16/04/2008 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Νικήτας το παίζει …μεγάλος αδελφός

Σκηνές «Όργουελ» στην Αθήνα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην αστυνομία του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.  Εντός των ημερών τίθεται σε εφαρμογή από τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, η Σύμβαση για το έργο « Σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και αποθήκευσης συμβάντων και παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία». Συμφωνά με αυτό, από εδώ και στο εξής ο Δημοτικός Αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του θα είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει online πληροφόρηση, για τις ενέργειες που έκανε, ακόμη και τη διαδρομή που ακολούθησε!  Η καταγραφή  θα γίνεται με σύστημα PDA, με το οποίο θα μεταφέρονται τα δεδομένα μέσω ασύρματου δικτύου GPS  σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο της υπηρεσίας.

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr  οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι « με τον τρόπο αυτό ο Δημοτικός Αστυνομικός καθίσταται ένα ηλεκτρονικά παρακολουθούμενο ανά πάσα στιγμή και εποπτευόμενο άτομο, με τρόπο που προσβάλει την αξιοπρέπεια του, την προσωπικότητα του και παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα».  Εκφράζουν φόβο ακόμη για την υγεία τους, λόγω της ακτινοβολίας, ενώ τονίζουν ότι αν το σύστημα αυτό εφαρμοστεί στον Δήμο της Αθήνας, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του και σε άλλους δήμους της χώρας.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. exon avatar
  exon 16/04/2008 21:36:47

  "... Εκφράζουν φόβο ακόμη για την υγεία τους, λόγω της ακτινοβολίας... "

  ολα τα άλλα δεκτά αλλα οχι και τέτοια γελοία επιχειρήματα....

 2. kostas avatar
  kostas 16/04/2008 22:22:29

  Sorry, αλλά έχω υπάρξει μάρτυρας της "εργασίας" των δημοτόμπατσων: τσαμπουκάδες στους πλανόδιους (αν είναι και αλλοδαποί, ακόμη καλύτερα!), γαργάρα στα εξώφθαλμα, και ξύσιμο μέχρι τελικής πτώσης. Όχι, δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομύριο να συμπαρασταθώ στα "δίκαια αιτήματα" του κάθε θρασύδειλου ένστολου φραπεδοφόρου... Αυτά.

 3. νικος avatar
  νικος 16/04/2008 23:10:46

  Και η σχολή του γελαστού παιδιού στη Πτ…..
  Σχολαρχείο ???

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/04/2008 01:48:55

  To GPS ΛΑΜΒΑΝΕΙ σήμα που ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ εκπέμπεται από τους δορυφόρους που υπάρχουν σε τροχιά. Το σήμα είναι ΑΣΘΕΝΕΣ.

  Καθώς τα PDA με GPS που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν μόνο ΔΕΚΤΗ, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τη μετάδοση σήματος προς άλλα συστήματα.

  Αρκετά πια με το κηφηναριό τους, που στα 9/10 του χρόνου εργασίας του καπνίζει και πίνει καφέ, ενώ σε κοιτάει σαν ούφο μόλις του πεις να πράξει κάτι που περιλαμβάνεται στα καθήκοντά του.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/04/2008 05:04:19

  η αυτοδιοικηση κόπτεται να αποδείξει λογο ύπαρξης. Παρτεράκια με κίτρινη μπογιά, εφημεριδες που περιαυτολογούν, εκολαπτόμενη μαφία. Η αποκέντρωση της αθλιότητας. Για να μην πω για γυφτομπιζνες στις παραλίες και τα παρκινγκ... 100 χρόνια από τώρα θα λένε οι ιστορικοί "η δεύτερη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ". Μήπως τα PDA με τα GPS κρύβουν καμια μιζούλα, καμια εξυπηρέτηση σε κάποιον ημέτερο?

 6. Swell avatar
  Swell 17/04/2008 11:28:25

  Eάν είναι αλήθεια, πως θα γίνει να δοθεί και στο Νικήτα μια τέτοια συσκευή και να συνδεθεί αυτή (real time) με τον Άνθιμο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.