#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2010 22:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Όχι» στην μπούργκα ψήφισε η ΓαλλίαΗ γαλλική Εθνοσυνέλευση υιοθέτησε σήμερα Τρίτη σε πρώτη ανάγνωση, με συντριπτική πλειοψηφία (335 προς 1) το νομοσχέδιο που απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα που κρύβει το πρόσωπο, στους δημόσιους χώρους.

Το κείμενο το ψήφισε όλη η Δεξιά (UMP και NC) ενώ η αντιπολίτευση (Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές και Πράσινοι) αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διαδικασία με εξαίρεση 20 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ. Ειδικότερα το Σοσιαλιστικό Κόμμα επεσήμανε πως με το να αγνοεί η Εθνοσυνέλευση τις επιφυλάξεις των νομικών που δεν συμφωνούν με την γενικευμένη απαγόρευση της μαντίλας, ουσιαστικά προσφέρει ένα «ανεκτίμητο δώρο σε όλους όσους μας πολεμούν».

Το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας είχε εκφράσει την άποψη πως αντί της πλήρους απαγόρευσης της μπούργκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, να επιβάλλεται στις μουσουλμάνες να μην καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο ταυτότητας ή όταν εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Στην εισήγησή τους, οι νομικοί είχαν επισημάνει ότι η γενικευμένη απαγόρευση είναι αντισυνταγματική καθώς το άρθρο 10 της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Πολίτη (1789), αναφέρει πως «κανείς δεν πρέπει να διώκεται για τις πεποιθήσεις του, ακόμη και τις θρησκευτικές, εφόσον η εκδήλωσή τους δεν διαταράσσει τη δημόσια τάξη που ο νόμος έχει επιβάλει.

Το σχέδιο νόμου θα πάει το Σεπτέμβριο στη Γερουσία για έγκριση, και πρόθεση της κυβέρνησης και του UMP του Σαρκοζί είναι η άμεση εφαρμογή του. Σύμφωνα άλλωστε με τα όσα είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος τον Απρίλιο, «η συγκεκριμένη ενδυμασία δεν είναι ένδειξη θρησκείας, αλλά δουλικότητας».

Σημειωτέον ότι το νομοσχέδιο δεν στοχεύει στην απαγόρευση μόνο της ισλαμικής μαντίλας αλλά τιμωρεί την οποιαδήποτε «απόκρυψη προσώπου» σε δημόσιους χώρους συμπεριλαμβανομένου και του νικάμπ, του σκούρου ενδύματος που καλύπτει όλο το πρόσωπο εκτός από τα μάτια.

Σε περίπτωση παράβασης του νόμου θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ ενώ αν κάποιος υποχρεώνει μια γυναίκα να φοράει την συγκεκριμένη ενδυμασία θα τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκισης και πρόστιμο 30.000 ευρώ. Παράλληλα, οι ποινές θα είναι διπλάσιες αν το θύμα είναι ανήλικο. Οι νόμοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το φθινόπωρο του 2011 καθώς θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα εξάμηνο «εκπαίδευσης».

Η Γαλλία είναι πλέον η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα, μετά το Βέλγιο, που θεωρεί ως ποινικό αδίκημα την μπούργκα και το νικάμπ, αν και αποτελεί τη χώρα με την μεγαλύτερη μουσουλμανική μειονότητα στην Ευρώπη, με πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνους και περίπου πέντε χιλιάδες γυναίκες που φορούν την ισλαμική ενδυμασία.

(Le Nouvel Observateur)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 13/07/2010 22:49:33

  Αυτή ειναι μιά "μοντέρνα" απαγορευτική διάταξη που ακυρώνει την ελευθερία του ατόμου υπό την έννοια που θεσπίστηκε απ' τη γαλλική επανάσταση. "Μοντέρνα" διότι θέλει να παρουσιάζεται ως συμπλήρωση της παρακολούθησης των ανθρώπων στους δημόσιους χώρους. Οι γάλλοι είχαν πάει πολύ μπροστά τις έννοιες και την εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τώρα κάνουν πίσω ολοταχώς !

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ neotera 13/07/2010 23:00:01

   Συμφωνώ!

  • TORA avatar
   TORA @ neotera 14/07/2010 11:17:48

   Οι χώρες δεν είναι ξενοδοχεία, είναι φορείς κουλτούρας και βρίσκω πολύ λογικό αν κάποιος θέλει να ζήσει στη χώρα μου να σεβαστεί τις αρχές και την κουλτούρα μου.
   Ο δυτικός κόσμος βασίζεται στο Πρόσωπο ως έννοια, αυτός είναι ο πολιτισμός μας και μπορούμε να παλέψουμε να τον κάνουμε καλύτερο. Δεν επιτρέπεται όμως σε κανέναν να πατά (κυριολεκτικά) πάνω στις δικές μας αξίες για να τις καταργεί.
   Αυτό ως γενική αρχή.
   Για τη Γαλλία θα σου πώ ότι ήταν οι πρώτοι, απ’όσο γνωρίζω, που ανέπτυξαν την εθνο-ψυχιατρική προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές παθήσεις μέσα από το πρίσμα της κάθε κουλτούρας (πχ για κάποιους Αφρικάνους η κατάθλιψη είναι Τζίνι) και την εθνο-ιατρική, θεωρούσαν λογικό δηλαδή, όταν μια γυναίκα δεν δέχεται να εξετασθεί από άνδρα παθολόγο να πρέπει να της παρέχουν εξέταση από γυναίκα παθολόγο και γενικότερα να αντιμετωπίζονται και τα ιατρικά θέματα μέσα από το πρίσμα της κάθε κουλτούρας.
   Το ιατρικό τους σύστημα αντέχει ακόμη, για ρώτα όμως πως αισθάνεται ένας γάλλος όταν μια οικογένεια αράβων με 5 παιδιά δικαιούται φτηνότερο σπίτι από τον ίδιο και ζεί από τα επιδόματα που αυτός πληρώνει με τις εισφορές και τη φορολογία του.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ TORA 15/07/2010 02:10:46

    Ακριβως το ιδιο συμβαινει και εδω στην Ολλανδια.

 2. neotera avatar
  neotera 13/07/2010 22:50:18

  παρακολούθηση απ' τις κάμερες

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/07/2010 23:04:20

  Η μπούργκα και η μαντήλα με προσβάλλει. Ευθέως.
  Φτύνει στο πρόσωπό μου και στην πολιτιστική και ιστορική μου παράδοση.
  Να πάνε στις χώρες τους και να φορέσουν πανοπλία. Δεν τους κάλεσα, δεν έχω υποχρέωση να προσαρμόσω εγώ τη ζωή μου στις ιδιαιτερότητες τους.
  Από τα "δικαιώματα" των απρόσκλητων αλλοδαπών πρωτεύουν τα δικαιώματα των αυτοχθόνων. Αυτό βάλει ευθέως κατά των ανοιχτών συνόρων που προωθούν οι επωφελούμενοι από την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, υπηρεσιών και ανθρώπων, γι' αυτό συκοφαντούν με πληρωμένους δημοσιολογούντες τους ανθιστάμενους σαν "ρατσιστές".
  Μπράβο στους Γάλλους, που έχουν βέβαια πολλές "τρύπες στις κάλτσες" τους. Είχαν αποικίες, οικοδόμησαν την μεταπολεμική Γαλλία με μαύρους, μέχρι Μουντιάλ πήραν, αλλά τώρα ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Προφήτης 14/07/2010 00:08:14

   Προφήτη,
   Προσυπογράσφω ανεπιφύλακτα.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Προφήτης 14/07/2010 11:24:59

   Εξαρτάται, Προφήτη και Φαήλο. Είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Καμαρώστε τα κορίτσια με τη δασκάλα και τις σημαίες της πατρίδας τους εδώ:

   http://www.makthes.gr/news/reportage/57935/

   Μιλάμε για δικά μας παιδιά, με πραγματική και όχι κάλπικη ταυτότητα και παράδοση, όπως π.χ. οι παρακάτω:

   http://aboutmacedonia.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Προφήτης 14/07/2010 14:08:49

   www.islam-watch.org

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/07/2010 23:15:22

  "Απορώ" μάλιστα με τις άθλιες "φεμινίστριες" τύπου Φρειδερίτας, πώς ενώ υποτίθεται κόπτονται για τα δικαιώματα των γυναικών καταπίνουν την μαντήλα στις δυτικές κοινωνίες.
  Η Δαμανάκη χαριεντίζεται στις gay parade αλλά το βουλώνει για τα σημαντικά.
  Μουσουλμανολάγνο το δήθεν "ριζοσπαστικό" New Age κίνημα απελευθέρωσης των "μειονοτήτων" : Ό,τι προστάξει ο Ομπάμα από απέναντι.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Προφήτης 14/07/2010 10:04:24

   Εμ, βέβαια, το πολυπολυτισμικό έμεσμα θεωρεί αναφαίρετο "δικαίωμα" την ένδυση με μπούργκα, αλλά δεν κόπτεται για την "κατοχή" κλειτορίδας ας πούμε.

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Προφήτης 14/07/2010 14:13:59

   Οι φεμινιστριες φοβουνται αγαπητε/η.

   Ποιος θελει τωρα να χασει το κεφαλι του....

   Οτιδηποτε εχει να κανει με υγιη κριτικη στο ισλαμ,προκαλει τρομο, γιατι το ισλαμ δεν αντεχει ουτε στην στοιχειωδη κριτικη,καταρεει.

   Γι'αυτο και πεφτει μαχαιρι σε καθε κριτικη,τοσο μεταφορικα οσο και επι λεξη.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μαρινα 14/07/2010 14:18:20

    Κολοκύθια φοβούνται. Μια χαρά ταυτισμένες είναι με τη σαρία.
    Απλά τόσα χρόνια βρήκαν πρόθυμα κορόιδα

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Μαρινα 14/07/2010 14:23:24

    Ορέστιε, από έξω σαρία και από μέσα Βικτορία...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μαρινα 14/07/2010 14:34:32

    Και Βίκτωρ μερικές φορές.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Προφήτης 14/07/2010 14:21:41

   Ποια είναι η φρειδερίτα;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ αλλενάκι 14/07/2010 14:23:24

    Φρειδε-ρίτα : εκ του Φρειδερίκη + Μαργαρίτα

 5. Greg avatar
  Greg 13/07/2010 23:17:06

  Ευχ'αριστα τα νέα από τη Γαλλία! Η μαντίλα και η παραδοσιακή ενδυμασία είναι ατομικό ανθρώπινο δικαίωμα. Η κάλυψη προσώπου για θρησκευτικούς λόγους είναι καταπιεστική απαίτηση φανατικών και πρέπει να απαγορευτεί παντού στην Ευρώπη. Δημιουργεί καταπίεση, διακρίσεις και νέους φόβους στις κοινωνίες.

 6. donaE avatar
  donaE 13/07/2010 23:22:41

  Καλα κανουν και λενε οχι.Αυτα τα πραγματα αν μη τι αλλο ειναι αμοιβαια.Μια γυναικα στα μερη τους ακομα και ξενη δεν μπορει να κυκλοφορησει με ξεσκεπαστο προσωπο με ποινες αυστηρες.Εμεις γιατι πρεπει να δεχτουμε τους ορους τους;
  Δεν μπορουν να ζητανε δικαιωματα οταν τα ιδια δεν τα αναγνωριζουν στους αλλους,η ιδια η μπουργκα ειναι μια αρνηση του δυτικου πολιτισμου,το δικαιωμα σε αυτον πως το διεκδικουν;

 7. smoking area avatar
  smoking area 13/07/2010 23:39:25

  Θα μπορουσαν να επιβαλουν και κουρεμα, ξυρισμα και χρωματισμο δερματος (λευκανση των φιμε).
  Θα ηταν μια ολοκληρωμενη μεταναστευτικη πολιτικη.
  Η Γαλλια του Διαφωτισμου δεν θα κινδυνευε απο την μπουργκα.
  Η Γαλλια του Γαλλου(???) Σαρκοζυ ειναι προφανως μια αλλη χωρα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ smoking area 14/07/2010 10:05:26

   ΟΚ, πήγαινε μια βόλτα στο Ντουμπάι, που υποτίθεται ότι είναι πολύ μπροστά πολιτισμικά και πιάσε από το χέρι τη σύντροφό σου στο δρόμο.

 8. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 00:46:19

  Εξαίρετο θέμα για σχολιασμό, Factorx.

  Η μπούρκα δεν συνιστά ατομικό δικαίωμα, όπως δεν συνιστά ατομικό δικαίωμα η κλειτοριδεκτομή, η μισαλλοδοξία, ο καννιβαλισμός. Μην παγιδεύεστε ορισμένοι στην ρητορική της πολυπολιτισμικότητας, η οποία επικυρώνει την αυτοκτονική διάθεση της Δύσης. Κάθε κοινωνία ορίζει η ίδια τους κανόνες της.

  Από την υπό έκδοση μελέτη μου Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα: Η υπέρβαση της πολυπολτισμικότητας παραθέτω τις ακόλουθες σκέψεις:

  Η λογική της θεσμικής αναγνώρισης και της καταναγκαστικής διατήρησης της ακεραιότητας των μειονοτικών εθνοπολιτισμικών οντοτήτων λειτουργεί με βάση την εσφαλμένη αρχή ότι κάθε εκδήλωση μίας πολιτιστικής ιδιομορφίας είναι άξια διατήρησης. Ωστόσο, η περιθωριοποίηση και η υποτίμηση της γυναίκας, η πολυγαμία, οι ακρωτηριασμοί, ενδεχομένως συνιστούν εναλλακτικές πολιτισμικές πρακτικές, η αξία τους όμως είναι προφανώς, τουλάχιστον για το ελεύθερα και συνεκτικά σκεπτόμενο τμήμα της ανθρωπότητας, τουλάχιστον αμφισβητήσιμη. Ο ακραίος πολιτισμικός σχετικισμός, μία από τις βασικές ιδεολογικές αρχές της πολυπολιτισμικότητας, συνιστά σε πρακτικό επίπεδο επιστροφή σε μια κατάσταση αρχέγονης βαρβαρότητας, όπου όλα επιτρέπονται υπό το ιδεολογικό επικάλυμμα αυτήν την φορά της καταναγκαστικής ισοτιμίας των πολιτισμών και της αδυναμίας άρθρωσης αξιολογικών κρίσεων για επιμέρους εκδηλώσεις τους.
  Η μηδενιστική και εξισωτική θεωρητικολογία που συνοδεύει τον πολιτισμικό σχετικισμό που προωθεί η πολυπολιτισμικότητα διαψεύδεται από την ιστορική πραγματικότητα της εξέλιξης των πολιτισμών, από τα δεδομένα του παρελθόντος και από τα γεγονότα του παρόντος. Ένας πολιτισμός είναι δυνατόν να είναι ανώτερος από κάποιον άλλον, ακριβώς διότι εξελίσσεται και υπερβαίνει ένα προγενέστερο, ατελές στάδιο. Αυτό το δικαίωμα στην εξέλιξη μίας εθνοπολιτισμικής ομάδας είναι που απορρίπτει, είτε είναι αντιληπτό από τους φορείς της είτε όχι, η πολυπολιτισμική θεωρία, αφού προσλαμβάνει εκ των προτέρων τις μειονοτικές εθνοπολιτισμικές ή θρησκευτικές υποκουλτούρες ως αναλλοίωτα, παγιωμένα στον ιστορικό χρόνο, μεγέθη, στα οποία η έννοια της εξέλιξης δεν υφίσταται. Τα μέλη μίας κοινότητας μουσουλμάνων μεταναστών λ.χ. στο εσωτερικό μίας δυτικής κοινωνίας πρέπει να έχουν την δυνατότητα αλλαγής και μεταβολής των όρων διαβίωσής τους και των ιδεολογικών τους απόψεων, ακόμη και με την προοπτική της πλήρους ενσωμάτωσής τους στην κυρίαρχη πολιτιστική κουλτούρα, εάν το θεωρήσουν σκόπιμο. Η πολυπολιτισμικότητα με την αναγνώριση διακριτών ταυτοτήτων των μειονοτικών εθνοπολιτισμικών ομάδων, οι οποίες κατά έναν περίεργα αντιφατικό τρόπο, δεν οφείλουν να εξελιχθούν – όπως λ.χ., σύμφωνα με τους υπέρμαχους της πολυπολιτισμικής θεωρίας, οφείλουν να κάνουν οι κάτοικοι της πλειονότητας του αυτόχθονος λαού, αποδεχόμενοι τον πολιτισμικό σχετικισμό – αρνείται την έννοια της ιστορικής εξέλιξης και της αυτονομίας των ατόμων που απαρτίζουν τις εθνοπολιτισμικές αυτές ομάδες

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:08:12

   Η κλειτοριδεκτομή δεν είναι στοιχείο του Ισλάμ. Είναι παράδοση της Βόρειας Αφρικής.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ anonymous 14/07/2010 01:13:07

    Εφαρμόζεται, όμως, σε κάθε περίπτωση εκτεταμένα σε ορισμένες κοινότητες ακραίων μουσουλμάνων, ιδίως Αλγερινών και Σομαλών, στην Γαλλία και το Βέλγιο τουλάχιστον, προκαλώντας παρέμβαση των αντίστοιχων κρατών κατά της βάρβαρης αυτής πρακτικής.

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2010 01:00:49

  Κε Κωτούλα, έχω τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς Ιστορικό Αρχείο των εκδ Περίπλους. Ο σχολιασμός και ο πλούτος των παραπομπών σας δημιουργούν νέα πρότυπα στην επιμέλεια βιβλίων. Συγχαρητήρια. Περιμένω τα καινούρια πονήματα.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Προφήτης 14/07/2010 01:04:32

   Σας ευχαριστώ αγαπητέ Προφήτη για τα καλά σας λόγια, πιστεύω στην επιστημονική τεκμηρίωση κάθε θέσης και κάθε εργασίας, είναι αυτονόητη επιλογή. Το ίδιο ισχύει και σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως λ.χ. η πολυπολιτισμικότητα, όπου στην Ελλάδα εντέχνως αποκρύπτονται μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν το αδιέξοδο της πολυπολιτισμικής θεωρίας, όπως λ.χ. η Μελέτη του George Putnam, Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Harvard, ο οποίος θεωρεί ότι όσο αυξάνεται η εθνοτική διαφοροποίηση στο εσωτερικό ενός κράτους τόσο καταρρέει η κοινωνική εμπιστοσύνη όχι μόνο μεταξύ γηγενών και μεταναστών, αλλά και μεταξύ των γηγενών στο εσωτερικό τους και μεταξύ των μεταναστών στο εσωτερικό τους.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:17:44

    Ήδη οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κοινωνικό αδιέξοδο. Το μαρτυρά και η απεικόνιση των κοινωνικών συνθηκών στην πολιτισμική "παραγωγή" του Χόλλυγουντ : η θεματική είναι πια εντελώς άρρωστη.
    Ήδη, αυτονόητα μέτρα προστασίας της κοινωνίας, όπως το πρόσφατο νομοσχέδιο της Αριζόνα για ήπιο έλεγχο όσων εμφανίζονται ύποπτοι για παράνομη είσοδο, μια απλή εξακρίβωση στοιχείων που μπορεί να συμβεί σε όποιο σημείο της Αθήνας, γίνονται αντικείμενο έντονης αντίδρασης από το λαθρομεταναστευτικό λόμπυ.

    Ακολουθώντας μοιραία το κοινωνικοοικονομικό μοντέλο της σύγχρονης αυτοκρατορίας εισάγουμε και τα προβλήματα που αναφύονται απ' αυτό. Εδώ έρχονται με διαφορά φάσης 30ετίας.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:20:49

    Στις ΗΠΑ, μάλιστα, λόγω της συμπαγούς, μη βουλόμενης να ενσωματωθεί κοινότητας των ισπανόφωνων Μεξικανών, οι οποίοι λόγω πληθυσμιακής υπεροχής επικαλύπτουν τις άλλες ισπανόφωνες ομάδες, τίθεται ακόμη και θέμα πολιτικής ακεραιότητας λόγω της γειτνίασης των νοτίων πολιτειών, όπου οι ισπανόφωνοι αποκτούν την πληθυσμιακή υπεροχή σταδιακά, όπως επισημαίνει ο Samuel Huntington στο εξαίρετο έργο του Ποιοι είμαστε;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 14/07/2010 01:31:14

   Το "ωραίο" είναι ότι οι Μεξικανοί, που διαμαρτύρονται έντονα για τα μέτρα ελέγχου στις ΗΠΑ, συμπεριφέρονται οικτρά σε ταλαίπωρους κατοίκους της Γουατεμαλα που αντίστοιχα περνούν παράνομα τα μεξικανικά σύνορα αναζητώντας καλύτερη τύχη στο Μεξικό. Φυλάκιση, βασανιστήρια, ταπεινώσεις, εκτελέσεις.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Προφήτης 14/07/2010 01:37:43

    Καθόλου δεν με εκπλήσσει, οι δε σχέσεις Μεξικού-ΗΠΑ δεν είναι καθόλου απλό θέμα, διότι κύκλοι της μεξικανικής πολιτικής θεωρούν τις νότιες πολιτείες, ιδίως το Τέξας, το οποίο παλαιότερα ανήκε στο Μεξικό, ως μεξικανικά εδάφη, τα οποία θα αποκτήσουν.
    Στην Καλιφόρνια πλέον οι ισπανόφωνοι είναι πλειονότητα (Mexifornia), με συνέπεια τη στροφή των μη-ισπανόφωνων λευκών προς αντιμεταναστευτικές θέσεις (ναι η χαλαρή κάποτε Καλιφόρνια)

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 14/07/2010 01:46:09

    Νομίζω είναι μια άρρητη επιδίωξη των Μεξικανών η ειρηνική, δια της πληθυσμιακής πλημμυρίδας, επανάκτηση των εδαφών που απέσπασαν οι ΗΠΑ.
    Εξ ου και η μεγάλη φασαρία για την διαφήμιση της Absolut.
    Και το Τέξας ενδόμυχα επιθυμεί αυτονομία.
    Δύσκολοι καιροί για WASP, τουλάχιστον στις Νοτιοδυτικές πολιτείες.
    Λέτε να επανέλθουμε στις διαιρέσεις της Αμερικανικής Ηπείρου της εποχής των ανακαλυψεων;
    Αλλά θα λείπουν οι Γάλλοι από τη Λουιζιάνα.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Προφήτης 14/07/2010 01:50:07

    Absolut? Δεν την έχω υπ'όψιν, τι ήταν στα ισπανικά;

    Η εθνοτική διαφοροποίηση προκαλεί διάλυση των κρατών, σκεφθείτε την ΕΣΣΔ, την Γιουγκοσλαυία, τον Καναδά, το Βέλγιο, δεν αρκεί ως συνεκτικός ιστός μία πολιτική ιδεολογία, είτε είναι ο κομμουνισμός είτε η τυπική φιλελεύθερη ανάγνωση του πολιτικού εγχειρήματος, χρειάζεται πολιτιστική ομοιογένεια.
    Η απουσία των Γάλλων είναι πλήγμα, δίναν έναν αέρα λεπτεπίλεπτης κουλτούρας στην περιοχή!!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Προφήτης 14/07/2010 01:53:58

    Προφήτη, ήδη η Κυβέρνηση της Αριζόνα απαγόρευσε τη λαθρομετανάστευση κλείνοντας τα σύνορά της με το Μεξικό, και προκαλώντας την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 14/07/2010 02:02:36

    Ένας χάρτης, στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας της βότκα Absolut, που ενσωμάτωνε στο Μεξικό τη Μεξιφόρνια
    http://bp1.blogger.com/_urM-xCw7rZI/R_eCOXJrRbI/AAAAAAAAB94/6lf2X7gVUkg/s1600-h/1absolut3.jpg

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Προφήτης 14/07/2010 03:05:44

    Το ιδιο συμβαινει και σε ολες τις μουσουλμανικες χωρες,με τους ομοαιματους τους χριστιανους.
    Σφαζονται,διωκωνται,φυλακιζονται,βιαζονται οι κορες και οι γυναικες τους,αλλα στην Ευρωπη δεν ακουγεται σχεδον τιποτα.

    Οι δε μουσουλμανοι που εισβαλλουν στην Ευρωπη,προσπαθουν να επιβαλλουν τους νομους τους σιγα,σιγα,επειδη ακριβως στηριζονται απο τους χρησιμους ηλιθιους κατοικους της,οι οποιοι εχουν πληρη αγνοια για το τι σημαινει ισλαμ και ποιος ειναι ο στοχος του.

    Η μπουρκα,η μαντιλα και το νικαπ,επιβαλλεται απο τους αντρες-αφεντες των μουσουλμανων γυναικων και δεν εχει καμμια σχεση με ελευθερη επιλογη.Οποιος δεν το βλεπει αυτο,ειναι ηλιθιος.
    Στο ισλαμ η γυναικα δεν αποφασιζει ουτε για το ποιον θα παντρευτει,ουτε για το πως θα ζησει.Ειναι το χωραφι του αντρα στο οποιο αυτος μπορει να μπει και να σπειρει οσο θελει.Αυτο ακριβως το λεει ο ιδιος ο Μωαμεθ.

    Ο δε πολυπολιτισμος,ειναι η μεγαλυτερη και επικινδυνοτερη κοτσανα που εχει ποτε ειπωθει και εφευρεθει και θα την πληρωσουν τα παιδια και τα εγγονια μας,τα οποια θα κατουρανε στους ταφους μας,οταν ανακαλυψουν οτι η δικη μας βλακεια και αδιαφορια σημερα,θα εχει προκαλεσει την κολαση στην οποια θα αναγκαστουν να ζησουν!!!!!

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2010 01:06:03

  "Καταναγκαστική ισοτιμία".Εξαίσια διατύπωση.
  Αν και το παιγνίδι Ιθαγενείς-Αλλοδαποί, στην πραγματικότητα, δεν τείνει στο "Χ" αλλά στο "2".

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Προφήτης 14/07/2010 01:07:45

   Υποθέτω ότι αναφέρεστε στην δυσανάλογη δημογραφική δυναμική.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:24:22

    Αναφέρομαι στο "θράσος" με το οποίο εισέρχονται παράνομοι σε ξένη κοινωνία, "κατακτούν" δικαιώματα, κατοχυρώνουν (σχετικό) ακαταδίωκτο, επιβάλλουν πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και περιθωριοποιούν τους γηγενείς, οι οποίοι σαφώς έχουν ευθύνες για την ανεπαρκή πολιτική εκπροσώπηση τους, μια επαρκής που θα απάλυνε τις συνέπειες. Πανευρωπαϊκό πάντως ζήτημα.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:30:07

    Χρειάζεται μία συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική με ορίζοντα δεκαετιών, η οποία να λαμβάνει υπ' όψιν της πολλαπλούς παράγοντες, η οποία δεν θα υποκύπτει στο ιδεολόγημα της ακραίας πολυπολιτισμικότητας, το οποίο εγκαταλείπεται σε όλη την Ευρώπη.
    Χρειάζεται λ.χ. ασυνέχεια των μεταναστευτικών ροών, ώστε να προηγηθεί η ενσωμάτωση των ήδη διαμενόντων εντός της επικράτειας. Η Γερμανία λ.χ. έχει κλείσει τα σύνορά της σε νέες αφίξεις και δέχεται πολύ σωστά μόνο εξειδικευμένο προσωπικό, στους οποίους μάλιστα αρνείται το δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:39:08

    Αρχίζω να αμφιβάλλω για τη δυνατότητα ενσωμάτωσης, γενικά, και ιδίως των αφρικανών-μουσουλμάνων. Οι πολιτισμικές διαφορές είναι αξεπέραστες.
    Κάποιος το είχε διατυπώσει ως εξής : μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα, εκτός από δύο πράγματα. Το χρώμα σου και την καταγωγή σου. Η μοίρα του Μάικλ Τζάκσον νομίζω το επιβεβαιώνει.
    Η Ελλάδα οφείλει να επιλέγει από χώρες ορθόδοξες και ανατολικοευρωπαϊκές, υπάρχει μια σχετική συνάφεια.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:44:12

    Έχετε δίκιο στο επιχείρημα σας περί πολιτισμικής ασυμβατότητας, πολλές χώρες, ξέρετε, έχουν εμμέσως θεσπίσει την αρχή της πολιτισμικής συνάφειας, λ.χ. η Ισπανία και η Πορτογαλία προκρίνουν μετανάστες από τη Λατινική Αμερική.
    Η εμπειρία της Ευρώπης έχει καταδείξει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παρουσία συμπαγών θυλάκων με ισλαμικές διασυνδέσεις, σκεφθείτε δε ότι στην Ελλάδα υπάρχει και γεωγραφική γειτνίαση με χώρα, η οποία επιδιώκει να αναδειχθεί σε προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων, την νεο-οθωμανική Τουρκία.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:57:56

    Το τελευταίο που θίγετε, η εξόφθαλμη επικινδυνότητα από συμπαγές μουσουλμανικό στοιχείο, έχει προκαλέσει εκτενείς και μαχητικούς διαλόγους εδώ, αν δεν είχε τύχει να παρακολουθήσετε.
    Μόνο για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών δεν είναι εξόφθαλμη, όπως δείχνουν με την πρακτική τους, αν και είχε υπάρξει ένα εξαιρετικό ντοκουμέντο επιτροπής της Βουλής, από το 93, με όλα τα στοιχεία και τις προβλέψεις, που, "παραδόξως", έμεινε κενό γράμμα.

    Σαν επιστέγασμα συμπαντικής βλακείας ή ανθελληνικής στάσης για ιδιοτελείς λόγους, υποσχεθήκαμε να ανοίξουμε τζαμί 300 μέτρα από τη Βουλή μας και την Ακρόπολη, τα σύμβολά μας. Δεν πιστεύω σε "αυτοκτονικές" πολιτικές. Πιστεύω σε εξηγήσιμες από πολυπολιτισμικές ιδεοληψίες πολιτικές.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 02:03:46

    Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει κρυστάλλινες θέσεις και διευκρίνισε τι είναι στην πραγματικότητα η έννοια πολυπολιτισμικότητα και ποιες οι συνέπειες της.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 03:08:09

    Ακριβως, θα ελεγα,αν μου επιτραπει.

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2010 01:25:23

  ...μια επαρκής θα απάλυνε τις συνέπειες...

 12. Maya avatar
  Maya 14/07/2010 01:36:04

  Θέλω και γω έναν Πρόεδρο που να μπορεί να βάζει στην ίδια πρόταση τις λέξεις "είναι-ισλάμ-δουλικότητα", και άλλα πολλά τέτοια. Έστω κι αν δεν έχει τις αρμοδιότητες του Σαρκοζί, αλλά τις διακοσμητικές του γνωστού ελληνικού ευρύτερου πανηγυριού που μας δέρνει.

 13. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 01:40:13

  Μπράβο στον Factorx που αναδεικνύει σταθερά τα θέματα μετανάστευσης, το μεταναστευτικό είναι και θα είναι τα επόμενα έτη το ΜΕΙΖΟΝ κοινωνικό θέμα, διότι η οικονομική κατάσταση μεταβάλλεται, οι συνέπειες όμως της μαζικής μετανάστευσης είναι μόνιμες.

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 03:13:45

   Κυριε Κωτουλα,

   Να γραφετε πιο συχνα σας παρακαλω και σε αλλες ιστιοσελιδες γι' αυτο το θεμα.

 14. Aggelos avatar
  Aggelos 14/07/2010 08:54:41

  η μπουργκα κρυβει το προσωπο οποτε ειναι παρανομη δημοσιως..
  μη γελιομαστε.ετσι πρεπει να ειναι.ακομα και για λογους ασφαλειας..
  η μαντηλα βεβαια δεν κρυβει τα χαακτηριστικα και επιτρεπεται..

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Aggelos 14/07/2010 11:11:52

   δύσκολα μπορεί να αναφέρει επίσημος φορέας επι λέξει την ουσιαστική αντίθεση, που είναι η αντίσταση στην προσπάθεια πολιτικής επιβολής μέσω ιδεολογημάτων, είτε αυτά είναι θρησκευτικά, όπως στην περίπτωση του (πολυπληθέστατου)ισλάμ, είτε πολιτισμικά, όπως π.χ. στο θέμα των Σκοπίων.

   Είναι παρήγορο για τον ταλαιπωρημένο τόπο μας που σταδιακά η Ευρώπη, αλλά και η Αμερική, υψώνουν φωνές αντίστασης στην απόπειρα καταπάτησης-απόσπασης εδαφών και πολιτικής επικράτησης μέσω μειονοτήτων εντός υφισταμένων κρατών. Για Μεξικό δεν ξέρω αρκετά, μάλλον ιστορικές ρίζες διεκδικήσεων υφίστανται, πάντως η μέθοδος είναι αντίστοιχη (σταδιακή επικράτηση μέσω μετανάστευσης).

 15. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 10:55:16

  Η εισαγωγή νόμου, η οποία θα απαγόρευε την απόκρυψη ή την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου στην Ελλάδα θα προστάτευε τις αρχές του δημοκρατικού κράτους έναντι τόσο του ακραίου Ισλάμ όσο και των γνωστών εθνομηδενιστών κουκουλοφόρων.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 14/07/2010 11:12:32

   με προλάβατε

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ δρόμος 14/07/2010 11:21:10

    Αυτά είναι θέματα που θα τεθούν στο μέλλον στην Ελλάδα, καλύτερα είναι το ελληνικό κράτος να έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό νομικό κέλυφος, ώστε να αποφύγει τις εντάσεις, οι οποίες έπληξαν τα κράτη που είχαν υιοθετήσει το χαλαρό πολυπολιτισμικό πρότυπο (Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία) ή το ρεπουμπλικανικό πρότυπο (Γαλλία).
    Στις γερμανόφωνες χώρες, όπου ακολουθείται πιο συγκροτημένο πρότυπο ενσωμάτωσης, δεν υπήρξαν ταραχές.

 16. παύλος avatar
  παύλος 14/07/2010 17:37:48

  Όταν τεθεί το θέμα και στην Ελλάδα αδημονώ να δω όλους τους "χρήσιμους ηλίθιους" που "κόπτονται" δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να υποστηρίζουν και να διαδηλώνουν υπερ του δικαιώματος των μουσουλμάνων να καταπιέζουν τις γυναίκες τους φερόμενοι σε αυτές ως ζώα.
  Έχει ρωτήσει άραγε κανείς καμία μουσουλμάνα αν γουστάρει να φοράει τη μπούργκα ή αν θα προτιμούσε να ενδύεται σαν φυσιολογική γυναίκα, αφού βέβαια πρώτα εξασφαλιστεί ότι δεν θα την μαστιγώσει δημοσίως ο σύζυγος της, που ως φορέας διαφορετικών "πολιτιστικών στοιχείων" μπορεί και να παντρεύεται όσες φορές θέλει όπερ και σημαίνει ότι το αδίκημα της μοιχείας δεν έχει ισχύ επάνω του ενώ για τη γυναίκα (δηλαδή ζώο στον μουσουλμανικό κόσμο) μπορεί να σημαίνει και λιθοβολισμό μέχρι θανάτου.

  Λοιπόν ΤΕΡΜΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Η Ελλάδα όπως και η Ευρώπη έχει ανθρώπινες αξίες, πρεσβεύει την ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων και εξασφαλίζει την ελευθερία στη γυναίκα την οποία την τιμά δεόντως και δεν τη θεωρεί ζώο όπως οι μουσουλμάνοι που την καταπιέζουν ντύνοντας την σαν καρνάβαλο ένεκα των σεξουαλικών απωθημένων που έχουν ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΟΛΩΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ.

  Αν θέλουν λοιπόν να τους φοράνε μπούργκα, να γνωρίζουν ότι στην Ευρώπη η ζωοποίηση της γυναίκας απαγορεύεται, οπότε μπορούν να επιλέξουν να ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ή να πάνε να κάνουν παρέα στους Ταλιμπάν. Όσοι και όσες δε, υπερασπίζονται το δικαίωμα των μουσουλμάνων να καταπιέζουν το γυναικείο φύλλο, ας πάνε και αυτοι στο Πακιστάν αφού τους αρέσει τόσο πολύ ο "Μουσουλμανικός Πολιτισμός" ή ας φορέσουν μπούργκες οι ίδιοι στις γυναίκες τους. Τώρα αν υπάρχουν Ελληνίδες που υπερασπίζονται αυτο το δικαίωμα (για την καταπίεση των άλλων γυναικών βέβαια και όχι των ιδίων), τότε πραγματικά τους αξίζει και τους εύχομαι να παντρευτούν φανατικό ....μουσουλμάνο.....έλεος πια!

 17. Σχετικά avatar
  Σχετικά 14/07/2010 20:20:58

  http://www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/gavinhewitt/2010/07/criminalising_women_behind_the.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.