#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2009 18:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Μητσοτάκης θεωρούσε τον Αλαφούζο – και όχι τον Σαμαρά – υπεύθυνο για την πτώση του

 Επί χρόνια ο Μητσοτάκης και η οικογένειά του διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι τάχα τους ανέτρεψε. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν αρχεία και γραπτά κείμενα που τον διαψεύδουν.

Διαβάστε λοιπόν τι έγραφαν ΤΑ ΝΕΑ στις 19 Οκτωβρίου 1993, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, σε μια σειρά δημοσιευμάτων με τον τίτλο: «Οι τελευταίες ημέρες του Μητσοτάκη».

Ακολουθώντας της οδηγίες του Αμερικανού συμβούλου του Τζαίημς Κάρβιλ και παρά τις συμβουλές των Ελλήνων συνεργατών του «πήρε το ρίσκο» και σε συνέντευξη του στο Mega «αναφέρθηκε χωρίς στοιχεία στα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα που δήθεν έριξαν την κυβέρνησή του. Το αποτέλεσμα Ηταν καταστροφικό».

Όπως έγραφαν τότε τα ΝΕΑ ο Μητσοτάκης «είχε και προσω­πικούς λόγους να επιμένει στην υπόθεση των δια­πλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων. Είχε ανα­πτύξει μια «προσωπική κόντρα» με τον πατριάρχη της οικογένειας Αλαφούζου, την οποία είχε προσ­παθήσει να συντρίψει με όλα τα μέσα».

Όμως «ο πρόεδρος της Ν.Δ. έτριβε τα μάτια του την επόμενη μέρα το πρωί, όταν «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίε­υαν την επιταγή Αλαφούζου προς τη Ν.Δ. - όχι δηλαδή ακριβώς προς τη Ν.Δ., αλλά μία λιβεριανή εταιρεία. Ο κ. Αρ. Αλαφούζος αποδείχτηκε ότι ήταν ο μόνος έτοιμος να «παίξει» με πραγματικά στοιχεία, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε μόνον λόγια».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, εκείνη την εποχή ο Μητσοτάκης την μια κατηγορούσε τον Αλαφούζο, την άλλη τους Αρφάνη – Χιόνη και την επομένη τον Κόκκαλη, με τις οδηγίες πάντα των Αμερικανών συμβούλων του.

Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητοί αναγνώστες. Ο Α. Σαμαράς ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων στην υποτιθέμενη «συνομωσία ανατροπής» του Μητσοτάκη.

Για την ιστορία, τη συνέντευξη στο Mega την είχαν πάρει τότε ο κ.  Χατζηνικολάου και ο κ. Ρουσόπουλος 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/10/2009 18:25:10

  Μα και να τον είχε όντως ανατρέψει, άξιος παράσημου θάταν ο Σαμαράς.

 2. «Κασσάνρα» avatar
  «Κασσάνρα» 27/10/2009 18:32:22

  Τα διαπλεκόμενα ριξαν το δράκουλα είναι κάπως οξύμωρο...

 3. adv avatar
  adv 27/10/2009 18:38:39

  Τα συμφέροντα δεν έριξαν τον Μητσοτάκη. Την Κυβέρνηση της Ν.Δ. έριξαν στην οποία ήταν επιφανής Υπουργός και ο Σαμαράς. Είναι γνωστό το ότι το κόμμα του Προέδρου Αντώνη έκλεισε όταν σώθηκαν τα χρήματα...

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ adv 27/10/2009 18:59:10

   Λεπτομέρεια: Προηγουμένως ο Μητσοτάκης είχε διώξει το Σαμαρά με σκοπό το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Διωγμένος, και μάλιστα με αιτία την εθνική προδοσία!

  • Factorx avatar
   Factorx @ adv 27/10/2009 19:21:47

   Δηλαδή εσύ διαφωνείς και με τον Μητσοτάκη;

 4. Kennan avatar
  Kennan 27/10/2009 19:44:29

  Μπροστά σε αυτά που είχε πει ο Μητσοτάκης για τα αρχαία τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες.

  «Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, γιατί η συλλογή μας γίνεται κτήμα του λαού των Χανίων και της Κρήτης. Τη συλλογή αυτή τη δημιουργήσαμε η γυναίκα μου και εγώ με αγάπη και θυσίες, αλλά και με κόπο και θυσίες. Δεν μπορώ να αποκρύψω ότι μας στοίχισε η συλλογή και πολλές πικρίες, γιατί δεχτήκαμε τελείως αδικαιολόγητες επιθέσεις, αλλά κλείνει αυτή η δυσάρεστη σελίδα της ελληνικής πολιτικής ζωής.»
  http://www.in.gr/news/2000/polit/p_apr02.htm

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.