#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/09/2010 11:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Καρακώστας διάβαζε ... “Αντί”Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στην περίπτωση Καρακώστα (π.χ. Ανασκευάζει τώρα ο Καρακώστας). Η έρευνα του υλικού που κατασχέθηκε στο γραφείο του οδηγεί στην ιχνηλάτηση αρκετών άγνωστων μέχρι τώρα πτυχών του σκανδάλου Ζήμενς και αποτελεί μεταξύ των άλλων αφορμή να ανοίξει και ο φάκελος της προγραμματικής συμφωνίας 8004 ΟΤΕ-INTRACOM που αφορά το ΠΑΣΟΚ.

Είναι νωρίς ακόμα για να κάνουμε εκτιμήσεις για τον μάρτυρα αυτό. Προς το παρόν, πάντως, διαπιστώνουμε ότι φρόντιζε να ενημερώνεται καλά για την υπόθεση. Διαβάζουμε για παράδειγμα στην ατζέντα του, με ημερομηνία

“Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2002”: "Αγοράζω το περιοδικό ΑΝΤΙ και την Αυριανή".

Η Αυριανή δεν ξέρω τι έγραφε τότε. Δείτε όμως το εξώφυλλο του “Αντί” της ίδιας ημέρας.Χα χα χααααααα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Maya avatar
  Maya 08/09/2010 12:14:53

  Κατσαβίδι κρατάει?

  Κοίτα χαρά... Ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του το "κάνω ό,τι γουστάρω και κανείς δε μ' αγγίζει... suckers!"

 2. Κάγκουρας avatar
  Κάγκουρας 08/09/2010 13:50:33

  Καλά ρε φάκτορα. Δεν παίζεσαι.

 3. Σαος avatar
  Σαος 08/09/2010 14:12:11

  Οι μπύρες με τα μήλα πως κολλάνε;;;

 4. Delta Project avatar
  Delta Project 08/09/2010 14:34:04

  http://www.capital.gr/news.asp?id=189283

  Capital.gr Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2006 - 15:17

  Delta Project: Νέο διοικητικό συμβούλιο για την πλήρη ένταξη στη Μυτιληναίος

  Εκτύπωση

  Την εκλογή νέου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου με πενταετή θητεία, την τροποποίηση επενδυτικού σχεδίου ύψους 7 εκατ. ευρώ που η εταιρεία είχε θέσει κατά την εισαγωγή της στη ΝΕΧΑ, αλλά και την επέκταση του σκοπού της εταιρείας αποφάσισε η γενική συνέλευση της Delta Project που συνήλθε με απαρτία 70,86%.

  Σημειώνεται ότι μετά την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας τα παλαιά μέλη του ΔΣ υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους την προηγούμενη βδομάδα όπου έγιναν αποδεκτές και ως νέα μέλη προτάθηκαν και εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση οι κ.κ. Αναστάσιος Δεληγιώργης (πρώην βασικός μέτοχος της εταιρείας), Ντίνος Μπενρουμπής (προέρχεται απο την ΕΛΒΑΛ), Ιωάννης Δεσύπρης, Δημήτριος Διακόπουλος, Χρήστος Γαβαλάς, Σπυρίδων Νικολαϊδης και Παντελής Καρακώστας. Οι δύο τελευταίοι είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, ενώ ο κ. Μπενρουμπής είναι το μόνο εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και θα κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

  Όσον αφορά την τροποποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας και την παράταση της εκτέλεσης του, χρόνος λήξης ορίζεται από 31 Δεκεμβρίου του 2006, η 31 Μαρτίου του 2007, ενώ η τροποποίηση των κεφαλαίων αφορά σε 600.000 ευρώ,οι οποίες μεταφέρονται από την κατασκευή υδροστροβίλων στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

  Ειδικότερα, το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τη θυγατρική Δέλτα Ενεργειακή για την ΑΜΚ της θυγατρικής αυτής, την Φοίβος ενεργειακή, που αναπτύσσει τέσσερα μικρά υδροηλεκτρικά έργα. Σημειώνεται ότι η δράση της κατασκευής των υδροστροβίλων δεν σταματά όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Ι. Αντωνόπουλος καθώς η συγκεκριμένη δράση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την εταιρεία ωστόσο θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια. Σχετικά με την πορεία υλοποίησης του τριετούς επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας αυτό έχει υλοποιηθεί κατά 90% και αναμένεται η πλήρης υλοποιησή του ως τις 31 Μαρτίου.

  Σε ό,τι αφορά την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρεία υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσει στη διατύπωση τριών άρθρων του καταστατικού που επίσης εγκρίθηκαν από τη ΓΣ.

 5. Hase avatar
  Hase 08/09/2010 14:34:19

  Τυχαιο;; Δεν νομιζω.

 6. EnergyMan avatar
  EnergyMan 08/09/2010 14:41:26

  Καρακώστας, Μυτιληναίος, Μιζάν, Πανέτας, Νέζης, Παπούλιας όλοι μαζί ΚΑΙ όλα τα μεγάλα θερμοηλεκτρικά έργα της ΔΕΗ πακέτο στη ΜΕΤΚΑ, άνευ διαγωνισμού...


  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=199936


  Τακτικές είναι οι επαφές του ή οι απόπειρες να δημιουργήσει γέφυρες με κορυφαίους επιχειρηματίες από τον χώρο της ενέργειας, όπως οι Ευάγγελος και Γιάννης Μυτιληναίος και Δ. Κοπελούζος. Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες δουλειές της ΔΕΗ (μονάδες Λαυρίου, Καρδιάς, Μεγαλόπολης, Φλώρινας κ.ά.) και το σοβαρότερο. Συχνές επικοινωνίες του, και μάλιστα με διπλή κατεύθυνση, με ένα κομβικό στέλεχος της ΔΕΗ επί πολλά χρόνια, τον Αβραάμ Μιζάν. Τέλος, πολλές καταγραφές στην ατζέντα του αφορούν τα ονόματα των κατασκευαστών Μπόμπολα, Κούτρα και Σαμαρά την περίοδο 1999-2003.

 7. Palia Krassia avatar
  Palia Krassia 08/09/2010 18:17:56

  ΤΟ ΠΑΡΟΝ 16/04/2006
  Πού καταντήσαμε, Μπαϊρακτάρη
  Ιδού οι «νταβατζήδες», κύριε πρωθυπουργέ
  Ένας δικός σας, ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, τους «δίνει» με ονόματα και διευθύνσεις


  Μηνυτήρια Αναφορά Παλαιοκρασσά για τις στημμένες αναθέσεις στη ΜΕΤΚΑ

  Οι σχέσεις στελεχών της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ και ο Αβραάμ Μιζάν πανταχού παρών

  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΤΚΑ
  Λ. Γεωργούλης βοηθός δ/ντής ΔΜΚΘ Η κόρη του Λώρα Γεωργούλη είναι προϊσταμένη Ελέγχου της ΜΕΤΚΑ από το 2004
  Λ. Λαμπρόπουλος υπεύθυνος Έργων Β. Ελλάδος Νονός παιδιών του κ. Πάλλα γενικού δ/ντή ΜΕΤΚΑ
  Χρ. Αργυριάδης υπεύθυνος Έργων Ν. Ελλάδος Ο κ. Πάλλας είναι νονός της κόρης του
  Χρ. Μαυρογόνατος τομεάρχης ΔΜΚΘ Η κόρη του Μαρία Μαυρογόνατου είναι υπάλληλος της ΜΕΤΚΑ από το 2004
  Ελ. Μπονατάκη μηχανικός ΔΜΚΘ, βοηθός κ. Γεωργούλη Η αδελφή της Ευαγγελία Μπονατάκη είναι υπάλληλος της ΜΕΤΚΑ από τις αρχές 2004
  Γ. Μπαλάσης τομεάρχης ΔΕΘ ΑΗΣ Μεγ/πολης Ο γιος του Αγγελής είναι υπάλληλος της ΜΕΤΚΑ από το 2005
  Καλ. Παπαπαναγιώτου τομεάρχης ΔΜΚΘ Η κόρη της Ελ. Μπουτοπούλου είναι υπάλληλος της ΜΕΤΚΑ από τέλος 2004


  Η απασχόληση των συγγενών των στελεχών της ΔΕΗ στη ΜΕΤΚΑ πιστοποιείται από τον τηλεφωνικό κατάλογο ΜΕΤΚΑ. Η ύπαρξη αυτών των «συγγενικών» δεσμών μεταξύ της ΔΜΚΘ και της ΜΕΤΚΑ έχει προσελκύσει και τα σχόλια του Τύπου, όπως φαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν» της 18.12.05. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέτοιες διασυνδέσεις δεν παρατηρούνται σε άλλες διευθύνσεις της ΔΕΗ, που δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη ΜΕΤΚΑ. Π.χ. δεν υπάρχουν στη ΔΑΥΕ, που είναι η αντίστοιχη της ΔΜΚΘ στον τομέα των υδροηλεκτρικών έργων, δεδομένου ότι σ' αυτά τα έργα το μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού αναφέρεται σε έργα πολιτικού μηχανικού, ενώ η ΜΕΤΚΑ ασχολείται κυρίως με την ανέγερση μηχανολογικών κατασκευών. Εσείς απομένει να διερευνήσετε ποιοι είχαν δυνατότητα ή κίνητρο να συμπράττουν, ως στελέχη της ΔΕΗ, με τον «ανταγωνιστή επιχειρηματία» και να διατάξετε τα δέοντα.

 8. Lambropoulos avatar
  Lambropoulos 08/09/2010 18:37:03

  ΜΙΖΑΝ- ΠΑΝΕΤΑΣ - ΝΕΖΗΣ - ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:
  1.ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΩΝ ΛΙΓΝIΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2000
  2 ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ GENERAL ELECTRIC ΣΤΑ ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ 2001  C2005/182/02
  Judgment of the Court (First Chamber) of 2 June 2005 in Case C-394/02: Commission of the European Communities v Hellenic Republic (Failure of a Member State to fulfil obligations — Directive 93/38/EEC — Public procurement in the water, energy, transport and telecommunications sectors — Contract for the construction of a conveyor-belt system for the thermal-electricity generation plant at Megalopolis — Failure to publish a contract notice — Technical reasons — Unforeseeable event — Extreme urgency)

  Official Journal C 182 , 23/07/2005 P. 0001 – 0002

  Judgment of the Court

  (First Chamber)

  of 2 June 2005

  in Case C-394/02: Commission of the European Communities v Hellenic Republic [1]

  In Case C-394/02: Commission of the European Communities (Agents: M. Nolin and M. Konstantinidis) v Hellenic Republic (Agents: P. Mylonopoulos, D. Tsagkaraki and S. Chala) — action under Article 226 EC for failure to fulfil obligations, brought on 8 November 2002 — the Court (First Chamber), composed of P. Jann (Rapporteur), President of the Chamber, K. Lenaerts, J.N. Cunha Rodrigues, M. Ilešič and E. Levits, Judges; F.G. Jacobs, Advocate General; K. Sztranc, Administrator, for the Registrar, gave a judgment on 2 June 2005, in which it:

  1. Declares that, by reason of the award by the public electricity undertaking Dimosia Epicheirisi Ilektrismoy of the contract for the construction of a conveyor-belt system for the thermal-electricity generation plant at Megalopolis by means of a negotiated procedure without prior publication of a contract notice, the Hellenic Republic has failed to fulfil its obligations under Council Directive 93/38/EEC of 14 June 1993 coordinating the procurement procedures of entities operating in the water, energy, transport and telecommunications sectors, as amended by Directive 98/4/EC of the European Parliament and the Council of 16 February 1998, and, in particular, under Articles 20(1) and 21 thereof;

 9. Ελληνας avatar
  Ελληνας 08/09/2010 19:30:11

  μάλλον κρατάει τον μηχανισμό πυροδότησης της βόμβας

 10. zackii avatar
  zackii 09/09/2010 13:12:01

  Πως κάποιος που ήρθε από την Α.Γερμανία (κανονικά μόνο με τα ρούχα του), έφερε ρε παιδιά τόσα λεφτά ώστε να στήσει αυτά που όλοι ξέρουμε?
  Όποιος απαντήσει κερδίζει ρολόι ίδιο με της κας Νταλάρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.