Όταν ο Τσίπρας αντιγράφει αδιάντροπα τον Παπανδρέου
06/07/2014 10:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Τσίπρας αντιγράφει αδιάντροπα τον Παπανδρέου

Ο Α. Τσίπρας, ως άλλος ΓΑΠ, θέλει να καταλάβει τα Χειμερινά Ανάκτορα και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας του δίνει αυτή την ευκαιρία

Είναι αρχές 2009 και ο Γιώργος Παπανδρέου «επελαύνει» προς την εξουσία. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί τι μας περιμένει, ούτε καν φανταζόμαστε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που έρχεται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ «κουρασμένη» όπως είναι εμφανίζεται παραδομένη στις Πασοκικές ορέξεις για κατάληψη του Μεγάρου Μαξίμου και δεν κάνει και πολλά για να ολοκληρώσει τη θητεία της που λήγει πολύ αργότερα. Μάλιστα, εν μέσω σκανδάλων και γκρίνιας που επικρατεί για πολλά «γαλάζια» στελέχη και τον τρυφηλό βίο που διάγουν, η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα.

Κανείς δεν μπορεί, ωστόσο, να προβλέψει ότι το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς θα είχαμε εκλογές. Ωστόσο, τους μήνες πριν τις κάλπες ο Γ. Παπανδρέου έχει δηλώσει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έτσι ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να πάει σε πρόωρες εκλογές. Αυτές έγιναν, το ΠΑΣΟΚ σάρωσε, η ΝΔ κατέρρευσε και έπρεπε να έρθει ο Σαμαράς για να την κρατήσει όρθια. Όμως, ο κ. Παπανδρέου, μαζί με την εξουσία πήρε και τη σφοδρή οικονομική κρίση με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ή ως φάρσα, έχουμε αυτή την εποχή ένα παρόμοιο σκηνικό με τις διαφοροποιήσεις της χρονικής συγκυρίας και των καταστάσεων φυσικά.

Ο κ. Τσίπρας, ως άλλος Γιωργάκης, θέλει να καταλάβει τα Χειμερινά Ανάκτορα και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας του δίνει αυτή την ευκαιρία. Πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, αναζητά τον μαγικό αριθμό των 120 βουλευτών προκειμένου να μπλοκάρει την εκλογή και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες.

Υπάρχει και μια άλλη πολύ σημαντική σύμπτωση. Το 2009 ο κ. Παπανδρέου κορόιδευε τον ελληνικό λαό τάζοντάς του λεφτά που δεν υπήρχαν. Σήμερα ο κ. Τσίπρας κάνει ακριβώς το ίδιο τάζοντας πράγματα που ποτέ δεν θα υλοποιήσει. Όμως, ο στόχος του είναι ένας και μοναδικός. Ένα… 44% σαν κι αυτό που πήρε τότε το θείο βρέφος του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύει ότι με το να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και με το να τάζει σε όλους τα πάντα, θα κάνει την επέλαση στην εξουσία που έκανε και κ. Παπανδρέου.

Έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει αυτό, άλλωστε, ο αριβισμός του κ. Τσίπρα είναι γνωστός. Με μια μακιαβελική αίσθηση της πραγματικότητας κάνει ότι είναι δυνατόν αρκεί να γίνει πρωθυπουργός και να εγκαταστήσει την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, αν μπορεί κανείς να πει αριστερά αυτό το Συριζαίικο συνονθύλευμα.

Όμως, ο κ. Τσίπρας ξεχνά ότι η χώρα έχει περάσει από μια πολύ μεγάλη κρίση. Ο λαός έχει κάνει απίστευτες θυσίες και δεν θέλει να ξαναμπεί σε περιπέτειες. Και ξεχνά ότι οι πρόωρες εκλογές δεν δίνουν απαραίτητα μόνο το 44%. Μαζί με την εξουσία έρχονται και οι ευθύνες. Θα μπορέσει ο κ. Τσίπρας να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων για την πατρίδα περιστάσεων; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Το σκηνικό μοιάζει πολύ με αυτό του 2009. Η ΝΔ στην εξουσία (κατά κύριο λόγο) και στη θέση του επελαύνοντος ΠΑΣΟΚ, το «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ». Στη θέση του εκτός πραγματικότητας κ. Παπανδρέου ένας εκτός τόπου και χρόνου νέος πολιτικός, ο κ. Τσίπρας. Η εκλογή του Προέδρου αποτελεί κόμβο για την πολιτική σκηνή, όπως και τότε και οι υποσχέσεις που δίνει η αντιπολίτευση είναι ίδιες όπως και τότε.

Μόνο που κάποιος πρέπει να πει στον κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα είναι εντελώς διαφορετική και κυρίως ότι έτσι όπως είναι δεν αντέχει άλλες περιπέτειες που μπορεί να οδηγήσουν σε τραγωδίες. Ο λαός θα αποφασίσει αν θέλει να τον κάνει πρωθυπουργό, όμως, και ο ίδιος πρέπει να είναι έτοιμος να τον υπηρετήσει με σοβαρότητα κι όχι με… παπανδρεϊκές πρακτικές που διέλυσαν τη χώρα.

Κυριακή κοντή γιορτή που λέει κι ο λαός. Μόλις τελειώσουν τα μπάνια και μπει το δύσκολο φθινόπωρο θα έχουμε όλες τις απαντήσεις για το αν θα έρθει η τραγωδία ή θα έρθει η φάρσα. Ωστόσο, άλλη κρίση ο κόσμος δεν αντέχει, καλό θα κάνουν το ξέρουν καλά όσοι θέλουν περιπέτειες. Εκτός κι αν μια φθινοπωρινή εκλογική αναμέτρηση μετατραπεί σε τιμωρία και κάθαρση για όλους. Για τη ΝΔ και τα λάθη της, για το ΠΑΣΟΚ και τα εγκλήματά του, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις τραγικές υπηρεσίες που προσφέρει στην πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 06/07/2014 11:23:55

  "Είναι αρχές 2009 και ο Γιώργος Παπανδρέου «επελαύνει» προς την εξουσία. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί τι μας περιμένει, ούτε καν φανταζόμαστε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που έρχεται." Εγώ και άλλοι πολλοί φίλοι μου μόλις είδαμε οτι, ενώ ο Τιτανικός κατευθυνόταν προς το παγόβουνο της οικονομικής μας καταστροφής, να αναθέτει το τιμόνι, ήτοι την οικονομία στον Παπάκ.(ήταν το πρώτο του επάγγελμα μετά το πλτυχίο αμφίβολης αξίας) και την Ανάπτυξη στην Τίνα την "φυσικού" με το σακκίδιο και τα sportex, φωνάζαμε απο τότε οτι η καταστροφή ήταν πλέον βέβαια, ιδιαίτερα όταν εγκαταλείφηκαν τα τελευταία μέτρα ανάγκης του Παπαθανασίου (απόσυρση, αυθαίρετα, αναστολή πληρωμών φαρμακοβιομηχάνων)για την πληρωμή του ομολόγου των 8 δίς τον Οκτώβριο που θα μας κράταγε εντός αγορών μετά την κατάρρευση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που προηγούνταν...Οσοι καταλαβαίναμε οικονομικά με γνώσεις λυκείου ξέραμε. Ο Γιωργάκης σαφώς δεν ήξερε, διότι ποτέ δεν κατάλαβε οικονομικά αφου αδυνατεί ο εγκέφαλός του να τα παρακολουθήσει, όπως και την σωστή εκμάθηση των Ελληνικών άλλωστε. Μηδέν εις το πηλίκιον...

  • foros1 avatar
   foros1 @ Κ.Π. 06/07/2014 14:26:33

   τελικά έχουμε να κάνουμε με "εσχάτη προδοσία" ή με "εσχάτη βλακεία";

   • Κ.Π. avatar
    Κ.Π. @ foros1 07/07/2014 13:24:13

    To ίδιο είναι οταν πρόκειται για Πρωθυπουργό.

 2. airman avatar
  airman 06/07/2014 14:22:28

  "Η ΝΔ στην εξουσία (κατά κύριο λόγο) ..." Άλλο οι θέσεις εξουσίας που κατανέμονται (αναλογικά;) με το μικρο-ΠΑΣΟΚ και άλλο η εξουσία. Η ΝΔ κατέχει θέσεις εξουσίας αλλά ασκεί εξουσία αντιστρόφως ανάλογη αυτών των (αναλογικά κατανεμημένων;) θέσεων! Βέβαια και τα ποσοστά της ΝΔ είναι τέτοια που το 4%+4% αναδεικνύεται σε "πυλώνα" κυβερνητικής σταθερότητας.

 3. giorgos avatar
  giorgos 06/07/2014 18:28:35

  δεν θα μπω στην ουσια του σχολιου.μια ερωτηση μονο για κατι που γραφεται στην αρχη του αρθρου.αληθεια ποια ειναι τα σκανδαλα της κυβερνησης.....δε ξερω μπορει καποιος να εχει πληροφορηση απο εξωγηινους.....εγω αγνοω παντως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.