#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/08/2010 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο κ. Τατούλης έπασχε από κυβερνολαρυγγίτιδαΣε άλλη μία κατά μέτωπον επίθεση προς τη ΝΔ προχωρά σήμερα ο πρώην βουλευτής της και ανεξάρτητος τώρα υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού δηλώνει μεταξύ άλλων ρίχνοντας, ως παλιός αριστεριστής, νερό στο μύλο της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ:

«Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ενώ παρέλαβαν μία κρίσιμη κατάσταση, αποφάσισαν να διαλύσουν όποιον εναπομείναντα θεσμό, να διασπαθίσουν ακόμη και τα τελευταία ευρώ που είχαν μείνει στην τσέπη του Έλληνα, προς όφελος ενός αδηφάγου κράτους και ορισμένων διεφθαρμένων πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων φίλων» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «… Η κατάληξη του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους και δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων πολιτικός που θα επιθυμούσε να έχει παρόμοια τύχη».

Επειδή όμως στην χώρα αυτή αρχίζουν και σπανίζουν πλέον οι λωτοφάγοι και επειδή παράλληλα με τις διακοπές του ένα μεγάλο τμήμα του λαού ασκείται στην εκτόξευση λαχανικών και ζαρζαβατικών για το θερμό Φθινόπωρο που έρχεται, υπενθυμίζουν μια παλαιότερη ανάρτηση, μεσούσης της υπόθεσης  Χρήστου Ζαχόπουλου:

Ο Πέτρος του σκανδάλου (http://www.antinews.gr/?p=4208)

….Ο Πέτρος Τατούλης είχε κατηγορηθεί πως, όσο ο κ. Καραμανλής του παρείχε κυβερνητικό θώκο – το υφυπουργείο Πολιτισμού- είχε πάθει κυβερνολαρυγγίτιδα και δεν είχε ήχο, δεν είχε υλικό. Θαυματουργικώς, ξαναβρήκε τη φωνή του μόλις επαύθη. Τότε, ο Αρκάς πολιτικός απάντησε: «Όταν είναι κάποιος κυβερνητικό στέλεχος, οφείλει τις απόψεις του να τις καταθέσει στον πολιτικό του προϊστάμενο. Αυτό το έπραξα με μεγάλη ευσυνειδησία. Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και για τις απόψεις και για τις ενέργειές μου».

Ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει να δώσει τον θώκο του στο υπουργείο Πολιτισμού στον κ. Τατούλη. Θώκο χωρίς αντίκρισμα, όπως φανερώθηκε μετά το άλμα εις βάθος του Κολωνακίου. Ο κ. Τατούλης μπορεί να έκανε σχέδια και δηλώσεις – απολύτως εναρμονισμένες με τα θελήματα του πολιτικού του προϊσταμένου- αλλά εξουσία δεν είχε, έγινε γνωστό. Δεν πείραζε. Αρκεί που είχε θώκο τοποθετημένο εκεί ψηλά, στον πέμπτο του υπουργείου.

Έτσι λοιπόν, πέρασε καιρός. Χειμώνες και καλοκαίρια που ο κ. Τατούλης έλεγε τις απόψεις του μόνο στον πολιτικό του προϊστάμενο, απολάμβανε τη θέα από τα ψηλά του υπουργείου και σιωπούσε κατά τα λοιπά, ακόμη και αν έκρινε “επικίνδυνο” κάποιον συνάδελφό του στην κυβέρνηση. Δεν του πέρασε από το νου να παραιτηθεί. Ή να διαρρεύσει κάποιες συνομιλίες ώστε να πιέσει προς τη σωστή κατεύθυνση – κατά την πρακτική πολλών, να ασκήσει πιέσεις μέσω του Τύπου. Ή, έστω, να αποπειραθεί τότε να “εκφράσει τις αγωνίες” οποιουδήποτε.

Σε καμία στιγμή, με κανένα τρόπο, δεν έβαλε το θώκο του σε κίνδυνο. Ω, όχι! Ήταν απολύτως υπάκουος στην αρχή της συνενοχής: τα έλεγε στον πολιτικό του προϊστάμενο. Η ιερατική αυτή φιγούρα, του πολιτικού προϊσταμένου, προφανώς έδινε άφεσιν αμαρτιών στον κ. Τατούλη και εκείνος, πάλλευκος, αναβαπτισμένος στην κολυμβήθρα της ανευθυνότητας, μπορούσε να επιστρέψει στα πολιτικά του μη-καθήκοντα και να σχεδιάζει και εκφωνεί ωραίες δηλώσεις περί «κρατικοδίαιτου πολιτισμού», περί «προηγουμένων κυβερνήσεων που παρέδωσαν χάος στον πολιτισμό» και περί της εξαιρετικής δουλειάς που έκαναν στο υπουργείο «του» για να καθαρίσουν την κόπρο του -γνωστού σημιτικού πασόκου- Αυγείου.

Μετά, ήρθε ο ανασχηματισμός. Παρ’ ότι υπάκουος, πειθήνιο όργανο των προϊσταμένων του, σιωπηλός και «με μεγάλη ευσυνειδησία», ο κ. Τατούλης έπαψε να είναι κυβερνητικό στέλεχος. Παραλλήλως, παύοντας να είναι κυβερνητικό στέλεχος και με βάση τις δικές του, καταδικές του, αρχές, δεν όφειλε πλέον να καταθέτει τις απόψεις του στον πολιτικό του προϊστάμενο. Μπορούσε να τις καταθέτει όπου ήθελε. Και ήθελε πάρα πολύ να τις καταθέτει στον Τύπο, έως ότου ανακάλυψε το διαδίκτυο.

….Μόλις οι δημοσκοπήσεις έδειξαν να σταθεροποιείται η πτώση της δημοτικότητας κυβέρνησης και πρωθυπουργού, και ο κ. Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Τατούλη. Μια παλαιά ιταλογαλική παροιμία λέει πως, το νεκρό λιοντάρι το κλωτσάνε και οι λαγοί. Όχι ότι οι μεταφορικώς ή ρεαλιστικώς πεσόντες ήταν λέοντες – απλώς, ο κ. Τατούλης παρουσιάζει αρκετά χαρακτηριστικά του λαγού…

Η πολιτική του συμπεριφορά θυμίζει παλιές μαυρόασπρες ταινίες με τον Ξανθόπουλο, και συγκεκριμένα την ξυνή και πικραμένη «παρατημένη» – ίσως και φιλημένη- που έδωσε τα καλύτερα της χρόνια στον «αχάριστο» και τώρα σχεδιάζει εκδίκηση, συνειδητά ή υποσυνείδητα φροντίζοντας να συντηρήσει όσο μπορεί το φωτοστέφανο της Δίκαιας. Η ασυνέπειά του αυτή – της προ της εξόδου από την κυβέρνηση εποχής με την μετά την έξοδο- αφαιρεί κάθε φωτοστέφανο από τις πράξεις του. Ο κ. Τατούλης επεδίωξε με επιμονή την αποπομπή του. Προσπάθησε σκληρά. Για να μπορεί να παριστάνει στο νυφοπάζαρο της πολιτικής την τίμια γυναίκα. Καθόλου μικρή η προίκα αυτή, ειδικά για πολιτικά σπίτια που δεν έχουν στέρεα θεμέλια ακόμη.

(Της Λαμπρινής  Χ. Θωμά στο ΣΚΑΙ)

Διαβάστε κι αυτό: Ο πόλεμος κατά του ΔΝΤ ξεκινά από την Πελοπόννησο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 14/08/2010 12:37:15

  Tο εχω ξαναγραψει..ολοι αυτοι ΕΚΚΕ, ΚΚΕ Μ_Λ, Μ_Λ ΚΚΕ και το κακο συναπαντημα (καποια λαμογια της Δεξιας παραταξης) συν τα ΜΜΕ εκαψαν και εθαψαν καθε προσπαθεια της τοτε κυβερνησης γαι ανακαμψη.
  Προς γνωση της τωρινης ηγεσιας της ΝΔ. Μακρια απο τετοιους τυφλους που βρισκουν ξαφνικα το φως τους

 2. Mak avatar
  Mak 14/08/2010 12:39:31

  Καιροσκόπος καλυμμένος με το μανδύα της δήθεν ηθικής είναι.

  Όταν τον συμφέρει κάνει την πάπια και όταν τον συμφέρει αρχίζει τις καταγγελίες. Αυτός είναι πάντα απ' έξω, αμέτοχος, ακόμα και αν ήταν υπουργός κάποτε. Πάντα είναι καλά να έχεις αξιώματα και να το παίζεις ουδέτερος παρατηρητής...

  Είναι από αυτούς που έφερε ο Καραμανλής στη νδ και στο προσκήνιο στα πλαίσια της κατάκτησης του "μεσαίου χώρου".

  Τουλάχιστον ο Ρουσόπουλος όταν έφυγε δεν άρχισε να κατηγορεί και κυρίως να λοιδορεί τον Καραμανλή.

  Το να το παίζει μετανοημένος κεντροαριστερός που είδε το φως το αληθινό μόλις τον "υιοθέτησε" το πασοκ είναι για γέλια.

  Μόλις σταματήσει να εξυπηρετεί τις πολιτικές σκοπιμότητες του πασοκ θα έχει την τύχη του Κοντογιαννόπουλου. Δεν είναι χαζοί στο πασοκ, ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Mak 14/08/2010 12:54:14

   Κοντογιαννοπουλος Βασιλειος!! που τον θυμηθηκες; Εσκαψε τον λακκο της ΝΔ με την στενοκεφαλια του

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/08/2010 17:23:55

  Άχ, όλοι αυτοί στην παλιά φωτογραφία...
  Sic transit gloria mundi, για να μη ξεχνιόμαστε.

 4. Κικη avatar
  Κικη 14/08/2010 17:33:12

  Αυτον τον τυπο τον περιμαζεψε ο Μητσοτακης μην ξεχνιομαστε.Τι του βρηκαν και τον κατεβαζανε υποψηφιο σε ολες τις εκλογες,τον κανανε και υπουργο,ειναι αυτο που λενε ,αγνωστες αι βουλαι του κυριου,του εκαστοτε κομματος της εκαστοτε κυβερνησης του εκαστοτε αρχηγου.

 5. Asterix avatar
  Asterix 14/08/2010 19:44:23

  Ο,τι πρέπει για το πασοκ.Ας τον λουστούν.
  Σε 2 χρόνια θα ψάχνουν να βρουν που να τον πασαρουν. Διοτι άπαξ προδότης, διά παντός προδότης.

 6. BlueSky avatar
  BlueSky 14/08/2010 20:08:00

  Ουδείς ασφαλέστερος από τον ευνοημένο Ταραντούλη.
  Όμως, όπως λένε στο χωριό μου: ''Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται ΄΄.

  Αγαπητέ Θραξμ αποζητώ σχολιό σου σχετικά με τον Τατούλη.........

 7. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 14/08/2010 22:00:41

  Ρε παιδιά,έχουμε πιο σοβαρά πράγματα που μας καίνε.Μην ασχολούμαστε με γελοίους τύπους σαν τον Τατούλη.Αφήστε, θα τον περιποιηθούν κατάλληλα οι Πελοπονήσιοι να είστε σίγουροι γι'αυτό.Δεν το σώζει τίποτε,ούτε η στήριξη του
  Καρατζα-φύρερ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.