10/02/2009 03:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι στην «τάξη» των συμφερόντων στον Υμηττό

Χθες  δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», άρθρο με τίτλο «Τάξη στο χάος του Υμηττού», το οποίο «προαναγγέλλει» σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΧΩΔΕ, για τον Υμηττό. Με αυτό, μεταξύ άλλων:

- Γίνεται προσπάθεια «διευθέτησης» των παρανομιών που επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα status quo (αναψυκτήρια, καταπατήσεις κλπ.)


- Ο Υμηττός χάνει τον δασικό του χαρακτήρα μετατρεπόμενος σε αστικό πάρκο.


- Χωροθετούνται χρήσεις εγκαταστάσεων (π.χ. εκπαιδευτήρια), εμπορικές χρήσεις (αναψυκτήρια...., περίπτερα αναψυχής) στον ορεινό όγκο


- Επιχειρείται να νομιμοποιηθούν ως κοινωφελείς, εγκαταστάσεις που έχουν ήδη κριθεί παράνομες από το Σ.Τ.Ε. (Γραμμές μεταφοράς ρεύματος, κέντρο υψηλής τάσης ΔΕΗ κλπ), ενώ υπό το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού επεκτείνονται διάφορες χρήσεις (όπως νεκροταφεία).


Η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής, επισημαίνει ότι:


- Η μη διάψευση από το ΥΠΕΧΩΔΕ, συνιστά ομολογία υπαρκτού σχεδιασμού, σύμφωνα με τον οποίο επιχειρείται η οριστική καταστρατήγηση του δασικου χαρακτηρα του Υμηττού, η εμπορευματοποίηση του δάσους και η τελική μετατροπή του σε αστικό πάρκο με «κοινωφελείς χρήσεις» υπό το πρόσχημα της ανάγκης να «μπει τάξη» στο χάος των πιέσεων.

- Πρόκειται για ενέργεια εχθρική για το τελευταίο όρθιο δάσος του Λεκανοπεδίου και έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην Αθήνα

- Καλούμε τους πάντες να αντιληφθούν ότι τέτοιου είδους σχεδιασμοί συνιστούν για τους εθελοντές που δίνουν και την ζωή τους για την προστασία του δάσους, πράξη κήρυξης πολέμου κατά του περιβάλλοντος, του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Helmut avatar
  Helmut 10/02/2009 10:01:48

  Λευτερά στον Μαγγίνα...

 2. ΔΕΗτζής avatar
  ΔΕΗτζής 10/02/2009 12:30:20

  Άμεση κατεδάφιση του ΚΥΤ Αργυρούπολης (σε αυτό αναφέρεται η ανάρτηση) μαζί και των υποσταθμών Κορυδαλλού και Βριλησίων.

  Όλοι έχουν κριθεί παράνομοι και κατεδαφιστέοι από το ΣτΕ.

  Προσωπικά προτείνω να αρχίσουμε από την διακοπή λειτουργίας για μερικές ώρες ή ημέρες (και την διακοπή ηλεκτροδότησης το 30% του Λεκανοπεδίου) και εφόσον ικανοποιηθούμε από το αποτέλεσμα να προχωρήσουμε και στην κατεδάφιση.

 3. ? avatar
  ? 10/02/2009 14:06:35

  ΔΙΩΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΥΡΙΚΗ
  Κατηγορείται για απάτη σε βάρος του, με αφορμή τις διεκδικήσεις του τελευταίου στον Υμηττό!
  Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ηλίας Κολλιούσης, άσκησε δίωξη σε βάρος του Χρήστου Μαυρίκη, με αφορμή το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Υμηττό.
  Ως γνωστόν, μετά από αποκλειστική συνέντευξη του Χρήστου Μαυρίκη στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» τον Ιούνιο του 2007, όπου αποκάλυπτε όλες τις διεκδικήσεις του (περίπου 200 στρέμματα στα όρια Παπάγου-Χολαργού), ο Δήμαρχος Χολαργού υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά. Την υπόθεση χρεώθηκε ο κ. Ηλίας Κολλιούσης, γνωστός από την πρόσφατη παραίτησή του λόγω Βατοπεδίου, μετά από τις καταθέσεις των μαρτύρων (πρώτος κατέθεσε ο εκδότης του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» Μάκης Βραχιολίδης), συνέταξε το κατηγορητήριο σε βάρος του Χρήστου Μαυρίκη.
  Η υπόθεση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί ανοίγει μία δικαστική διελκυστίνδα ανάμεσα στο Δημόσιο και τον Χρήστο Μαυρίκη.
  Όπως μας δήλωσε ο ίδιος, αναμένεται να καταθέσει άμεσα αγωγή σε βάρος του Δημοσίου, διεκδικώντας το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση, διότι όπως επιμένει, οι εκτάσεις αυτές δεν ανήκουν στο Δημόσιο, αλλά στους ιδιοκτήτες του. Μάλιστα εκφράζει την βεβαιότητα ότι η μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Νικολάου σε βάρος του, τον διευκολύνει και ότι θα κερδίσει την υπόθεση
  ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΗ
  Όπως μας δήλωσε ο Χρήστος Μαυρίκης, τα ντοκουμέντα που έχει στην διάθεσή του σε βάρος του Δημοσίου είναι καταλυτικά. Συγκεκριμένα αναφέρει:
  Απόφαση του Εφετείου Αθηνών και του Αρείου Πάγου (1959) κατά του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικιστικός Οργανισμός Αξιωματιών), ο οποίος διεκδικούσε τις εκτάσεις σε βάρος των ιδιοκτητών που εκπροσωπεί σήμερα ο Μαυρίκης
  Απόφαση του ΣτΕ κατά του Κέντρου Τεθωρακισμένων (1961), που είχε εμφανιστεί τότε ως διεκδηκητής (η περιοχή χρησιμοποιείτο ως πεδίο βολής και στρατιωτικών ασκήσεων)
  Πόρισμα του τότε Εφέτη-Ανακριτή κ. Κονιαβίτη (1964-65) με καταθέσεις 50 μαρτύρων, το οποίο λέγει ότι το Δημόσιο δεν διαθέτει καμμία έκταση στην επίμαχη περιοχή
  Οι αποφάσεις 880 και 881 του Αρείου Πάγου (1985), που έλεγαν ότι το δημόσιο δεν διαθέτει στην περιοχή καμμία ιδιοκτησία κι ότι για να είχε ιδιοκτησία θα έπρεπε να είχε προβεί σε απαλλοτριώσεις
  Πληθώρα αποφάσεων κατά του Δασαρχείου Πεντέλης
  Βεβαίωση από το ΤΕΘ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) ότι δεν έχει καμμία ιδιοκτησία
  Το Δημόσιο στα 1994, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς στην επίμαχη περιοχή, προχωρεί σε προσημείωση (κατάσχεση) σε βάρος ενός συνιδιοκτήτη, με αφορμή ενός χρέους του τελευταίου προς το Δημόσιο.
  http://www.press-bank.gr (21.1.2009)

 4. kamenosvatos avatar
  kamenosvatos 10/02/2009 18:22:31

  Στο παρόν σημαντικότατο θέμα για τον Υμηττό, παρατηρείται υποδειγματική αδιαφορία απο τους μαχητικούς οικολόγους της πλατείας Κύπρου! Να καταστραφεί ο Υμηττός, μάλλον τους ακούγεται φυσιολογικότερο απο το να απομακρυνθούν και αργότερα μεταφυτευτούν 5 δέντρα!

  Αυτό θα πεί "οικολογική συνείδηση" !!!!

 5. mesas avatar
  mesas 10/02/2009 19:44:50

  kamenosvatos

  απλά στα πολύ σοβαρά συνήθως σιωπούμε...

  μήπως θυμάσαι τις φλόγες στις αρχές Ιουλίου 2007 πάνω από το μονπαρνές;

 6. kamenosvatos avatar
  kamenosvatos 10/02/2009 19:53:28

  mesas

  ...ποιές φλόγες εκείνου του καλοκαιριού να πρωτοθυμηθώ;

  Τώρα όμως τι γίνεται; Κάθε φλόγα κι οικονομική εκμετάλλευση, μας προκύπτει!

  ...και τα δέντρα, τα ζώα και τα πουλιά,απο τα βουνά της Αττικής, μόνο σε ντοκυμαντέρ "ποιοτικών" τηλεοπτικών σταθμών, θα βρίσκονται πιά, σαν άλλοθι σεβασμού στο περιβάλλον!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.