#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2013 10:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι σε νέα μέτρα, αλλαγές στο νόμο για τα ακίνητα, αποφάσισαν Σαμαράς - Βενιζέλος Μπορεί η δολοφονία στο Κερατσίνι να μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, υπάρχουν όμως και τα θέματα της οικονομίας καθώς η τρόικα καταφτάνει και η κυβέρνηση πρέπει να συντονιστεί. Αυτή ήταν και η στόχευση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου που συναντήθηκαν στο Μαξίμου και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την προγραμματική συμφωνία η οποία θα δημοσιοποιηθεί πριν τις 7 Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά την οικονομία συμφωνήθηκε να μη δεχθεί η χώρα άλλα μέτρα. Σε περίπτωση που υπάρξει χρηματοδοτικό κενό την περίοδο 2015-2016 αποφασίστηκε ομόφωνα να καλυφθεί με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και σε καμιά περίπτωση με νέο δάνειο. Αυτή θα είναι και η διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθηθεί στις συναντήσεις με την τρόικα.

Πάντως, οι εκτιμήσεις δείχνουν πως στο τέλος του 2013 θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι στο 2014 δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί και θα παρουσιαστεί πριν τις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή πριν αρχίσει η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής.

Αναφορικά με το θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έμειναν σύμφωνοι στη “γραμμή” ότι ΕΑΣ και ΕΛΒΟ χωρίζονται σε στρατιωτικό και πολιτικό κομμάτι, προσθέτοντας ότι όσον αφορά στο στρατιωτικό κομμάτι θα επιδιωχθεί να αναπτυχθεί και εσωτερικά και εξωτερικά.

Τέλος, σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις προβλέψεις του σχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα δοθεί σε διαβούλευση, για την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων, στο οποίο περιλαμβάνονται και η φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι “δεν βγαίνει” γιατί δημιουργεί επιβαρύνσεις και ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί ξανά ώστε να είναι πιο ουσιαστικό και ισορροπημένο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 19/09/2013 10:36:38

  Τα γεγονότα & οι εξελίξεις , τους εχουν ξεπεράσει .....
  ΑΣ σταματήσουν να φεύγουν εταιρείες από την Ελλάδα ...ΚΑΙ αφηστε τα νεα μετρα που εινα ΚΟΝΤΑ .

 2. sotiris avatar
  sotiris 19/09/2013 10:58:22

  Δηλαδή, αν και δεν μας το λένε καθαρά, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν:
  1. Οτι δεν θα πλειστηριαστεί καμμία Α' κατοικία όταν ο ιδιοκτήτης της αποδεδειγμένα δεν έχει άλλη κινητή ή ακίνητη περιουσία. (Το εγγυάται προσωπικά ο Σαμαράς)
  2. Δεν "βγαίνει" το νομοσχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και Αγροτεμαχίων και Οικοπέδων και δεν θα εφαρμοστεί. (Βενιζέλος)
  Θα σχεδιαστεί ξανά απο την αρχή και σε 1-2 χρόνια (είναι ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος για επανασχεδιασμό απο την αρχή) θα επανέλθει προς διαβούλευση για να δούμε αν θα συμφωνήσουν επ' αυτού οι κοινωνικοί εταίροι.
  3. Δεν θα υπάρξει πλέον ούτε για το 2014-2016 ΟΥΔΕΜΙΑ περικοπή και μάλιστα αναδρομική απο τον Ιούλιο του 2012 όπως συζητήθηκε, σε μισθούς-συντάξεις-εφάπαξ, διότι οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει την περίοδο 2015-2016 αποφασίστηκε ομόφωνα να καλυφθεί με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και σε καμιά περίπτωση με νέο δάνειο.
  Αν δεν τηρηθούν αυτά, εννοείται οτι η κυβέρνηση θα πέσει, είτε αρνούμενη να υποχωρήσει έστω και σε μια απο αυτές τις τρείς κόκκινες γραμμές της, είτε διότι τώρα είναι τόσο εκτεθειμένη έναντι του λαού, που θα την ρίξει εκείνος στις εκλογές...Οψώμεθα.

 3. Anonymouse avatar
  Anonymouse 19/09/2013 11:35:07

  Ωραια αυτοι τα βρηκαν μεταξυ τους ,τα συμφωνησαν, σφιξαν τα χερια.

  Η τροϊκα τα ξερει ;

 4. Hawk avatar
  Hawk 19/09/2013 12:03:09

  Πωπω όταν βλέπω τις κοιλιές του Βενιζέλου νομίζω ότι θα μας ρουφίξει όλους με το καλαμάκι..... Προφίλ βρε φωτογράφοι, το προφίλ δεν το ξέρετε.

  • Δεσποινα avatar
   Δεσποινα @ Hawk 19/09/2013 14:20:49

   Αντε τωρα να πεις οτι αυτοι οι δυο μαζι τα φαγανε...ποιος να σε πιστεψει ?

 5. Drego avatar
  Drego 19/09/2013 16:18:36

  Δε χρειαζεται να προσπαθήσει ιδιαίτερα η κυβέρνηση για να δώσει στον Τσίπρα αυτοδυναμία.
  Η εφαρμογή του ενιαίου φότου για τα ακινητα με τη μορφή που έχει δει τη δημοσιότητα ειναι αρκετή.
  Μόλις καταφθάσουν τα πρωτα ραβασάκια για φόρο,
  α) στα άχρηστα και μη παραγωγικα οικόπεδα και αγροτεμάχια,
  β) στα ημιτελη και ξεχασμένα κτίσματα χωρίς ρεύμα -λες και οι κατοχοί τους αν ειχαν χρήματα δε θα τα ειχαν ολκληρώσει εντός 5ετίας-,
  γ) στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακινητα - λες και οι 600.000 έλληνες που διεκοψαν την παροχή ρεύματος προτιμούσαν το σκοτάδι,
  δ) στα ξενοίκιαστα και εγκατελειμμένα διαμερίσμα
  ε) στις αποθηκες και τις στάνες στους βοσκότοπους,
  και στ) στα υπό ανέγερση κτίσματα με εργοταξιακό ρεύμα – λες και ο κατασκευαστής θα τα πουλήσει σίγουρα ακομη και αν κανει δώρο το ενα στα τρία διαμερίσματα,
  ένα πράγμα είναι σίγουρο.
  Σαμαράς και Βενιζέλος θα ψάχνουν για τις ψήφους τους μαζί με τους 300 υποψήφιούς τους, με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΥΖΑ με διαφορά από το δεύτερο τη Χρυση αυγή.
  Ο Ελληνας έχει αποδεχτεί πολλα με υπομονή, καρτερικότητα και αξιοπρέπεια. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να δεχτεί να χάσει την περιουσία του χωρίς μάχη.

  Η κυβερνηση θα μετράει μέρες και οι δημοσκοπήσεις θα την συρουν βίαια σε εκλογές εάν δεν εχει πέσει εκ των έσω.
  Και καλά ο Βενιζέλος κάτι φαίνεται να καλαβαίνει.
  Πού είναι ο Σαμαράς, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο Ελληνας ταυτίζεται με το ακίνητο και δεν θα αφήσει ακόμη και το κράτος να το ακουμπήσει ???
  Πού πήγαν οι απόψεις του ότι η ανάπτυξη ξεκινάει στην Ελλάδα πρώτα από τον τομέα της οικοδομής???
  Είναι τόσο άδικη η φορολογική μεταχείριση μεταξύ ακινήτων και τάξεων ιδιοκτητών που δεν μπορώ να την κατανοήσω.
  Ημιτελή ακίνητα προβλέπεται να πληρώνουν ιδιο φόρο με τα ολοκληρωμένα, κατοικήσιμα που αποδίδουν εισόδημα. Οικόπεδα σε βουναπλαγιές προβλέπεται να πληρώνουν ίδιο φόρο με κεντρικά που χρησιμοπούνται ως χωροι στάθμευσης και παράγουν εισόδημα. Ε!!! Όχι και τόση προχειρότητα και κουτοπονηριά.
  Δεν πρόκειται ποτέ πολιτικά να περάσει. Είναι δνατό ο Σαμαράς να μη βλέπι αυτό που έρχεται και να συνεχίζει με τη λογική του Στουρνάρα.

  ‘Ελεος πια βγείτε από το λήθαργο. Θα χαθούν τα πάντα και οι θυσίες και τα πρώτα καλά αποτελέσματα της χώρας.

  Η Τρόικα μπορεί εύκολα να πειστεί αφού στόχος της ειναι πρώτα η πάταξη της φοροδιαφυγης και η δικαιότερη κατανομή φόρων μεταξύ εισοδηματικών τάξεων. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η Τρόικα θα προτιμούσε ελαφρυνση 30Κ και 40Κ ευρώ το χρονο για μεγαλοιδιοκτκήτες και επιβολη φορου ακομη και σε ανέργους που έχασαν τα πάντα, αλλά κατεχουν περουσία που είτε δημιούργησαν οι ίδιοι στις καλές εποχές είτε προήλθε από κληρονομιά. Δεν έχει σημασία.
  Η κυβένηση δεν θα αντεξει και αυτό θα το πληρωσει ο τόπος αν δεν ξυπνησει ο Σαμαράς ήδη από χθες. Ο Ελληνας εχει δεχτεί τα πάντα. Οχι όμως και δημοπράτηση της περιουσίας του. Αν πάλι ο στοχος είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μεταβίβαση ελληνικής ιδιωτικής περιουσίας στους ξένους σε τιμή ευκαιρίας, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, αλλα θα πρέπει να το γνωρίζει και ο λαός. Θα πέσουν πιο γρήγορα.
  Θα μου πείτε και μετά τί???
  Εδώ η αντιπολίτευση πασχίζει μηπως απολυθούν οι επίορκοι και χάσει κανένα ψήφο, ενώ δε λέει κουβέντα για τις αβαστακτες επιβαρύνσεις από το χαράτσι των ακινήτων.
  Προφανώς θέλει να το βρει το βήσμα έτοιμο, όταν αναλαβει την εξουσία. Τα βήσματα που μπαίνουνε δεν βγαίνουνε, όσο εξυπηρετούν την επιβίωση των κυβερνόντων. Ο προηγούμενος έχει την ευθύνη.
  Η Ελλαδα όμως θα το έχει πληρώσει. Και μαλιστα πολύ ακριβά αφου δεν θα επαρκεί η μετανάστευση των πιο παραγωγικών μυαλών στο εξωτερικό , αλλά θα ακολούθήσει και η μετακόμιση όσων μείνουν στα υπόγεια και τις αποθήκες, εάν και εφόσον γλυτώσουν τον Κορυδαλλό.
  Ευχαριστώ για το βήμα.

 6. daresome avatar
  daresome 19/09/2013 17:03:19

  Τα είπανε, τα συμφωνήσανε αλλά δεν τα ανακοινώσανε. Μέχρι να τ΄ανακοινώσουν λοιπόν, ας κρατάμε μικρό καλάθι ... Αλλά και όταν (και αν) το ανακοινώσουν, πάλι μικρό καλάθι ας κρατάμε. Γιατί από υποσχέσεις και εξαγγελίες άλλο τίποτα, έχουμε φάει με το κουτάλι ..... και ταυτόχρονα αδειάζει η τσέπη μας ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.