23/04/2009 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι εκλογές, αλλά έκτακτο συνέδριο «βλέπει» η Ντόρα

Εντατικά εργάζονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την πραγματοποίηση υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ στο τέλος Ιουνίου στην Κέρκυρα. Η φιλοδοξία της Ντόρας είναι να υποδεχθεί τη Χίλαρυ και να την ξεναγήσει στο νησί του Ιονίου, προεδρεύοντας παράλληλα σε μία σύνοδο διεθνούς οργανισμού, που θα ενισχύσει το ηγετικό προφίλ της, στον απόηχο των ευρωεκλογών. Η εντατική προετοιμασία δείχνει ότι η κ. Μπακογιάννη δεν βλέπει διπλές εκλογές τον Ιούνιο και δεν έχει τέτοια ενημέρωση. Βλέπει, μάλλον, έκτακτο συνέδριο για αλλαγή ηγεσίας και εργάζεται για να ενισχύσει την εικόνα της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Rogue avatar
  Rogue 23/04/2009 14:07:55

  Έρχεται το αφεντικό της και έχει πετάξει τη σκούφια από τη χαρά της.

 2. ataktos avatar
  ataktos 23/04/2009 14:09:26

  ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Δημόσια παρέμβαση για τα ζητήματα της ενέργειας, με έμφαση στην ηλεκτροπαραγωγή, επιχειρούν φορείς και κινήσεις πολιτών, οι οποίοι έχουν συνδέσει τη δράση τους με πλήθος ενεργειακών δραστηριοτήτων και τις επιπτώσεις τους, σε όλη τη χώρα. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σαν συνέχεια της συνάντησης εκπροσώπων τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2009, στην Αθήνα και σαν επιστέγασμα μιας σταθερής σχέσης ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών και αλληλοϋποστήριξης, η οποία γίνεται καθημερινά και πιο ουσιαστική.

  Με την παρέμβασή μας θέλουμε να υπογραμμίσουμε, με τον πιο σαφή τρόπο:

  * Την απόφασή μας να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε όλα τα μέτωπα των ενεργειακών εξελίξεων, είτε αυτές αφορούν τοπικές δραστηριότητες και τις επιπτώσεις τους, είτε αφορούν παρεμβάσεις σε εθνική κλίμακα και μακροχρόνιους σχεδιασμούς
  * Τη διάθεσή μας να διεκδικήσουμε σαν τοπικές κοινωνίες και σαν κοινότητες ευαισθητοποιημένων – ενεργών πολιτών το ρόλο που μας αντιστοιχεί στις διαδικασίες λήψης των όποιων αποφάσεων, μακριά από οποιαδήποτε παθητική ή μοιρολατρική αντίληψη και στάση
  * Την πρόθεσή μας να αναζητήσουμε και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ευρύτερου κινήματος για τα ζητήματα της ενέργειας, που θα συνενώνει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται. Ενός κινήματος που θα ενσωματώνει στη δράση του και τους ευρύτερα αποδεκτούς στόχους του διεθνούς περιβαλλοντικού κινήματος, για περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη γενναία συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο

  Η χρονική στιγμή, κατά την οποία εκδηλώνεται η πρωτοβουλία μας, σημαδεύεται από μια σειρά σημαντικά γεγονότα, όπως: η κυβερνητική αναδίπλωση στο θέμα του λιθάνθρακα, τα απανωτά περιβαλλοντικά “επεισόδια” στις λιγνιτικές μονάδες, η εξαγγελία νέων λιγνιτικών μονάδων, οι επεκτάσεις λιγνιτωρυχείων και οι αναγκαστικές μετεγκαταστάσεις οικισμών, η διαφαινόμενη ραγδαία και ανεξέλεγκτη στροφή σε μονάδες φυσικού αερίου, η επιμονή στην προσπάθεια εξωραϊσμού της πυρηνικής ενέργειας, τα προβλήματα στην αξιοποίηση των ΑΠΕ, η συνέχιση της λογικής των μεγάλων φραγμάτων, οι επεκτάσεις των μονάδων διύλισης πετρελαίου. Τα γεγονότα αυτά διαδραματίζονται μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές σκηνικό για το περιβάλλον και για το μέλλον του πλανήτη, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου και των κλιματικών αλλαγών που αυτό συνεπάγεται. Φαινόμενα και αλλαγές που οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στις κάθε είδους ενεργειακές δραστηριότητες.

  Όλα αυτά ένα πράγμα υπαγορεύουν: μια ριζική στροφή στη λογική με την οποία χαράσσεται και υλοποιείται η ενεργειακή πολιτική. Μπορεί το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής να δήλωσε, πρόσφατα, ότι αδυνατεί να διαμορφώσει (πριν το φθινόπωρο) πρόταση για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Από την πλευρά μας, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες ότι καλύπτουμε αυτό το κενό, αισθανόμαστε την υποχρέωση να δώσουμε στη δημοσιότητα ένα βασικό κορμό εκτιμήσεων και προτάσεων, που αποτελούν το συμπύκνωμα των επιμέρους εμπειριών μας.

  Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκουμε να ανατροφοδοτήσουμε έναν ευρύτερο διάλογο για τα ζητήματα της ενέργειας, να συνδέσουμε τις δραστηριότητές μας με τους προβληματισμούς άλλων πρωτοβουλιών (για τη φυσιογνωμία των πόλεων, το συγκοινωνιακό και τις μετακινήσεις, την ποιότητα των κτιριακών κατασκευών, τα καταναλωτικά πρότυπα και μοντέλα κλπ.), προκαλώντας την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση περισσότερων συμπολιτών μας. Καλούμε τους φορείς και τις συλλογικότητες, που έχουν έναν αντίστοιχο προβληματισμό, να συνυπογράψουν το κείμενο που δημοσιοποιούμε σήμερα και να συμβάλλουν σε μια συλλογική προσπάθεια επεξεργασίας ενός εναλλακτικού ενεργειακού μοντέλου.

  21/4/2009

  Οι φορείς και κινήσεις πολιτών:

  Αντιπυρηνικό παρατηρητήριο Μεσογείου

  Οικο-δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας

  Οικολογική κίνηση Κοζάνης

  Οικολογική κοινωνική - παρέμβαση Πτολεμαΐδας

  Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου

  Σύλλογος περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής δήμου Δημ. Υψηλάντη

  Σύλλογος πληττομένων Μαυροπηγής

  Δίκτυο οικολογικών οργανώσεων Αιγαίου

  Σύλλογος προστασίας Αράχθου

  Πανελλαδική κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου

  Περιβαλλοντική οργάνωση “Αχελώου ρους”

  Επιτροπή αγώνα κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

  Ενεργοί πολίτες Εύβοιας

  Ένωση Ταμυναίων πολιτών “Παρέμβαση” (Αλιβέρι)

  Παναιτωλοακαρνανικό μέτωπο

  Πολίτες της Αττικής για την ενέργεια

  Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού

  Πρωτοβουλία πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στο λιθάνθρακα

  Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος περιοχής Αλιβερίου

  Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον

  Πολίτες κατά του λιθάνθρακα

 3. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 23/04/2009 14:24:52

  Και τι θα αλλάξει ένα συνέδριο;

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/04/2009 14:31:05

  Ασε μας Ντορακι μου τρισεπιθετο μωρο.

  κ εγώ βλέπω κατι αλλα δε σας λεω.

  το γυριζω βιντεο.

  ΠΠ

 5. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 23/04/2009 14:39:14

  Καλά η Ντόρα είναι να μην δει Αμερικάνο αξιωματούχο εκστασιάζεται, ακόμα νομίζει ότι με την βοήθεια των Αμερικάνων θα γίνει πρωθυπουργός; ή θα ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά με μια "σύγχρονη αποστασία"

  Σα να έχει δίκιο ο φαλαινοθήρας Καρατζαφέρης.

 6. Rogue avatar
  Rogue 23/04/2009 15:27:27

  Φάκτορα, μήπως να βάλεις ένα λινκ για ελεύθερες ανακοινώσεις, ώστε να μην μπαίνουν εμβόλιμα άσχετα (και ενίοτε σοβαρά) θέλματα;

  Επίσης το λινκ για την επικοινωνία δεν παίζει.
  "Πατήστε εδώ και επικοινωνήστε τώρα μαζί μας...."

 7. BLACK avatar
  BLACK 23/04/2009 15:38:59

  FactorX κι εγώ θα ήθελα πολύ ένα λίνκ για ελευθερες ανακοινώσεις, είτε για να γράφω κάτι, είτε - κυρίως - για να μην εκνευρίζομαι βλέποντας άσχετα ποστς όπου να ναι.

  Επί του θέματος, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
  αυτή η οικογένεια δρακουμέλ από που αντλέι τόση δύναμη ώστε να κάνει ό,τι θέλει, να ρίχνει πρωθυπουργούς, να λαδώνεται και να μην ενοχλείται κανείς κτλ κτλ; Θέλω να πω υπάρχει μια έξτρα και σπέσιαλ ασυλία για την οικογένεια, που δεν απολάμβάνει άλλος κανείς. πως τόσα χρόνια αυτοί φτιάχνουν και καταστρέφουν καριέρες κι όμως δεν βρέθηκε ένας αντίπαλος να καταστρέψει τις δικές τους καριέρες; κι αν όντως είναι τόσο διαχρονικά διαπλεκόμενοι με γερμανία, ηπα, κτλ κτλ, κανείς πια αντίπαλος από το κόμμα ή αλλού δεν βρήκε τρόπο να τους στείλει στον αγύριστο;
  έχουν κάνει κάποιο ντήλι με τον σατανά, και αν ναι ποιος είναι αυτός ο σατανάς που τους προστατεύει τόσο καλά;

 8. Θύμα avatar
  Θύμα 23/04/2009 16:02:22

  @7 BLACK άστο άν ήταν άλλος στην θέση της θα τον είχε ρίξει τον Καραμανλή καιρό απο την ηγεσία του κόμματος μετά την απότομη πτώση του τον τελευταίο χρόνο. Αυτή κολώνει να τον αμφισβητήσει γιατί ξέρει την αντιπάθεια του κόσμου στην ίδια και τον πατέρα της και φοβάται πολύ την αποτυχία.

 9. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 23/04/2009 16:06:04

  Black,
  Θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται.
  Και αλληγορικά, φυσικά.
  Όλοι και όλα έχουν ένα χρώμα.
  (π.χ.εσύ, το μαύρο).
  Τί είναι εκείνο, ωστόσο,
  που, αν και δεν έχει χρώμα,
  δεν είναι, εντούτοις, άχρωμο;

 10. Factorx avatar
  Factorx 23/04/2009 16:15:01

  @BLACK: τι είδους λινκ θέλεις; Εδω; Γιατι δεν κάνεις ένα δικό σου;

 11. Factorx avatar
  Factorx 23/04/2009 16:16:50

  Τώρα κατάλαβα, συγνώμη. καλή ιδέα. θα την σκεφτούμε με την ανανεωση που ετοιμάζουμε

 12. Factorx avatar
  Factorx 23/04/2009 16:22:51

  #ataktos: Τελευταία φορά που το κάνεις. Αν κρίνουμε εμείς οτι πρεπει να σηκώσουμε δελτία τύπου θα το κάνουμε και μόνοι μας. Μάθε να σέβεσαι ρε γαμώτο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.