#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι σε νέο ΔιχασμόΔυστυχώς το ξύλο άρχισε. Και τα επεισόδια δεν είναι γραφικά, ούτε ασήμαντα για να τα αγνοήσουμε πλέον. Η Ελληνική δημοκρατία της Βαϊμάρης έχει μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Ακροδεξιοί και ακροαριστεροί μπαχαλάκηδες πλακώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας. Τα αριστερά και δεξιά Frei Korps σε λίγο θα επιδίδονται σε αγώνα αλληοεξοντώσεως.

Η συντριβή μεγάλου μέρους της μεσαίας τάξης η οποία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και αγκομαχά καθημερινά, δεν έχει αποθέματα ψυχικής αντίστασης στη σειρήνες των άκρων, ψάχνοντας μια ελπίδα στο προσωπικό της αδιέξοδο.

Οι δραχμολάγνοι μεγαλοεπιχειρηματίες που σπρώχνουν τον κόσμο στην ουτοπία της αξιοπρέπειας μέσω της δραχμής, για να σβήσουν τα χρέη τους και να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, είναι ασυγκράτητοι. Αυτοί οι νέοι μαυραγορίτες εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση και το θυμό των απελπισμένων. Πατριώτες μην τους ακούτε.

Διάφοροι ξένοι παράγοντες πιθανόν να πυροδοτούν το νέο διχασμό έτσι ώστε να θυσιαστεί εκουσίως η Ιφιγένεια για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Οι φωνές της λογικής πνίγονται από διάφορες επαναστατικές ουτοπικές ανοησίες και ψευτο-πατριωτικές κραυγές.

Την επαύριο της κατάρρευσης, είτε εντός είτε εκτός ευρώ,  κανείς από τους νέους Ηρακλείς του Στέμματος δεν πρόκειται να βρει δουλειά στον άνεργο, φάρμακα στον καρκινοπαθή, βιβλία στα παιδιά, πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά. Γιατί απλούστατα δεν θα μπορεί.

Μια χώρα όμηρος του καθεστώτος που την άρμεξε για τριάντα χρόνια (κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, εργολάβοι, μεγαλοεκδότες, δημοσιογράφοι, βολεμένοι των ΔΕΚΟ, πανεπιστημιακοί με Ferrari, συνδικαλιστές, συνεταιρισμένοι μεγαλοαγρότες κλπ), καταρρέει μέρα με τη μέρα και οδηγείται σε τρομακτικές περιπέτειες.

Όσοι πατριώτες έχουν απομείνει σε αυτό τον τόπο, μη δίνουμε λαβή για νέο Διχασμό. Όσοι δε συμμετείχαν στο πάρτυ, όσοι αγωνίζονταν σκληρά για μια καλύτερη ζωή χωρίς εξαρτήσεις και ρουσφέτια, όσοι δε θέλουν να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών, πρέπει να απομονώσουμε τα άκρα. Πρέπει να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Η πατρίδα δεν αντέχει ένα νέο εθνικό διχασμό. Το όριο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι η ύπαρξη του κράτους. Όποιος επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και αφήσει την πατρίδα διχασμένη, έρμαιο στις ορέξεις των σκληροπυρηνικών εκτός Ελλάδος που θέλουν να μας θυσιάσουν, θα είναι υπόλογοι έναντι της Ιστορίας. Επιτέλους ας συνέλθουν!

Το δίλλημα δεν είναι Ευρώ ή Δραχμή. Ούτε Αξιοπρέπεια ή Σκλαβιά. Το δίλλημα είναι αν θα έχουμε Πατρίδα ή Όχι. Ας αντιτάξουμε στα άκρα τη Μεσότητα όσο είναι καιρός.

Γιάννης Φαίλτωρ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/06/2012 09:54:31

  Κύριε Φαίλτορα,τό ξύλο δυστυχῶς δέν ἂρχισε μόλις τῶρα,ἒχει ἀρχίσει πρό πολλοῦ.Πολύ ἂγριο,ἐξευτελιστικό καί ἐμφυλιοπολεμικό...
  Καί ἡ βία,πού σκοτώνει ὂχι μόνο μέ τά ἒργα,ἀλλά πολλές φορές καί μέ τά λόγια...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/06/2012 12:00:51

   Αγαπητέ Κυθήριε, ο γράφων έχει κατά καιρούς φωνάξει από εδώ, είτε με σχόλια είτε σε αναρτήσεις για τα δεινά του διχασμού. Είναι τραγικά κωμικό να επαναλαμβάνουμε τα ίδια σφάλματα.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2012 13:00:57

    Κύριε Γιάννη,μέ σεβασμό πάντοτε,ἐπιζητῶ καί διαβάζω τά σχόλιά σας,ἒχετε ἀπόλυτο δίκαιο.Τό νά ἐπαναλαμβάνουμε τά ἲδια σφάλματα,τά ὁποία ἂπτονται τῆς Ἑθνικῆς ὑπόστασης τοῦ Γένους μας,εἶναι τραγικό.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/06/2012 13:34:07

     Στον ε-νικό φίλτατε, στον ε-νικό.
     Είμαι μικρότερος του ΔΑΝΑΟΥ!

     • juliet avatar
      juliet @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2012 13:46:51

      :) :) :)

 2. cummulus avatar
  cummulus 08/06/2012 09:59:42

  Μυαλωμένο τό ἄρθρο. Ἄν ἐστιάσω ὅμως στό σημεἶο "Το όριο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι η ύπαρξη του κράτους." θά σημειώσω, ὅτι ἡ ἀριστερά δέν ἐνδιαφέρεται γιά αὐτό τό ἀστικό κράτος, γιά λόγους ἰδεολογικῆς συνέπειας.
  Τό δέ ἐπιθετικό τμῆμα τῆς ἀριστερᾶς πού καλύπτεται κυρίως πίσω ἀπό τόν ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεῖ "στά πράγματα". Εἶτε μετωπικά μέ τήν πάσης φύσεως βία, εἶτε μέ τήν ὑπερπροβολή τοῦ λόγου της. Ἠ ἀριστερά δέν ἔχει ποτέ εἰρήνη μέ τό ἀστικό κρᾶτος, δέν τό ἐπιτρέπει ἡ ἰδεολογία της

 3. juliet avatar
  juliet 08/06/2012 10:35:04

  Γιάννη,καλημέρα,
  εκει που τελειώνει η ελευθερία της σκέψης και η αξιοπρέπεια αρχίζει η βίαιη επιβολή διαγγελμάτων και φασιστικής νοοτροπίας .
  Τον τελευταίο καιρό οι τιτλούχοι και οι παρακοιμώμενοι των άκρων πλασάρουν από τηλεοράσεως ένα πολύ βολικό σύνθημα ,να μη δίνουν σημασία σε όσους κατακρίνουν την πολιτική τους ..ένα νέο στίγμα ...νεοφασισμού.Η διαστρέβλωση της αλήθειας προφανής.
  Εδώ όμως έχουμε ένα ακροατήριο απελπισμένο ,που δεν μπορεί να σώσει τη περιουσία του ,την επιχειρησή του ,που αναγκάζεται να φύγει ,που δεν μπορεί να αμυνθεί για τη ζωή του μέσα στο σπίτι του γιατί θα κατηγορηθεί ...σκότωσε.Εχει σημασία ...αν σκοτωθεί ο ίδιος;
  Ο αλλοδαπός φέρνει χρήμα ....ο Ελληνας είναι βάρος του κράτους.
  Βέβαια θα μπορέσει να πει τη λέξη ....ΦΤΑΙΩ;Φταίω για την αγραμματοσύνη του παιδίου μου ,για τη φιλαυτία μου ,για την αδιαφορία μου .Φταίω γιατί μου αρέσει ν'ακούω για χρήμα ,για καλοπέραση ,για την άνοδό μου ,για την τακτοποίηση των ΔΙΚΩΝ μου παιδιών.
  Φταίω που δεν απαίτησα από τον βουλευτή όχι διορισμούς αλλά βελτίωση του τρόπου διαχείρησης της δημόσιας ζωής.
  Φταίω γιατί τα πάθη μου με παρασύρουν όχι σε αντικειμενικότητα αλλά σε καταστάσεις δημαγωγίας .
  Τώρα που οι καταστάσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να σκεφτείς το ''επίπεδο '' θα κάνεις σπασπωδικές κινήσεις και το μόνο που θα σ'ενδιαφέρει θ'είναι η επιβίωση ακόμη και αν ζήσεις καταστάσεις ζούγκλας.
  Γιάννη, το έχω ξαναπεί ..το ίδιο το σύστημα επιβραβεύει τον εμφύλιο ,να θυμήσω; συντάξεις αντιστασιακών .Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσω εναντίον ομοεθνή ....οι κομματικές περιχαρακώσεις μ' έπνιγαν ,σου περιορίζουν την ελευθεριά της σκέψης ,σε κάνουν κομματόσκυλο .
  Στο αίμα αυτό ,που δεν πονείτε
  για πατρίδα ,για θρησκεία
  σας ορκίζω ,αγκαλιασθείτε
  σαν αδέλφια ,γκαρδιακά.
  .........

  • αγθ avatar
   αγθ @ juliet 08/06/2012 11:29:39

   juliet,
   σπάνια παρρησία!
   παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις σου... εδώ και πάρα πολύ καιρό...
   σε πείσμα των καιρών, ισορροπείς τη σκέψη σου εξαιρετικά και παρέχεις ουσιαστική "τροφή" για σκέψη...
   don't give up!

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ juliet 08/06/2012 11:36:55

   Juliet χθες είχα πρόβλημα με το ίντερνετ και δεν πρόλαβα να σχολιάσω εσένα και τη Mara για όσα υπέροχα είπατε στην ανάρτηση για τον Κασιδιάρη και τις Κανέλη - Δούρου.
   Δεν είναι μόνο ότι, εδώ μέσα, τα κορίτσια μας φοράνε παντελόνια.
   Είναι κυρίως ότι, και σας ευχαριστώ γιαυτό, προσπαθείτε να αλλάξετε την οπτική με την οποία βλέπουμε τα πράγματα.
   Μια οπτική αριστερής αμβλυωπίας και φυσικά μαζικό εθνικό στραβισμό.
   Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο σαν σύνολο.
   Και πάλι ευχαριστώ!

   • juliet avatar
    juliet @ Σπορέας 08/06/2012 11:43:47

    αγθ και Σπορέα
    Tαπεινά σας ευχαριστώ ....και με συγκινήσατε ...για την Πατρίδα!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ juliet 08/06/2012 11:57:13

   Juliet μου. Τα σέβη μου.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/06/2012 10:37:49

  Γιάννη, εξαιρετικά λιτή και γλαφυρή παρουσίαση.
  Φοβάμαι όμως πως η δικλείδα του διχασμού έχει απελευθερωθεί. Η απουσία του κράτους (κρατώ=εφαρμόζω το νομο αδιακρίτως), η ατιμωρησία και η αραιωμένη εθνική συνείδηση και συνοχή μαε οδηγούν σε χαλεπείς ατραπούς.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Νίκος Αργεάδης 08/06/2012 11:56:11

   Αγαπητέ μου Νίκο καλημέρα. Σπείραμε ανέμους και θερίζουμε θύελλες όπως έγραφε χτeς ο Αδέξιο Δεξιός. Εκφράζω μια κραυγή αγωνίας, έστω και από μακριά, να συνέλθουν ορισμένοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αν αφεθεί ο λαός σε αυτή τη δίνη έτσι, θα κάνουμε άλλα εβδομήντα χρόνια να σβήσουμε το μίσος που θα ξαναφωλιάσει στις καρδιές όλων.

 5. Θ.Δ avatar
  Θ.Δ 08/06/2012 11:44:53

  Για να μην υπαρχει εθνικος διχασμος πρεπει να υπαρχει κοινη εθνικη συνειδηση που θα ενωνει τους πολιτες μιας χωρας.

  Οι αριστεροι ως γνωστον λενε πως δεν εχουν εθνικη συνειδηση αλλα μονο ταξικη-κομματικη οποτε ο διχασμος ειναι αναποφευκτος και ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας!

  ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

  Εχθες η κυρια Δουρου αμεσως μετα το επεισοδιο αντι να πει κατι κατα της βιας και του διχασμου ανεφωνησε χτυπωντας το χερι στο τραπεζι:

  "ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΥΣΧΑΔΩΝ"

  Ειπατε κατι περι...διχασμου και εμφυλιου σπαραγμου?
  Το σχετικο βιντεο υπαρχει στο δεξι-εξτρεμ!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Θ.Δ 08/06/2012 11:51:19

   Το είδα αγαπητέ μου. Δυστυχώς έτσι είναι. Αλλά και στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς υπάρχουν και νουνεχείς άνθρωποι που είναι πατριώτες, αλλά και επιζώντες του σπαραγμού. Οι νεόκοποι επαναστάτες ας ρωτήσουν τους τελευταίους τι σημαίνει αυτό που οραματίζονται.

 6. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 08/06/2012 11:51:53

  Φιλτατε Γιάννη Όπως τα λες,τρέλα κ´ μόνο τρέλα επικρατεί ο θεός να βάλει το χέρι του,Όσο για τα κορίτσια Εδώ μέσα που γράφει κ´ ο φίλος πιο πάνω πράγματι μας κάνουν υπερήφανους !!!!!!!!!!!!

  • juliet avatar
   juliet @ Διηνεκης 08/06/2012 12:33:47

   Διηνέκη
   καλημέρα ,εμείς είμαστε περήφανοι που στα ξένα κρατάτε την Ελλάδα ...και που την εκπροσωπείτε επάξια....ξέρω.
   :)

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Διηνεκης 08/06/2012 12:37:00

   Φίλε Διηνέκη - το όνομα αυτό με συγκινεί!-ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω. Βλέπω ότι οι ξένες Δυνάμεις χρησιμοποιούν τα ίδια πιόνια και την ίδια μέθοδο εκμεταλλευόμενοι το προπατορικό μας αμάρτημα. Και μερικοί νομίζουν ότι θα κάνουν επανάσταση τρομάρα τους. Αλλά υπάρχουν και εκ δεξιών πιόνια. Πιόνια οριζοντίως και καθέτως σε μια - πάλι; - χαμένη παρτίδα.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2012 14:13:11

    Γιάννη, σε συγκινεί, ίσως επειδή σε συγκινούν οι ... Θερμοπύλες!!!

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ dikefalosaitos 08/06/2012 14:52:22

     Με συγκινούν αλλά δεν με παραπλανούν.

 7. Θ.Δ avatar
  Θ.Δ 08/06/2012 12:09:30

  Μηπως πρεπει να αποκτησουμε επιτελους συνταγματικο δικαστηριο?

  Σημερα το taxalia και αλλα μπλογκς εχουν αναρτησει βιντεο με υποψηφιο βουλευτη του συριζα να καλει τους ομοιδεατες του σε ενοπλο αγωνα και καταλυση του πολιτευματος!

  Αυτος δεν επρεπε να ειναι μαζι με την Δουρου και τον...Ντερτιλη στην φυλακη?

  Η Ελλας εχει για συνταγμα το συνταγμα των Ελληνων!

  Οταν καποιοι (σαν την κυρια Δουρου) θεωρουν το συνταγμα των κορυσχαδων ως...ιερη σκυταλη τοτε μαλλον βρισκομαστε σε εμφυλιο!

 8. Mara avatar
  Mara 08/06/2012 12:12:35

  Αγαπητέ Σπορέα Καλημέρα!

  Το δίκαιο το προβάλουμε με επιμονή και πείσμα, όχι για να πείσουμε αυτούς που δεν το βλέπουνε, (επηρεασμένοι σχεδόν μέχρι μυελού των οστών από τις αριστερές προπαγανδιστικές τακτικές και μεθοδεύσεις των τελευταίων 38 ετών), αλλά για να υπερασπιστούμε όλους αυτούς που το νοιώθουν και το βλέπουν αλλά παραιτούνται κατά κάποιο τρόπο να παλέψουν και να πολεμήσουν για αυτό.
  Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

 9. kas avatar
  kas 08/06/2012 12:13:21

  +++++ Γιάννη

  Πρέπει τα άκρα και οι ιδεοληψίες τους που περνάνε και πιό μέσα να εκλείψουν.

  Οι αποικιοκράτες πάντε παίζουν τέλεια το παιχνίδι των αντανακλαστικών και οι αδιάβαστοι, ειδικά αν είναι και τσακισμένοι, τσιμπάνε.

  Αν η δημοκρατία θέλει να επιβιώσει πρέπει να σκληρύνει την στάση της απέναντι στα άκρα ανεξαιρέτως και όχι με χρωματιστά γυαλιά.
  Αυτό θα ήταν καταστροφικό...για ευνοήτους λόγους.

  Ο Θεός να μας λυπηθεί...γιατί ακόμα και τώρα μέσα στην φανατίλα ύβρη πράττουμε. Οσο πιο γρηγορότερα καταλάβουμε ότι το σκούξιμο οδηγεί στην βία και στον όλεθρο, τόσο το καλύτερο.

  Δυστυχώς έχει επικρατήσει φόβος...που ως γνωστόν οδηγεί στην dark side. Πάλι καλά που έχει γιούρο και ολυμπιακούς...και ίσως υπάρξει μερική εκτόνωση.

  Μην αρχίσουν πάλι όμως τα ηρωικά. Συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις...δηλαδή λάδι στην φωτιά.

  Το σύστημα...για προφανείς σκοπούς το έχει πάρει μονόπατα, προφανώς για να ρίξει λάδι στην φωτιά. Οσο δεν ισχύει το μέτρον άριστον, αλλά το άμετρον ολέ...δεν θα υπάρξει ελπίς για αυτό τον άμοιρο τόπο.

  Καλό είναι να κλείσουμε....τα μέσα (κάθε είδους) και να στραφούμε με αγάπη στους εαυτούς μας και στους οικείους μας, στους γείτονες και τους φίλους...απομονώνοντας το κτήνος εντός που θέλουν επιτηδείως κάποιοι να κυριαρχήσει και εκτός.

 10. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2012 12:20:37

  Ξέρετε πόσα χρόνια το υποστηρίζω αυτό; Ας μην ξεχνούμε ότι η αλλαγή του Συντάγματος το 85 με τη γνωστή κωμική ψηφοφορία, αποτέλεσε τη νομική βάση της ασυδοσίας του Ανδρεϊκού καθεστώτος, όπου ο πανίσχυρος πρωθυπουργός έκανε στην ουσία ότι ήθελε. Η δε διάχυση "προοδευτικών θεσμών" μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος δημιούργησε τη γενιά της Δούρου και του Τσίπρα.

  • Θ.Δ avatar
   Θ.Δ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2012 12:30:34

   Ας βαλει ο Αντωνης στο προγραμμα του την ιδρυση συνταγματικου δικαστηριου!

   Θα ειναι μια ενεργεια-σταθμος για την νεα μεταπολιτευση!

   Για να τελειωνουμε και με καθε ειδους φασιστες!Κοκκινους,μαυρους,ροζ κλπ!

 11. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/06/2012 12:22:43

  Ο διχασμός είναι δεδομένος. Και δεν έχει βέβαια ιδεολογική βάση.

  Ξεκάθαρα ,απο τη μιά έχουμε μια φεουδαρχία κρατικοδίαιτων βολεμένων , που δεν διστάζουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην καταστροφή προκειμένου να σώσουν τα συμφεροντά τους (απο Δ.Υ μέχρι επιχειρηματίες-βδέλες).

  Απο την άλλη τον "λαουτζίκο" που τους πληρώνει (και ένα μέρος του οποίου , δυστυχώς ,συχνά παρασύρεται απο τις υποσχέσεις τους και τα συνομοσιολογικά παραμύθια τους , και παιζει το παιγνίδι τους)

  Βάλε και τις στρατιές των λαθρομεταναστών , και θα δείς πως μπροστά στο σήμερα ,η Ελλάδα του 1947 ήταν παραδεισένιο τοπίο...

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/06/2012 12:31:42

  Επιτέλους! Άς σπείρουμε τέτοιες οάσεις λογικής στην έρημο του φανατισμού.
  Η χώρα αυτή πλήρωσε ακριβά πολλές φορές τον εθνικό διχασμό και το τερατώδες, αυτοκαταστροφικό εγώ των (δήθεν) "ασυμβίβαστων".
  Από τον "μικρό Εμφύλιο" μέσα στην εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, μέχρι τον Διχασμό που έφερε το 1922 και τον διαρκή διχασμό του Μεσοπολέμου, με χρεωκοπίες και μισή ντουζίνα πραξικοπήματα, Βενιζελικά και Βασιλικά. Ύστερα ο μοναδικός και πιό τραγικός Εμφύλιος στην μεταπολεμική Ευρώπη, "αποκαταστημένοι" μαυραγορίτες εναντίον "φίλων του λαού" πολιτικών τυχοδιωκτών ανεβασμένων στις πλάτες του λαού της ορεινής υπαίθρου, σε μια παρτίδα σκάκι του Στάλιν με τον Τρούμαν. Τέλος το '74 που πλήρωσε πανάκριβα η Κύπρος.
  Και τώρα; "....Μεγαλοεπιχειρηματίες που σπρώχνουν τον κόσμο στην ουτοπία της αξιοπρέπειας μέσω της δραχμής, για να σβήσουν τα χρέη τους και να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα. Νέοι μαυραγορίτες που εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση και το θυμό των απελπισμένων".
  Μία από τα ίδια, "ανίατος Μεσοπόλεμος" με διεθνές υπόβαθρο πάντα την Μεγάλη Κρίση (2008-...), κάπως όπως την άλλη Μεγάλη Κρίση (1929).

  • voter avatar
   voter @ Ο Θείος 08/06/2012 22:07:22

   Ποσο δίκιο έχεις Θείε με την ιστορική αναδρομή που κάνεις και με αυτό το "τερατώδες αυτοκαταστροφικό εγώ " που επικαλείσαι !
   Τελικά ο εμφύλιος είναι πολύ πιό εύκολος από όσο τον εκανε ο Σ. Ραμφος να φαίνεται στις ομιλίες του. Μετα κι απο τα χθεσινά τηλεοπτικά , μοιαζει απελπιστικα κοντα .
   Annivas ante portas !
   Συγχαρητηρια στον αρθρογράφο !

 13. juliet avatar
  juliet 08/06/2012 12:46:56

  Γιάννη ,αφιερωμένο σ'όλα τα Παληκάρια .....και στον Φάκτορα!
  www.youtube.com/watch?v=JvXetS8V3Ys&feature=related

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/06/2012 13:31:42

  Ουτοπικες κραυγες.Θελει δυο για να μην υπαρχει διχασμος και δεν υπαρχουν.
  Η αριστερα ηταν ,ειναι και θα ειναι το κομμα του εγκληματος.

 15. tak avatar
  tak 08/06/2012 14:15:20

  Χαίρε Ιωάννη, αν και η χαρά δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από τη ζωή αλλά, χαρά να έχεις πάντα...
  Θα αναφερθούμε στους θαυμαστές της κάθε ... Καλομοίρας, ζωή να ‘χει και να ‘χουν, που στέκονται απέναντι στο πρόβλημα των επικείμενων εκλογών σαν άγνωστοι μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη.
  Που δεν αντιδρούν, δε νοιώθουν, δεν ανακατεύονται, δεν ασχολούνται και δεν ενοχλούνται.
  Που πληρώνουν τα σπασμένα χωρίς ένα γιατί, αλλά διαμαρτύρονται κάθε που ο χαλβάς Φαρσάλων ανεβαίνει κατά ένα λεπτό.
  Ο λαός, η ελληνική κοινωνία, πρέπει να ξυπνήσουν…
  Πρέπει να αντιληφθούν και να αντιληφθεί και ο καθένας μας, πως στην κούρσα του παγκόσμιου ανταγωνισμού έχουμε μείνει πίσω και πως ο κατά κεφαλήν τσαμπουκάς, δεν αρκεί να εξισώσει τις καταστάσεις σε μια ανταγωνιστική Ευρώπη -παρά τα προβλήματά της- του τρεχαλητού.
  Σήμερα κανείς δεν χαρίζει, πόσο δε μάλλον αυτοί που τρέχουν να προλάβουν σαν παλαβοί, κυνηγώντας τη ζωή που δεν έζησαν στις αγκάλες του υπαρκτού σοσιαλισμού… Μιλάμε για τα κράτη της τέως ανατολικής Ευρώπης.
  Και εμείς εδώ; Ω, εμείς εδώ ψειρίζουμε τη … μαϊμού και αναμένουμε, δηλαδή αναμένουν, ο Τσίπρας και οι «δικοί» του, το κάθιδρο βαθύ ΠΑΣΟΚ, προφανώς και ο κύριος ΔΗΜΑΡ Κουβέλης και σίγουρα η Αλέκα και η παρέα της,την ανάσταση του υπαρκτού σοσιαλισμού, προφανώς μη έχοντας αντιληφθεί πως θαύματα δεν γίνονται σήμερα και πως δεν υπάρχουν αριστεροί θεοί ή μάγοι!
  Αλλά ποιος να τα πει στους θαυμαστές της κάθε ... Καλομοίρας, που ανακάλυψαν στον καυγά της κυρίας Κανέλλη με το χρυσαυγίτη, το ... νόημα της ζωής; Που το θέμα της κάθε συζήτησής τους ήταν αν την πήρε καλά το ντιρέκτ ή το κροσέ του ακροδεξιού βουλευτή - καρατίστα;
  Γιάννη μου ζε ζηλεύω και σε "μισώ" με πολλή αγάπη, που είσαι μακριά... Και δεν σε φτάνουν οι κραυγές του όχλου...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ tak 08/06/2012 14:51:02

   Χαίρε tak.
   Τις κραυγές του όχλου δεν τις ακούω, αλλά τις διαβάζω, τι νοιώθω και τις εισπράτω. Μακάρι να βγω ψεύτης. Αλλά το κλίμα είναι πολύ στραβό. Ο αγώνας "Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο" θα τελειώσει σε λίγο. Και το δίλλημα "Ευρώ-Δραχμή" θα τελειώσει κι αυτό σύντομα. Και μετά; Μετά θα ψάχνουμε για άλλους ενόχους. Και θα φταίει το ζαβό το ριζικό μας, μα πάνω απ' όλα το κρασί. Και θα προσμένουμε, ματαίως, κάποιο θάμα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2012 17:36:12

    Δεν εχεις καταλαβει οπως και πολλοι αλλοι οτι ολα αυτα δεν εχουν καμμια σημασια για τους αριστερους.Ουτε η πτωση των καθεστωτων που στηριζαν τους αλλαξε ουτε νοιαζονται για ευρω και μνημονια.
    Οτι και να κανεις δεν μπορεις να αποφυγεις τη νεα συγκρουση.Παψε να ασχολεισαι με τι κανουν αλλοι λαοι.
    Οι αλλοι λαοι δεν εχουν τους λογαριασμους που εχουμε εμεις.

    • Kanaris avatar
     Kanaris @ ψυχραιμια 08/06/2012 18:53:14

     Αγαπητέ φίλε,
     Λυπάμαι ειλικρινά γιατί το ψευδώνυμο σας δεν συνάδει καθόλου με γενικεύσεις σας του επιπέδου «.. η αριστερά ήταν και θα είναι το κόμμα του εγκλήματος». Ο λαός έχει τούτη ειδικά την περίοδο την ανάγκη να επιστρατεύσει όλη την ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ που του απομένει, για να σώσει τον τόπο από την επερχόμενη λαίλαπα. Το διχαστικό παρελθόν έχει τελειώσει οριστικά, και δεν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε οι Έλληνες μεταξύ μας, εκτός από πόνο και δυστυχία. Τα σχέδια των λίγων αμετανόητων νοσταλγών του χάους, που πορεύονται αντάμα με αυτά των ντόπιων και ξένων καιροσκόπων πρέπει να αντιμετωπίζονται με εξαίρετα άρθρα σαν αυτό του Φαίλτωρα, τα σχόλια του Θείου, και τόσων άλλων.
     Σέβομαι απόλυτα τις τυχόν προσωπικές σας εμπειρίες, ο καθένας μας έχει το δικό του καντήλι του πόνου που σιγοκαίει, και από κανένα δεν ζητήθηκε να ξεχάσει και να συγχωρήσει. Για το καλό των παιδιών μας όμως θα πρέπει κάποτε να διδαχθούμε από το ένδοξο αλλά και τραγικά αδελφοκτόνο παρελθόν μας, για να μην ξανακάνουμε τα ίδια πάλι καταστροφικά λάθη.

   • tak avatar
    tak @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/06/2012 18:40:26

    Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού αλλά κάποιοι ακόμα Γιάννη μου το θεωρούν παιχνίδι. Να θυμηθούμε αυτό που λέγαμε και υποστηρίζαμε πάντα... Ίσως τώρα προβάλει επιτακτικότερη η ανάγκη, παρά ποτέ, να δημιουργήσουμε αυτό το περίφημο κόμμα αρχών... Στο οποίο να πιστέψουμε και το οποίο να υπηρετήσουμε με συνέπεια, αν θέλουμε ποτέ να δούμε τη δημοκρατία στη χώρα μας και τους Έλληνες πολίτες αντί για φόρου υποτελείς που τους κατάντησαν -με την ανοχή τους βέβαια- τελευταία... Δεν ξέρω τι άλλο να πω, έχω μπερδευτεί τόσο πολύ...

 16. victoria (true) avatar
  victoria (true) 08/06/2012 20:39:56

  Γιάννη πολύ καλό.
  Ο μόνος προβληματισμός που καταθέτω είναι αν μιλήσεις με σοβαρό συριζαίο και του πεις να συζητήσουμε σοβαρά, να βρούμε λύση, κόφτε όμως κι εσείς τα ακραία, θα σου πει πως "δεν μπορώ να συγκρατήσω τους δικούς μου".

 17. Aποσβολωμενος!!! avatar
  Aποσβολωμενος!!! 09/06/2012 00:18:44

  Kυριοι απο το 1974 μεχρι σημερα καταφερε η Αριστερα στην Ελλαδα να σβησει περιτεχνα απο την πλατην της την συμμετοχη της στον εμφυλιο και οτι δεινα εφερε αυτος στον τοπο...μισος, διχασμο, φυγη μυαλων στο παραπετασμα, 42000 νεκρους-ενω οι απωλειες στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο της Ελλαδας ηταν 13000 νεκροι!!! Αντι να κανει την αυτοκριτικη της ως οφειλε και να γινει σοφοτερη συνεχισε με 17 Νοεβρηδες να σκοτωνει,να διαλυει την οικονομια με απεργιες, με καταστροφες και καψιμο περιουσιων, με ασυλα πανεπιστημιων για να βρισκουν υποθαλψη οι τραμπουκοι της!!! Ακομα δεν μπορει να ξεπερασει τα κομπλεξ της οτι δεν καταφερε να κανει την χωρα Β.Κορεα!!! Το τανγκο δυστυχως θελει δυο να το χορεψουν και τα παλληκαρια δεν εχουν σκοπο ποτε να τον χορεψουν αυτον τον χορο παρα να συνεχιζουν να μας ΄΄χορευουν''!!! Ο διχασμος εξαλλου ειναι στο DNE του Ελληνα...τα χειροτερα ερχονται...καποτε ο αειμνηστος Λεωνιδας Κυρκος ειπε σε ενα βιβλιο του οτι οταν με τα απο πολλα χρονια καταλαβε ποια ηταν η ''ποιοτητα''του Ζαχαριαδη και οι συν αυτον,ωστε ευγνωμονουσε την τυχη της Ελλαδιτσας που αυτοι οι ΄΄λιγοι'' δεν πηραν τα ηνια της χωρας στα χερια τους!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.