25/09/2008 01:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι στις ξένες εγγυήσεις για την Κύπρο

Λάβαμε το εξής μήνυμα:

Αυτό το διάστημα διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος. Η τουρκική πλευρά επιθυμεί την συνέχιση ή ακόμη την εγκαθίδρυση νέου συστήματος εγγυήσεων, όπως αυτό εφαρμόστηκε με την Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960.

Αυτός ο στόχος της τουρκικής πλευράς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Η Συνθήκη Εγγυήσεων αποτέλεσε την κατ' ισχυρισμόν βάση της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Ένα Κράτος-Μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπόκειται σε δικαιώματα τρίτων Κρατών επί της κυριαρχίας ή της εδαφικής του ακεραιότητας. Η Κύπρος δεν πρέπει να ξαναγίνει όμηρος ποτέ ξανά.

Με αυτήν την εκστρατεία στοχεύουμε, ως κοινωνία των πολιτών, να ενισχύσουμε την αντίσταση σε τέτοια σχέδια ενόσω διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση του ζητήματος.

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=21&Itemid=46

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 25/09/2008 12:34:02

  Ας ξεκινήσουμε από το δίκαιο του αιτήματος της εκστρατείας: ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  Γιατί βάσει του Συντάγματος της Ζυρίχης η Κύπρος δεν είναι κυρίαρχο Κράτος.
  Ποιος δε συνυπογράφει το δικαίωμα των ανθρώπων στην αυτοδιάθεση;
  Το ερώτημα είναι το ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ.
  Και οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα είναι δυο:
  Είτε οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι τα βρίσκουν και καθιστούν την κρατική οντότητα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, οπότε από κοινού, ακόμα και αν η αρχική συμφωνία δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, θα καταστήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ακόμα και αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπει η αρχική συμφωνία.
  Είτε οι διαπραγματεύσεις θα αποτύχουν, οπότε μοιράια θα οδηγηθούμε στη νομική αναγνώριση του τουρκοκυπριακού Κράτους. Στην περίπτωση αυτή το ελληνοκυπριακό Κράτος θα είναι κυρίαρχο. Το τουρκοκυπριακό... Κύριος οίδε

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/09/2008 12:42:46

  Oι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν θα δεχθούν να πάψει η Τουρκία να έχει δικαίωμα επέμβασης στην Κύπρο γιατί είναι πολύ λιγότεροι και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
  Οι πραγματικές εναλλακτικές λύσεις είναι είτε καλυμμένη διχοτόμηση υπό τη μορφή ενός σχεδίου τύπου Ανάν είτε κανονική διχοτόμηση.

 3. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 25/09/2008 15:02:33

  Πάντως το Σχέδιο Ανάν που θεωρείτε ότι επέβαλε τη δοιχοτόμηση, ήταν πολύ πιο λειτουργικό από τη Συνθήκη της Ζυρίχης.
  Σίγουρα εμπεριείχε και την πιθανότητα διχοτόμησης, αν δε λειτουργούσε, η οποία όμως, αν γίνονταν, θα γίονονταν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την Τυορκία παρατηρητή. Και σίγουρα η διχοτόμηση εκείνη θα ήταν πολύ λιγότερο επώδυνη για τους Ελληνοκύπριους, από αυτή που θα προκύψει αν αποτύχουν αυτές οι συνομιλίες.

 4. gadfly avatar
  gadfly 25/09/2008 18:06:42

  Αγόρι μου Προβοκάτορα πας γυρεύοντας. Δεν ξέρεις ότι όποιος εκφράζει τέτοιες αιρετικές απόψεις χαρακτηρίζεται αυτομάτως όργανο ξένων δυνάμεων, ραγιάς, σεξουαλικά ανίκανος, πεμπτογαλαγγίτης και δάκτυλος του Βελζεβούλη; Εμ βέβαια προβοκάτορας δεν είσαι; Τι θα πεις...

 5. gadfly avatar
  gadfly 25/09/2008 18:07:33

  Φτού! "πεμπτοφαλαγγίτης".

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/09/2008 22:47:13

  Σωστά.
  Η αποχώρηση τών στρατευμάτων Κατοχής είναι ασήμαντο θέμα.
  Οποιος στήνει κ@λο στο ελλάντα είναι ΄ρεαλιστής΄κάτι σάν το αλήστου μνημης ΄Μέτωπο λογικής κατά τού εθνικισμού΄πούχε μαζέψει όλους τούς υποτελείς.
  Μάστα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.