#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2011 12:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν το ΠΑΣΟΚ βαφτίζει την χρεοκοπία θρίαμβοΤο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη ακούγονταν τόσο μακρινό στα αυτιά των νεοελλήνων, που φάνταζε αρχαία ιστορία, ή ακόμη και μύθος.

Ποιος συμπατριώτης μας, μεγαλωμένος με σαράντα τηλεοπτικά κανάλια, τρία κινητά, με διακοπές στη Μύκονο και στο Μπαλί, με τη Καγιέν του, και με όλα τα υπόλοιπα συμπαρομαρτούντα που χαρακτηρίζουν τη νεοελληνική (επίπλαστη) διαβίωση των τελευταίων 15-20 χρόνων, θα πίστευε ότι θα ζούσε και ο ίδιος στιγμές Τρικούπειες….

Και όμως!

Το Πασόκ να είναι καλά, και θα τα ζήσουμε όλα.

Κάποτε είχα γράψει εδώ, ότι προβλέπω καταστάσεις Mad Max.

Δεν απέχουμε και πολύ.

Η «νύχτα είναι ακόμη μικρή». Έχουν να δουν τα μάτια μας πολλά, με αυτούς που μπλέξαμε.

Σοσιαλισμό δεν θέλαμε;

Πάντως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δίκιο. Κάτι ήξερε. Σαν να ήταν προσυνεννοημένος.

Όπως ακριβώς και με το μνημόνιο. Στημένες καταστάσεις δηλαδή.

Στην αρχή του ξέφυγε κάτι περί selective default, στέλνοντας τους πάντες στα τραπεζικά λεξικά, και στη συνέχεια προσπάθησε να τα μαζέψει, όταν συνειδητοποίησε πως σελέκτιβ ξεσελέκτιβ, πάλι για χρεοκοπία πρόκειται.

 

Χωρίς να είμαι ειδικός, καταλαβαίνω πως με βάση τα συμφωνηθέντα χθες, εκτός του ότι μπαίνουμε υπό οικονομική επιτροπεία για καμιά εικοσαριά χρόνια, κάποιοι οίκοι αξιολόγησης θα χαρακτηρίσουν την Ελλάδα ως ευρισκόμενη σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Κάποιο άλλοι, όπως η Fitch Ratings, που δεν χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο στις αξιολογήσεις της, θα χαρακτηρίσει τη κατάσταση ως χρεοκοπία νέτα σκέτα. Κανονική, και με τον νόμο!

Ότι και να γίνει, όπως και να τη χαρακτηρίσουν: ολική, μερική, επιλεκτική, ή οτιδήποτε άλλο, το πρόβλημα θα δημιουργηθεί μόλις η ΕΚΤ πάψει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για να δανείζει. Αυτό θα πλήξει όλες τις τράπεζες, και κυρίως τις ελληνικές, που βασίζονται στα ομόλογα που κατέχουν για να αποκτούν ρευστότητα (μέσω δανεισμού).

Μάλιστα,  ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν μου φάνηκε και ιδιαίτερα χαρούμενος, δηλώνοντας πως συμμετέχει, πλην όμως με αρκετές  επιφυλάξεις, στην  προχθεσινή συμφωνία.

Κάποτε, οι καλόγεροι του Μεσαίωνα βάφτιζαν το κρέας ψάρι προκειμένου να μη θεωρούνται αμαρτωλοί όταν καταβρόχθιζαν τα μπιφτέκια και τα γουρουνόπουλά τους εν μέσω περιόδων αυστηρής νηστείας.

Σήμερα, κάτι ανάλογο κάνει και η κυβέρνηση του Πασόκ, βαφτίζοντας την χρεοκοπία μας ως … θρίαμβο της Ελλάδας.

Και αν λάβουμε υπόψη τις διάφορες αναλύσεις και τα ρεπορτάζ των συμβατικών ΜΜΕ της χώρας, ο Παπανδρέου είναι κάτι σαν τον Άη Γιώργη, που τα έβαλε με τον δράκο, και τον νίκησε. Για το  καλό μας.

Τι ήρωας! Ο Θεός να μας κόβει χρόνια να του δίνει μέρες δηλαδή.

Άσχετα όμως από τον δράκο, που στη φαντασία κάποιων ο ΓΑΠ εξολόθρευσε,  εμείς χρεοκοπήσαμε. Έστω και επιλεκτικά, ή προσωρινά.

Λεφτά λοιπόν, όντως υπάρχουν. Είχε δίκιο ο πρωθυπουργός.

Αρκεί να ξεβρακωθούμε για τους δανειστές μας.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 23/07/2011 12:26:10

  Οι άνθρωποι έχουν κάνει διδακτορικό στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την αλητεία. Εδώ ακόμη κι ο Καπούλιας μίλησε για δάφνες !!! Ποιες δάφνες ; Δηλαδή είναι επιτυχία να μη μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου και να δανείζεσαι εις το διηνεκές ; Θα το πληρώσει ακριβά αυτό ο ελληνικός λαός αλλά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα τότε ..... δεν θα ορίζουμε ούτε τα σπίτια μας ......

 2. Κρης avatar
  Κρης 23/07/2011 13:13:11

  χθεσινοβραδυνή ανάλυση απο τον babis με googl-εια αναφορα
  h**p://www.skai.gr/player/TV/?MMID=216860
  από το 18:00'
  :idea:
  και για να μείνει
  h**p://www.youtube.com/watch?v=q5fcOgsLFHo

  :roll:

 3. πανος avatar
  πανος 23/07/2011 13:23:26

  δυστηχως παιδια....αυτοι πανηγυριζουν....ο λαος παει για μπανια.....και ποιος τον πιανει τωρα τον γαπ.....λεφτα υπαρχουν τελικα!!!!

 4. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 23/07/2011 13:27:56

  +100000000
  Κανονικά με αυτά που γίνονται θα έπρεπε να έχουμε για αντιπολίτευση τουλάχιστον το ‘κόμμα’ του Κολοκοτρώνη, για να χρησιμοποιήσω μόνο ήπιες εκφράσεις.

 5. alakran avatar
  alakran 23/07/2011 14:17:34

  Strange Attractor,
  πολύ καλό άρθρο, μπράβο.
  Μήπως, όμως, η θριαμβολογία της κυβέρνησης "μυρίζει" εκλογές?Προσωπικά το ελπίζω, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

 6. danaos avatar
  danaos 23/07/2011 14:39:25

  Strange, έτσι ακριβώς αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στην ιστορική τους γραμμή για να θυμόμαστε!
  Το 2009 αιφνιδίως προκηρύσσονται εκλογές. Αναμενόμενο, μετά τα κατευθυνόμενα γεγονότα του περασμένου τότε χειμώνα, τις κερδίζει το Πασόκ με έναν ψεύτη ολίγιστο πρωθυπουργό. Και όχι μόνο ψεύτη και ανεπαρκή αλλά όπως θα αποδειχθεί αργότερα και φοβερά αδίστακτο και επικίνδυνο!
  Αναλαμβάνοντας ο ΓΑΠ τη διακυβέρνηση αφήνει αρκετό χρόνο να πάει χαμένος (τυχαίο;) και κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε η πατρίδα μας να μπει στις δαγκάνες του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ φυσικά δεν ήταν μονόδρομος. Όμως οι εντολές είναι εντολές και πρέπει να εκτελούνται! Yesman!
  Η πατρίδα μας και ο λαός της μπαίνει σε μια πρωτόγνωρη και φοβερή περιπέτεια. Κόψιμο μισθών, συντάξεων, φορολογία, ανεργία, φτώχεια στην ατζέντα της κυβέρνησης. Και ενώ ψηφίζεται το μνημόνιο1 ο λαός ξεσηκώνεται και μεγάλη διαδήλωση προχωράει προς τη Βουλή. Πρέπει να τους σταματήσουν! Και να το προβοκατόρικο θλιβερό επεισόδιο της MARFIN που αναγκάζει τον κόσμο να σταματήσει!(4 θάνατοι!)
  Όμως οι τσέπες αδειάζουν, επιχειρήσεις κλείνουν, βιοπαλαιστές αυτοκτονούν, η χώρα ξεπουλιέται και ξανά ξεκινά το ποτάμι των αγανακτισμένων που όσο πάει και μεγαλώνει! Η κυβέρνηση του ΓΑΠ πανικοβάλλεται αλλά το ξέρει το κόλπο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.
  Παρουσιάζεται δήθεν φοβισμένη, περνώντας το φόβο με τους υποστηρικτές της στο λαό -θα χρεοκοπήσουμε, θα έχουμε στάση πληρωμών κλπ- και ξεκινά τη δήθεν συναίνεση. Την τορπιλίζει και ρίχνει αμέσως τη φόλα του ανασχηματισμού την οποία τρώνε αμάσητη οι χειροκροτητές! Η κουτάλα πάλι δικιά μας! Το μάντρωμα ξαναγίνεται! Είναι μανούλες σ’αυτά! Και τώρα που ο κόσμος -καλοκαίρι γαρ-χαλάρωσε λίγο βαφτίζουν τη χρεοκοπία θρίαμβο και δυστυχώς έχουν πάλι χειροκροτητές! Βέβαια κάποια στιγμή θα γίνει το μεγάλο μπαμ! Αλλά μήπως τότε θα είναι πολύ αργά; Απλά ρωτάω.

 7. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 23/07/2011 14:42:23

  Εκλογες και μαλιστα οσο πιο γρηγορα γινεται. γιατι απο τον σεπτεμβριο και μετα και μολις θα εχει γυρισει απο τις διακοπες οσοι πηγαν τελος παντων, θα ζαλιστει απο τις κλησεις της εφοριας για να πληρωνει διαφορα .αν ειναι μισθωτος εκτακτη εισφορα.αν ειναι επαγκελματιας εκτακτη εισφορια συν 300 ευρω κεφαλικο φορο. συν το ετακ που θα ερθει του 2009 συν τα αυξημενα τελη κυκλοφοριας λιγο αργοτερα συν τα νεα οικονομικα μετρα που σιγουρα θα παρουν γιατι τα εσοδα του εξαμηνου εχουν πεσει εξω, καταλαβαινετε λοιπον οτι αν μπορουσαν θα καναν εκλογες ακομη και τον αυγουστο.

 8. Ένας avatar
  Ένας 23/07/2011 16:52:59

  Η ΝΔ πρέπει να κάνει αγώνα για την επανασύσταση ενός Εθνικού οράματος που μόνο μέρος αυτού θα αποτελεί η οικονομία.

  Εθνικοί στόχοι και εθνική στρατηγική χρειάζονται. Η οικονομία έπεται αυτών.
  Επανελλήνιση της παιδείας. Δημογραφική ανάταση. Αποφασιστική άμυνα απέναντι στο βίαιο εποικισμό που συμβαίνει από κάθε καρυδιάς καρύδι της ΑφροΑσίας.

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 23/07/2011 17:34:26

  SA εκπληκτική ανάλυση
  ΄΄Έχουν να δουν τα μάτια μας πολλά΄΄...Ακριβώς έτσι, κι αυτό είναι τρομακτικό.
  ΥΓ: Λες εμείς που δεν έχουμε πάει Μύκονο, Μπαλί και Ρέμο και δεν έχουμε Καγιέν, ν΄αντέξουμε περισσότερο;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΕΥΑ 23/07/2011 20:44:31

   Γειάσου Εύα.

 10. Orestios avatar
  Orestios 23/07/2011 17:36:19

  Κι ο Τσαουσέσκου επιτυχία θεωρούσε πως πραγματοποιούσε.

 11. juliet avatar
  juliet 23/07/2011 22:48:09

  S.A
  το συμπέρασμα είναι ένα ακόμη και αν η καταστροφή είναι βέβαιη,όλη αυτή η πράσινη τσόχα είναι ικανή να λέει ,κερδίσαμε και ας μη μας έχει μείνει ούτε η Ακρόπολη .Αλήθεια ,τα Ανάκτορα είναι στα φιλέτα;

 12. Stefanos avatar
  Stefanos 24/07/2011 09:38:58

  Το θέμα είναι πως τους επόμενους μήνες θα υποστούμε μια ανελέητη προπαγάνδα. Και βέβαια οι ξένοι δεν θα θελήσουν να χάσουν ποτέ έναν τόσο ραγιά πρωθυπουργό σαν τον ΓΑΠ που εκτελεί τα σχέδια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Όμως η χαρά τους δεν θα διαρκέσει πολύ γιατί μας περιμένει τέτοιος βομβαρδισμός φορολογικών και εξοντωτικών μέτρων που η αγανάκτιση και η οργή δεν θα έχουν γυρισμό. Το διεφθαρμένο σύστημα που τους στηρίζει θα τα παίξει όλα για όλα. Στο χέρι μας είναι να τους κόψουμε την όρεξη μια για πάντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.