#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2007 18:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο «νέος πολιτικός πολιτισμός» πηδάει από το μπαλκόνι

 Ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης Ζαχόπουλου; Μια 45χρονη καριερίστα μεταπηδάει από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και χάρις στην προτίμηση που επιδεικνύει προς ορισμένα χαρίσματά της ο κ. Ζαχόπουλος, αναρριχάται στο πλευρό του. Και σιγά – σιγά αναλαμβάνει όλα τα ζουμερά θέματα  (επιχορηγήσεις, χορηγήσεις, αποχαρακτηρισμοί κλπ).  Επειδή, όμως, όλα τα μεγάλα πάθη - και ιδίως εκείνα προχωρημένης ηλικίας - τελειώνουν κάποτε αναγκαστικά, κάποια στιγμή ο Χ. Ζαχόπουλος αποφασίζει να απαλλαγεί από την πολύφερνη βοηθό του. Γιατί το έκανε; Άλλοι λένε ότι εξαναγκάστηκε από τους φίλους του στο Μαξίμου, όπου είχαν αρχίσει να καταφθάνουν γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τις σχέσεις του και με την εξ΄ απορρήτων του και με ορισμένους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι δεν τον ικανοποιούσαν πλέον τα προσόντα της και είχε αρχίσει να εκπαιδεύει μια 40 αντικαταστάτριά της, για να αναλάβει την επιτήρηση των αρχαιολογικών χώρων. Έξαλλη τότε η απορριφθείσα παίρνει τις «κασέτες» με τις σκηνές εκτηκτικού πάθους που είχε φροντίσει εγκαίρως να καταγράψει (σκεφτόμενη εντελώς ανιδιοτελώς) και αρχίζει να τις μοιράζει - μαζί με τα αντίγραφα κάποιων αμαρτωλών φακέλων. Τα στοιχεία φτάνουν κάποια στιγμή στα χέρια του Καραμανλή που, έχοντας ήδη στο μυαλό του την τραγική εικόνα του παλαιού συνεργάτη του στις φωτιές της Ολυμπίας, διατάζει να τον παραιτήσουν αμέσως. Έτσι ο Χ. Ζαχόπουλος αισθάνεται αδειασμένος και όταν η γυναίκα του βλέπει κι αυτή τα στοιχεία βουτάει απελπισμένος από το μπαλκόνι.

Όσο κι αν το επιχειρεί αυτό τις τελευταίες ώρες, το Μαξίμου δεν μπορεί να επενδύσει στην ροζ πλευρά του σκανδάλου, Ούτε να ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός «έφαγε» έναν ακόμα σκανδαλιάρη υπουργό του. Η απόπειρα αυτοκτονίας αλλάζει τα δεδομένα και γυρίζει μπούμερανγκ. Γιατί ο κ. Χ. Ζαχόπουλος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Οι ηθικές διαστάσεις της περίπτωσής του υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες της περίπτωσης Βαρθολομαίου, με την οποία συγκρίνεται ήδη. Ο Χ. Ζαχόπουλος ήταν βασικό στέλεχος της "ομάδας Καραμανλή". Με εντολή του Πρωθυπουργού ήταν το Μεγάλο Αφεντικό στο υπουργείο Πολιτισμού, σε πείσμα ακόμα και του Μιχάλη Λιάπη, ή του Γ. Βουλγαράκη. Χάρις στη στενή του φιλία με τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του παρέμενε εκεί. Παρά τις αλλεπάλληλες, όπως αποδεικνύεται τώρα, καταγγελίες εναντίον του, για τις οποίες κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει προηγουμένως ανοικτά. Ας αφήσουν λοιπόν στην κυβέρνηση τα «δεν ήξερα» και τα «γιατί». Όλοι τους γνωρίζουν «γιατί» τον έκανε πέρα ο Καραμανλής. Αν και εμείς τουλάχιστον δεν χρειαζόμαστε και άλλα ροζ ντεσού για να αντιληφθούμε το προφανές: τον απροκάλυπτο πλέον και αδίστακτο φαρισαϊσμό όσων επαγγέλθηκαν την ηθική αναγέννηση της πολιτικής ζωής. Και το σαθρό οικοδόμημα του «νέου πολιτικού πολιτισμού» της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Actorψ avatar
  Actorψ 21/12/2007 20:56:41

  Aληθεύει ότι δόθηκε γραμμή "νοικίαστε όλοι ισόγεια" ;

 2. Frixos13 avatar
  Frixos13 21/12/2007 22:53:17

  Μιλώντας την Παρασκευή στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,4 ο Τατούλης είπε ότι «ήθελα όλη την ευθύνη να την έχω εγώ, για να έχω τον απόλυτο έλεγχο. Δόθηκαν αρμοδιότητες τότε από την τότε αναπληρώτρια υπουργό, την κ. Πετραλιά και δόθηκαν μεγαλύτερες αρμοδιότητες μετά την δική μου απομάκρυνση, από τον τέως υπουργό Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη». ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ; ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 3. factorx avatar
  factorx 21/12/2007 23:05:07

  Στην κράτηση της γυναίκας-«κλειδί» στην υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου προχώρησαν οι Αρχές. Η γυναίκα κατηγορείται για εκβιασμό και ηθική αυτουργία στην απόπειρα αυτοκτονίας του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.Σχετικά με τη γυναίκα-υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, εκείνη προσήλθε για κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση παρουσία του δικηγόρου της, για να κρατηθεί τελικά από τους αστυνομικούς και να ανακριθεί. Τα στοιχεία με βάση τα οποία η γυναίκα κρατείται είναι τρεις μαρτυρίες υπαλλήλων του ΥΠΠΟ και συνεργατών του κ. Ζαχόπουλου, δύο ανδρών και μιας γυναίκας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.