#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/02/2011 23:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι πια πειραματόζωα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤΤο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη πορεία του το 1974, με ηγέτη έναν ομολογουμένως χαρισματικό πολιτικό, και αγκαλιάστηκε (όχι αμέσως) από μια τεράστια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού που αποτελούνταν από αντιδεξιούς, και όχι απαραίτητα αριστερούς ψηφοφόρους, που επί δεκαετίες ολόκληρες ήταν αποκλεισμένοι από το πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Εκμεταλλευόμενο πιασάρικα συνθήματα, σλόγκαν, και απλοϊκές εθνοκεντρικές «φιλοσοφίες» της δεκάρας, που απευθύνονταν περισσότερο στο θυμικό παρά σε οτιδήποτε άλλο, το «κίνημα» κατάφερε να προσελκύσει μάζες, αλλά και να ανοίξει τον «τρίτο δρόμο» προς το «σοσιαλισμό», μαζί και τις πόρτες της εξουσίας σε ένα ολόκληρο συνοθύλευμα παπατζήδων, αεριτζήδων, καιροσκόπων, αλλά και γνήσιων δημοκρατών.

Στη πρώιμη φάση του στην εξουσία, έκανε κάποιες μεθοδευμένες κινήσεις, που κυριολεκτικά άλλαξαν τόσο τον πολιτικό, όσο και τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. Έδωσαν πρόσβαση στους αποκλεισμένους, και αυτό ήταν σημαντικό. Μια όμως από τις σημαντικότερες παρενέργειες, ήταν και η γενικευμένη ισοπέδωση… προς τα κάτω. Ήταν η εποχή όπου κυριάρχησε η φτήνια και το πολιτισμικό τίποτα. Τα πάντα όλα πουλήθηκαν στον βωμό του «βαθέματος» της «πλέριας» δημοκρατίας. Η χαρά δηλαδή του κάθε μηδενικού, που δηλώνοντας Πασόκος, ξαφνικά απέκτησε πρόσβαση στα απόμακρα άλλοτε μεγάλα σαλόνια.

Η χούντα είχε κάνει «κύριους» διάφορους ασήμαντους μέσω δανείων κλπ. Το ΠΑΣΟΚ έκανε κάτι αντίστοιχό, όχι με δάνεια, αλλά με θέσεις και αξιώματα. Είτε με δάνεια, είτε με διορισμούς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η εξάρτηση.

Στη συνέχεια, ξεφεύγοντας από τα μούσια, τα αντάρτικα, τα ζιβάγκο, και τα αμπέχονα, το ΠΑΣΟΚ έγινε καθεστώς. Διότι καλά τα αντάρτικα, αλλά θέλουν και αντάρτες, όχι ντιντίδες. Η σύγκλισή του με το οποιοδήποτε φιλελεύθερο ή δεξιό κόμμα ήταν απόλυτη. Η εμπλοκή του με χρηματιστήρια, ομόλογα, hedge funds, κότερα, και πρώτο τραπέζι πίστα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο Πάνος Τζαβέλας αντικαταστάθηκε από τη Ρίτα Σακελαρίου, και o Μαρξ από τον Φρίντμαν. Οι υπουργοί του, τα στελέχη του, οι κομματικοί του μπάστακες, ακόμη κι οι οπαδοί του, όλοι μα όλοι θύμιζαν γιάπηδες βγαλμένους από την ταινία Wall Street. Παντού κυριαρχούσαν τα cohibas, οι μπέμπες, και η κουλτούρα Λεπά. Τόσο σοσιαλισμός δηλαδή.

Ο απλός λαός μπορεί να περνούσε καλά, δανειζόμενος ακόμη και για να πάει τριήμερο στην Αράχοβα ή στο Μπαλί, αλλά σε γενικότερο επίπεδο η οικονομία καταστρέφονταν και τα εθνικά θέματα έπιαναν επικίνδυνα πάτο. Ήρθε και η φαντεζί Ολυμπιάδα και μας αποτέλειωσε. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την αθρόα εισαγωγή λαθρό και μη μεταναστών, με τη παρεπόμενη πρωτοφανή για τα δεδομένα μας εγκληματικότητα, το γλυκό ήρθε και έδεσε για τα καλά.

Και να λοιπόν ξανά μανά το νέο ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη του τον κάθε άλλο παρά χαρισματικό, άχρωμο και άγευστο Γιωργάκη, να επανέρχεται στα πράγματα, υποσχόμενο λαγούς με πετραχήλια και μπουκώνοντας με ψέματα έναν ολόκληρο λαό, που πνιγμένος στα απόνερα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έψαχνε απεγνωσμένα το ψέμα, για να κρεμαστεί πάνω του και να πιστέψει τα απίστευτα, ότι δηλαδή υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Έλα όμως που όχι μόνο δεν υπάρχει φως, αλλά το ένα τούνελ οδηγεί στο άλλο, και όλα μαζί εν είδη λαβύρινθου, μας οδηγούν στα σκοτεινά τάρταρα, με μπροστάρη τον Γιωργάκη, και τα άλλα καλά παιδιά του νέου σοσιαλισμού, που δεν διαθέτουν ούτε καν φακό.

Η ευκαιρία για το νέο ΠΑΣΟΚ, που κατά τη γνώμη μου εκτελεί προδιαγεγραμμένη πορεία και προδιατεταγμένη αποστολή, άσχετα αν τα μισά και πλέον επίσημα στελέχη του μπορεί να μη το αντιλαμβάνονται καν, ήταν μοναδική. Με πρόσχημα τη κρίση, το ΔΝΤ, το μνημόνιο, κλπ. κατάφερε να περάσει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ότι απαράδεκτο μέτρο ονειρεύεται η «νέα τάξη» εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα ζει σαν υποκείμενο σε πείραμα κάποιου ψυχολόγου της παγκοσμιοποίησης, χάνοντας προνόμια και κεκτημένα, που γενιές ολόκληρες Ελλήνων και μη, αγωνίστηκαν για να κερδίσουν.

Και όπως στα περίφημα αυτά ψυχολογικά πειράματα, όπου οι εθελοντές «πειραματόζωα» κάνουν πράγματα που δεν θέλουν, και από τα οποία μπορούν να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή (αλλά περιέργως δεν το κάνουν), έτσι κι εμείς, ωσάν υπνωτισμένοι, λες και είμαστε mesmerized, ακολουθούμε πειθήνια τα κελεύσματα του κάθε Παπακωνσταντίνου, και δεχόμαστε σαν ζαλισμένοι και αδιαμαρτύρητα σχεδόν, το κυριολεκτικά καθημερινό χαστούκι, που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση μας, με το πρόσχημα της ….τρόικας. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι, και σε τι διαφέρει το σημερινό καθεστώς από το αντίστοιχο της κατοχής; Όπου με πρόσχημα τους Γερμανούς μπόσηδες, η τότε κυβέρνηση απλά διεκπεραίωνε τις διαταγές;

Ε, λοιπόν, όπως και τα ποντίκια, που αν τα βάλεις στη γωνία, πηδάνε για το λαιμό, έτσι κι εμείς, στη γωνία εδώ και καιρό, θα πρέπει να ορμήξουμε για το λαρύγγι. Και δεν χρειάζεται κάποιο σάλτο μορτάλε, ούτε χρειάζεται να γίνουμε Λιβύη. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μας κυβερνά με τη συναίνεσή μας. Και πως αν την αποσύρουμε, το ΠΑΣΟΚ θα φύγει με ελαφρά πηδηματάκια. Κάπως όπως και ο Μπουμπάρακ, αλλά χωρίς αίματα. Μπορούμε πολύ εύκολα, ανά πάσα στιγμή να πούμε «όχι άλλο, δεν θα πάρουμε», και να ζητήσουμε να εξαιρεθούμε από το πείραμα. Να πάμε σε εκλογές. Σύντομα. Να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, πιο γνήσιο, σαφώς πιο άφθαρτο, και εν πάση περιπτώσει όχι τόσο ξεκούδουνα πουλημένο… Στο χέρι μας είναι.

Strange Attractor

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 25/02/2011 23:09:57

  Καλά, κι ο Σαμαράς δεν είναι παρθενογέννεση, από μεγάλο τζάκι είναι κι αυτός.
  Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουμε και κάτι καλύτερο ή τουλάχιστο δε φαίνεται στον ορίζοντα.
  Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε πότε ο Σαμαράς θα ζητήσει να γίνουν εκλογές. Τα έχουμε πει, εσωκομματικές ισορροπίες, σωστό timing που οφείλει να λάβει υπόψή του, αλλά να μην το πολυκαθυστερεί διότι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του θα τον θεωρήσουν κι αυτόν κομμάτι του προβλήματος.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ σιδεράκιας 25/02/2011 23:19:03

   Γίνεται και χειρότερα;
   Ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα, θέλει να δει κάτι να γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Αν δεν κάνω λάθος, το είχε πει ο Gerhard Schroeder, δεν υπόσχομαι να τα κάνω καλύτερα, υπόσχομαι να τα κάνω αλλιώς.

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ σιδεράκιας 25/02/2011 23:34:29

   ποιό είναι το μεγάλι τζάκι??η πηνελόπη δέλτα..ήμαρτον..

   • nostos avatar
    nostos @ περήφανος δεξιός 25/02/2011 23:59:16

    Ασχετα αν συμπαθω το Σαμαρα, νομιζω οτι η αστειευεσαι η δε γνωριζεις ιστορια αν αναρωτιεσαι για το μεγαλο τζακι...

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ περήφανος δεξιός 26/02/2011 15:52:21

    Αφήστε τις εξυπνάδες,
    τζάκια είναι μόνο τα αμιγώς πολιτικά;
    Ο Ιων Δραγούμης σας θυμίζει κάτι;
    Εννοώ την ελίτ, για να συνεννοούμαστε!

  • Crocodile avatar
   Crocodile @ σιδεράκιας 25/02/2011 23:36:05

   Ο Τσιτουρίδης και πάλι υποψήφιος... Άντε, καληνύχτα Σαμαρά...

   • loretta avatar
    loretta @ Crocodile 26/02/2011 00:16:14

    ....εχεις κατι να πεις επι της ουσιας? τεκμηριωμενο και εμπεριστατομενο???

    • Causantin avatar
     Causantin @ loretta 26/02/2011 16:58:15

     Ποια είναι η ουσία τέλος πάντων, αν όχι αυτή;

 2. ierofantis avatar
  ierofantis 25/02/2011 23:36:06

  Εύγε Παράξενε Ελκυστή.

  Με την ανάρτησή σου κατέδειξες ότι δεν έχουμε απλώς να κάνουμε με ένα κόμμα εξουσίας, αλλά με ένα φαύλο καθεστωτικό σύστημα διακυβέρνησης...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ierofantis 25/02/2011 23:50:57

   h__p://www.antinews.gr/2009/09/29/16440/

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Strange Attractor 26/02/2011 00:03:48

    Ναι, το θυμάμαι το άρθρο.

    Προφητική η κατάληξη του...

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/02/2011 00:08:52

  Για να πάψει να υπάρχει η συνενοχή της συναίνεσης και η συνυπευθυνότητα της ανοχής θα πρέπει να υπάρχει διέξοδος.
  Δεν είναι διέξοδος μόνο η άρνηση του μνημονίου αλλά συγχρόνως ο σεβασμός των υποχρεώσεων που απορρέουν.
  Ορθολογικότερη διαχείριση; Προσωπικά έτσι πιστεύω, αλλά δεν είναι διέξοδος.
  Διέξοδος δεν είναι να διαβούμε τον δρόμο που άλλοι μας έβαλαν αλλά να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο.
  Οποιος το καταλάβει και ενσαρκώσει τα όνειρα και τα θέλω του πολίτη, της κοινωνίας, της χώρας θα έχει κατακτήσει το αύριο.
  Διαφορετικά ένας διαχειριστής θα είναι, καλύτερος ή όχι αλλά διαχειριστής.
  Εδώ που φτάσαμε η χώρα χρειάζεται ηγέτη και όχι ταμία. Να κτίσει και όχι να εκπληρώσει υποχρεώσεις που τρίτοι επέβαλλαν στη χώρα.
  Το ΟΧΙ δεν μπορεί να έχει ποσόστωση αποδοχής.
  Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι η καθολική απόρριψη με την ταυτόχρονη παρουσίαση προγράμματος που θα μιλά στο μυαλό και στην καρδιά των πολιτών και όχι στις κομματικές ταυτότητες και στους πολιτικάντηδες, θα είναι ο καταλύτης που θα επιφέρει την ανοδική πορεία του στόχου όχι για την κατάκτηση κυβερνητικών θώκων αλλά για την χώρα.

  ΥΓ

  ...και για αυτό επειδή η επιδίωξη δεν μπορεί να είναι πάλι οι κυβερνητικές καρέκλες αλλά το καθολικό ΟΧΙ στο μνημόνιο και στο κτίσιμο της χώρας που θέλουμε και αξίζουμε. Δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτόι οι κάθε Τσιτουρίδες, όχι ως πρόσωπα αλλά ως λειτουργία και όχι για το ότι είναι ή δεν είναι αλλά για το ότι στο θυμικό σηματοδοτούν.
  Θέλω προσωπικά να φύγει το ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύω ότι βλάπτει τη χώρα και όχι για να δω το χθες στις καρέκλες πάλι. Γιατί το χθες είχε δύο φορές την ευκαιρία και μας πούλησε συμμαχώντας και υιοθετώντας το σύστημα ΠΑΣΟΚ για 5 χρόνια. Στο κάτω κάτω της γραφής η Ιφιγένεια θυσιάστηκε για κάποιο σκοπό ας πάρουν κάποιοι την απόφαση να σηκωθούν από τις καρέκλες.
  Προτιμώ ένα Πολύζο από χίλιους Τσιτουρίδιδες λοιπόν.
  Προτιμώ το ήθος από το πλήθος.

 4. karamanlikos avatar
  karamanlikos 26/02/2011 00:17:53

  Χωρίς να βρίζεις κανέναν τους, αποκαλύπτεις και αποθεώνεις τον Πασόκο κάθε κοινωνικής έκφανσης: από το μαγαζί της γειτονιάς μέχρι το γραφείο και τις πρωινομεσημεριανοειδήσειςτωνοχτώ στην τηλεόραση!

  Σε τι διαφέρει πρασινοδημοκρατική χούντα της Ελλάδας απ΄όλες αυτές τις χούντες-μέλη της Σοσιαληστρικής Διεθνούς; Στις μεθόδους καταστολής!
  Οι χούντες που καταρρέουν διαθέτουν στρατούς που σκοτώνουν, ενώ η δικιά μας διαθέτει ΜΜΕ που αποχαυνώνουν...
  Τουλάχιστον ζεις, αλλά όπως θέλουν ΑΥΤΟΙ!!!

  • SKAIs avatar
   SKAIs @ karamanlikos 26/02/2011 01:20:14

   "Η Ελλάδα; Μια διαρκής έκπληξη: υποφέρει, χειμάζεται, αγωνιά αλλά ψηφίζει ΠΑΣΟΚ! Φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση... Κλείνουν τα μαγαζιά, πένονται οι μαγαζάτορες, ψωμοζούν οι βιοτεχνίες; Νο problem. Οι χειμαζόμενοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!.. Η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος πέτυχε εντυπωσιακή νίκη στις προχθεσινές εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ: «Αύξησε τη δύναμή της στο 46,9%, από 36,9% που πήρε το 2008, και από 21 έδρες εξέλεξε 24 μέλη διοίκησης στο 51μελές διοικητικό συμβούλιο» (Στη ΓΣΕΒΕΕ στεγάζονται οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων)"
   Από την σημερινή Ελευθεροτυπία, από το άρθρο του Γ. Τριάντη!
   Έχετε καμμιά εξήγηση γι' αυτό? Εγώ το θεωρώ αναεξήγητο και πρέπει να αφιερώσει ειδική εκπομπή ο Χαρδαβέλας!!!

 5. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2011 00:22:50

  Strange, ο μόνο που έχω να προσθέσω είναι τρία θαυμαστικά!!! Χτυπάς κέντρο.

 6. siakkas-gagauz avatar
  siakkas-gagauz 26/02/2011 00:31:35

  off the post
  αυτή τη στιγμή βγάζουν τα άπλυτα της κυβέρνησης στη φόρα στην ΕΤ3 για το
  Τ-10 . Δεν το βλέπω καλά το παλικάρι τον δημοσιογράφο..
  ή άρχισε το αντάρτικο μεταξύ τους γιατί την ρουφιανιά και την προδοσία πολλοί αγάπησαν ΑΛΛΑ τον ρουφιάνο και τον προδότη ΚΑΝΕΙΣ!
  την στρίβουν μέσω τρίτου δρόμου!! ΕΤ3 χαχαχαχαχα

 7. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 26/02/2011 01:17:18

  @s.a.
  Έχω μια υποψία ότι αυτολογοκρίνεσαι για τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού, καθώς ακόμη και οι αμερικανικές liberal αναλύσεις που μεταφράζεις και μεταφέρεις εδώ χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο από σένα την έννοια της κοινωνικής τάξης. Ας πούμε γράφεις "Με πρόσχημα τη κρίση, το ΔΝΤ, το μνημόνιο, κλπ. κατάφερε να περάσει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ότι απαράδεκτο μέτρο ονειρεύεται η «νέα τάξη» εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα ζει σαν υποκείμενο σε πείραμα κάποιου ψυχολόγου της παγκοσμιοποίησης, χάνοντας προνόμια και κεκτημένα, που γενιές ολόκληρες Ελλήνων και μη, αγωνίστηκαν για να κερδίσουν". H "νέα τάξη" μήπως είναι η κεφαλαιοκρατική τάξη που με συμπαραστάτη το αστικό κράτος έχει περάσει σε αντεπίθεση εναντίον της εργατικής τάξης από τη δεκετία του 1980 και μετά; Μήπως δεν χάνει όλη η Ελλάδα προνόμια αλλά οι κυριαρχούμενες τάξεις μόνο; Και αφού χάνουν ποιοί κερδίζουν; Ο ΣΕΒ, οι τράπεζες, οι εργοδότες γενικά, τι κάνουν με ποούς είναι; Το ΙΟΒΕ, τα κανάλια, οι εφημερίδες των νταβατζήδων, ο Μπάμπης, ο πρετεντέρης τι λένε, γιατί χαίρονται; Αυτό το καινούργιο, το γνήσιο, το άφθαρτο τι λέει για τους παραπάνω; Μήπως αν ξεκαθαρίζαμε τα μέτωπα, θα ξεμπερδεύαμε μια ώρα αρχίτερα με αυτήν τη συμφορά που μας έλαχε;

 8. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 26/02/2011 01:32:33

  Η Ν.Δ. ειχε δύο φορές την ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση. Αν δεν είχε βολευτεί και τις δύο φορές με την κατάσταση , σήμερα θα ξεχώριζε και δεν θα εθεωρείτο μέρος του προβλήματος. Στην τρίτη ευκαιρία επιβάλεται να είναι προετοιμασμένη για το πώς θα αντιμετωπίσει τα θέματα της διαφθοράς, το μεταναστευτικό, των ΜΜΕ κλπ. Φαίνεται οτι ο Σαμαράς και κάποιοι ακόμη γύρω του δουλεύουν με αυτό το σκεπτικό. Αν πράγματι είναι έτσι, τότε υπάρχει ελπίδα. Αν όλα τα δύσκολα προβλήματα αντιμετωπισθούν χαλαρά και με υπαναχωρίσεις τότε και πάλι δεν θα αλλάξει τίποτα.

 9. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 26/02/2011 03:45:55

  Ο Pier Paolo Pasolini έλεγε ότι ο σαδομαζοχισμός επικρατεί σε όλες τις φασιστικές κοινωνίες και ότι ο φασισμός δεν πέθανε το 1945, απλά άλλαξε μορφή. Οι φασίστες ξελογιάζουν τον λαό με μεγάλα λόγια και ρητορείες και μετά τον βιάζουν ασύστολα, ενώ ο λαός λατρεύει τους βιαστές του ( ακόμα κι αν τους βρίζει ) .

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/02/2011 06:32:44

  Μου έχει μπει η ιδέα ότι αυτό το Πασόκ θα είναι εύκολο θύμα, αλλά το Πασόκ έχει μάθει να μεταλλάσεται. Ο εχθρός είναι οι εργολάβοι και τα κανάλια που φτιάχνουν τις μεταλλαγές.

  Δεν είναι ο ΓΑΠ ή ο Βενιζελος ο εχθρός. Ο Άκτωρ, η ΓΕΚ και κάτι σκοτεινοί τύποι που παριστάνουν τους επιχειρηματίες. Μουμπάρακ και Καντάφι είναι , μετά συγχωρήσεως, ο Μπόμπολας, ο Περιστέρης και 2-3 άλλοι. Αλλα ποιός τολμάει να το πει. Κοιτάζοντας πίσω ο Καραμανλής χρειάζεται εικόνισμα για τον Βασικό Μέτοχο, κι ας μην τα κατάφερε.

  Το σύστημα Πασόκ είναι 1-2 κανάλια και 1-2 εφημερίδες. Με κατέβασμα λίγων κεραιών καθαρίσαμε. Να δούμε πόσα ΜΑΤ θα προσατεύσουν τις κεραίες του Μέγκα (αν είναι και νόμιμες)

  • ZXSpectrum avatar
   ZXSpectrum @ archaeopteryx 26/02/2011 10:35:28

   ++++++++++

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ archaeopteryx 26/02/2011 12:14:40

   το ΠΑΣΟΚ στην παρουσα φαση ειναι το επιλεκτο κομμα των Ευρωπαικων και Αμερικανικων συμφεροντων στην χωρα - μακραν και χωρις ανταγωνισμο - σ'αυτο βοηθαει και η σταση απαθειας του εκλογικου σωματος και η απαξιωση της ΝΔ.

   επισης μην ξεχναμε ο'τι οι σχεση με τους εργολαβο-καναλαρχες ειναι συμβιωτικη - και ο'τι οι τυποι αυτοι που κανουν τον επιχειρηματια δεν θα υπηρχαν χωρις τα εργα του Ελληνικου Δημοσιου.
   Σ'αυτο για τον Καραμανλη θα συμφωνησω - κανενας δεν αμφησβητησε τις προθεσεις του (αρχικα τουλαχιστον) γι'αυτο και τον ψηφισαμε - στην εκτελεση βεβαια επασχε.

 11. danaos avatar
  danaos 26/02/2011 08:08:33

  Επειδή ακόμη δεν μπορώ να γράψω,σιγά σιγά θα γίνει κι αυτό, δυο κουβέντες Strange:Ετσι ακριβώς!!!

  • Tem avatar
   Tem @ danaos 26/02/2011 08:38:32

   καλή δύναμη Δαναέ

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ danaos 26/02/2011 08:38:58

   Καλημέρα Δαναέ και περαστικά. Μας έλειψες.

   • danaos avatar
    danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 26/02/2011 10:01:46

    Καλημέρα παίδες!Και σεις μου λείψατε!Θέλω δε να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές σας!Μου έδωσαν πολύ κουράγιο!

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ danaos 26/02/2011 16:52:38

     Καλώς όρισες Δαναέ. Σιδερένιος.

 12. spiros avatar
  spiros 26/02/2011 08:33:06

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί. Διάλυση σημαίνει όχι μόνο ο πυρήνας αλλά και τα περιφερειακά διότι από την σκόνη λέει η επιστήμη δημιουεργείται πάλι ένα αστέρι. Ο χρόνος δημιουργίας είναι αυτός που τροποποιείται. Αν η αστρική σκονη δεν απομακρυνθεί υπάρχει η κρίσιμη μάζα εναναδημιουργίας του αστέρα σύντομα. Το άρθρο είναι πράγματι εξαιρετικό. Η ακολουθητέα τακτική θεραπείας μπορεί να έιναι επόδυνη. Τούτο οφείλεται στον εκφυλισμό των δυνάμεων αντίστασης γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξαιρετικά διαβρωμένο. Η αναζήτηση ενός ηγέτη για την αντίδραση - αντίσταση- επίθεση το σύστημα επιμελώς φρόντισε να μην υπάρχει. Να μην μπορεί να προσελκύσει την αστρική σκόνη που ακόμη είναι διασκορπισμένη σε ένα πυρήνα. Οι πολίτες σήμερα θέλουν αρχηγό να ακολουθήσει την τακτική ΠΑΣΟΚ. Νομίζει ότι έτσι με γιούργια μπορεί να εξαποστήλει το διεφθαρμένο. Ο διαχωρισμός του υγιειούς από το μη υγιειές γίνεται με φυγοκέντρηση. Ακόμη δεν έχουν αναπτυχθεί φυγόκεντρες δυνάμεις διαχωρισμού. Το βόλεμα είναι το φάρμακο της καταστολής των αντισωμάτων της αυτοσυντηρησης. Επειδή σήμερα δεν έχει έλθει στην επιφάνεια η αυτοσυντήρηση λόγω της παραπληροφόρησης και των στρογγυλεμένων λόγων των επιφανών ειδημόνων ( καταστροφείς της αλήθειας ) η τακτική της αναμονής της φθοράς του αστέρα είναι η ενδεδειγμένη τακτική . Η τακτική απέδωσε με κυριότερο την αποκάλυψη του "κοτσομπολιού" του κ.ΔΝΤ. Ας ελπίσουμε ότι οι φυγόκεντρες δυνάμεις αρχίσουν να γεγενθύνονται για να έλθει το τέλος.

 13. Tem avatar
  Tem 26/02/2011 08:34:00

  Εύχομαι να πάμε σε εκλογές σύντομα. Ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο, είναι σίγουρα στο χέρι μας να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Ομως το πασοκικό σύστημα δύσκολα θα αποφασίσει την διεξαγωγή εκλογών. Εκτός βέβαια αν έχει την βεβαιότητα ότι θα επανεκλεγεί. Στην τελευταία αυτή περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι πολύ χειρότερες. Ας μη χάσουμε την ευκαιρία να στείλουμε οριστικά στον αγύριστο τον Παπανδρέου και την παρέα του. ολύ καλό το άρθρο του Strange.

  • Tem avatar
   Tem @ Tem 26/02/2011 08:36:28

   Διόρθωση : Πολύ καλό το άρθρο του Strange

 14. effie B. avatar
  effie B. 26/02/2011 08:44:00

  Strange, το ξερεις εχω δηλωσει fan προ πολλου!!!

  Στο χαμο δεν θα μας παρει μαζι του!!!! ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, πιο γνήσιο, σαφώς πιο άφθαρτο, και εν πάση περιπτώσει όχι τόσο ξεκούδουνα πουλημένο…

  ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ απο ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ, ΜΠΙΜΜΠΟ, ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ, και οτι αλλο μας εχει τοσο πολυ πληγωσει!!!!!!!!!!!!

 15. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 26/02/2011 08:46:13

  Σε μια εποχή όπου ο ήχος των λουκέτων μοιάζει με βολές FN (τα θυμάστε?) κατά ριπάς, όπου το λιανεμπόριο έχει πληγεί σοβαρότατα, όπου οι μικροβιοτεχνίες στενάζουν από την έλλειψη παραγγελιών που τους οδηγεί στο κλείσιμο, πως είναι δυνατόν στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ (στο κλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των βιοτεχνών) το ΠΑΣΟΚ να αυξάνει τη δύναμή του από 40% σε 46%? Μόνο η κλινική ψυχολογία μπορεί να απαντήσει.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 26/02/2011 09:09:41

   Το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε πλήρη εφαρμογή!!!!!

 16. Tem avatar
  Tem 26/02/2011 09:27:12

  Φαίνεται ότι οι βολές κατά ριπάς υπνωτίζουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
  Μάλλον χρειάζεται κάποιος ισχυρότερος ήχος.

 17. φοίνικας avatar
  φοίνικας 26/02/2011 10:07:28

  Η ΓΣΕΒΕΕ , όπως και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς συνιστούν την δύναμη κρούσης του ΠΑΣΟΚ , φέρνουν χιλιάδες ψηφαλάκια , μεταφέρουν την δυσοσμία σε όλους τους εργαζόμενους μόλις προστάξουν τα αφεντικά τους ! Μας κρατάνε απο τα αχαμνά , αυτοί οι ιδιοί οι εκπρόσωποι μας . Media , συνδικαλισμός ,εργολάβοι δημοσίων έργων , πολιτικοί και μερικοί ακόμα είναι οι εστίες καρκίνου στο σώμα της βαριάς άρρωστης Ελλάδας ! Χημιοθεραπείες τύπου Δ.Ν.Τ , χώρις ξερίζωμα των μορφωμάτων , μάλλον στον αγύριστο μας στέλνουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.