#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/02/2013 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι σε αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος λέει ο Όλι Ρεν(Ανανεωμένο) Νέο «στοπ» στις ελληνικές ελπίδες για αναθεώρηση του προγράμματος εξαιτίας του λάθους με τον πολλαπλασιαστή, έβαλε ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν τονίζοντας ότι το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί πιστά και δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησής του. Ερωτηθείς για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Ρεν απέδωσε τη βαθύτερη από το αναμενόμενο ύφεση της οικονομίας και την υψηλή ανεργία στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στη χώρα καθώς και στα μειονεκτήματα εφαρμογής του προγράμματος, σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τoν επίτροπο οικονομίας, συνέβαλε στο αίσθημα φόβου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και οδήγησε σε εκκροή κεφαλαίων από τη χώρα. Πρόσθεσε πως η μείωση της ανάπτυξης στην ΕΕ είχε αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές.

Στην εκτίμηση ότι τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να αναμένονται περί τα τέλη του 2013 καταγράφοντας οριακή ανάπτυξη το 2014, καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις οικονομικές προβλέψεις της περιόδου 2012-2014 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ο Όλι Ρεν υπενθύμισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 είχε φτάσει στο 15,6% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η χώρα να απωλέσει την πρόσβασή της στις αγορές.

Σε ερώτηση αν το ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται αναθεώρηση, ο Όλι Ρεν απάντησε ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει αναθεωρηθεί, βάσει των εξελίξεων, κυρίως σε ό,τι αφορά την ύφεση και υπενθύμισε ότι το χρονοδιάγραμμα για δημοσιονομική προσαρμογή επιμηκύνθηκε κατά δύο επιπλέον χρόνια. «Το κλειδί της εξόδου από την ελληνική κρίση συνεχίζει να το έχει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, η Βουλή, η διοίκηση και οι αρχές της χώρας πρέπει να εφαρμόσουν πλήρως το πρόγραμμα, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, ο επίτροπος Ρεν παρέπεμψε στην επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ. Στην επιστολή αυτή ο κ. Ρεν σημείωνε μεταξύ άλλων πως η συζήτηση για τους πολλαπλασιαστές «δεν βοηθά», επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχει κίνδυνος «να διαβρώσει την εμπιστοσύνη που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια με πολλαπλές ολονύχτιες συζητήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/02/2013 17:20:26

  Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, γιατί δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από άλλοθι για αδράνεια.
  Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σε όλα τα επίπεδα. Χιλιοειπωμένα.
  Η κυβέρνηση το γνωρίζει και δίνει αγώνα προς την δέουσα κατεύθυνση.
  Στην ουσία όλες οι πολιτικές δυνάμεις το γνωρίζουν πλέον πως μόνο ουσιαστικές αλλαγές, θεσμικές, διοικητικές, δομικές, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την αναγέννηση του Έθνους.

  Η κρίση στη χώρα μας δεν είναι ζήτημα αριθμών και λογιστικό.
  Είναι ζήτημα της συνολικής λειτουργίας της κοινωνίας μας.
  Αφορά τους θεσμούς, τις νοοτροπίες κι όλους εκείνους τους συντελεστές που δημιουργούν παραγωγή υλικής και ηθικής υπεραξίας.
  Η χώρα μας σταμάτησε τα τελευταία 30 - 20 χρόνια να παράγει υπεραξία.
  Η κατάρρευση ήταν επόμενο.

  • M.Γ avatar
   M.Γ @ Μανιάτης 22/02/2013 19:38:43

   Πες τα ομως ολα : Ειναι ζητημα της συνολικης λειτουργιας της κοινωνιας μας που εχει αναδειξει και στηριξει ενα αεναως ανακυκλουμενο σαπιο πολιτικο συστημα, το οποιο παριστανει τωρα οτι επιχειρει την "διασωση" και την αναμορφωση της χωρας, ενω το μονο που κανει ειναι οτι προσπαθει να διασωθει πασει θυσια. Κι οταν λεμε "πασει θυσια", εννοουμε οτι δεν δισταζει να καταστρεψει και να ξεπουλησει τα παντα, με την ανοχη βεβαιως ή και την στηριξη μιας μεριδας του πληθυσμου που απλως "oργιζεται" και αμπελοφιλοσοφει με ποδοσφαιρικη νοοτροπια.

  • Thalis avatar
   Thalis @ Μανιάτης 22/02/2013 19:44:29

   Αγαπητέ Μανιάτη,
   δυστυχώς αντιλαμβάνεσαι πολύ σωστά το πρόβλημα. Υποθέτω θα αντιλαμβάνεσαι επίσης οτι οι βασικοί υπεύθυνοι για την ύπαρξή του είναι οι κυβερνώντες πολιτικοί μας.
   Αν αυτοί δώσουν τον αγώνα προς την δέουσα κατεύθυνση, η Ελλάδα ΘΑ αλλάξει σε όλα τα επίπεδα.
   Ομως ο αγώνας αυτός δυστυχώς δεν άρχισε . Το πρώτο προαπαιτούμενο και συμφωνηθέν εδώ και πανω απο 1 χρόνο είναι η απόλυση και όχι η "εφεδρεία" των 125.000 παρανόμως διορισθέντων απο πολιτικούς της συγκυβέρνησης. Αν η κυβέρνηση το γνωρίζει και δίνει αγώνα προς την δέουσα κατεύθυνση τότε γιατί δεν αρχίζει απο το Α και ψάχνει διαρκώς μεταξύ Ζ , Κ και Χ?
   Βεβαίως και το πρόβλημα αφορά τους θεσμούς, τις νοοτροπίες κι όλους εκείνους τους συντελεστές που δημιουργούν παραγωγή υλικής και ηθικής υπεραξίας. Αν κάποτε η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να επέμβει και κυρίως να ΔΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ στούς τομείς αυτούς που πολύ σωστά προσδιορίζεις, τι μπορούμε να κάνουμε εσύ και εγώ μόνοι οι δυό μας κύριε Μανιάτη μου?

 2. V avatar
  V 22/02/2013 19:27:30

  Θελω να δω, θα παραμεινει τωρα η ΔΗΜΑΡ στην κυβερνηση?

  • dim avatar
   dim @ V 22/02/2013 22:43:00

   Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται τελικά, και υπάρχουν και πράγματα που δε λέγονται αλλά γίνονται... Εγώ προτιμώ τα δεύτερα, και είμαι σίγουρος ότι και ο Κουβέλης είναι αυτής της σχολής...

   Αυτά που ήδη πήραμε από τη διαπραγμάτευση την τελευταία (όλη και ακόμα παραπάνω δόση, κούρεμα 40 δις, χαμηλά επιτόκια, πληρωμή τόκων και χρεωλυσίων μετά από 10 και 15 χρόνια, ρήτρα θετικής αποκλισης για μοίρασμα του 70% για αποκατάσταση αδικιών, δέσμευση ότι αν η ύφεση είναι παραπάνω από τη προβλεπόμενη δε θα παρθούν νέα μέτρα, δέσμευση ότι αν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα μας κουρέψουν το χρέος κι άλλο...), είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόταν ο κάθε καλοπροαίερετος Έλληνας (εντάξει υπάρχουν και οι ΤσιπροΚαμμένοι που φαντάζονται ότι μπορούν να πάνε εκεί, να απειλήσουν με πυρηνικά, να σκίσουν τα μνημόνια, να τους βρίσουν ως ευρωναζί, τοκογλύφους, δυνάμεις κατοχής κλπ και οι δανειστές να κάτσουν σούζα και να τους δώσουν ο,τι τους ζητήσουν)…

   Αλλά και αυτά που θα παίρνουμε καθημερινά μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες και διαπραγματεύσεις (πχ αύξηση ΕΣΠΑ, δεσμεύσεις Ολλάντ κλπ κλπ…), καθώς και το ότι δε θα ζητηθούν νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις, το ότι θα μειωθούν οι φόροι στην εστίαση κλπ, καθώς και το νέο κούρεμα και νέα πακέτα για ανάπτυξη θα είναι πιο πολλά και πιο «αποδοτικά» στην πράξη, από την όποια δήλωση ότι θα υπάρξει αναθεώρηση του μνημονίου…

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/02/2013 20:37:24

  Η χώρα μας είναι σε κατάσταση αιχμαλωσίας στρεβλών νοοτροπιών και μη παραγωγικών συμφερόντων.
  Συμμερίζομαι τον σκεπτικισμό σου.

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/02/2013 20:39:05

  Ναι γιατί λατρέψαμε την καινολογία. Ποιά επαγγέλμα ακόμη ανθούν;
  Νομικοί και φιλόλογοι!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Μανιάτης 22/02/2013 20:39:32

   την κενολογία....

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 23/02/2013 13:57:43

  Η κρίση στην Ελλάδα και η κρίση στην Ελλάδα.
  Ακόμη μιλάμε για την κρίση στην Ελλάδα λες και είναι μοναδικό ελληνικό φαινόμενο. Η κρίση αφορά την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Σλοβενία. Η ύφεση απειλεί το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την ίδια τη Γερμανία. Κι εμείς μιλάμε για την "κακιά" Ελλάδα.
  Δεν καταλαβαίνετε ότι όσο είμαστε μέσα στην ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση; Η κρίση εφευρέθηκε για να κινεζοποιήσει τους μισθούς και τις παροχές των Ευρωπαίων, και για να τρίβουν τα χέρια τους 100 τραπεζίτες στην Φρανκφούρτη. Θέλετε να μας κυβερνούν νερόβραστοι χαρτογιακάδες σαν τον Ρεν;
  Αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα πρέπει να βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ.
  Και εγώ που τα λέω αυτά, ΔΕΝ είμαι του ΚΚΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.