10/10/2008 18:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι λένε τα Σκόπια στην πρόταση Νίμιτς

Αρνητική είναι η πρώτη επίσημη αντίδραση της ΠΓΔΜ στη νέα δέσμη ιδεών που υπέβαλε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη διευθέτηση του Σκοπιανού.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από το διαπραγματευτή της FYROM, δήλωσε πως αυτή η δέσμη ιδεών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση περαιτέρω διαπραγμάτευσης και εξεύρεσης λύσης, αν δεν επέλθουν σημαντικές τροποποιήσεις.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείου του κ. Τσερβένκοφσκι, σημειώνεται ακόμη πως την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί συντονιστική συνάντηση της ηγεσίας της χώρας προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή και συμφωνημένη θέση για το ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. t avatar
  t 10/10/2008 18:25:55

  Λες το Βελιγράδι να πάρει ΠΙΣΩ την αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘μακεδονία’ ????

 2. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 10/10/2008 18:29:31

  Από την αρχή Φαινόταν ότι ο στόχος τους ήταν η δημιουργία αμερικανικού προτεκτοράτου (μαύρη τρύπα) στα Βαλκάνια,Ε.Ε. με τους Κοσοβαρους . Το θέμα είναι τώρα στην Ε.Ε. θα το επιτρέψουν η θα ασκήσουν επιτέλους πολιτική με συνολικό βέτο .

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/10/2008 19:03:06

  Και κλάμα η Ντόρα.
  Καλά οι Σκοπιανοί φαίνεται πώς ήθελαν και ολόκληρη την Ελληνική Μακεδονία να τούς την δόσει ο Νίμιτς μέ ΄ελευθέρας΄..

 4. άνω σχώμεν avatar
  άνω σχώμεν 10/10/2008 20:25:06

  τεστ test

 5. άνω σχώμεν avatar
  άνω σχώμεν 10/10/2008 20:27:27

  έχει κατακρατηθεί ένα σχόλιό μου και δεν εμφανίζεται.

 6. άνω σχώμεν avatar
  άνω σχώμεν 10/10/2008 20:32:45

  Πάλι καλά Θεέ μου, που όταν έφτιαχνες αυτά τα Σκο(ρ)πιανά δεν τους έδωσες μυαλό...

  Έχω αρχίσει να σχηματίζω την εντύπωση οτι αυτός ο Γκρούεφσκυ είναι μιλημένος και δουλεύει για τα ελληνικά συμφέροντα!!

 7. miaouth avatar
  miaouth 10/10/2008 21:01:34

  Ο Μπούς τέλειωσε. Όλοι (κι εμείς και αυτοί) θα επιδιώξουν συμφωνία μετά την ανάληψη από τον Ομπάμα. Λογικό.
  Ο πρόεδρος Τσερβένκοφσκι το λέει πρώτος γιατί δεν έχει τίποτε νά χάσει και δεν "χρωστά": Είναι "οπαδός" του Ομπάμα (σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που είχε επενδύσει στον Μπούς).
  Realpolitik λοιπόν.
  Κι εμείς τα ίδια. Αυτά συμφωνούνται μόνον με συναίνεση. Κι όταν πρώτος ο "οπαδός" του Ομπάμα Παπανδρέου είπε "όχι", η κυβέρνηση μετά δεν χρειαζόταν να πεί τίποτε. Έτσι ούτε εκτέθηκε, ούτε συγκρούστηκε. Σωφροσύνη, αλλά και "πρόοδος", προσέγγιση.

 8. μπαμπαλης ιωαννης avatar
  μπαμπαλης ιωαννης 10/10/2008 21:25:39

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΙΜΙΤΣ
  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ...ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

 9. μπαμπαλης ιωαννης avatar
  μπαμπαλης ιωαννης 10/10/2008 21:26:48

  ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ.. ΑΙΣΧΟΣ

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/10/2008 21:53:15

  Είναι η καλύτερη πρόταση που εχει προταθεί στην Ελλάδα.Οσοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να εξαφανισθεί τελείως το Μακεδονία είναι εντελώς εκτός πραγματικότητος.
  Mε το διαχωρισμό της Βόρειας από την Ελληνική Μακεδονία σε όλα τα έγγραφα των διεθνών οργανισμών πετυχαίνεται η διαφοροποίηση σε λεκτικό επίπεδο των δύο χωρών.
  Η εξωτερική πολιτική είναι συνολική.Οταν υπάρχει η τουρκική απειλή δεν συμφέρει η ενασχόληση με ένα μικρό κρατίδιο πέρα από μια λογική λύση.

 11. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 10/10/2008 22:14:16

  Ο "ψυχραιμία" έχει δίκιο. Οι προτάσεις Νίμιτς είναι σχετικά καλή βάση διαπραγμάτευσης.

  Ακόμα και με τεράστια επιμονή εκ μέρους της Ελλάδας, δεν ξέρω πώς ο ΟΗΕ θα μπορούσε να επιβάλει στις χώρες που ήδη έχουν αναγνωρίσει "Δημοκρατία Μακεδονίας" να αλλάξουν γνώμη. Υπάρχει όμως σχετική σύσταση εκ μέρους του ΟΗΕ, πράγμα θετικό. Η Ελλάδα μπορεί να το διαπραγματευτεί διμερώς (και, αν παίξει σωστά, επιτυχώς) με τις εν λόγω χώρες.

  (Ξαναρωτώ: πώς θα μπορούσε να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ από τον ΟΗΕ η εκ μέρους τους αλλαγή;).

  Τώρα, το αν η Ελλάδα τελικά αποφασίσει να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας ότι η διαπραγματευτική της θέση θα ενισχυθεί λόγω των διασπαστικών πιέσεων στο εσωτερικό της ΦΥΡΟΜ, αυτό είναι κάτι που δεν αφορά τον ΟΗΕ αλλά αποκλειστικά την ίδια. Είναι ένα πολιτικό ρίσκο το οποίο έχει το δικαίωμα να αναλάβει, δεν μπορεί όμως να αξιώσει από τον ΟΗΕ να καθαρίσει για... πάρτη της.

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/10/2008 22:18:25

  Δηλαδή εάν κάποιος προτείνει σε κάποιον άλλον γιά να αγοράσει σπίτι, δάνειο ένα ευρώ ,ο άλλος δεν το αποδεχτεί και τού γίνει νέα πρόταση ύψους δύο ευρώ θα πρέπει να πεί και ευχαριστώ?????
  Δηλαδή η Ελλάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποδεχτεί ότι κατεβάζει η κούτρα τού υπαλλήλου Νίμιτς???

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/10/2008 22:29:17

  Ποιος είναι ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ και όχι τι λεει ο κάθε Νίμιτς;
  Ο στόχος είναι η λεκτική διαφοροποίηση του δικού μας κομματιού από το δικό τους και αυτό γίνεται με τη Βόρεια Μακεδονία ώστε να μην υπάρχει σύγχυση.
  Από εκεί και πέρα για να πεισθούν 2 εκατομμύρια άνθρωποι ότι δεν είναι αυτό που νομίζουν ότι είναι χρειάζεται πόλεμος ή ακραία εχθρότητα που δεν μας εξυπηρετεί.Και άντε δια της βίας τους υποχρεώνουμε να πάψουν να πιστεύουν ότι είναι Μακεδονες και είναι Βούλγαροι.Τι ακριβώς κερδίζουμε;
  Aν τώρα ο στόχος είναι να βγάλουμε εθνικά απωθημένα που δεν μπορούμε να βγάλουμε απέναντι στους Τούρκους εγώ δεν είμαι της σχολής της ψυχολογικής εκτονωσεως.

 14. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 10/10/2008 22:29:45

  Όχι βέβαια. Εννοώ ότι ο ΟΗΕ δεν έχει άμεση δικαιοδοσία ή αρμοδιότητα να ΕΠΙΒΑΛΕΙ σε μία χώρα το πώς η ίδια θα ονομάζει τον εαυτό της (πλην "πολεμικών" προϋποθέσεων, που δεν υφίστανται στην παρούσα διαπραγμάτευση).

  Η λέξη "διαπραγμάτευση" στα πλαίσια διεθνών οργανισμών συνεπάγεται κάποιον συμβιβασμό -αλλιώς ας κάνουμε γιούργια να φάμε τους "γυφτοσκοπιανούς" του "κρατιδίου" να τελειώνουμε.

  Η Ελλάδα μπορεί όμως, θεωρητικά, να πιέσει τα Σκόπια να δεχτούν συμφερότερη για την ίδια λύση. Είναι μια πολιτική απόφαση που σημαίνει ανάληψη πολιτικού ρίσκου.

  Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει -αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι, πέραν ενός συγκεκριμένου ορίου, ενδέχεται να καταναλώνει διπλωματικό κεφάλαιο που δεν της περισσεύει.

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/10/2008 22:45:05

  Για ποιον ακριβώς λόγο δεν θέλουμε τα Σκόπια να ονομασθούν "Μακεδονία" και οι κάτοικοί τους "Μακεδόνες";;;

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/10/2008 22:47:06

  Δεν μπορώ να γνωρίζω τι στόχο έχει η Ελληνική Κυβέρνηση γιατί είναι ολίγον μπουρδουκλωμένη...Δεν γνωρίζει η δεξιά της τί ποιεί η αριστερά της...
  Προσωπικά ξέρω ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλαυομακεδόνες πού μιλούν ένα γλωσσικό ιδίωμα τής περιοχής τού Περλεπέ,πού είναι Βουλγάρικο...
  Επομένως ονομα με γεωγραφικό προσδιορισμό γιά όλες τίς χρήσεις(oχι τύπου Β.Κορέα-Ν.Kορέα)όχι Μακεδονική εθνότητα όχι Μακεδονική γλώσσα και αλλαγή τού Συντάγματός τους πού κάνει σαφείς επιθετικές αναφορές γιά ΄προστασία Μακεδονικής μειονότητας σέ άλλες χώρες΄.
  Ενα σοβαρό κράτος αυτά οφείλει να πράξει..
  Η Ελλάδα μπορεί να τούς χαρίσει ακόμα και την Δράμα δυστυχώς.

 17. t avatar
  t 10/10/2008 23:24:32

  Μετά την απέλαση του πρεσβευτή της ΠΓΔΜ στο Βελιγράδι, Αλεξάνταρ Βασιλέφσκι, τα Σκόπια θεωρούν την απόφαση ατυχή!!!!!

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/10/2008 23:27:18

  To μακροπρόθεσμο σχέδιο των Σκοπίων είναι η δια της Ευρωπαικης Ενώσεως ενοποίηση των δύο Μακεδονιών.
  Εχει μερικά κοινά στοιχεία με το δικό μας σχέδιο ενοποίησης της Κύπρου με τη διαφορά φυσικά ότι η Κύπρος στα χαρτιά είναι ενωμένο κράτος ενώ η Ελληνική Μακεδονία και η των Σκοπίων είναι επισήμως δύο διαφορετικά κράτη.
  Ο λόγος για τον οποίο μας συμφέρει η ονομασία Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας είναι ο ίδιος για τον οποίο οι Τούρκοι ονομασαν τα κατεχόμενα Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου.
  Φυσικά οι ενώσεις και διαλύσεις κρατών δεν είναι θέμα ονομάτων αλλά συγκρούσεων και θελήσεως λαών.
  Αλλά αυτή τη στιγμή μόνο το όνομα παίζει-η μάχη είναι καθαρά λεκτική και σημειολογική.
  Στη λεκτική αυτή μάχη δεν υπάρχει καλύτερο όνομα για μας από το Βορεια Μακεδονία εκτός αν δεν είχε καθόλου μέσα το Μακεδονία.Αυτό όμως είναι ανέφικτο αφού και τωρα μιλάμε για την πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.Ασε που η εναλλακτική λύση του μακεδονισμού είναι ο βουλγαρισμός και η δημιουργία μιας Βουλγαρίας που θα καλύπτει όλα τα βορεια σύνορα.
  Δεν πρόκειται να είναι Βόρεια και Νότια Μακεδονία.
  Θα είναι Βόρεια Μακεδονία και θα είμαστε Ελληνική Μακεδονία.Αν αυτοί δεν θέλουν να λένε ότι είναι Σλάβοι εμείς δεν εχουμε λόγο να μη λέμε ότι είμαστε Ελληνες.

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/10/2008 23:40:49

  Μά είμαστε δύο χώρες και η ελληνική Μακεδονία δεν αποτελεί μειονότητα τής Σλαυομακεδονίας.Δεν μιλάμε γιά δύο κοινότητες τής ίδιας Χώρας.
  Στην Κύπρο υπάρχει ενιαίο κράτος με πλειοψηφία και μειοψηφία όπου θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος(λέμε τώρα)πού να εγγυάται την ομαλή συνύπαρξη τών δύο κοινοτήτων.
  Αυτό πού συμβαίνει στο θέμα ΄Μακεδονία΄είναι πώς το μέρος (Σκόπια)θέλει να επικρατήσει (όχι μόνον γεωγραφικά)τού Ολου(Σύνολο τής Μακεδονίας,γλωσσικά και εθνοτικά).
  Kαι αυτό δέν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
  Υ.Γ.
  Ανήκω σε αυτούς πού θεωρούν ως μείζονα κίνδυνο τον Τουρκικό επεκτατισμό και επιθυμώ καλή γειτονία μέ τούς Σκοπιανούς.
  Ομως η στάση τους δεν αφήνει πολλά περιθώρια.
  Και εάν η Ελλάδα υποχωρήσει ακόμα και σε ένα έλλασσον(ας το δεχτώ χάριν τής συζητήσεως)θέμα ,θά είναι πολύ πιό εύκολο πλεόν να υποχωρήσει και σε θέματα Μείζονα γιά την ανεξαρτησία της.

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/10/2008 23:49:10

  @ Σπύρος.
  Δε διαφωνώ σε αυτά που γράφεις.Εκείνο που σου λέω είναι ότι στο μυαλό τους -όχι φυσικά στα διεθνή νόμιμα - υπάρχει κάποια διαμελισμένη Μακεδονία.
  Δεν τολμούν να το θέσουν επίσημα γιατί δεν τους παίρνει.
  Η λεκτική μάχη γίνεται για να αποκλεισθεί και σημειολογικά αυτό που και οι δύο ξέρουμε ότι σκέφτονται άσχετα αν δεν μπορούν να το πραγματοποιήσουν.Δεν είναι δική μας υποχωρηση το Βόρεια Μακεδονία,δική τους είναι αν φυσικά το δεχθούν.

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/10/2008 00:01:24

  Κατάλαβα φίλε Ψυχραιμία πώς δεν υιοθετείς τήν άποψή τους.
  Καί απο την στιγμή πού τά Σκόπια έχουν και ΄εσωτερικό μέτωπο΄-βλέπε μεγάλη Αλβανική μειονότητα-προσπαθούν ψυχολογικά να αποκτήσουν αντίληψη compact(sic!!) Εθνους.
  Ομως η αποδοχή εκ μέρους τους τής υπάρξεως Σλαυομακεδονικής γλώσσας και εθνότητας (και επί παραδείγματι και την αποδοχή τού Ανω Μακεδονία,πού γεωγραφικά ξεκαθαρίζει το ζήτημα)σύν μιά επίσημη αμοιβαία δήλωση τών δύο Κρατών πώς δεν θά υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις θα έλυναν το πρόβλημα.
  O Γκρουέφσκυ κινδυνεύει να γίνει ο Σαακασβίλι τών Βαλκανίων μέ τον τζόγο πού έχει ξεκινήσει.
  Και δρά εις βάρος τής χώρας του.
  Ειναι σαν νάχαμε εδώ κυβέρνηση Αδωνη......

 22. miaouth avatar
  miaouth 11/10/2008 00:16:44

  Το φλέρτ με ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ για αλλαγές συνόρων είναι κακή ιδέα. Όποιος και να το κάνει, συνήθως την πληρώνει στο τέλος ο ίδιος.
  Η επίθεση του Μιλόσεβιτς σε Σλοβενία, Κροατία Βοσνία, τελικά έκανε περισσότερο κακό στη Σερβία. Ο χειρισμός του στο Κόσοβο (που ήταν επαρχία της Σερβίας) ήταν κακή ιδέα, η ανεξαρτησία του Κοσόβου που ακολούθησε, ακόμα χειρότερη, ακόμα κι άν κατάντησε αναπόφευκτη. Άς το είχαν 50 χρόνια επίσημα προτεκτοράτο, θα ήταν σωστότερο.
  Ο Σαακσβίλι έκανε κακό στη Γεωργία, φοβάμαι ότι ο Πούτιν, αναγνωρίζοντας Αμπχαζία και Ν. Οσσετία, μακροπρόθεσμα κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στη Ρωσία. Υπάρχει πολύ μπαρούτι κρυμμένο στα έγκατα του Καυκάσου.
  Ευτυχώς στα Βαλκάνια δεν έχουμε πετρέλαιο, άν είχαμε και πιό πολύ μυαλό θα ήταν το τέλειο.

 23. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/10/2008 00:21:28

  Μiaouth.
  Οff-topic μέν αλλά θεωρώ εξαιρετική την αναφορά σου στον Ζήσιμο Λορεντζάτο πού έκανες σε άλλο θέμα.
  Απο τούς λίγους που τον γνωρίζουν και τόν αναγνωρίζουν..
  Οι Μελέτες του και οι Διόσκουροι αποτελούν σημαντικότατη κληρονομιά.

 24. miaouth avatar
  miaouth 11/10/2008 00:37:39

  Φίλε Σπύρο ευχαριστώ, τον εκτιμώ πάρα πολύ, από τα πρώτα δικά του που διάβασα. Κι άς μου συγχωρήσει ο factorx τη συνέχεια του οff-topic, αλλά ο Λορεντζάτος γνώριζε πολύ καλά γιατί έγραφε. Μεγάλο το κενό που άφησε.

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/10/2008 01:21:36

  Το ιδεολογημα των Σκοπίων έτσι κι αλλιώς δεν θα ακυρωνόταν ακόμη και αν το Βόρεια Μακεδονία προβλεπόταν σε χρηση με τρίτα κρατη ,ούτε φυσικά η εθνική ιδεολογία με τα αγάλματα του Αλεξάνδρου.Για πλήρη ανατροπή της εθνικής ιδεολογίας τους μόνο με πόλεμο μπορούμε να μιλήσουμε που κανείς δεν προτείνει.
  Το ερώτημα είναι πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι στις διμερείς σχέσεις με την Ιαπωνία ή τη Νιγηρία θα αποκαλούνται Ρεπούμπλικα Μακεντόνια -ούτε καν Μακεδονία σκέτο γιατί και αυτό απαγορεύεται- όταν στον ΟΗΕ,το ΝΑΤΟ,την ΕΕ,τον ΟΟΣΑ,το ΔΝΤ,τον ΠΟΕ μέχρι και την ΟΥΕΦΑ παντού θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.Δεν αξίζει ειλικρινά το λόγο απόρριψης του σχεδίου και είναι δημαγωγία και πολιτικό κόστος.Με το προτεινόμενο σχέδιο υπάρχουν τα εξής :
  1) Παντού όπου μετράει θα λέγονται Βόρεια Μακεδονία.
  2) Και στα υπόλοιπα δεν θα μπορούν να λέγονται σκέτο Μακεδονία .
  3) Θα υπάρχει η σύσταση του ΟΗΕ για Βόρεια Μακεδονία.Με βάση αυτά οπουδήποτε -όπως π.χ. στο πρόσφατο αγγλικό τηλεπαιχνίδι-εμφανισθούν ως Μακεδονία με ένα e-mail και παραπομπή στην απόφαση του ΟΗΕ οι υπεύθυνοι θα βλέπουν τη σύσταση, το όνομα στον ΟΗΕ,την απαγόρευση του σκέτου Μακεδονία και θα διορθώνουν αμέσως.
  4) Η Ελλάδα αποκτά ιστορικά δικαιώματα στον όρο Μακεδονία με την απόφαση του ΟΗΕ.Ξέρεις ότι διεθνως δεν έχει καμμία σημασία να ισχυρίζεσαι ότι είσαι απόγονος κάποιου.Για πρώτη φορά αποκτούμε ιδιοκτησιακά δικαιώματα στον όρο Μακεδονία όχι βάσει των σχολικών βιβλιων αλλά με απόφαση του ΟΗΕ που γράφει ότι το συγκεκριμένο σύγχρονο κράτος Hellenic Republic έχει αυτά τα δικαιώματα.Μετά από αυτό ο σφετερισμός για τη διεθνή κονότητα ακυρώνεται.

 26. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/10/2008 03:47:21

  «Είμαστε ο μόνος σύγχρονος λαός
  που ανεβοκατεβαίνομε ώς τον Όμηρο
  από την ανεμόσκαλα της γλώσσας!»,

  Ζήσιμος Λορεντζάτος, «Παλίμψηστο του Ομήρου, Αθήνα, 1978

 27. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/10/2008 03:52:37

  Η ερώτηση παραμένει αναπάντητη, παίδες:

  Για ποιον ακριβώς λόγο δεν θέλουμε τα Σκόπια να ονομασθούν “Μακεδονία” και οι κάτοικοί τους “Μακεδόνες”;;;

 28. t avatar
  t 11/10/2008 09:07:39

  @"νήπιος γέρων"
  Με την πρόταση σου θα μπορούσαν να ονομασθούν επίσης “Ελλάδα” και οι κάτοικοί τους “ Έλληνες”

 29. wilo avatar
  wilo 11/10/2008 12:48:00

  Επειδή βλέπω ότι τα άρθρα για τη Μακεδονία έχουν τα περισσότερα σχόλια και κερδίζουν το ενδιαφέρουν υπενθυμίζω ότι το μεγαλύτερο πανηγύρι συνεχίζει να είναι στην οικονομική κρίση καθώς ακόμα οι τράπεζες παίρνουν όλο το χρήμα που συσσωρεύτηκε από τους δικούς μας κόπους. Επίσης κανείς δεν ξέρει που θα πάει αυτή η κρίση. Οι προηγούμενες κρίσεις όπως του 1929 ή γύρω στο 1960 έβγαλαν φασισμούς και πολέμους. Ας ηρεμήσουμε λίγο με τους γείτονες και ας στρέψουμε τα πυρά μας σε εκείνους που πραγματικά μας κλέβουν, μας κοροϊδεύουν και περνάνε σαββατοκύριακα στο Μονακό όπως δηλαδή τα μεγαλοστελέχη της Fortis. Κανένας γείτονας Σκοπιανός ή Τούρκος δεν θα περάσει έτσι το Σαββατοκύριακο αλλά σε κάποιο μπάμ θα είναι ο πρώτος υποψήφιος να γίνει κρέας για τα κανόνια όπως και εμείς. Επειδή πολλές φορές έτσι εκτονώνονται οι κρίσεις ας αφήσουμε επιτέλους το θυμό για την ιστορία (και ποιος την ξέρει δηλαδή)και ας οργιστούμε με αυτούς που κλείνουν τα δημόσια νοσοκομεία και χαρίζουν εκατομύρια στο Ωνάσειο και στις Τράπεζες.

 30. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/10/2008 15:16:51

  Oι Τούρκοι στρατηγοί και ο Γκρουέφσκυ όπως και οι δικές μας ελίτ,άνετα θα περνούσαν όχι ένα αλλά πολλά Σαββατοκύριακα στο Μονακό.
  Απ΄εκεί και πέρα η ΄καλή παγκοσμιοποίηση΄δημιουργεί και την τεράστια οικονομική κρίση αλλά και τά προβλήματα μέ τούς Γείτονες.
  Βέβαια δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ειδικά η Τουρκία έγινε ΄κρέας γιά τά κανόνια΄...
  Ιστορικά πάντα μπούκαρε εκεί πού τήν ΄έπαιρνε΄και η συμμετοχή της στούς δύο Παγκοσμίους Πολέμους συνέβη όταν ο διαιτητής είχε σφυρίξει τήν λήξη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.