03/11/2008 17:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν τα φαινόμενα απατούν… !

 

Πραγματικά άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας το Πρώτο Θέμα, για την ύπαρξη μηχανισμού παρακολούθησης δημοσιογράφων και πολιτικών από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, παραπέμπει σε πρακτικές της δικτατορίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σύστημα, συγκέντρωνε, κατέγραφε και κυρίως χώριζε σε «εχθρούς» και «φίλους».

Πραγματικά τα φαινόμενα απατούν. Ως δημοσιογράφος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, πριν ιππεύσει τον πήγασο της εξουσίας, έβγαζε το προφίλ ενός ευπρεπούς, μετρημένου και προσγειωμένου, στα όρια της μετριότητας, δημοσιογράφου.

Ως άνθρωπος της εξουσίας, επιβεβαίωσε στην πράξη αυτό που κατά κανόνα αποτελεί πεποίθηση του κοινού πολίτη, ότι η εξουσία μεταλλάσσει τους ανθρώπους σε ψεύτες, αλαζόνες, εκδικητικούς και σε τελική ανάλυση αυτοκαταστροφικούς.
Πολύς λόγος γίνεται για το σύστημα Ρουσόπουλου, χειραγώγησης της ενημέρωσης, στον οποίο, θα πρέπει να ομολογηθεί, οφείλονται οι επικοινωνιακές επιτυχίες της κυβέρνησης.

Αλήθεια! Στην έξοδό του τον πρώην υπουργό ακολούθησαν και τα «μπουμπούκια», που είχε τοποθετήσει σε κορυφαίες θέσεις στην κρατική τηλεόραση, που για λόγους που βοά το Μέγαρο τα απέσυρε, αλλά τα κράτησε κοντά του να τον «συμβουλεύουν»;
Το λυπηρό είναι, ότι με το δέλεαρ του χρήματος και της εύνοιας, στο σύστημά του προσδέθηκαν, εννοείται με το αζημίωτο, πολλοί δημοσιογράφοι από, όλα τα ΜΜΕ, που κατά τα άλλα, αν και το υποψιασμένο κοινό τους γνωρίζει, εκείνοι επιμένουν να πουλάνε εγκυρότητα.
Επειδή αναφερθήκαμε στη δικτατορία, το μόνο που κάνει τη διαφορά είναι, ότι τα παπαγαλάκια της δικτατορίας δεν χρησιμοποιούσαν κανενός είδους καμουφλάζ και δήθεν άλλοθι αντικειμενικότητας.

http://www.kentri.gr/1/post-615.html#more

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nas avatar
  nas 03/11/2008 18:07:32

  Εγώ θα σου φωνάζω και λέγε με τρελό... δηλαδή ο κ. Ρουσόπουλος, μπόρεσε έτσι απο μόνος του να "προσδέσει" παπαγαλάκια, να τα κατευθύνει και να φτάσει στο τέλος να εξομοιωθεί με την... χούντα; δηαλδή με κανέναν δεν το συζήτησε; απο κανέναν δεν ζήτησε το Ο.Κ.; κανένας άλλος δεν γνώριζε; αυτά και άλλα απλοϊκά ερωτήματα μπορούν να έχουν όχι βέβαια οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, αλλά οι εκτός των τειχών ευρισκόμενοι, ξέρουν δεν ξέρουν γράμματα, κονόμησαν δεν κονόμησαν χρήμα, είναι πενηντάρηδες, ή 25ρηδες, είναι ή δεν είναι απο χωριό... θεωρώ λοιπόν πως στο καλύτερο site της εποχής, θα πρέπει να αναπτυχθούν ευρύτεροι προβληματισμοί απο ποιούς και για ποιό λόγο όχι μόνον αναπτύχθηκαν τέτοιοι μηχανισμοί, αλλά και γιατί όσοι εντός της μεγάλης παράταξης που λέγεται Ν.Δ. τους ανέχθηκαν, αν δεν τους χρησιμοποίησαν... εάν πράγματι υπήρξε αυτή η κίμακα ελέγχου της ενημέρωσης, αυτή η υπόθεση θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα τη βουλή διότι πρόκειται περί εκτροπής... και για να απαντήσω στον Δημήτρη ο οποίος έθεσε ερωτήματα αλλά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, να ένας ακόμη λόγος να ψηφισθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ. Αποκλεισμούς μπορεί να έκανε, αλλά μηχανισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές δεν είχε... γιατί αν είχε θα τους είχαν βγάλει στον αέρα προ πολλού...

 2. Evros avatar
  Evros 03/11/2008 18:52:29

  Μια έρώτηση για σας που ξέρετε. Ρουφιάνοι στα blogs υπάρχουν; Να αισθανθώ περήφανος ότι μας παρακολουθούν ή μεταξύ μας ξυνουμε τις πληγές μας;

 3. sovokai avatar
  sovokai 03/11/2008 19:55:46

  Τερμα οι λάιτ πολιτικές .... ΠΑ.ΡΙΖ.Α
  πανελληνια ριζοσπαστική αριστερά

 4. potamiotis avatar
  potamiotis 03/11/2008 20:55:46

  ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΕΤ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΗ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΡΙΡΙ ΕΙΝΑΙ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ,ΠΡΤΕΝΤΕΡΗΣ,ΤΡΕΜΗ,ΜΑΚΗΣ,ΧηΝΙΚΟΣ,ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ,ΓΙΑ ΔΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ..ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΑ....

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/11/2008 21:40:26

  Για όσους πάντως βρίσκονται εκτός ΜΜΕ τα γραφόμενα αποτελούν παραποίηση της πραγματικότητος.
  Οχι μόνο δεν ελέγχουν υπουργοί τις εφημερίδες και τα κανάλια αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
  Θυμάμαι ότι κυνηγούσαν και τα παιδιά του Τσιτουρίδη όταν πήγαιναν σχολείο ψάχνοντας για σκάνδαλα.
  Η προσπάθεια των δημοσιογράφων να περάσουν για διωκόμενοι όταν όλοι βλέπουν τηλεόραση και βλέπουν τι μεταδίδει και ποια στάση έχει είναι φαιδρή.

 6. dd avatar
  dd 03/11/2008 21:42:50

  "... σύστημα χειραγώγησης της ενημέρωσης, στο οποίο, οφείλονται οι επικοινωνιακές επιτυχίες της κυβέρνησης ... "
  μα καλα, είχαμε ποτε κατι το διαφορετικο στα κυρίαρχα μμε και την δημοσιογραφία;
  τα παπαγαλάκια/αχυράνθρωποι τώρα δε δραστηριοποιούνται και στα μπλογκς?
  δηλαδή οταν λέμε μηντιοκρατία τι εννοούμε; απλά οτι μιλάει το γυαλί και όχι οτι το σύστημα δίνει εντολές και ελέγχει την ακριβή εκτέλεση τους?

 7. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 03/11/2008 23:37:18

  Η ανάρτηση αποτελεί μια παύση μπροστά στην ανθρώπινο ψυχισμό. Δεν αποτελεί κριτική, ή πολεμική, δεν δομεί αντίθεση απέναντι σε ένα γεγονός που έχει ήδη συντελεστεί. Δεν επιζητεί αποδοχή ή απόρριψη, τροποποίηση ή συμπλήρωμα. Η οντολογία της κάνει χρήση θαυμαστικού, συντάσσει τη λέξη "αλήθεια" στο κείμενο, που είναι η μόνη που μπορεί να αληθεύει στο χάος τη πλήρους περιβάλλουσας αλλοτρίωσης. Είναι προφανής ο πόνος του μπλόγκερ, που δεν κρατάει χρωστήρα, κάμερα λήψεως, ή μπαγλαμά για να αποδώσει με αλληγορίες την ατμόσφαιρα της κατάπτωσης. Έχει στη διάθεση του το πληκτρολόγιο, το σκάνερ και μιάμιση φορά το μήκος της οθόνης. Ο Σκορτσέζε, ο Ιερόνιμους Μπος ή ο Βαμβακάρης θα είχαν κάποια άλλα εκφραστικά μέσα στη διάθεση τους. Όμως η αλληλουχία μαύρου και άσπρου αναδεικνύουν την μινιμαλιστική εκδοχή ενός κειμένου, που δεν είναι κείμενο. Πρόκειται για τη βάση έδρασης ενός θαυμαστικού, που όταν αυτό αφορά πρώτα και κύρια τον ίδιο τον γράφοντα, αποτελεί την ορθή και απροσπέλαστη εκφορά του τελεία και παύλα.

 8. ροδίτης avatar
  ροδίτης 04/11/2008 11:39:02

  παρήγορο το ποστ φάκτωρα, συγχαρητήρια. ελπίζω να επεκταθείς και σε άλλες 'αγαθοεργίες' και άλλων 'δημοσιογράφων' που 'μεγαλούργησαν' επι ΠΑΣΟΚ ή 'μεγαλουργούν' ακόμη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.