαράς τότε ή Τσίπρας τώρα ξυπνάει το πρωί και λέει ας προκαλέσω δυστυχία.Η διαφορά του σύριζα με τους άλλους είναι οτι οι συνιστώσες δεν έχουν απόψεις ή προτάσεις ή σχέδια.Εχουν δόγματα και ο δογματικός πολύ δύσκολα αλλάζει

 2. Ψαράς avatar
  Ψαράς 30/04/2015 08:32:01

  Πρέπει να καταλάβουμε και να παραδεχτούμε ότι το ευρώ δεν κάνει για την χώρα. Και αυτό γιατί όταν έχεις ίδιο νόμισμα με μιά ισχυρότερη οικονομία τότε πουλάς φθηνά και αγοράζεις ακριβά και πέφτεις έξω. Και αυτό ισχύει είτε είσαι δεξιός , αριστερός , κεντρώος . Τα περί συγκλίσεως οικονομιών είναι μ... και στάχτη στα μάτια , ωραιοποίηση της πραγματικότητας και λογάκια πρίν τον ωμό εκβιασμό . Στο ευρώ είμαστε γιατί συμφέρει όλους τους μεγάλους και κανένα μικρό. Εξω απο αυτό το νόμισμα αύριο το πρωί , αυτή πρέπει να γίνει η νέα εθνική πολιτική αναξαρτήτως κυβέρνησης και ιδεολογίας .

 3. airman avatar
  airman 30/04/2015 09:09:33

  "... δικαιολόγηση της γραμμής αυτής .... με το επιχείρημα ότι «ο χειρότερος συμβιβασμός θα είναι καλύτερος από τα μνημόνια της ΝΔ»" Ας επιτευχθεί με το καλό αυτός ο "έντιμος συμβιβασμός" και εδώ είμαστε να τον χειροκροτήσουμε! και εάν είναι καλύτερος από τα μνημόνια της ΝΔ, τότε ο Αλέξης θα γίνει μόνιμος ένοικος Μαξίμου. Πολύ καλύτερα από ... καταληψίας! Υ.Γ. Αλέξη από το Σέλτσο ξέρεις πόσοι γλύτωσαν τελικά; Πολλοί, αναλογικά και σε σχέση με όσους γλυτώσουν σήμερα από το "Σέλτσο" που οδήγησες τη Χώρα!

 4. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 30/04/2015 09:19:03

  TI ΕΙΔΟΥΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ? Η ΛΕΞΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΕΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 30/04/2015 15:33:45

   Αντί του σοσιαλισμού κάποιοι φωνάζουν δυνατά τη λέξη ''κομμουνισμός'',γι' αυτό...

 5. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 30/04/2015 09:40:28

  Μην ανησυχείτε, την λύση θα την δώσει ο ....ακραιφνής και ρηξικέλευθος "Β α β ε λ ρ ο υ φ ά κ η ς" ! ! ! !

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ποντομέδων 30/04/2015 15:34:33

   Ή Ξερουφάκης..

 6. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 30/04/2015 09:51:27

  Ο Μητρόπουλος θέτει πολύ σωστά το θέμα :«Ναι ή όχι στο ευρώ με μνημόνιο». Kαι ο λαός σύμφωνα με το χθεσινή δημοσκόπηση απάντησε ξακάθαρα ΝΑΙ.(78,1%) Καθως επίσης ΝΑΙ (58,3%)στην παραμονή Τσίπρα στην Πρωθυπουργία, έστω κι αν στη συμφωνία υποχωρήσει απο κόκκινες γραμμές. Ο Λαός δηλαδή λέει προκαταβολικά στους Λαφαζάνηδες ότι μπορούν να φύγουν ελέυθερα...

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ οδυσσεύς Κ. 30/04/2015 09:59:32

   δηλαδή ο κύριος τσίπρας θα κληθεί να εφαρμόσει τη πολιτική σαμαρά επειδή έτσι θα του πει το δημοψήφισμα. ε τι ρίξαμε ρε παιδιά τον σαμαρά τοτε;

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Παρατηρητής 30/04/2015 10:35:22

    ΣΥΡΙΖΑΐκο troll είναι. Τι ψάχνεις να βρεις?! Σε ποδοσφαιρικό στυλ, ο ΣΥΡΙΖΑ κι Τσίπρας να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε...

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Παρατηρητής 30/04/2015 14:20:31

    Για το μαύρο Τ-shirt

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μεγάλες στιγμές 30/04/2015 15:36:19

     Οι γραβάτες του τους φταίγανε..

  • airman avatar
   airman @ οδυσσεύς Κ. 30/04/2015 12:02:07

   Άμα φύγουν όλοι οι "Λαφαζάνηδες" ποιος θα ψηφίζει τα νομοσχέδια; Να το πάρει το ... ποτάμι;

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ οδυσσεύς Κ. 30/04/2015 18:41:30

   Αν είναι αληθινή η δημοσκόπηση, τότε κανείς δεν έχει να φοβηθεί ένα δημοψήφισμα το οποίο θα επισημοποιήσει τη θέληση του λαού.

 7. alex23 avatar
  alex23 30/04/2015 13:13:42

  εντιμο συμβιβασμο οταν εχεις να δωσεις κατι για να παρεις κατι και οταν πειθεις τον ισχυρο οτι αξιζεις την ευκαιρια και την εμπιστοσυνη του και δεν τον βριζεις ολη την ωρα και λεγοντας οτι σε κοροιδεψε τωρα εχεις ευκαιρια μονο για αναγκαιο συμβιβασμο και το μονο που μπορεις να διαπραγματευτεις ειναι το πως θα το πουλησεις στο εσωτερικο σου και ποσο θα σε διευκολυνουν σε αυτο οι δανειστες σου

  • airman avatar
   airman @ alex23 01/05/2015 10:42:23

   "... πως θα το πουλησεις στο εσωτερικο σου ..." Λιτός βίος => ήπια λιτότητα => λιτότητα Γιατί λιτότητα; Για να μην υποστούμε ταπείνωση, δηλαδή να παραμείνουμε υπερήφανοι. Πως θα ταπεινωθούμε; Εάν μας επιβάλουν ένα νέο "Παπαδήμο". Γιατί να μας επιβάλουν ένα νέο "Παπαδήμο"; Επειδή πάμε σε νέες "Κάννες", ήτοι σε δημοψήφισμα. Πότε θα πάμε σε δημοψήφισμα; Όταν η διαπραγμάτευση καταλήξει σε "σχέδιο συμφωνίας" που κινείται (κατά την κρίση του Πρωθυπουργού) εκτός του πλασίου που (παραπλανήθηκε και) επέλεξε ο λαός την 25/1. Συνεπώς: Δημοψήφισμα => νέος "Παπαδήμος" => ταπείνωση Οπότε: Δημοψήφισμα => Ταπείνωση ή Λιτότητα => Περηφάνεια. Ιδού το δίλημα λοιπόν. Λιτότητα ή ταπείνωση; Δημοψήφισμα ή περηφάνεια; Και για να κλείσει ο κύκλος: Λιτός βίος => ήπια λιτότητα => λιτότητα => περήφανη λιτότητα

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ airman 01/05/2015 10:55:16

    Νέος Παπαδήμος να κλείσει τη συμφωνία και μετά εκλογές για να δούμε ποιος θα την διαχειριστεί; Πάλι τα ίδια με το 2012; Αχ ρε ελληνικέ λαέ. για έναν ενφιά θα πληρώσεις 4 Ενφιάδες.

    • airman avatar
     airman @ Παρατηρητής 01/05/2015 11:19:05

     Ο "κουμανταδόρος" της Κυβέρνησης έχει βολευτεί στο Μαξίμου. Προτιμάει και προκρίνει την περήφανη λιτότητα υπό τον Αλέξη (του). Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, θα αναπροσαρμοσθούν οι αντικειμενικές αξίες, οπότε όλα καλά! Το ποσό που τυχόν λείψει θα το πληρώσουμε από αλλού! Αυτή η "δημιουργική ασάφεια" δίνει πολλές δυνατότητες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.