#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2009 12:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν το κράτος λειτουργεί (ακόμα και στη Λατινική Αμερική)


__________________________________________________________________________________________________
«
Ο κ. Καραβέλας προετοίμαζε από καιρό τη φυγή του στην Ουρουγουάη. Ήδη από τα τέλη του 2008 είχε μεταφέρει σε τράπεζα της χώρας 2,5 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια» αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ο Ρικάρντο Χιλ Ιριμπάρνε, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Ουρουγουάης κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.  Οι μεταφορές έγιναν μέσω δύο λογαριασμών που διατηρούσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Ζημενς Ελλάς στη Μεγάλη Βρετανία και σε παράκτια εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Οι καταθέσεις έγιναν σε τράπεζα του Μοντεβιδέο και ως δικαιούχος εμφανιζόταν παράκτια εταιρεία.

Πως βρήκαν τον Καραβέλα; Καταρχήν επειδή εκεί λειτουργεί η επιτροπή κατά του βρώμικου χρήματος και ενημερώνεται για καταθέσεις που ξεπερνούν τα 20.000 δολάρια σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς κατά του βρώμικου χρήματος. Έτσι σήμανε συναγερμός μόλις άρχισαν να φτάνουν τα εκατομμύρια του καραβέλα. Στην συνέχεια  έψαξαν το όνομα «Καραβέλλας» στο Διαδίκτυο και βρήκαν έτσι ότι διώκεται στην Ελλάδα, για την Ζήμενς. Στη συνέχεια (22 Μαΐου) ενημερώθηκε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Δεικτάκης ο οποίος έστειλε το σήμα για τις κινήσεις του κ. Καραβέλα στην Ουρουγουάη.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι όταν μια κρατική υπηρεσία κάνει καλά τη δουλειά της στην εποχή του Διαδικτύου μπορεί να βρεθεί γρήγορα και σχετικά εύκολα άκρη στους δαιδάλους του βρώμικου χρήματος. Συγκρίνετε τώρα την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας στην μακρινή Ουρουγουάη με όσα έγιναν εδώ με τα ομόλογα, τον Θέμο και όλες τις υποθέσεις που συγκλόνισαν πρόσφατα το δημόσιο βίο.

Στη φωτογραφία η  Πούντα Ντελ Έστε, όπου αγόρασε το πολυτελές διαμέρισμα ο κ. Καραβέλας, θεωρείται το αγαπημένο θέρετρο της ελίτ της Λατινικής Αμερικής. Με πληθυσμό περίπου 11.000 κατοίκων τον χειμώνα, ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός με τα 20 χιλιόμετρα παραλίας με θέα στον Ατλαντικό συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αχβαχ avatar
  αχβαχ 02/06/2009 13:45:36

  Ποιός να είναι αλήθεια ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής κατά της διακίνησης μαύρου χρήματος στην Ελλάδα;

 2. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 02/06/2009 13:58:13

  Αν τα κατέθετε σε ελληνική τράπεζα δεν θα έτρεχε τίποτα. Σιγά μην του κάνανε έλεγχο για κατάθεση πάνω από 20.000$.

  Να έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας κύριοι!

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/06/2009 14:07:31

  φοβερή φωτό, θα ανέβουν οι κρατήσεις για Μοντεβιδέο ...

 4. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 02/06/2009 15:36:07

  "Συγκρίνετε τώρα την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας στην μακρινή Ουρουγουάη με όσα έγιναν εδώ με τα ομόλογα, τον Θέμο και όλες τις υποθέσεις που συγκλόνισαν πρόσφατα το δημόσιο βίο."


  Οι εν λόγω υπηρεσίες εδώ στην Ελλάδα δεν λειτουργούν μόνο όταν οι πολιτικοί τους προιστάμενοι δεν θέλουν να λειτουργήσουν.

  Η ανικανότητα των υπηρεσιών είναι μια καραμέλα για να μπορούν μετά οι πολιτικοί να τα ρίχνουν γενικώς κι αορίστως στην γραφειοκρατική παθογένεια (sic!).

 5. ataktos avatar
  ataktos 02/06/2009 16:31:38

  Γ αυτό όσο περνά ο καιρός και ο κόσμος βλέπει αυτά τα χαλιά αναρωτιέται τελικά

  Τι γίνεται με την Ευρώπη ….

 6. Nikolas avatar
  Nikolas 02/06/2009 19:36:02

  Κυριοι και ποιος σας ειπε πως η ουρουγουαη ειναι ενα κρατος μη ανεπτυγμενο???
  ηταν παντα προτυπο δημοκρατιας στην λατινικη αμερικη!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.