#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2008 14:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Τσίπρας «μαδάει» τον…ΛΑΟΣ και το τάνγκο της εξουσίας

Όπως δείχνουν οι ποιοτικές αναλύσεις των γκάλοπ, ένα ποσοστό 8,2% ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ εμφανίζεται να κινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι διαρροές του προς τον Α. Τσίπρα είναι μεγαλύτερες από εκείνες προς τον …Κ. Καραμανλή. Αυτό εξηγείται:   Όσο η ακροδεξιά περιοριζόταν στο 2% στηριζόταν από τις παραδοσιακές και …ηλικιωμένες δυνάμεις του χώρου (βασιλικοί, χουντικοί κλπ) και λίγους νέους συσπειρωμένους στις γνωστές οργανώσεις. Στις τελευταίες εκλογές όμως, οι μισοί από τους νέους ψηφοφόρους που έβαλαν το ΛΑΟΣ στη Βουλή ήταν νέοι στην ηλικία, που εξέφρασαν έτσι την αντίθεσή τους στο πολιτικό κατεστημένο. Τώρα είναι φυσικό ορισμένοι από αυτούς να προσελκύονται από τον Α. Τσίπρα. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι στις ημέρες μας η πολιτική έχει να κάνει κυρίως με επικοινωνιακά τερτίπια και όχι με ιδέες, οράματα και προγράμματα.

Πάντως σε σημερινό άρθρο του στο ΒΗΜΑ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης πετάει τις κακίες του και εμφανίζεται έτσι να ανησυχεί για τις διαρροές προς τον ΣΥΝ. Γράφει, μεταξύ άλλων: «Δεν χρειάζεται μικροσκοπική ανάλυση για να αντιληφθεί κάποιος ότι ο Καραμανλής προτιμά σε ένα πολιτικό τανγκό τον κ. Παπανδρέου από τον φυσικό του γείτονα…όπως και ο Παπανδρέου θα προτιμήσει από τον δικό του γείτονα τον ομόλογό του στο κατεστημένο κ. Καραμανλή. Ενδεχομένως και την κυρία Μπακογιάννη, αν χρειαστεί. Βέβαια όσο περπατημένη είναι η ντάμα τόσο αγγαρεία είναι ο χορός. Τουλάχιστον εγώ έτσι το αισθάνομαι. Δεν είμαι σίγουρος όμως για τον Αλέξη και τον Αλέκο. Τέλος πάντων τα όργανα όπου να 'ναι αρχίζουν. Οι χορευτές ξέρουν καλά την πίστα. Και οι θεατές τους χορευτές. Μην ανησυχείτε όμως. Πόσο κρατάει ένα τανγκό;» Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 09/03/2008 14:35:16

  Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι στις ημέρες μας η πολιτική έχει να κάνει κυρίως με επικοινωνιακά τερτίπια και όχι με ιδέες, οράματα και προγράμματα.

  Να το συνδέσουμε με το επόμενο

  Ο μεσαίος χώρος της ΝΔ δεν είναι άλλος από τους «οριζοντίως διαστρωμένους συντηρητικούς ψηφοφόρους» που ψηφίζουν με κύριο γνώμονα την συνέχεια του συστήματος, τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και τα συμφέροντα της περιουσίας τους και του εαυτούλη τους. Που δεν τους αρέσουν οι αναταράξεις και οι αιφνιδιασμοί στο δημόσιο βίο, ούτε και οι εκπλήξεις στις ερωτικές σχέσεις (Βαρθολομαίος Ζαχόπουλος). Είναι κι εκείνοι που δεν θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα, δεν τους νοιάζουν οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, κριτικάρουν κάθε βράδυ την διαφθορά των πολιτικών, βλέποντας Μάκη, ή Θέμο, αλλά την επομένη ασχολούνται με το πώς θα κλέψουν την εφορία και θ΄ αποκτήσουν κι αυτοί λογαριασμό στα νησιά Καϋμάν. Είναι και οι άλλοι οι ξενέρωτοι με τα γκρίζα κουστούμια και τις σινιέ γραβάτες που δεν θέλουν να ακούν για «χαμένες πατρίδες» και Μακεδονίες και έχουν κάνει το κυνήγι του επόμενου ντηλ και της επόμενης γκόμενας, κυρίαρχη ιδεολογία της Ελλάδας του σήμερα, με την βοήθεια της τηλεόρασης.

  και να πούμε ότι αν οι νέοι είναι, που είναι, έτσι όπως γράφεις και οι γέροι έτσι όπως επίσης γράφεις τότε την κάτσαμε τη βάρκα.

 2. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 09/03/2008 23:49:03

  Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο όλα αυτά, τα σωστά, που λέτε. Είναι παγκόσμιο. Το Σύστημα είναι ένα, όσον αφορά τον Δυτικό κόσμο = ΗΠΑ + ΕΕ. Σκοπός του, ή Φιλοσοφία του, είναι τα Φράγκα, το Χρήμα, το Κεφάλαιο. Δεν έχει σημασία πώς παράγεται, αρκεί να παράγεται. Οι παρενέργειες είναι αδιάφορες. Έτσι, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ που είναι η ατμομηχανή του, καίει 1.500.000 φυλακισμένους και 20.000.000 άστεγους = άνεργους. Μεταφέρει, όμως, σε όλο τον κόσμο το τυρί για τις ανθρωποφάκες, μέσω της ελκυστικής στους άξεστους- πρωτόγονους- απαίδευτους γκλαμουριάς του, που κάποτε ήταν καθρεπτάκια και τώρα είναι ο γυάλινος μπερντές. Ακόμα και οι αυτοανατιναζόμενοι Παλαιστίνιοι ή οι Αλ-καϊντίστες φορούν καπελάκι μπέιζμπολ και φανέλες του Jordan και της Manchester. Οι πιο φανατικοί, δε, υποστηρικτές του είναι οι των πρώην κομμουνιστικών χωρών.
  Εμείς εδώ στην Ελλάδα αργήσαμε πολύ να μπούμε σ' αυτό το Σύστημα. Για να μπούμε έγινε εμφύλιος. Μετά, μας καλόπιαναν μην και τους φύγουμε, λόγω του ότι το οικόπεδο είναι τρίφατσο και περιβάλλεται από τρεις ηπειρολεωφόρους. Σιγά σιγά μα σταθερά αρχίσαμε να καίμε κι εμείς τα ίδια καύσιμα και να παράγουμε καθρεπτάκια για άλλους που είναι, τώρα, σαν πριν εμείς: α-Συστημάτηστοι.
  Το 72 που βρέθηκα στο Λονδίνο, είδα για πρώτη φορά στην ζωή μου, αφού δεν υπήρχαν τότε ακόμα στην Ελλάδα, τα κορυφαία καύσιμα και παράγωγα του Συστήματος: ά-στεγους και Rolls Royce.
  Κάποτε, οι θετικές κι αρνητικές παρενέργειες έκαναν δέκα χρόνια να φτάσουν εδώ. Σήμερα, κάνουν τα μισά και πιο κάτω. Μπορούμε, δηλαδή, να συγκρίνουμε άνετα την νεολαία της Ελλάδας με τις των άλλων χωρών του Συστήματος. Ή τους αστέγους. Ή την ιδιοκατοίκηση και την δεύτερη κατοικία. Ή τους φυλακισμένους. Ή τους γραβατοπουκαμισάδες. Δεν είμαστε, λοιπόν, παντού τιποτένιοι ούτε παντού εξέχοντες. Αν θα ξαναδιαβάσουμε τα προς επεξεργασία data, θα δούμε ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπορία σε πολλά, άσχετο αν ο κάθε Βαρεμένος Αυτιάς το πρωί σκίζει τις ζαρτιέρες του για να δείξει ό,τι πιο άσχημο και ξινό βρει, επειδή πουλάει το αρνητικό στα "εκασάκια" (ψιλοπουρά). Π.χ., είμαστε πρώτοι στην ΕΕ σε Μερσεντές και BMW, σε κατανάλωση ουίσκι, φοροκλοπή (αυτό είναι το Α και το Ω για την επιτυχή πορεία και εγκατάσταση στο Σύστημα, κι ας λένε ότι θέλουν οι εξυγιαντές), αργίες, ιδιοκατοίκηση και δεύτερη κατοικία, σε ακαδημαϊκές θέσεις στην Αμερική κλπ.
  Π ο λ ι τ ι κ ά, που οι εδώ "επισκέπτες" γουστάρουν πιο πολύ, δεν παιζόμαστε! Θα ξαναγυρίσω για λίγο στο Λονδίνο του 72. Εμείς, τότε, εδώ, στην Ελλάδα, διασκεδάζαμε με το να μαζευόμαστε παρέες σε δωμάτια, να ακούμε Θεοδωράκη και κανένα αντάρτικο για ...after-houres, να φέρνει κανένας ντόπιος φαγητό απ' το σπίτι (gourmet!), που και που κανένας ξάδερφος καμιά ρακή ή τσίπουρο (Ecstacy!), ή τυρόπιτες και τσιγάρα καμιά γκομενίτσα- ψυχούλα με γυαλάκια, (σαν αυτές που λεν κι οι Κατσιμιχαίοι), και ντουμάνιαζε το δωμάτιο Καρελλάκια και άφιλτρα Αγρινίου ή Άσσο (η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Δύσης που τα ναρκωτικά ΔΕΝ διαδόθηκαν μέσα από τα Πανεπιστήμια), και να συν-ζητάμε και να συζητάμε και να ξημερωνόμαστε και να 'ρχεται η άλλη νύχτα, με τους διαξιφισμούς πάνω στα κατάστιχα του Κάρολου και των λοιπών. Έτσι, έπαθα την πλάκα μου όταν ανακάλυψα ότι αυτοί, εκεί, στη Λόντρα, δεν ήξεραν τον ...ΜΑΡΞ! Κι όχι οι χίπηδες κι οι πεταμένοι στα παμπ, αλλά οι φίλοι της γκόμενάς μου που ήταν γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο, ή στο Κολέγιο οι φίλοι μου! Δεν ήξεραν τον Μαρξ! Άμα εύρισκα κανέναν που τον ήξερε; ε, ρε, γλέντια! Τον τσάκωνα αγκαζέ και τον κέρναγα να πίνει για να του ...μιλάω! Για τέτοια χαρμάνα και withdrawl syndrome μιλάμε! Είχα, δε, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτοί εκεί, αν έκαναν ποτέ κομμουνισμό, θα ήταν ...βασιλευόμενος! Θυμάμαι μια μέρα, είχε βγει η βασίλισσα και ζητήσει να πιούν την μισή ζάχαρη απ' ό,τι συνήθιζε ο καθένας, για να πέσει η τιμή, ή κάτι τέτοιο. Έμενα τότε σ' ένα squat- house (κατάληψη) στο Portobello, μαζί με κάτι hippy- tripy μουσικούς ("Caravan") και τσακωθήκαμε γιατί εγώ δεν ήθελα να κόψω την μισή ζάχαρη κι αυτοί επέμεναν ότι δεν μπορώ να μένω στο Unated Kingdom (Ηνωμένο Βασίλειο, -επίσημη ονομασία!) και να μην ακούω την Βασίλισσα!!!
  Για το σήμερα να πω ότι, ενώ το δικό μας 27χρονο αντάρτικο είναι 5 1/2 χρόνια θαμμένο ως την μέση, μόλις την προηγούμενη βδομάδα στην Αμερική είχαν την πρώτη έκρηξη βόμβας (...καπνογόνου!) με ανάληψη ευθύνης από μια πολιτική οργάνωση ...ενός, μάλλον, ατόμου (ποδηλάτης!) και ήταν έκτατη είδηση σε όλα τα κανάλια!

  Και πάνω απ' όλα, στην Ελλάδα εκπρόσωπος της νέας Γενιάς είναι, πιστεύω, η Εθνική μπάσκετ. Όχι τόσο για τα αποτελέσματα, ΑΛΛΑ, για τον τρόπο που τα παίρνει...

 3. citi avatar
  citi 10/03/2008 02:27:34

  Ε ρε factorx, πάλι χτύπησες.

  Τι σχέση εχει ρε σύ, ο φάντης με το ρετσινόλαδο;

  Το ότι βγάλατε τον Τσίπρα ακριβώς για να σταματήσει η ροή ΠΡΟΣ τον ΛΑΟΣ, είναι σίγουρο. Για να μπερδέψετε τον κόσμο, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσπραγία, μέχρι να καταλάβει ποιος είναι ο Τσίπρας. Mετά, ε δεν πειράζει, τον αλλάζουμε.

  Αλλά διαρροές αο το ΛΑΟΣ προς τον Τσίπρα, σιγά ρε συ.

  Να σου πω κάτι; Νομίζω ρε factorx, ότι έχεις στερέψει τελείως απο ιδέες και τζάμπα σε πληρώνουνε.

 4. Factorx avatar
  Factorx 10/03/2008 02:30:15

  Γιατί δεν διαβάζεις την Ελευθεροτυπία και τις άλλεα εφημερίδες που αναλύουν τα γκαλοπ;

 5. citi avatar
  citi 12/03/2008 01:38:36

  γιατί ρε factorx να διαβάσω Ελευθεροτυπία;

  για να "ενημερωθώ" (ας γελάσω και λιγάκι).

  Πάντως εσύ απο κεί παίρνεις γραμμή; Δε σε πιστεύω, ρε συ. Σε κάνω για απο πιο ψηλά να παίρνεις κατεύθυνση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.