#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2012 15:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν το ΔΝΤ δουλεύει υπέρ της... ΕλλάδαςΌ,τι θα λέγαμε μπράβο στη Λαγκάρντ για τη σύνεσή της και την προσπάθειά της για βιώσιμη λύση, ούτε κι εμείς δεν το περιμέναμε. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε έχουν καταφέρει να κάνουν ακόμη και το ΔΝΤ... συμπαθές. Απίστευτα πράγματα.

Την ίδια στιγμή που στη Γερμανία δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται, κι ενώ η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού φωνάζουν ότι πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση κι όχι ημίμετρα.

Σήμερα η Κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στις 20 Νοεμβρίου, κατά τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν.

«Δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όπως λένε", δήλωσε, όταν ερωτήθηκε , αν πιστεύει πως μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ακόμη πως η ανακοινωθείσα ύφεση της ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο "δεν αποτέλεσε ακριβώς έκπληξη" για το ΔΝΤ, το οποίο είχε προβλέψει πως η οικονομία της περιφέρειας αυτής θα σημειώσει πτώση το 2012, αλλά θα ανακάμψει το 2013.

"Πιστεύουμε βεβαίως πως αυτό θα συμβεί το 2013 εφόσον αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση", δήλωσε η Λαγκάρντ.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τα εξής παράδοξα. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να φύγει από την τρόικα αν δεν ακουστεί καθώς δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει για την επιπλέον χρηματοδότηση που θα χρειαστεί η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της επιμήκυνσης. Από την άλλη βλέπει, και ορθώς, ότι είναι αδύνατο το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020, όσο η χώρα παίρνει χρέη. Έτσι, κατά τη Λαγκάρντ και τους Αμερικανούς μόνο ένα κούρεμα του χρέους θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

Και στην Ευρώπη έχουμε το εξής παράδοξο. Η Μέρκελ σε όλους τους τόνους, μαζί και οι φίλοι της, επιμένουν ότι πρέπει η Ελλάδα πάση θυσία να κρατηθεί στο ευρώ. Όμως, δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν γι' αυτό. Αντίθετα επιμένουν σε νέα δάνεια ή σε ημίμετρα του στιλ «μείωση επιτοκίων, νέα δάνεια με μηδενικά επιτόκια αλλά να μην πειραχτεί το κεφάλαιο» και άλλα τέτοια.

Έτσι, όμως, θα συνεχίζεται η αβεβαιότητα, η Ελλάδα θα κινείται με πατερίτσες μέχρι να σκάσει καμιά σοβαρότερη κρίση στην Ευρώπη που θα σαρώσει τα πάντα.

Και στις 20 Νοεμβρίου θα έχουμε μια ακόμη «μισολύση» που δε θα ικανοποιεί κανένα, απλά θα παρατείνει την αβεβαιότητα στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά γιατί οι αλαζόνες Γερμανοί θέλουν μόνο να κερδίζουν από την κρίση κι όχι να χάσουν. Και μια επισήμανση γεωπολιτικού ενδιαφέροντος που έκανε ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου Άντον Μπέρνερ. Όπως είπε, θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη διότι αν βγει καραδοκούν Ρωσία και Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. satrapis avatar
  satrapis 16/11/2012 16:02:40

  οτι, οχι ο,τι

 2. blue nile avatar
  blue nile 16/11/2012 16:19:36

  ...γιατί τότε η ελληνική κυβέρνηση είναι δεμένη στο γερμανικό άρμα; ...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ blue nile 17/11/2012 00:03:10

   ..γιατι το ευρωπαικο μπλοκ (λεγε με γερμανια) εχει δανεισει οχι μία, οχι δύο...αλλά έξι φορές οσα εχει δανεισει το ΔΝΤ (βλ. φιλική συμμετοχη στην περιπτωση μας)

   ..και για να σε προλαβω.. αν εισαι Γερμανια το ΔΝΤ το διωχνεις εν ριπη οφθαλμου αν το προβλημα ηταν απλά στην Ελλάδα .. έλα ομως που με Ισπανιες και Ιταλιες οι συμμετοχες του ΔΝΤ δεν θα ειναι καθολου αμελητεες ...

 3. tak avatar
  tak 16/11/2012 17:01:56

  Είναι; Ή είναι, ώσπου να πάρει ανάποδες ο "Ψηλός"!

 4. new age avatar
  new age 16/11/2012 17:25:58

  η Ελλάδα πυλη της Κίνας στην Ευρώπη.
  η Ελλάδα πύλη της Ρωσίας στην Μεσογειο.
  η Ελλάδα σταθερη συμμαχος των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσογειο.
  και η φιλη Γερμανία, που δεκα χρόνια τωρα μεσω της ευρωζωνης εχει τοσο βαρύνουσα θεση στην οικονομία μας, εμφανιζεται ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι...
  πώς ειναι δυνατον η ατμομηχανη της Ευρώπης να βλέπει τοσο κοντοφθαλμα την πορεία της;

 5. αριων avatar
  αριων 16/11/2012 18:07:13

  Σωστή η διόρθωση του:satrapis

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αριων 16/11/2012 19:40:16

   ναι, είναι σωστή για την πρώτη λέξη του άρθρου - δεν ισχύει όμως για τη δήλωση Λαγκάρντ “Πιστεύουμε βεβαίως πως αυτό θα συμβεί το 2013 εφόσον αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση”. Πολλές φορές βλέπουμε το μπέρδεμα. Για διευκόλυνση της απομνημόνευσης: χρησιμοποιούμε το "ότι" όπου ισοδυναμεί με το "πως", ενώ το "ό,τι" σημαίνει "ο,τιδήποτε και αν..."

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 16/11/2012 18:08:28

  Για μένα, το μεγαλύτερο μυστήριο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος, είναι η ενδοτικότατη στάση ενός Σαμαρά απέναντι των Γερμανών, εκτός βέβαια αν αληθεύουν τα κυκλοφορούντα σενάρια συνωμοσίας .( Που αδυνατώ να τα πιστέψω).

 7. peterX avatar
  peterX 16/11/2012 18:08:45

  Ποιός πιστεύει πως ένα παραδοσιακά αμερικάνικο τσιφλίκι θα γίνει γερμανική αποικία χωρίς να πέσει τουφεκιά? Το πετρέλαιο σε αυτόν τον πλανήτη τιμολογείται σε δολάρια. Ξέρουμε καλά τι έπαθαν όσοι τόλμησαν να τιμολογήσουν σε ευρώ. Η Γερμανία δεν θα αποκτήσει αποικίες που να της παρέχουν ενέργεια. Τουλάχιστον όχι όσο οι ΗΠΑ έχουν 13 ετοιμοπόλεμα αεροπλανοφόρα. Για μας βέβαια... μικρή η διαφορά.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 16/11/2012 18:49:48

  Τό ΔΝΤ υπέρ τών αδυνάτων;
  Η διεθνής τού τραπεζοχρηματοπιστωτικού συστήματος υπέρ τής σεισάχθειας;
  Οι Λύκοι υπέρ τής ακεραιότητας τών αμνών;
  Τό βέτο στήν αύξηση τού προϋπολογισμού τής ΕΕ, πού απειλεί νά τήν διαλύσει;
  Η Γαλλία ώς τό επόμενο μεγάλο πρόβλημα τής Ευρωζώνης (σύμφωνα μέ τόν αγγλικό Economist);
  Ο βρυκόλακας City υπέρ τών χρεωμένων κρατών;
  Ο μαύρος Κάουμπόϋ υπέρ τών Ινδιάνων;
  Η γηραιά Αλβιώνα προτιμά νά πεθάνει καλύτερα παρά νά αλλάξει τά Χούγια της.

  Μνήσθητί μου Κύριε.
  Ο Τσίπρας, τό ΔΝΤ, City καί Ομπάμα στό ίδιο «προοδευτικό» καράβι.
  Δέν μάς περνάνε γιά ηλίθιους.
  Είμαστε

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/11/2012 18:51:06

  Ποτέ δε δείχνεις τι σκέπτεσαι εκτός αν πρέπει να το εφαρμόσεις. Αυτό είναι η τέχνη του εφικτού ή αλλιώς η πολιτική για οποιονδήποτε λογικό ον. Μένεις στην άκρη σου και επειδή υπάρχουν συμφέροντα κρατάς πισινή και αν χρειαστεί την εφαρμόζεις. Δεν προκαλείς όμως όπως θα θέλαμε όλοι για να αισθανθούμε καλύτερα, πολύ απλά επειδή το πιθανότερο είναι να στραφούν όλοι ταυτόχρονα εναντίον σου. Και η Αργεντινή πάει ξανά για χρεοκοπία ενώ μόλις είχε συνέλθει. Τον έκανε τον Τσαμπουκά της βέβαια, αλλά...

 10. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/11/2012 18:54:28

  Σιγά μην είναι το ΔΝΤ υπέρ των αδυνάτων. Τα λεφτά του πίσω θέλει να πάρει και ξέρει καλά ότι άμα βαρέσουμε κανόνι θα πάρει το γνωστό τρίτο το.... μακρύτερο.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Κάποιος 16/11/2012 19:10:11

   Τό ΔΝΤ θά τά πάρει είτε βαρέσουμε κανόνι είτε όχι.
   Μέ τό καλό ή μέ τό στανιό.
   Άλλο είναι τό μεγάλο διεθνές παιχνίδι, στό οποίο δέν συμμετέχουμε.
   Εμάς μάς μοιράζουν χαρτί καί προσδοκούν νά κάψουμε τήν Μπάνκα.
   Άν κατά τήν αποχώρησή μας από τό καζίνο μάς μαχαιρώσει κάποιος (όχι εσύ), μικρό τό κακό γιά τους φίλους μας.
   Μιά ακόμα παράπλευρη απώλεια.

   Από όσα ακούς μήν πιστεύεις τίποτα.
   Καί από όσα βλέπεις, τά μισά.

 11. δρόμος avatar
  δρόμος 16/11/2012 19:45:44

  Σιγά την ενδοτική στάση. Με το τρόπο του ο Α.Σ. έφερε σιγά-σιγά την υφήλιο ολόκληρη να αγωνίζεται υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και να διεκδικεί για λόγου μας, σε αντίθεση με την Τσιπρέικη νοοτροπία, που μόνο εκνευρισμό σε όλους δημιουργεί (διεθνώς, εννοώ). Τι προτιμάς ?

 12. dionisis avatar
  dionisis 16/11/2012 20:28:27

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΡΕΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΜΕΝ...... ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΗΚΟΜΕΝ Η ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ .... Ε!!!!!!!!! ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ .... ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.