#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2011 17:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν τα … «κουτσά» ΜΜΕ «στραβώνουν» με τον ΣαμαράΟ Βενιζέλος έχει απόλυτο δίκιο. Τα ΜΜΕ αρχίζουν και αυτονομούνται. Κάποιοι θρασείς μάλιστα το πάνε και παραπέρα και γλυκοκοιτάζουν προς τον  Σαμαρά. Αν ανατρέξει κανείς στα ρεπορτάζ για την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, θα βρει και καλές κουβέντες, έστω μισές, έστω «πίσω από τις γραμμές».

Πώς λοιπόν να ασκήσει πολιτική ο Αντιπρόεδρος, αν δεν υπάρχουν τα ΜΜΕ να στηρίζουν, να διαστρεβλώνουν, να συκοφαντούν, να υπερθεματίζουν, να υπηρετούν τον ίδιο και την υπερκείμενη αρχή του τόπου (την τρόικα);  Πως θα βγει το πρόγραμμα;

Αλλά μια προσεκτικότερη και πιο ενδελεχής ματιά θα τον καθησύχαζε:

Μέχρι και στον Γιώργο Μουρούτη την «έπεσαν» τα «καθεστωτικά ΜΜΕ», καθώς προτιμούσαν να βλέπουν στο πάνελ της ΔΕΘ τους Αντιπροέδρους. Μεγάλος ο πανικός στις πρώην «ναυαρχίδες του Τύπου», όταν στοχοποιείται  συνεργάτης επί χρόνια του Σαμαρά, με το χειρότερο που να έχει γραφεί γι’ αυτόν είναι το «εσωστρεφής». Ενώ αν δεν έκανε την δουλειά του και έβγαινε κάθε μέρα στα κανάλια και τα ραδιόφωνα για να προβάλει τον εαυτό του, θα ήταν "καλό παιδί" και "εξωστρεφής".

Σκέφτομαι βεβαίως ότι όλα αυτά μπορεί να γίνονται επειδή δεν άρεσε η ερώτηση του Γ. Βλάχου.  Και η απάντηση του Σαμαρά στην ίδια ερώτηση περί διαπλοκής και διαπλεκομένων να τους έκανε να ξεθάψουν το «τσεκούρι του πολέμου»…

Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι είπαν και άλλοι παράγοντες της ενημέρωσης

Ο Γ. Τράγκας είπε μπράβο στον Α. Σαμαρά γιατί δεν υποσχέθηκε τίποτα!

Ο Γ. Κύρτσος είδε δύο συν και ένα πλην στην ομιλία Σαμαρά: Διαφώνησε με το θέμα της ΑΟΖ. Ο προσεκτικός ακροατής θυμάται όμως ότι ο Σαμαράς είπε ότι «θα το μετρήσει» πρώτα και σε συνεκτίμηση με άλλους παράγοντες» αλλά ο στόχος του είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ.

Η  Α. Σπανού είχε μια πολύ πρωτότυπη ιδέα:«Αν είναι να στηθεί ειδικό δικαστήριο με πρωτοβουλία του Α. Σαμαρά, όπως μας είπε χθες, να το κάνει παγκόσμια, γιατί έχει βάλει και τους Ιρλανδούς ο κ. Παπανδρέου, έχει βάλει και τους Πορτογάλους σε ένα μηχανισμό έχει βάλει το IMF στο μόνιμο και στον προσωρινό μηχανισμό σταθερότητας. Πρέπει όλοι μαζί να τον στήσουν στον τοίχο». Το τελευταίο της μάλιστα βέλος (χθες) ήταν καταπληκτικό: Ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ ευρηματικός στις εκφράσεις του. Αυτό το «μας έχει φύγει ο πάτος» ήταν καταπληκτικό. Λαϊκός, άμεσος και ποιητικός».

Δεν πρέπει οι πολιτικοί να χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις κατά την κυρία Σπανού; Η διάλεκτος που μιλούν καθημερινά όλοι οι Έλληνες απαγορεύεται; Την άλλη φορά παρακαλώ να χρησιμοποιηθούν εκφράσεις του στυλ: «το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα γνωρίσει μία  αύξηση του 50%, την ίδια ώρα που οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται σε έναν πρωτογονισμό και οι φορολάγνοι σε παροξυσμό…»

Ο κ. Κούτρας είδε ένα καλό μάθημα για τον κ. Σαμαρά και την επαναδιαπραγμάτευση σε αυτό που έπαθε ο κ. Βενιζέλος. «Εδώ συζητάμε και ξεκινάμε με τα καρυοφύλλια και λέμε, πάμε παιδιά να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση, το ίδιο έκανε ο κ. Βενιζέλος. Το ίδιο λέει θέλει να κάνει κι ο κ. Σαμαράς.  Το δυστύχημα είναι ότι κανένας από τους πολιτικούς μας ή έστω ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στην Ευρώπη». Ευτυχώς το έχουν καταλάβει και οι πολίτες αυτό και γι αυτό οι υπουργοί όταν βγαίνουν έξω κρατάνε συνεχώς .... ομπρέλλα

Εγώ όμως έμεινα με την απορία: Ο Βενιζέλος τελικά έκανε επαναδιαπραγμάτευση, ή έμεινε στις πρόβες στον καθρέφτη;

Κατά τα άλλα, αφού δεν βγήκε το σενάριο για δυσαρέσκεια Καραμανλή, παίζουν  ρήξη με Ψωμιάδη. Καλύτερο  plan B δεν έχουν φαίνεται.

Ο κ. Β΄Αντιπρόεδρος δεν πρέπει όμως να παρεξηγεί τους δημοσιογράφους. «Πουλάει» πλέον τρελά ο Σαμαράς και ήθελαν λίγη ακροαματικότητα, λίγη τηλεθέαση παραπάνω. Είμαστε σίγουροι ότι όταν ανέβει ο κ, Βενιζέλος, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, θα του επιφυλάξουν υποδοχή λαϊκού ήρωα. ..

Μικρός Οδυσσέας

Υ.Γ. Αλλά για να μην βάζουμε όλους τους δημοσιογράφους στον ίδιο ντορβά, όπως μας ενημερώνει ο Fantomas, στο Μεγάλο Κανάλι  μετά από 22 έτη συνεπούς εργασίας απέλυσαν την  δημοσιογράφο Δήμητρα Σωτηριάδου επειδή πρώτον, δεν υπέγραψε στην επιστολή του Μέγκα κατά των μπλογκς, δεύτερον διότι δεν υπέγραψε στην επιστολή του Μέγκα κατά του Στάθη της Ελευθεροτυπίας όταν έγραψε για τα «ντόπερμαν της ενημέρωσης» και τρίτον και πιο σημαντικό, δεν υπέγραψε στις ατομικές συμβάσεις του Μέγκα...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/09/2011 17:55:39

  Mεγάλος (γάτος) Οδυσσέας!

  • danaos avatar
   danaos @ Κώστας Ροδινός 20/09/2011 18:04:52

   Έχει άκρες...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ danaos 20/09/2011 21:26:04

    Τηλεοπτικές;;;

    • danaos avatar
     danaos @ ΕΥΑ 21/09/2011 16:19:24

     Στο σάντουιτς με λουκάνικο.Έχει δυο άκρες και δεν ξέρεις από πια να ξεκινήσεις.

 2. victoria (true) avatar
  victoria (true) 20/09/2011 17:59:31

  Μικρέ πόσα δίκια έχεις!
  Λύσσαξαν και ακόμα έχει δουλειά η προπαγάνδα τους, αλλά ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη...
  Ο Μουρούτης τους φταίει επειδή δεν τον 'έχουν'. Κι επειδή δεν συστήνεται δεξιά κι αριστερά καλημέρα σας, διευθυντής του Σαμαρά.

  Για τα σχόλια στον ίδιο το Σαμαρά, άστα. Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι. Η επιφάνεια να σχολιάζει το βάθος. Άπονη ζωή. Μίλησε ο Σαμαράς για χίλια δυο, έδωσε στίγμα για άλλα τόσα, μίλησε για Μπίσμαρκ (καρφί στη Μέρκελ ε?), Παπαντωνίου, Παλαμά και Θεοτοκά, και αυτοί «δεν άκουσαν τίποτα καινούριο». Παίζει βέβαια απλώς να έχουν καεί οι εγκέφαλοι, οπότε πώς να αναγνωρίσουν ποιότητα, ούτε αν τους δαγκώσει που λένε και στο αμέρικα.

 3. νασος avatar
  νασος 20/09/2011 18:13:21

  ο Μπένυ με το που βγήκε εκτός του προστατευτικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει γύρω του οι διαπλεκόμενοι πάτρωνές του και βγήκε στας Ευρώπας με το ίδιο ρεπερτόριο που συναρπάζει τους εγχώριους δημοσιοκάφρους,όχι απλώς απέτυχε,αλλά ξεφτυλίστηκε πανηγυρικά στην Πολωνία
  φυσικά μούγκα για αυτό από τα ντόπια ΜΜ''Ε''

 4. xbab avatar
  xbab 20/09/2011 18:50:29

  Μικρέ Οδυσσέα ξεχάσατε την ειδική εκπομπή του ΣΚΑΪ, αμέσως μετά τη συνέντευξη του κ.Σαμαρά που έβγαλε δύο "καθηγητάδες" οι οποίοι έκριναν τα λεγόμενά του και αποφάνθηκαν ότι ο Σαμαράς δεν είπε τίποτα το θετικό και ουσιαστικό...
  Έτσι κατάλαβα εγώ...

 5. φωνη avatar
  φωνη 20/09/2011 18:52:09

  "Ο κ. Κούτρας είδε ένα καλό μάθημα για τον κ. Σαμαρά και την επαναδιαπραγμάτευση σε αυτό που έπαθε ο κ. Βενιζέλος."

  *Ο Βενιζέλος, βέβαια, αποπειράθηκε να αλλάξει τον στόχο του ελλείματος. Ενώ ο Σαμαράς δε διαφωνεί με τους στόχους, διαφωνεί με τον τρόπο που ακολουθούν για να πιάσουν τον στόχο. Άλλο είναι να προσπαθείς να διαπραγματευτείς τον στόχο από τον οποίο κρίνεται και η επιτυχία του προγράμματος και άλλο είναι να ισχυρίζεσαι ότι πιάνεις τον στόχο με άλλη μέθοδο. Ο Σαμαράς είχε εξ αρχής αυστηρότερους στόχους από το μνημόνιο για το έλλειμα και όταν μίλαγε για μηδενισμό, κάποιοι που τώρα τρέχουν να κλείσουν τρύπες γελάγανε σα χαζά.

 6. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 20/09/2011 19:25:09

  Εδώ ο Καρπετόπουλος στο σπορφμ χθες το μεσημέρι στις 13:οο μετά από πάσα ερώτηση του έτερου Καππαδόκη Πανούτσου σχετικά με το υποτιθέμενο ,όπως το χαρακτήρισαν, κύμα μετανάστευσης, είπε ότι ο ΑΣ απάντησε σε μια σχετική ερώτηση ότι καταλαβαίνει ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα γιατί τα ραδιόφωνα παίζουν πολύ Καζαντζίδη. Το σχόλιο και των 2 ήταν "ότι καταλαβαίνει κανείς πόσο σοβαρός είναι ο ΑΣ όταν δίνει τέτοιες απαντήσεις". Φυσικά δεν ανέφεραν τίποτε άλλο για τις απαντήσεις του και ακόμη φυσικότερα το ήθος τους ήταν άκρως ειρωνικό επιθετικό και αναιδέστατο. Προσωπικά εγώ αυτή την ερώτηση και την απάντηση του ΑΣ δεν την άκουσα διότι λόγω ενός επαγγελματικού ραντεβού έχασα ένα μέρος της συνέντευξης οπότε δεν ξέρω την ακριβή διατύπωση της ερώτησης προς τον ΑΣ και της απάντησης του.
  Ωστόσο αυτό που έχει ακριβώς πολύ μεγάλη σημασία είναι το γεγονός το πώς παρουσιάζεται η συνέντευξη του ΑΣ από ένα τόσο δημοφιλές σταθμό με χιλιάδες ακροατές πανελληνίως μέσω τοπικών σταθμών. Από όλα όσα είπε τα τόσο σημαντικά και σπουδαία στάθηκαν και διατύπωσαν κατά το δοκούν στα περί Καζαντζίδη. Και όλα αυτά έγιναν την στιγμή που ο σταθμός έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ακροαματικότητας (αν όχι το μεγαλύτερο) λίγο πριν βγει για το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ο Κώστας Νικολακόπουλος. Για όσους γνωρίζουν αθλητικά και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν νομίζω σε τι αναφέρομαι.Όπως και ξέρουν το ποιόν το ήθος και το ύφος των συγκεκριμένων ατόμων. Των περιβόητων Αντώνηδων.

 7. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 20/09/2011 19:32:20

  ειμαι σιγουρος οτι ο τουρκογλου , εχει στο πορτοφολι του , καπου κρυφα , φωτογραφια του πινοσετ...πριν βγει να μιλησει , θα το ανοιγει , θα κοιταει την φωτογραφια , θα την φιλα και ... νατος ο κωμικος μπενυ της πολιτικης , να λεει , λεει χωρις ουσια , με υφος , λες και μιλαει σε υπηρετες...
  ειναι σιγουρα θαυμαστης του πινοσετ...
  μπραβο τουρκογλου. πιστος στην καταγωγη σου. δουλεπρεπης στην ευρωπη και τζαμπα μαγκας στην ελλαδα.

 8. Underdog avatar
  Underdog 20/09/2011 19:56:42

  Πρέπει να βγαίνει πιο καυστικός και πιο λαικός. Αυτοί φοβούνται οτιδήποτε το λαικό και αληθινό

 9. sam avatar
  sam 20/09/2011 20:03:27

  ..τα κουτσα ΜΜΕ (και οχι μονο) ετοιμαζουν σιγα σιγα το πολιτικο προφιλ του Αγγελοπουλου (του μικρου)...σπουδες στο χαρβαρντ, επαναστατικο ενστικτο, μασχαλες ξυρισμενες, στοργικη Μαργκαρ....οπς μητερα ηθελα να πω!

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ sam 20/09/2011 20:22:02

   Αφού δεν τους έκατσε με την μητέρα. Όποιος διάβαζε ΕΤ επί της εποχής Αγγελοπούλου νόμιζε ότι διάβαζε την ελευθεροτυπία. Ο ΕΤ είχε καταντήσει όπως η Καθημερινή σήμερα. Και ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Αφού παρουσιαζόταν όλοι σαν ίδιοι, αφού πολεμούσαν κάθε τι της κυβέρνησης ΚΚ, αφού οι απόψεις που εκφραζόταν ήταν αυτές που είναι στην μόδα δηλ. αυτές της παγκοσμιοποίηση και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, διακρινόταν ξεκάθαρα μια τάση να παρουσιαστεί μια ανάγκη για κάτι καινούργιο για κάτι υπερκομματικό για κάτι που ως εκ θαύματος θα το εξέφραζε μόνο η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκακαλάκη. Προφανώς όμως μέτρησε τα κουκιά (πιθανώς με δημοσκοπήσεις) και είδε ότι δεν της έβγαιναν. Για αυτό και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τον ΕΤ και τον χώρο γενικότερα των ΜΜΕ αφήνοντας πίσω συντρίμμια (χρέη και κλείσιμο της εφημερίδας).

 10. φωνη avatar
  φωνη 20/09/2011 20:59:36

  Ο Κώνστας από το άλτερ τώρα είπε ότι πρέπει να πιάσουμε από το αυτί με το ΖΟΡΙ τα 2 κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα κοινό οικονομικό πρόγραμμα.
  Ποιός είναι ο Κώνστας που θα πιάσει από το αυτί τους πολιτικούς και θα τους πει τι θα κάνουν ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ την λαϊκή ετυμηγορία;

  Αίσχος!!!!!Να λέγεται και δημόσια μάλιστα ότι θα αποφασίσει ο τελευταίος δημοσιογραφίσκος για το ποιός και με ποιόν τρόπο θα διαχειριστεί την τύχη μιας ολόκληρης χώρας και ενός ολόκληρου λαού.

  Θα αποφασίσουν δηλαδή οι εκδότες και οι χαζοβιόληδες των τηλεοράσεων αντί του λαού; Και το λέμε και δημόσια; Τολμάμε και το λέμε; Θα παρακάμψουμε τις εκλογές, δε θα ερωτηθεί ο λαός επειδή έτσι θέλει ένα ή περισσότερα γελοία υποκείμενα;;

  Το ΑΛΤΕΡ και μόνο που επιτρέπει να βγαίνει στον αέρα να μιλάει άνθρωπος επιπέδου Κώνστα είναι για φτύσιμο.

  • Bloody_Ofelia avatar
   Bloody_Ofelia @ φωνη 20/09/2011 22:16:41

   +1000
   Και μόνο που ακούγεται έστω και σαν πρόταση να παρακαμφθούν οι εκλογές και να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, αγνοώντας την του λαού βούληση, για να εκτελέσουν καλύτερα τους πολίτες, είναι για σφαλιάρες. Χούντα, κανονική.

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/09/2011 21:25:21

  Προφανώς οι αστέρες της ενημέρωσης έχουν μείνει εξαρτημένοι στην εντύπωση, ότι η μόνη χρήση της γλώσσας είναι το γλείψιμο...είναι πολλά τα οφέλη...!

  • φωνη avatar
   φωνη @ ΕΥΑ 20/09/2011 21:38:35

   Mερικοί από τους δήθεν "αστέρες" που περισσότερο με πατσαβούρες μοιάζουν, καλά θα κάνουν να αρχίσουν να φοβούνται. Να φοβούνται περισσότερο απόσο φοβούνται ήδη. Τα παπαγαλάκια του συστήματος, που υπονομεύουν το λαό προσφέροντας υπηρεσίες στη χούντα του ΠΑΣΟΚ, έχουν εξασφαλίσει ήδη την ίδια ακριβώς τύχη με τους προδότες πολιτικούς όλου του πολιτικού φάσματος, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, και τα γιουσουφάκια του.

   Και μερικοί σαν τον Κώνστα και άλλα πασοκάκια των παραθύρων του άλτερ ( hello Kωνσταντάτος), σαν τη Στάη, σαν την Τρέμη με την παρέα της, σαν τον Παπαχελά και την παρέα του έχουν εξασφαλίσει θέση για το Γουδή.

 12. ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 20/09/2011 21:43:48

  Φοβείσθε τους "Δαναούς" και δώρα φέροντες...

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/09/2011 21:58:46

  Έχεις παρατηρήσει την άρθρωση του λόγου του Κώνστα; απίστευτη...ξέχασες και τον Πρετεντέρη, που κάνει αντιπολίτευση στον Καψή και στον Ιορδάνη...κίνηση που επιβεβαιώνει και το φόβο που αναφέρεις..

 14. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 20/09/2011 23:22:03

  "μας εφυγε ο πατος"...του βαρελιου;;;

  ή...

  "μας ξεπατωσαν";;;

 15. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 21/09/2011 00:39:40

  Εγώ αυτό που θεωρώ απίστευτο είναι ότι στην ελληνική τηλεόραση υπάρχουν αυτοί την στιγμή ,ή καλύτερα εδώ και 1,5 χρόνο περίπου, 2 και μόνο απόψεις. Αυτή που υποστηρίζει την κυβέρνηση και που ισχυρίζεται ότι ο ΓΑΠ και το ΔΝΤ ενδείκνυνται "δια πάσα νόσο και δια πάσα μαλ.."και η δευτέρη που ισχυρίζεται ότι όλοι είναι το ίδιο ότι αν κυβερνούσε ο Σαμαράς θα έκανε τα ίδια και άρα θα πρέπει να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ένας άνθρωπος, ένας δημοσιογράφος δεν υπάρχει να υποστηρίξει την άποψη ενός μεγάλου ποσοστού του ελληνικού λαού που πιστεύει ότι ο ΑΣ είναι αυτός που τουλάχιστον θα προσπαθήσει μέσω διαφορετικού προγράμματος να δώσει μια λύση σε αυτή την κατάσταση που ζούμε όλοι;
  Ένας ΑΝΤΡΑΣ ή μια ΓΥΝΑΙΚΑ δεν υπάρχει στην τηλεόραση να πεί κάτι διαφορετικό;Τόσο πολύ φοβούνται;Τους βλέπεις πειθήνια στρατιωτάκια να λένε τα ίδια και τα ίδια να αναμασούν τα ίδια λόγια. Και αν αύριο το αφεντικό τους,ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, ο Βαρδινογιάννης, ο ΔΟΛ τους πουν για τα δικά τους συμφέροντα πάντα, πείτε το αντίθετο από ότι λέγατε ως τώρα κάντε το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο αλλά αλλάξτε αμέσως γραμμή πλεύσης εν μια νυκτί θα πραγματοποιηθεί μια τεράστια κωλοτούμπα από όλους αυτούς και χωρίς ντροπή θα κάνουν ότι τους πουν τα αφεντικά τους. Άρα δυστυχώς σε αυτή την χώρα όσο στραβός και αν είναι ο δημόσιος τομέας άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο είναι και ο ιδιωτικός τομέας.
  Ελπίζω ο ΑΣ να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες τομές και η χώρας μας επιτέλους να ξαναγίνει η ΕΛΛΑΣ και όχι η ψωροκώσταινα που έχει καταντήσει τώρα έστω και όχι στο υπερβολικό βαθμό που την παρουσιάζει ο ΓΑΠ και η παρέα του.Και που πιστεύουν οι "εταίροι" μας.

 16. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2011 01:14:26

  Μικρέ, "σκοτώνεις"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.